Matkat – Cala Millor

Cala Millorissa voit paistatella koko päivän rannalla ja illan tullen voit siirtyä vauhdikkaan iltaelämän pyörteisiin.
Cala Millor on klassinen matkakohde, jonka ranta lukeutuu Mallorcan parhaimpiin ja yöelämä on viihtyisää. Cala Millorin nimi tarkoittaa "parasta rantaa", joka onkin ansaittu nimi. Rannan suuntaisena kulkee pinjapuiden ja palmujen reunustama vilkas kävelykatu. Myös vähän matkan päässä samansuuntaisena kulkeva pääkatu on kävelykatu. Alueella on paljon kauppoja, ravintoloita, musiikkibaareja ja yökerhoja. Tunnelma on rento ja ystävällinen. Ilta-aikaan ravintoloihin kerääntyy ennen kaikkea saksalaisia ja englantilaisia turisteja, mutta seassa on muutama pohjoismaalainenkin.

Aivan Cala Millorin vieressä sijaitseva Cala Bonan viehättävä satamakylä on rauhallisempaa aluetta. Cala Millor kuuluu läheiseen Son Serveran kuntaan, jossa monet turistikohteiden työntekijät asuvat. Turistit menevät Son Serveraan perjantaisin markkinoille sekä syömään ja juomaan paikallisissa baareissa. Cala Millorin ympäristö on kumpuilevaa ja vehreää, ja monet lähtevätkin maaseudulle pyöräretkille. Cala Bonan lähellä sijaitsee Costa de los Pinosin rannikkokaistale, joka on ylellistä huvila-aluetta. Siellä on sekä vakituista asutusta että säännöllisesti vierailevia varakkaita turisteja.

Cala Millorin ranta

Cala Millorin matala, lapsiystävällinen ranta on lähes kaksi kilometriä pitkä ja erittäin hyvin hoidettu. Rannalla on monenlaisia vesiurheilumahdollisuuksia, kuten vesiskoottereita, parasailingiä ja polkuveneitä, jotka tarjoavat mainiota vaihtelua hiekalla loikoiluun. Nälän tai janon yllättäessä lähistöllä on aina ravintola tai baari, jossa pääset paitsi varjoon, myös nauttimaan ruuasta ja juomasta.

Lapsiystävälliset hotellit

Lapsiystävällisen rannan lisäksi Cala Millorissa on myös koko perheelle sopivia hotelleja. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi Hipotels Bahia Grande -huoneistohotelli, joka sijaitsee lähellä rantaa vain kymmenen minuutin kävelyn päässä Cala Millorista. Siellä voit valita myös All Inclusiven, joka tekee lomastasi helpomman ja mukavamman.

Golf Mallorcalla

Cala Millor sopii erinomaisesti lomailijoille, jotka haluavat yhdistää matkaansa myös golfinpeluuta. Lähellä sijaitsee muutamia Mallorcan parhaimmistoon kuuluvia golfkenttiä, kuten Canyamel, joka on paitsi kaunis, myös yksi vaikeimmista kentistä. Lisäksi lähellä on Capdeperan kenttä, joka on vieraidemme ehdoton suosikki. Hieman pohjoisempana sijaitsee hieno Alcanadan kenttä, jolla on useita reikiä meren rannalla.
Hyvä tietää
 • Pitkä rantakatu
 • Upeita hiekkarantoja
 • Perhehotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Lapsiystävällisiä rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Millor

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Cala Millorin lähes kaksi kilometriä pitkä ja 50 metriä leveä ranta on matala, hyvinhoidettu ja hienohiekkainen, ja sen vesi on hyvin kirkasta. Rannan suuntaisena kulkee autoton rantakatu, jota reunustavat palmut ja pinjapuut. Korkeasesongin aikaan tarjolla on laaja valikoima vesiurheilulajeja, kuten polkuveneitä, vesiskoottereita, vesihiihtoa ja parasailingiä. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata, ja rannalla on suihkuja tasaisin välein. Rannan tuntumassa on myös paljon ravintoloita ja baareja, joiden yhteydessä on wc:t.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos on pienehkö hiekkaranta, joka sijaitsee aivan Cala Bonan pohjoispuolella. Ranta on erityisesti paikallisten suosiossa, koska se on huomattavasti rauhallisempi kuin Cala Millorin suosittu ranta. Costa de los Pinosin rannalle pääsee helpoiten minijunalla, joka pysähtyy rannan kohdalla.

Cala Bona

Cala Bonassa on pieni ranta, joka on paikoin kivinen. Rannalla ei ole palveluita, mutta lyhyen kävelymatkan päässä Cala Bonan satamassa on useita ravintoloita. Cala Millorista pääsee kävellen rantakatua pitkin Cala Bonaan noin 20 minuutissa. Kohteiden välillä kulkee myös paikallisbussi ja minijuna.

Löydä oma uimapaikkasi

Cala Millorin ranta on yksi Mallorcan parhaista, ja sen nimi tarkoittaakin "parasta rantaa". Jos siis haluat nauttia uimisesta ja auringonotosta, olet tullut oikeaan paikkaan. Erinomaisuutensa vuoksi ranta on tietenkin hyvin suosittu kesäkuukausina. Cala Millorista etelään mennessäsi löydät monia pieniä poukamia ns. Calas. Täällä jos missä sinulla on mahdollisuus löytää ikioma rantasi tai uimakalliosi. Voit vaikka vuokrata auton ja lähteä etsimään omaa paikkaasi.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Millorissa voit valita lukemattomista ravintoloista mieleisesi. Rantakadulta ja sen viereisistä kortteleista löydät kaikkea perinteisestä espanjalaisesta ja mallorcalaisesta ruuasta kiinalaiseen, italialaiseen, amerikkalaiseen ja saksalaiseen. Erityisesti saksalaisia ravintoloita on paljon, koska Cala Millor on saksalaisten lempikohde Mallorcalla. Osa kylteistä ja ruokalistoista on saksaksi, ruokalistoilla on paljon makkaraa ja schnitzeliä, ja osa tarjoilijoista jopa puhuu saksaa.

Cala Bonan ravintolat

Cala Bona on naapurikyläänsä Cala Milloria pienempi, rauhallisempi ja idyllisempi. Ravintolatarjonta ei ole yhtä laaja, mutta sataman tuntumassa on parikymmentä mukavaa ruokapaikkaa. Cala Bonassa ei ole myöskään yhtä paljon saksalaisia, vaan enimmäkseen pohjoismaisia turisteja. Jotkin ravintolat jopa tarjoilevat pohjoismaisen tyylistä ruokaa.
Sekä Cala Millor että Cala Bona ovat rauhallisia matkakohteita, jotka sopivat perheille ja pariskunnille. Cala Millorissa on kuitenkin melko paljon musiikkibaareja, pubeja ja tansskipaikkoja. Cala Bonan yöelämä koostuu pitkälti ravintoloista ja baareista.

Cala Millorin yöelämä

Cala Millorissa on hyvä valikoima musiikkibaareja, pubeja ja tanssipaikkoja. Suurimmissa hotelleissa myös esitetään viihdettä, jonka laatu vaihtelee. Ilta-aikaan ravintoloihin kerääntyy ennen kaikkea saksalaisia ja englantilaisia turisteja, mutta seassa on muutama pohjoismaalainenkin.

Cala Bonan yöelämä

Cala Bonan yöelämä on rauhallista ja se keskittyy sataman ympäristöön, jossa on viihtyisiä ravintoloita ja baareja sekä korkeasesongin aikaan elävää musiikkia, kuten jazzia. Ulkoravintoloissa voi nauttia merinäköalasta ja seurata yöelämää.
Ostokset
Cala Millorissa on paljon kauppoja, ja valikoimaan mahtuu niin tyypillisiä turistikauppoja matkamuistoineen kuin tunnettuja vaateketjujakin. Suurin osa kaupoista on rantakadulla tai sen ympäristössä. Läheisessä Son Serveran kylässä pidetään perjantaisin markkinat.

Supermarketit

Jos asut huoneistohotellissa, loman alussa kannattaa tehdä suuremmat ostokset jossain isommassa supermarketissa, joissa on edullista ja hyvä valikoima.

Ostosretki Palmaan

Palmassa on parhaat ostospaikat ja edullisimmat hinnat. Sinne menee Cala Millorista busseja useita kertoja päivässä. Kysy lisää turisti-infosta tai palvelupuhelimestamme.
Liikunta ja treeni
Jos haluat viettää aktiivista lomaa liikkuen, Cala Millorin lähistöllä on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Cala Millor, Cala Bona ja niiden lähiympäristöt soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn, ja rantapromenadia pitkin voit pyöräillä näiden kahden kohteen välillä. Myös sisämaassa on useita hyviä pyöräilyreittejä. Täällä on myös mahdollisuus tehdä lyhyempiä vaellusretkiä.

Noin puolivälissä Cala Millorin rantaa on tarjolla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesiskootterilla ajelua, parasailingiä ja vesihiihtoa. Myös polkuveneitä voi vuokrata rannalta. Mallorcan itärannikolla on muutamia saaren parhaista sukelluspaikoista.

Pelaa golfia Mallorcalla

Mallorca on erinomainen kohde golfin ystäville. Saarella on monia hyviä kenttiä, ja Cala Millorin lähellä on useita 18-reikäisiä golfkenttiä.

Lue lisää kentistä ja golfaikojen varaamisesta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala Millorista kannattaa lähteä veneretkille tai kokemaan hauskoja pelihetkiä Mallorcan suurimmalla minigolfradalla.

Minigolfia Sa Comassa

Naapurikylä Sa Comassa on saaren suurin minigolfrata, joka koostuu 54 reiästä. Täällä viihtyvät sekä isot että pienet.

Veneretket - Cala Millor ja Cala Bona

Veneretket kulkevat Cala Millorin rannikkoa pitkin. Veneitä on erilaisia, ja useissa niistä on lasinen pohja. Veneillä pääsee muun muassa Cala Ratjadaan, Porto Cristoon ja Sa Comaan. Retket lähtevät Cala Bonan satamasta sekä Cala Millorin laiturilta, ja lippuja voi ostaa lähtöpaikoilta.
Cala Milloriin matkustaessasi voit yhdistää rannalla loikoilun ja mielenkiintoiset nähtävyydet.

Drachin tippukiviluolat

Vain kuuden kilometrin päässä Cala Millorista etelään sijaitsee yksi Mallorcan hienoimmista nähtävyyksistä, Drachin tippukiviluolat. Kuuluisa luolasto on yli 200 metriä syvä ja siellä on kuusi maanalaista järveä. Luolaretken kohokohta on romanttinen minikonsertti, joka esitetään järvellä soutuveneistä. Korkeasesongin aikaan luolissa voi olla paljon tungosta, joten paikalla kannattaa olla aikaisin. Luolille pääsee vuokra-autolla tai bussilla, joita lähtee Cala Millorista korkeasesongin aikaan säännöllisin väliajoin.

Porto Cristo

Luonnollisen sataman ympärille rakennettu Porto Cristo sijaitsee Mallorcan koillisrannikolla luonnonkauniilla alueella.

Punta Amer

Cala Millorin rannan eteläpäästä voi jatkaa kävellen tai pyörällä kauniille Punta Amerin niemelle. Niemen kärjessä on vanha linnoitus sekä pieni ravintola, josta saa virvokkeita. Erinomainen koko perheen retkikohde.

Hamsin tippukiviluolat – Porto Cristo

Drachin luolien lähellä sijaitsevat myös hieman pienemmät Hamsin tippukiviluolat, jotka ovat täynnä tippukivipylväitä ja puikkomaisia muodostumia. Luolissa soi tunnelmallinen taustamusiikki. Käytä tilaisuus hyväksi ja vieraile noin 10 miljoonaa vuotta vanhoissa luolissa! Korkeasesongin aikaan luolissa voi olla paljon kävijöitä, joten paikalla kannattaa olla aikaisin. Luolille pääsee myös itsenäisesti vuokra-autolla tai bussilla, joita lähtee Cala Millorista korkeasesongin aikaan säännöllisin väliajoin.

Capdeperan linna

Vanha Capdeperan kaupunki sijaitsee pari kilometriä Cala Millorista ja Cala Bonasta pohjoiseen. Kaupungin kukkulalla kohoaa vaikuttava, 1200-luvulta peräisin oleva linna, josta ennen tarkkailtiin saarelle säännöllisesti ryöstöretkille saapuvia merirosvoja. Linnan pieni kappeli on pyhitetty Nuestra Señora de Esperanzalle eli Toivon Neitsyelle, jonka sanotaan pelastaneen Capdeperan tuholta. Capdeperan kaupungissa kannattaa myös käydä ihailemassa kapeita kujia ja kaunista toriaukiota ja vaikkapa istahtaa johonkin viihtyisään ravintolaan tai baariin.

Artá

Artá on viehättävä mallorcalainen pikkukaupunki, joka sijaitsee 10 kilometrin päässä Cala Millorista. Kaupungissa on hienoja, kapeita kujia sekä päivittäin avoinna oleva roomalaisajan linna, ja se on oletettavasti ollut muinaisen talaiot-kulttuurin asuinpaikka. Artá on jännittävä käyntikohde koko perheelle. Kaupungissa on markkinat tiistaisin kello 9–13.
Retket
Rancho Grande
Rancho Grande
Lähde mukaan Rancho Grandelle ja ole cowboy yhden illan ajan! Tila sijaitsee kauniilla paikalla Son Serra de Marinan viehättävässä kylässä n. 20 minuutin päässä Alcudiasta. Hieno retki koko perheelle. Illallinen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Saarikierros
Saarikierros
Lähde mukaan retkelle tutustumaan Mallorcan mahtaviin maisemiin ja tunnettuihin nähtävyyksiin. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Ostosretki Palmaan
Ostosretki Palmaan
Lähde kokopäiväretkelle kauniiseen Palmaan, jossa on erinomaiset ostosmahdollisuudet ja paljon nähtävää. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa tAvis-auto jo ennen matkaa.
Cala Millorissa on hyvät kulkuyhteydet.

Bussit

Cala Millorissa on kattava bussiverkosto ja hyvät yhteydet sekä Palman kaupunkiin että saaren muihin osiin. Bussit liikennöivät tiuhaan, ja pääkadun varrella on tasaisin välein pysäkkejä. Kysy tarkkoja bussiaikatauluja hotelliltasi tai turisti-infosta.

Taksi

Cala Millorissa on paljon takseja, ja taksin saaminen suoraan kadulta on yleensä helppoa. Cala Bonassa takseja on vähemmän, ja siellä on helpompaa tilata taksi hotellilta. Kohteiden sisäisillä matkoilla käytetään taksamittaria ja niiden ulkopuolella vakiohintoja. Taksinkuljettajat ovat velvollisia esittämään listan vakiohinnoista asiakkaan pyynnöstä. Juomarahaa annetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Veneet

Cala Millorin rannikolla järjestetään päivittäin erilaisia veneretkiä. Monet veneistä ovat lasipohjaisia. Retkien kohteina ovat muun muassa Cala Ratjada, Porto Cristo ja Sa Coma. Lähtöpaikat ja lipunmyynti ovat Cala Bonan satamassa ja Cala Millorin laiturilla.

Mopot

Satama-alueella ja pääkadulla on useita mopovuokraamoja. Jos vuokraat mopon, suosittelemme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä ja varmistamaan, että vakuutuksesi ovat kunnossa.

Polkupyörät

Cala Millor ja Cala Bona sekä niiden lähialueet soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn. Näiden kahden kohteen välillä voi pyöräillä rantakatua pitkin, mutta alueella on myös monia muita hyviä pyöräreittejä. Turisti-infosta saat karttoja ja tietoa reiteistä. Pyörävuokraamoita on useita.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Millorin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Maksukortit hyväksytään melko yleisesti. Cala Millorissa on useita pankkiautomaatteja rantakadun varrella. Cala Bonassa pankkiautomaatti on esim. satamassa.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Milloriin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika lentokentältä Cala Milloriin kestää noin 1 t 15 min - 1 t 45 min, n. 70 km), liikenteestä riippuen.
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cala Millor
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.