Matkat – Puerto Pollensa

Puerto Pollensa on rauhallinen ja viehättävä kohde, jossa on rennon espanjalainen tunnelma.

Puerto Pollensa on yksi Mallorcan kauneimmista ja "espanjalaisimmista" rantakohteista, jossa voit nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Vaikka Puerto Pollensa on ollut suosittu turistikohde jo 1960-luvulta alkaen, se on silti onnistunut säilyttämään omaleimaisuutensa. Kylän keskusta on todella viehättävä ja hyvin säilynyt, ja uudemmat hotellirakennukset sulautuvat alkuperäisiin rakennuksiin. Ranta on noin kilometrin mittainen ja erittäin hyvin hoidettu. Täällä on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja ja tarjolla on myös paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten lentopalloa, purjelautailua ja polkuveneitä. Rantaa kiertää palmujen reunustama rantapromenadi, jonka varrella on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja. Myös Puerto Pollensan Vanhassakaupungissa on ravintoloita. Ruokalistoilla on sekä mallorcalaisia että kansainvälisiä ruokia. Ostostarjonta koostuu lähinnä pienistä putiikeista, joissa myydään matkamuistoja, kenkiä ja vaatteita.

Roomalaiskaupunki Pollensa

Puerto Pollensan seudulla on paljon nähtävää ja koettavaa luonnosta kiinnostuneelle. Voit tehdä vaellusretkiä upeissa maisemissa tai vuokrata auton ja lähteä tutustumaan saareen omin päin. Ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde on viiden kilometrin päässä sisämaahan päin sijaitseva Pollensa, joka on yksi Mallorcan parhaiten säilyneistä kaupungeista. Täällä voi edelleen aistia roomalaisen ajan tunnelmaa. Pollensassa voit kävellä ympäriinsä sen kapeilla kujilla, joita reunustaa keltaiset talot vihreine ikkunaluukkuineen. Lähistöllä on useita uimapoukamia sekä kaunis Formentorin niemi, jonka valkoiset rannat ja luonnonkauniit maisemat houkuttelevat kävijöitä varsinkin huippusesongin aikaan. Pollensaan pääset parhaiten vuokra-autolla tai satamasta lähtevällä laivalla. Tiesithän, että voit tehdä autovarauksen jo samassa yhteydessä, kun varaat matkan? Näin saat lomastasi irti kaiken mahdollisen täysin omassa tahdissa.

Suunnittele oma matkasi Puerto Pollensaan

Voit matkustaa Puerto Pollensaan joustavasti Tjäreborgin reittilennoilla ja päättää itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Valikoimastamme löydät myös parhaat hotellit, ja voit halutessasi osallistua retkillemme. Käytössäsi on myös kaikki muut palvelumme.

Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • All Inclusive
 • Paljon ravintoloita
 • Edullinen autonvuokraus
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Puerto Pollensa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Puerto Pollensan sataman yhteydessä on hyvin hoidettu, kilometrejä pitkä ja suhteellisen leveä ranta, jonka hiekka on vaaleaa ja hienoa ja vesi kirkasta. Ranta syvenee melko jyrkästi. Täällä on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Voit myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten lentopalloa ja purjelautailua sekä vuokrata polkuveneitä. Päätien toisella puolella on leikkipaikka. Rantaa kiertää palmujen reunustama rantapromenadi, jonka varrella on ravintoloita ja kahviloita. Ranta jatkuu useita kilometrejä itään päin kohti Alcudiaa, jolloin se muuttuu kapeammaksi ja villimmäksi. Aallot houkuttelevat tänne purjelautailijoita ja leijasurffajia ympäri maailmaa. Aaltojen mukana rannalle kulkeutuu myös levää, minkä vuoksi tämä rannan osa ei ole erityisen suosittu paikka auringonottamiseen, eikä täällä ole palveluita.

Formentorin ranta

Kapea, lapsiystävällinen ja hieno hiekkaranta, jossa pinjapuiden alla pääsee nauttimaan myös viilentävästä varjosta. Vesi on kirkasta ja aaltoja on vähän. Täällä viihtyvät kaikenlaiset lomailijat, ja erityisen suosittua on tulla tänne veneellä tai autolla Puerto Pollensasta ja Puerto de Alcudiasta. Viikonloppuisin ja elokuussa täällä on paljon myös paikallisia lomanviettäjiä. Rannalla on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. WC:t löytyvät rannan kahdesta ravintolasta. Jos tulet vuokra-autolla tälle kauniille rannalle, voit samalla jatkaa myös Formentorin niemen kärkeen, jossa on uskomattoman kaunista luontoa ja todella upeat maisemat.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Puerto Pollensaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Puerto de Pollensan hotelliisi on noin 1 t - 1 t 30 min (n. 60 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Puerto Pollensassa on useita pieniä ja kotoisia ravintoloita, joissa on aitoa espanjalaista charmia ja tunnelmaa. Suurin osa ravintoloista, baareista ja kahviloista sijaitsee rantapromenadin varrella ja sataman vanhemmissa kortteleissa. Jos haluat tutustua lähistön ravintolatarjontaan, kannattaa suunnata Alcudiaan.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Puerto Pollensan yöelämä on rauhallisempaa kuin Puerto de Alcudiassa. Iltaa on mukava viettää rantapromenadin ulkoilmaravintoloissa, joissa voit nauttia lasillisen, katsella elämänmenoa ja ihastella merinäköalaa. Baareja on jonkin verran sekä yksi disko, joten menoakin on tarjolla. Useat hotellit järjestävät myös viihdeohjelmaa.
Ostokset
Puerto Pollensassa on muutamia turistimyymälöitä sekä tavallisia kauppoja, jotka ovat keskittyneet rantatielle sekä torin ympäristössä oleville kaduille. Keskiviikkoisin järjestetään markkinat. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat kuitenkin Palman kaupungissa. Puerto Pollensasta menee busseja Palmaan useita kertoja päivässä.

Markkinat

Tiistaisin ja sunnuntaisin Alcudian vanhassa kaupunginosassa järjestetään markkinat. Mallorcan suurimmat markkinat ovat torstaisin Incassa. Keskiviikkoisin järjestetään yleensä markkinat myös Puerto Pollensan torilla.

Ruokakaupat

Jos asut huoneistohotellissa, ruokaostokset kannattaa tehdä heti loman alussa jossain suuremmassa supermarketissa, joissa hinnat ovat edullisemmat ja valikoimat laajemmat. Supermarketit ovat yleensä avoinna maanantaista lauantaihin klo 10.00-22.00, ja sunnuntaisin klo 14.00 asti turistisesongin aikana. Useimmissa huoneistohotelleissa on supermarket, mutta niiden hinnat ovat huomattavasti kallimpia.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja jopa eläviä eläimiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Puerto Pollensassa ja sen lähistöllä on mahdollisuus harrastaa useita erilaisia aktiviteetteja, kuten tennistä, ratsastusta ja vesiurheilulajeja. Lisäksi täällä voi myös vaeltaa, ja alueelta löytyy 9-reikäinen golfkenttä.

Vaeltaminen

Mallorca on vaeltajien unelmakohde. Puerto Pollensassa ja sen lähialueilla on useita suosittuja vaellusreittejä, joista esimerkkinä nämä kolme:

1. Puerto Pollensasta vuoren yli pieneen Cala San Vicenten kalastajakylään. Reitti kestää noin kaksi tuntia edestakaisin ja se on helppokulkuinen.

2. Pollensasta vanhaan Puig de Marian luostariin, joka sijaitsee 333 metriä merenpinnan yläpuolella. Huipulta on upeat näkymät yli Pollensan ja Formentorin niemen. Tämä reitti sopii luonnonkauniista maisemista pitäville. Parkkipaikkoja on Pollensa – Palma -päätien varrella, josta lähtee kävelytie ylös luostarille. Täällä on oivallisia picnic-paikkoja, ja lisäksi löytyy baari, ravintola, matkamuistomyymälä ja WC:t sekä mahdollisuus myös yöpyä. Reitti kestää vajaat kaksi tuntia edestakaisin.

3. Puerto Pollensasta vuoren yli Boquerin laaksoon, jota kutsutaan myös "rosmariinilaaksoksi".

Hotel Oro Playan takana olevalla rinteellä on piha, jossa lukee, että se on yksityisaluetta, mutta portin läpi voi hyvin kulkea sekä ylittää alueen. Muista sulkea portti ja noudattaa kyltissä annettuja ohjeita. Laakso on todella kaunis ja luonnontilassa. Kannattaa ottaa mukaan picnic-eväät! Retki kestää noin 1,5 tuntia edestakaisin.

Pyöräily

Puerto Pollensan ympäristö sopii täydellisesti pyöräilyyn, ja täällä on paljon hyviä pyöräilyreittejä. Helmi-toukokuussa tänne tulee ammattipyöräilijöitä koko Euroopasta harjoittelemaan ennen sesongin käynnistymistä. Lisätietoja lähimmästä polkupyörävuokraamosta sekä karttoja ja reittivinkkejä saat turisti-infosta tai hotellistasi.

Sukeltaminen

Mallorcan pohjoisrannikolla on muutamia saaren parhaista sukelluspaikoista. Alueella on useita sukelluskouluja, jotka järjestävät kursseja ja päiväretkiä.

Vesiurheilulajit

Pollensan rannalla on tarjolla useita vesiurheilulajeja. Täällä voit harrastaa vesihiihtoa ja purjelautailua tai vuokrata vesiskootterin, polkuveneen tai pienen purjehdusveneen.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Bussit

Puerto Pollensasta on hyvät bussiyhteydet Alcudiaan, Palman kaupunkiin ja saaren muihin osiin. Bussiaikatauluja voit kysyä hotellistasi tai turisti-infosta.

Taksit

Puerto Pollensan alueella käytetään taksamittaria, muuten käytössä ovat kiinteät hinnat. Taksinkuljettajilla on velvollisuus esittää kiinteä hinnasto pyydettäessä. Juomarahaa on tapana jättää, voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin. Taksiasema sijaitsee pääkiertoliittymän luona.

Veneet

Puerto Pollensan satamasta lähtee veneitä joka päivä, mm. Formentorin niemelle. Monet veneistä ovat lasipohjaisia. Muutaman tunnin mittaisella veneretkellä voit ihastella merenpinnan alaista maailmaa veneen lipuessa kaunista pohjoisrannikkoa pitkin.

Mopot

Puerto Pollensassa on useita mopovuokraamoja. Huomaathan, että kypärän käyttäminen on pakollista. Puhallutuksia tehdään silloin tällöin, ja ajoneuvo kannattaa muutenkin jättää aina parkkiin, jos nautit alkoholia.

Polkupyörät

Puerto Pollensa on erinomainen pyöräilykaupunki, sillä maasto on hyvin tasaista. Polkupyöriä voi vuokrata useammasta paikasta. Kysy hotellistasi lisätietoja lähimmästä vuokraamosta.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Puerto Pollensan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on esim. rantakadun varrella. Kylässä on myös pankki ja luottokortit hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Pyöräilykilpailu ja Ironman-kisa

Joka vuosi Mallorcan pohjoisrannikolla järjestetään kaksi suurta urheilutapahtumaa: Ironman-triathlonkisa 10.10.2021 ja 14.5.2022 sekä Mallorca 312 -pyöräilykilpailu 24.10.2021 ja 30.4.2022. Kilpailujen aikana monet tiet ja kadut ovat suljettuja, joten liikkumiseen kannattaa varata aikaa. Joistakin hotelleista joudutaan lähtemään lentokentälle tavallista aikaisemmin.

Muuta

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Puerto Pollensa sopii hyvin myös perheloman viettämiseen, vaikka se ei vedäkään täysin vertoja viereiselle Alcudialle. Puerto Pollensassa on useita hyviä huoneistohotelleja, alue on rauhallinen, liikennettä melko vähän ja ranta on suhteellisen loiva. Vaippoja voi ostaa apteekeista ja hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Leikkipaikat

Useimmissa suuremmissa huoneistohotelleissa on oma leikkipaikka, joiden taso saattaa kuitenkin vaihdella. Rannalla, poliisiasemaa vastapäätä, on myös hyvä yleinen leikkipaikka.

Rannat

Puerto Pollensan ranta on hieman jyrkempi kuin Playa de Alcudian ranta, mutta kuitenkin suhteellisen matala. Aaltoja on yleensä vähän suojaisalla sisälahdella. Hiekka on pehmeää ja hienoa ja sopii erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen.

Ravintolat

Useimmissa Puerto Pollensan ravintoloissa on kansainvälinen ruokalista, josta syötävää löytyy myös perheen pienimmille. Monissa paikoissa on myös oma ruokalista lapsille, ja tarjolla on mm. hampurilaisia, pastaa ja kanaa. Syöttötuoleja on useimmissa paikoissa.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Retket
Auringonnousu ja delfiinit
Auringonnousu ja delfiinit
Lähde mukaan ja koe upea auringonnousu Mallorcan pohjoisimmassa kohdassa. Samalla pääset näkemään vapaana uiskentelevia delfiinejä Välimeren kristallinkirkkaissa vesissä. Yksinkertainen aamiainen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Päivä merellä - Katamaraani
Päivä merellä - Katamaraani
Mikä onkaan mukavampaa kuin viettää kokonainen päivä merellä? Anna Anacanoa-katamaraanin miehistöineen viedä sinut kokemaan luonnonkaunis Mallorcan luoteisrannikko mereltä käsin. Kevyt lounas laivalla sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Klassinen luolaretki
Klassinen luolaretki
Kokopäiväretken aikana saamma kokea maanalaista mystiikkaa, vierailemme yhteistyökumppanimme, Purowoolin, esittelytiloissa ja viehättävässä Porto Criston kylässä. Maistelemme myös muutamia saaren perinteisiä liköörejä. Aamiainen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Tee matkahaku – Puerto Pollensa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.