Matkat – Playa de Palma

Playa de Palma on erinomainen valinta silloin, kun haluat viettää lomasi rannalla – lyhyen matkan päässä Palman kaupungin monipuolisesta ostos-, kulttuuri- ja viihdetarjonnasta.

Playa de Palman rannikolla on kansainvälisiä lomakohteita, kuten El Arenal ja Can Pastilla. Mallorcalaiset rakensivat aikoinaan kesäasuntonsa tänne rannan yläpuolella oleviin pinjalehtoihin, eikä mennyt kauaakaan kunnes ulkomaiset lomailijat löysivät tiensä tänne. Can Pastillan kylässä on edelleen aistittavissa aito espanajalaistunnelma, ja täällä on mielenkiintoisia ravintoloita. El Arenal, joka sijaitsee Playa de Palman eteläpäässä, on kansainvälinen lomakohde, jossa saksalaisturistien vaikutus näkyy selvästi. El Arenalin rannan yläpuolella olevalla hotellialueella on useita ravintoloita, baareja ja diskoja. Rantapromenadilla ja sen sivukaduilla on kaikki, mitä tarvitset lomanviettoon – ulkoilmakahviloita, pubeja, kauppoja ja diskoja. Huippusesongin aikaan huvielämä on vilkasta, kun lomanviettäjät koko Euroopasta tulevat tänne nauttimaan auringosta, uimisesta ja olostaan.

Siistiä rantaelämää

Playa de Palman viisi kilometriä pitkä ja jalkapallokentän levyinen hiekkaranta on Palmanlahden upeimpia. Sitä reunustaa vilkas rantapromenadi, jossa voit käydä aamulenkillä tai tunnelmallisella iltakävelyllä. Ranta on hyvin hoidettu, puhdas ja siisti, sillä se on jaettu useisiin pienempiin alueisiin, joita kutsutaan nimellä "balnearios". Jokaisessa balneariossa on omat baarinsa, pukuhuoneensa ja suihkut. Palveluhenkiset rantavahdit tekevät parhaansa, että juuri heidän ranta-alueensa olisi kaikkein houkuttelevin.

Sunprime Hotels - ilman lapsia matkustaville

Tjäreborgilla on Playa de Palmassa Sunprime-hotelli, joka on paras valinta ilman lapsia matkustaville. Sunprime Waterfront -hotellin sijainti on täydellinen aivan rannan tuntumassa. Snprime-hotelleissa voit hemmotella itseäsi herkullisella ruualla ja hyvillä viineillä. Lähellä ovat myös Palman kaupungin nähtävyydet ja ostostarjonta.

Lähellä lentokenttää ja Palman kaupunkia

Playa de Palma on erinomainen matkakohde silloin, kun haluat asua rannan tuntumassa Palman kaupungin lähellä. Lentokentältä matkaa on vain vähän alle puoli tuntia. Palman kaupunkiin pääset kätevästi ja edullisesti paikallisbussilla.

Hyvä tietää
 • Sunprime Hotels -hotelli
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Pitkä rantapromenadi
 • Hyviä ravintoloita
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Playa de Palma

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Playa de Palman ranta on noin 5 kilometriä pitkä, ja hiekka on vaaleaa ja hienoa. Can Pastillan ranta on 400 metriä pitkä ja El Arenalin ranta noin 200 metriä.

Playa de Palman rannat

Playa de Palman viisi kilometriä pitkä ja jalkapallokentän levyinen hiekkaranta on Palmanlahden parhaita. Ranta on hyvin hoidettu, puhdas ja siisti, sillä se on jaettu viiteentoista pienempään alueeseen, joita kutsutaan nimellä "balnearios". Jokaisessa balneariossa on baareja, pukukopit, WC:t ja suihkut. Palveluhenkiset rantavahdit tekevät parhaansa, että juuri heidän ranta-alueensa olisi kaikkein houkuttelevin. Rannalla on mahdollista harrastaa vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua ja polkuveneilyä tai ajella vesiskootterilla. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. Rantapromenadilla ja sen sivukaduilla on ulkoilmakahviloita, pubeja, kauppoja ja diskoja.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Playa de Palmaan voit matkustaa kesäkaudella Tjäreborgin tilauslennoilla, sekä reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Playa de Palmassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä hotelliisi on noin 15-40 min (n. 2-8 km). Matkan kesto vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Easy Travel

Jos asut Sunprime Waterfront -hotellissa Playa de Palmassa ja lennät Sunclass Airlinesilla, sisältyy hintaan Easy Travel, joka tarkoittaa muun muassa 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys jo hotellissa. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset suoraa reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Playa de Palmassa on paljon ravintoloita, joissa on tarjolla mallorcalaisia, saksalaisia ja kansainvälisiä ruokia. El Arenalin rantapromenadilla ja rannan yläpuolella olevalla hotellialueella on lisää baareja, kahviloita, ravintoloita ja ulkoilmakahviloita. Playa de Palma on erityisesti saksalaisturistien suosiossa, mikä näkyy selvästi kaikkialla. Useissa ravintoloissa on saksankieliset kyltit ja listoilla on myös useita saksalaisia oluita. Täällä on myös saksalaisia "Biergarteneita", joissa saksalaisten oluiden lisäksi voi nauttia myös saksalaisista iskelmistä.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Playa de Palmassa on useita diskoja ja tanssipaikkoja, joissa soitetaan elävää musiikkia. Joissain suuremmissa hotelleissa on myös orkestereita esiintymässä ja mahdollisuus tanssia. Baareja ja diskoja on erityisesti El Arenalin rantapromenadilla sekä hotellialueella. Kesällä huvielämä on todella vilkasta, ja Playa de Palman yöelämässä näkyy paljon erityisesti saksalaisia lomailijoita. Saksalaisten vaikutus näkyy muutenkin alueella. Kyltit ovat usein kahdella kielellä, espanjaksi ja saksaksi, ja saksalaiset iskelmät kaikuvat joka puolella. Suurin osa diskoista sijaitsee ranta-alueen balnearioissa numero 5 ja 6, kuten myös jättiläismäinen biletyspaikka Megapark. Paikallisempaa menoa on Playa de Palman laitamilla. Pohjoisessa päässä on esimerkiksi Can Pastilla, josta voit hyvinkin löytää baarin, jonka omistaja puhuu ainoastaan espanjaa. Useat paikalliset käyvät myös rantapromenadin baareissa ja diskoissa, jotka ovat balnearioissa numero 2 ja 3.
Ostokset
Playa de Palmassa on muutamia kauppoja, joissa myydään lähinnä rantatarvikkeita, alkoholia, vaatteita ja ruokaa. Parhaat ostosvalikoimat ovat Palman kaupungissa tai FAN Mallorca Shopping -ostoskeskuksessa, joka sijaitsee 5 minuutin ajomatkan päässä Playa de Palmasta.

Ruokakaupat

Jos asut huoneistohotellissa, ruokaostokset kannattaa tehdä heti loman alussa jossain suuremmassa supermarketissa, joissa hinnat ovat edullisemmat ja valikoimat laajemmat. Can Pastillassa ja El Arenalissa on suuria supermarketeja. Jättiläismäinen Carrefour sijaitsee noin 10 minuutin taksimatkan päässä Palman suuntaan. Suuri osa supermarketeista on kiinni sunnuntaisin, paitsi huippusesongin aikaan, jolloin ne ovat yleensä auki puoleenpäivään asti. Hotellialueiden kaupoissa hinnat ovat usein kalliimpia.

Playa de Palman markkinat

Sekä El Arenalissa että Can Pastillassa järjestetään markkinoita, joilla kannattaa käydä vaikka vaan kiertelemässä ja aistimassa tunnelmaa. El Arenalissa markkinat järjestetään torstaisin Plaza Mayorilla, ja Can Pastillan markkinat ovat tiistaisin ja torstaisin osoitteessa Plaza Pio IX. Yleensä markkinat ovat avoinna lounasaikaan asti.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita ja kenkiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Playa de Palmassa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, kuten tennistä, minigolfia, ratsastusta ja vesiurheilulajeja.

Golf

Playa de Palman lähellä sijaitsevia suosittuja golfkenttiä ovat Son Antem, Golf Maioris ja Golf Park Puntiró. Son Antem sijaitsee Lluchmajoriin johtavan tien varrella Carretera Lluchmajorissa, Golf Maioris heti Playa de Palman ulkopuolella ja Golf Park Puntiró hieman lähempänä Palmaa (Camí Vell de Sineu).
Golf Fantasia on monipuolinen minigolfkenttä, jossa on kolme erilaista rataa, ravintola ja pubi. Minigolfkenttä sijaitsee Playa de Palmassa, ranta-alueella (balneario 4 ja 5).
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Playa de Palman paikallisliikenne toimii erinomaisesti. Busseja lähtee Palmaan useita kertoja tunnissa. Busseilla 23 ja 25 pääset perille nopeiten. Nämä bussit lähtevät El Arenalista ja kulkevat Playa de Palman rantaa ja sen jälkeen suoraan mottooritietä pitkin. Myös bussilla 15 pääsee kaupunkiin, mutta matka-aika on hieman pidempi, sillä bussin reitti kulkee rannikkoa pitkin. Rantapromenadilla kulkee edestakaisin myös pieni turistijuna. Playa de Palmasta pääsee lentokentälle bussilla 21. Muista Mallorcan osista lentokentälle kannattaa matkustaa Palman kautta. Bussiasema on rautatieaseman vieressä, ja lähellä on myös turisti-info, josta saat mm. aikatauluja ja muuta tietoa. Voit kysyä aikatauluja myös hotellistasi.

Polkupyörät

Playa de Palmassa on mahdollista vuokrata polkupyöriä. Pidemmän retken voit tehdä vaikka Playa de Palman eteläpuolella oleville rannoille, kuten esimerkiksi Cala Blavaan.

Mopot

Mopoja ja moottoripyöriä voi vuokrata useista pakoista Playa de Palmassa. Muista kypärä, sillä sen käyttäminen on pakollista. Puhallutuksia tehdään silloin tällöin, ja ajoneuvo kannattaa muutenkin jättää aina parkkiin, jos nautit alkoholia.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Playa de Palman turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Rantakadun varrella on useita pankkiautomaatteja, samoin myös Ca´n Pastillassa ja Arenalissa.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Playa de Palma on todella suosittu kohde varsinkin saksalaisten matkailijoiden keskuudessa. Nousevien ja laskeutuvien lentokoneiden äänet saattavat kuulua häiritsevästi.
Ulkouima-altaat, jotka eivät ole lämmitettyjä, ovat yleensä käytössä uimakauden mukaisesti touko-lokakuussa.

Pidätämme oikeuden muuttaa esim. retkiohjelmaa, retkien sisältöä ja hintoja.
Lasten kanssa matkustaminen
Playa de Palma sopii hyvin myös lasten kanssa lomailuun, ja saaren pohjoisosan kohteet ovat erityisen lapsiystävällisiä. Useissa Playa de Palman hotelleissa on huoneistoja, ja rantaan on aina lyhyt matka. Playa de Palma on myös turvallinen matkakohde, jossa liikenne on vähäistä ja ranta leveä. Vaippoja myydään apteekeissa ja hyvin varustetuissa ruokakaupoissa.

Rannat

Playa de Palman ranta sopii erityisen hyvin hieman vanhemmille lapsille. Uimavesi on puhdasta ja hienohiekkaisella rannalla on mukava leikkiä.

Marineland

Tämä delfinaario on suosittu kohde perhelomalla. Täällä koko perhe voi ihastella delfiiniesityksiä ja oppia lisää delfineistä. Täällä on myös akvaario ja leikkipaikka sekä pieni ranta, jossa on mahdollista uida. Marineland sijaitsee Portals Nousissa, lähellä Magalufia. Avoinna joka päivä klo 9.30-18.00. Pääsymaksu.

AquaLand

Suuri vesipuisto, jossa on paljon vesiliukumäkiä, ravintoloita, aurinkotuoleja, kauppoja ja muuta hauskaa. Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi sisään. Palma Novan ja Magalufin lähistöllä on myös muita lapsille sopivia huvipuistoja.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Retket
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Tällä kokopäiväretkellä on luvassa maanalaista mystiikkaa sekä viehättävä Porto Criston kylä. Käymme myös maistelemassa muutamia saarelle tyypillisiä liköörejä.
Lisätietoa retkestä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Koe enemmän kaunista Mallorcaa! Lähde mukaan puolipäiväretkelle saaren pohjoisosaan, ylös vuoristoon sekä Puerto Pollensaan, jossa käymme paikallisialla markkinoilla ja aistimme hurmaavan kylän tunnelmaa ennen kuin suuntaamme viihtyisään viinibodegaan, jossa istahdamme alas maistelemaan eri viinejä tapasten kera. Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Life & Sea -katamaraani – Aamupäiväretki
Nauti ihanasta päivästä Palmanlahdella Life & Sea -katamaraanilla.
Lisätietoa retkestä
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Life & Sea -katamaraanilla auringonlaskun aikaan
Lähde ihanan rentouttavalle meriretkelle Life & Sea -katamaraanin kyytiin! Pääset nauttimaan unohtumattoman upeasta auringonlaskusta, kun seilaamme Palman lahden ulkopuolella.
Lisätietoa retkestä

Tarjouksia – Playa de Palma

Sunprime Waterfront
sunprime
 • Aikuisille
Sunprime Waterfront
Playa de Palma, Mallorca, Espanja
 • Lento + majoitus Classic Room.1pienempi huone,parveke ympäristöön päi
 • 1 viikko
 • Lähtö 19.4.2022, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
19.4.2022 lähtöpaikka Helsinki
Hotel y Apt Palma Beach (Ex Sunprime Palma Beach)
 • Aikuisille
Hotel y Apt Palma Beach (Ex Sunprime Palma Beach)
Playa de Palma, Mallorca, Espanja
 • Lento + majoitus Yksiö, parveke
 • 1 viikko
 • Lähtö 26.4.2022, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
26.4.2022 lähtöpaikka Helsinki
Isla del Sol
Isla del Sol
Playa de Palma, Mallorca, Espanja
 • Lento + majoitus Yksiö, parveke uima-altaalle päin
 • 1 viikko
 • Lähtö 3.5.2022, lähtöpaikka Helsinki
Lento + hotelli., 1 viikko
3.5.2022 lähtöpaikka Helsinki

Aktiiviloma Playa de Palmassa

Padeleventin padelmatka Mallorcalle

 • Sopii kaikentasoisille pelaajille
 • 12.–19.4.2022 tai 19.–26.4.2022
 • Alk. 1 059,-

12.–19.4.2022 tai 19.–26.4.2022

Tee matkahaku – Playa de Palma
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.