Matkat – Illetas

Illetas sijaitsee alle kymmenen kilometriä Palmasta länteen ja se sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat asua tasokkaassa hotellissa ja samalla myös lähellä Palman houkutuksia.
Illetas on yksi kauneimmista tämän alueen paikoista ja täydellinen valinta silloin, kun etsit ainutlaatuista ja erilaista lomakohdetta. Illetasissa vietät rauhallisen loman lähellä Palmaa. Paikkakunta on vanha ylellinen asuinalue, jossa talot ja hotellit sijaitsevat kauniilla kukkulalla meren äärellä. Illetasissa on vain muutama ylellinen hotelli, muuten rakennukset ovat yksityisiä asuntoja ja omakotitaloja. Täällä on hyvätasoisia baareja ja ravintoloita. Laajemmat valikoimat ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia löydät alle kymmenen kilometrin päässä sijaitsevasta Palman kaupungista. Bussiyhteydet ovat todella hyvät ja taksilla matka vie noin vartin verran.

Rannat

Illetasissa on kaksi pientä upeaa hiekkarantaa, pääranta Platja d'Illetas sekä pienempi Platja Cala Comtessa. Rannat sijaitsevat suojaisissa paikoissa, joten niillä on mukava viettää aikaa myös varsinaisen sesongin ulkopuolella. Päärannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa sekä vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä. Rannalla on myös kallioinen kohta. Pienempi ranta on suosittu erityisesti paikallisten keskuudessa, ja tunnelma on täällä rento ja kotoisa. Varsinkin elokuun kuumina päivinä täällä on varsin vilkasta.

Vuokraa auto

Tiesitkö, että autonvuokraus käy kätevästi matkavarauksen yhteydessä? Jos haluat rentoutua lomallasi, mutta nähdä myös saarta, riittää ehkä, että vuokraat auton pariksi päiväksi. Siinäkin ajassa ehtii nähdä paljon ja sitten voi taas keskittyä olennaiseen, kuten rannalla makoiluun.

Ylellinen Illetas

Illetasin hotellit ovat täysin omaa luokkaansa. Täällä voit asua meren rannalla hotellissa, jossa on tarjolla kaikki mahdolliset mukavuudet ja palvelut. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi Gran Meliá de Mar, joka upean sijaintinsa lisäksi houkuttelee myös monipuolisilla palveluillaan. Hotellissa on ihania hemmotteluhoitoja tarjoava spa-osasto, kauniita puutarhoja sekä kolme erilaista ravintolaa.
Hyvä tietää
 • Lähellä Palman kaupunkia
 • Luksushotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Illetas

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Illetasissa on kaksi hienoa hiekkarantaa, pääranta Platja d'Illetas ja pienempi Platja Cala Comtessa. Rannat sijaitsevat melko suojaisissa paikoissa, joten niillä on mukava viettää aikaa myös varsinaisen sesongin ulkopuolella. Päärannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa sekä vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä. Pienempi ranta on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa.

Playa Illetas

Illetasissa on kaksi pientä upeaa hiekkarantaa, pääranta Platja d'Illetas sekä pienempi Platja Cala Comtessa. Rannat sijaitsevat suojaisissa paikoissa, joten niillä on mukava viettää aikaa myös varsinaisen sesongin ulkopuolella. Päärannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa sekä vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä. Pienempi ranta on suosittu paikallisten keskuudessa.

Cala Comtesa

Cala Comtesa on Illetasin pienempi ranta. Viikonloppuisin ja elokuussa ranta on erityisen suosittu piknik-paikka paikallisten keskuudessa. Ranta on vaaleaa hienoa hiekkaa, vesi on yleensä todella kirkasta ja aaltoja on vähän. Rannalla on pieni kioski, mutta täällä ei ole aurinkotuoleja, aurinkovarjoja tai muita palveluita.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Illetasissa useita ravintoloita, joissa on tarjolla erilaisia ruokia. On suositeltavaa tehdä pöytävaraus etukäteen, tosin osa suosituista ravintoloista ei ota ennakkovarauksia. Laajemmat valikoimat ravintoloita, baareja ja kahviloita on noin kuuden kilometrin päässä sijaitsevassa Palman kaupungissa.
Illetasin yöelämä on keskittynyt suurempiin hotelleihin, joissa on tarjolla tanssia ja viihdeohjelmaa. Illetaksessa on myös muutamia baareja. Kävelyetäisyydellä on esimerkiksi luksusvenesatama Puerto Portals, jossa voit kävellä ympäriinsä nauttimassa tunnelmasta ja istahtaa vaikka drinkille. Jos kaipaat ennemmän vilskettä, kannattaa suunnata Palman kaupunkiin. Aloita illanvietto La Lonjan alueelta vierailemalla joissakin pienemmissä baareissa ja siirry sitten Paseo Maritimoon ja diskon jytkeeseen.
Ostokset
Illetasissa on rajalliset shoppailumahdollisuudet. Kaupoissa myydään lähinnä matkamuistoja, vaatteita ja rantatarvikkeita, ja kaupat ovat avoinna yleensä joka päivä. Alueella on myös muutama supermarket ja pienempi kauppa. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat Palman kaupungissa sekä Palman sisääntuloväylän lähellä, Porto Pin ostoskeskuksessa. Illetasista pääsee kätevästi Palmaan bussilla tai taksilla. Jos asut huoneistohotellissa, ruokaostoksilla kannattaa käydä heti lomaviikon alussa jossakin suuremmassa supermarketissa.
Liikunta ja treeni
Jos haluat aurinkotuolilla loikoilun lisäksi pelata yhden tai useamman kierroksen golfia, Illetas on sinulle sopiva matkakohde. Illetasissa on tarjolla useita vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, vesihiihtoa ja vesiskootterilla ajelua.

Golf

Jos haluat lähteä golfaamaan lomasi aikana, Illetasin lähistöllä on useita golfkenttiä.

Lue lisää golfkentistä ja golfaikojen varaamisesta täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Illetasiin tullaan nauttimaan rennosta lomasta ja rantaelämästä.

Luksusveneet

Puerto Portalsin satamasta voit lähteä retkelle luksusveneellä tai vuokrata oman veneen.

Kävely- ja pyöräretket

Uusi kävely- ja pyörätie yhdistää Illetasin, Portals Nousin ja Palma Novan lännessä sekä Palman ja Paseo Maritimon idässä. Myöhemmin tämän tien on tarkoitus yhdistää myös Calvian kunnan rannikkokohteet C´as Catalásta El Toroon asti, jolloin koko reitti on yli 30 kilometriä. Lisätietoa lähimmästä polkupyörävuokraamosta saat turisti-infosta tai hotellistasi, joista saat myös karttoja sekä vinkkejä hyvistä retkikohteista.
Palman kaupunki sijaitsee noin 10 kilometrin päässä ja pääset sinne nopeasti ja helposti. Täällä sinua odottavat keskiaikaiset kujat, mielenkiintoiset museot ja vilkas viihde-elämä.
Retket
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Tällä kokopäiväretkellä on luvassa maanalaista mystiikkaa sekä viehättävä Porto Criston kylä. Käymme myös maistelemassa muutamia saarelle tyypillisiä liköörejä.
Lisätietoa retkestä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Koe enemmän kaunista Mallorcaa! Lähde mukaan puolipäiväretkelle saaren pohjoisosaan, ylös vuoristoon sekä Puerto Pollensaan, jossa käymme paikallisialla markkinoilla ja aistimme hurmaavan kylän tunnelmaa ennen kuin suuntaamme viihtyisään viinibodegaan, jossa istahdamme alas maistelemaan eri viinejä tapasten kera. Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Rancho Grande
Rancho Grande
Lähde mukaan Rancho Grandelle ja ole cowboy yhden illan ajan! Tila sijaitsee kauniilla paikalla Son Serra de Marinan viehättävässä kylässä n. 20 minuutin päässä Alcudiasta. Hieno retki koko perheelle. Illallinen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Lähde kanssamme tutustumaan pariin Mallorcan tunnelmalliseen kylään - Valldemossaan ja Sólleriin! Kokopäiväretkellä tutustumme luontoon, kulttuuriin ja historiaan. Lounas tai juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään huhti-syyskuussa
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraani – Iltapäiväretki
Life & Sea -katamaraani – Iltapäiväretki
Vietä pari ihanaa tuntia Palmanlahdella Life & Sea -katamaraanilla.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Nauti ihanasta päivästä Palmanlahdella Life & Sea -katamaraanilla.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Lähde ihanan rentouttavalle meriretkelle Life & Sea -katamaraanin kyytiin! Pääset nauttimaan unohtumattoman upeasta auringonlaskusta, kun seilaamme Palman lahden ulkopuolella.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Illetasissa voit liikkua paikasta toiseen monella tapaa.

Bussiyhteydet

Illetaksissa on hyvät bussiyhteydet. Illetasista Palmaan kulkee bussilinja 3 useita kertoja tunnissa. Matka kestää noin 20 minuuttia.

Polkupyörät, mopot ja moottoripyörät

Illetasissa on mahdollista vuokrata polkupyöriä, mopoja ja moottoripyöriä.

Taksi

Illetasin alueella on helppo liikkua taksilla. Taksamittari on käytössä lähialueella, ja muilla alueilla on voimassa kiinteät hinnat. Taksinkuljettajilla on velvollisuus näyttää hinnasto pyydettäessä. Juomarahaa on tapana antaa, voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Illetas on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Illetasin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Ulkouima-altaat, jotka eivät ole lämmitettyjä, ovat yleensä käytössä uimakauden mukaisesti touko-lokakuussa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Reittilennoilla voit matkustaa Mallorcalle ja Illetasiin mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaikaa Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Illetasin hotelliisi on noin 40 min - 1 t (n. 17 km).
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Illetas
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.