Matkat – Cala d'Or

Cala d'Orissa voit nauttia miellyttävästä rauhasta ja kauniista maisemista.

Cala d'Or on viihtyisä ja hieno matkakohde olematta kuitenkaan kallis. Kylä koostuu matalista valkoisista taloista, joiden välissä on vehreää puustoa. Keskustan muodostavat Avinguda de Calonge -kadun itäpuolella olevat kävelykadut, joiden varsilla on kauppoja ja viihtyisiä ulkoravintoloita. Illalla väki kerääntyy sinne nauttimaan hyvästä illallisesta, tekemään ostoksia ja katselemaan elämänmenoa. Satama-alue on myös suosittu illanviettopaikka. Myös siellä on paljon hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia sekä paikallista että kansainvälistä ruokaa viihtyisässä ympäristössä.

Cala d'Oria ympäröivä maaseutu on viehättävää vanhoine kivitaloineen ja vehreine puutarhoineen. Jos haluat tehdä itsenäisiä retkiä, alue soveltuu siihen loistavasti, sillä täällä on paljon somia pikkukyliä ja ihania uimapoukamia. Suosittua ajanvietettä on myös polkupyörän vuokraaminen ja retken tekeminen rannikkoa pitkin, jolla voi poiketa esimerkiksi S'Hortan laakson puutarhoihin. Monet matkustavat Cala d'Oriin myös osallistuakseen jazzfestivaalille kesäkuussa tai paikallisen fiestan aikaan elokuun puolivälissä, jolloin järjestetään kulkueita ja muita tapahtumia. Vuokraamalla auton voit myös lähteä retkelle Porto Colomin kalastajakylään ja San Salvadorin pienelle luostarille.

Aurinko ja uiminen Cala d'Orissa

Cala d'Orissa on viisi uimapoukamaa, jotka lukeutuvat Mallorcan hienoimpiin. Kallioiset niemet erottavat poukamat toisistaan. Kaikissa poukamissa on pieniä, vaaleahiekkaisia uimarantoja, ja kallioiden ansiosta vesi on kristallinkirkasta, joten rannat soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen. Koska Cala d'Orista on tullut hyvin suosittu matkakohde, rannoilla voi olla korkeasesongin aikaan ahdasta. Hotelleiden hienoilla allasalueilla voi myös viettää ihania hetkiä auringon ja uimisen parissa.

Hyvä tietää
 • Family Comfort -hotelleja
 • Hotelleja, joissa on ilmainen WiFi
 • All Inclusive
 • Hyvät hiekkarannat
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala d'Or

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Cala d'Orin kylän välittömässä läheisyydessä on viisi uimapoukamaa: Cala Gran, Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera ja Cala Serena. Kauniit rantakaistaleet piiloutuvat jyrkempien kallio-osuuksien väliin, ja vesi kimaltelee kirkkaan sinivihreänä. Cala Granilla on suurin valikoima rantaravintoloita, suihkuja sekä polkuveneiden vuokrausta. Cala d'Orista pääsee helposti myös muille Mallorcan itärannikon pienille rannoille, joista Cala Llombards, Cala Mondragó ja Cala Santanyi ovat omintakeisimmat. Useimmilta rannoilta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Cala d'Orista on tullut yksi saaren suosituimmista lomakohteista, ja se on kasvanut viime vuosina paljon, joten rannoilla voi olla korkeasesongin aikaan hieman ahdasta.

Rantaelämä Mallorcalla

Kaikki Espanjan rannat ovat julkisia, joten sinun on helppo löytää oma suosikkisi Mallorcan monista pienistä ja isommista rannoista. Matkakohteesi oman rannan lisäksi voit vierailla lukuisilla muilla rannoilla, joista suosituimmat on lueteltu alla.

Es Trenc

Lähes rakentamaton ranta etelärannikolla, lähellä Camposin kylää. Hiekkaranta on seitsemän kilometriä pitkä, ja vesi on turkoosinsinistä.

Cala Deia

Pieni kiviranta Deian viehättävän kylän lähellä. Soveltuu hyvin snorklaamiseen.

Cala Sant Vicenc

Ranta koostuu kolmesta pienestä uimapoukamasta, joiden vesi on turkoosinsinistä ja kristallinkirkasta. Rannalle pääsee helposti autolla, ja siellä on monenlaisia palveluita, kuten baareja, ravintoloita ja hotelleja.

Cala Mondragó

Kaunis uimapoukama, jolla on sekä kalliota että hiekkaa. Soveltuu snorklaamiseen. Ranta sijaitsee itärannikolla, lähellä Cala d'Oria.

Cala Torta

Alueen rakentamattomista rannoista kaunein sijaitsee Artan kylän lähellä. Hiekkarantaa ympäröivät hiekkadyynit ja kuiva maasto.

Cala Tuent

Hyvinvarjeltu salaisuus vilkasliikenteisen Sa Calobra -tien varrella. Maisemat ovat upeat ja vesi kirkasta, soveltuu hyvin snorklaamiseen.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala d'Oriin voit matkustaa Tjäreborg kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika bussilla Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä hotelliisi on noin 1 t 30 min (n. 60km).
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala d'Orissa on paljon ravintoloita, joiden ruokalistoilla on paljon kansainvälisiä vaihtoehtoja. Yöelämä keskittyy keskustaan, joka on täynnä ulkoravintoloita. Cala Llongan satamassa on myös useita viihtyisiä terasseja.

Ruoka ja juoma Mallorcalla

Espanjalaiset syövät mielellään ravintoloissa, ja illalliset ovat mieluiten pitkiä ja myöhäisiä. Mallorcalaiset valmistavat erinomaista ruokaa saaren omista hyvistä raaka-aineista. Ravintoloiden kansainvälisten ruokalajien lisäksi kannattaa siis ehdottomasti kokeilla myös saaren omia erikoisuuksia. Espanjalainen lounasaika on noin kello 13.30–15.30 ja päivällisaika kello 20–24, mutta koska Mallorcalla on paljon turisteja, monet ravintolat ovat avoinna myös pohjoismaisten tottumiin aikoihin. Juomaraha ei sisälly lopulliseen laskuun, joten se pitää jättää erikseen.

Tapakset

Tapakset ja Espanja kuuluvat yhteen. Espanjalaiset itse syövät niitä yleensä alkuruokina, mutta erilaisia tapaksia yhdistämällä voi helposti koota myös kokonaisen aterian. Hyvä tapa kokeilla tapaksia on tilata "un variando", jolloin saat samalle lautaselle lajitelman useita erilaisia maisteluannoksia.

Pa amb oli

Pa amb oli on paikallisten versio kansainvälisesti tunnetusta bruschettasta ja monen mallorcalaisen lempilisuke. Ruokalaji koostuu leipäpalasta, johon hierotaan tomaattia ja tiputellaan oliiviöljyä, ja lopuksi päälle sirotellaan suolaa. Päälle laitetaan esimerkiksi juustoa, kinkkua tai sardiini.

Sopas mallorquinas

Sopas mallorquinas on vihanneksista, lihasta ja leivästä valmistettava keitto, jota syödään haarukalla. Se on ruokalistoilla usein alkuruokien joukossa, mutta leivän kanssa nautittuna se riittää hyvin kevyemmäksi illalliseksikin.

Frit mallorquí

Frit mallorqui on eräänlainen pyttipannu, johon tulee muun muassa maksaa ja fenkolia sekä toisinaan paljon mausteita.

Tumbet

Tumbetiin tulee paistettuja vihanneksia ja tomaattikastiketta. Vihannekset valitaan saatavuuden mukaan.

Caragols

Caragols on etanoita, jotka keitetään omissa kuorissaan ja tarjoillaan valkosipulimajoneesin kera.

Llom amb Col

Llom amb col on pataruoka, jonka pääainesosat ovat sianliha ja keräkaali. Täyttävää ja lämmittävää.

Porcella

Porcella on grillattua porsasta.

Sobrasada

Sobrasada on tunnettu mallorcalainen makkara, joka tehdään sianlihasta. Makkara on mietoa, maukasta ja mausteiden takia punaista, ja sitä syödään usein leivän päällä tai grillattuna.

Ensaimada

Ensaimada on spiraalinmuotoinen pulla, jota saa eri kokoisena ja eri täytteillä.

Viini

Espanjalainen viini lukeutuu maailman parhaimpiin. Maan tunnetuimmat viinialueet ovat La Rioja, Navarra ja Penedes. Myös Mallorcalla on oma viininsä, Binissalem. Saaren viinikeskus onkin juuri Binissalemin kylässä, mutta myös muualla saarella monet viinitilat ovat avanneet ovensa vierailijoille. Monilla tiloilla voi maistella viinejä, tehdä kiertokäynnin viinitilalla ja vierailla viinimyymälässä.

Kuohuviini

Espanjalainen kuohuviini cava vetää vertoja samppanjalle sekä maullaan että erityisesti hinnallaan.

Sangria

Sangria on virkistävä alkoholijuoma, joka yhdistetään usein juuri Espanjaan. Sangriaan tulee viiniä, hedelmiä, sokeria ja jotain väkevämpää alkoholia, ja juoma tarjoillaan usein kannussa.

Espanjalainen kahvi

Kahvi on suosittu juoma Espanjassa. Espanjalainen kahvi on vahvaa, joten jos haluat suomalaista muistuttavaa kahvia, tilaa café melitta tai café americano. Café solo on pieni espresso, ja cortado on espresso maidolla. Café con leche on iso kuppi vahvaa kahvia lämpimällä maidolla.
Cala d'Orissa on paljon musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja. Yöelämä on yleensä melko rauhallista, mutta kesäkuukausina meno voi olla toisinaan vilkastakin.
Ostokset
Cala d'Orissa voit tehdä jonkin verran ostoksia. Useimmat kaupat sijaitsevat kylän keskustassa, ja niissä myydään matkamuistoja, vaatteita ja rantatarvikkeita. Hinnat vaihtelevat, mutta ovat useimmiten korkeita. Normaalit aukioloajat ovat kello 10.00–13.30 ja kello 17–20. Lauantai-iltapäivisin sekä sunnuntaisin kaupat ovat suljettuja.

Ruokakaupat

Useimmissa hotelleissa on oma supermarket, joka on yleensä kalliimpi kuin tavalliset ruokakaupat. Siksi loman alussa kannattaa tehdä suuremmat ostokset kerralla jossain isossa supermarketissa. Ruokakaupat ovat tavallisesti avoinna maanantaista lauantaihin kello 9.00-21.00 ja sunnuntaisin kello 13.00 saakka.

Santanyin ja Felanitxin markkinat

Naapurikylien markkinoille pääsee helposti taksilla tai bussilla. Santanyissa järjestetään markkinat joka keskiviikko ja Felanitxissa joka sunnuntai. Markkina-aika on noin kello 9.00–13.00. Myynnissä on hedelmiä, vihanneksia, vaatteita ja keramiikkaa. Markkinoilla hintoja voi tinkiä jopa puoleen, paitsi hedelmien ja vihannesten kohdalla.

Ostosmahdollisuudet Mallorcalla

Mallorcalla on paljon hyviä ostosmahdollisuuksia. Espanjalainen design on tyylikästä sekä sisustuksen että vaatteiden osalta. Saarelta voit ostaa esimerkiksi nahkatakkeja ja -laukkuja, keramiikkaa, kenkiä, mallorcalaisia kankaita ja Majorica-helmiä.

Suurin valikoima on tietenkin Palmassa, josta löydät kaikkea yksinkertaisemmista pikkukaupoista ylellisiin liikkeisiin. El Corte Inglés on suuri ja hienostunut tavaratalo ja C&A suuri, suhteellisen edullinen vaatekauppaketju.

Turistikohteissa suurin osa kaupoista on avoinna aamusta iltaan kaikkina viikonpäivinä. Muissa kylissä ja Palmassa noudatetaan sen sijaan normaaleja aukioloaikoja, eli kaupat ovat avoinna arkisin kello 10.00–13.30 ja 16.30–20.00, lauantaisin vain aamupäivällä, ja sunnuntaisin ne ovat suljettuina. Palman suuret tavaratalot ovat kuitenkin avoinna koko päivän ilman siestaa.

Mallorcan markkinat

Useimmissa kylissä ja kaupungeissa on omat markkinansa kerran tai pari viikossa. Paikalliset tekevät markkinoilla ostoksia, ja markkinoilta saa usein kaikkea mahdollista, esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, kodintarvikkeita, vaatteita, kenkiä ja jopa eläviä eläimiä.

Mallorcalla ei tavallisesti tingitä, mutta markkinoilla voi olla kannattavaa keskustella hinnasta. Myyjät asettavat yleensä tuotteensa esille kahdeksan aikaan aamulla, ja myynti jatkuu siestaan saakka.

Mallorcan ostosmahdollisuudet

Kengät
Mallorcalla on paljon kenkäkauppoja, joissa myydään erityisesti sandaaleja, loafereita, varvassandaaleja ja muita naisten kesäkenkiä. Kengät ovat usein hieman halvempia kuin Suomessa.

Keramiikka
Kaikkialta Mallorcalta voi ostaa kauniita ruukkuja ja keramiikkaa. Ne valmistetaan perinteisellä tavalla, ja hyvällä onnella saatat tehdä hienoja löytöjä halpaan hintaan.

Alkoholi
Viini, viina ja olut on edullista Mallorcan supermarketeissa, erityisesti suurmarkkinoilla.

Helmet
Manacorassa valmistetaan maailman kolmanneksi hienoimpia helmiä, Majorica-helmiä, jotka tehdään kalansuomuista. Vieraile tehtaassa ja osta edulliset helmet kotiinvietäväksi.

Nahkatuotteet ja taljat
Mallorcalta saa edullisesti laadukkaita taljoja ja nahkatuotteita, erityisesti takkeja ja vöitä. Nahkateollisuuden keskus on Incan kaupunki, josta tuotteita voi myös ostaa. Sinne kannattaa mennä torstaina, joka on markkinapäivä.

Oliiviöljy
Mallorcan oliiviöljyä pidetään yhtenä Välimeren parhaista. Monista paikoista voi ostaa paikallisesti tuotettua oliiviöljyä tuliaisiksi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala d'Oriin matkustetaan tietenkin ennen kaikkea auringon ja rantaelämän takia, mutta kohteessa voit tehdä myös paljon muutakin. Suosittua ajanvietettä on esimerkiksi polkupyörän vuokraaminen ja retken tekeminen rannikkoa pitkin, jolloin voi poiketa esimerkiksi S'Hortan laakson puutarhoihin. Monet matkustavat Cala d'Oriin myös kesäkuisen jazzfestivaalin takia tai paikallisen fiestan aikaan elokuun puolivälissä, jolloin järjestetään kulkueita ja muita tapahtumia. Vuokraamalla auton voit myös lähteä retkelle Porto Colomin kalastajakylään ja San Salvadorin pieneen luostariin. Mallorcan saarella kannattaa todellakin tehdä tutkimusretkiä!

Pyöräily

Mallorca on suosittu kohde pyöräilijöiden keskuudessa. Helmikuusta toukokuuhun moni ammattipyöräilijä tulee tänne harjoittelemaan ennen kisakautta. Turisti-infosta saat tietoa sekä pyörävuokraamoista että reiteistä.

Palman kaupunki

Mallorcan värikästä pääkaupunkia Palmaa on usein kutsuttu Euroopan trendikkäimmäksi kaupungiksi. Pienestä suurkaupungista löydät kaikkea, mitä voit vain toivoa, kuten viihtyisiä ravintoloita, kahviloita ja baareja sekä ostospaikkoja. Täällä on useita muodikkaita vaatekauppoja, kuten Zara, Mango ja El Corte Inglésin tavaratalo. Kaupungissa on myös mielenkiintoista kulttuuria, ja 1200-luvulta peräisin olevasta La Seun katedraalista on tullut sen ylpeys. Palmassa kannattaa ehdottomasti vierailla Mallorcalla lomaillessasi. Cala d'Orista pääsee Palmaan bussilla useita kertoja päivässä.

Viinitilat

Espanjalainen viini on tunnettua ja pidettyä kaikkialla maailmassa, mutta mallorcalaisia viinejä näkee harvoin saaren ulkopuolella. Saarella on kuitenkin monia viinitiloja, joilla voi päästä esittelykierrokselle, maistelemaan viinejä ja kenties ostamaankin pullon tai pari.

Oliiviöljy

Monien mielestä Mallorcan oliiviöljy on Välimeren parasta. Saarella on useita oliivinviljelijöitä, joista osa ottaa vastaan vierailijoita.

Golf

Mallorca on golfaajien suosikkikohde, eikä suotta. Miellyttävän ilmaston ansiosta golfkausi kestää helmikuusta myöhäiseen syksyyn. Paras aika golfin pelaamiseen on kuitenkin maalis-toukokuussa, jolloin ei ole yhtä kuuma kuin kesäkuukausina. Suosittuja kenttiä ovat muun muassa itärannikon Canyamel ja Capdepera sekä länsirannikon puolella Santa Ponsa, Poniente ja Son Termens.

Hamsin luolat

Porto Cristossa sijaitsevien Cuevas del Hamsin luolien tippukivimuodostelmat ovat syntyneet vuosituhansien aikana. Luolaston käytävillä ja portaissa tehtävällä kierroksella voit ihailla ihmeellisiä luonnonmuodostelmia. Luola pohjalla on järvi, jonka äärella voit kuunnella romanttisen, klassisen konsertin, joka soiteteaan soutuveneissä. Hamsin tippukiviluolat ovat avoinna päivittäin, ja sinne järjestetään paljon retkiä.

San Salvadorin munkkiluostari

San Salvadorin luostarista avautuvat upeat näkymät – hyvällä säällä voit käytännössä nähdä koko Mallorcan saaren. Luostari sijaitsee noin 20 minuutin päässä Cala d'Orista ja neljän kilometrin päässä Felanitxista. Luostarin ympäristössä voit nauttia lounasta ja myös yöpyä.

Cala Mondragó

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä Cala d'Orista, Cala Mondragón kansallispuistossa, on kaksi upeaa rantaa. Alueella on useita kävelyreittejä, suuri piknik-puisto, pieni leikkipuisto sekä rantabaari ja wc:itä. Cala d'Orista lähtevät bussit ja junat pysähtyvät rannan läheisyydessä, jossa on myös maksullinen pysäköintialue.

Son Real

Jos olet kiinnostunut historiasta, Son Real on sinulle sopiva nähtävyys. Son Realin alueen uskotaan olevan ensimmäinen paikka, joka Mallorcalla asutettiin. Joka vuosi tehdään uusia arkeologisia löytöjä, ja alue on kiinnostava sekä historiallisesti että luontonsa puolesta. Paikalla sijaitsee esimerkiksi Son Realin nekropoli, talaiot-aikakaudelta eli noin 700-luvulta eKr. peräisin oleva hautapaikka. Pinta-alaltaan 800 neliömetrin alueelta on löydetty yli 300 ihmisen jäänteet. Lähellä rannikkoa sijaitsevalta S'Illot des Porrosin saarelta on myös löydetty talaiot-hautapaikkoja. Son Realin alue ulottuu Son Baulon rannalta Son Serra de Marinaan.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Cala d'Orista on hyvät bussiyhteydet Palman kaupunkiin ja saaren muihin osiin. Reitti Palmaan kulkee Santanyin, Camposin ja Lluchmajorin kautta, ja matka kestää noin 90 minuuttia. Sunnuntaisin markkinabussilla pääsee Felanitxiin, ja lisäksi päivittäin menee busseja Hamsin ja Drachin luolille, Porto Cristoon, Cala Milloriin, Porto Colomiin ja Cala Ratjadaan. Turisti-infosta saat ajankohtaiset aikataulut.

Taksi – Cala d'Or

Taksinkuljettajat käyttävät taksamittaria. Cala d'Orin ulkopuolella on kuitenkin käytössä vakiohinnat, jotka kuljettaja on velvollinen esittämään asiakkaalle pyydettäessä. Juomarahaa maksetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Minijuna – Cala d'Or

Cala d'Orista pääsee minijunalla läheisiin kyliin. Lisätietoa saat turisti-infosta.

Mopo – Cala d'Or

Jos vuokraat mopon, ole varovainen liikenteessä ja varmista, että vakuutukset ovat voimassa.

Polkupyörä – Cala d'Or

Cala d'Or ja sen ympäristö soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn. Alueella on useita hyviä pyöräreittejä. Turisti-infosta saat karttoja ja lisätietoa. Cala d'Orissa on useita pyörävuokraamoita.

Liikkuminen Mallorcalla

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Jos haluat nähdä enemmän saarta ja liikkua omaan tahtiisi, suosittelemme vuokra-autoa. Mallorcan tiet ovat erinomaisessa kunnossa, ja Palman kaupunkia lukuun ottamatta liikennemäärät ovat kohtuullisia. Lisäksi auton vuokraaminen täällä on edullista, varsinkin jos varaat auton etukäteen ennen matkaa.

Bussit

Mallorcalla on hyvin toimiva bussiverkosto, ja korkeasesongin aikaan paikallisbussit liikennöivät tauotta suurimpien turistikohteiden välillä. Palman paikallisbussiyhtiö on EMT, jonka bussit ovat sinisiä. Muualla saarella liikennöi TIB, jonka bussit ovat keltaisia tai punaisia. Liput ostetaan suoraan bussista, ja ne ovat yhdensuuntaisia. Huomioi, että kuljettajat eivät anna vaihtorahaa suurista seteleistä.

Bussiaikataulut vaihtelevat, joten muista tarkistaa ne etukäteen. Pyhäpäivinä bussit eivät usein kulje kovin säännöllisesti. Pidätämme oikeuden muutoksiin sekä aikataulujen että ajoreittien suhteen. Ota yhteys hotellisi vastaanottoon tai meihin saadaksesi lisätietoa.

Lautat

Mallorcalta on lauttayhteys Barcelonaan ja Valenciaan. Kesäkuukausina lauttoja kulkee myös Alcudian ja Menorcan sekä Mallorcan ja Ibizan välillä. Helpointa on varata liput internetistä tai Palman sataman jälleenmyyjiltä, joilta saat myös lauttamatkojen hinnastot ja aikataulut.

Lennot

Mallorcalta on päivittäiset lentoyhteydet Menorcan ja Ibizan naapurisaarille sekä Manner-Espanjaan. Saarelta on myös helppo lentää moniin Euroopan kaupunkeihin.

Taksi

Taksin voi tilata hotellin vastaanotosta tai pysäyttämällä taksin kadulla. Useimmilla alueilla on myös taksiasemia, joilla autot odottavat asiakkaita. Yleensä kuljettajat käyttävät taksamittaria ja vakiohintoja. Hinnasta kannattaa kuitenkin aina sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen pidempiä matkoja, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Junat

Saarella on kolme junalinjaa, jotka kaikki lähtevät Palman keskustasta Plaza Españalta. Yksi linjoista menee keskelle saarta Incaan, toinen Sólleriin länsirannikolle, josta pääsee pienellä raitiovaunulla Puerto de Sólleriin. Kolmas linja kulkee Incan kautta Manacoriin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala d'Orin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Useimpien pankkien yhteydessä on myös pankkiautomaatit. Bankkeja on runsaasti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Cala d'Or soveltuu erinomaisesti lapsiperheiden matkakohteeksi. Uimapoukamat ovat lapsiystävällisiä, niiden hiekka on hienoa ja vesi kirkasta. Tunnelma kohteessa on rauhallinen, lapsille on paljon tekemistä ja keskustan kadut ovat kävelykatuja.

Leikkipaikat

Ferrera Beach -hotellissa, Cala Azul Parkissa, pääkatu Avinguda dels Benvingutsilla ja Calan Granin rannalla on pieniä leikkipaikkoja. Monilla hotelleilla on myös omat leikkipuistonsa. Cala Granin ja Cala Esmeraldan välisellä alueella, Avinguda Punta Grossa -kadulla sijaitsee myös päivittäin avoinna oleva pieni huvipuisto, jossa on muun muassa kartingia ja trampoliineja.

Ravintolat

Monissa ravintoloissa on kansainvälisiä ruokia ja lastenmenu. Cala d'Orin keskusta, jonka kadut ovat autottomia kävelykatuja, sopii täydellisesti koko perheen illallispaikan etsimiseen. Täällä on myös paljon vilinää ja vilskettä ilta-aikaan.

Ostokset

Useimmista Cala d'Orin matkamuistomyymälöistä saa lastenvaatteita, leikkikaluja ja rantatarvikkeita. Laatu ja hinnat vaihtelevat.

Matkalla lasten kanssa Mallorcalla

Mallorca on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa, ja saarella on helppo matkustaa ympäriinsä myös perheen pienimpien kanssa. Espanjalaiset ovat lapsirakkaita, ja lapset ovat aina tervetulleita esimerkiksi ravintoloihin, joissa he saavatkin paljon huomiota henkilökunnalta.

Alla on lueteltu joitakin neuvoja ja vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Ravintolaruoka

Useimmissa ravintoloissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, jotka maistuvat myös perheen pienimmille. Monissa ravintoloissa on myös erityinen lastenmenu, joka voi sisältää esimerkiksi hampurilaisia, pastaa, kanaa sekä juomia ja jäätelöä. Useimmissa ravintoloissa on saatavilla rajallinen määrä syöttötuoleja.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa saa useimmista ruokakaupoista ja apteekeista, ja ruokakaupoissa se on halvempaa. Pohjoismaihin verrattuna purkkiruuan valikoima on pieni, ja valmispuurot sekä hedelmäsoseet sisältävät usein sokeria. Vaippoja saa useimmista supermarketeista, ja niitä on saatavilla monen hintaisia.

Auton turvaistuimet

Useimmilta isoilta autovuokraamoilta saa lisämaksusta lasten turvaistuimia. Varaa istuin samalla, kun varaat auton. Suurimpien vuokraamojen autoissa on turvavyöt takapenkillä.

Leikkipaikat

Espanjan leikkipaikat muistuttavat paljon suomalaisia. Leikkipaikat ovat suosittuja ajanvietepaikkoja, joten varaudu siihen, että lapsesi löytävät pian erikielistä leikkiseuraa.
Tee matkahaku – Cala d'Or
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.