Hotellit (289)

Matkat – Thaimaa

Thaimaa on suosikkikohde vuodesta toiseen, eikä mikään ihme. Täällä sinua odottavat paratiisirannat, kuuluisa paikallinen keittiö, mielenkiintoiset retket, upeat hotellit, aurinkovarma ilmasto ja ystävällinen ilmapiiri.

Tjäreborgin valikoimassa on matkoja koko Thaimaan alueelle lännessä sijaitsevasta Khao Lakista idän Koh Changiin. Voit myös viettää kaupunkilomaa Bangkokissa tai yhdistää useampia kohteita yhden ja saman lomasi aikana. Voit matkustaa Thaimaahan myös kesällä ja suunnitella juuri omiin tarpeisiisi sopivan matkan joustavilla reittilennoilla, jolloin valitset itse hotellin ja päätät matkasi pituuden ja ajankohdan.

Phuket – Etelä-Thaimaan suosittu saari

Thaimaan suosittu saari Phuket houkuttelee kaikenlaisia matkailijoita ja on helppo ymmärtää miksi. Lapsiperheet arvostavat varmasti mukavia lapsiystävällisiä hotelleja ja pitkiä leveitä hiekkarantoja, jotka ovat tehneet Thaimaasta niin suositun. Nuoret, jotka tulevat juhlimaan Thaimaahan, viihtyvät todennäköisesti Patong Beachillä, jonka Bangla Road -kadulla on lukuisia baareja ja vilkasta menoa. Vaativille matkailijoille löytyy tasokkaita hotelleja ja ravintoloita, ja myös edullista elämää kaipaavat reppureissaajat viihtyvät täällä. Thaimaassa kaikkia matkailijoita houkuttelevat edullinen hintataso ja ystävällinen ilmapiiri.

Krabi – Etelä-Thaimaan luonnonkaunis saaristo

Tervetuloa Thaimaan saaristoon parhaimmillaan. Krabi voi ylpeillä tunnetuilla saarillaan, joihin kuuluvat esimerkiksi Koh Lanta ja Koh Phi Phi sekä hieman pienemmät ja rauhallisemmat naapurisaaret Koh Mook sekä Koh Ngai. Täällä on matkakohteita jokaiseen makuun, ja jos haluat nauttia kauniista luonnosta ja kuvankauniista ympäristöistä, niin tulet varmasti viihtymään Krabilla. Mantereella sijaitsevassa Ao Nangissa on monipuolinen ostosvalikoima, kaikenlaisia ravintoloita pienistä paikallisista ruokakojuista suuriin kansainvälisiin ketjuihin sekä ostoskeskuksia. Ao Nang on erinomainen kohde sinulle, joka haluat nauttia lähisaarten paratiisirannoista päivisin ja samalla olla lähellä ravintoloita ja viihde-elämää.

Keski-Thaimaa – yhdistä kaupunkiloma ja rantaelämä

Keski-Thaimaahan lasketaan kuuluvaksi Thaimaan itärannikko, Bangkokin metropolialue sekä sitä ympäröivät rantakohteet. Koh Phanganilla voit osallistua täydenkuun juhliin, Hua Hinissa on hyvät golfausmahdollisuudet, Koh Samuilla voit lähteä sukeltamaan tai kierrellä Bangkokin ostosgallerioissa ja markkinoilla. Eikä sinun tarvitse tyytyä vain yhteen kohteeseen, sillä halutessasi voit yhdistää useampia matkakohteita yhden ja saman lomasi aikana. Voit esimerkiksi aloittaa matkasi viettämällä viikonlopun Bangkokissa ja jatkaa sieltä johonkin valitsemaasi rantakohteeseen viikoksi tai pariksi.

Pohjois-Thaimaa – kokeneille Thaimaan matkailijoille

Pohjois-Thaimaassa ilmasto on toisenlainen ja elämän rytmi rauhallisempi kuin mihin olet tottunut muissa Thaimaan kohteissa. Pohjois-Thaimaa ei ole rantalomakohde, vaan tänne tullaan upean luonnon vuoksi. Täällä voit myös kokeilla vauhdikkaita lajeja, kuten koskenlaskua ja jeeppisafaria. Thaimaan upeat vastakohdat pääset kokemaan yhdistämällä Bangkokin matkaasi rauhallisen loman Chiang Maissa.

Thaimaalainen keittiö

Thaimaalaisten ravintoloiden ruokalistat ovat usein todella pitkiä, mutta lähempi silmäily osoittaa, että kyse on muutamien tiettyjen ruokalajien eri varianteista. Suosittuja ruokia ovat katkaravut, kana, sian- ja naudanliha sekä vihannekset, joita tarjoillaan nuudeleiden tai riisin kera. Pienissä paikallisissa ravintoloissa ja katukojuissa hinnat ovat yleisesti ottaen edullisemmat kuin muissa ravintoloissa. Parhaimmat makuelämykset löytyvät yleensä myös yksinkertaisemman oloisista ravintoloista.

Upeita hiekkarantoja

Vaikka Thaimaassa onkin mahdollista tehdä edullisia ostoksia, nauttia hyvästä ruuasta ja katsella upeita nähtävyyksiä, niin ennen kaikkea täällä houkuttelevat upeat hiekkarannat. Rantoja on kaikenlaisia – lyhyitä, leveitä, kapeita, rauhallisia ja vilkkaampia. Vesi on ihanan kirkasta, joten snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet ovat täällä erinomaiset. Snorklaamaan ja sukeltamaan voit lähteä sekä rannalta että osallistumalla järjestetylle veneretkelle. Jos haluat lähteä tutustumaan lähistön muihin rantoihin, voit hypätä pitkähäntäveneen kyytiin.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Thaimaassa?
Thaimaan ilmastoa määrittelee kaksi monsuunikautta: lounas ja koillinen. Nämä vaikuttavat sekä sademäärään että lämpötilaan ja määrittelevät myös selkeästi vuodenaikoja. Tyypillisesti Thaimaassa on suhteellisen tasainen ilmasto ja sademäärä, joka on vahvasti sidoksissa tiettyihin kausiin, jolloin se voi vaihdella suuresti. Korkeasesonki on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin on lämminta ja sataa harvoin. Sen jälkeen alkaa sadekausi, joka jatkuu lokakuulle asti. Sateet ovat silloin yleensä lyhyitä ja voimakkaita kuuroja.

Ilmasto Phuketin alueella ja pohjoisessa Thaimaassa voidaan jakaa kahteen vuodenaikaan: marraskuusta maaliskuuhun, jolloin on lämmintä ja sataa harvoin ja huhtikuusta lokakuuhun, jolloin on sadekausi.

Krabin alueella ja Keski-Thaimaassa on kolme vuodenaikaa, joita määrittää monsuuni. Tammi-, helmi- ja maaliskuut ovat kuumia ja kuivia kuukausia, huhtikuusta alkaa sadekausi joka jatkuu lokakuuhun asti. Marras- ja joulukuussa sademäärä vähenee jälleen, paitsi Siaminlahden länsipuolella, jossa sataa tähän aikaan eniten koko vuonna.
Passi ja viisumi
Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta, ja lisäksi sen on oltava hyvässä kunnossa. Alle 30 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.
Lisätietoja Thaimaan suurlähetystöstä Helsingissä, sähköposti visa@thaiembassy.fi tai consular@thaiembassy.fi, puh. 09 612 2640.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Thaimaan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Thaimaan lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Thaimaa

Phuket
Phuket on vuodesta toiseen suosittu kohde upeiden rantojensa ansiosta. Lisäksi täällä on mielenkiintoinen ostostarjonta sekä paljon ravintoloita ja baareja.
Krabi
Krabilla pääset tutustumaan Thaimaan ihastuttavaan saaristoon, jonka rannat ovat toinen toistaan valkoisempia. Pitkähäntäveneen kyydissä voit lähteä eri rannalle vaikka joka päivä.
Keski-Thaimaa
Keski-Thaimaassa on kaikkea Bangkokin suurkaupunkielämästä upeisiin rantoihin ja ikimuistoisiin luontoelämyksiin. Halutessasi voit myös yhdistää useamman kohteen.
Pohjois-Thaimaa
Kaikkien Thaimaan ystävien kannattaa käydä Pohjois-Thaimaassa ainakin kerran, sillä täällä elämänrytmi ja ilmasto poikkeavat muusta Thaimaasta.

Hintaesimerkkejä

Vinkkejä – Thaimaa

Tee matkahaku – Thaimaa