Matkat – Cala Bona

Cala Bona on rauhaa rakastavien paratiisi. Oletko lähdössä lomalle perheesi kanssa? Silloin kannattaa ehdottomasti valita Tjäreborgin ainutlaatuinen perhehotelli, Sunwing Cala Bona Beach.

Vaikka Cala Bonan kylä on kasvanut viime vuosina, se on edelleen yhtä rauhallinen ja miellyttävä lomakohde kuin ennenkin. Värikkäiden kalastajaveneiden elävöittämässä satamassa on paljon ravintoloita, jotka houkuttelevat paikallisilla ruokalajeillaan ja ennen kaikkea viihtyisällä tunnelmallaan. Satamassa on myös muutamia baareja ja kivoja kahviloita, joihin voi tutustua kävelyretkellä. Voit tehdä kävelyretkiä tai lenkkeillä myös rantakadulla, joka jatkuu naapurikylä Cala Milloriin saakka.

Lapsiystävällinen Cala Bona

Meren äärellä sijaitsevassa Sunwing Cala Bona Beach -hotellissa käytössäsi on kaksi ihanaa allasaluetta. Hotellissa on huoneistoja jopa kuudelle hengelle, joten hieman isompikin perhe voi tulla tänne nauttimaan lomasta. Sunwing Cala Bona Beachissä on sekä kylpylä että hyvät kuntoilumahdollisuudet, ja lisäksi lähistöllä on jopa viisi hienoa golfkenttää. Voit tietenkin valita myös All Inclusiven tai jonkin muun kätevistä ateriapaketeistamme, jotta lomastasi tulisi vielä rentouttavampi.

Golf Mallorcalla

Cala Bona ja Cala Millor ovat erinomaisia matkakohteita myös golfaajille. Lähellä sijaitsee kolme Mallorcan parhaimmistoon kuuluvaa golfkenttää. Hieman pohjoisempana on myös Canyamel, joka on paitsi kaunis, myös yksi vaikeimmista kentistä. Lisäksi lähellä on Capdeperan kenttä, joka on vieraidemme ehdoton suosikki.

Koe Mallorca

Jos haluat saada kaiken irti lomastasi, suosittelemme auton vuokraamista muutamaksi päiväksi. Silloin voit tehdä itsenäisiä tutkimusretkiä omaan tahtiisi ja lähteä käymään esimerkiksi Incan markkinoilla tai Sóllerissa, josta pääset pienellä, kolisevalla junalla Port de Sólleriin. Vieraile myös saaren kauniilla länsirannikolla, jonka villi luonto ja nähtävyydet tarjoavat usein loman unohtumattomimmat elämykset. Voit esimerkiksi syödä ravintolassa meren äärellä, rauhoittua Llucin luostarin hiljaisuudessa ja nauttia pinjapuiden tuoksusta Puig Majorin vuorelle johtavalla tiellä.

Hyvä tietää
 • Sunwing Family Resorts
 • Paikallisia ravintoloita
 • Pitkä rantakatu
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
 • Edulliset vuokra-autot
 • All Inclusive
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Bona

Harrastukset
4,0
Ruoka & juoma
3,8
Ostokset
3,5
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Cala Bonassa on pieni, osittain kivipohjainen ranta. Myös Sunwing Cala Bona Beach -hotellin edustalla on pieni, melko kivinen ranta, joka ei sen vuoksi sovellu uimiseen. Rannalla ei ole palveluita, mutta lyhyen kävelymatka päässä Cala Bonan satamassa on ravintoloita. Kävelymatka Cala Bonasta rantakatua pitkin Cala Millorin upealle hiekkarannalle kestää noin 20 minuuttia. Sinne pääsee myös paikallisbussilla.

Cala Millorin ranta

Cala Millorissa on yksi Mallorcan parhaista rannoista. "Millor" tarkoittaakin parasta ja "Cala" lahtea tai poukamaa. Jos nautit uimisesta ja auringonotosta, olet tullut oikeaan paikkaan. Ranta on tietenkin hyvin suosittu, ja kesäkuukausina siellä käy paljon väkeä. Ranta on lähes kaksi kilometriä pitkä, 50 metriä leveä, hyvinhoidettu, ja sen vesi on matalaa sekä hyvin kirkasta. Rannan suuntaisena kulkee rantakatu, jota reunustavat palmut ja pinjapuut.... Korkeasesongin aikaan tarjolla on laaja valikoima erilaisia vesiaktiviteetteja: voit esimerkiksi vuokrata polkuveneen tai vesiskootterin sekä kokeilla vesihiihtoa ja parasailingiä. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata, ja rannalla on suihkuja tasaisin välimatkoin. Rantaa reunustavat lukuisat ravintolat ja baarit, joiden yhteydessä on myös wc:itä. Jos Cala Millorista jatkaa etelään, vastaan tulee useita pieniä poukamia. Täällä jos missä voit löytää ikioman rantasi tai uimakalliosi.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos on pienehkö hiekkaranta, joka sijaitsee heti Cala Bonan pohjoispuolella. Ranta on erityisesti paikallisten suosiossa, koska se on huomattavasti rauhallisempi kuin suosittu Cala Millorin ranta.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Mallorcalle voit matkustaa Helsingistä kesäkaudella huhti-lokakuussa ja reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Cala Bonaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhtikuu-lokakuu). Lento laskeutuu Palman kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Cala Bonassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Palma de Mallorcan lentokentältä Cala Bonan hotelliisi on noin 1 t 15 min (n. 70 km). Matkan kesto vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Easy Travel

Asuessasi Sunwing Resort -hotellissa ja lentäessäsi Sunclass Airlinesin lennolla Helsingistä, sisältyy hintaan myös Easy Travel - eli muun muassa sinulla saa olla mukanasi 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys paluumatkalle voidaan hoitaa jo hotellissasi. Mikäli olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset myös suorinta reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Bona on naapurikyläänsä Cala Milloria pienempi, rauhallisempi ja idyllisempi. Ravintolatarjonta ei siksi ole yhtä suurta, mutta satama-alueella on kuitenkin parikymmentä viihtyisää ruokapaikkaa. Cala Bonassa on enemmän pohjoismaisia turisteja, kun taas Cala Millor on saksalaisten suosiossa. Jos kaipaat enemmän ravintolavalikoimaa, Cala Milloriin pääsee joko kävellen rantakatua pitkin, bussilla tai taksilla.

Cala Millorin ravintolat

Cala Millorissa on lukemattomia ravintoloita. Rantakadulla ja sen läheisyydessä on kaikkea perinteisistä espanjalaisista ja mallorcalaisista ravintoloista kiinalaiseen, italialaiseen, amerikkalaiseen ja saksalaiseen ruokaan. Erityisesti saksalaisia ravintoloita on paljon, koska Cala Millor on saksalaisten suosikkikohde Mallorcalla – jopa osa kylteistä on saksaksi. Monien paikkojen ruokalistoja hallitsevat makkarat ja schnitzelit, ja osa tarjoilijoista myös puhuu saksaa.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Cala Bonan yöelämä on rauhallista. Korkeasesongin aikaan Sunwing Cala Bona Beach -hotellissa on useina iltoina viikossa ammattimaisia viihdeshow'ita. Muuten yöelämä on keskittynyt sataman ympäristöön, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita ja baareja. Niissä soi korkeasesongin aikaan elävä musiikki, kuten jazz, ja terasseilta voi katsella merelle ja seurata sataman elämää.

Cala Millorin yöelämä

Cala Millorissa on paljon musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja. Useimmissa suurimmissa hotelleissa on myös omaa viihdeohjelmaa, jonka laatu vaihtelee.
Ostokset
Sekä Cala Bonassa että Cala Millorissa on kauppoja ja supermarketteja. Läheisessä Son Serveran kylässä järjestetään joka perjantai suuret markkinat. Jos haluat omistautua shoppailulle, suosittelemme vierailemaan pääkaupunki Palmassa, jossa on kaikenlaisia kauppoja tunnetuista vaateliikkeistä pikkupuoteihin, joissa myydään paikallisia herkkuja.

Ostokset Cala Millorissa

Cala Millorissa on paljon kauppoja, joista voit tehdä kivoja löytöjä. Täällä on sekä matkamuistoja myyviä turistikauppoja että tunnettujen vaateketjujen liikkeitä. Suurin osa kaupoista sijaitsee rantakadulla ja sen läheisyydessä.

Son Serveran ja Artan markkinat

Cala Bonan lähellä sijaitsevassa Son Serverassa järjestetään joka perjantai markkinat. Noin 15 kilometrin päässä Cala Bonasta sijaitseva Arta on viehättävä kaupunki, jossa on paljon kivoja pikkukauppoja. Myös täällä järjestetään markkinat tiistaisin.

Ostokset Palmassa

Jos haluat tehdä Mallorcalla ostoksia, Palmasta löydät saaren parhaimmat valikoimat. Suuri ostoskatu on nimeltään Jaime III, mutta katedraalin pohjoispuolen kortteleissa on myös paljon tunnettuja merkkiliikkeitä.
Turistikohteissa kaupat ovat usein avoinna aamusta iltaan joka päivä. Palmassa ja kylissä noudatetaan kuitenkin virallisia aukioloaikoja: kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuja. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Supermarketit

Jos asut huoneistohotellissa, sinun kannattaa tehdä suuremmat ruokaostokset lomasi alussa jossakin isommista supermarketeista, joissa on edullisempaa ja parempi valikoima. Supermarketit ovat tavallisesti avoinna maanantaista lauantaihin kello 10.00–22.00 ja sunnuntaisin kello 13.00 saakka.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja jopa eläviä eläimiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla
....

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala Bonassa voit pelata tennistä ja minigolfia sekä ratsastaa. Cala Millorin rannalla on laaja valikoima erilaisia vesiurheilulajeja, kuten parasailingiä, sukellusta ja purjelautailua. Lähistöllä on myös kolme 18 reiän golfkenttää.

Vaeltaminen

Mallorca on vaeltajan unelmapaikka. Cala Bonan ympäristössä on mahdollisuus tehdä lyhyempiä vaellusretkiä. Turisti-infosta saat karttoja ja tietoa reiteistä. Vaellusretkelle kannattaa laittaa jalkaan kengät, joissa on hyvä pito, sillä reitit voivat olla paikoin jyrkkiä.

Vesiurheilua Cala Millorissa

Keskellä Cala Millorin rantaa on mahdollista kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesiskoottereita, parasailingiä ja vesihiihtoa. Useista paikoista rannalta voi myös vuokrata polkuveneitä.

Polkupyöräily

Cala Bona ja sen ympäristö soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn. Voit pyöräillä naapurikohteisiin rantakatua pitkin, ja alueella on myös useita muita hyviä pyöräreittejä. Kysy turisti-infosta tai hotellisi vastaanotosta lähintä pyörävuokraamoa. Vuokraamoja on useita, ja niistä saa myös karttoja ja hyviä reittivinkkejä. Helmikuun ja toukokuun välillä monet ammattipyöräilijät tulevat Mallorcalle harjoittelemaan ennen kisasesonkia.

Viininmaistelu

Vaikka mallorcalaiset viinit eivät ole kovin tunnettuja saaren ulkopuolella, ne ovat ehdottomasti maistelemisen arvoisia. Junalla, bussilla tai autolla pääsee Binissalemiin, saaren viinikeskukseen, joka on antanut nimensä myös saaren omalle alkuperämerkinnälle, "Denominación de Origen". Siellä voit sekä maistella viinejä että ostaa niitä suoraan tuottajilta. Viinitaloja on monia, ja suurimmat niistä ovat Bodegas José L. Ferrer ja Bodegas Oliver. Mallorca on pieni viininviljelyalue, jolla on pitkä historia, ja täällä viljellään myös epätavallisempia rypälelajikkeita, kuten Prensal Blanc, Calet ja Moll. Binissalemiin kannatta mennä perjantaina, jolloin siellä järjestetään markkinat kirkon vieressä olevalla torilla.

Paintball

Sa Poblan kylän ulkopuolella pohjoisella Mallorcalla sijaitsee suuri paintball-kenttä, Paintball Fantasy. Täällä voit haastaa matkaseurueesi jännittävään kilpailuun täydessä varustuksessa.

Veneretket

Veneretkien reitit kulkevat Cala Ratjadan ja Calas de Mallorcan välillä, Sa Calan, Canyamelin, Cala Bonan, Cala Millorin, Porto Criston ja Cala Romatican kautta. Retket on varattava ennakkoon.

Hamsin luolat – Porto Cristo

Cuevas del Hamsin tippukiviluolat sijaitsevat Porto Criston lähellä. Nimi voidaan kääntää "ongenkoukkuluoliksi", joka tulee tippukivien luomista erikoisista muodostelmista. Luolissa on myös maanalainen, venetsialaiseksi kutsuttu järvi, jossa valo ja värit yhdistyvät upealla tavalla. Tippukiviluolat ovat erityinen nähtävyys!

Porto Cristo

Porto Cristo on luonnonkauniilla alueella Mallorcan koillisrannikolla sijaitseva kylä, jonka keskiössä on luonnonsatama.

S´Albuferan kansallispuisto

S´Albuferan kansallispuisto sijaitsee muutaman kilometrin päässä Playa de Alcudiasta itään, Can Picafortiin päin, ja se on luonnonystävän ja lintubongarin paratiisi. Piknik-alueella voi syödä omia eväitä ja pienessä museossa näet mitä kaikkea puistossa on tarjolla. Puistoon pääsee Can Picafortista bussilla.

Palman kaupunki

Mallorcan saaren historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja aikoinaan saari oli oma kuningaskuntansa. Nykyisin sen pääkaupungissa Palmassa on puistokatuja, katedraali, trendikkäitä kauppoja sekä paljon muuta. Vasta Palmassa vieraillessasi voit todella sanoa olleesi Mallorcalla. La Seun katedraali, Jaime III:n ostoskatu ja Placa Llotjan tapasbaarit ovat vain muutamia kaupungin nähtävyyksistä. Missä tahansa Palmassa oletkin, huomioisi kiinnittyy näyttäviin, inspiroiviin ja erikoisiin yksityiskohtiin.

Cabrera

Cabreran saariryhmän muodostama kansallispuisto sijaitsee muutaman tunnin venematkan päässä Colonia de San Jordin pikkukylästä eteläisellä Mallorcalla. Puistossa voit nauttia linnasta avautuvasta näköalasta tai erilaisista vaellusreiteistä. Ota myös uimavarusteet mukaan, sillä puistossa on useita uimarantoja.
Kulkuyhteydet
Olemme tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa, joka on saaren parhaita autovuokraamoja. Yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita autoja edullisesti. Auton vuokraaminen meidän ja Avisin kautta on turvallista ja luotettavaa: saat kunnollisen vakuutuksen siltä varalta, että jotain sattuu, mikä on erittäin tärkeää huomioida autoa vuokratessa. Tilaa auto meiltä viimeistään päivää ennen kuin haluat saada sen käyttöösi.

Kun vuokraat auton meidän kauttamme, hintaan sisältyy seuraavaa:

• Alennus Avisin normaalihinnoista.
• Rajattomat ajokilometrit.
• Pienempi omavastuusumma autovahingon sattuessa.
• Avisin laadukkaat vuokra-autot, jotka ovat olleet käytössä keskimäärin vain 12 kuukautta.
• 24 tunnin vuokrauspäivät.

Huomioitavaa:

• Avis tarjoaa valinnaisia lisäpalveluita, kuten lisävakuutuksia, lasten turvaistuimia ja navigaattoreita. Lisäpalveluista maksetaan suoraan Avisille.
• Autoa palauttaessasi tankin tulee olla yhtä täynnä kuin auton saadessasi.
• "Fuel Up Front" on valinnainen tarjous, jossa maksat ennakkoon täydestä tankista polttoainetta, ja auton voi palauttaa tankki tyhjänä. Mahdollista ylijäänyttä polttoainetta ei korvata.
• Ajokortti on esitettävä autonvuokrauksen yhteydessä
.... Tavallinen suomalainen ajokortti riittää henkilöauton ajamiseen.
• Useimpiin vuokra-autoihin tulee tankata lyijytöntä polttoainetta (espanjaksi sin plomo, vihreä tankkauspistooli).
• Turvavyön käyttö on pakollista.
• Espanjassa pätevät samat liikennesäännöt kuin kotona. Puhelimessa puhuminen ajon aikana on kiellettyä.
• Auton voivat vuokrata 21 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden. Alle 25-vuotiailta veloitetaan lisämaksu.
• Jos ajon aikana ilmenee ongelmia, autosta ei lain mukaan saa poistua tielle ilman keltaista heijastinliiviä! Liivi on valmiina autossa.

Yleisimmät vakuutukset:

• CDW – autovahinkovakuutus
Pienentää omavastuuta autovahingon yhteydessä. Sisältyy autonvuokrauksen hintaan.
• TP – varkausturva
Pienentää omavastuuta autovarkauden sattuessa. Varkausturva ei päde, jos auton avain on varastamisen hetkellä autossa. Sisältyy autonvuokrauksen hintaan.

Lisävakuutukset
Lisävakuutuksista sovitaan suoraan Avisin kanssa. Lisävakuutukset ovat vapaavalintaisia, mutta ne on usein täytetty valmiiksi sopimukseen
.... Jos et halua lisävakuutuksia, ilmoita siitä Avisille.
• Super CDW + TP – omavastuun poisto
Poistaa omavastuun autovahingon tai varkauden yhteydessä. Maksettavaksi tulee käsittelymaksu. Tjäreborgin kautta otettu Gouda-matkavakuutus kattaa omavastuun 1 000 euroon saakka.

• PAI – henkilövahinkovakuutus
Lisävakuutus henkilövahinkojen varalta, joka kattaa sekä auton kuljettajan että muut matkustajat.
• Super PAI – henkilövahinkovakuutus
Super PAI on sama kuin PAI-vakuutus, mutta se kattaa suuremman summan sekä henkilökohtaisen omaisuuden ja matkatavaroiden varkauden.

Autoluokat

Tietyn automerkin saatavuutta ei voida taata, mutta voit vaikuttaa vuokraamasi auton autoluokkaan.

A-luokan autot ovat pieniä perusautoja, esimerkiksi Ford Ka.
B-luokan autot ovat hieman suurempia ja parempia, esimerkiksi Seat Ibiza.
C-luokan autot tarjoavat paremman ajomukavuuden ja tehokkaamman moottorin, esimerkiksi Seat Leon.

Vinkkejä ja neuvoja

Haluamme tehdä lomastasi mahdollisimman onnistuneen ja rentouttavan. Siksi vastaamme mielellämme kysymyksiisi, jos haluat saada vinkkejä kiinnostavista nähtävyyksistä ja retkikohteista, reittiohjeita tai suosituksia parhaista ravintoloista, rannoista ja ostospaikoista. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Bussit

Paikallisliikenne toimii hyvin. Bussit liikennöivät usein, ja pääkadun varrella on säännöllisin välein pysäkkejä. Porto Cristoon, Palmaan ja moniin muihin paikkoihin menee busseja useasti päivässä.
Tarkkoja bussiaikatauluja voit tiedustella hotellistasi, turisti-infosta tai palvelupuhelimestamme.

Pyörä ja mopo

Mopoja ja polkupyöriä vuokrataan useissa paikoissa pääkadun varrella. Jos vuokraat mopon, ole varovainen liikenteessä ja varmista, että vakuutukset ovat voimassa.

Hevosvaunut Cala Millorissa

Cala Millorissa on useita hevosvaununkuljettajia, jotka ottavat sinut mielellään kyytiin kaupunkikierrokselle.

Taksi

Cala Millorissa on paljon takseja, ja taksin saa yleensä helposti kadulta. Cala Bonassa takseja liikkuu vähemmän, joten helpointa on tilata taksi hotellilta. Lomakohteiden sisäisillä matkoilla kuljettajat käyttävät taksamittaria, ja he ovat velvoitettuja esittämään asiakkaan toiveesta listan vakiohinnoista. Juomarahaa annetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Veneet

Cala Millorin rannikolla järjestetään päivittäin erilaisia veneretkiä. Veneitä on monenlaisia, esimerkiksi lasipohjaveneitä. Veneretkien kohteina ovat muun muassa Cala Ratjada, Porto Cristo ja Sa Coma. Retkien lähtöpaikat ja lipunmyynti ovat Cala Bonan satamassa ja Cala Minorin laiturilla.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Tjäreborgin omassa Sunwing Cala Bona Beach -hotellissa ei ole varsinaisia Tjäreborgin suomalaisia opaspalveluita, mutta Resort Servicen henkilökunta auttaa tarvittaessa. Resort Service on avoinna 24 t/vrk.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Espanjan lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Espanjan lähetystöstä/konsulaatista
.... Espanjan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 6877080.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Bonan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus
.... Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Maksukortit hyväksytään yleisesti. Cala Bonassa on pankkiautomaatti esimerkiksi satamassa. Cala Millorissa on useita pankkiautomaatteja rantakadun varrella.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Sekä Cala Millor että Cala Bona ovat erinomaisia matkakohteita lapsiperheille. Täällä on useita lapsiystävällisiä perhehotelleja. Niiden ykkönen on Sunwing Cala Bona Beach, jossa on lastenkerho, hauska allasosasto, lapsiystävällinen ruokalista, viihdettä, aktiviteetteja ja leikkipuisto. Cala Millorin ranta on matala, ja sen suuntaisena kulkeva rantakatu soveltuu kävelyretkiin myös lastenvaunujen kanssa. Espanjalaiset ovat hyvin lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin.

Rannat

Cala Millorin ranta on matala ja lapsiystävällinen. Pehmeä ja hieno hiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen.

Ruoka

Useimmissa Cala Millorin ja Cala Bonan ravintoloissa on kansainvälisiä ruokalajeja, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa paikoissa lapsille on myös oma ruokalista, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa ja kanaa. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Leikkipaikat

Monilla suuremmilla hotelleilla on omat leikkipaikkansa, mutta niiden laatu vaihtelee. Paras ja suurin on Sunwing Cala Bona Beach -hotellissa, mutta se on tosin vain hotellin omien lapsivieraiden käytössä.

Sa Coman autosafari

Sa Coman autosafari on suosittu retkivaihtoehto eläinrakkaille lapsille. Puiston alueella liikkuu vapaana elefantteja, kirahveja, apinoita ja monia muita eläimiä. Puistoon pääsee bussilla Cala Millorista, Carrer Sol Naixent -kadulta.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Tee matkahaku