Matkat – Cala Ratjada

Mallorcan pohjoisosassa sijaitsevassa Cala Ratjadassa voit nauttia vilkkaan kalasataman elämänmenosta, ihanista uimapoukamista ja mukavasta yöelämästä.
Cala Ratjada on vanha kalastajakylä, joka on kasvanut lisääntyvän turismin mukana, mutta kuitenkin säilyttänyt juurensa ja viehätysvoimansa. Monilla mallorcalaisilla itsellään on Cala Ratjadassa kesäasunto, ja kylän satama on edelleen yksi saaren tärkeimmistä kalasatamista. Kylä sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Palman kaupungista Mallorcan luonnonkauniissa koilliskolkassa, suojaisessa paikassa Capdeperan niemen takana. Ympäröivää maisemaa hallitsevat vehreät pinjametsät, upeat hiekkarannat ja kimmeltävä Välimeri. Cala Ratjada ei ole aiemmin ollut kovin tunnettu pohjoismaalaisten keskuudessa, mutta viime aikoina yhä useammat ovat huomanneet paikan vetovoiman. Erityisesti nuorempi sukupolvi on ottanut laadukkaan matkakohteen omakseen. Cala Ratjada sopii sekä lasten kanssa matkustaville että pelkästään aikuisista koostuville seurueille. Lähistöllä sijaitsee kaksi Mallorcan parhaimpiin lukeutuvaa golfkenttää, Capdepera ja Canyamel.

Satama on kylän sydän

Cala Ratjadan satama on kiinnostava yhdistelmä vanhaa ja uutta, ja näkyvissä on sekä paikallisia että kansainvälisiä vaikutteita. Kalastusveneet ja huvijahdit seisovat satamassa vieri vieressä. Täältä lähtee myös veneretkiä, joilla pääsee helposti naapurisaari Menorcalle. Selkeällä säällä Menorcan ja sen pääkaupungin Ciutadellan voi itse asiassa nähdäkin Cala Ratjadasta. Satamassa on elämää lähes ympäri vuorokauden. Se on paras ja viihtyisin kokoontumispaikka, halusitpa sitten nauttia lasin viiniä tai kupin kahvia iltapäivällä tai syödä maittavaa illallista viihtyisissä ravintoloissa.

Upeita uimarantoja

Cala Ratjadassa on paljon kauppoja sekä houkuttelevia ravintoloita, tapasbaareja ja musiikkibaareja. Rannikkoalue on kuitenkin parhaiten tunnettu upeista rannoistaan ja uimapoukamistaan sekä niiden kristallinkirkkaasta vedestä. Kun kävelet satamasta kohti pohjoista, saavut pian Cala Gatin suojaisaan poukamaan. Alueen muita rantoja ovat Cala Agulla, Font de sa Cala, Playa de Son Moll ja Cala Mesquida.

Hotelleja keskeisellä paikalla

Useimmat Cala Ratjadassa olevat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat mukavan matkan päässä uimarannasta ja yöelämästä.

Juuri sinulle sopiva loma

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Cala Ratjadaan reittilennolla ja valita itse matkasi pituuden. Voit valita mieleisen hotellin valikoimastamme, käyttää palvelujamme sekä varata lomaasi varten vuokra-auton kauttamme. Lyhyesti sanottuna voit suunnitella juuri sinulle sopivan loman!
Hyvä tietää
 • Upeita hiekkarantoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Paikallisia ravintoloita
 • Edullinen autonvuokraus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Ratjada

Rannat
Cala Ratjadan rannikkoalue on tunnettu hienoista rannoistaan, uimapoukamistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Erityisen hienojakoista hiekkaa on Cala Agullan, Cala Gatin ja Playa Son Mollin rannoilla.

Cala Agulla

Cala Agulla, joka tunnetaan myös nimellä Cala Guya, on kaunis ja hienohiekkainen ranta Cala Ratjadan lähellä. Rannan yhteydessä on hyvä, osittain varjossa oleva pysäköintialue, wc:itä, rantabaari sekä aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannalle pääsee autolla, pyörällä tai kävellen.

Cala Gat

Cala Gat on upean luonnon ja pinjapuiden ympäröimä kaunis poukama. Hienojakoisesta hiekasta koostuva ranta on suhteellisen luonnollisessa tilassa. Rannalla on melko vähän palveluita, mutta satama on vain 500 metrin päässä. Cala Gatille pääsee rantakatua pitkin kävellen tai autolla. Pysäköintialue on noin 100 metrin päässä rannasta.

Font de sa Cala

Font de sa Cala on upea, valkohiekkainen ranta, joka sijaitsee noin kolme kilometriä Cala Ratjadasta etelään. Suurinta osaa rannasta ympäröi kaunis luonto ja pienet puut, ja lähellä on myös joitakin hotelleja ja ravintoloita. Font de sa Calan rannalle pääsee vuokra-autolla, bussilla tai Cala Ratjadasta lähtevällä minijunalla. Minijuna ja bussit pysähtyvät rannan lähellä, ja siellä on myös pysäköintimahdollisuus. Rannalla on wc:itä, suihkuja, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä rantabaari. Täällä voit harrastaa myös useita vesiurheilulajeja.

Playa Son Moll

Playa Son Moll on Cala Ratjadan pääranta. Ranta sijaitsee avoimella paikalla, joten siellä voi olla toisinaan tuulista. Kesäkuukausina ranta on suosittu sekä turistien että paikallisten keskuudessa, jotka tulevat nauttimaan virkistävästä merituulesta. Playa Son Mollille on helppo päästä: minijuna pysähtyy aivan rannan kohdalla, ja lähellä on myös pysäköintialue ja bussipysäkki. Rantaa reunustaa koko pituudelta kaunis rantakatu. Lähistöllä on myös paljon muita kauppoja ja ravintoloita.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Ratjadassa on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joista monet sijaitsevat rantakadun varrella. Ravintoloissa tarjoillaan sekä kansainvälisiä ruokalajeja että mallorcalaisia erikoisuuksia. Noin puolentoista kilometrin päässä Cala Ratjadasta on tyypillinen mallorcalainen Capdeperan kylä, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita erityisesti toriaukion ympärillä.
Cala Ratjadassa on monien baarien, pubien ja yökerhojen ansiosta vilkas yöelämä. Iltaa voi viettää myös viihtyisissä ravintoloissa tai ulkoterassilla.
Ostokset
Cala Ratjadassa on paljon kauppoja ja supermarketteja. Voit ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, nahkatuotteita, kosmetiikkaa, sisustustarvikkeita ja matkamuistoja. Monet Cala Ratjadan kaupat avataan huhtikuun alussa ja suljetaan lokakuun puolivälissä. Kohteessa on myös pari isoa ruokakauppaa. Jos haluat tehdä enemmän ostoksia, pääkaupunki Palmassa on saaren paras valikoima.
Liikunta ja treeni
Cala Ratjadassa voit pelata tennistä ja golfia. Lähistöllä on kaksi Mallorcan parasta golfkenttää. Rannalla on tarjolla vain muutamia aktiviteetteja, kuten polkuveneitä. Sukelluskeskuksesta on mahdollista vuokrata purjelautoja.

Sukellus ja snorklaus

Mallorcan itärannikolla on muutamia saaren parhaista sukelluspaikoista. Cala Ratjadassa on useita sukelluskeskuksia, jotka järjestävät kursseja ja päiväretkiä. Voit myös osallistua ns. sukelluskokeiluun, jossa mennään ohjaajan kanssa 5-6 metrin syvyyteen, ja selvittää, olisiko sukellus sopiva laji sinulle.

Vaellus Cala Ratjadassa

Mallorca on vaelluksen ystävien unelmakohde. Cala Ratjadan ympäristössä on useita hyviä vaellusreittejä. Yksi suosittu reitti kulkee pinjametsän halki Cala Agullan kautta Cala Mesquidaan. Kysy matkailuinfosta tietoa opastetuista retkistä sekä esitteitä vaellusreiteistä. Jalkaan kannattaa laittaa kunnolliset vaelluskengät, sillä reitit saattavat paikoitellen kulkea jyrkässä maastossa. Alla muutamia ehdotuksia vaellusreiteistä.

Cala Ratjada- Cala Mesquida: suosittu reitti kulkee Cala Ratjadasta luonnonsuojelualueen kautta Cala Mesquidaan. Reitti on merkitty, ja sen kokonaiskesto on noin 3 tuntia.

La Ermita de Betlem: toinen melko helppo reitti, jonka päätepiste on luostari La Ermita de Betlehem.

Pidemmälle vaellukselle voit lähteä Artàn kylästä ja jatkaa sieltä kauniita teitä pitkin La Ermita de Betlem -luostarille. Vaellusreitti lähtee kylässä olevan Sant Salvadorin linnan takaa, jossa on myös suuri pysäköintialue. Vaelluksen kesto on noin neljä tuntia.

Toinen vaihtoehto on ajaa autolla Colonia de Sant Peren kylään ja aloittaa vaellus täältä, jolloin vaelluksen kesto on noin kaksi tuntia. Polut ovat hyvin merkittyjä Ermita de Betlem -luostarille asti. Ylhäällä huipulla on pieni kioski, josta voi ostaa juotavaa ja tarjolla on myös suppea valikoima matkamuistoja. Ota mukaan eväät tai voit myös syödä lounasta Colonia de Sant Peren kylässä. Jalkaan kannattaa laittaa kunnolliset kengät, joilla pärjää myös hieman jyrkemmässä maastossa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala Ratjadassa pääset nauttimaan kalasataman eloisasta tunnelmasta ja ihanista uimapoukamista. Jos kaipaat menoa ja hauskoja vesiaktiviteetteja, kannattaa ehdottomasti vierailla vesipuistossa, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Alcudiassa.

Hidro Park – Alcudia

Hidro Park on vesipuisto, jossa on paljon tekemistä: minigolfia, vesiliukumäkiä, aaltoaltaita ja paljon muuta. Täällä sekä isot että pienet viihtyvät koko päivän hauskojen aktiviteettien parissa. Puistossa on myös ravintoloita ja viheralueita sekä leikkipaikkoja kaikista pienimmille.
Formentorin niemimaa ja Palman kaupunki ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia kohteita. Palman kaupungissa on upeita katuja, monipuolinen kulttuuritarjonta ja kauniita katedraaleja. Jos et ole käynyt Palmassa, et oikeastaan voi sanoa käyneesi Mallorcalla.

Cala Ratjadan majakka

Cala Ratjadassa on vuodelta 1861 peräisin oleva majakka, joka sijaitsee aivan Mallorcan saaren koillisnurkassa. Majakalta avautuu ainutlaatuinen näköala ympäristöön, ja selkeällä säällä voit nähdä jopa Menorcan saaren. Majakka on avoinna päivittäin.

Jardines Casa March

Cala Ratjadan yläpuolella olevalla kukkulalla sijaitsevat Jardines Casa Marchin puutarhat, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Kauniit puutarhat ympäröivät Sa Torre Cega -tornia ja sen rakennuksia, jotka ovat peräisin 1400-luvulta. Täällä voit myös ihailla tunnettujen kuvanveistäjien, kuten muun muassa Auguste Rodinin ja Henry Mooren teoksia. Puutarhat ovat avoinna yleisölle, mutta vierailu pitää varata etukäteen. Varauksen voi tehdä Cala Ratjadan turistitoimistossa.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Cala Ratjadasta on hyvät bussiyhteydet Palman kaupunkiin ja saaren muihin osiin. Cala Ratjadan keskustassa on bussipysäkki Juan Sebastián Elcano 9 -kadulla. Cala Ratjadassa on myös taksi.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Ratjadan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on. Maksukortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Ratjadaan voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Cala Ratjadan hotelliisi on noin 1 t 30 min - 2 t (n. 80 km). L
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cala Ratjada
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.