Hotellit (45)

Matkat – Bali

Balilla on jokaiselle jotakin. Fantastista luontoa, reheviä sademetsiä, upeita rantoja, viehättäviä kyliä ja rikasta eläimistöä. Kaiken tämän lisäksi pääset nauttimaan vilkaasta yöelämästä, hyvistä shoppailumahdollisuuksista sekä ja rentouttavista hemmotteluhetkistä spa-hoitoloissa.
Indonesiassa sijaitsevalla Balin saarella on todellakin jotain jokaiseen makuun. Vilkkaasta yöelämästä pitävät viihtyvät varmasti eläväisellä Kuta Beachillä, joka on Balin suurin turistikohde ja jossa on monipuolinen valikoima baareja ja huvituksia. Jos haluat viettää rauhallisemman loman, suosittelemme naapurikylä Seminyakia, tai jos mieluummin lomailet lähellä sademetsiä, on mainio kohde silloin käsityöläiskylä Ubud. Bali on uskomattoman monipuolinen kohde, joka voi ylpeillä mahtavilla luontokokemuksillaan ja erilaisialla huvittelumahdollisuuksillaan. Jos kauniit rannat ovat sinun juttusi, suosittelemme suuntaamaan saaren etelä- tai länsirannikolle.

Luontoelämyksiä Balilla

Bali on todellinen luonnonystävän unelmakohde. Tällä eksoottisella saarella on kaikkea laajoista riisipeltoalueista ja pitkistä hiekkarannoista vehreisiin sademetsiin ja aktiivisiin tulivuoriin. Vaikka Balin rannat ovatkin houkuttelevia ja loma vierähtää helposti myös aurinkovarjon alla, kannattaa lähteä tutustumaan saaren ainutlaatuisiin maisemiin. Bali tarjoaa mahtavia seikkailuja. Voit kokeilla esim. koskenlaskua Ayung River -joella, kiivetä vuorilla ja vaeltaa vesiputouksilla. Bali on myös surffareiden paratiisi, sillä täydelliset rannat sopivat niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin.

Kulttuuria ja nähtävyyksiä

Suurin osa Balin väestöstä on hinduja, kun taas koko Indonesian väestöstä valtaosa on muslimeja. Uskonto on hyvin tärkeässä osassa Balilla, ja monet saaren nähtävyyksistä liittyvät tavalla tai toisella uskontoon. Täällä on useita kauniita temppeleitä, joissa voi vierailla. Tunnetuimpia temppeleitä ovat Tanah Lot, joka sijaitsee pienellä kalliosaarella, Pura Ulun Danu Beratan pienen järven rannalla sekä mahtava Bajra Sandhin monumentti pääkaupunki Denpasarin keskustassa.

Tjäreborgin matkat Balille

Matkustaessasi Tjäreborgilla Balille päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Balille voi matkustaa ympäri vuoden, mutta sääolosuhteet ovat parhaimmat yleensä kesällä. Jos haluat saada lomastasi irti kaiken mahdollisen, voit yhdistää Balin matkaasi myös muita matkakohteita. Voit esimerkiksi aloittaa lomasi Sanurin lapsiystävälliseltä rannalta tai rentoutua rauhallisemmassa Candidasassa, ja viettää loppuloman esimerkiksi Nusa Dua Beach Hotel & Spa -luksushotellissa. Valinta on täysin sinun.
Löydä hotellisi
Rannat

Rannat Balilla

Kuta Beach on Balin suosituin ja vilkkain ranta. Paikoitellen ranta on 50–100 metriä leveä, joten se soveltuu erinomaisesti lasten kanssa matkustaville. Sadekaudella (loka-maaliskuussa) aallot ovat yleensä korkeampia kuin muina aikoina. Vedenkorkeus vaihtelee lasku- ja nousuveden mukaan, minkä vuoksi vesi voi olla sameaa. Pohjoisosassa sijaitseva Legian Beach ja Seminyak ovat hieman rauhallisempia. Kuta Beachillä on mukava uida, viettää aikaa ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Nusa Dua Beach on hieno hiekkaranta, joka ulottuu koko matkan eteläisessä Nusa Duassa sijaitsevalta Geger Beachiltä Benoan niemimaalle, jossa on Tanjung Benoa Beach. Rannat soveltuvat hyvin rauhalliseen uimiseen sekä seikkailunhaluiselle, sillä aallot kerääntyvät kauemmas rantaviivasta, ja rannan tuntumassa on rauhallisempaa. Geger Beachillä aallot ovat rauhallisia ja vesi kristallinkirkasta.

Sanurissa koralliriutta suojaa rantaa, joten aaltoja on vähän ja tanta soveltuu erinomaisesti lasten kanssa matkustaville. Ranta on kaunis, matala ja useita kilometrejä pitkä. Candidasassa on muutamia upeita rantoja, joissa on hiekkaa, kiviä ja kallioita. Noin kahdeksan kilometriä Candidasasta pohjoiseen, on ehkäpä alueen hienoin ranta Pasir Putih, jota kutsutaan myös nimellä White Sand Beach tai Virgin Beach. Lovina Beachin rannat ovat tummaa tai mustaa laavahiekkaa, ja rantojen vesi on yleensä kirkasta ja aaltoja vähän. Ubud sijaitsee suunnilleen saaren puolivälissä, ja tässä kohteessa voit uida hotellin uima-altaassa.

Hyvä tietää sadekaudesta

Sadekaudella (loka-maaliskuussa) aallot ovat yleensä suurempia kuin muina aikoina. Vedenkorkeus vaihtelee suuresti nousu- ja laskuveden mukaan, minkä vuoksi vesi voi olla sameaa. Sadekaudella rannoille kertyy ajoittain virtausten mukana roskaa, mutta rantoja siivotaan päivittäin.
Ruoka, juoma ja yöelämä

Ruoka ja juoma Balilla

Balin ruokakulttuuri on mielenkiintoinen ja monipuolinen, ja syöminen on täällä ennen kaikkea edullista. Herkulliset ateriat koostuvat pääasiassa riisistä, lihasta, kalasta ja äyriäisistä, mutta saatavana on myös kasvisvaihtoehtoja ja vegaanista ruokaa.

Kuta Beachillä on monipuolinen valikoima ravintoloita paikallisista katuruokakojuista kansainvälisiin ketjuihin. Nusa Dua on tunnettu useista upeista lomakohteistaan, joissa on korkeatasoisia ravintoloita. Tällä alueella on kuitenkin myös rentoja ja yksinkertaisia ruokapaikkoja, joista useimmat sijaitsevat rannalla. Sanurissa on monipuolinen valikoima ravintoloita ja baareja ja tarjolla on sekä paikallisia että kansainvälisiä makuja. Suurin osa ravintoloista sijaitsee pääkadun varrella. Myös Ubudissa on monipuolinen ravintolavalikoima, ja Ubud on tunnettu kasvisruoan ja vegaanisen ruoan tarjonnastaan. Candidasassa on pääkadun varrella muutamia ravintoloita ja baareja, ja Lovina Beachillä on hotellien kansainvälisten vaihtoehtojen lisäksi kourallinen paikallisia ravintoloita. Seminyakissa on useita Balin hienoimmista ja parhaimmista ravintoloista sekä lisäksi hyvä valikoima eri hintaluokkien ravintoloita.

Suosittuja ruokalajeja

Lawar
Vihannesten ja kookospähkinöiden sekoitus, jossa on lisukkeena esimerkiksi kanaa, sianlihaa ja/tai hedelmiä.

Bebek Betuto
Suosittu ja mausteinen ruoka, jossa usein on paahdettua kanaa tai ankkaa.

Nasi Goreng
Indonesian tunnetuin ruoka, luonnollisesti myös Balilla. Nasi Goreng tarkoittaa suomeksi paistettua riisiä, ja annokset voivat sisältää eri ainesosia ja kastikkeita.

Gado Gado
Indonesialainen salaattiannos. Aivan kuten Nasi Goreng, myös Gado Gado on yksi Indonesian kuudesta virallisesta kansallisruuasta.

Kare Sayur
Suosittu kasvisruoka, joka koostuu kookosmaidossa ja curryssä keitetyistä vihanneksista.

Yöelämä Balilla

Kuta Beach on Balin yöelämän keskus. Illanvietto alkaa nauttimalla drinkkejä rannalla ja jatkuu pikkutunneille saakka baareissa ja klubeilla, joissa on usein vierailevia kansainvälisiä DJ:itä. Seminyakissa on rauhallisempi yöelämä kuin vilkkaalla Kuta Beachillä ja Legian Beachillä. Semiyakissa on silti useita eksklusiivisia yökerhoja. Nusa Duassa ja Sanurissa yöelämä on rauhallista, mutta näissä kohteissa baareissa ja hotelleissa on tarjolla viihdeohjelmaa ja livemusiikkia iltaisin. Rantojen äärellä on rantabaareja. Ubudissa yöelämätarjonta on rajallinen, ja tänne tullaankin lähinnä rentoutumaan ja nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta. Kylän keskustassa on muutama yksittäinen yökerho ja useissa ravintoloissa soitetaan livemusiikkia. Candidasassa ja Lovina Beachillä yöelämä on rauhallista.
Ostokset

Ostokset Balilla

Kuta Beachillä on saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Monipuolisimmat valikoimat ovat Kuta Beachin pääkadun varrella, jossa on pieniä paikallisia kauppoja. Kuta Beachillä on myös gallerioita ja ostoskeskuksia, joissa on tunnettujen kansainvälisten merkkien liikkeitä. Koska Kuta Beach on suosittu surffaajien keskuudessa, täällä on luonnollisesti surffaukseen keskittyneitä kauppoja, joista saa tunnettujen surffimerkkien tuotteita. Seminyakissa on monipuoliset ostosmahdollisuudet pienistä katukojuista tyylikkäisiin liikkeisiin. Täällä on myös isompia ostoskeskuksia, joissa on kansainvälisten merkkien myymälöitä. Muissa kohteissa on pieniä kauppoja, joissa on tarjolla lähinnä käsitöitä ja matkamuistoja.

Markkinat Ubudissa

Ubudissa on tarjolla lähinnä käsitöitä, puuveistoksia, batiikkia ja vaatteita. Ubudin keskustassa on suositut markkinat, joilla kannattaa pistäytyä. Markkinat ovat avoinna joka päivä.
Liikunta ja treeni

Liikunta ja treeni Balilla

Kaikilla rannoilla on mahdollisuus sukeltaa, snorklata, purjelautailla sekä harrastaa muita vesiurheilulajeja. Kuta Beach on suosittu kohde surffaajien keskuudessa ja Candidasa on sukeltajien suosiossa. Saarella on myös useita golfkenttiä, kuten Bali National Golf Club, Bukit Pandawa Golf & Country Club ja New Kuta Golf. Ubud on erinomainen kohde, jos haluat kokeilla koskenlaskua, pyöräillä tai vaeltaa. Useissa suuremmissa hotelleissa on myös kuntosali, tenniskenttiä ja joogatunteja.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Aktiviteetit Balilla

Balin kauniissa luonnossa on mukava tehdä erilaisia retkiä. Mielenkiintoinen kohde ovat esimerkiksi Balin upeat terassiviljelmät. Riisintuotantoa on saarella paljon, ja terassiviljelmien ansiosta maa-alue saadaan hyönnettyä. Lisäksi viljelmiltä, kuten Jatiluwih Rice ja Tegalalang, on mahtavat näköalat. Mainio vaihtoehto on lähteä luontoon ja vierailla esimerkiksi yhdellä tai useammalla vesiputouksella, kuten Sumampanilla tai lähteä ihailemaan auringonlaskua Mount Batur -tulivuorelle. Suuremmissa kohteissa, erityisesti Kuta Beachillä ja Seminyakissa, on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, kuten vesiurheilulajeja, ruoanlaittokursseja, spa-hoitoja, keilausta ja elokuvateattereita. Pienimmissä kohteissa pääosassa on leppoisa lomailu ja rantaelämä.

Balin nähtävyydet

Balilla on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Hindulaisuus on Balin suurin uskonto, ja saarella onkin paljon kauniita temppeleitä, jotka ovat vierailun arvoisia. Kaksi suosituinta ovat Pura Tanah Lot ja Uluwatun temppeli. Pura Tanah Lot on vedessä sijaitsevan kallion päällä, joten temppeli on suosittu vierailukohde auringonlaskun aikaan. Uluwatun temppeli sijaitsee niemenkärjessä Balin kaakkoisosassa.

Boheemi Ubud

Pieni vuoristossa sijaitseva Ubudin kyllä on tunnettu Balin kulttuurin keskuksena, ja kohde on myös suosittu joogaajien keskuudessa. Täällä on upeita maalaismaisemia ja paljon mielenkiintoista nähtävää.

Denpasar

Denpasar on Balin hallinnollinen keskus ja saaren suurin kaupunki. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde on Bajra Sandhi Monument, joka on suuri muistomerkki balilaisten kamppailusta läpi historian. Taiteen ystävän kannattaa suunnata Le Mayeur Museum -museoon, jossa on esillä balilaista taidetta ja paikallisia esineitä. Sakenan Temple on kaupungin kaunein temppeli, ja Bali Provincial Public -museossa voit tutustua lähemmin saaren historiaan.

Big Garden Corner

Mukava retkikohde esimerkiksi perheille. Big Garden Corner on kaunis puutarha, jossa on ravintola, leikkipaikka ja pieni uima-allas kaikkein pienimmille vieraille.

Sindhu Market

Sindhun markkinat ovat suosittu vierailukohde sekä päivällä että illalla. Päivisin paikalliset ja myös matkailijat tulevat markkinoille ostamaan päivittäisiä tarpeitaan kukista, vihanneksiin ja ruokatarvikkeista matkamuistoihin. Matkailijat sulautuvat sujuvasti paikallisten joukkoon. Auringonlaskun jälkeen markkinoiden edustalla sijaitseva parkkipaikka muuttuu vilkkaaksi ihmisvilinäksi. Iltaisin avoinna olevista ruokakojuista voit kokeilla paikallisia ruokia edullisesti.

Nusa-saaret & Gili-saaret

Nusa Lembongan, Nusa Penida ja Nusa Ceningan ovat kolme saarta Balin itärannikon edustalla. Saaret ovat tunnettuja idyllisistä ja eksoottisista ympäristöistään. Täällä voit uida rauskujen kanssa ja snorklata möhkäkalojen keskellä, lähteä viidakkoretkille, ihastella vesiputouksia, uida sinisissä laguuneissa ja nauttia ainutlaatuisen ihanista paratiisirannoista.

Gili-saaret kuuluvat Balin naapurisaarelle Lombokille, joka sijaitsee kauempana kuin Nusa-saaret. Gili-saaret ovat suosittu retkikohde Balilta. Suurin ja tunnetuin saari on Gili Trawangan, jossa myös tunnelma on vilkkain. Romanttisella Gili Menon saarella on liidunvalkoisia rantoja ja kristallinkirkasta vettä – täydellinen kohde viettää lomaa kahden kesken.
Kulkuyhteydet

Liikkuminen Balilla

Balilla liikkuminen paikasta toiseen on edullista, ja suositeltava väline on taksi. Hyvä vaihtoehto on myös vuokrata auto ja kuljettaja, jolloin voit lähteä tutustumaan Baliin omassa tahdissasi. Suuremmissa kohteissa on paikallisbusseja sekä Bemo-minibusseja. Lisätietoa busseista, matkalipuista ja reiteistä kannattaa kysyä hotellin vastaanotosta.
Kohdefakta

Aikaero

Talvella: Suomen aika + 6 tuntia. Kesällä: Suomen aika + 5 tuntia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Esim. Amsterdamista Singaporen kautta lentoaika on n. 16 t 15 min.
Sää
 • tammikuu
31°26°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
31°26°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
31°26°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
31°26°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
30°25°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°25°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
30°26°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
32°26°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°26°
7
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
Balilla ilmasto on trooppinen, ilman kosteuspitoisuus korkea ja lämpötila tasainen vuoden ympäri. Päivällä keskilämpötila on 30–31 astetta ja yöllä 25–26 astetta. Uimavesi on 27–29-asteista. Aurinkotuntien määrä ja sademäärät vaihtelevat suuresti vuoden aikana. Sadekausi ajoittuu joulukuusta maaliskuulle, mutta sadekuurot ovat mahdollisia ympäri vuoden. Kuivinta on toukokuusta lokakuulle.

Huhtikuu, toukokuu ja kesäkuu

Tähän aikaan vuodesta sadekausi on yleensä ohi, ja huhtikuussa sateettomia päiviä on jo enemmän kuin sadepäiviä. Sateet vähenevät yhä lisää kevään edetessä, ja touko-kesäkuussa on jo huomattavasti kuivempaa. Päivälämpötila on noin 31 astetta ja yölämpötila noin 25 astetta.

Heinäkuu, elokuu ja syyskuu

Kesä on valoisinta ja kuivinta aikaa eli silloin on vähiten sateita ja eniten aurinkotunteja. Ilman lämpötila pysyttelee tasaisena 30 asteen tietämillä ja vesi noin 27-asteisena.

Lokakuu ja marraskuu

Lokakuu on lähes yhtä sateeton kuin kesäkuukaudetkin, mutta sateita alkaa esiintyä sitä enemmän, mitä pidemmälle syksy etenee. Ilmasta tulee kosteampaa, ja ilman sekä veden lämpötila kohoaa marraskuussa muutaman asteen.

Joulukuu, tammikuu, helmikuu ja maaliskuu

Sadekausi alkaa joulukuussa ja jatkuu koko talven. Usein sateet tulevat lyhyinä, voimakkaina kuuroina, ja lämpötila on edelleen mukavan lämmin.

Matkakohteet – Bali

Kuta Beach
 • Nähtävyydet
 • Ruoka & juoma
 • Harrastukset
Kuta Beach on Balin vilkkain turistikohde, jossa on vauhdikas yöelämä, hyvät ostosmahdollisuudet sekä runsaasti ravintoloita. Asu lähellä ihmisvilinää ja huvittelumahdollisuuksia.
Nusa Dua
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
 • Ruoka & juoma
Nusa Dua on yksi Balin rauhallisista ja hienostuneimmista alueista, jossa on myös upeita rantoja. Useimmat hotellit sijaitsevat rannalla ja pääkaupunkiinkin on vain lyhyt taksimatka.
Sanur Beach
 • Harrastukset
 • Nähtävyydet
 • Ostokset
Sanur on rento ja lapsiystävällinen lomakohde, joka tunnetaan hienosta hiekkarannastaan. Pitkä rantakatu reunustaa rantaa ja lähellä on myös paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja.
Ubud
Kauniissa Ubudin käsityöläiskylässä sekä keho että sielu rentoutuvat. Ubudia kutsutaan Balin kulttuurin kehdoksi, ja ylhäällä vuorilla ilma on viileämpää ja elämänmeno rauhallisempaa.
Lovina Beach
Yhdistä eteläinen Bali sekä luonnonläheinen Lovina Beach saaren pohjoisrannikolla. Luvassa on rauhallista lomailua, mustia laavarantoja, kiehtovaa vedenalaisesta elämää sekä rantahotellin palvelut.
Candidasa
Candidasa on ollut alkujaan pieni kalastajakylä, josta ystävällisen ilmapiirinsä ansiosta on tullut suosittu lomakohde, jossa on helppo nauttia olostaan ja loikoilla kaikessa rauhassa palmun alla.
Seminyak
Seminyak on rauhallisempi kohde Kuta Beachiin verrattuna, ja se sopii sekä lasten kanssa matkustaville että sinulle, joka haluat asua vähän tyylikkäämmin ja trendikkäästi upean rannan tuntumassa.

Bali – matkat ja vinkit

Elämyksiä Balilla

5 lomaelämystä Balilla

Indonesian Bali on jo pitkään ollut yksi Tjäreborgin suosituimmista kaukolomakohteista. Ja useimmat meistä haluavat nähdä ja kokea mahdollisimman paljon loman aikana. Tässä muutamia paikkoja, joita ei kannata missata.

Indonesian Bali on jo pitkään ollut yksi Tjäreborgin suosituimmista kaukolomakohteista. Ja useimmat meistä haluavat nähdä ja kokea mahdollisimman paljon loman aikana. Tässä muutamia paikkoja, joita ei kannata missata.
Tee matkahaku – Bali
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.