Suuri Mallorca-opas

Tjäreborgilla on Mallorcalla 17 erilaista kohdetta, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti sopiva. Tosin joskus myös valinnanvaikeus voi yllättää. Ei huolta, me autamme sinua löytämään sen oikean.

Päivitetty viimeksi: 14.3.2023

Palma ja Palmanlahti – kulttuuria ja ruokaelämyksiä

Noin puolet Mallorcan asukkaista asuu saaren pääkaupungissa Palmassa. Passeig des Born -kadulla on aina elämää ja vilskettä, venesatamassa purjeveneet keinahtelevat rauhallisesti puolelta toiselle niin paikalliset kuin matkailijat käyskentelevät rantakadulla. Le Seun keskiaikainen katedraali kohoaa maamerkkinä kaupungin ylle goottilaisine torneineen. Katedraali on yksi Palman suosituimmista nähtävyyksistä.

Palma on myös ruokaelämysten keskus. Herkuttele oliiveilla, serranokinkulla, juustoilla, manteleilla, leivonnaisilla, paikallisilla viineillä... Espanjalaisten herkkujen lista on pitkä. Maista pienen Bar Españan tapaksia tai Horno Santo Cristo -leipomon tuoreita leivonnaisia. Nam!

Palmanlahdella saaren lounaisosassa sijaitsevat myös hitusen eksklusiivinen Illetas, saaren vanhin rantakohde Cala Mayor (ja sen hieno Miró-museo, jota suosittelemme kaikille taiteen ystäville) sekä tietysti suosikki Playa de Palma ja sen viisi kilometriä pitkä hiekkaranta.

Rantaelämää itärannikon Cala-kohteissa

Rauhallinen Cala Bona on klassinen rantalomakohde Mallorcan itärannikolla. Täällä odottavat upeat rannat, mukavat hotellit ja joukko mainioita ravintoloita.

Cala Millor Cala Millor sijaitsee vain kaksi kilometriä Cala Bonan eteläpuolella ja on hieman isompi ja vilkkaampi lomakohde. Kannattaa vuokrata polkupyörä ja lähteä ajelulle autottomalle rantakadulle ja lähiympäristöön.

Luonnonkaunis Cala Ratjada saaren koilliskolkassa ei ehkä olekaan vielä kovin monille tuttu. Vilkas satama on kylän keskus ja myös iltaelämää ja kivoja musiikkibaareja riittää. Täältä lähtevät myös laivat naapurisaari Menorcalle.

Cala D´or on viehättävä lomakohde, jossa pienet uimarannat ovat korkeiden kallioiden suojassa lahdenpoukamissa. Hieno Port Petit -huvivenesatama tuo pieneen lomakohteeseen tuulahduksen glamouria.

Kaikki itärannikon lomakohteet sopivat mainiosti rantalomailuun. Alue tunnetaankin ennen kaikkea monista kauniista rantapoukamista ja kirkkaista uimavesistä.

Cala d'Or

Idyllinen Cala d’Or Mallorcan itärannikolla.

Alcudia ja saaren pohjoiskärki – täydellinen perheille

Alcudia ei juuri esittelyitä kaipaa. Kauniiden ja loivasti syvenevien hiekkarantojen ansiosta siitä on jo ajat sitten tullut yksi Mallorcan huippupaikoista. Alcudia houkuttelee myös hyvillä ravintoloilla, joista monissa on omat listat lapsille. Alcudiassa on kaikkea, mitä ihanaan perhelomaan tarvitaan.

Pieni Puerto Pollensan kylä sijaitsee Alcudian pohjoispuolella. Siitä on tullut monien Mallorcan-kävijöiden suosikki sen postikorttimaisemien ja hienojen rantojen ansiosta.

Pikkuinen C'an Picafort Alcudianlahdella tarjoaa eloisaa lomatunnelmaa, ja täällä tapaat lomanviettäjiä kaikkialta Euroopasta. Kaunis hiekkaranta on loivasti syvenevä ja sopii lapsille.

Ihanat rannat odottavat isoja ja pieniä lomailijoita Mallorcan pohjoisosassa.

Länsirannikko – hieman toisenlaista Mallorcaa

Cala San Vincente saaren luoteisosassa on saaren pienimpiä ja rauhallisimpia rantakohteita. Kylä on rakennettu pienten rantojen ympärille, yhteen Tramuntanan vuoriston laaksoista. Saaren matkailukartalla paikka lukeutuu vähemmän tunnettuihin lomakohteisiin.

Hieman etelämpänä rannikolla on viehättävä Puerto de Sóller, joka sopii hyvin esimerkiksi vuoristomaisemista ja vaelluksesta kiinnostuneille. Jos olet esimmäistä kertaa Puerto de Sóllerissa, suosittelemme lämpimästi klassista junamatkaa Palmaan (ja takaisin) – näet samalla pajon saaren maisemia.

Edelleen hieman etelämpänä vastaan tulee idyllinen Valldemossa. Kuljeskele tunnelmallisilla mukulakivikaduilla ja ihastele perinteisiä kalkkikivitaloja ja osta kotiinviemisiksi vaikkapaikallisia käsitöitä ja matkamuistoja.

Valldemossa

Pittoreski Valldemossa Tramuntana-vuoristossa.

Magaluf ja etelärannikko

Magalufin yöelämä on hyvin tunnettu, ja kaupungin sadoissa baareissa, pubeissa, ravintoloissa ja klubeilla on täysi meno päällä koko kesän. Keväällä ja syksyllä rytmi on kuitenkin rauhallisempi. Magalufin länsipuolella sijaitsee Santa Ponsa, joka on kiihkeää naapuriaan leppoisampi, mutta nykyaikainen ja kansainvälinen lomakohde.

Saaren lounaiskulman romanttinen ja hienostunut Port de Andratxin satamakaupunki sijaitsee suojaisessa lahdenpoukamassa, ja sinivihreä vuoristo kohoaa taustalla. Vuokraa auto ja vieraile keskiaikaisessa Andratxissa ja kauniissa naapurikaupungissa Camp del Marissa.

Palma Nova on kasvanut lähes yhteen Magalufin kanssa, mutta meno on vähemmän intensiivistä. Lyhyen etäisyyden päässä on kolme suosittua rantaa: Playa Palma Nova, Playa Son Matias ja Playa Magaluf. Ponent Mar on suosittu hotelli, jolla on paljon uskollisia kanta-asiakkaita.