Matkat – Cala Millor

Cala Millorissa voit paistatella koko päivän rannalla ja illan tullen voit siirtyä vauhdikkaan iltaelämän pyörteisiin.

Cala Millor on klassinen matkakohde, jonka ranta lukeutuu Mallorcan parhaimpiin ja yöelämä on viihtyisää. Cala Millorin nimi tarkoittaa "parasta rantaa", joka onkin ansaittu nimi. Rannan suuntaisena kulkee pinjapuiden ja palmujen reunustama vilkas kävelykatu. Myös vähän matkan päässä samansuuntaisena kulkeva pääkatu on kävelykatu. Alueella on paljon kauppoja, ravintoloita, musiikkibaareja ja yökerhoja. Tunnelma on rento ja ystävällinen. Ilta-aikaan ravintoloihin kerääntyy ennen kaikkea saksalaisia ja englantilaisia turisteja, mutta seassa on muutama pohjoismaalainenkin.

Aivan Cala Millorin vieressä sijaitseva Cala Bonan viehättävä satamakylä on rauhallisempaa aluetta. Cala Millor kuuluu läheiseen Son Serveran kuntaan, jossa monet turistikohteiden työntekijät asuvat. Turistit menevät Son Serveraan perjantaisin markkinoille sekä syömään ja juomaan paikallisissa baareissa. Cala Millorin ympäristö on kumpuilevaa ja vehreää, ja monet lähtevätkin maaseudulle pyöräretkille. Cala Bonan lähellä sijaitsee Costa de los Pinosin rannikkokaistale, joka on ylellistä huvila-aluetta. Siellä on sekä vakituista asutusta että säännöllisesti vierailevia varakkaita turisteja.

Cala Millorin ranta

Cala Millorin matala, lapsiystävällinen ranta on lähes kaksi kilometriä pitkä ja erittäin hyvin hoidettu. Rannalla on monenlaisia vesiurheilumahdollisuuksia, kuten vesiskoottereita, parasailingiä ja polkuveneitä, jotka tarjoavat mainiota vaihtelua hiekalla loikoiluun. Nälän tai janon yllättäessä lähistöllä on aina ravintola tai baari, jossa pääset paitsi varjoon, myös nauttimaan ruuasta ja juomasta.

Lapsiystävälliset hotellit

Lapsiystävällisen rannan lisäksi Cala Millorissa on myös koko perheelle sopivia hotelleja. Mainio vaihtoehto on esimerkiksi Hipotels Bahia Grande -huoneistohotelli, joka sijaitsee lähellä rantaa vain kymmenen minuutin kävelyn päässä Cala Millorista. Siellä voit valita myös All Inclusiven, joka tekee lomastasi helpomman ja mukavamman.

Golf Mallorcalla

Cala Millor sopii erinomaisesti lomailijoille, jotka haluavat yhdistää matkaansa myös golfinpeluuta. Lähellä sijaitsee muutamia Mallorcan parhaimmistoon kuuluvia golfkenttiä, kuten Canyamel, joka on paitsi kaunis, myös yksi vaikeimmista kentistä. Lisäksi lähellä on Capdeperan kenttä, joka on vieraidemme ehdoton suosikki. Hieman pohjoisempana sijaitsee hieno Alcanadan kenttä, jolla on useita reikiä meren rannalla.

Hyvä tietää
 • Pitkä rantakatu
 • Upeita hiekkarantoja
 • Perhehotelleja
 • Paljon ravintoloita
 • Lapsiystävällisiä rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala Millor

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Cala Millorin lähes 200 metriä pitkä ja 50 metriä leveä ranta on matala, hyvinhoidettu ja hienohiekkainen, ja sen vesi on hyvin kirkasta. Rannan suuntaisena kulkee autoton rantakatu, jota reunustavat palmut ja pinjapuut. Korkeasesongin aikaan tarjolla on laaja valikoima vesiurheilulajeja, kuten polkuveneitä, vesiskoottereita, vesihiihtoa ja parasailingiä. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata, ja rannalla on suihkuja tasaisin välein. Rannan tuntumassa on myös paljon ravintoloita ja baareja, joiden yhteydessä on wc:t.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos on pienehkö hiekkaranta, joka sijaitsee aivan Cala Bonan pohjoispuolella. Ranta on erityisesti paikallisten suosiossa, koska se on huomattavasti rauhallisempi kuin Cala Millorin suosittu ranta. Costa de los Pinosin rannalle pääsee helpoiten minijunalla, joka pysähtyy rannan kohdalla.

Cala Bona

Cala Bonassa on pieni ranta, joka on paikoin kivinen. Rannalla ei ole palveluita, mutta lyhyen kävelymatkan päässä Cala Bonan satamassa on useita ravintoloita. Cala Millorista pääsee kävellen rantakatua pitkin Cala Bonaan noin 20 minuutissa. Kohteiden välillä kulkee myös paikallisbussi ja minijuna.

Löydä oma uimapaikkasi

Cala Millorin ranta on yksi Mallorcan parhaista, ja sen nimi tarkoittaakin "parasta rantaa". Jos siis haluat nauttia uimisesta ja auringonotosta, olet tullut oikeaan paikkaan. Erinomaisuutensa vuoksi ranta on tietenkin hyvin suosittu kesäkuukausina. Cala Millorista etelään mennessäsi löydät monia pieniä poukamia – katso vaikka kartasta, kuinka kulmikas rantaviiva on! Täällä jos missä sinulla on mahdollisuus löytää ikioma rantasi tai uimakalliosi. Voit vaikka vuokrata auton ja lähteä etsimään omaa paikkaasi.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala Millorissa voit valita lukemattomista ravintoloista mieleisesi. Rantakadulta ja sen viereisistä kortteleista löydät kaikkea perinteisestä espanjalaisesta ja mallorcalaisesta ruuasta kiinalaiseen, italialaiseen, amerikkalaiseen ja saksalaiseen. Erityisesti saksalaisia ravintoloita on paljon, koska Cala Millor on saksalaisten lempikohde Mallorcalla. Osa kylteistä ja ruokalistoista on saksaksi, ruokalistoilla on paljon makkaraa ja schnitzeliä, ja osa tarjoilijoista jopa puhuu saksaa.

Cala Bonan ravintolat

Cala Bona on naapurikyläänsä Cala Milloria pienempi, rauhallisempi ja idyllisempi. Ravintolatarjonta ei ole yhtä laaja, mutta sataman tuntumassa on parikymmentä mukavaa ruokapaikkaa. Cala Bonassa ei ole myöskään yhtä paljon saksalaisia, vaan enimmäkseen pohjoismaisia turisteja. Jotkin ravintolat jopa tarjoilevat pohjoismaisen tyylistä ruokaa.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Sekä Cala Millor että Cala Bona ovat rauhallisia matkakohteita, jotka sopivat perheille ja pariskunnille. Cala Millorissa on kuitenkin melko paljon musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja. Cala Bonan yöelämä koostuu pitkälti ravintoloista ja baareista.

Cala Millorin yöelämä

Cala Millorissa on hyvä valikoima musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja. Suurimmissa hotelleissa myös esitetään viihdettä, jonka laatu vaihtelee. Ilta-aikaan ravintoloihin kerääntyy ennen kaikkea saksalaisia ja englantilaisia turisteja, mutta seassa on muutama pohjoismaalainenkin.

Cala Bonan yöelämä

Cala Bonan yöelämä on rauhallista ja se keskittyy sataman ympäristöön, jossa on viihtyisiä ravintoloita ja baareja sekä korkeasesongin aikaan elävää musiikkia, kuten jazzia. Ulkoravintoloissa voi nauttia merinäköalasta ja seurata yöelämää.
Ostokset
Cala Millorissa on paljon kauppoja, ja valikoimaan mahtuu niin tyypillisiä turistikauppoja matkamuistoineen kuin tunnettuja vaateketjujakin. Suurin osa kaupoista on rantakadulla tai sen ympäristössä. Läheisessä Son Serveran kylässä pidetään perjantaisin markkinat.

Supermarketit

Jos asut huoneistohotellissa, loman alussa kannattaa tehdä suuremmat ostokset jossain isommassa supermarketissa, joissa on edullista ja hyvä valikoima.

Aukioloajat

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Palmassa ja kylissä noudatetaan kuitenkin virallisia aukioloaikoja, joten liikkeet ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuja. Palman suuret ostoskeskukset ovat avoinna koko päivän ilman siestaa.

Ostosretki Palmaan

Palmassa on parhaat ostospaikat ja hinnat. Sinne menee Cala Millorista busseja useita kertoja päivässä. Kysy lisää turisti-infosta tai palvelupuhelimestamme.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita ja kenkiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Liikunta ja treeni
Jos haluat viettää aktiivista lomaa liikkuen, Cala Millorin lähistöllä on paljon erilaisia vaihtoehtoja. Cala Millor, Cala Bona ja niiden lähiympäristöt soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn, ja rantapromenadia pitkin voit pyöräillä näiden kahden kohteen välillä. Myös sisämaassa on useita hyviä pyöräilyreittejä. Täällä on myös mahdollisuus tehdä lyhyempiä vaellusretkiä.

Noin puolivälissä Cala Millorin rantaa on tarjolla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesiskootterilla ajelua, parasailingiä ja vesihiihtoa. Myös polkuveneitä voi vuokrata rannalta. Mallorcan itärannikolla on muutamia saaren parhaista sukelluspaikoista.

Pelaa golfia Mallorcalla

Mallorca on erinomainen kohde golfin ystäville. Saarella on monia hyviä kenttiä, ja Cala Millorin lähellä on useita 18-reikäisiä golfkenttiä.

Lue lisää kentistä ja golfaikojen varaamisesta täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Minigolfia Sa Comassa

Naapurikylä Sa Comassa on saaren suurin minigolfrata, joka koostuu 54 reiästä. Täällä viihtyvät sekä isot että pienet.

Veneretket

Cala Millorin rannikolla järjestetään erilaisia veneretkiä. Veneitä on useita erilaisia, esimerkiksi lasipohjaisia, ja retkikohteina ovat muun muassa Cala Ratjada, Porto Cristo ja Sa Coma. Lähtöpaikat ja lipunmyynti ovat Cala Bonan satamassa ja Cala Millorin laiturilla.

Drachin tippukiviluolat

Vain kuuden kilometrin päässä Cala Millorista etelään sijaitsee yksi Mallorcan hienoimmista nähtävyyksistä, Drachin tippukiviluolat. Kuuluisa luolasto on yli 200 metriä syvä ja siellä on kuusi maanalaista järveä. Luolaretken kohokohta on romanttinen minikonsertti, joka esitetään järvellä soutuveneistä. Drachin luolat ovat avoinna päivittäin kello 10.0017.00. Korkeasesongin aikaan luolissa voi olla paljon tungosta, joten paikalla kannattaa olla aikaisin. Luolille pääsee vuokra-autolla tai bussilla, joita lähtee Cala Millorista korkeasesongin aikaan säännöllisin väliajoin.

Porto Cristo

Luonnollisen sataman ympärille rakennettu Porto Cristo sijaitsee Mallorcan koillisrannikolla luonnonkauniilla alueella.

Punta Amer

Cala Millorin rannan eteläpäästä voi jatkaa kävellen tai pyörällä kauniille Punta Amerin niemelle. Niemen kärjessä on vanha linnoitus sekä pieni ravintola, josta saa virvokkeita. Erinomainen koko perheen retkikohde.

Hamsin tippukiviluolat – Porto Cristo

Drachin luolien lähellä sijaitsevat myös hieman pienemmät Hamsin tippukiviluolat, jotka ovat täynnä tippukivipylväitä ja -puikkoja. Luolissa soi tunnelmallinen taustamusiikki. Käytä tilaisuuttasi hyväksi ja vieraile noin 10 miljoonaa vuotta vanhoissa luolissa! Hamsin luolat ovat avoinna päivittäin kello 10.00–17.00. Korkeasesongin aikaan luolissa voi olla paljon kävijöitä, joten paikalla kannattaa olla aikaisin. Luolille pääsee myös itsenäisesti vuokra-autolla tai bussilla, joita lähtee Cala Millorista korkeasesongin aikaan säännöllisin väliajoin.

Capdeperan linna

Vanha Capdeperan kaupunki sijaitsee pari kilometriä Cala Millorista ja Cala Bonasta pohjoiseen. Kaupungin kukkulalla kohoaa vaikuttava, 1200-luvulta peräisin oleva linna, josta ennen tarkkailtiin saarelle säännöllisesti ryöstöretkille saapuvia merirosvoja. Linnan pieni kappeli on pyhitetty Nuestra Señora de Esperanzalle eli Toivon Neitsyelle, jonka sanotaan pelastaneen Capdeperan tuholta. Capdeperan kaupungissa kannattaa myös käydä ihailemassa kapeita kujia ja kaunista toriaukiota ja vaikkapa istahtaa johonkin viihtyisään ravintolaan tai baariin.

Artá

Artá on viehättävä mallorcalainen pikkukaupunki, joka sijaitsee 10 kilometrin päässä Cala Millorista. Kaupungissa on hienoja, kapeita kujia sekä päivittäin avoinna oleva roomalaisajan linna, ja se on oletettavasti ollut muinaisen talaiot-kulttuurin asuinpaikka. Artá on jännittävä käyntikohde koko perheelle. Kaupungissa on markkinat tiistaisin kello 9.00–13.00.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa tAvis-auto jo ennen matkaa.
Mallorcalla on kattava bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit kulkevat tauotta suurimpien matkakohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta itsenäisesti, vuokra-auto on hyvä vaihtoehto. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, opasteita on paljon ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikenne on suhteellisen rauhallista. Auton vuokraaminen on myös edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen Tjäreborgin kautta.

Bussit – Cala Millor

Cala Millorissa on kattava bussiverkosto ja hyvät yhteydet sekä Palman kaupunkiin että saaren muihin osiin. Bussit liikennöivät tiuhaan, ja pääkadun varrella on tasaisin välein pysäkkejä. Kysy tarkkoja bussiaikatauluja hotelliltasi tai turisti-infosta.

Taksi – Cala Millor ja Cala Bona

Cala Millorissa on paljon takseja, ja taksin saaminen suoraan kadulta on yleensä helppoa. Cala Bonassa takseja on vähemmän, ja siellä on helpompaa tilata taksi hotellilta. Kohteiden sisäisillä matkoilla käytetään taksamittaria ja niiden ulkopuolella vakiohintoja. Taksinkuljettajat ovat velvollisia esittämään listan vakiohinnoista asiakkaan pyynnöstä. Juomarahaa annetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Veneet – Cana Millor ja Cala Bona

Cala Millorin rannikolla järjestetään päivittäin erilaisia veneretkiä. Monet veneistä ovat lasipohjaisia. Retkien kohteina ovat muun muassa Cala Ratjada, Porto Cristo ja Sa Coma. Lähtöpaikat ja lipunmyynti ovat Cala Bonan satamassa ja Cala Millorin laiturilla.

Mopot – Cala Millor

Satama-alueella ja pääkadulla on useita mopovuokraamoja. Jos vuokraat mopon, suosittelemme noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä ja varmistamaan, että vakuutuksesi ovat kunnossa.

Polkupyörät

Cala Millor ja Cala Bona sekä niiden lähialueet soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn. Näiden kahden kohteen välillä voi pyöräillä rantakatua pitkin, mutta alueella on myös monia muita hyviä pyöräreittejä. Turisti-infosta saat karttoja ja tietoa reiteistä. Pyörävuokraamoita on useita.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Lasten kanssa matkustaminen
Cala Millor on erinomainen matkakohde lapsiperheille. Täällä on useita lapsiystävällisiä perhehotelleja. Cala Millorin ranta on matala, ja sen suuntaisena kulkee rantakatu, joka soveltuu kävelyretkiin myös lastenvaunujen kanssa.

Ravintolaruoka

Useimmissa Cala Millorin ja Cala Bonan ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokalajeja, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa paikoissa on myös erityinen lastenmenu, jossa voi olla esimerkiksi hampurilaisia, pastaa ja kanaa. Ravintoloissa on yleensä saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Minijuna

Cala Millorin ja Cala Bonan välillä kulkeva minijuna on suosittu lasten keskuudessa. Koko junareitti Cala Millorin keskustasta Cala Bonan ulkopuolella sijaitsevaan Costa de los Pinosiin kestää 30–40 minuuttia.

Leikkipaikat

Monissa suuremmissa hotelleissa on omat leikkipaikkansa, joiden taso vaihtelee. Paras ja suurin on Sunwing Cala Bona Beach -hotellissa, mutta se on vain asiakkaiden käytössä.

Rannat

Cala Millorin ranta on matala ja lapsiystävällinen. Pehmeä ja hienojakoinen hiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala Millorin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Maksukortit hyväksytään melko yleisesti. Cala Millorissa on useita pankkiautomaatteja rantakadun varrella. Cala Bonassa pankkiautomaatti on esim. satamassa.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala Milloriin voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla joustavasti mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika lentokentältä Cala Milloriin kestää noin 1 t 15 min - 1 t 45 min, n. 70 km), liikenteestä riippuen.
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cala Millor
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.