Matkat – Cala d'Or

Cala d'Orissa voit nauttia miellyttävästä rauhasta ja kauniista maisemista.
Cala d'Or on viihtyisä ja hieno matkakohde olematta kuitenkaan kallis. Kylä koostuu matalista valkoisista taloista, joiden välissä on vehreää puustoa. Keskustan muodostavat Avinguda de Calonge -kadun itäpuolella olevat kävelykadut, joiden varsilla on kauppoja ja viihtyisiä ulkoravintoloita. Illalla väki kerääntyy sinne nauttimaan hyvästä illallisesta, tekemään ostoksia ja katselemaan elämänmenoa. Satama-alue on myös suosittu illanviettopaikka. Myös siellä on paljon hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia sekä paikallista että kansainvälistä ruokaa viihtyisässä ympäristössä.

Cala d'Oria ympäröivä maaseutu on viehättävää vanhoine kivitaloineen ja vehreine puutarhoineen. Jos haluat tehdä itsenäisiä retkiä, alue soveltuu siihen loistavasti, sillä täällä on paljon somia pikkukyliä ja ihania uimapoukamia. Suosittua ajanvietettä on myös polkupyörän vuokraaminen ja retken tekeminen rannikkoa pitkin, jolla voi poiketa esimerkiksi S'Hortan laakson puutarhoihin. Monet matkustavat Cala d'Oriin myös osallistuakseen jazzfestivaalille kesäkuussa tai paikallisen fiestan aikaan elokuun puolivälissä, jolloin järjestetään kulkueita ja muita tapahtumia. Vuokraamalla auton voit myös lähteä retkelle Porto Colomin kalastajakylään ja San Salvadorin pienelle luostarille.

Aurinko ja uiminen Cala d'Orissa

Cala d'Orissa on viisi uimapoukamaa, jotka lukeutuvat Mallorcan hienoimpiin. Kallioiset niemet erottavat poukamat toisistaan. Kaikissa poukamissa on pieniä, vaaleahiekkaisia uimarantoja, ja kallioiden ansiosta vesi on kristallinkirkasta, joten rannat soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen. Koska Cala d'Orista on tullut hyvin suosittu matkakohde, rannoilla voi olla korkeasesongin aikaan ahdasta. Hotelleiden hienoilla allasalueilla voi myös viettää ihania hetkiä auringon ja uimisen parissa.
Hyvä tietää
 • Family Comfort -hotelleja
 • Hotelleja, joissa on ilmainen WiFi
 • All Inclusive
 • Hyvät hiekkarannat
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Cala d'Or

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Cala d'Orin kylän välittömässä läheisyydessä on viisi uimapoukamaa, Calas: Cala Gran, Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera ja Cala Serena. Kauniit rantakaistaleet piiloutuvat jyrkempien kallio-osuuksien väliin, ja vesi kimaltelee kirkkaan sinivihreänä. Cala d'Orista on tullut yksi saaren suosituimmista lomakohteista, ja se on kasvanut viime vuosina paljon, joten rannoilla voi olla korkeasesongin aikaan hieman ahdasta.

Cala Gran

Cala Granilla on suurin valikoima rantaravintoloita, suihkuja sekä polkuveneiden vuokrausta. Cala d'Orista pääsee helposti myös muille Mallorcan itärannikon pienille rannoille

Cala Llombarts, Cala Mondragó ja Cala Santanyi

Cala Llombards, Cala Mondragó ja Cala Santanyi ovat rannoista omintakeisimmat. Useimmilta rannoilta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Es Calò des Moro ja Es Trenc

Kannattaa myös käydä pienellä Es Calò des Moron rannalla, jolla on hienoa hiekkaa ja ihanan sinistä vettä. Ranta on oikea helmi. Pieni ranta on melko autio, sillä lähistöllä on vain muutamia hotelleja. Käymisen arvoinen on myös kaunis, Camposin kylän lähellä sijaitseva Es Trencin ranta, jolle on matkaa Cala d'Orista noin 37 kilometriä. Noin seitsemän kilometriä pitkällä rannalla on ihanaa hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä.
Lue lisää Mallorcan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Cala d'Orissa on runsaasti ravintoloita, joiden ruokalistoilla on paljon kansainvälisiä vaihtoehtoja. Yöelämä keskittyy keskustaan, joka on täynnä ulkoravintoloita. Cala Llongan satamassa on myös useita viihtyisiä terasseja.
Cala d'Orissa on paljon musiikkibaareja, pubeja ja yökerhoja. Yöelämä on yleensä melko rauhallista, mutta kesäkuukausina meno voi olla toisinaan vilkastakin.
Ostokset
Cala d'Orissa voit tehdä jonkin verran ostoksia. Useimmat kaupat sijaitsevat kylän keskustassa, ja niissä myydään matkamuistoja, vaatteita ja rantatarvikkeita. Hinnat vaihtelevat, mutta ovat useimmiten korkeita.

Ruokakaupat

Useimmissa hotelleissa on oma supermarket, joka on yleensä kalliimpi kuin tavalliset ruokakaupat. Siksi loman alussa kannattaa tehdä suuremmat ostokset kerralla jossain isossa supermarketissa.

Santanyin ja Felanitxin markkinat

Naapurikylien markkinoille pääsee helposti taksilla tai bussilla. Santanyissa järjestetään markkinat joka keskiviikko ja Felanitxissa joka sunnuntai. Markkina-aika on noin kello 9–13. Myynnissä on hedelmiä, vihanneksia, vaatteita ja keramiikkaa. Markkinoilla hintoja voi tinkiä jopa puoleen, paitsi hedelmien ja vihannesten kohdalla.
Liikunta ja treeni
Cala d'Orissa on monipuoliset treenausmahdollisuudet. Jos haluat kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, melomista, purjehdusta tai jotain muuta, tutustu tarjontaan täältä

Pyöräily

Cala d'Or on suosittu kohde pyöräilijöiden keskuudessa, ja keväisin monet ammattipyöräilijät tulevat tänne harjoittelemaan ja valmistautumaan kauden aloitukseen.

Jos haluat pyöräillä lomallasi, voit vuokrata pyörän täältä.

Tennis

Jos haluat pelata tennistä lomallasi, voit suunnata Cala d'Or Tennis Clubille.

Katso lisätiedot kentistä ja varaamisesta täältä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Cala d'Oriin matkustetaan tietenkin ennen kaikkea auringon ja rantaelämän takia, mutta kohteessa voit tehdä myös paljon muutakin. Suosittua ajanvietettä on esimerkiksi polkupyörän vuokraaminen ja retken tekeminen rannikkoa pitkin, jolloin voi poiketa esimerkiksi S'Hortan laakson puutarhoihin. Monet matkustavat Cala d'Oriin myös kuuluisan jazzfestivaalin takia, tai paikallisen fiestan aikaan elokuun puolivälissä, jolloin järjestetään kulkueita ja muita tapahtumia. Vuokraamalla auton voit myös lähteä retkelle Palman kaupunkiin tai Porto Colomin kalastajakylään ja San Salvadorin pieneen luostariin. Mallorcan saarella kannattaa todellakin tehdä tutkimusretkiä!
Cala d'Or on hyvä tukikohta, kun haluat tutustua saaren muihin osiin.

Hamsin luolat

Porto Cristossa sijaitsevien Cuevas del Hamsin luolien tippukivimuodostelmat ovat syntyneet vuosituhansien aikana. Luolaston käytävillä ja portaissa tehtävällä kierroksella voit ihailla ihmeellisiä luonnonmuodostelmia. Luola pohjalla on järvi, jonka äärella voit kuunnella romanttisen, klassisen konsertin, joka soiteteaan soutuveneissä. Hamsin tippukiviluolille järjestetään paljon retkiä. Voit tulla tänne vaikkapa vuokra-autolla.

San Salvadorin munkkiluostari

San Salvadorin luostarista avautuvat upeat näkymät – hyvällä säällä voit käytännössä nähdä koko Mallorcan saaren. Luostari sijaitsee noin 20 minuutin päässä Cala d'Orista ja neljän kilometrin päässä Felanitxista. Luostarin ympäristössä voit nauttia lounasta ja myös yöpyä.

Cala Mondragó

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä Cala d'Orista, Cala Mondragón kansallispuistossa, on kaksi upeaa rantaa. Alueella on useita kävelyreittejä, suuri piknik-puisto, pieni leikkipuisto sekä rantabaari ja wc:itä. Cala d'Orista lähtevät bussit ja junat pysähtyvät rannan läheisyydessä, jossa on myös maksullinen pysäköintialue.

Son Real

Jos olet kiinnostunut historiasta, Son Real on sinulle sopiva nähtävyys. Son Realin alueen uskotaan olevan ensimmäinen paikka, joka Mallorcalla asutettiin. Joka vuosi tehdään uusia arkeologisia löytöjä, ja alue on kiinnostava sekä historiallisesti että luontonsa puolesta. Paikalla sijaitsee esimerkiksi Son Realin nekropoli, talaiot-aikakaudelta eli noin 700-luvulta eKr. peräisin oleva hautapaikka. Pinta-alaltaan 800 neliömetrin alueelta on löydetty yli 300 ihmisen jäänteet. Lähellä rannikkoa sijaitsevalta S'Illot des Porrosin saarelta on myös löydetty talaiot-hautapaikkoja. Son Realin alue ulottuu Son Baulon rannalta Son Serra de Marinaan.
Retket
Rancho Grande
Rancho Grande
Lähde mukaan Rancho Grandelle ja ole cowboy yhden illan ajan! Tila sijaitsee kauniilla paikalla Son Serra de Marinan viehättävässä kylässä n. 20 minuutin päässä Alcudiasta. Hieno retki koko perheelle. Illallinen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Saarikierros
Saarikierros
Lähde mukaan retkelle tutustumaan Mallorcan mahtaviin maisemiin ja tunnettuihin nähtävyyksiin. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Ostosretki Palmaan
Ostosretki Palmaan
Lähde kokopäiväretkelle kauniiseen Palmaan, jossa on erinomaiset ostosmahdollisuudet ja paljon nähtävää. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Mallorca on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Cala d'Orista on hyvät bussiyhteydet Palman kaupunkiin ja saaren muihin osiin. Reitti Palmaan kulkee Santanyin, Camposin ja Lluchmajorin kautta, ja matka kestää noin 90 minuuttia. Sunnuntaisin markkinabussilla pääsee Felanitxiin, ja lisäksi päivittäin menee busseja Hamsin ja Drachin luolille, Porto Cristoon, Cala Milloriin, Porto Colomiin ja Cala Ratjadaan. Turisti-infosta saat ajankohtaiset aikataulut.

Taksi

Taksinkuljettajat käyttävät taksamittaria. Cala d'Orin ulkopuolella on kuitenkin käytössä vakiohinnat, jotka kuljettaja on velvollinen esittämään asiakkaalle pyydettäessä. Juomarahaa maksetaan pyöristämällä hinta ylöspäin.

Minijuna

Cala d'Orista pääsee minijunalla läheisiin kyliin. Lisätietoa saat turisti-infosta.

Mopo

Jos vuokraat mopon, ole varovainen liikenteessä ja varmista, että vakuutukset ovat voimassa.

Polkupyörä

Cala d'Or ja sen ympäristö soveltuvat erinomaisesti pyöräilyyn. Alueella on useita hyviä pyöräreittejä. Turisti-infosta saat karttoja ja lisätietoa. Cala d'Orissa on useita pyörävuokraamoita.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei vaadita pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Cala d'Orin turistivero

Baleaarien saarten viranomaiset ovat ilmoittaneet, että saarilla majoittuvilta peritään ympäristövero. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla.

Alla olevat hinnat ovat per henkilö/yö ensimmäisten kahdeksan yön aikana. Vero peritään kaikilta yli 16-vuotiailta matkustajilta.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:
4+ ja 5 tähteä: Toukokuu-lokakuu 4,40 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 1,10 euroa/hlö/yö
3+ ja 4 tähteä: Toukokuu-lokakuu 3,30 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,80 euroa/hlö/yö
1-3 tähteä: Toukokuu-lokakuu 2,20 euroa/hlö/yö ja marraskuu-huhtikuu 0,55 euroa/hlö/yö

Yhdeksännestä ja sitä seuraavista öistä myönnetään 50 %:n alennus. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro. Luottokortit hyväksytään yleisesti. Useimpien pankkien yhteydessä on myös pankkiautomaatit. Bankkeja on runsaasti.

Aikaero

Suomen aika -1 tunti.

Sähkö

220 V. Adapteria ei tarvita.

Kieli

Espanjassa puhutaan pääasiassa espanjaa, mutta tietyillä alueilla myös katalaania ja mallorquiinia. Turistialueilla useimmat palvelualalla työskentelevistä puhuvat myös englantia.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Suora lento Helsingistä noin 4 tuntia.

Näin matkustat tänne

Cala d'Oriin voit matkustaa Tjäreborg kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Palman kentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika bussilla Palman kaupungin lähellä sijaitsevalta Palma de Mallorcan lentokentältä hotelliisi on noin 1 t 30 min (n. 60km).
Sää
 • tammikuu
14°6°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°6°
6
Aurinkotuntia/pv
13°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°8°
7
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°10°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°13°
9
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
26°17°
10
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°19°
11
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°20°
10
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°18°
7
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
23°14°
6
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
18°10°
5
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
15°8°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Cala d'Or
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.