Matkat – Valldemossa

Lähde Tjäreborgin matkassa Valldemossaan ja nauttimaan upeista luonnonkauniista maisemista Tramuntana-vuoristossa.
Valldemossa on yksi Mallorcan upeimmista helmistä keskellä vehreää laaksoa Tramuntana-vuoristossa. Kylä on uskomattoman kaunis kalkkikivitaloineen, jotka on rakennettu perinteiseen mallorcalaiseen tyyliin. Kylän ainutlaatuisuuden säilyttämiseksi on säädetty rajoituksia, jotka koskevat muun muassa uusien rakennusten korkeutta. Kylän vanhassa osassa on mukava kävellä tunnelmallisia mukulakivikatuja pitkin, ja uudemmassa osassa voit tehdä ostoksia pienissä putiikeissa, joissa myydään paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. Valldemossassa on useita viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa voit syödä ja juoda hyvin ja samalla katsella paikallista elämää. Valldemossan suosio on kasvanut viime vuosien aikana, ja tänne tulee lomailijoita koko maailmasta. Kun seisot Valldemossan vanhassa osassa ja ihastelet vuoristoon avautuvaa maisemaa, ymmärrät, miksi Valldemossa on niin suosittu kohde.

Nähtävää ja koettavaa

Valldemossan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa La Cartuja de Valldemossa -luostari sekä huipulla sijaitseva Costa Nord -museo. Valldemossa on tunnettu myös tunnetun säveltäjän Chopinin ansiosta, joka asui yhden talven kylän luostarissa 1800-luvun loppupuolella yhdessä ystävättärensä kirjailija George Sandin kanssa. Kylässä järjestetään vuosittain Chopin-festivaalit.

Vuokraa auto ja koe enemmän

Auton vuokraaminen on hyvä idea, sillä silloin pääset kätevästi tutustumaan lähiympäristöön. Lähistöllä on esimerkiksi Mallorcan pääkaupunki Palma sekä eteläisen rannikon rannat. Noin 7 kilometrin päässä kylästä sijaitsee Port de Valldemossa, jossa on pieni satama ja kiviranta, jossa voit uida.

Valitse vapaasti lomasi pituus Valldemossassa

Valldemossaan matkustat Tjäreborgin reittilennoilla. Päätät itse, milloin matkustat ja kuinka kauan lomailet kohteessa.
Hyvä tietää
 • Edullinen autonvuokraus
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Rauhallinen kohde
 • Kauniita maisemia
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Valldemossa

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Valldemossassa on pieni kiviranta sataman luona. Rannikolla on useita pieniä uimapoukamia ja rantoja, kuten esimerkiksi Sollerin lahden kaksi rantaa Playa del Puerto Sollér ja Playa d'en Repic. Jälkimmäistä rantaa reunustaa autoton rantapromenadi viihtyisine kahviloineen. Muuten tämä ranta on suhteellisen pieni ja loivasti syvenevä ja sen hiekka on karkeaa.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Valldemossassa on jonkin verran ravintoloita ja kahviloita, joista useimmat ovat tasokkaita ja tarjoilevat paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa.
Valldemossassa yöelämä on rauhallista. Täällä iltaa voi viettää viihtyisällä terassilla tai kylän baarissa.
Ostokset
Mallorca on unelmakohde vaelluksen ystäville, varsinkin keväällä ja syksyllä, jolloin luonto on vehreämpää, eikä ilma ole vielä niin kuumaa. Valldemossan ympäristössä on useita vaellusreittejä. Turisti-infosta saat lisätietoa suositelluista reiteistä.
Liikunta ja treeni
Aktiivista lomailua kaipaavalle Valldemossassa on paljon erilaisia ulkoilu- ja treeniaktiviteetteja. Kallioinen Serra de Tramuntana -vuoristo, joka kulkee lännessä sijaitsevasta Sóllerista itäiselle Formentorin niemimaalle, tarjoaa mielenkiintoisia haasteita kiipeilijöille. Kysy lisätietoja turisti-infosta. Lounais-Mallorcalla on useita golfkenttiä.

Vaeltaminen Mallorcalla

Mallorca on unelmakohde vaelluksen ystäville, varsinkin keväällä ja syksyllä, jolloin luonto on vehreämpää, eikä ilma ole vielä niin kuumaa. Valldemossan ympäristössä on useita vaellusreittejä. Turisti-infosta saat lisätietoa suositelluista reiteistä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Valldemossassa on paljon erilaisia aktiviteetteja ja upeita luontoelämyksiä.

Viinituvat eli bodegat

Espanjan tunnetuimmat viinit tulevat La Riojan, Navarran ja Penedeksén alueilta. Myös Mallorcalla valmistetaan viiniä ja täällä on oma alkuperänimitys: Binissalem. Saaren viinikeskus sijaitsee Binissalemissa, noin 30 kilometrin päässä Valldemossasta, ja täällä on useita viinitiloja. Viinitiloilla on mahdollista vierailla ja joskus voit päästä seuraamaan myös viinin valmistusta. Useissa myymälöissä on myös oma osastonsa "Vinos Baleares", josta löytyvät paikalliset viinit. Ravintoloiden ruokalistoilta paikalliset viinit löytyvät usein otsikoiden "Vino Mallorquin" ja "Ferrer" alta (Ferrer on saaren suurin ja tunnetuin viinitalo). Talon viini, vino de la casa, on yleensä hyvää, mutta tarjoillaan karahvissa. Siksi voi olla hyvä idea ostaa viini pullossa, jolloin tiedät tarkkaan missä viini on valmistettu ja voit halutessasi ostaa sitä vaikka tuliaisiksi.
Valldemossan nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa La Cartuja de Valldemossa -luostari sekä huipulla sijaitseva Costa Nord -museo. Auton vuokraaminen on mainio idea, sillä silloin pääset kätevästi tutustumaan lähiympäristöön. Voit lähteä pistäytymään esimerkiksi Mallorcan pääkaupungissa Palmassa tai etelärannikon rannoilla. Noin seitsemän kilometrin päässä kylästä sijaitsevassa Port de Valldemossassa on pieni satama ja kiviranta, jossa voit uida. Valldemossa on tunnettu myös kuuluisan säveltäjän Chopinin ansiosta, joka asui yhden talven kylän luostarissa 1800-luvun loppupuolella yhdessä ystävättärensä kirjailija George Sandin kanssa. Kylässä järjestetään vuosittain Chopin-festivaalit.

Sollér

Ihastuttava kylä, jossa on pieniä viehättäviä kujia ja vanhoja rakennuksia, joiden julkisivut ovat jugendista inspiraationsa saanutta kolonialistista tyyliä. 1800-luvun puolivälissä Sollérilla oli vaikeat ajat appelsiinisadon tuhoutuessa ja useiden asukkaiden paetessa maasta. Asukkaat kuitenkin palasivat myöhemmin takaisin ja toivat rahan lisäksi mukanaan vaikutteita Euroopasta, Karibialta ja muualta maailmasta. Kävellessäsi Carrer Gran -katua pitkin voit ihastella kaunista uusklassista rakennustyyliä.

Son Marroig

Valldemossan ja Deian välissä sijaitseva vanha mallorcalainen kartano, jossa on myös pieni kaunis museo. Täällä asui 1800-luvulla herttua Luis Salvador – merenkävijä, jolla on ollut suuri vaikutus Mallorcan historiaan. Näköalat ovat täältä ainutlaatuisen upeat. Alueella on kävelypolku, jonka kiertäminen vie noin 45 minuuttia, ja joka vie merenrantaan ja Sa Foradadan niemenkärkeen.

Fornalutx ja Biniaraix

Mallorcan kauneimpia vuoristokyliä, joita ympäröivät appelsiini-, sitruuna- ja oliivilehdot. Kylissä on kapeita kukkaruukkujen reunustamia kujia ja viihtyisiä baareja. Kätevimmin pääset näihin kyliin vuokra-autolla.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkavarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.
Bussimatka Palman kaupungista Valldemossaan kestää noin 30 minuuttia. Jos haluat matkustaa taksilla, suosittelemme tilaamaan sen etukäteen hotellistasi.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi saada hyviä vinkkejä ja neuvoja. Yhteystiedot on merkitty matka-asiakirjaasi tai voit katsoa ne myös Tjäreborg-sovelluksesta.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Valldemossan turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useimmat kortit käyvät maksuvälineenä. Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Tjäreborg tekee yhteistyötä Avis-autovuokraamon kanssa, jos haluat vuokrata auton.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Valldemossaan voit matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Palman lentokentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä Valldemossan hotelliisi on noin 35 min (n. 25 km).
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Valldemossa
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.