Passi- ja viisumisäännöt

Välttyäksesi epämiellyttäviltä yllätyksiltä kannattaa tutustua hyvissä ajoin etukäteen matkakohdettasi koskeviin passi- ja viisumisääntöihin.

Alla olevat tiedot koskevat Suomen kansalaisia. Mikäli et ole Suomen kansalainen tai sinulla on kaksoiskansalaisuus, sinun täytyy itse tarkistaa tarvitsetko ko. lomakohteeseen viisumin tai muun dokumentin. Matkustajalla täytyy aina olla mukanaan voimassaoleva matkustusasiakirja.

  • Suosittelemme, että EU-alueella matkustettaessa passi on voimassa kolme kuukautta matkan jälkeen, ja EU:n ulkopuolelle matkustettaessa kuusi kuukautta matkan jälkeen. Passin on oltava täysin ehjä ja muutenkin moitteettomassa kunnossa.

  • Tarkista, että passissa on vähintään yksi tyhjä sivu.

  • Tietyt maat edellyttävät viisumin hankkimista ennen matkaa. Matkustaja on itse vastuussa siitä, että viisumi sekä muut tarvittavat matkadokumentit ovat kunnossa ennen matkan alkua.

  • Tietyt maat edellyttävät myös, että lentoyhtiöt keräävät jo etukäteen matkustajien tiedot Secure Flight- ja APIS-järjestelmien kautta.

Pidätämme itsellämme oikeuden mahdollisiin viisumi- ja passisääntöjä koskeviin muutoksiin, joista emme ole saaneet tietoja.

Passi- ja viisumisäännöt kohdemaittain

Passin ja henkilökortin haku verkossa

Sekä passi että henkilökortti on mahdollista hakea kokonaan verkossa, samalla passikuvalla. Usein käyntiä poliisiasemalla ei tarvita. Jos käynti kuitenkin vaaditaan, vältät jonot varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse.

Lisää tietoa matkustusasiakirjoista sekä passin ja henkilökortin sähköisestä hausta saat poliisin sivuilta.