Matkat – Santa Ponsa

Santa Ponsa on täydellinen lomakohde silloin, kun haluat asua lähellä rantaa ja kuitenkin lähellä Palman kaupunkia.
Santa Ponsa sijaitsee kauniilla ja suojaisalla lahdella Palmanlahden länsipuolella. Tämä on moderni ja kansainvälinen rantakohde, joka muistuttaa hyvin paljon Palma Novaa, mutta on huomattavasti pienempi ja kotoisampi kuin itäinen naapurinsa. Santa Ponsa on tunnettu ihanasta, leveästä ja valkoisesta hiekkarannastaan, jossa voi kuumina päivinä nauttia myös viilentävästä varjosta tuoksuvien pinjapuiden alla. Kesäisin ihmiset viettävät mielellään aikaa rannalla ja sen lukuisissa kahviloissa. Santa Ponsan seutu on mäkistä, ja maisemaa reunustavat vehreät vuoret ja kukkulat. Luoteessa kohoaa mahtava Serra de Tramuntanan vuoristo, joka ulottuu Pohjois-Mallorcalla sijaitsevalle Formentorin niemelle asti. Santa Ponsa on erinomainen kohde silloin, kun haluat tutustua lähemmin Mallorcan dramaattiseen ja kauniiseen länsirannikkoon sekä sen viehättäviin kyliin ja kaupunkeihin, kuten esimerkiksi Deiàan, Valldemossaan ja Sólleriin. Port de Andratxin pieni satama on myös suosittu retkikohde, ja lähistöllä ovat Ponienten ja Santa Ponsaksen golfkentät. Palman kaupunkiin pääsee 15 minuutissa moottoritietä pitkin.

Syö hyvin Santa Ponsassa

Santa Ponsa on vilkas kaupunki ympäri vuoden, ja se on kasvanut paljon 25 viime vuoden aikana. Nykyään kaupungissa on noin 7000 vakituista asukasta, ja useita hyviä hotelleja. Vaikka Santa Ponsa onkin huomattavasti rauhallisempi paikka kuin suuremmat naapurikaupungit idässä, täällä on paljon baareja, ravintoloita ja kauppoja.

Matkalla ilman lapsia?

Tjäreborgilla on aikuisille sopivia hotelleja Santa Ponsassa. Erinomainen vaihtoehto on esimerkiksi Iberostar Jardin del Sol Suites, jossa valittavana on myös All Inclusive.

Suunnitele omanlaisesi matka

Nyt voit matkustaa Santa Ponsaan Tjäreborgin kautta kätevästi myös reittilennoilla. Voit suunnitella juuri omiin tarpeisiisi sopivan matkan, ja päättää itse matkasi ajankohdan ja pituuden. Valikoimastamme löydät myös parhaat hotellivaihtoehdot ja voit halutessasi osallistua retkillemme. Käytössäsi on myös kaikki palvelumme.
Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • All Inclusive
 • Upea hiekkaranta
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hyviä ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Santa Ponsa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Pääranta on noin 550 metriä pitkä ja hyvin hoidettu. Hiekka on täällä vaaleaa ja hienoa, ja pinjapuiden alla voi kuumina päivinä levähtää varjossa. Vesi on kirkasta, ja ranta on suhteellisen matala. Rannalla on aurinkotuoleja, aurinkovarjoja ja suihkut sekä erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia, kuten vesiskootterilla ajelua, purjelautailua, polkuveneitä ja vesihiihtoa. Varusteita voi vuokrata rannan itäisellä puolella olevan aktiviteettialueen edestä, josta turistiveneet lähtevät. Täällä on myös lentopalloverkko. Santa Ponsassa viihtyvät kaikenikäiset turistit, ja täällä on paljon englantilaisia ja saksalaisia. Viikonloppuisin ja elokuussa rannalla on myös paljon espanjalaisia turisteja.

Cala d'en Pellicer

Cala d'en Pellicer on pieni hiekkaranta, joka sijaitsee satamaan johtavan tien varrella. Ranta on matala, lapsiystävällinen ja suosittu myös paikallisten keskuudessa. Täällä ei ole palveluja.

Platja des Castellot

Platja des Castellot on pieni kiviranta, joka sijaitsee Costa de la Calman suunnassa. Ranta on suosittu paikallisten keskuudessa, mutta sei ei sovellu lapsille ja lastenvaunujen kanssa liikkuminen on hankalaa.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Santa Ponsassa on paljon erilaisia ravintoloita, ja ruokalistoilla on sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokia. Rannan varrella on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa on viihtyisät ulkoterassit.
Santa Ponsassa yöelämä on suhteellisen rauhallista, ja täällä viihtyvät lomailijat ovat pääasiassa pariskuntia, vanhempia ihmisiä ja perheitä. Joitakin musiikkibaareja, pubeja ja baareja, joissa on tanssilattia, kuitenkin on avoinna varsinkin keskikesällä. Suurin osa niistä sijaitsee Carrer de Ramon de Montcada -kadun varrella. Myös hotelleissa järjestetään viihdeohjelmaa ja on mahdollisuus tanssia.
Ostokset
Santa Ponsassa on paljon turistikauppoja, joissa myydään muun muassa matkamuistoja, vaatteita ja rantatarvikkeita. Hinnat ovat usein kalliita. Jaime I -pääkadun varrella on leipomoita, vaatekauppoja ja useita huonekalu- ja sisustusliikkeitä. Ostoskatu sijaitsee Caprabo-supermarketin yläpuolella, ja täällä voi hyvin kävellä vain katselemassa ympäriinsä. Kannattaa myös käydä Palman kaupungissa, jossa on laajat ostosvalikoimat ja paljon merkkiliikkeitä.

Supermarketit

Useimmissa hotelleissa on pieni kauppa, mutta hinnat ovat niissä yleensä korkeammat. Ruokaostokset kannattaa tehdä heti loman alussa jossain isommassa supermarketissa.
Liikunta ja treeni
Santa Ponsa on erinomainen kohde aktiiviseen lomailuun. Golf Santa Ponsassa on kolme 18-reikäistä kenttää, joista yksi on avoinna kaikille. Kaksi kentistä on ainoastaan jäsenille. Golfaika kannattaa varata hyvissä ajoin. Jos haluat lähteä pyöräilemään lomallasi, vuokraa pyörä täältä.

Sukellus

Santa Ponsassa on sukelluskeskus Zoea Mallorca, joka tarjoaa erilaisia kursseja. Täältä voit myös vuokrata varusteita sekä osallistua sukellusretkille, joita on sekä vasta-alkajille että sertifioiduille sukeltajille.

Crossfit

Voit treenata crossfitia myös lomallasi Santa Posassa. Katso Crossfit Mallorca.

Vaellus

Jos haluat lähteä vaeltamaan lomaillessasi Santa Ponsassa, katso täältä vaellusreittejä. Vaeltaminen on mahdollista suuressa osassa saarta, joten se on kätevä tapa tutustua lähemmin saareen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Santa Ponsa on täydellinen lomakohde sinulle, joka haluat asua lähellä rantaa ja kuitenkin mukavan matkan päässä Palmasta. Santa Ponsa tarjoaa aktiviteetteja niin maalla kuin merellä.

Veneretket

Turistiveneet lähtevät laiturista. Liput ostetaan rantapromenadilta tai paikallisesta matkatoimistosta. Tarjolla on kaikenlaisia ja eripituisia päivä- ja aamupäiväretkiä ja esim. markkinaretki Palman markkinoille.

Karting

Kartingia ja minimoottoripyöriä voi ajaa Magalufissa, joka sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Santa Ponsasta. Tänne pääset kätevimmin taksilla tai vuokra-autolla, mutta myös paikallisbussi tulee lähelle. Sopii kaikenikäisille.

Katamaraani

Katamaraaniretkiä järjestetään päivittäin. Retken aikana tarjolla on esim. paellaa, sangriaa ja musiikkiviihdettä. Katamaraani kulkee rannikkoa pitkin ja ohittaa mm. Camp de Marin, Port Andratxin ja San Telmon, jonka jälkeen pysähdytään syömään ja uimaan.
Santa Ponsasta on helppo lähteä tutustumaan Mallorcan dramaattisen kauniiseen länsirannikkoon, jonka viehättäviä kohteita ovat muun muassa Deja, Valldemossa ja Soller. Suosittu ja vierailemisen arvoinen kohde on myös pieni satama Port de Andratxissa.
Retket
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Klassinen luolaretki sekä vierailu Porto Cristossa
Tällä kokopäiväretkellä on luvassa maanalaista mystiikkaa sekä viehättävä Porto Criston kylä. Käymme myös maistelemassa muutamia saarelle tyypillisiä liköörejä.
Lisätietoa retkestä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Markkinat, viiniä ja tapaksia – retki etelästä
Koe enemmän kaunista Mallorcaa! Lähde mukaan puolipäiväretkelle saaren pohjoisosaan, ylös vuoristoon sekä Puerto Pollensaan, jossa käymme paikallisialla markkinoilla ja aistimme hurmaavan kylän tunnelmaa ennen kuin suuntaamme viihtyisään viinibodegaan, jossa istahdamme alas maistelemaan eri viinejä tapasten kera. Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Rancho Grande
Rancho Grande
Lähde mukaan Rancho Grandelle ja ole cowboy yhden illan ajan! Tila sijaitsee kauniilla paikalla Son Serra de Marinan viehättävässä kylässä n. 20 minuutin päässä Alcudiasta. Hieno retki koko perheelle. Illallinen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Lähde kanssamme tutustumaan pariin Mallorcan tunnelmalliseen kylään - Valldemossaan ja Sólleriin! Kokopäiväretkellä tutustumme luontoon, kulttuuriin ja historiaan. Lounas tai juomat eivät sisälly hintaan. Retki järjestetään huhti-syyskuussa
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Santa Ponsasta on helppo lähteä tutustumaan lähiympäristöön eri kulkuvälineillä.

Bussit

Santa Ponsasta on hyvät bussiyhteydet Palman kaupunkiin ja saaren muihin osiin. Kaikki bussit lähtevät Plaza Santa Ponsalta, mutta express-bussit lähtevät suurelta tieltä.

Taksit

Taksamittari on käytössä Santa Ponsan alueella, pidemmillä matkoilla on kiinteät hinnat. Taksinkuljettajat ovat velvollisia esittämään hinnaston pyydettäessä. Juomarahaa on tapana jättää, voit pyöristää loppusumman hieman ylöspäin.

Mopot ja polkupyörät

Santa Ponsassa on useita vuokraamoita. Mopolla tai polkupyörällä liikkuessa kannattaa huomioida, että liikenneolosuhteet ovat hyvin erilaiset. Mopoa ajettaessa on käytettävä kypärää, pyöräillessä se ei ole pakollinen. Kypärien standardit saattavat tosin vaihdella paljonkin. Pyöräillessä kannattaa pysytellä merkityillä pyöräteillä. Lähiaikoina avautuu uusi ja leveä pyörätie, jota pitkin pääsee Santa Ponsasta koko matkan Palmaan asti. Pyörätien varrella on myös leikkipaikkoja perheen pienimmille.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, joosa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Santa Ponsan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Lue myös Hyvä tietää -osio sekä Tjäreborgin matkaehdot.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Santa Ponsaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Santa Ponsan hotelliisi on noin 55 min - 1 t 30 min (n. 35 km).
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Santa Ponsa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.