Vinkkejä vuokra-autolla

Reittivinkkejä autoillen

MALLORCA
18 vinkkiä

18 vinkkiä Mallorcalle

Mallorcalla riittää nähtävää, vaikka olisit lomaillut siellä jo aiemminkin: Tramuntana-vuoriston kaunis luonto ja tunnelmalliset pikkukylät, itärannikon pienet rantapoukamat tai pääkaupunki Palman kadut ja kujat. Vuokraa auto ja tutustu saareen omaan tahtiisi. Tässä muutamia vinkkejä pysähdyspaikoiksi.

> Lataa vinkit PDF-muodossa
Tulosta halutessasi mukaan matkalle.

Kohteet:

 1. La Reserva, Puig de Galatzo
 2. Finca Son Bordils
 3. La Granja
 4. Deia
 5. Sóller
 6. Valldemossa
 7. Manacor
 8. Cap de Ses Salines
 9. S'Albufera
 10. Capocorp Vell
 11. Ses Covetes/ Es Trenc
 12. Inca
 13. Pollensa (Puerto de Pollensa)
 14. Formentor
 15. Capdepera
 16. Puig San Salvador
 17. Estellencs
 18. Cuevas Hams
Vinodling

1. La Reserva, Puig de Galatzo

Puigpunyentin kylän lähellä sijaitseva ainutlaatuinen luonnonreservaatti on kooltaan yli 2,5 miljoonaa m². Täällä harvinaisen ja ainutlaatuisen luonnon keskellä useat eläinlajit elävät kuin paratiisissa. Vaellusreittien varsilla on yhteensä yli 30 vesiputousta, ja sen jälkeen saavutkin aukiolle, jossa voit nauttia barbeque-aterian ja virvokkeita. Avoinna: joka päivä klo 10–17.

2. Finca Son Bordils

Mallorcan vanhin viinibodega, jossa pääset maistelemaan paikallisia viinejä. Tutustut myös siihen, miten viiniä valmistetaan nykyaikaisin keinoin, mutta samojen vanhojen perinteiden mukaisesti, joita noudatettiin jo bodegan rakentamisen aikoihin vuonna 1433. Tämä viinikellari sijaitsee Incan ulkopuolella, Crtassa.

3. La Granja

Unohda hetkeksi moderni nykypäivä ja tutustu entisaikojen elämäntyyliin.Mallorcalaisella La Granja -tilalla tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt ja pysynyt muuttumattomana lähes 200 vuotta. Tiettyinä päivinä luvassa on myös hevosratsastusta, aasien juoksukilpailu, leikkejä, kansantansseja yms.

4. Deià

Kutsutaan myös taiteilijakyläksi, sillä kylän 500 asukkaasta sanotaan n. 90 % olevan taiteilijoita tai kirjailijoita. Kylä vetää puoleensa myös kulttuurin megatähtiä eri puolilta maailmaa. Täällä on myös suhteellisesti eniten hyviä ravintoloita asukaslukuun nähden.

Deià
Valldemossa

5. Sóller (Puerto de Sóller)

Appelsiinilaakso. Nimityksen alkuperä käy selväksi lähestyessäsi Sólleria. Satamakaupunki Puerto de Sóller on vanha viihtyisä kalastajakylä, joka on vuosien saatossa kasvanut ja kehittynyt matkailun myötä, mutta on silti säilyttänyt oman viehätyksensä.

6. Valldemossa

Mallorcan helmi ja ehdottomasti yksi Mallorcan kauneimmista kylistä. Täällä voit tutustua La Cartuja -luostariin (tunnetaan myös Chopin-museona) sekä Michael Douglas -museoon, Costa Nordiin, jossa kerrotaan saaren pohjoispuolen historiasta.

7. Manacor

Manacor tarkoittaa “käsi sydämellä”. Täällä, Mallorcan toiseksi suurimmassa kaupungissa, pääset tutustumaan tunnettuun Majorica-helmitehtaaseen, jossa valmistetaan paljon erilaisia Mallorca-helmiä. Sanotaan, että Mallorca-helmet ovat yksiä maailman parhaimmista keinotekoisista helmistä. Voit nähdä osia helmenvalmistusprosessista ja varmaankin löydät myös mukavia tuliaisostoksia.

8. Cap de Ses Salines

Mallorcan eteläisin niemenkärki on säilynyt lähes koskemattomana, sillä maa-alueen omistaa varakas Marchin perhe, joka on vastustanut teiden rakentamista rannoille. Cap de Ses Salinas on uskomattoman kaunista aluetta – Conejeran ja Isla Cabreran saaret näkyvät kaukana horisontissa. Niemen kärjessä on järviä ja laguuneja sekä runsaasti lintuja.

9. S'Albufera

Vuodesta 1988 luonnonpuistona ollut noin 2000 hehtaarin kosteikkoalue, jossa kasvaa yli 1500 eri kasvilajia. Alue on ihanteellinen vesilinnuille ja kahlaajille, ja ornitologit ovat tavanneet alueella yli 250 eri lintulajia. Luonnonsuojelualue on avoinna: 9–18 (huhtikuu–syyskuu) ja 9–17 (lokakuu–maaliskuu).

10. Capocorp Vell

Yksi alkuperäisasukkaiden, lingonheittäjien, parhaiten säilyneistä asumuksista saa mielikuvituksesi lentämään ja voit kuvitella, miten he aikoinaan elivät. Asumuksien vanhimpien osien uskotaan olevan noin vuodelta 1000 eaa.

Cap de Ses Salines
Ses Covetes / Es Trenc

11. Ses Covetes / Es Trenc

Saaren ehkä kaunein ranta, valkoista hienoa hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Ranta on huomattavasti rauhallisempi moniin muihin saaren rantoihin verrattuna. Alueelle ei saa rakentaa, joten se on täysin koskematonta aluetta. Täällä on auringonotto sallittu myös ilman uimapukua.

12. Inca

Mallorcan kolmanneksi suurin kaupunki tunnetaan siellä valmistetuista nahkatuotteistaan. Torstaisin kaupungissa on suuret markkinat.

13. Pollensa (Puerto de Pollensa)

Sijaitsee hedelmällisessä Vall d’en Marcin laaksossa, jonne ensimmäiset Mallorcalle saapuneet ihmiset asettuivat asumaan. Pollensan suurin nähtävyys on El Calvario -kappeli, joka sijaitsee samannimisen vuoren huipulla. El Calvario tarkoittaa ristiinnaulituntietä ja se viittaa Jeesuksen vaellusreittiin ylös Golgatalle. Kiviraput johtavat ylös kappeliin ja askelmia on 365, jotka symbolisoivat vuoden jokaista päivää.

Formentor

14. Formentor

Upeat näköalat Mallorcan pohjoisimmasta pisteestä. Pysähdy näköalapaikalle nimeltä ”Es Colomer”. Kiviset portaat johtavat alas tasanteelle, josta voit ihailla maisemia.

15. Capdepera

1800-luvulle saakka Capdepera oli merirosvojen piilopaikka. 1200-luvulta peräisin oleva linna on Mallorcan mahtavin linnoitus. Kaupungin asukkaat etsiytyivät linnan suojiin turvaan merirosvojen
hävittäessä ja tehdessä tuhojaan linnan muurien ulkopuolella. Ylhäältä Nuestra Senyora de la Esperanxas -kirkon tasaiselta katolta näkee hyvin alas rannikolle. Muurit ja neliskulmaiset, 1300-luvulla rakennetut, tornit ovat niin paksut, että on helppo ymmärtää niiden suojanneen tehokkaasti.

Banyalbufar / Estellencs

16. Puig San Salvador

Täältä avautuvat mahtavat näköalat Mallorcan itärannikolle. Täällä on myös Santuari de Sant Salvador -luostari sekä ylellisesti koristelu kirkko. Luostarista turvaa saaneet kiitolliset vieraat ovat myös tuoneet sinne runsain mitoin lahjoja.

17. Estellencs

Tyypillinen mallorcalainen kylä sijaitsee melkein erityksissä Galazo-vuoren (1025 mpy) juurella. Taiteilijat ja maalarit viihtyvät erittäin hyvin täällä.

18. Cuevas Hams

Nämä luolat sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Porto Criston ulkopuolella. Varsinaiset tippukivimuodostelmat ovat erittäin upeat ja lukemattomat pienet ja suuret stalaktiittimuodostelmat ovat valaistuja. Luolakierroksen päätteeksi on luvassa klassista musiikkia, joka kantautuu soutuveneestä, joka lipuu hitaasti näkyviin maanalaiselle järvelle.