Alcudia

Vastuullinen matkailu

Vuosittain sadattuhannet pohjoismaalaiset valitsevat jonkun neljästä konsernimme matkanjärjestäjästä, ja asiakkaillamme on korkeat odotukset meitä ja tarjoamiamme palveluita kohtaan. Me haluamme olla luottamuksen arvoisia, ja katsomme, että kestävän matkailun edistäminen on meidän velvollisuutemme. Haluamme edistää myönteistä taloudellista ja sosiaalista kehitystä ja samaan aikaan vähentää toimintamme ympäristövaikutuksia niin kotimaassa kuin lomakohteissakin.

Ajankohtaista

Sri lanka

ESG-raportti 2023

22.2.2024
Nordic Leisure Travel Groupin/Tjäreborgin vuosittainen ESG-raportti on julkaistu. Raportissa kerrotaan tarkemmin yhtiön vuonna 2023 saavuttamista tuloksista sekä seuraavien vuosien suunnitelluista ESG-toimenpiteistä.
Tutustu raporttiin

Photo: Brendon Morris

Uskomme, että villieläimiin on parasta tutustua niiden luonnollisessa elinympäristössä.

7.11.2023
Vuonna 2022 kirjasimme uudet eläinsuojelulliset periaatteet, joissa kiinnitetään huomiota erityisesti villieläinten kohteluun.

Olemme myös tehneet yhteistyösopimuksen World Animal Protection -järjestön kanssa, ja osana tätä yhteistyötä sitoudumme ohjaamaan asiakkaitamme eläinystävällisille retkille, jotka ovat World Animal Protection -järjestön ja meidän omien periaatteidemme mukaisia.

Wildlife Heritage Areas on World Animal Protectionin ja World Cetacean Alliancen uusi hanke, johon kuuluvat alueet ovat sellaisia, joilla voit hyvillä mielin tutustua villieläimiin niiden luonnollisessa ympäristössä.

Tämä mahdollistaa meille matkanjärjestäjänä sen, että voimme tarjota parhaan mahdollisen kokemuksen ja että pääset tutustumaan villieläimiin ilman, että eläinten hyvinvoinnista tingitään.

Lue lisää yhteistyöstä

Direct Air Capture

Uusi yhteistyö Direct Air Capture -toimijoiden kanssa

22.6.2023
Nordic Leisure Travel Group, jonka omistuksessa ovat pohjoismaiset matkanjärjestäjät Tjäreborg, Ving ja Spies sekä lentoyhtiö Sunclass Airlines, on solminut aiesopimuksen Nordic DAC Group AB:n ja Carbon Removalin AS:n kanssa.

Norjalainen Carbon Removal rakentaa vuoteen 2027 mennessä talteenottolaitoksen, jonka avulla kerätään hiilidioksidia suoraan ilmakehästä nk. Direct Air Capture -tekniikalla.

Ilmasta poistettu haitallinen hiilidioksidi varastoidaan pysyvästi 2,6 kilometrin syvyyteen meren pohjaan. Kerättyä hiilidioksidia voidaan käyttää myös teollisuuden raaka-aineena, esimerkiksi kestävän lentopolttoaineen (SAF) valmistuksessa.

Yrityksen lippulaivaprojekti on Norjassa Bergenin ulkopuolella sijaitseva NorDAC-projekti Øygardenissa, jonka pystyy alkuvaiheessa ottamaan ilmasta 500 000 tonnia hiilidioksidia vuodessa. Talteen otettavan hiilidioksidin määrä on myöhemmin mahdollista kaksinkertaistaa miljoonaan tonniin vuodessa. Direct Air Capture -tekniikka on jo käytössä esimerkiksi Kanadassa.

Sunprime Waterfront

Vähemmän ruokahävikkiä

19.4.2023
Ruokahävikin vähentäminen omissa konseptihotelleissamme on yksi tärkeä tavoite ESG-strategiassamme.

Huhtikuusta lähtien Sunprime Waterfront -hotelli Mallorcalla tarjoaa hävikkiaterioita Too Good To Go -sovelluksen käyttäjille. Pakkaus koostuu lounaasta tai illallisesta, joka muuten päätyisi ruokajätteeseen. Tämä on tärkeä askel hotellin ruokahävikin minimoimisessa.

Ilmasto- ja ympäristötyömme

Jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia rakastamistamme lomakohteista, meidän on tehtävä voitavamme matkailun myönteisten vaikutusten vahvistamiseksi ja kielteisten ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Sosiaalinen vastuu

Noin yksi kymmenestä työpaikasta maailmassa liittyy matkailuun, ja on tärkeää, että matkailuala voi kukoistaa jatkossakin. Sen pitää tapahtua vastuullisesti lakeja ja ihmisoikeuksia kunnioittaen, ja sen pitää hyödyttää paikallisia yhteisöjä.

Tietoa Tjäreborgista