Matkat – Illetas

Illetas sijaitsee alle kymmenen kilometriä Palmasta länteen ja se sopii erinomaisesti sinulle, joka haluat asua tasokkaassa hotellissa ja samalla myös lähellä Palman houkutuksia.

Illetas on yksi kauneimmista tämän alueen paikoista ja täydellinen valinta silloin, kun etsit ainutlaatuista ja erilaista lomakohdetta. Illetasissa vietät rauhallisen loman lähellä Palmaa. Paikkakunta on vanha ylellinen asuinalue, jossa talot ja hotellit sijaitsevat kauniilla kukkulalla meren äärellä. Illetasissa on vain muutama ylellinen hotelli, muuten rakennukset ovat yksityisiä asuntoja ja omakotitaloja. Täällä on hyvätasoisia baareja ja ravintoloita. Laajemmat valikoimat ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia löydät alle kymmenen kilometrin päässä sijaitsevasta Palman kaupungista. Bussiyhteydet ovat todella hyvät ja taksilla matka vie noin vartin verran.

Rannat

Illetasissa on kaksi pientä upeaa hiekkarantaa, pääranta Platja d'Illetas sekä pienempi Platja Cala Comtessa. Rannat sijaitsevat suojaisissa paikoissa, joten niillä on mukava viettää aikaa myös varsinaisen sesongin ulkopuolella. Päärannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa sekä vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä. Rannalla on myös kallioinen kohta. Pienempi ranta on suosittu erityisesti paikallisten keskuudessa, ja tunnelma on täällä rento ja kotoisa. Varsinkin elokuun kuumina päivinä täällä on varsin vilkasta.

Vuokraa auto

Tiesitkö, että autonvuokraus käy kätevästi matkavarauksen yhteydessä? Jos haluat rentoutua lomallasi, mutta nähdä myös saarta, riittää ehkä, että vuokraat auton pariksi päiväksi. Siinäkin ajassa ehtii nähdä paljon ja sitten voi taas keskittyä olennaiseen, kuten rannalla makoiluun.

Ylellinen Illetas

Illetasin hotellit ovat täysin omaa luokkaansa. Täällä voit asua meren rannalla hotellissa, jossa on tarjolla kaikki mahdolliset mukavuudet ja palvelut. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi Gran Meliá de Mar, joka upean sijaintinsa lisäksi houkuttelee myös monipuolisilla palveluillaan. Hotellissa on ihania hemmotteluhoitoja tarjoava spa-osasto, kauniita puutarhoja sekä kolme erilaista ravintolaa.

Hyvä tietää
 • Lähellä Palman kaupunkia
 • Luksushotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Hotelleja, joissa ilmainen WiFi
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Illetas

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Illetasissa on kaksi hienoa hiekkarantaa, pääranta Platja d'Illetas ja pienempi Platja Cala Comtessa. Rannat sijaitsevat melko suojaisissa paikoissa, joten niillä on mukava viettää aikaa myös varsinaisen sesongin ulkopuolella. Päärannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa sekä vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä. Pienempi ranta on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa.

Playa Illetas

Illetasissa on kaksi pientä upeaa hiekkarantaa, pääranta Platja d'Illetas sekä pienempi Platja Cala Comtessa. Rannat sijaitsevat suojaisissa paikoissa, joten niillä on mukava viettää aikaa myös varsinaisen sesongin ulkopuolella. Päärannalla on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa sekä vuokrata aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja polkuveneitä. Pienempi ranta on suosittu paikallisten keskuudessa.

Cala Comtesa

Cala Comtesa on Illetasin pienempi ranta. Viikonloppuisin ja elokuussa ranta on erityisen suosittu picnic-paikka paikallisten keskuudessa. Ranta on vaaleaa hienoa hiekkaa, vesi on yleensä todella kirkasta ja aaltoja on vähän. Rannalla on pieni kioski, mutta täällä ei ole aurinkotuoleja, aurinkovarjoja tai muita palveluita.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Reittilennoilla voit matkustaa Mallorcalle ja Illetasiin mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaikaa Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Illetasin hotelliisi on noin 40 min - 1 t (n. 17 km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Illetasissa useita ravintoloita, joissa on tarjolla erilaisia ruokia. On suositeltavaa tehdä pöytävaraus etukäteen, tosin osa suosituista ravintoloista ei ota ennakkovarauksia. Laajemmat valikoimat ravintoloita, baareja ja kahviloita on noin kuuden kilometrin päässä sijaitsevassa Palman kaupungissa.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Illetasin yöelämä on keskittynyt suurempiin hotelleihin, joissa on tarjolla tanssia ja viihdeohjelmaa. Illetaksessa on myös muutamia baareja. Kävelyetäisyydellä on esimerkiksi luksusvenesatama Puerto Portals, jossa voit kävellä ympäriinsä nauttimassa tunnelmasta ja istahtaa vaikka drinkille.

Yöelämä Palmassa

Palmassa illanvietto aloitetaan myöhäisellä illallisella ravintolassa, jonka jälkeen siirrytään baareihin. Ilta päättyy yleensä johonkin yökerhoista, joissa menoa riittää aamun sarastukseen saakka. Ennen puoltayötä baareissa on vielä tyhjää, ja diskot täyttyvät usein vasta klo 02.00 aikoihin. Voit esimerkiksi aloittaa kierroksen La Lonjan alueen pienemmistä baareista ja jatkaa myöhemmin Paseo Maritimon rantakadun diskojen jytkeeseen.

Aika

Tanssia ja viihdeohjelmaa on hotelleissa noin klo 20.00-24.00
Cocktailbaarit ja pubit ovat yleensä avoinna koko päivän noin klo 02.00 asti.
Musiikkibaarit ja diskopubit ovat avoinna noin klo 22.00-04.00.
Diskot ovat avoinna noin klo 22.00-06.00.
Ostokset
Illetasissa on rajalliset shoppailumahdollisuudet. Kaupoissa myydään lähinnä matkamuistoja, vaatteita ja rantatarvikkeita, ja kaupat ovat avoinna yleensä joka päivä. Alueella on myös muutama supermarket ja pienempi kauppa. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat Palman kaupungissa sekä Palman sisääntuloväylän lähellä, Porto Pin ostokskeskuksessa. Palmassa kaupat ovat yleensä avoinna arkisin klo 10.00-13.30 ja 17.00-20.00 sekä lauantaisin aamupäivällä. Nykyään osa Palman kaupoista on avoinna myös sunnuntaisin. Illetasista pääsee kätevästi Palmaan bussilla tai taksilla.

Ruokakaupat

Ostokset kannattaa tehdä heti lomaviikon alussa, jos asut huoneistohotellissa. Supermarketit ovat yleensä avoinna maanantaista lauantaihin klo 09.00-22.00 ja sunnuntaisin klo 09.00-13.00.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja jopa eläviä eläimiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Luksusveneet

Puerto Portalsin satamasta voit lähteä retkelle luksusveneellä tai vuokrata oman veneen.

Golf

Illetasin läheisyydessä on useita golfkenttiä.

Kävely- ja pyöräretket

Uusi kävely- ja pyörätie yhdistää Illetasin, Portals Nousin ja Palma Novan lännessä sekä Palman ja Paseo Maritimon idässä. Myöhemmin tämän tien on tarkoitus yhdistää myös Calvian kunnan rannikkokohteet C´as Catalásta El Toroon asti, jolloin koko reitti on yli 30 km. Lisätietoa lähimmästä polkupyörävuokraamosta saat turisti-infosta tai hotellistasi, joista saat myös karttoja sekä vinkkejä hyvistä retkikohteista.

Muut aktiviteetit Illetaksessa

Illetasissa on mahdollista harrastaa useita vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua tai vesihiihtoa sekä vuokrata vesiskoottereita. Täällä voit myös pelata tennistä, minigolfia, ratsastaa, käydä kuntosalilla tai osallistua purjehduskursseille.

Nähtävyydet Palmassa

Tähän on koottu muutamia vinkkejä Palman mielenkiintoisista nähtävyyksistä. Lisätietoa taidenäyttelyistä, konserteista, teatteriesityksistä, oopperasta ja erilaisista messuista saat turisti-infosta.

Teatro Principal

Täällä voit kuunnella oopperaa ja katsella teatteriesityksiä. Osoite: Calle de la Riera 2.

Gran Hotel, Fundación La Caixa

Vuonna 1903 rakennettu Gran Hotelia pidetään Palman kauneimpana rakennuksena. Nykyään täällä on galleria, viihtyisä ravintola, kahvila ja kirjakauppa. Osoite: Placa Weyler 3.

Can Marqués

Can Marqués on uskomattoman kaunis kaupunkipalatsi, joka on avoinna yleisölle. Täällä voit tutustua mallorcalaisen porvariston elämään noin 100 vuotta sitten.

Arabialainen kylpylä, Baños Arabes

Baños Arabes on ainoa 1100-luvulta säilynyt rakennus, jonka yhteydessä on upea puutarha. Osoite: Calle Can Serra 7.

Auditorium de Palma de Mallorca

Konserttitalo, jossa järjestetään konsertteja sekä teatteriesityksiä. Kesäkuukausina katedraalin alapuolella olevalla näyttämöllä järjestetään ulkoilmatapahtumia.

Katedraali La Seu

Tämä katedraali on Palman ylpeyden aihe. Katedraalin rakentaminen aloitettiin jo vuonna 1230 kuningas Jaime I:sen toimesta, mutta se valmistui vasta 400 vuotta myöhemmin vuonna 1601. Katedraaliin pääsee Calle Almoinan kadulla olevan museon kautta.

Museot

Fundación Juan March
Museossa on esillä 1900-luvun espanjalaisten taiteilijoiden, kuten esimerkiksi Picasson, Tàpiesin, Mirón, Barcelón, Dalín sekä monien muiden teoksia. Pääsymaksu. Osoite: Calle San Miguel 11.

La Almudaina
Täällä saat hyvän yleiskuvan Mallorcan historiasta. Aloita kierros kuninkaan palatsista ja lopuksi pääset tutustumaan Hort del Rei -puutarhoihin.

Ca´n Solleric
Kaunis, barokkityylinen rakennus, joka nykyisin toimii galleriana. Esillä on pääasiassa modernia taidetta sekä valokuvia. Täällä on myös kirjakauppa sekä kahvila.

Castillo de Bellver
Bellverin linnoitukselta avautuvat upeat näköalat yli koko kaupungin. Tämä aikoinaan sotilasvankilana toiminut linnoitus toimii nykyisin pääasiassa museona.

Nukkemuseo – Museo Muñecas antiguas
Museo Muñecas antiguas on mukava pieni nukkemuseo, jossa on nähtävillä paikallisen keräilijän kokoelma. Osoite: Palau Real 27 (katedraalin lähellä)

Miró-museo, Fundación Pilar y Joan Miró
Miró-museo käsittää tämän suuren taiteilijan ateljeen ja kodin. Täällä pääset tutustumaan hänen taiteeseensa sekä myös erilaisiin näyttelyihin. Museon yhteydessä on myös kahvila.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Bussiyhteydet

Illetaksissa on hyvät bussiyhteydet. Illetasista Palmaan kulkee bussilinja 3 useita kertoja tunnissa. Matka kestää noin 20 minuuttia.

Polkupyörät, mopot ja moottoripyörät

Illetasissa on mahdollista vuokrata polkupyöriä, mopoja ja moottoripyöriä.

Taksi

Illetasin alueella on helppo liikkua taksilla. Taksamittari on käytössä lähialueella, ja muilla alueilla on voimassa kiinteät hinnat. Taksinkuljettajilla on velvollisuus näyttää hinnasto pyydettäessä. Juomarahaa on tapana antaa, voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Illetas on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Illetasin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Ulkouima-altaat, jotka eivät ole lämmitettyjä, ovat yleensä käytössä uimakauden mukaisesti touko-lokakuussa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Illetasissa viihtyvät turistit ovat usein pariskuntia tai vanhempia ihmisiä, mutta tänne voi hyvin matkustaa myös lasten kanssa. Kannattaa huomata, että seutu on melko mäkistä ja jalkakäytävien reunat voivat paikoin olla hyvin korkeita. Rannat ovat vaaleaa hiekkaa, ja vesi yleensä erittäin kirkasta, mutta rannat syvenevät melko jyrkästi. Illetasista Palma Novan suuntaan kulkee lapsiystävällinen pyörä- ja kävelytie, jonka varrella on jonkin verran leikkipaikkoja. Useimmissa ravintoloissa on syöttötuoleja.

Ostokset lapsille

Matkamuistomyymälöissä myydään lastenvaatteita, leluja ja rantatarvikkeita. Paremmat ostosmahdollisuudet ovat Palman kaupungissa sekä Porto Pin ostoskeskuksessa, joka sijaitsee lähellä Palman sisääntuloväylää. Porto Pi on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10.00-22.00, sunnuntaisin suljettu.

Leikkipaikat

Yksi leikkipaikka on Albatros-hotellin luona, ja toinen uudempi leikkipaikka on Migjornin koulua vastapäätä. Täällä lähistöllä on myös pieni ja viihtyisä kasvitieteellinen puutarha, jossa voi tehdä tutkimusmatkan yrttikasvien maailmaan.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Retket
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Tällä kokopäiväretkellä on luvassa maanalaista mystiikkaa sekä viehättävä Porto Criston kylä. Käymme myös maistelemassa muutamia saarelle tyypillisiä liköörejä.
Lisätietoa retkestä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Koe enemmän kaunista Mallorcaa! Lähde mukaan puolipäiväretkelle saaren pohjoisosaan, ylös vuoristoon sekä Puerto Pollensaan, jossa käymme paikallisialla markkinoilla ja aistimme hurmaavan kylän tunnelmaa ennen kuin suuntaamme viihtyisään viinibodegaan, jossa istahdamme alas maistelemaan eri viinejä tapasten kera. Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Nauti ihanasta päivästä Palmanlahdella Life & Sea -katamaraanilla.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Lähde ihanan rentouttavalle meriretkelle Life & Sea -katamaraanin kyytiin! Pääset nauttimaan unohtumattoman upeasta auringonlaskusta, kun seilaamme Palman lahden ulkopuolella.
Lisätietoa retkestä

Tee matkahaku – Illetas
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.