Matkat – Can Picafort

Can Picafort on erinomainen lomakohde kesällä, matkustitpa lasten kanssa tai ilman lapsia. Täällä sinua odottavat upeat hiekkarannat, turkoosinsininen vesi sekä viihtyisät hotellimme.

Can Picafort sijaitsee suojaisessa paikassa keskellä Alcudianlahtea, vain reilun kymmenen kilometrin päässä Alcudiasta. Alun perin Can Picafort oli pieni kalastajakylä, ja edelleen satama on tärkeä osa paikan viehätysvoimaa. Ranta ja viihtyisä rantakatu ovat kuitenkin suosituimmat kokoontumispaikat, joihin ihmiset tulevat nauttimaan kylän ihastuttavasta tunnelmasta. Rantakadun varrella ja sen läheisyydessä on paljon ruokapaikkoja, baareja ja pieniä ulkoravintoloita. Can Picafortissa vallitsee kansanomainen ja viihtyisä tunnelma, ja tänne matkustaa lomailijoita kaikkialta Euroopasta.

Can Picafortin rannat

Can Picafortin ranta alkaa sataman tuntumasta ja jatkuu aina Alcudiaan saakka. Laajalla rannalla on paljon tilaa, ja Can Picafortin kohdalla vesi ei ole aivan niin matalaa kuin Alcudian lähellä. Nälän yllättäessä löydät helposti lounaspaikan rantakadun laajasta valikoimasta. Can Picafortin itäpuolella on myös Son Baulon hiekkaranta, jonka jälkeen rannikko jatkuu kallioisena Son Realiin. San Baulo on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, koska ranta on leveämpi ja vesi matalampaa.

Hotellit aikuisille Can Picafortissa

Matkustaessasi ilman lapsia, hyvä valinta on Prime Comfort -hotellimme THB Gran Playa, jossa ikäraja on 18 vuotta. Hotelli sijaitsee lähellä rantaa ja Can Picafortin keskustaa. THB Gran Playa -hotellin hienolla allasalueella on uima-allas, allasbaari sekä ravintola ja baari. Hotellissa on lisäksi kuntosalim sauna ja turkkilainen sauna.

Hyvä tietää
 • Upeita hiekkarantoja
 • Hotelleja aikuisille
 • Lapsiystävällisiä rantoja
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Can Picafort

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Can Picafortin ranta alkaa sataman tuntumasta ja jatkuu noin 10 kilometrin pituisena Puerto de Alcudiaan saakka. Can Picafortin kohdalla ranta ei ole yhtä matala kuin Alcudiassa, mutta mitä lähemmäs Alcudiaa mennään, sitä matalammaksi ranta muuttuu. Can Picafortin rannalla on myös tuulisempaa, joten aallokko on toisinaan voimakasta. Hiekka on vaaleaa ja hienojakoista ja vesi useimmiten kirkasta. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, ja pitkin rantaa on tasaisin välein suihkuja. Korkeasesongin aikaan tarjolla on myös laaja valikoima vesiurheilulajeja, kuten polkuveneitä, vesihiihtoa ja purjelautailua. Rantakadulla on paljon hyviä ruokapaikkoja.

Son Real

Son Real on pitkä, kirkasvetinen hiekkaranta, joka on toisinaan hyvinkin rauhallinen. Ranta alkaa hieman Son Baulon rannan jälkeen. Vesi on paikoin melko matalaa, mutta rannalla voi olla tuulista, mikä aiheuttaa aaltoja ja vedenalaisia virtauksia. Rannalla ei ole palveluja tai aktiviteetteja. Osa rannasta on varattu nudisteille.

Son Baulo

Son Baulon hiekkaranta sijaitsee suoraan samannimisen hotelli- ja asuinalueen alapuolella. Rannalla on vaaleaa, hienoa hiekkaa ja kirkasta vettä. Ranta ei kuitenkaan ole kovin matala, ja aaltoja sekä vedenalaisia virtauksia voi esiintyä. Son Baulon rannalla on sama palvelu- ja aktiviteettitarjonta kuin Can Picafortin rannalla.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Can Picafortiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa, jolloin voit suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Can Picafortin hotelliisi on noin 1 t 15 min - 1 t 45 min (n. 65 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Can Picafortissa on parikymmentä baaria ja ravintolaa, joissa voit nauttia hyvää ja monipuolista ruokaa lomasi aikana. Jos kaipaat vielä enemmän valikoimaa, voit lähteä käymään Alcudiassa, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Vaikka Can Picafortin yöelämä onkin melko rauhallista, kylässä on monia baareja ja ulkoravintoloita, jotka ovat avoinna pikkutunneille asti. Useimmat niistä sijaitsevat rantakadun varrella ja Paseo Colón -pääkadulla. Monissa baareissa näytetään urheilua valkokankaalta. Useissa suuremmissa hotelleissa on tarjolla monenlaista viihdettä sekä elävää tanssimusiikkia, jota voivat mennä katsomaan muutkin kuin hotellin asiakkaat.
Ostokset
Rantakadulla ja Paseo Colón -pääkadulla on useita turistikauppoja, joissa myydään enimmäkseen matkamuistoja, vaatteita, rantatarvikkeita ja leluja. Kylässä on myös muutamia hyviä kenkä- ja vaatekauppoja. Hinnat ovat täällä usein halvemmat kuin esimerkiksi Alcudiassa.

Alcudian ja Incan markkinat

Kaikilla Mallorcan alueilla on omat käsityöperinteensä. Hyviä matkamuisto- ja tuliaisideoita ovat esimerkiksi kirjontatyöt, liinat, keramiikka ja Mallorca-helmet. Alcudian vanhassa kaupungissa on markkinat joka tiistai ja sunnuntai, ja Mallorcan suurimmat markkinat järjestetään Incassa torstaisin.

Ostosretki Palmaan

Saaren parhaat ostosmahdollisuudet ovat Palmassa, jossa on laaja valikoima muodikkaita ja tunnettuja liikkeitä. Can Picafortista lähtee busseja Palmaan useita kertoja päivässä. Voit myös lähteä ostosretkelle Palmaan Tjäreborgin järjestämällä koko päivän retkellä.

Supermarketit

Jos asut huoneistohotellissa, suosittelemme tekemään loman alussa isommat ostokset jossain suuremmista supermarketeista, joissa on edullisempaa ja laajempi valikoima.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita ja kenkiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Can Picafortissa ja sen lähistöllä on tarjolla paljon aktiviteetteja, jos haluat hieman vaihtelua lomaasi. Täällä voit harrastaa esimerkiksi vesihiihtoa, purjelautailua ja tennistä, ja Playa de Murossa sukellusta. Lähin golfkenttä, Club de Golf Alcanada, sijaitsee Alcanadassa.

Vaeltaminen

Can Picafortista kulkee suosittu 6 kilometrin vaellusreitti rannikkoa pitkin Son Serra de Marinaan. Reitti alkaa Son Baulon pieneltä luonnonsuojelualueelta, jatkuu hiekkadyynien ja Son Realin arkeologisten jäännösten ohitse ja päättyy Son Serra de Marinan pieneen rantakohteeseen. Kysy vinkkejä muista vaellusreiteistä hotellistasi tai turisti-infosta.

Vesiurheilulajit

Can Picafortin rannalla voi kokeilla monia vesiurheilulajeja, kuten polkuveneitä, vesihiihtoa ja purjelautailua.

Ratsastus

Rancho Grande on kauniiden maisemien keskellä sijaitseva hevostila Can Picafortin lähellä. Hyvinhoidetulla tilalla on yli sata hevosta ja ponia, ja siellä sekä aloittelijat että kokeneemmat ratsastajat voivat osallistua ratsastusretkille. Tilalla järjestetään myös aidossa cowboy-hengessä iltaratsastusta ja ohjelmaa, johon sisältyy myös illallinen. Jännittävä seikkailu koko perheelle!

Pyöräily

Mallorcan saari, erityisesti Can Picafortin ympäristö, soveltuu erinomaisesti pyöräilyyn. Helmikuun ja toukokuun välisenä aikana saarelle saapuu ammattipyöräilijöitä kaikkialta Euroopasta harjoittelemaan tulevaa kisasesonkia varten. Tiedustele lähintä pyörävuokraamoa turisti-infosta tai hotellistasi, joista saat myös karttoja ja reittivinkkejä. Joillakin hotelleilla voi olla jopa omia pyörävuokraamoitaan. Can Picafortin ympäristössä on paljon hyviä pyöräreittejä – sieltä pyöräilet helposti esimerkiksi Alcudiaan.

Hidropark

Hidroparkin vesipuiston lukuisissa altaissa ja vesiliukumäissä lapset – ja mikseivät myös aikuiset – viihtyvät useitakin päiviä! Täällä on muun muassa saaren suurin vesiliukumäki, joka vakuuttaa kokeneimmankin seikkailijan. Puistossa voi myös pelata minigolfia. Hidropark sijaitsee aivan Puerto de Alcudian ulkopuolella.

Oliiviviljelmät

Mallorcan oliiviöljy on monien mielestä Välimeren alueen parasta. Saarella on useita oliiviviljelmiä, ja osalle tiloista pääsee vierailemaan ja tutustumaan oliiviöljyn tuotantoon. Vierailijat ovat tervetulleita esimerkiksi Incan ulkopuolella sijaitsevalle Son Catiun tilalle, jossa on viihtyisä pambolieria-ravintola. Suosittu kohde on myös saaren keskiosassa, Caimarin kylässä sijaitseva Oli Caimari, jonka kaupassa myydään tyypillisiä paikallisia tuotteita ja matkamuistoja.

Kiipeily

Sóllerin kylästä Formentorin niemelle länsi-itäsuunnassa ulottuvan Serra de Tramuntanan vuoriston kalliot ja kielekkeet tarjoavat jännittäviä haasteita kiipeilijöille. Kysy lisätietoa turisti-infosta.

Viinitilat

Espanjalainen viini on pidettyä ympäri maailman, joten miksi et maistelisi Mallorcan omien viinitilojen tuotteita? Saarella on monia viinitiloja, joihin pääsee kiertokäynnille sekä maistelemaan ja ostamaan viinejä. Suosittuja viinitiloja ovat esimerkiksi Pollensan lähellä sijaitseva Can Vidalet, Porreresissa sijaitseva Jaume Mesquida, Santa Mariassa sijaitseva Macia Batle ja Binissalemissa sijaitseva Jose Luis Ferrer.

Alcudia

Alcudia, jonka nimi oli alun perin Pollentia, on Mallorcan historiallinen keskus. Vuonna 123 eKr. perustettu kaupunki oli satojen vuosien ajan merkittävä roomalainen linnoitus. Nykyään se on Mallorcan vanhin ja parhaiten säilynyt roomalaisajan kaupunki, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla. Kauniiden kaupunginmuurien sisällä odottavat kapeat kujat, viihtyisät ravintolat, pikkukaupat ja mukavat baarit sekä monenlaiset nähtävyydet. Suosituimmat päivät vierailla vanhassa Alcudiassa ovat tiistai ja sunnuntai, jolloin kaupungissa on markkinat ja paljon elämää aikaisesta aamusta noin kello 13 saakka.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Can Picafortista on hyvät bussiyhteydet Palmaan ja saaren muihin osiin. Paikallisbussit liikennöivät Alcudian ja Can Picafortin välillä noin vartin välein.

Polkupyörä

Can Picafort on tasaisuutensa ansiosta erinomainen pyöräilykohde. Polkupyöriä voi vuokrata useista paikoista. Tiedustele hotellistasi lähintä vuokraamoa.

Minijuna Can Picafort Express

Pieni minijuna liikennöi Can Picafortin keskustassa ja pysähtyy myös joillakin suurimmilla hotelleilla. Juna lähtee liikkeelle kerran tunnissa, ja voit nousta kyytiin useilta pysäkeiltä. Juna liikennöi toukokuun ja lokakuun välisenä aikana.

Mopo

Kohteessa on useita mopovuokraamoja.

Taksi

Can Picafortin sisäisillä matkoilla taksit käyttävät taksamittaria, kohteen ulkopuolella noudatetaan vakiohintoja. Kuljettajat ovat velvollisia esittämään listan vakiohinnoista asiakkaan pyynnöstä. Juomarahaa annetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Can Picafortin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pääkadun varrella ja rantapromenadin varrella on useita pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Pyöräilykilpailu ja Ironman-kisa

Joka vuosi Mallorcan pohjoisrannikolla järjestetään kaksi suurta urheilutapahtumaa: Ironman-triathlonkisa 10.10.2021 ja 14.5.2022 sekä Mallorca 312 -pyöräilykilpailu 24.10.2021 ja 30.4.2022. Kilpailujen aikana monet tiet ja kadut ovat suljettuja, joten liikkumiseen kannattaa varata aikaa. Joistakin hotelleista joudutaan lähtemään lentokentälle tavallista aikaisemmin.

Muuta

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Can Picafort soveltuu hyvin lasten kanssa matkustamiseen, vaikkei se aivan vedäkään lapsiystävällisyydessä vertoja naapurikohteelleen Alcudialle. Kohteessa on viihtyisiä huoneistohotelleja sekä rauhallinen tunnelma ja liikenne.

Hidropark – Alcudia

Alcudiassa sijaitsevassa Hidroparkin vesipuistossa riittää hauskaa tekemistä koko perheelle esimerkiksi vesiliukumäissä ja aaltoaltaissa.

Rannat

Can Picafortissa ranta ei ole yhtä matala kuin Playa de Alcudiassa, muttei myöskään todella syvä. Mitä lähemmäs Alcudiaa mennään, sitä matalampaa vesi on. Rannalla on usein tuulista, joten aallokko voi toisinaan yltyä voimakkaaksi, ja joskus esiintyy myös vedenalaisia virtauksia. Paikalla on rantavahteja. Rannalla käytetään varoituslippuja, joilla annettavia varoituksia on syytä noudattaa. Punainen lippu tarkoittaa uintikieltoa.

Ravintolassa ruokailu

Lähes kaikissa ravintoloissa on tarjolla kansainvälistä ruokaa, joka maistuu myös perheen pienimmille. Monissa paikoissa on myös erityinen lastenmenu - esimerkiksi hampurilaisia, pastaa ja kanaa. Yleensä ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.

Tee matkahaku – Can Picafort
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.