Matkat – Mauritius

Mauritius
Mauritiuksella on palmujen reunustamia hiekkarantoja, kristallinkirkas vesi, kauniita koralliriuttoja ja maukasta, hyvin valmistettua ruokaa.
Mauritiuksella voit viettää rentoa ja mukavaa lomaelämää, pulahtaa suolaiseen meriveteen, kävellä pitkin rantaa, vilvoitella uima-altaassa tai lukea hyvää kirjaa palmujen varjossa ja nauttia auringonlaskusta virkistävää juomaa siemaillen.

Mauritiuksella on paljon muutakin tarjottavaa. Voit vaikkapa meloa kajakilla, lähteä veneretkelle, snorklata, sukeltaa, patikoida, käydä maistelemassa rommia tai vaikka opetella tanssimaan perinteistä Sega-tanssia, joka on Unescon maailmaperintöluettelossa.

Mauritiuksen kulttuuri on sekoitus erialaisisia kulttuureja. Vaikutteita on saatu Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Kiinasta, Intiasta, Alankomaista ja Afrikasta. Tämä näkyy niin ruuassa, arkkitehtuurissa kuin asukkaissakin. Erilaiset perinteet ja uskonnot ovat voimakkaasti vuorovaikutuksessa keskenään.

Sopiiko Mauritius perheille?

Matalat rannat, perheystävälliset hotellit, joissa on toimintaa ja lastenkerho, sekä mukava lämpötila ympäri vuoden, tekevät Mauritiuksesta täydellisen lomakohteen perheille. Täällä voivat niin nuoret kuin vähän vanhemmatkin viettää rentouttavan ja mielenkiintoisen loman ja samalla nauttia auringosta, rantaelämästä, luonnosta ja kulttuurista sekä retkistä.

Matkat Pareille

Mauritius on romanttinen kohde ja hyvin suosittu häämatkakohteena ja lähes kaikissa hotelleissa onnistuu myös vihkiminen. Tarjolla on myös laaja valikoima aktiviteetteja ja elämyksiä pariskunnille. Nauti yhdessä rentouttavasta hoidosta spa-osastolla, lähde kävelylle rannalle tai nauti yksityisestä illallisesta ja upeista merinäköaloista. Jos haluat viettää oikein rentouttavan loman, voit varata hotellin, joka on vain aikuisille.

Kun matkustat rakkaasi kanssa, suosittelemme lämpimästi Paradise Cove Boutique Hotel -hotellia ja The Oberoi Beach Resort, Mauritius -hotellia.

Palvelua hymy huulilla

Mauritiuksella matkailu on tärkeä elinkeino, joten saarella on paljon hotelleja ja matkailualan koulutus on laadukasta. Kilpailun ja hyvin koulutetun henkilökunnan ansiosta palvelu on kaikkialla erinomaista. Vaikka asuisit suuressa hotellissa, tunnelma on kotoisa ja rento. Sinua palvellaan hymy huulilla.

Yhdistä lomaasi Dubai

Voit halutessasi yhdistää Mauritiuksen-lomaasi parin päivän oleskelun Dubaissa ja saada tuplasti lomaelämyksiä. Koska matkustat reittilennoilla, voit itse päättää matkasi ajankohdan ja keston. Suosittelemme aloittamaan matkan vilkkaammasta Dubaista, jotta voit viettää loman loppuosan Mauritiuksen kauniilla rannoilla rentoutuen.
Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Luksushotelleja
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Erilaisia ateriapaketteja
 • Voi yhdistää Dubain lomaan
 • Hienoja hiekkarantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Mauritius

Rannat
Mauritiuksella on runsaasti erilaisia rantoja, joilla jokaisella on oma luonteensa sen mukaan, missä päin saarta asut.

Pohjois-Mauritiuksen rannat

Pohjoisessa on kauniita rantoja laguuneissa, joissa lämpötila on miellyttävä. Suosittuja rantoja ovat Péreybère ja Mont Choisy.

Rannat saaren eteläpuolella

Saaren eteläpuoli on melkeinpä pohjoisen vastakohta. Täällä on mahtavia kallioita, jotka levittäytyvät mereen saakka ja luovat voimakkaita aaltoja. Jos haluat uida täällä, suosittelemme Blue Bay -rantaa.

Mauritiuksen itärannikko

Itäisellä puolella on pitkiä, valkoisia ja kauniita hiekkarantoja. Täällä sijaitsee myös Belle Mare, joka on yksi saaren pisimmistä rannoista. Ile aux Cerfs on saari, joka sijaitsee laguunissa muutaman minuutin venematkan päässä rannikolta. Saarelle pääset järjestetyillä veneretkillä.

Mauritiuksen länsi- ja lounasrannikko

Lämpimän ja kuivan ilmaston ansiosta Mauritiuksen länsi- ja lounaisrannikko ovat suosittuja leijalautailusta, surffauksesta ja syvänmerenkalastuksesta pitävien keskuudessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Maurituksen keittiö juontaa juurensa menneisyyteen. Täällä muiden maiden maut ja ruuat sekä Mauritiuksen omat mausteet ja perinteet sekoittuvat iloisesti keskenään. Mauritiuksella annokset ovat usein maukkaita ja mausteisia, mutta eivät kuitenkaan liian vahvoja.

Street Food

Ruoka, jota voit ostaa yksinkertaisemmista ruokakärryistä, rannoilla tai markkinoilla, ja jota nykyään kutsutaan katuruuaksi, on aivan omaa luokkaansa ja sillä on oma luonteensa. Tavallinen menu voi sisältää muun muassa intialaista currya, aasialaisia kevätrullia ja ranskalaisen keittiön vihanneksia, joten paikallinen keittiö on todellakin sekoitus itää ja länttä. Mango, ananas ja kookos ovat tavallisia makuja ja ainesosia katuruuassa. Tarjolla on myös hampurilaisia, joissa maistuvat ainutlaatuiset maut. Kokeile myös chilillä maustettuja kanapatonkeja.

Grilliruokia

Tietysti Mauritiuksella on saatavana myös paljon herkullisia kalaruokia, jotka valmistetaan saarikunnan ympäriltä pyydystetystä saaliista. Kala on tuoretta ja maukasta, ja se kypsennetään useimmiten grillissä. Myös lihaa grillataan paljon. Voit nauttia mehukkaita grilliruokia söitpä sitten hienon hotellin ravintolassa tai yksinkertaisessa ruokapaikassa rannalla.

Juomat Mauritiuksella

Mauritiuksella lomaillessasi sinun pitää ehdottomasti maistaa rommia. Paikallinen rommi on maustettu vaniljalla, kookoksella, appelsiinilla ja kahvilla. Kokeile rommia jossakin drinkissä tai grappana. Toinen suosittu juoma Mauritiuksella on tee. Täällä teessä on ehdottomasti käytettävä mausteena vaniljaa.
Yöelämä on keskittynyt hotelleihin, joissa on tarjolla viihdeohjelmaa ja joissakin hotelleissa myös tanssia muutamana iltana viikossa.
Ostokset
Jos pidät shoppailusta, Mauritiukselta löytyy varmasti lisää matkalaukkuun pakattavaa. Täältä voit ostaa vaatteita, kankaita, koruja, leluja ja matkamuistoja. Kannattaa varata aikaa ja kierrellä kaupoissa ja vaihtaa muutama sana myyjien kanssa. He kertovat mielellään omasta kulttuuristaan ja antavat hyviä vinkkejä.
Liikunta ja treeni
Mauritiuksella on paljon muutakin kuin rentoa rantaelämää. Aktiivista lomailua kaipaavalle tarjolla on snorklausta, sukellusta, purjehdusta, purjelautailua ja vesihiihtoa tai halutessasi voit myös vuokrata veneen miehistöineen.

Sukellus

Sertifioituja sukelluskeskuksia on useimmissa hotelleissa, joten halutessasi voit suorittaa sukelluskurssin.

Leijalautailu

Mauritius on erinomainen valinta vesiurheilun ystäville. Saari on maailmankuulu leijalautailijoiden keskuudessa, ja täällä viihtyvät niin ammattilaiset kuin lajin innokkaat harrastajatkin.

Vaellus

Mauritiuksella voit liikkua luonnossa, ja vaellusreittejä on useita. Hyvä vaihtoehto on osallistua järjestetylle vaellusretkelle.

Lähde tutustumaan koskemattomiin metsiin, kuten esimerkiksi Black River Gorgesin kansallispuistoon, Ebony Forestiin Chamarelissa tai Bras d'Eaun kansallispuistoon idässä. Täällä voit ihastella satoja kotoperäisiä puulajeja ja rauhoitettuja eläimiä, kuten mauritiuksenkyyhkyjä, paratiisimonarkeja ja erittäin harvinaisia tuulihaukkoja.

Jos olet kiinnostunut luonnosta ja vaelluksesta, kannattaa lähteä käymään La Vallée de Ferneyn luonnonsuojelualueella, joka sijaitsee Mahébourgin ulkopuolella. Mahébourgissa on 400 vuotta vanhaa aarniometsää.

Golf

Jos haluat pelata golfia lomallasi, Mauritiuksella on upeita ja hyvin hoidettuja golfkenttiä. Lue lisää golfista Mauritiuksella täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Ile aux Cerfs

Tee retki tälle pienelle saarelle, jonka paratiisirannat ovat poikkeavan upeita.
Mauritius ei ole vain pelkkää aurinkoa ja rantaelämää, sillä täällä on paljon nähtävää ja koettavaa.

Seven Coloured Earth

Chamarelin kukkuloilla sijaitsee vaikuttava geologinen ilmiö - seitsemänvärinen maaperä, jossa pienellä alueella on seitsemän eriväristä hiekkaa. Alueella on kahviviljelmiä ja kahviloita, joissa tarjoillaan paikallisesti tuotettua kahvia. Jos haluat tutustua saareen lähemmin ja oppia lisää luonnosta, lähistöllä on luonnonsuojelualueita ja puistoja, kuten Ebony Forest ja Lavilleon.

The Rhumerie de Chamarel

Jos haluat tietää kuinka sokeriruoko muuttuu rommiksi, kannattaa käydä tässä pienessä rommitehtaassa, joka sijaitsee keskellä trooppista metsää. Näet jokaisen vaiheen aina sokeriruo'on jauhamisesta siihen saakka kunnes melassi tislauksen jälkeen muuttuu herkulliseksi rommiksi. Vierailun päätteeksi maistellaan erilaisia rommilajikkeita. Jos kaipaat jotain syötävää, alueella on myös ravintola.

Pamplemousse Garden

Pamplemousse Garden, Pamplemoussen kasvitieteellinen puutarha tai Sir Seewoosagur Ramgoolamin kasvitieteellinen puutarha perustettiin yli 300 vuotta sitten. Puutarhassa on poikkeuksellinen kasvisto ja lukematon määrä kotoperäisiä ja endeemisiä kasveja. Täällä asuuu myös peuroja, kilpikonnia ja eri lintulajeja. Vierailu puutarhassa on melkeinpä pakollinen kaikille luonnon ystäville. Voit kävellä ympäriinsä ja tutustua milenkiintoiseen puutarhaan kaikessa rauhassa. Voit nähdä kuuluisat lammet, joissa on jättimäisiä vesililjoja, ja jos olet onnekas, näet Talipot-puun kukkivan. Puu kukkii vain 30-80 vuoden välein.

Sugar World

L'Aventure du Sucre, entinen sokeritehdas, on nyt muutettu museoksi. Museossa voit osallistua mielenkiintoiselle ja opettavaiselle kierrokselle, jonka aiheena on lunnollisesti sokeriruoko. Kierros on hienosti suunniteltu ja tekstit, filmit ja muu pedagoginen materiaali vuorottelevat sopivasti. Kierros sopii niin aikuisille kuin lapsillekin.

Port Louis

Port Louisissa vanha ja uusi sekoittuvat keskenään ja peilaa moskeijoineen, kirkkoineen ja kiinalaisine pagodeineen paikallisväestöä.

Satamassa sijaitsee Cuadan Waterfront, moderni ostoskeskus, jossa on kauppoja, ravintoloita, elokuvateattereita ja Blue Penny Museum. Kaupungin markkinoilla muun muassa hedelmät, vihannekset ja neuleet ovat sulassa sovussa keskenään.

Fort Adelaidesta, jonka brittiläiset rakensivat 1800-luvun alkupuolella, avautuvat kauniit näkymät kaupungin ylle. Jos haluat oppia lisää Mauritiuksesta, suosittelemme tutustumaan Natural History Museum -museoon ja viereiseen Jardin de la Compagnien puutarhaan. Myös Vieux Conseil Street -kadulla sijaitseva valokuvamuseo on vierailemisen arvoinen.
Kulkuyhteydet
Mauritiuksella voi liikkua edullisesti taksilla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde. Mauritiuksella ei ole suomalaista opasta.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla voimassa matkan ajan. Suomen kansalaiset eivät tarvitse Mauritiukselle viisumia, jos matka kestää korkeintaan 90 päivää. Maahan saapuvalla täytyy olla matkalippu paluuta tai jatkoyhteyttä varten, vahvistettu hotellivaraus ja rahaa lomailuun vähintään 100 USD/päivä.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Mauritiuksen lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Mauritiuksen lähetystöstä/konsulaatista. Mauritiuksen suurlähetystö Ruotsissa, p. +46 8 796 95 92.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valuutta ja maksaminen

Mauritiuksen rupia (MUR). Ota mukaan euroja tai US-dollareita ja vaihda niitä perillä paikalliseksi valuutaksi. Useimmat kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineinä. Visalla ja MasterCardilla voi nostaa käteistä automaateista Port Louisissa, Flic en Flacissa ja Centre de Flaquessa. Hotelleissa käyvät luottokorteista yleisimmin Diners ja American Express.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesäaika: Suomen aika + 1 tunti. Talviaika: Suomen aika + 2 tuntia.

Sähkö

220 V, adapteri tarvitaan (brittiläinen standardi, kolmireikäinen malli).

Kieli

Englanti, ranska ja kreoli.

Lisätiedot

Vasemmanpuoleinen liikenne. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Esimerkiksi Pariisin kautta noin 16 tuntia

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta matkat Mauritiukselle reittilennoilla, voit matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
29°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
8
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
29°23°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
28°22°
6
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
27°20°
6
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°18°
6
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
24°18°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°18°
6
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
26°19°
7
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
28°20°
8
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
29°22°
8
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä

Hintaesimerkkejä – Matkat reittilennoilla – Mauritius

Talvi

Silver Beach
Silver Beach
Mauritius
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 31.1.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. All Inclusive
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. All Inclusive
Lento ja 7 hotelliyötä
31.1.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunrise Attitude
primeselect
 • Aikuisille
Sunrise Attitude
Mauritius
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 28.2.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. puolihoito
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. puolihoito
Lento ja 7 hotelliyötä
28.2.2023 lähtöpaikka Helsinki
SALT of Palmar
 • Aikuisille
SALT of Palmar
Mauritius
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 16.1.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. aamiainen
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. aamiainen
Lento ja 7 hotelliyötä
16.1.2023 lähtöpaikka Helsinki

Kesä

Silver Beach
Silver Beach
Mauritius
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 23.5.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. All Inclusive
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. All Inclusive
Lento ja 7 hotelliyötä
23.5.2023 lähtöpaikka Helsinki
Sunrise Attitude
primeselect
 • Aikuisille
Sunrise Attitude
Mauritius
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 5.6.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. puolihoito
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. puolihoito
Lento ja 7 hotelliyötä
5.6.2023 lähtöpaikka Helsinki
SALT of Palmar
 • Aikuisille
SALT of Palmar
Mauritius
 • Matkapaketti - lento ja hotelli
 • 9 päivää, 7 hotelliyötä
 • Lähtö 5.6.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. aamiainen
Sisältää kirjatut matkatavarat
Sis. aamiainen
Lento ja 7 hotelliyötä
5.6.2023 lähtöpaikka Helsinki

MAURITIUS - MATKAT JA VINKKEJÄ

Nainen pelaamassa golfia Mauritiuksella

Golfia Mauritiuksella

Mauritiuksella golfaaminen on kuin pelaisi golfia paratiisissa. Täältä löydät mukavat golfradat, kauniine rantoineen ja luontokokemuksineen.

Mauritiuksella golfaaminen on kuin pelaisi golfia paratiisissa. Täältä löydät mukavat golfradat, kauniine rantoineen ja luontokokemuksineen.
Tee matkahaku – Mauritius
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.