Matkat – Alcudia

Alcudia on täydellinen valinta lapsiperheille! Matalia hiekkarantoja, turkoosinsinistä vettä ja monta lapsiperheille sopivaa huoneistohotellia, joista Sunwing Alcudia Beach on ehdottomasti paras vaihtoehto.

Alcudia muodostuu oikeastaan kolmesta erilaisesta Alcudiasta: Puerto de Alcudian satamakaupungissa on ihastuttava satama ja kiehtovia kauppoja, mielenkiintoisia baareja sekä erinomaisia ravintoloita. Täällä voit viettää mukavia iltapäiviä ostosten ja ravintoloiden merkeissä tai tule illalla kävelyretkelle katselemaan elämänmenoa. Hieman enemmän sisämaan puolella on Alcudian alkuperäinen maaseutukaupunki, jossa on vielä nähtävissä roomalaisajalta peräisin olevia jäänteitä. Siellä järjestetään myös viehättävät paikallismarkkinat ja toriaukion ympärillä on viihtyisiä ravintoloita. Kolmantena on tietenkin Playa de Alcudia, 14 kilometrin pituinen ranta, Puerto de Alcudian itäpuolella. Rantaa myötäilevän päätien molemmin puolin on paljon hotelleja, ja siellä täällä on pieniä kauppa- ja ravintolarykelmiä. Jos haluat nähdä, miltä kaupunki näytti roomalaisten aikaan, voit vierailla Alcudian ulkopuolella sijaitsevilla Pollentian raunioilla.

Alcudian lapsiystävälliset hotellit

Alcudian pitkä, valkea hiekkaranta on oikea kuuluisuus Välimeren rantojen keskuudessa. Rannalla sijaitsevien, Mallorcan parhaimpiin lukeutuvia perhehotellien ansiosta Alcudianlahdesta on tullut lapsiperheiden lempikohde. Playa de Alcudiassa, aivan rannan tuntumassa, on myös perheiden lomaparatiisi, Sunwing Alcudia Beach -hotelli. Täällä asut mukavasti, ja tarjolla on jopa kahdeksalle hengelle sopivia huoneistoja. Voit nauttia hyvistä kuntoilumahdollisuuksista, kylpylästä ja halutessasi myös All Inclusivesta. Nuorimpia vieraitamme varten hotellissa on myös Lollo & Bernie Club, ja luvassa on myös paljon erilaisia aktiviteetteja. Alcudiassa on myös useita Family Garden -hotelleja, jotka sopivat erinomaisesti lapsiperheille. Niistä Zafiro Palace Alcudia täyttää korkeimmatkin vaatimukset: täällä voit nauttia ylellisyydestä varaamalla majoituksen, johon kuuluu kattoterassi ja poreallas tai suora pääsy altaaseen omalta terassilta. Rannan läheisyyteen haluaville sopivat erinomaisesti Zafiro Bahia ja Lollo ja Bernie viihdyttävät lapsia myös Sea Club -hotellissa, joka sijaitsee vain lyhyen taksimatkan päässä Puerto de Alcudiasta.

Uutuus! Sunprime Pollensa Bay

Uusi Sunprime Pollensa Bay avaa ovensa kesäksi 2022. Hotelli sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, vain muutaman askeleen päässä Pollensanlahden rannalta ja lyhyen kävelymatkan päässä Alcudian viehättävästä Vanhastakaupungista. Hotellissa on luonnollisesti kaikki samat palveut kuin muissakin Sunprime-hotelleissa: hienot huoneet ja sviitit, maittavaa ruokaa, rauhallinen allasalue ja ikäraja 16 vuotta.

Playa de Alcudia

Alcudian ranta on tietenkin yksi syy matkakohteen suosiolle. Se levittäytyy 14 kilometrin matkalla satamasta itään, aina Cala de s'Aigua Dolcaan saakka. Alcudian lähellä ranta on leveimmillään ja matalimmillaan, josta se kapenee pikkuhiljaa kauemmaksi mentäessä. Jos kaipaat jännittävämpiä uintikokemuksia, Formentorin niemellä on useita kallioisia poukamia ja rantoja. Sinne pääsee helpoiten Puerto de Alcudiasta lähtevillä uimaveneillä.

Hyvä tietää
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels -hotelli
 • Family Garden ja Lollo & Bernie
 • Pitkiä hiekkarantoja
 • All Inclusive
 • Lapsiystävällisiä rantoja
 • Hyviä ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Alcudia

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Alcudia sopii täydellisesti ihanan rantaloman viettoon. Kilometrien pituisilla, leveillä rannoilla riittää aina tilaa kaikille.

Playa de Alcudia – koko perheen hiekkaranta

Playa de Alcudia on 14 kilometrin pituinen ranta – hiekka on valkoista ja hienojakoista ja vesi kirkasta. Leveä ja matala ranta sopii erinomaisesti lapsiperheille. Mitä kauemmaksi kohti Can Picafortin naapurikylää mennään, sitä syvemmäksi ranta muuttuu. Korkeasesongin aikaan ranta on hyvin suosittu, erityisesti pyhäpäivinä, jolloin myös palmalaiset saapuvat viettämään vapaapäiväänsä rannalle. Rannalla on käytettävissä suihkut, wc:t ja myös aurinkotuoleja ja -varjoja on vuokrattavana. Siellä voit myös testata erilaisia vesiurheilulajeja, kuten polkuveneitä, purjelautailua, vesihiihtoa ja purjehdusta. Rannalla on lisäksi useita rantabaareja ja lounaspaikkoja. Playa de Alcudiaa pitkin päsee autotonta rantakatua pitkin aina Puerto de Alcudiaan asti.

Playa de Alcanada

Playa de Alcanada on 500 metriä pitkä kiviranta, joka sijaitsee kauempana niemellä sataman toisella puolella. Rannalla on usein rauhallisempaa, mutta siellä ei ole palveluja. Alcanadan rannalle pääsee autolla, pyörällä tai taksilla, ja se on paikallisten suosiossa.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Alcudiaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella, sekä joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa, jolloin voit suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Alcudiassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Alcudian hotelliisi on noin 45 min - 1 t 30 min (n. 65 km). Matkan kesto vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Easy Travel

Asuessasi Sunwing Alcudia Beach tai Sunprime Pollensa Bay -hotellissa ja lentäessäsi Sunclass Airlinesin lennolla Helsingistä, sisältyy hintaan myös Easy Travel - eli muun muassa sinulla saa olla mukanasi 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys paluumatkalle voidaan hoitaa jo hotellissasi. Mikäli olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset myös suorinta reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Alcudiassa on paljon ravintoloita ja baareja, ja tarjolla on sekä kansainvälisiä että paikallisia ruokalajeja. Suurin valikoima on Puerto de Alcudian satama-alueella sekä Carretera d'Artá -kadun sivukadulla, Bellevuella. Myös vanhassa Alcudiassa on lukuisia hyviä ravintoloita. Rannan tuntumassa on muutamia lounaspaikkoja ja rantabaareja.

Viiniä ja tapaksia Can Vidalet

Can Vidaletin viinitilalla kannattaa ehdottomasti käydä. Tila tunnetaan erinomaisista viineistään, ja siellä voi myös osallistua esittelykierrokselle sekä nauttia tapaksia. Can Vidalet sijaitsee vain 15 minuutin automatkan päässä Alcudiasta Pollensaan johtavan tien varrella.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Alcudian yöelämä keskittyy Puerto de Alcudiaan ja Playa de Alcudiaan, joissa on suhteellisen paljon baareja, pubeja ja yökerhoja. Monissa suuremmissa hotelleissa järjestetään lähes joka ilta kaikille avoimia tansseja. Vanhan Alcudian puolelle laskeutuu rauha ja hiljaisuus noin kello 23.00 jälkeen.
Ostokset
Alcudiassa on paljon erilaisia kauppoja, niin matkamuistoja myyviä turistikauppoja kuin tunnettuja vaateketjujakin. Useimmat kaupat ovat satama-alueella, Passeig Maritimilla, ja pääkadun eli Carretera d'Artán varrella. Vanhassa Alcudiassa torin lähistöllä on muutamia mielenkiintoisia putiikkeja, joissa myydään mallorcalaisia erikoisuuksia sekä viiniä, paikallista makkaraa, suolaa, oliiveja ja paljon muuta. Joissakin putiikeissa voit myös maistella viiniä ja syödä maukkaita tapaksia.

Ostokset Alcudian ulkopuolella

Palmassa on hyvät ja edulliset ostosmahdollisuudet sekä paljon moderneja, tunnettuja kauppoja. Alcudiasta menee busseja Palmaan useita kertoja päivässä. Tjäreborg järjestää myös koko päivän kestäviä ostosretkiä Palmaan.

Markkinat

Vanhassa Alcudiassa järjestetään joka tiistai ja sunnuntai markkinat, joilla myydään esimerkiksi vaatteita, paikallisia käsitöitä, hedelmiä ja vihanneksia. Torstaisin Incassa järjestetään Mallorcan suurimmat markkinat.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita ja kenkiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Hidro Park

Hidro Park -vesipuistossa on erilaisia vesiliukumäkiä, aaltoaltaita, minigolfia ja paljon muuta. Täällä koko perhe voi nauttia hauskoista aktiviteeteista. Vesipuiston alueella on myös ravintoloita, viheralueita sekä leikkipaikkoja pienimmille.

Viinitilat

Espanjalainen viini on suosittua kaikkialla maailmassa, joten saaren viinitilat ovat erinomainen vierailukohde. Tietyillä viinitiloilla on mahdollisuus osallistua esittelykierroksille, tarjolla on myös viininmaistelua ja halutessasi voit myös ostaa viinejä viinitilan omasta myymälästä.

Paintball

Mallorcan pohjoisosassa Sa Poblan kylän lähellä on paintball-kenttä, Paintball Fantasy. Täällä voit haastaa ystäväsi kisaan täydessä varustuksessa.

Oliiviöljy

Mallorcan oliiviöljy on monen mielestä Välimeren parasta. Saarella on useita oliivitiloja, joista osa toivottaa vieraat tervetulleeksi tutustumaan oliiviöljyn tuotantoon. Yksi tällaisista tiloista on keskellä saarta Caimarin kylässä sijaitseva Oli Caimari, jonka suuressa myymälässä myydään monia paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Suosittu paikka on myös Incan ulkopuolella sijaitseva Son Catiu, jossa on viihtyisä pambolieria-ravintola.

Kaupunginmuurit

Vanhan Alcudian kaupunginmuurit ovat espanjalaisten 1300-luvulla rakentamia. Joitakin satoja vuosia myöhemmin muurit rappeutuivat teollisuuden kasvamisen myötä. Nykyään ne on restauroitu, ja niistä on tullut suosittu nähtävyys.

Historiallinen keskusta

Kaupunginmuurien sisäpuolella, Placa Constitución ympärille on keskittynyt suurin osa kaupungin historiallisista nähtävyyksistä, kuten museo, palatsi, kirkkoja ja roomalaisia raunioita.

S´Albuferan kansallispuisto

S´Albuferan kansallispuisto sijaitsee muutama kilometri Playa de Alcudiasta itään, Can Picafortiin päin, ja se on luonnonystävän ja lintubongarin paratiisi. Piknik-alueella voit syödä omia eväitä ja minimuseossa näet mitä kaikkea puistossa on tarjolla. Puistoon pääsee Can Picafortiin menevällä bussilla, joka pysähtyy puiston sisäänkäynnin edessä. Puerto de Alcudiasta kulkee myös pyörätie puistoon saakka.

Formentorin niemi

Formentor on kaunis, saaren pohjoiskärjessä sijaitseva kallioinen niemi, jonka luonto on suurimmaksi osaksi koskematonta. Siellä sijaitsee myös kuuluisa Formentor-hotelli, joka on vuosien ajan ollut tärkeiden henkilöiden pakopaikka, kun he ovat etsineet rauhaa ja rentoutumista kauniissa ympäristössä. Niemellä on Playa de Formentorin kaunis ranta, josta avautuu näköala Pollensanlahdelle. Ranta koostuu kallioisista pienistä poukamista, hienosta hiekasta ja pikkukivistä. Formentorin niemelle pääsee lautalla Puerto de Pollensasta sekä hyväkuntoisia autoteitä pitkin.

Botanicactus

Botanicactus on kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa kaktuksia, yrttejä, puita ja kukkia. Puutarha sijaitsee Santanyin ja Ses Salinesin välissä.

Palman kaupunki

Mallorcan värikästä pääkaupunkia Palmaa on usein kutsuttu Euroopan trendikkäimmäksi kaupungiksi. Palman pienessä suurkaupungissa on kaikkea, mitä voi toivoa, kuten viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Palmassa on myös monenlaisia kulttuurielämyksiä ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Palma Sightseeing Bus – Palma

Punainen, kaksikerroksinen sightseeing-bussi kiertää koko Palman kaupungin ja ajaa kaikkien tunnettujen nähtävyyksien kautta. Elämyksellinen ja mukava tapa tutustua kaupunkiin! Busseissa on usein kuulokkeet, joten voit kuunnella opastusta matkan edestessä nähtävyydeltä toiselle. Bussi pysähtyy matkan varrella useissa paikoissa, joten voit hypätä kyytiin ja pois haluamassasi paikassa.

Puerto Portals

Mallorcan ylellisin luksusjahtien satama Puerto Portals sijaitsee Palman ja Palma Novan välissä. Satama on täynnä hienoja kansainvälisiä ravintoloita ja baareja, joiden ulkoterassit toimivat näyttäytymispaikkoina.

Mallorcan länsirannikko

Mallorcan länsirannikko on monien mielestä ehdottomasti Välimeren kaunein alue. Serra de Tramuntanan vuorijono tarjoaa uskomattoman kauniita maisemia: korkeita vuoria, syviä rotkoja, vehreitä laaksoja, sankkoja metsiä sekä tuoksuvia oliivi- ja appelsiiniviljelmiä. Länsirannikolla sijaitsevat myös Mallorcan kauneimmat ja kiinnostavimmat kylät sekä nähtävyydet. Valldemossan ja Deían välissä sijaitsee Son Marroig, vanha mallorcalainen kartano, joka toimii nykyään museona. 1800-luvulla kartanossa asui herttua Luis Salvador, joka oli Mallorcan historiaan suuresti vaikuttanut merenkävijä. Maisemat täällä ovat vertaansa vailla. Länsirannikolla sijaitsevat myös Llucin luostari sekä Fornalutxin, Sóllerin, Deían, Valldemossan ja Banyalbufarin kylät. Paras tapa kokea länsirannikon maisemat on vuokrata auto, koska teitä pitkin ajaessasi ohitat useita kyliä ja muita kiinnostavia paikkoja sekä saaren korkeimman kohdan, Puig Majorin.

Cabrera

Cabreran saari on kansallispuisto, joka sijaitsee noin tunnin venematkan päässä Colonia de Sant Jordin kylästä Mallorcan eteläkärjestä. Saarella voit vaeltaa vaellusreiteillä tai kiivetä ylös linnaan nauttimaan näköaloista. Saarella on myös useita viihtyisiä uimapoukamia.

Museu monográfic de Pollentia – Alcudia

Museu monográfic de Pollentia on Alcudian arkeologinen museo, jossa on esillä paljon kauniita kaivauksissa löytyneitä esineitä roomalaiselta ajalta. Täällä voit nähdä esimerkiksi roomalaista käsityötä, saviesineitä ja koruja.

Teatro Romano – Alcudia

Saaren ainoa säilynyt roomalainen amfiteatteri, Teatro Romano, sijaitsee vanhan Alcudian kaupunginmuurien ulkopuolella, noin kilometrin päässä kirkosta. Toisinaan teatterissa järjestetään konsertteja. Kysy lisää turisti-infosta.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Alcudiassa on hyvät liikenneyhteydet, ja täältä pääsee suhteellisen helposti myös saaren muihin osiin.

Polkupyörä

Alcudia on tasaisuutensa ansiosta erinomainen pyöräilykaupunki. Pyörätie kulkee koko rannan matkalla. Jos ei ole liian lämmin, voit hyvin pyöräillä myös vanhaan Alcudiaan tai S´Albuferan kansallispuistoon, jonne pääse jatkamalla Carretera d'Artá -katua etelään. Pyöriä voi vuokrata useista paikoista. Hotellisi vastaanotosta saat apua lähimmän vuokraamon löytämiseen.

Paikallisbussit

Alcudian bussiliikenne toimii hyvin. Bussit liikennöivät usein, ja Carretera d'Artá -kadun varrella on tihein välein bussipysäkkejä.

• Can Picafortiin ja Puerto Pollensaan menee busseja useita kertoja tunnissa.
• Palmaan ja Incaan menee busseja kerran tunnissa.
• Formentoriin, Campanetiin, Puerto Sólleriin, Lluciin ja Sa Poblaan menee busseja useita kertoja päivässä.

Hevosvaunut

Alcudiassa on hevosvaununkuljettajia, jotka ottavat sinut mielellään kyytiin kaupunkikierrokselle.

Juna

Naapurikylä Sa Poblasta lähtee juna Palmaan ja Incaan kerran tunnissa.

Taksi

Alcudiassa on paljon takseja, ja yleensä taksin saaminen kadulta on helppoa. Voit tietenkin myös tilata taksin etukäteen hotellista tai ravintolasta, mutta silloin taksin saapumisesta paikalle veloitetaan erikseen. Kuljettajat käyttävät taksamittaria, ja juomarahaa annetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Alcudiassa on Tjäreborgin suomalainen opas huhtikuusta lokakuuhun. Tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Alcudian turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Maksukortit hyväksytään yleisesti ja rahaa voit nostaa myös pankkiautomaateista.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Pyöräilykilpailu ja Ironman-kisa

Joka vuosi Mallorcan pohjoisrannikolla järjestetään kaksi suurta urheilutapahtumaa: Ironman-triathlonkisa 10.10.2021 ja 14.5.2022 sekä Mallorca 312 -pyöräilykilpailu 24.10.2021 ja 30.4.2022. Kilpailujen aikana monet tiet ja kadut ovat suljettuja, joten lentokenttäbussit eivät välttämättä pääse jokaisen hotellin lähelle. Joistakin hotelleista joudutaan lähtemään lentokentälle tavallista aikaisemmin.

Muuta

Ulkouima-altaat, jotka eivät ole lämmitettyjä, ovat yleensä käytössä uimakauden mukaisesti touko-lokakuussa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Alcudia on täydellinen matkakohde lapsiperheille, kenties jopa Mallorcan paras. Lähes kaikki palvelut on täällä suunniteltu siten, että ne palvelisivat mahdollisimman hyvin lapsiperheitä, ja kohteessa on runsaasti lapsiystävällisiä perhehotelleja. Ranta on matala ja aallokko rauhallista. Satama-alue on autoton, ja rannan suuntaisena kulkee kävelykatu, joka soveltuu kävelemiseen myös lastenvaunujen kanssa.

Rannat

Alcudian ranta on hyvin lapsiystävällinen, koska se on matala ja aallokko rauhallista. Pehmeä ja hienojakoinen hiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen.

Ravintolat

Useimmissa Alcudian ravintoloissa on kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa paikoissa on myös erityisiä lastenmenuja, joilla on esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Leikkipaikat

Useimmilla suurilla hotelleilla on eritasoisia leikkipaikkoja. Paras ja suurin on Sunwing Alcudia Beachissä, jota tosin saavat käyttää vain hotellivieraat. Myös Bellevue-hotellissa on hyvä leikkipaikka, joka on avoin kaikille. Siellä on yleensä minitivoli, poniratsastusta ja monia muita lapsiystävällisiä aktiviteetteja.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Liikunta ja treeni
Alcudialla on paljon tarjottavaa sinulle, joka haluat olla aktiivinen ja viihdyt luonnossa. Voit harrastaa muun muassa erilaisia vesiurheilulajeja, pyöräillä ja vaeltaa. Lisäksi voit pelata golfia läheisessä Alcanadassa.

Sukellus

Mallorcan parhaat sukelluspaikat ja monet sukelluskoulut sijaitsevat Alcudian pohjoispuolisella lahdella sekä saaren itärannikolla. Sukelluskoulut järjestävät myös tutustumiskursseja, jossa voit sukeltaa 5–6 metrin syvyyteen ohjaajan kanssa ja kokeilla, sopiiko laji sinulle.

Pyöräily

Alcudiaa ympäröivä maasto soveltuu täydellisesti polkupyöräilyyn, ja siellä on useita hyviä pyöräreittejä. Kysy turisti-infosta tai hotellistasi lähimmän pyörävuokraamon sijaintia. Vuokraamoista saa yleensä myös karttoja ja reittivinkkejä. Helmikuusta toukokuuhun monet eurooppalaiset ammattipyöräilijät tulevat tänne harjoittelemaan ennen sesongin alkua.

Vesiurheilu

Playa de Alcudian rannalla voit kokeilla useimpia vesiurheilulajeja, kuten vesihiihtoa ja purjelautailua. Voit myös vuokrata esimerkiksi purjeveneitä. Lue lisää vesiaktiviteeteista.

Vaeltaminen

Mallorca on vaeltajan unelmakohde. Alcudiasta voi vaeltaa esimerkiksi Puig de Sant Martin huipulle, joka sijaitsee noin 250 metriä merenpinnan yläpuolella. Sieltä avautuvat upeat maisemat Alcudian- ja Pollensanlahdille. Reitti alkaa Bellevue-kadun päästä ja matkaan kuluu aikaa noin 45 minuuttia. Jos kaipaat haastavampia reittejä, ota yhteyttä turisti-infoon, josta saat myös esitteitä kauniista vaellusreiteistä. Vaellusretkelle kannattaa laittaa jalkaan kengät, joissa on hyvä pito, sillä reitit ovat välillä jyrkkiä.
Retket
Auringonnousu ja delfiinit
Auringonnousu ja delfiinit
Lähde mukaan ja koe upea auringonnousu Mallorcan pohjoisimmassa kohdassa. Samalla pääset näkemään vapaana uiskentelevia delfiinejä Välimeren kristallinkirkkaissa vesissä. Yksinkertainen aamiainen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Päivä merellä - Katamaraani
Päivä merellä - Katamaraani
Mikä onkaan mukavampaa kuin viettää kokonainen päivä merellä? Anna Anacanoa-katamaraanin miehistöineen viedä sinut kokemaan luonnonkaunis Mallorcan luoteisrannikko mereltä käsin. Kevyt lounas laivalla sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Klassinen luolaretki
Klassinen luolaretki
Kokopäiväretken aikana saamma kokea maanalaista mystiikkaa, vierailemme yhteistyökumppanimme, Purowoolin, esittelytiloissa ja viehättävässä Porto Criston kylässä. Maistelemme myös muutamia saaren perinteisiä liköörejä. Aamiainen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä

Hintaesimerkkejä – Alcudia

Tee matkahaku – Alcudia
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.