Katumaisema Valldemossasta Mallorcalta

5 ohittamatonta kohdetta Mallorcalla

Mallorca kuuluu suomalaisten rakkaimpiin lomakohteisiin. Tämä ihastuttava ja monipuolinen saari on tälläkin hetkellä monien kesälomasuunnitelmissa. Lue tästä oppaamme Hanna Ekelundin viisi vinkkiä Mallorcan-matkaajille.

Valldemossa

Valldemossa

Valldemossan kylä Tramuntana-vuoriston vehreässä laaksossa on yksi saaren kauneimmista paikoista ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Kiertele kylän mukulakivikujilla, ihastele perinteisiä kalkkikivitaloja ja tutustu paikallisia käsitöitä myyviin pikku putiikkeihin. Valldemossassa on monia mukavia kahviloita, joissa voit maistaa paikallista erikoisuutta coca de patataa. Se on tomusokerilla hunnutettu makea pulla, jonka valmistuksessa on käytetty perunaa. Herkullista!

Cala Romantica

Cala Romantica

Vuokraa auto ja tee omia löytöretkiä eri puolille saarta! Yksi vinkki voisi olla Cala Romantica, pieni rantapoukama itärannikolla, jossa meri on kauniin turkoosi ja hiekka kullankeltaista. Ranta on yleensä melko rauhallinen ja siellä on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja. Lounas maistuu paikallisessa ravintolassa.

Alcudian markkinat

Paikalliset markkinat

Lähes joka päivä jossakin päin saarta on markkinat. Markkinoilla myydään paikallisia tuotteita, kuten vihanneksia ja hedelmiä, ja usein myös keramiikkaa, vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Suurimmat markkinat järjestetään torstaisin Incassa. Oma suosikkini, Alcudian markkinat, pidetään vanhassa Alcudiassa sunnuntaisin ja tiistaisin, yleensä 9–14.

Puerto de Sóller

Raitiovaunulla Puerto de Sólleriin

Raitiovaunumatka Sóllerista sitruuna- ja appelsiinilehtojen halki rannikolle Puerto de Sólleriin on hieno lomaelämys. Matka perinteisellä raitiovaunulla kestää noin 25 minuuttia ja vauhtia on vain noin 30 km/h, joten maisemia ehtii ihailla kaikessa rauhassa. Viihtyisässä Puerto de Sóllerissa on monia hyviä ravintoloita, kuten satamassa sijaitseva Mar y Sol.

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach

Mallorcan-lomaan kuuluu ehdottomasti käynti tippukiviluolassa. Cuevas del Drach on niistä oma suosikkini. Voit tutustua luolaan myös veneestä käsin ja siellä järjestetään jopa konsertteja. Lämpötila luolassa on noin 21 astetta, joten kuumina päivinä siellä on mukavan vilpoisaa. Opastettu kierros luolassa kestää noin tunnin.