Matkat – Cala Ratjada

Mallorcan pohjoisosassa sijaitsevassa Cala Ratjadassa voit nauttia vilkkaan kalasataman elämänmenosta, ihanista uimapoukamista ja mukavasta yöelämästä.

Cala Ratjada on vanha kalastajakylä, joka on kasvanut lisääntyvän turismin mukana, mutta kuitenkin säilyttänyt juurensa ja viehätysvoimansa. Monilla mallorcalaisilla itsellään on Cala Ratjadassa kesäasunto, ja kylän satama on edelleen yksi saaren tärkeimmistä kalasatamista. Kylä sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Palman kaupungista Mallorcan luonnonkauniissa koilliskolkassa, suojaisessa paikassa Capdeperan niemen takana. Ympäröivää maisemaa hallitsevat vehreät pinjametsät, upeat hiekkarannat ja kimmeltävä Välimeri. Cala Ratjada ei ole aiemmin ollut kovin tunnettu pohjoismaalaisten keskuudessa, mutta viime aikoina yhä useammat ovat huomanneet paikan vetovoiman. Erityisesti nuorempi sukupolvi on ottanut laadukkaan matkakohteen omakseen. Cala Ratjada sopii sekä lasten kanssa matkustaville että pelkästään aikuisista koostuville seurueille. Lähistöllä sijaitsee kaksi Mallorcan parhaimpiin lukeutuvaa golfkenttää, Capdepera ja Canyamel.

Satama on kylän sydän

Cala Ratjadan satama on kiinnostava yhdistelmä vanhaa ja uutta, ja näkyvissä on sekä paikallisia että kansainvälisiä vaikutteita. Kalastusveneet ja huvijahdit seisovat satamassa vieri vieressä. Täältä lähtee myös veneretkiä, joilla pääsee helposti naapurisaari Menorcalle. Selkeällä säällä Menorcan ja sen pääkaupungin Ciutadellan voi itse asiassa nähdäkin Cala Ratjadasta. Satamassa on elämää lähes ympäri vuorokauden. Se on paras ja viihtyisin kokoontumispaikka, halusitpa sitten nauttia lasin viiniä tai kupin kahvia iltapäivällä tai syödä maittavaa illallista viihtyisissä ravintoloissa.

Upeita uimarantoja

Cala Ratjadassa on paljon kauppoja sekä houkuttelevia ravintoloita, tapasbaareja ja musiikkibaareja. Rannikkoalue on kuitenkin parhaiten tunnettu upeista rannoistaan ja uimapoukamistaan sekä niiden kristallinkirkkaasta vedestä. Kun kävelet satamasta kohti pohjoista, saavut pian Cala Gatin suojaisaan poukamaan. Alueen muita rantoja ovat Cala Agulla, Font de sa Cala, Playa de Son Moll ja Cala Mesquida.

Hotelleja keskeisellä paikalla

Useimmat Cala Ratjadassa olevat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat mukavan matkan päässä uimarannasta ja yöelämästä.

Juuri sinulle sopiva loma

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Cala Ratjadaan reittilennolla ja valita itse matkasi pituuden. Voit valita mieleisen hotellin valikoimastamme, käyttää palvelujamme sekä varata lomaasi varten vuokra-auton kauttamme. Lyhyesti sanottuna voit suunnitella juuri sinulle sopivan loman!

Hyvä tietää
 • Upeita hiekkarantoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Paikallisia ravintoloita
 • Edullinen autonvuokraus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Ratjada

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Cala Ratjadan rannikkoalue on tunnettu hienoista rannoistaan, uimapoukamistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Erityisen hienojakoista hiekkaa on Cala Agullan, Cala Gatin ja Playa Son Mollin rannoilla.

Cala Agulla

Cala Agulla, joka tunnetaan myös nimellä Cala Guya, on kaunis ja hienohiekkainen ranta Cala Ratjadan lähellä. Rannan yhteydessä on hyvä, osittain varjossa oleva pysäköintialue, wc:itä, rantabaari sekä aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalle pääsee autolla, pyörällä tai kävellen.

Cala Gat

Cala Gat on upean luonnon ja pinjapuiden ympäröimä kaunis poukama. Hienojakoisesta hiekasta koostuva ranta on suhteellisen luonnollisessa tilassa. Rannalla on melko vähän palveluita, mutta satama on vain 500 metrin päässä. Cala Gatille pääsee rantakatua pitkin tai autolla. Pysäköintialue on noin 100 metrin päässä rannasta.

Font de sa Cala

Font de sa Cala on upea, valkohiekkainen ranta, joka sijaitsee noin kolme kilometriä Cala Ratjadasta etelään. Suurinta osaa rannasta ympäröi kaunis luonto ja pienet puut, ja lähellä on myös joitakin hotelleja ja ravintoloita. Font de sa Calan rannalle pääsee vuokra-autolla, bussilla tai Cala Ratjadasta lähtevällä minijunalla. Minijuna ja bussit pysähtyvät rannan lähellä, ja siellä on myös pysäköintimahdollisuus. Rannalla on wc:itä, suihkuja, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä rantabaari. Täällä voit harrastaa myös useita vesiurheilulajeja.

Playa Son Moll

Playa Son Moll on Cala Ratjadan pääranta. Ranta sijaitsee avoimella paikalla, joten siellä voi olla toisinaan tuulista. Kesäkuukausina ranta on suosittu sekä turistien että paikallisten keskuudessa, jotka tulevat nauttimaan virkistävästä merituulesta. Playa Son Mollille on helppo päästä: minijuna pysähtyy aivan rannan kohdalla, ja lähellä on myös pysäköintialue ja bussipysäkki. Rantaa reunustaa koko pituudelta kaunis rantakatu, jolla on esimerkiksi supermarket, pizzeria ja rantabaari. Lähistöllä on myös paljon muita kauppoja ja ravintoloita.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Ratjadaan voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Cala Ratjadan hotelliisi on noin 1 t 30 min - 2 t (n. 80 km). L
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Ratjadassa on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joista monet sijaitsevat rantakadun varrella. Ravintoloissa tarjoillaan sekä kansainvälisiä ruokalajeja että mallorcalaisia erikoisuuksia. Noin puolentoista kilometrin päässä Cala Ratjadasta on Capdeperan kaupunki, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita erityisesti toriaukion ympärillä.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Cala Ratjadassa on monien baarien, klubien ja yökerhojen ansiosta vilkas yöelämä. Iltaa voi viettää myös viihtyisissä ravintoloissa tai terassilla.
Ostokset
Cala Ratjadassa on paljon kauppoja ja supermarketteja. Voit ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, nahkatuotteita, kosmetiikkaa, sisustustarvikkeita ja matkamuistoja. Monet Cala Ratjadan kaupat avataan huhtikuun alussa ja suljetaan lokakuun puolivälissä. Kohteessa on myös pari isoa ruokakauppaa. Jos haluat tehdä enemmän ostoksia, pääkaupunki Palmassa on saaren paras valikoima.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita ja kenkiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Vesiurheilulajit

Rannalla voi harrastaa joitakin vesiurheilulajeja, kuten polkuveneilyä. Kohteessa on myös sukelluskeskus, josta voi vuokrata surffilautoja.

Sukellus ja snorklaus

Mallorcan itärannikolla sijaitsee saaren parhaimpiin lukeutuvia sukelluspaikkoja. Cala Ratjadassa on useita sukelluskeskuksia, jotka järjestävät sekä kursseja että päiväretkiä. Keskukset tarjoavat myös koesukellusta, jossa voit sukeltaa ohjaajan kanssa 5–6 metrin syvyyteen kokeillaksesi, sopiiko laji sinulle.

Hidro Park – Alcudia

Hidro Park on vesipuisto, jossa on paljon tekemistä: minigolfia, vesiliukumäkiä, aaltoaltaita ja paljon muuta. Täällä sekä isot että pienet viihtyvät koko päivän hauskojen aktiviteettien parissa. Puistossa on myös ravintoloita ja viheralueita sekä leikkipaikkoja kaikista pienimmille.

Viininmaistelu

Viininystävän kannattaa ehdottomasti tutustua mallorcalaisiin viineihin. Binissalemissa on useita viinitaloja, joissa on mahdollista sekä maistella että ostaa viinejä.

Vaeltaminen

Mallorcan on vaeltajan unelmakohde, ja myös Cala Ratjadan ympäristössä on useita hienoja vaellusreittejä. Yksi suosituimmista reiteistä kulkee Cala Agullasta pinjametsän läpi Cala Mesquidaan. Cala Ratjadan turisti-infosta saat lisätietoa reiteistä ja opastetuista vaelluksista. Vaellukselle kannattaa pukea kunnolliset, pitävät kengät, koska reitit voivat olla paikoin jyrkkiä. Alla on joitakin ehdotuksia vaellusreiteistä.

Cala Ratjada–Cala Mesquidan suosittu reitti kulkee Cala Ratjadasta luonnonsuojelualueen läpi Cala Mesquidaan. Reitti on merkitty, ja edestakainen matka kestää noin kolme tuntia.

La Ermita de Betlemin luostarille kulkee yksinkertaisempi vaellusreitti.

Pidemmän vaelluksen voi aloittaa Artásta, josta kulkee kaunis reitti La Ermita de Betlemin luostarille. Reitti alkaa Artásta Sant Salvadorin linnan takaa, ja siellä on myös iso pysäköintialue. Vaellus kestää noin neljä tuntia.

Luostarille voi vaeltaa myös Colonia de Sant Perestä, jolloin vaellus kestää noin kaksi tuntia. Poluilla on hyvät opasteet Ermita de Betlemin luostarille saakka, jonka luona on juomia ja matkamuistoja myyvä kioski. Ota omat eväät mukaan, jollet halua syödä lounasta Colonia de Sant Peren kylässä. Reitti voi olla paikoin jyrkkä, joten suosittelemme pukemaan kunnolliset kengät.

Muita aktiviteetteja

Cala Ratjadassa voit pelata tennistä tai golfia. Lähistöllä sijaitsee kaksi Mallorcan parhaimpiin kuuluvaa golfkenttää.

Formentorin niemi

Formentor on Mallorcan pohjoisrannikolla sijaitseva kaunis, kallioinen niemi. Siellä sijaitsee kuuluisa Formentor-hotelli, joka on vuosien ajan ollut tärkeiden henkilöiden pakopaikka, kun he ovat halunneet rentoutua kauniissa ympäristössä. Niemellä on myös Playa de Formentorin ranta ja useita muita kallioisia poukamia, joiden rannat koostuvat hiekasta ja pikkukivistä. Formentorin niemelle pääsee joko autolla tai Puerto de Pollensasta lähtevällä lautalla.

Cala Ratjadan majakka

Cala Ratjadassa on vuodelta 1861 peräisin oleva majakka, joka sijaitsee aivan Mallorcan saaren koillisnurkassa. Majakalta avautuu ainutlaatuinen näköala ympäristöön, ja selkeällä säällä voit nähdä jopa Menorcan saaren. Majakka on avoinna päivittäin.

Jardines Casa March

Cala Ratjadan yläpuolella olevalla kukkulalla sijaitsevat Jardines Casa Marchin puutarhat, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Kauniit puutarhat ympäröivät Sa Torre Cega -tornia ja sen rakennuksia, jotka ovat peräisin 1400-luvulta. Täällä voit myös ihailla tunnettujen kuvanveistäjien, kuten Auguste Rodinin ja Henry Mooren teoksia. Puutarhat ovat avoinna yleisölle, mutta vierailu pitää varata etukäteen. Varauksen voi tehdä Cala Ratjadan turistitoimistossa.

Capdeperan kaupunki ja linna

Parin kilometrin päässä Cala Ratjadasta sijaitseva Capdepera on viehättävä pikkukaupunki, jossa on kapeita katuja, kaunis toriaukio ja vaikuttava linna 1200-luvulta.

S´Albuferan kansallispuisto

S'Albuferan kansallispuisto sijaitsee Playa de Alcudian ja Can Picafortin välissä. Puisto on varsinainen kasvitieteilijän ja lintubongarin paratiisi.

Teatro Romano ja muinainen Pollentia Alcudiassa

Saaren ainoa säilynyt roomalainen amfiteatteri sijaitsee vanhan Alcudian muurien ulkopuolella, noin kilometrin päässä kirkosta. Muinainen Pollentian kaupunki sijaitsee vanhan Alcudian laidalla, ja siellä on roomalaisajan raunioita.

Palman kaupunki

Mallorcan saaren historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja se oli aikoinaan oma kuningaskuntansa. Nykyisin sen pääkaupungissa Palmassa on upeita puistokatuja, kaunis katedraali, trendikkäitä kauppoja sekä paljon muuta. Vasta Palmassa vierailtuaan voi todella sanoa olleensa Mallorcalla.

Mallorcan länsirannikko

Mallorcan länsirannikko on monien mielestä Välimeren kauneinta aluetta. Rannikkoa pitkin kulkee Serra de Tramuntanan vuorijono, jonka korkeat vuoret, syvät rotkot, vehreät laaksot, sankat metsät sekä tuoksuvat appelsiini- ja oliiviviljelmät muodostavat uskomattomia maisemia. Alueella on paljon kiinnostavia kyliä ja muita kohteita. Länsirannikkoon on helpointa tutustua autolla, koska monet kylät ja muut paikat sijaitsevat teiden varrella, kuten myös saaren korkein kohta Puig Major.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Cala Ratjadasta on hyvät bussiyhteydet Palman kaupunkiin ja saaren muihin osiin.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Ratjadan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on. Maksukortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Cala Ratjada ei välttämättä ole kaikista ihanteellisin matkakohde lapsille. Kohde sopii kuitenkin sellaisille lapsiperheille, jotka haluavat lomallaan rentoutua ja rauhoittua sekä liikkua luonnossa.

Rannat

Cala Ratjadan ranta ei ole kovin matala, muttei myöskään todella syvä. Pehmeä ja hienojakoinen hiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen. Isommat lapset voivat kokeilla snorklausta kallioiden luona.

Leikkipaikat

Leikkipaikkoja on monissa hotelleissa ja Cala Ratjadan keskustassa.

Lastenruoka ja vaipat

Lähikaupassa on rajallinen valikoima vaippoja ja lastenruokaa, mutta se on tavallisia supermarketteja kalliimpi vaihtoehto. Siksi loman alussa kannattaa tehdä suuremmat ostokset jossain Cala Ratjadan tai Capdeperan suuremmissa kaupoissa.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.

Tee matkahaku – Cala Ratjada
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.