Matkat – Cala Mayor

Täällä asut tasokkaasti lähellä rantaa, ja lyhyen bussimatkan päässä ovat Palman ravintolat sekä huvittelu- ja kulttuuritarjonta.

Cala Mayorissa asut sekä lähellä Palman kaupunkia että rannan välittömässä läheisyydessä. Cala Mayor on yksi Mallorcan vanhimmista matkakohteista ja suosittu alue sekä turistien että mallorcalaisten keskuudessa. Noin 250 metrin pituinen ranta on hyvinhoidettu, ja siellä on runsaasti palveluita sekä hienoa valkeaa hiekkaa ja kirkasta vettä. Joan Miró -pääkadun varrella on paljon ravintoloita, joissa voit nauttia sekä espanjalaista että mallorcalaista ruokaa. Täältä löydät täydellisiä paikkoja sekä pitkien lounaiden nauttimiseen että romanttisen illallisen viettoon merinäköalalla. Cala Mayorissa sijaitsee kuuluisa Miró-museo, ja lähistöllä, Mariventissa, on myös Espanjan kuningasperheen kesäasunto.

Bussilla Palmaan

Jos haluat lomallasi kokea enemmän elämyksiä, Palman kaupunkiin on bussilla vain 20 minuutin ja taksilla viiden minuutin matka. Siellä on luvassa hyvät ostosmahdollisuudet, mielenkiintoista kulttuuria, baareja, kahviloita ja ravintoloita sekä yöelämäa, joka kesäkuukausina on Euroopan parhaimmistoa. Vieraile myös upeassa goottilaisessa katedraalissa, josta on tullut eräänlainen kaupungin symboli. Vanhankaupungin kapeilla kujilla voit nauttia aitoja mallorcalaisia tapaksia, kuten makkaroita, juustoja, oliiveja ja valkosipulissa paistettuja herkkusieniä.

Cala Mayorin ylelliset hotellit

Cala Mayorissa voit majoittua Mallorcan parhaassa hotellissamme, Nixe Palacessa. Klassisen ylellinen hotelli sijaitsee rannalla, ja sen palvelu ja tilat ovat huippuluokkaa. Kun olet vaikkapa tehnyt kävelyretken Palmaan kaunista rantakatua pitkin, voit rentoutua hotellin baarissa pianomusiikkia kuunnellen tai nauttia terassilla Palmanlahdelle avautuvasta upeasta näkymästä.

Hyvä tietää
 • Ylellinen hotelli
 • Hyvät hiekkarannat
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
 • Paikallisia ravintoloita
 • Matkoja ympäri vuoden
 • Tunnetut hotellit
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Mayor

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Cala Mayorin 250 metriä pitkä ranta on hyvinhoidettu, siellä on paljon palveluita sekä hienoa valkeaa hiekkaa ja kirkasta vettä. Rannalle on myös myönnetty Blue Flag -sertifikaatti, joka on merkki korkealaatuisesta rannasta. Kuten useimmilla Palmanlahden rannoilla, täälläkin on suihkuja sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannan tuntumassa on myös kahviloita, baareja ja ravintoloita. Jos et halua maata hiekalla ottamassa aurinkoa, rannalla on myös pieni kallioinen niemi.

Lähialueen rannat

Cala Mayorin lähialueen isompia rantoja ovat noin 4 kilometrin päässä sijaitseva Illetas, noin 15 kilometrin päässä sijaitseva Playa de Palma ja vajaan 10 kilometrin päässä sijaitseva Palma Nova.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Mayoriin voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman lentokentältä Cala Mayoriin on noin 40-60 min (n. 15 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Mayorissa on rannan ja Joan Miró -pääkadun välisellä alueella useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa tarjoillaan monenlaista ruokaa. Täältä löydät ihanteellisen paikan pitkän lounaan nauttimiseen tai romanttisen illallisen viettämiseen merinäköalalla. Jos kaipaat suurempaa ravintolavalikoimaa, Palman kaupunkiin on vain 20 minuutin bussimatka tai viiden minuutin taksimatka.

Ravintolat

Jos olet tullut Mallorcalle makumatkalle, sinun kannattaa viettää paljon aikaa Palmassa tai jossakin maaseudun gourmet-ravintoloista, joita avataan jatkuvasti yhä useampia. Vaikka Cala Mayorissa ei olekaan Michelin-tähtiä havittelevia ravintoloita, maistuvaa ja monipuolista ruokaa tarjoilevia paikkoja on silti runsaasti.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Cala Mayorissa on muutamia salsapaikkoja, jotka ovat ennen kaikkea paikallisten suosiossa, sekä baareja ja yökerhoja. Monissa suuremmissa hotelleissa esiintyy tanssiorkestereita. Jos kaipaat eläväisempää yöelämää, suosittelemme vierailemaan Palmassa, Magalufissa tai Palma Novassa. Palman kaupungissa on noin sata pubia ja baaria sekä yli kaksikymmentä yökerhoa ja klubia.
Ostokset
Kuten muissakin Mallorcan rantakohteissa, myös Cala Mayorissa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Valikoima koostuu lähinnä supermarketeista ja muutamasta kaupasta. Palman ostospaikat ovat kuitenkin vain bussi- tai taksimatkan päässä. Palmassa on runsaasti vaate- ja kenkäkauppoja sekä kiinnostavia kauppahalleja.

Supermarketit

Jos asut huoneistohotellissa, loman alussa kannattaa tehdä suuremmat ostokset jossain isommassa supermarketissa.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita ja kenkiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala Mayorissa voi pelata esimerkiksi golfia ja squashia.

Pyöräily

Cala Mayorin ympäristö sopii kaikentasoisille polkupyöräilijöille, koska alueella on useita eri vaikeusasteen pyöräreittejä. Hotellistasi voit saada vinkkejä hyvistä pyörävuokraamoista, ja turisti-infosta saat reittikarttoja.

Western Water Park – Magaluf

Magalufin ulkopuolella sijaitseva Western Water Park on vesipuisto, jossa on villin lännen teema. Puistossa on vesiliukumäkiä jokaiseen makuun sekä ravintoloita, viheralueita ja matkamuistomyymälöitä. Vesipuistossa on myös oma alueensa kaikista pienimmille lapsille.

Golf

Palmanlahden ympäristössä on viisi golfkenttää, joista lähin 18 reiän kenttä sijaitsee vain pari kilometriä Cala Mayorin länsipuolella. Tjäreborg järjestää myös golfmatkoja, joista voit lukea lisää verkkosivuiltamme.

Ratsastus

Calvian kylässä on ratsastus- ja ponikerhoja.

Viininmaistelu

Mallorcalaisiin viineihin törmää harvoin saaren ulkopuolella, mutta viininystävän kannattaa ehdottomasti tutustua niihin. Helpoiten se tapahtuu vierailemalla saaren viinikeskuksessa Binissalemin kylässä, joka on antanut nimensä myös saaren viinien alkuperäismerkinnälle. Binissalemissa viinejä voi maistella ja ostaa suoraan valmistajilta. Viinitaloja on useita, esimerkiksi Bodegas José L. Ferrer ja Bodegas Oliver. Täällä sinulla on tilaisuus maistaa viinejä, jotka on valmistettu hieman harvinaisemmista rypälelajikkeista, kuten Prensal Blanc, Calet ja Moll. Perjantaisin Binissalemin kirkon vieressä olevalla torilla järjestetään markkinat. Kylään pääsee bussilla ja junalla, ja aikatauluja saa turisti-infosta.
Cala Mayorissa ei itsessään ole paljon nähtävyyksiä, mutta lähialueilla nähtävää riittää esimerkiksi Palmassa ja sisämaassa. Taidenäyttelyistä, konserteista, teatteriesityksistä, oopperasta ja musiikkitapahtumista löydät tietoa turisti-infosta saatavista ohjelmistoista. Tapahtumapaikkojen aukioloajat ja sisäänpääsymaksut vaihtelevat sesongista riippuen. Useimmat nähtävyydet ovat avoinna myös talvella mutta hieman lyhennetyin aukioloajoin, eli paikat suljetaan aikaisemmin illalla.

Palman nähtävyydet

Palma on suurkaupunki pienoiskoossa. Kaupungissa riittää nähtävyyksiä, viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja baareja sekä ostospaikkoja – esimerkiksi muodikkaita vaateliikkeitä, kuten Zara, Mango ja valtava El Corte Inglésin tavaratalo. Myös kulttuuritarjonta on monipuolista. Palmassa on esimerkiksi kaunis La Seun katedraali, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla ja joka valmistui noin 400 vuotta myöhemmin. Cala Mayorista menee busseja Palmaan säännöllisesti.

Llucin luostari

Llucin suuri, kaunis luostari muodostaa melkein pienen kylän. Saaren pohjoisosassa sijaitseva luostari perustettiin 1260. Siellä on mahdollista yöpyä, syödä ravintolassa ja tehdä ostoksia. Luostarilta lähtee myös useita hyviä vaellusreittejä. Luostarille on hieman vaikea päästä, helpoiten se käy omalla autolla.

Mallorcan länsirannikko

Mallorcan länsirannikko on monen mielestä Välimeren kauneinta aluetta. Rannikkoa pitkin kulkee Serra de Tramuntanan vuorijono, jonka korkeat vuoret, syvät rotkot, vehreät laaksot, sankat metsät sekä tuoksuvat appelsiini- ja oliiviviljelmät muodostavat uskomattomia maisemia. Länsirannikon kylät ja muut kohteet ovat myös Mallorcan kiinnostavimpia ja kauneimpia. Omalla autolla liikkuminen on suositeltavaa, jos haluat saada alueesta kaiken irti. Saaren kaunein tie kulkee pohjois-eteläsuunnassa Pollensasta Andratxiin ja ohittaa monia nähtävyyksiä, kyliä ja kiinnostavia kohteita.

Inca

Inca on Mallorcan keskellä sijaitseva vanha roomalaiskylä. Se tunnetaan parhaiten torstaisin järjestettävistä markkinoistaan, jotka ovat Mallorcan suurimmat ja vilkkaimmat. Maanviljelijät myyvät markkinoilla hedelmä- ja vihannessatojensa antimia, mutta löydät sieltä myös käsitöitä, kauniita matkamuistoja sekä tietenkin nahkatuotteita – Inca on nimittäin tunnettu myös nahkateollisuudestaan. Kokeile vanhan keskustan tapasbaareja, joissa tarjoillaan tyypillistä mallorcalaista ruokaa aidossa ympäristössä. Incaan pääsee vuokra-autolla ja bussilla tai junalla Palmasta.

Puerto Portals

Mallorcan ylellisin luksusjahtien satama Puerto Portals sijaitsee Cala Mayorin ja Palma Novan välissä. Satamassa on hienoja kansainvälisiä ravintoloita ja baareja, joiden ulkoterassit toimivat näyttäytymispaikkoina.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Busseja Palmaan menee useita kertoja tunnissa. Paikallisliikenteen avulla pääsee helposti myös muihin rannikon kohteisiin, kuten Illetasiin. Kysy tarkkoja bussiaikatauluja hotellistasi tai turisti-infosta.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Mayorin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Ydinkeskustan ulkopuolella, paljon liikennettä. Ulkouima-altaat, jotka eivät ole lämmitettyjä, ovat yleensä käytössä uimakauden mukaisesti touko-lokakuussa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Cala Mayor on tunnettu ihanasta rannastaan. Ranta ei ole kovin matala, mutta vesi on hyvin puhdasta. Pehmeä ja hienojakoinen hiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen. Lähialueilla on paljon tekemistä ja nähtävää.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Retket
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Tällä kokopäiväretkellä on luvassa maanalaista mystiikkaa sekä viehättävä Porto Criston kylä. Käymme myös maistelemassa muutamia saarelle tyypillisiä liköörejä.
Lisätietoa retkestä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Koe enemmän kaunista Mallorcaa! Lähde mukaan puolipäiväretkelle saaren pohjoisosaan, ylös vuoristoon sekä Puerto Pollensaan, jossa käymme paikallisialla markkinoilla ja aistimme hurmaavan kylän tunnelmaa ennen kuin suuntaamme viihtyisään viinibodegaan, jossa istahdamme alas maistelemaan eri viinejä tapasten kera. Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Nauti ihanasta päivästä Palmanlahdella Life & Sea -katamaraanilla.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Lähde ihanan rentouttavalle meriretkelle Life & Sea -katamaraanin kyytiin! Pääset nauttimaan unohtumattoman upeasta auringonlaskusta, kun seilaamme Palman lahden ulkopuolella.
Lisätietoa retkestä

Tee matkahaku – Cala Mayor
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.