Matkat – Puerto de Sóller

Puerto de Sóller on rauhallinen ja viihtyisä kohde, jossa on upea pieni ranta. Puerto de Sóller on erinomainen valinta silloin, kun haluat kokea Mallorcan hienoimmat puolet.

Puerto de Sóllerin pieni ja rauhallinen kalastajakylä sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa Mallorcan länsirannikolla. Tämä on täydellinen lomakohde silloin, kun haluat viettää rentouttavaa lomaa ja tutustua myös Mallorcan muihin osiin omin päin. Kylässä on hieno ranta, ja näissä maisemissa voit katsella idyllisiä auringonlaskuja. Seudun vuoristot sopivat erinomaisesti vaellusretkille, ja vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan lähellä oleviin kyliin, kuten Espanjan kauneimmaksi kyläksi nimettyyn Fornaluxiin sekä uskomattoman kauniiseen Deían kylään, jonne monet taiteilijat tekevät vaellusretkiä juuri sen upeiden maisemien takia.

Raitiovaunulla Sólleriin

Satamassa ja rantapromenadin takana olevilla kujilla on useita pieniä paikallisia ravintoloita sekä viihtyisiä ulkoilmakahviloita – tunnelma on täällä kerrassaan mainio. Jos kaipaat vaihtelua tai haluat muuten vain nähdä vähän enemmän, vanha viehättävä raitiovaunu vie sinut muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan Sóllerin kylään. Sóllerista voit halutessasi jatkaa eteenpäin Palmaan, jonne pääsee junalla vajaassa tunnissa. Sóller-tunnelin ansiosta ajomatka Palmaan kestää vain puolisen tuntia, mikä voi olla mukavampi vaihtoehto kuin ajella mutkikkaita vuoristoteitä pitkin, joiden varrella tosin on huikean kauniit maisemat.

Hotellit aikuisille

Tjäreborgin hotellit sijaitsevat joko Paseo de Playa -rantapromenadilla tai sen läheisyydessä. Suosittu hotelli on esimerkiksi rantapromenadin varrella sijaitseva Marina, jossa asuessasi lähelläsi on kaikki – ravintolat, kahvilat, baarit sekä itse ranta, jossa voi pulahtaa virkistävään veteen tai jonka varrella on mukava tehdä kävelyretkiä.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Upeita hiekkarantoja
 • Hyviä ravintoloita
 • Suosittuja hotelleja
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Puerto de Sóller

Harrastukset
5,0
Nähtävyydet
4,0
Ruoka & juoma
4,0
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Sóllerin lahdella on kaksi pienempää rantaa Playa Puerto Sóller ja Playa d'en Repic. Playa d'en Repic -rantaa reunustaa autoton rantapromenadi, jonka varrella on viihtyisiä ulkoilmaravintoloita. Muuten ranta-alue on melko kapea ja vesi kirkasta. Ranta syvenee jonkin verran ja hiekka on karkeaa. WC:t löytyvät lähellä olevista ravintoloista ja baareista. Rannalla on myös suihkuja, ja huippusesongin aikaan myös aurinkovarjoja.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Mallorcalle voit matkustaa Helsingistä kesäkaudella huhti-lokakuussa ja reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Puerto de Sólleriin, Mallorcalle, voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti-lokakuussa) ja joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Puerto de Sollérissa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Puerto de Sollérin hotelliisi on noin 40–45 min (n. 37 km). Matkan kesto vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella.
Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Puerto de Sóllerissa on useita ravintoloita ja baareja, joissa on tarjolla mallorcalaisia ja kansainvälisiä herkkuja. Satamassa ja rantapromenadin takana olevilla kujilla on useita paikallisia ravintoloita viihtyisine terasseineen. Tunnelma on täällä kerrassaan mainio.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Puerto de Sóllerissa on yksi disko, muutamia yökahviloita sekä paikallisia baareja. Yöelämä keskittyy pääasiassa viikonloppuihin. Huippusesongin aikaan (heinä-elokuussa) aukioloajat ovat yleensä pidemmät viikolla.
Ostokset
Puerto de Sóllerissa on useita pieniä kauppoja sataman läheisyydessä sijaitsevalla kävelykadulla. Täällä on lähinnä turistikauppoja, joissa myydään vaatteita, matkamuistoja, rantatarvikkeita ja paikallisia käsitöitä. Kannattaa myös käydä Sóllerin kauppahallissa ja markkinoilla. Kauppahallissa myydään kalaa, makkaraa ja paljon muuta, ja se on avoinna lounasaikaan asti. Turistikohteissa useimmat kaupat ovat avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä.

Ruokakaupat

Jos asut huoneistohotellissa, ruokaostokset kannattaa tehdä heti loman alussa jossain suuremmassa supermarketissa, joissa hinnat ovat edullisemmat ja valikoimat laajemmat.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja jopa eläviä eläimiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla
....

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Puerto de Sóllerista on helppo tehdä erilaisia retkiä omin päin. Lähistöllä olevat vuoristot sopivat täydellisesti vaeltamiseen. Kaikista Puerto de Sóllerin hotellista saa lisätietoja ja vinkkejä pyörä- ja vaellusretkistä.

Kiipeily

Serra de Tramuntaran jyrkkärinteinen vuoristo, joka ulottuu lännen Sóllerista itäiselle Formentorin niemelle, tarjoaa mielenkiintoisia haasteita kiipeilijöille. Lisätietoa reiteistä saat turisti-infosta.

Vesiurheilulajít

Vesiurheilulajeja Puerto de Sóllerissa on tarjolla rajallisesti. Playa d'en Repic -rannalla on mahdollista vuokrata kanootteja, purjelautoja ja pieniä purjeveneitä.

Vaeltaminen

Sóller on suosittu kohde vaeltajien keskuudessa. Ympäröivään vuoristoon on helppo lähteä vaeltamaan, vaikka se saattaakin vaikuttaa korkealta ja jyrkältä. Turisti-infosta saat lisätietoa 20 suositellusta vaellusreitistä, joista yksi on Can Bardí. Tämä kaunis kävelyreitti kulkee appelsiini- ja sitruunapuiden katveessa. Lähde liikkeelle Carrer d'Antoni de Montis -kadulta ja käänny oikealle. Kävele Hotel Es Port -hotellin ohi ja jatka sitten Camí de sa Figueralle.... Noin 20 minuutin kuluttua näet useita taloja, jonka jälkeen saavut Can Bardille. Voit pysähtyä nauttimaan tuorepuristettua appelsiinimehua ja jatkaa matkaa vielä eteenpäin tai palata takaisin. Useimmissa hotelleissa on myynnissä englanninkielisiä vaellusoppaita, joissa on mukana kartat. Voit myös osallistua opastetulle englanninkieliselle vaellusretkelle. Lisätietoja retkistä saat hotellistasi. Osa vaellusretkistä on ilmaisia. Vaellusretkelle kannattaa laittaa hyvät kengät, sillä nousut ovat paikoitellen hyvin jyrkkiä. Osa hotelleista järjestää eritasoisia vaellusretkiä omakustannushintaan matalasesongin aikana.

Muut aktiviteetit

Puerto de Sóllerin satamasta järjestetään veneretkiä, ja kylässä on myös sukelluskeskus. Noin 10 kilometrin päässä Puerto de Sóllerista on 18-reikäinen golfkenttä.
Puerto de Sóllerissa on useita suojeltuja rakennuksia. Täällä on mm. 1800-luvun ruttotalo, joka on nykyään Hotel Es Port -hotelli sekä pieni 1600-luvulta peräisin oleva kirkko, Capilla de San Ramón de Penyafort. Kannattaa varata aikaa kylässä kiertelyyn. Turisti-infosta saat karttoja ja tietoa kylän eri nähtävyyksistä.

El Museo Balear de Ciencias Naturales – Puerto de Sóller

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Sóllerin laitamilla, ison tien varrella.

Sant Bartomeu

Tämän kirkon jugendtyylinen julkisivu on Gaudin oppipojan, Rubión, suunnittelema. Sama mies on suunnitellut myös Espanjan keskuspankin rakennuksen.

Hotel Es Port

Tämä vanha 1600-luvun palatsi, joka on remontoitu ja muutettu hotelliksi, on vierailemisen arvoinen kohde. Voit istahtaa hotellin terassille nauttimaan lasillisen virkistävää juotavaa. Osoite: Carrer d'Antoni Montis.

Fornalutx ja Deià

Vuokra-autolla pääset kätevästi tutustumaan lähiseudun kyliin. Vierailun arvoisia kohteita ovat esimerkiksi Espanjan kauneimmaksi kyläksi nimetty Fornalutx sekä kaunis Deià, johon monet taiteilijat vaeltavat ihailemaan sen upeita maisemia.
Kulkuyhteydet
Olemme tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa, joka on saaren parhaita autovuokraamoja. Yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita autoja edullisesti. Auton vuokraaminen meidän ja Avisin kautta on turvallista ja luotettavaa: saat kunnollisen vakuutuksen siltä varalta, että jotain sattuu, mikä on erittäin tärkeää huomioida autoa vuokratessa. Tilaa auto meiltä viimeistään päivää ennen kuin haluat saada sen käyttöösi.

Kun vuokraat auton meidän kauttamme, hintaan sisältyy seuraavaa:

• Alennus Avisin normaalihinnoista.
• Rajattomat ajokilometrit.
• Pienempi omavastuusumma autovahingon sattuessa.
• Avisin laadukkaat vuokra-autot, jotka ovat olleet käytössä keskimäärin vain 12 kuukautta.
• 24 tunnin vuokrauspäivät.

Huomioitavaa:

• Avis tarjoaa valinnaisia lisäpalveluita, kuten lisävakuutuksia, lasten turvaistuimia ja navigaattoreita. Lisäpalveluista maksetaan suoraan Avisille.
• Autoa palauttaessasi tankin tulee olla yhtä täynnä kuin auton saadessasi.
• "Fuel Up Front" on valinnainen tarjous, jossa maksat ennakkoon täydestä tankista polttoainetta, ja auton voi palauttaa tankki tyhjänä. Mahdollista ylijäänyttä polttoainetta ei korvata.
• Ajokortti on esitettävä autonvuokrauksen yhteydessä
.... Tavallinen suomalainen ajokortti riittää henkilöauton ajamiseen.
• Useimpiin vuokra-autoihin tulee tankata lyijytöntä polttoainetta (espanjaksi sin plomo, vihreä tankkauspistooli).
• Turvavyön käyttö on pakollista.
• Espanjassa pätevät samat liikennesäännöt kuin kotona. Puhelimessa puhuminen ajon aikana on kiellettyä.
• Auton voivat vuokrata 21 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden. Alle 25-vuotiailta veloitetaan lisämaksu.
• Jos ajon aikana ilmenee ongelmia, autosta ei lain mukaan saa poistua tielle ilman keltaista heijastinliiviä! Liivi on valmiina autossa.

Yleisimmät vakuutukset:

• CDW – autovahinkovakuutus
Pienentää omavastuuta autovahingon yhteydessä. Sisältyy autonvuokrauksen hintaan.
• TP – varkausturva
Pienentää omavastuuta autovarkauden sattuessa. Varkausturva ei päde, jos auton avain on varastamisen hetkellä autossa. Sisältyy autonvuokrauksen hintaan.

Lisävakuutukset
Lisävakuutuksista sovitaan suoraan Avisin kanssa. Lisävakuutukset ovat vapaavalintaisia, mutta ne on usein täytetty valmiiksi sopimukseen
.... Jos et halua lisävakuutuksia, ilmoita siitä Avisille.
• Super CDW + TP – omavastuun poisto
Poistaa omavastuun autovahingon tai varkauden yhteydessä. Maksettavaksi tulee käsittelymaksu. Tjäreborgin kautta otettu Gouda-matkavakuutus kattaa omavastuun 1 000 euroon saakka.

• PAI – henkilövahinkovakuutus
Lisävakuutus henkilövahinkojen varalta, joka kattaa sekä auton kuljettajan että muut matkustajat.
• Super PAI – henkilövahinkovakuutus
Super PAI on sama kuin PAI-vakuutus, mutta se kattaa suuremman summan sekä henkilökohtaisen omaisuuden ja matkatavaroiden varkauden.

Autoluokat

Tietyn automerkin saatavuutta ei voida taata, mutta voit vaikuttaa vuokraamasi auton autoluokkaan.

A-luokan autot ovat pieniä perusautoja, esimerkiksi Ford Ka.
B-luokan autot ovat hieman suurempia ja parempia, esimerkiksi Seat Ibiza.
C-luokan autot tarjoavat paremman ajomukavuuden ja tehokkaamman moottorin, esimerkiksi Seat Leon.

Vinkkejä ja neuvoja

Haluamme tehdä lomastasi mahdollisimman onnistuneen ja rentouttavan. Siksi vastaamme mielellämme kysymyksiisi, jos haluat saada vinkkejä kiinnostavista nähtävyyksistä ja retkikohteista, reittiohjeita tai suosituksia parhaista ravintoloista, rannoista ja ostospaikoista. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla.
Paikallisliikenne toimii erittäin hyvin, ja bussivuoroja kulkee päivittäin saaren muihin paikkoihin. Sóllerista ja Puerto de Sóllerista pääsee Palmaan kerran tunnissa. Bussiasema sijaitsee Sóllerissa, mutta osa busseista tulee Puerto de Sólleriin asti. Voit kysyä aikatauluja turisti-infosta tai hotellistasi.

Juna

Palman ja Sóllerin välillä kulkeva pieni juna on jo itsessään elämys. Vauhti ei ole kova, sillä vaunut ovat vanhoja, mutta maisemat ovat sitäkin kauniimpia. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, sillä lippujen myynti alkaa puoli tuntia ennen lähtöä, ja juna saattaa täyttyä nopeasti. Junavuoroja on vain rajallisesti, ja saman matkan voit taittaa myös bussilla.

Raitiovaunu

Raitiovaunu kulkee Sóllerin ja Puerto de Sóllerin välillä. Sóllerissa raitiovaunu pysähtyy torin kahviloiden luokse. Matka taittuu melko verkkaisesti, mutta on sitäkin suurempi elämys.

Taksi

Sóllerissa on muutamia takseja, mutta oikeastaan täällä pärjää hyvin käyttämällä muita kulkuvälineitä. Raitiovaunu kulkee rannan ja kylän väliä, ja pidemmät matkat sujuvat kätevästi bussilla. Taksinkuljettajilla on velvollisuus esittää kiinteä hinnasto pyydettäessä. Juomarahaa on tapana jättää, voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin.

Polkupyörä

Mallorca on suosittu kohde pyöräilijöiden keskuudessa. Erityisesti keväisin ja syksyisin pyöräilijöitä näkee joka puolella. Turisti-infosta saat tietoa hyvistä reiteistä. Puerto de Sóllerissa on yksi liike, josta voi vuokrata polkupyöriä ja varusteita. Sieltä saa myös vinkkejä pyöräilyreiteistä.

Mopot

Mopoja on mahdollista vuokrata. Huomaa, että kypärän käyttäminen on pakollista. Puhallutuksia tehdään silloin tällöin, ja ajoneuvo kannattaa muutenkin jättää parkkiin, jos nautit alkoholia.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Puerto de Sóllerin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus
.... Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on useita sekä Sollérissa että Puerto de Sollérissa. Pankkiautomaatit on merkitty sinisin kyltein, joissa lukee "Telebanco".

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Keväällä 2020 Mallorcan pohjoisrannikolla järjestetään suuri urheilutapahtuma: Mallorca 312 -pyöräilykilpailu 25.4. Kilpailun aikana monet tiet ja kadut ovat suljettuja. Joistakin hotelleista joudutaan lähtemään lentokentälle tavallista aikaisemmin.

Mäkistä maastoa. Rauhallista, mutta päätie on vilkkaasti liikennöity.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Sóller sopii hyvin lasten kanssa matkustaville. Liikennettä on vähän ja raitiovaunulla on hauska matkustaa. Playa d'en Repic -ranta on matala, ja sitä reunustaa mukava rantapromenadi – täällä vanhemmat voivat nauttia kaikessa rauhassa olostaan ja seurata samalla lasten leikkejä.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Tee matkahaku