Matkat – Cala Mayor

Täällä asut tasokkaasti lähellä rantaa, ja lyhyen bussimatkan päässä ovat Palman ravintolat sekä huvittelu- ja kulttuuritarjonta.
Cala Mayorissa asut sekä lähellä Palman kaupunkia että rannan välittömässä läheisyydessä. Cala Mayor on yksi Mallorcan vanhimmista matkakohteista ja suosittu alue sekä turistien että mallorcalaisten keskuudessa. Noin 250 metrin pituinen ranta on hyvinhoidettu, ja siellä on runsaasti palveluita sekä hienoa valkeaa hiekkaa ja kirkasta vettä. Joan Miró -pääkadun varrella on paljon ravintoloita, joissa voit nauttia sekä espanjalaista että mallorcalaista ruokaa. Täältä löydät täydellisiä paikkoja sekä pitkien lounaiden nauttimiseen että romanttisen illallisen viettoon merinäköalalla. Cala Mayorissa sijaitsee kuuluisa Miró-museo, ja lähistöllä, Mariventissa, on myös Espanjan kuningasperheen kesäasunto.

Bussilla Palmaan

Jos haluat lomallasi kokea enemmän elämyksiä, Palman kaupunkiin on bussilla vain 20 minuutin ja taksilla viiden minuutin matka. Siellä on luvassa hyvät ostosmahdollisuudet, mielenkiintoista kulttuuria, baareja, kahviloita ja ravintoloita sekä yöelämäa, joka kesäkuukausina on Euroopan parhaimmistoa. Vieraile myös upeassa goottilaisessa katedraalissa, josta on tullut eräänlainen kaupungin symboli. Vanhankaupungin kapeilla kujilla voit nauttia aitoja mallorcalaisia tapaksia, kuten makkaroita, juustoja, oliiveja ja valkosipulissa paistettuja herkkusieniä.

Cala Mayorin ylelliset hotellit

Cala Mayorissa voit majoittua Mallorcan parhaassa hotellissamme, Nixe Palacessa. Klassisen ylellinen hotelli sijaitsee rannalla, ja sen palvelu ja tilat ovat huippuluokkaa. Kun olet vaikkapa tehnyt retken Palmaan, voit rentoutua hotellin baarissa pianomusiikkia kuunnellen tai nauttia terassilla Palmanlahdelle avautuvasta upeasta näkymästä.
Hyvä tietää
 • Ylellinen hotelli
 • Hyvät hiekkarannat
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
 • Paikallisia ravintoloita
 • Matkoja ympäri vuoden
 • Tunnetut hotellit
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Mayor

Rannat
Cala Mayorin 250 metriä pitkä ranta on hyvinhoidettu, siellä on paljon palveluita sekä hienoa valkeaa hiekkaa ja kirkasta vettä. Rannalle on myös myönnetty Blue Flag -sertifikaatti, joka on merkki korkealaatuisesta rannasta. Kuten useimmilla Palmanlahden rannoilla, täälläkin on suihkuja sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannan tuntumassa on myös kahviloita, baareja ja ravintoloita. Jos et halua maata hiekalla ottamassa aurinkoa, rannalla on myös pieni kallioinen niemi.

Lähialueen rannat

Cala Mayorin lähialueen isompia rantoja ovat noin 10 kilometrin päässä sijaitseva Illetas, noin 15 kilometrin päässä sijaitseva Playa de Palma ja vajaan 15 kilometrin päässä sijaitseva Palma Nova.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Mayorissa on rannan ja Joan Miró -pääkadun välisellä alueella useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa tarjoillaan monenlaista ruokaa. Täältä löydät ihanteellisen paikan pitkän lounaan nauttimiseen tai romanttisen illallisen viettämiseen merinäköalalla. Jos kaipaat suurempaa ravintolavalikoimaa, Palman kaupunkiin on vain noin 20 minuutin bussimatka tai viiden minuutin taksimatka.

Ravintolat

Jos olet tullut Mallorcalle makumatkalle, sinun kannattaa viettää paljon aikaa Palmassa tai jossakin maaseudun gourmet-ravintoloista, joita avataan jatkuvasti yhä useampia. Vaikka Cala Mayorissa ei olekaan Michelin-tähtiä havittelevia ravintoloita, maistuvaa ja monipuolista ruokaa tarjoilevia paikkoja on silti runsaasti.
Cala Mayorissa on muutamia salsapaikkoja, jotka ovat ennen kaikkea paikallisten suosiossa, sekä baareja ja tanssipaikkoja. Monissa suuremmissa hotelleissa esiintyy tanssiorkestereita. Jos kaipaat eläväisempää yöelämää, suosittelemme vierailemaan Palmassa, Magalufissa tai Palma Novassa. Palman kaupungissa on runsaasti pubeja ja baareja sekä useita yökerhoja.
Ostokset
Kuten muissakin Mallorcan rantakohteissa, myös Cala Mayorissa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Valikoima koostuu lähinnä supermarketeista ja muutamasta kaupasta. Palman ostospaikat ovat kuitenkin vain bussi- tai taksimatkan päässä. Palmassa on runsaasti vaate- ja kenkäkauppoja sekä kiinnostavia kauppahalleja. Jos asut huoneistohotellissa, ostokset kannattaa tehdä heti loman alussa jossakin isommassa supermarketissa.
Liikunta ja treeni
Jos olet innokas padelin pelaaja, voit suunnistaa lähellä sijaitsevaan Palman kaupunkiin ja pelata padelia på Pins Padel Clubilla.

Pyöräily

Cala Mayorin alue soveltuu hyvin pyöräilyyn, ja täällä on useita hyviä ja eritasoisia reittejä. Kysy hotellistasi vinkkejä hyvistä pyörävuokraamoista. Turisti-infosta saa karttoja, joihin on merkitty pyöräilyreitit.

Golf

Palmanlahden ympärillä on useita golfkenttiä. Lähin 18-reikäinen kenttä sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Cala Mayorista länteen.

Lue lisää golfkentistä ja golfaikojen varaamisesta täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala Mayor sopii sinulle, joka haluat asua lähellä Palman kaupunkia, mutta nauttia myös rantaelämästä. Palman kaupungin läheisyydessä sijaitsevissa lomakohteissa on tarjolla laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja.

Western Water Park – Magaluf

Magalufin ulkopuolella sijaitseva Western Water Park on vesipuisto, jossa on villin lännen teema. Puistossa on vesiliukumäkiä jokaiseen makuun sekä ravintoloita, viheralueita ja matkamuistomyymälöitä. Vesipuistossa on myös oma alueensa kaikista pienimmille lapsille.
Cala Mayorissa ei itsessään ole paljon nähtävyyksiä, mutta lähialueilla nähtävää riittää esimerkiksi Palmassa ja sisämaassa. Cala Mayorissa on kuuluisa Miró-museo.

Llucin luostari

Llucin suuri, kaunis luostari muodostaa melkein pienen kylän. Saaren pohjoisosassa sijaitseva luostari perustettiin 1260. Siellä on mahdollista yöpyä, syödä ravintolassa ja tehdä ostoksia. Luostarilta lähtee myös useita hyviä vaellusreittejä. Luostarille on hieman vaikea päästä, helpoiten se käy omalla autolla. Voit myös osallistua järjestetyille retkille.

Inca

Inca on Mallorcan keskellä sijaitseva vanha roomalaiskylä. Se tunnetaan parhaiten torstaisin järjestettävistä markkinoistaan, jotka ovat Mallorcan suurimmat ja vilkkaimmat. Maanviljelijät myyvät markkinoilla hedelmä- ja vihannessatojensa antimia, mutta löydät sieltä myös käsitöitä, kauniita matkamuistoja sekä tietenkin nahkatuotteita – Inca on nimittäin tunnettu myös nahkateollisuudestaan. Kokeile vanhan keskustan tapasbaareja, joissa tarjoillaan tyypillistä mallorcalaista ruokaa aidossa ympäristössä. Incaan pääsee vuokra-autolla ja bussilla tai junalla Palmasta.

Puerto Portals

Mallorcan ylellisin luksusjahtien satama sijaitsee Palman ja Palma Novan välissä. Satamassa on kansainvälisiä ravintoloita ja baareja, joiden ulkoterassit toimivat näyttäytymispaikkoina.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Busseja Palmaan menee useita kertoja tunnissa. Paikallisbusseilla pääsee helposti myös muihin rannikon kohteisiin, muun muassa Illetasiin. Kysy bussiaikatauluja hotellistasi tai turisti-infosta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Mayorin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Ydinkeskustan ulkopuolella, paljon liikennettä. Ulkouima-altaat, jotka eivät ole lämmitettyjä, ovat yleensä käytössä uimakauden mukaisesti touko-lokakuussa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Mayoriin voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman lentokentältä Cala Mayoriin on noin 40-60 min (n. 15 km).
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cala Mayor
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.