Hotellit (858)

Matkat – Espanja

Tjäreborgilla matkustaessasi valittavanasi on kaikki Espanjan suosituimmat matkakohteet piditpä sitten Kanariansaarista, Mallorcasta tai klassisesta Costa del Solista.
Espanja on säilyttänyt suosionsa suomalaisten suosikkikohteena vuodesta toiseen, eikä ihme. Monet matkailijat palaavat Espanjaan käytyään täällä kerran. Miten olisi esimerkiksi vilkas ja trendikäs yöelämä Ibizalla, shoppailua Barcelonassa, herkullisia tapaksia Marbellassa, jalkapalloa Madridissa, rantaelämää Menorcalla tai golfia Teneriffalla? Espanjassa on kaikkea tätä ja vielä paljon enemmän.

Aktiviteetit ja nähtävyydet

Espanjassa on paljon monenlaista tekemistä, jotain jokaiseen makuun. Täällä voit pelata golfia tai tennistä, vaeltaa, kiipeillä, pyöräillä, surffata tai harrastaa muita vesiurheilulajeja. Jos olet kiinnostunut kulttuurista ja historiasta, mielenkiintoisia vierailukohteita ovat museot, katedraalit, kirkot ja linnat. Voit myös lähteä käymään flamencoklubilla tai seuraamaan jalkapallo-ottelua.

Espanjalainen keittiö

Paellaa, tapaksia, pinchoksia, täytettyjä kalmareita, serranokinkkua, gazpachoa, papas arrugadas -ryppyperunoita… Alkaako makuhermoja kutkuttaa? Espanjalaisessa keittiössä ei säästellä oliiviöljyn, valkosipulin ja tuoreiden yrttien käytössä. Rannikolla ja saarilla suosittua ruokaa ovat luonnollisesti myös kalat ja äyriäiset. Espanjalaisten pitkäikäisyyden sanotaan johtuvan heidän terveellisestä ruokavaliostaan, joten kannattaa ehdottomasti nauttia paikallisesta ruuasta ollessasi Espanjassa. Espanja on yksi maailmaan suurimmista viinintuottajamaista, ja viini on täällä tyypillinen ruokajuoma. Tuttu ja suosittu juoma on myös espanjalainen kuohuviini cava.

Hyviä hotelleja Espanjassa

Tjäreborgilla voit matkustaa koko Espanjan alueelle, niin mantereelle kuin Välimeren ja Atlantin saarille. Jos matkustat lasten kanssa, mainioita vaihtoehtoja ovat lapsiystävälliset Sunwing Family Resorts -hotellimme, joita on Mallorcalla, Gran Canarialla ja Teneriffalla. Gran Canarialla on myös Ocean Beach Club -hotelli. Jos taas matkustat Espanjaan aikuisessa seurassa, hyviä vaihtoehtoja ovat silloin Sunprime Hotels -hotellit. Näissä hotelleissa vietät rentouttavan loman syöden ja juoden hyvin. Sunprime Hotels -hotelleja on myös Mallorcalla, Gran Canarialla ja Teneriffalla.

Tjäreborgin matkat Espanjaan

Espanjaan voit matkustaa talvikaudella Tjäreborgin tilauslennoilla ja useimmissa kohteissa voit viipyä yhden, kaksi tai kolme viikkoa. Reittilennoilla matkustat joustavasti milloin tahansa ja päätät itse matkasi pituuden. Lisäksi voit myös varata vuokra-auton lähes kaikissa kohteissa, yhdistää kaksi matkakohdetta ja muutenkin räätälöidä juuri omien tarpeidesi mukaisen loman.
Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Espanjassa?
Espanjan sää ja ilmasto vaihtelee sen mukaan missä päin Espanjaa olet – Kanariansaarilla, jollakin Välimeren saarista vai Espanjan mantereella. Myös mantereella rannikkoalueen ja sisämaan säätilat eroavat toisistaan huomattavasti tiettyyn aikaan vuodesta.

Kanariansaaret

Tjäreborgin matkakohteet Kanariansaarilla, Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera, Fuerteventura sekä Lanzarote, ovat suosittuja sen vuoksi, että ilmasto on mukavan lämmin vuoden ympäri. Korkeasesonki ajoittuu talvikaudelle, jolloin lämpötila pysyttelee päivisin 20 asteen yläpuolella. Mikäli kaipaat enemmän lämpöä, niin silloin Kanariansaarille kannattaa matkustaa kesäkaudella, kesäkuun ja lokakuun välillä, jolloin päivän keskilämpötilat kohoavat 25–30 asteeseen. Toukokuusta syyskuulle ajoittuu myös vuoden kuivin ajanjakso, silloin on odotettavissa myös vähiten sateita, vaikkakin useimmilla saarilla erot ovat suhteellisen pienet vuoden ympäri. Veden lämpötila on noin 20 astetta vuoden ympäri, lämpimintä on heinäkuussa, elokuussa ja syyskuussa.

Mallorca, Menorca ja Ibiza

Mallorca, Menorca ja Ibiza ovat tosi lämpimiä kohteita kesällä, ja lämpötila kohoaa 30 asteeseen heinäkuussa ja elokuussa. Huhtikuussa ja marraskuussa lämpötila on noin 17–19 astetta. Talvisin sää on myös melko mukava, sillä lämpötila pysyttelee yleensä päivisin 14 asteen paremmalla puolella. Ibiza ja Menorca ovat aavistuksen verran kuivempia kohteita kuin Mallorca, ja aurinkoisinta on toukokuusta syyskuuhun. Veden lämpötila pysyttelee kaikilla kolmella saarella suunnilleen samoissa lukemissa, noin 20–25 asteessa kesäkuusta lokakuulle.

Manner-Espanja

Espanjan mantereen puolella vuoden ympäri toiminnassa olevia Tjäreborgin lomakohteita ovat Madrid, Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca sekä Costa del Sol. Madridissa vallitsee sisämaan ilmasto, kesät ovat kuivia ja lämpimiä, talvet viileitä, ja toisinaan saattaa jopa sataa lunta. Lämpimintä on toukokuusta lokakuuhun, jolloin lämpötila vaihtelee 20 asteesta hieman yli 30 asteeseen. Joulukuu, tammikuu ja helmikuu ovat vuoden kylmimmät kuukaudet, jolloin päivisin on noin 10 astetta ja yöllä asteet laskevat lähelle nollaa.

Barcelonassa, Costa Bravalla ja Costa Doradalla (rannikkokaistaleet Barcelonan pohjois- ja eteläpuolella) vallitsevat kesäiset lämpötilat huhti-toukokuusta lokakuuhun. Kevät saapuu näille alueille varhain, jo maaliskuussa, ja marraskuussakin lämpöä on vielä keskimäärin noin 16 astetta. Lämpimintä on heinäkuussa ja elokuussa, hieman alle 30 astetta. Merivesi on uimakelpoista kesäkuusta lokakuulle, veden lämpötila on noin 20–23 astetta. Costa Doradan eteläpuolella sijaitsee Costa Blanca. Täällä on mukavan lämmintä vuoden ympäri. Kylmin kuukausi on tammikuu, mutta siitä huolimatta päivän keskilämpötila on noin 16 astetta. Lämpimintä on heinä-elokuussa, hieman yli 30 astetta. Kesä on myös kuivinta aikaa, mutta erot eri vuodenaikoina ovat pienet. Kun jatketaan matkaa rannikkoa pitkin vielä etelämmäksi, saavutaan Costa del Solin alueelle. Tämä Aurinkorannikon alue on todella ansainnut nimensä, sillä täällä aurinko paistaa suurimman osan vuodesta ja lämpötila laskee harvoin alle 17 asteen. Huhtikuusta lokakuulle päivän keskilämpötila on 20–30 astetta.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Espanja

Mallorca
Mallorca on mainio kohde kaikille, sillä täällä on upeita rantoja, vilkas yöelämä, monipuoliset ostosmahdollisuudet, kauniita maisemia, kulttuurinähtävyyksiä ja kaikenikäisille sopivia aktiviteetteja.
Costa del Sol
Costa del Sol on ollut pohjoismaalaisten klassikkokohde useiden vuosikymmenten ajan. Täällä on historiaa, kulttuuria, nähtävyyksiä, upeita rantoja sekä miellyttävä ilmasto.
Costa Dorada
Matkustaessasi Tjäreborgilla Costa Doradaan valittavanasi on kaikenlaisia hotelleja rannikon kahdessa suositussa rantakohteessa. Täällä on matalia rantoja ja kaikenikäisille sopivia aktiviteetteja.
Costa Blanca
Costa Blanca eli "valkoinen rannikko" on tunnettu erityisesti upeista hiekkarannoistaan. Costa Blancassa on myös monipuolinen viihdetarjonta, miellyttävä ilmasto ja kauniita maisemia.
Ibiza
Ibizalla on vilkkaan huvielämän lisäksi paljon muutakin. Tällä luonnonkauniilla ja viehättävällä saarella on myös monipuolinen ostostarjonta, upeita rantoja ja erinomaiset snorklausmahdollisuudet.
Costa Brava
Costa Bravan rannikko ulottuu Barcelonasta Ranskan rajalle asti. Costa Bravassa voit nauttia pikkukylien tunnelmasta, upeista rannoista, hyvästä ruuasta ja kauniista luonnosta.
Barcelona
Barcelona on yksi Tjäreborgin suosituimmista viikonloppulomakohteista. Viivyitpä sitten muutaman päivän tai vaikka pidempään, hotellivalikoimasta löydät varmasti mieleisesi.
Madrid
Räätälöi oma lomasi Madridiin tai varaa vaikkapa jalkapallomatka. Tjäreborgilla on vaihtoehtoja.
Menorca
Menorcalla on pitkiä hiekkarantoja ja kirkkaita vesiä, vihreää luontoa ja kumpuilevia maisemia sekä monipuolinen valikoima ravintoloita. Tjäreborgilla on viisi kohdetta tällä vehreällä saarella.
Kanariansaaret
Gran Canaria
Gran Canarialla voi viettää monipuolisen loman. Saarella on kullankeltaisia hiekkarantoja, viehättäviä vuoristokyliä, subtrooppisia metsiä, vilkas yöelämä ja runsaasti ostosmahdollisuuksia.
Fuerteventura
Fuerteventuralla meno on hieman rauhallisempaa ja tunnelma aidompaa kuin naapurisaarilla. Tarjolla on lapsiystävällisiä hotelleja ja kymmenien kilometrien pituisia, leveitä ja kullankeltaisia rantoja.
Teneriffa
Tervetuloa Teneriffan tulivuorisaarella, jossa on kaikkea mahdollista laavamaisemista vehreisiin laaksoihin. Täällä voit nauttia idyllisistä kylistä ja viehättävästä, espanjalaisesta kaupunkielämästä.
La Gomera
Rauha, luonto ja golfaus – kolme hyvää syytä matkustaa La Gomeralle. Tjäreborgilla on vielä yksi syy lisää: saaren paras hotelli.

Espanjan matkat - Vinkkejä

Maisema merelle Mallorcalla

Vinkit matkalle Espanjaan - neljä suosikkikohdetta

Ihania tapaksia, oliivipuiden tuoksua ja flamencon tulista tunnelmaa. Espanja on monesta syystä lomakohteiden klassikko, mutta mikä kohteista tulisi valita?

Ihania tapaksia, oliivipuiden tuoksua ja flamencon tulista tunnelmaa. Espanja on monesta syystä lomakohteiden klassikko, mutta mikä kohteista tulisi valita?

Espanja – lomaa odotellessa

Espanjalaisia tapaksia

Valmista espanjalaisia tapaksia kotona

Lomamatkaa odotellessa voit taikoa maukkaita tapasannoksia myös kotona omassa keittiössäsi. Tuo Espanjan maut ja tuoksut kotiisi. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

Lomamatkaa odotellessa voit taikoa maukkaita tapasannoksia myös kotona omassa keittiössäsi. Tuo Espanjan maut ja tuoksut kotiisi. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.
Tee matkahaku – Espanja
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.