Matkat – Cala Bona

Cala Bona on rauhaa rakastavien paratiisi.
Vaikka Cala Bonan kylä on kasvanut viime vuosina, se on edelleen yhtä rauhallinen ja miellyttävä lomakohde kuin ennenkin. Värikkäiden kalastajaveneiden elävöittämässä satamassa on paljon ravintoloita, jotka houkuttelevat paikallisilla ruokalajeillaan ja ennen kaikkea viihtyisällä tunnelmallaan. Satamassa on myös muutamia baareja ja kivoja kahviloita, joihin voi tutustua kävelyretkellä. Voit tehdä kävelyretkiä tai lenkkeillä myös rantakadulla, joka jatkuu naapurikylä Cala Milloriin saakka.

Golf Mallorcalla

Cala Bona on erinomainen matkakohde myös golfaajille. Lähellä sijaitsee muutamia Mallorcan parhaimmistoon kuuluvia golfkenttiä, kuten Canyamel, joka on paitsi kaunis, myös yksi vaikeimmista kentistä. Lisäksi lähellä on Capdeperan kenttä, joka on vieraidemme ehdoton suosikki. Hieman pohjoisempana sijaitsee hieno Alcanadan kenttä, jolla on useita reikiä meren rannalla.

Koe Mallorca

Jos haluat saada kaiken irti lomastasi, suosittelemme auton vuokraamista muutamaksi päiväksi. Silloin voit tehdä itsenäisiä tutkimusretkiä omaan tahtiisi ja lähteä käymään esimerkiksi Incan markkinoilla tai Sóllerissa, josta pääset pienellä, kolisevalla junalla Port de Sólleriin. Vieraile myös saaren kauniilla länsirannikolla, jonka villi luonto ja nähtävyydet tarjoavat usein loman unohtumattomimmat elämykset. Voit esimerkiksi syödä ravintolassa meren äärellä, rauhoittua Llucin luostarin hiljaisuudessa ja nauttia pinjapuiden tuoksusta Puig Majorin vuorelle johtavalla tiellä.
Hyvä tietää
 • Paikallisia ravintoloita
 • Pitkä rantakatu
 • Edulliset vuokra-autot
 • All Inclusive
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Bona

Rannat
Cala Bonassa on pieni, osittain kivipohjainen ranta. Rannalla ei ole palveluita, mutta lyhyen kävelymatka päässä Cala Bonan satamassa on ravintoloita. Kävelymatka Cala Bonasta rantakatua pitkin Cala Millorin upealle hiekkarannalle kestää noin 20 minuuttia. Cala Bonasta Cala Milloriin pääsee myös paikallisbussilla.

Cala Millorin ranta

Cala Millorissa on yksi Mallorcan parhaista rannoista. "Millor" tarkoittaakin parasta ja "Cala" lahtea tai poukamaa. Jos nautit uimisesta ja auringonotosta, olet tullut oikeaan paikkaan. Ranta on tietenkin hyvin suosittu, ja kesäkuukausina siellä käy paljon väkeä. Ranta on lähes kaksi kilometriä pitkä, 50 metriä leveä, hyvinhoidettu, ja sen vesi on matalaa sekä hyvin kirkasta. Rannan suuntaisena kulkee rantakatu, jota reunustavat palmut ja pinjapuut. Korkeasesongin aikaan tarjolla on laaja valikoima erilaisia vesiaktiviteetteja. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata, ja rannalla on suihkuja tasaisin välimatkoin. Rantaa reunustavat lukuisat ravintolat ja baarit, joiden yhteydessä on myös wc:itä. Jos Cala Millorista jatkaa etelään, vastaan tulee useita pieniä poukamia, ns. Calas. Täällä jos missä voit löytää ikioman rantasi tai uimakalliosi.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos on pienehkö hiekkaranta, joka sijaitsee heti Cala Bonan pohjoispuolella. Ranta on erityisesti paikallisten suosiossa, koska se on huomattavasti rauhallisempi kuin suosittu Cala Millorin ranta.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Bona on naapurikyläänsä Cala Milloria pienempi, rauhallisempi ja idyllisempi. Ravintolatarjonta ei siksi ole yhtä suurta, mutta satama-alueella on kuitenkin parikymmentä viihtyisää ruokapaikkaa. Cala Bonassa on enemmän pohjoismaisia turisteja, kun taas Cala Millor on saksalaisten suosiossa. Jos kaipaat enemmän ravintolavalikoimaa, Cala Milloriin pääsee joko kävellen rantakatua pitkin, bussilla tai taksilla.

Cala Millorin ravintolat

Cala Millorissa on lukemattomia ravintoloita. Rantakadulla ja sen läheisyydessä on kaikkea perinteisistä espanjalaisista ja mallorcalaisista ravintoloista kiinalaiseen, italialaiseen, amerikkalaiseen ja saksalaiseen ruokaan. Erityisesti saksalaisia ravintoloita on paljon, koska Cala Millor on saksalaisten suosikkikohde Mallorcalla – jopa osa kylteistä on saksaksi. Monien paikkojen ruokalistoja hallitsevat makkarat ja schnitzelit, ja osa tarjoilijoista myös puhuu saksaa.
Cala Bonan yöelämä on rauhallista ja se on keskittynyt sataman ympäristöön, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita ja baareja. Niissä soi korkeasesongin aikaan elävä musiikki, kuten jazz, ja terasseilta voi katsella merelle ja seurata sataman elämää.

Cala Millorin yöelämä

Cala Millorissa on paljon musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja. Useimmissa suurimmissa hotelleissa on myös omaa viihdeohjelmaa, jonka laatu vaihtelee.
Ostokset
Sekä Cala Bonassa että Cala Millorissa on kauppoja ja supermarketteja. Läheisessä Son Serveran kylässä järjestetään joka perjantai suuret markkinat. Jos haluat omistautua shoppailulle, suosittelemme vierailemaan pääkaupunki Palmassa, jossa on kaikenlaisia kauppoja tunnetuista vaateliikkeistä pikkupuoteihin, joissa myydään paikallisia herkkuja.

Ostokset Cala Millorissa

Cala Millorissa on paljon kauppoja, joista voit tehdä kivoja löytöjä. Täällä on sekä matkamuistoja myyviä turistikauppoja että tunnettujen vaateketjujen liikkeitä. Suurin osa kaupoista sijaitsee rantakadulla ja sen läheisyydessä.

Son Serveran ja Artan markkinat

Cala Bonan lähellä sijaitsevassa Son Serverassa järjestetään joka perjantai markkinat. Noin 15 kilometrin päässä Cala Bonasta sijaitseva Arta on viehättävä kaupunki, jossa on paljon kivoja pikkukauppoja. Myös täällä järjestetään markkinat tiistaisin.

Ostokset Palmassa

Jos haluat tehdä Mallorcalla ostoksia, Palman kaupungista löydät saaren parhaimmat valikoimat. Suuri ostoskatu on nimeltään Jaime III, mutta katedraalin pohjoispuolen kortteleissa on myös paljon tunnettuja merkkiliikkeitä, kuten Escada. Ostoksilla saa helposti kulumaan vaikka kokonaisen päivän. Turistikohteissa kaupat ovat usein avoinna aamusta iltaan joka päivä.

Supermarketit

Jos asut huoneistohotellissa, sinun kannattaa tehdä suuremmat ruokaostokset lomasi alussa jossakin isommista supermarketeista, joissa on edullisempaa ja parempi valikoima. Supermarketit ovat tavallisesti avoinna maanantaista lauantaihin kello 10–22 ja sunnuntaisin kello 13 saakka.
Liikunta ja treeni
Mallorca on todellinen unelmakohde vaelluksen ystäville. Cala Millorin ja Cala Bonan ympäristöissä on mahdollisuus tehdä lyhyempiä vaellusretkiä. Matkailuinfosta saat lisätietoa ja karttoja. Jalkaan kannattaa laittaa kunnolliset vaelluskengät, sillä reitit voivat paikoitellen kulkea jyrkässä maastossa. Cala Millorin rannalla on mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten parasailingiä, sukellusta ja purjelautailua tai voit vuokrata polkuveneen. Cala Bonan/Cala Millerin lähellä on kolme 18-reikäistä golfkenttää.

Pyöräily

Cala Bona ja sen lähiympäristöt soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn. Rantapromenadia pitkin pääset pyöräilemään kohteiden välillä, mutta alueella on myös muita pyöräilyreittejä. Vinkkejä pyörävuokraamoista ja reiteistä sekä karttoja voit saada matkailuinfosta sekä hotellistasi.

Golfaus Cala Bonassa

Mallorcalla on paljon tasokkaita golfkenttiä. Cala Bonan/Cala Millorin lähistöllä on useita 18-reikäisiä kenttiä.

Lue lisätietoja kentistä ja golfaikojen varaamisesta täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Voit osallistua mielenkiintoisille retkille, osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja lähteä mukaville veneretkille.

Viininmaistelu

Vaikka mallorcalaiset viinit eivät ole kovin tunnettuja saaren ulkopuolella, ne ovat ehdottomasti maistelemisen arvoisia. Junalla, bussilla tai autolla pääsee Binissalemiin, saaren viinikeskukseen, joka on antanut nimensä myös saaren omalle alkuperämerkinnälle, "Denominación de Origen". Siellä voit sekä maistella viinejä että ostaa niitä suoraan tuottajilta. Viinitaloja on monia, ja suurimmat niistä ovat Bodegas José L. Ferrer ja Bodegas Oliver. Mallorca on pieni viininviljelyalue, jolla on pitkä historia, ja täällä viljellään myös epätavallisempia rypälelajikkeita, kuten Prensal Blanc, Calet ja Moll. Binissalemiin kannatta mennä perjantaina, jolloin siellä järjestetään markkinat kirkon vieressä olevalla torilla.

Paintball

Sa Poblan kylän ulkopuolella pohjoisella Mallorcalla sijaitsee suuri paintball-kenttä, Paintball Fantasy. Täällä voit haastaa matkaseurueesi jännittävään kilpailuun täydessä varustuksessa.

Veneretket

Veneretkien reitit kulkevat Cala Ratjadan ja Calas de Mallorcan välillä, Sa Calan, Canyamelin, Cala Bonan, Cala Millorin, Porto Criston ja Cala Romatican kautta. Retket on varattava ennakkoon.
Lähde tutustumaan lähiympäristöön ja Mallorcan mielenkiintoisiin nähtävyyksiin. Suurkaupungin sykkeestä nauttivalle ehdoton vierailukohde on Palman kaupunki, jossa viihdetarjonta on monipuolinen.

Hamsin luolat – Porto Cristo

Cuevas del Hamsin tippukiviluolat sijaitsevat Porto Criston lähellä. Nimi voidaan kääntää "ongenkoukkuluoliksi", joka tulee tippukivien luomista erikoisista muodostelmista. Luolissa on myös maanalainen, venetsialaiseksi kutsuttu järvi, jossa valo ja värit yhdistyvät upealla tavalla. Tippukiviluolat ovat erityinen nähtävyys!

Porto Cristo

Porto Cristo on luonnonkauniilla alueella Mallorcan koillisrannikolla sijaitseva kylä, jonka keskiössä on luonnonsatama.

S´Albuferan kansallispuisto

S´Albuferan kansallispuisto sijaitsee muutaman kilometrin päässä Playa de Alcudiasta itään, Can Picafortiin päin, ja se on luonnonystävän ja lintutarkkailijan paratiisi. Piknik-alueella voi syödä omia eväitä ja pienessä museossa näet mitä kaikkea puistossa on tarjolla. Puistoon pääsee Can Picafortista bussilla.

Cabrera

Cabreran saariryhmän muodostama kansallispuisto sijaitsee muutaman tunnin venematkan päässä Colonia de San Jordin pikkukylästä eteläisellä Mallorcalla. Puistossa voit nauttia linnasta avautuvasta näköalasta tai erilaisista vaellusreiteistä. Ota myös uimavarusteet mukaan, sillä puistossa on useita uimarantoja.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Cala Bonassa paikasta toiseen voi liikkua monella tavalla.

Bussit

Paikallisliikenne toimii hyvin. Bussit liikennöivät usein, ja pääkadun varrella on säännöllisin välein pysäkkejä. Porto Cristoon, Palman kaupunkiin ja moniin muihin paikkoihin menee busseja useasti päivässä. Tarkkoja bussiaikatauluja voit tiedustella hotellistasi, turisti-infosta tai palvelupuhelimestamme.

Polkupyörä ja mopo

Mopoja ja polkupyöriä vuokrataan useissa paikoissa pääkadun varrella. Jos vuokraat mopon, ole varovainen liikenteessä ja varmista, että vakuutukset ovat voimassa.

Taksi

Cala Millorissa on paljon takseja, ja taksin saa yleensä helposti kadulta. Cala Bonassa takseja liikkuu vähemmän, joten helpointa on tilata taksi hotellilta. Lomakohteiden sisäisillä matkoilla kuljettajat käyttävät taksamittaria, ja he ovat velvoitettuja esittämään asiakkaan toiveesta listan vakiohinnoista. Juomarahaa annetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Veneet

Cala Millorin rannikolla järjestetään päivittäin erilaisia veneretkiä. Veneitä on monenlaisia, esimerkiksi lasipohjaveneitä. Veneretkien kohteina ovat muun muassa Cala Ratjada, Porto Cristo ja Sa Coma. Retkien lähtöpaikat ja lipunmyynti ovat Cala Bonan satamassa ja Cala Minorin laiturilla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Bonan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Maksukortit hyväksytään yleisesti. Cala Bonassa on pankkiautomaatti esimerkiksi satamassa. Cala Millorissa on useita pankkiautomaatteja rantakadun varrella.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Bonaan voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palma de Mallorcan lentokentältä Cala Bonan hotelliisi on noin 1 t 15 min (n. 70 km).
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cala Bona
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.