Matkat – Puerto de Sóller

  Puerto de Sóller on rauhallinen ja viihtyisä kohde, jossa on upea pieni ranta. Puerto de Sóller on erinomainen valinta silloin, kun haluat kokea Mallorcan hienoimmat puolet.
  Puerto de Sóllerin pieni ja rauhallinen kalastajakylä sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa Mallorcan länsirannikolla. Tämä on täydellinen lomakohde silloin, kun haluat viettää rentouttavaa lomaa ja tutustua myös Mallorcan muihin osiin omin päin. Kylässä on hieno ranta, ja näissä maisemissa voit katsella idyllisiä auringonlaskuja. Seudun vuoristot sopivat erinomaisesti vaellusretkille, ja vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan lähellä oleviin kyliin, kuten Espanjan kauneimmaksi kyläksi nimettyyn Fornaluxiin sekä uskomattoman kauniiseen Deían kylään, jonne monet taiteilijat tekevät vaellusretkiä juuri sen upeiden maisemien takia.

  Raitiovaunulla Sólleriin

  Satamassa ja rantapromenadin takana olevilla kujilla on historiallisia rakennuksia, useita pieniä paikallisia ravintoloita sekä viihtyisiä ulkoilmakahviloita – tunnelma on täällä kerrassaan mainio. Jos kaipaat vaihtelua tai haluat muuten vain nähdä vähän enemmän, vanha viehättävä raitiovaunu vie sinut muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Sóllerin kylään. Sóllerista voit halutessasi jatkaa eteenpäin Palmaan, jonne pääsee junalla vajaassa tunnissa. Sóller-tunnelin ansiosta ajomatka Palmaan kestää vain puolisen tuntia, mikä voi olla mukavampi vaihtoehto kuin ajella mutkikkaita vuoristoteitä pitkin, joiden varrella tosin on huikean kauniit maisemat.

  Hotellit aikuisille

  Tjäreborgin hotellit sijaitsevat joko Paseo de Playa -rantapromenadilla tai sen läheisyydessä. Suosittu hotelli on esimerkiksi rantapromenadin varrella sijaitseva Marina, jossa asuessasi lähelläsi on kaikki – ravintolat, kahvilat, baarit sekä itse ranta, jossa voi pulahtaa virkistävään veteen tai jonka varrella on mukava tehdä kävelyretkiä.
  Hyvä tietää
  • Hotelleja aikuisille
  • Upeita hiekkarantoja
  • Hyviä ravintoloita
  • Suosittuja hotelleja
  • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Puerto de Sóller

  Rannat
  Sóllerin lahdella on kaksi pienempää rantaa Playa Puerto Sóller ja Playa d'en Repic. Playa d'en Repic -rantaa reunustaa autoton rantapromenadi, jonka varrella on viihtyisiä ulkoilmaravintoloita. Muuten ranta-alue on melko kapea ja vesi kirkasta. Ranta syvenee jonkin verran ja hiekka on karkeaa. WC:t löytyvät lähellä olevista ravintoloista ja baareista. Rannalla on myös suihkuja, ja huippusesongin aikaan myös aurinkovarjoja.
  Lue lisää Mallorcan rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Puerto de Sóllerissa on useita ravintoloita ja baareja, joissa on tarjolla mallorcalaisia ja kansainvälisiä herkkuja. Satamassa ja rantapromenadin takana olevilla kujilla on useita paikallisia ravintoloita viihtyisine terasseineen. Tunnelma on täällä kerrassaan mainio.
  Puerto de Sóllerissa on pari tanssipaikkaa, muutamia yökahviloita sekä paikallisia baareja. Yöelämä keskittyy pääasiassa viikonloppuihin. Huippusesongin aikaan (heinä-elokuussa) aukioloajat ovat yleensä pidemmät viikolla.
  Ostokset
  Puerto de Sóllerissa on useita pieniä kauppoja sataman läheisyydessä sijaitsevalla kävelykadulla. Täällä on lähinnä turistikauppoja, joissa myydään vaatteita, matkamuistoja, rantatarvikkeita ja paikallisia käsitöitä. Kannattaa myös käydä Sóllerin kauppahallissa ja markkinoilla. Kauppahallissa myydään kalaa, makkaraa ja paljon muuta, ja se on avoinna lounasaikaan asti. Turistikohteissa useimmat kaupat ovat avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä.

  Ruokakaupat

  Jos asut huoneistohotellissa, ruokaostokset kannattaa tehdä heti loman alussa jossain suuremmassa supermarketissa, joissa hinnat ovat edullisemmat ja valikoimat laajemmat.
  Liikunta ja treeni
  Jos haluat viettää aktiivista lomaa urheillen ja treenaten, Puerto de Sóller on erinomainen valinta. Kiipeilijöille mielenkiintoisia haasteita tarjoaa koko Serra de Tramuntara -vuoriston suuntaisesti kulkevat jyrkät kalliot lännen Sóllerista idässä sijaitsevalle Cap de Formentorin niemelle. Kysy lisätietoja turisti-infosta.

  Sukellus

  Jos haluat lähteä sukeltamaan lomasi aikana, Soller Sup tarjoaa sukellusta ja suppailua.

  Padel ja tennis

  Jos olet vannoutunut padelin ystävä tai tykkäät pelata tennistä, viihdyt varmasti Puerto de Sóllerissa. Sóller Tennis Clubilla on tennis- ja padelkenttiä sekä tennis- ja padeltunteja.

  Vaellus

  Puerto de Sóller on mainio kohde, jos viihdyt luonnossa ja haluat tehdä retkiä omatoimisesti. Lähistöllä oleva vuoristo on erinomainen vaellusretkille ja monien vaeltajien suosiossa. Täältä löydät useita erilaisia ja eripituisia vaellusreittejä, osalla reiteistä on mahtavat merinäköalat.

  Englanninkielisiä vaellusoppaita on mahdollista ostaa useimpien hotellien vastaanotoista tai minimarketeista. Oppaan mukana tulee usein kartta, josta on varmasti hyötyä omatoimisella vaellusretkellä. Jalkaan kannattaa laittaa kunnolliset vaelluskengät, sillä reitit voivat olla paikoitellen jyrkkiä.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Täydellinen kohde rentoon lomailuun, ja täältä on myös helppo lähteä tutustumaan Mallorcaan omin päin. Vuoristoseudut soveltuvat erinomaisesti vaeltamiseen, ja vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan lähikyliin ja seutuihin.

  Veneretket

  Puerto de Sóllerin satamasta järjestetään mukavia veneretkiä.
  Puerto de Sóllerissa on useita suojeltuja rakennuksia. Täällä on mm. 1800-luvun ruttotalo, joka on nykyään Hotel Es Port -hotelli sekä pieni 1600-luvulta peräisin oleva kirkko, Capilla de San Ramón de Penyafort. Kannattaa varata aikaa kylässä kiertelyyn. Turisti-infosta saat karttoja ja tietoa kylän eri nähtävyyksistä. Jos haluat enemmän vaihtoehtoja tai vain nähdä jotain erilaista, naapurikylään Sólleriin on matkaa vain muutama kilometri. Sólleriin pääset viehättän vanhan raitiovaunun kyydissä. Halutessasi voit jatkaa matkaa historiallisella junalla Palman kaupunkiin.

  El Museo Balear de Ciencias Naturales – Puerto de Sóller

  Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Sóllerin laitamilla, ison tien varrella.

  Sant Bartomeu

  Tämän kirkon jugendtyylinen julkisivu on Gaudin oppipojan, Rubión, suunnittelema. Sama mies on suunnitellut myös Espanjan keskuspankin rakennuksen.

  Hotel Es Port

  Tämä vanha 1600-luvun palatsi, joka on remontoitu ja muutettu hotelliksi, on vierailemisen arvoinen kohde. Voit istahtaa hotellin terassille nauttimaan lasillisen virkistävää juotavaa.

  Fornalutx ja Deià

  Vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan lähiseudun kyliin. Vierailun arvoisia kohteita ovat esimerkiksi Espanjan kauneimmaksi kyläksi nimetty Fornalutx sekä kaunis Deià, johon monet taiteilijat vaeltavat ihailemaan sen upeita maisemia. Jos jatkat matkaa etelään päin, saavut Valldemossaan, joka on yksi Mallorcan hienoimmista helmistä. Kylä lepää vehreässä laaksossa keskellä Tramuntanan vuoristoa. Uskomattoman kauniissa kylässä on perinteiseen mallorcalaiseen tyyliin rakennettuja kalkkikivitaloja.
  Retket
  Rancho Grande
  Rancho Grande
  Lähde mukaan Rancho Grandelle ja ole cowboy yhden illan ajan! Tila sijaitsee kauniilla paikalla Son Serra de Marinan viehättävässä kylässä n. 20 minuutin päässä Alcudiasta. Hieno retki koko perheelle. Illallinen sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Valldemossa & Sóller
  Valldemossa & Sóller
  Lähde kanssamme tutustumaan pariin Mallorcan tunnelmalliseen kylään - Valldemossaan ja Sólleriin! Kokopäiväretkellä tutustumme luontoon, kulttuuriin ja historiaan. Lounas tai juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään huhti-syyskuussa
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Paikallisliikenne toimii erittäin hyvin, ja bussivuoroja kulkee päivittäin saaren muihin paikkoihin. Sóllerista ja Puerto de Sóllerista pääsee Palmaan kerran tunnissa. Bussiasema sijaitsee Sóllerissa, mutta osa busseista tulee Puerto de Sólleriin asti. Voit kysyä aikatauluja turisti-infosta tai hotellistasi.

  Juna

  Palman ja Sóllerin välillä kulkeva pieni juna on jo itsessään elämys. Vauhti ei ole kova, sillä vaunut ovat vanhoja, mutta maisemat ovat sitäkin kauniimpia. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä lippujen myynti alkaa puoli tuntia ennen lähtöä, ja juna saattaa täyttyä nopeasti. Junavuoroja on vain rajallisesti, noin kuusi tai seitsemän vuoroa päivässä. Saman matkan voit taittaa myös bussilla.

  Raitiovaunu

  Raitiovaunu kulkee Sóllerin ja Puerto de Sóllerin välillä. Sóllerissa raitiovaunu pysähtyy torin kahviloiden luokse. Matka taittuu melko verkkaisesti, mutta on sitäkin suurempi elämys.

  Taksi

  Sóllerissa on muutamia takseja, mutta oikeastaan täällä pärjää hyvin käyttämällä muita kulkuvälineitä. Raitiovaunu kulkee rannan ja kylän väliä, ja pidemmät matkat sujuvat kätevästi bussilla. Taksinkuljettajilla on velvollisuus esittää kiinteä hinnasto pyydettäessä. Juomarahaa on tapana jättää, voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin.

  Polkupyörä

  Mallorca on suosittu kohde pyöräilijöiden keskuudessa. Erityisesti keväisin ja syksyisin pyöräilijöitä näkee joka puolella. Turisti-infosta saat tietoa hyvistä reiteistä. Puerto de Sóllerissa on yksi liike, josta voi vuokrata polkupyöriä ja varusteita. Sieltä saa myös vinkkejä pyöräilyreiteistä.

  Mopot

  Mopoja on mahdollista vuokrata. Huomaa, että kypärän käyttäminen on pakollista. Puhallutuksia tehdään silloin tällöin.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Omatoimikohde. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
  Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Puerto de Sóllerin turistivero

  Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

  Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

  Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
  4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
  3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
  1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

  Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on useita sekä Sollérissa että Puerto de Sollérissa. Pankkiautomaatit on merkitty sinisin kyltein, joissa lukee "Telebanco".

  Aikaero

  Suomen aika -1 tunti.

  Sähkö

  220 V. Adapteria ei tarvita.

  Kieli

  Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

  Mallorca 312 -pyöräilykilpailu

  Mallorcan pohjoisrannikolla järjestetään suuri urheilutapahtuma, Mallorca 312 -pyöräilykilpailu 30.4.2022. Kilpailun aikana monet tiet ja kadut ovat suljettuja, joten liikkumiseen kannattaa varata aikaa. Joistakin hotelleista joudutaan lähtemään lentokentälle tavallista aikaisemmin.

  Muuta

  Mäkistä maastoa. Rauhallista, mutta päätie on vilkkaasti liikennöity.

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

  Näin matkustat tänne

  Puerto de Sólleriin voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

  Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
  Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

  Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Puerto de Sóllerin hotelliisi on noin 40–45 min (n. 37 km).
  Sää
  • tammikuu
  14°6°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  14°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  15°6°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  13°
  Veden lämpötila
  17
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  17°8°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  14°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  19°10°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  22°13°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  17°
  Veden lämpötila
  22
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  26°17°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  21°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  29°19°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  29°20°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  25°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  27°18°
  7
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  22
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  23°14°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  21°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  18°10°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  18°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  15°8°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  17
  Sateettomia päiviä

  Tee matkahaku – Puerto de Sóller
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.