Bali
Jimbaran Beach

Bali, Indonesia

Oletko unelmoinut valkoisista hiekkarannoista tai White Water raftingista keskellä sademetsää? Haluaisitko upottaa varpaasi pehmeään rantahiekkaan, kuunnella aaltojen pauhua ja tuulen suhinaa palmujen lehvissä? Balilla on kaikkea tätä ja lisäksi paljon muuta, halusitpa vaikka sitten vain viettää rentoa rantalomaa tai olla aktiivinen ja kokea joka päivä uusia seikkailuja.

Lue lisää kohteesta Bali Piilota teksti

Bali on yksi Intian valtameren eksoottisimmista ja värikkäimmistä saarista. Tarumaisen kauniilla saarella on tarjolla suurenmoisia luontoelämyksiä ja nähtävyyksiä, upeita rantoja, monia harrastusmahdollisuuksia, kulinaarisia nautintoja ja unohtumatta, sydämellisiä balilaisia. Kaikkea mitä unelmalomaltaan voi vain toivoa!

Hintataso saarella on edullinen, joten voit hyvillä mielin herkutella myös parhailla mahdollisilla kulinaarisilla nautinnoilla, jotka muualla päin maailmaa jäisivät kenties pelkäksi haaveeksi. Saarelta löydät lähes kaikkea mahdollista merkkivaatteista, yöklubeista, baareista ja luksushotelleista sukellukseen, white water raftingiin, pyhiin tulivuoriin ja yli 20 000 temppeliin.

Et taatusti tule pitkästymään Balilla!
Saaren suurenmoinen luonto kutsuu sinua nauttimaan erilaisista elämyksistä täysin rinnoin. Vaellusseikkailuja viidakossa, risteilyjä naapurisaarille, golfia, surffausta, snorklausta ja sukellusta, ratsastusta, kävelyretkiä, riippuliitoa, benji-hyppyjä ... Kaikkea mahdollista mitä ikinä vain voit keksiä. Taksilla voit huristella vaikkapa Ubudin käsityöläiskylään, joka on ollut jo kauan Balin kulttuurinkeskus. Täältä voit ostaa upeita käsintehtyjä puutuotteita – huonekaluista kynttilänjalkoihin ja veistettyihin naamareihin. Tällä alueella voit nähdä myös värikkäitä tanssiesityksiä, jotka ovat merkittävä osa alueen kulttuurista. Balin aallot ovat jo pitkään olleet legendaarisessa suosiossa surffareiden keskuudessa, ja Intian Valtameressä snorklaaminen värikkäiden kalojen ja korallien keskellä on todella ainutkertainen kokemus. Kun haluat todellisen adrenaliiniannoksen, sinun on ehdottomasti kokeiltava kokeneiden paikallisoppaiden avustuksella white water rafting -koskenlaskua Ayung-joella!

Balin vehreät maisemat saavat sinut hengästymään. Vihreät riisiterassit tuliperäisillä vuoren rinteillä, koskemattomat sademetsät, palmulehdot, vihreät laaksot, virtaavat joet ja eksoottiset kukat, jotka loistavat kaikissa mahdollisissa väreissä - tässä vain muutamia mainintoja luonnon tarjoamista kiehtovista kohokohdista. Ehkäpä juuri Balin hedelmällinen luonto onkin ollut saaren rikkaan kulttuurin inspiraation lähteenä. Kiehtovat seremoniat ja värikkäät tanssit kuuluvat erittäin tärkeänä osana balilaisten jokapäiväiseen elämään. Saari on tunnettu myös lukemattomista hindutemppeleistään.

Bali on varsinainen shoppailijan paratiisi. Tarjolla on halpoja laukkuja, puuveistoksia, trendikkäitä sisustustarvikkeita, koreja, nahkaa, kenkiä, kankaita, vaatteita ja paljon paljon muuta. Pakkaa mukaan kotoa lähtiessäsi isoon matkalaukkuun vain vähän tavaraa, sillä loman aikana laukkuun löytyy taatusti paljon uutta pakattavaa kotimatkalle.

Herkutteluhetkiä Balilla
Nyt sinulla on oiva tilaisuus nauttia maukkaista ja voimakkaasti maustetuista ruuista, joiden pääraaka-aineet ovat tuoreet vihannekset, suussa sulavat lihapalat ja riisi tai nuudelit. Indonesialaisen keittiön herkut maustetaan pääasiassa tuoreella inkiväärillä, korianterilla ja chilillä, mutta vaikka itse ruoka on melko voimakasta, on se kuitenkin yleensä miedompaa kuin thaimaalainen ja intialainen ruoka. Tyypillisiä indonesialaisia ruokia ovat esimerkiksi nasi goreng (riisi käristetään pannulla, jossa on myös vihanneksia, lihapaloja ja chiliä), satay (grillivarras - häränlihaa tai kanaa, joka on marinoitu kookoksessa) ja mee goreng (öljyssä käristettyjä nuudeleita, vihanneksia ja osterikastiketta). Jos maustettu ruoka ei ole toivelistallasi numero ykkönen, niin siinä tapauksessa voit nauttia Balin kansainvälisen keittiön herkuista - koko maailman keittiöt ovat edustettuna saarella.

Missä asua?
Tjäreborgin valikoimissa on myös monta mielenkiintoista vaihtoehtoa. Ubud on Balin kulttuurillinen keskus, täynnä perinteistä taidetta ja perinteisiä seremonioita. Täällä asut luonnon keskellä hienossa hotellissa, jossa on vielä ihanammat spa-osastot. Balin upeilla rannoilla saa päivän kulumaan helposti, ja parhaimmat rannat löytyvätkin saaren etelä- ja länsipuolelta. Kuta Beach on erinomainen vaihtoehto, mikäli haluat päästä ihailemaan komeaa auringonlaskua. Mikäli auringonnousun seuraaminen on enemmän sinun makuusi, kannattaa asuinpaikaksi valita Sanurin lapsiystävällinen ranta-alueet tai Nusa Duan tai Seminyakin rauhallinen rantaparatiisi.

Saaren pohjoispuolella sinua odottavat Candidasa ja Lovina, jotka molemmat ovat rauhallisempia pikku kohteita, jossa ilmapiiri ja tunnelma ovat rantojen houkutuksia suuremmat. Ja tietenkin voit myös yhdistellä eri kohteita toisiinsa ja rakentaa itsellesi juuri sellaisen loman kuin itse haluat. Yhteistä kaikille Balin rannoille on niiden rento ilmapiiri - viihtyäksesi rannalla vartalosi ei tarvitse olla viimeisen päälle treenattu ja jo valmiiksi kullanruskea. Täällä sopeudut joukkoon juuri sellaisena kuin olet!

Valikoimistamme löydät eritasoisia majoitusvaihtoehtoja yksinkertaisista (ja edullisista) rannalla sijaitseviin luksustason majoitusvaihtoehtoihin.


Tärkeitä tietoja
HUOM! Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 30 päivää ilman viisumia. Jos oleskelu ylittää 30 vrk, tulee sinun anoa 60 päivän turistiviisumia etukäteen Indonesian suurlähetystöstä. www.indonesian-embassy.fi
Passin tulee olla hyvässä kunnossa, siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama ja sen on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta.

Omatoimikohde, johon voit joustavasti varata majoituksen ja lennot Denpasariin (Balin provinssin pääkaupunki) kauttamme, ilman kuljetuksia tai opaspalveluja, ja määritellä itse matkasi pituuden.

  • Matkakohteita:  7 kpl
  • Hotelleja:  46 kpl