Ses Illetas
Ses Illetas
INSPIRAATIOTA

Valokuvaajan suosikit

Mallorcalla

Valokuvaajan suosikit Mallorcalla

Mallorca on täydellinen lomasaari, jolla on tarjottavaan kaikkea mahdollista. Mutta mitä pitäisi nähdä ja kokea? Mikä on paras paikka asua lomalla? Kysyimme niiltä, joiden pitäisi tietää vastaus – nimittäin valokuvaajiltamme. Valokuvaajamme Agneta Renebo esittelee omia suosikkipaikkojaan Mallorcalla.

Playa de Palma & Palma

Playa de Palma

Beach walk at Playa de Palma

Playa de Palmassa on runsaasti erilaisia ravintoloita ja rantaklubeja, niin hippityylisiä kuin tyylikkäitä ja perinteisempiäkin. Melkein joka kerta löydän uusia ja mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Mutta yhdessä ravintolassa haluan ehdottomasti käydä jokaisella matkallani, ja se on klassinen paella-ravintola, joka sijaitsee Playa de Palman tuntumassa, Palman kaupunkiin johtavan tien varrella. Ravintola El Bungalowissa saat nauttia ihanasta tunnelmasta ja ruoka aivan sulaa suussa!

Puro Beach Club, Mallorca

Puro Beach Club

Ravintola El Bungalow

Ravintola El Bungalow

Palman kaupunki

Kauniissa Palmassa on kaikkea mahdollista, ja paljon muuta. Ostoksia, baareja, kahviloita, aukioita ja kujia. Puhumattakaan siitä, että voit vain siirtyä tapasbaarista toiseen!

Viehättävä parveke viherkasveineen Palmassa
Tyylikäs kahvilan sisäänkäynti Palmassa

Sunprime Waterfront

Ehdottomasti suosikkihotellini!
Täydellinen sijainti lähellä lentokenttää, aivan merenrannalla ja kauniin rantapromenadin varrella. Hotelli sijaitsee myös lähellä Palman kaupunkia, jonne pääsee kätevästi joko autolla, bussilla tai polkupyörällä. Hotelli on erittäin toimiva ja raikas. Viime vuonna kuvasin uusia, hotellin ensimmäisessä ja viidennessä kerroksessa sijaitsevien huoneiden parvekkeita. Parvekkeet ovat kuin ”olohuone” ulkona, sillä parvekkeilla on sohvia ja aurinkotuoleja – mehän rakastamme oleskelua ulkona!

Sunprime Waterfront – näkymä kalustetulta parvekkeelta merelle

Näkymät hotellin kattoterassilta

Urheiluaktiviteetteja Mallorcalla

Hotellin lähistöllä on tarjolla vesiurheiluaktiviteetteja

Kaakkoisrannikko

Playa de Palmasta on helppo ajaa rannikkoa pitkin saaren itäpuolelle. Täällä sijaitsee tunnettu Es Trenc -ranta sekä useita mukavia uimapoukamia, joissa on kristallinkirkasta vettä. Voin taata, että matkan varrella tulee tehtyä useita mielenkiintoisia pysähdyksiä.

Turkoosi meri vihreiden rinteiden alapuolella

Cala d’Orin lähistössä sijaitsee hurmaava Cala Sa Nau

Cala Pi

Cala Pi

Jyhkeät kalliot uimapoukaman ympärillä

Santanyin ympäristössä on kauniita maisemia ja pieniä uimapoukamia

Cala Sa Nau

Käy viihtyisässä ravintolassa Cala Sa Naun rannalla

Palma Novan lahti

Ponent Mar -hotellin kattoterassin upeat maisemat merelle

Ponent Mar

Ponent Mar on yksi niistä hotelleista, joista todella pidän. Hotelli sijaitsee Palma Novan lahden toisella puolella. Olin täällä kaksi vuotta sitten ottamassa kuvia uusista huoneista, viihtyisistä terasseista ja parvekkeista. Huoneet ovat kauniisti sisustettuja ja niistä on upeat näkymät. Lisäksi kattoterassilla on allasalue.

Ponent Marin allasalue

Ponent Marin allasalue

Ponent Mar -hotellin huoneesta upea merinäköala

Alcudia

Näkymä laiturilta Sunwing Alcudia Beach hotelliin ja valkojiekkaiselle rannalle

Sunwing Alcudia Beach

Hotelli sijaitsee mahtavalla paikalla, upean Alcudian rannan tuntumassa! Tunnet melkein olevasi kuin Karibialla, sillä puhtaanvalkoinen hiekkaranta ja meren turkoosit sävyt luovat vaikuttavan maiseman. Viime vuonna Nuevas Palmeras ja Princesa -rakennukset kunnostettiin kokonaan - ja kuinka hienoja niistä tulikaan!

Princesa-rakennuksen aula

Princesa-rakennuksen aula

Paco's Kitchen Sunwing Alcudia -hotellissa

Paco's Kitchen

Upea maisema Sunwung Alcudia Beachin parvekkeelta rannalle ja merelle

Alcudia - Ciutadella

Miksipäs et vierailisi viereisellä, pienellä naapurisaarella, Menorcalla? Alcudiasta pääset kätevästi lautalla Ciutadellaan.

Alcudia – Ciutadella

Viereinen Menorcan saari on pienempi ja rauhallisempi, maisemat ovat kauniita ja uimarannat vertaansa vailla. Ciutadella on viehättävä satamakaupunki, jonka välittömässä läheisyydessä on pieniä, suojaisemmissa poukamissa sijaitsevia rantoja, kuten Cala en Blanes, Cala Macarella ja Cala Turqueta.

Cala en Blanes

Cala en Blanes

Ciutadellan katumaisemaa

Ciutadella

Cala Macarella

Cala Macarella

Pollensa ja Puerto Pollensa

Alcudian lähistöllä sijaitsevat myös Pollensa ja Puerto Pollensa, joka on aito espanjalainen kalastajakylä luonnonkauniine maisemineen.

Pollensa
Tuulimylly
Puerto Pollensa

VALOKUVAAJA: Agneta Renebo

Agneta Renebo

Agneta Renebo

Työskentelen Tukholman pääkonttorilla kuvausmatkojen projektipäällikkönä, valokuvaajana ja stylistina sekä vastaan kuvauksissa käyttämästämme rekvisiitasta. Periaatteessa työpaikkanani on koko maailma, mutta olemme jakaneet eri alueet useamman valokuvaajan kesken, joten olemme omien lomakohteidemme spesialisteja. Minä keskityn pääasiassa Mallorcaan ja Gran Canariaan, jotka ovat kaksi suurinta lomakohdettamme. Rakastan työtäni, sen tuomia haasteita, mahdollisuutta tavata erilaisia ihmisiä, luontoa, kulttuuria, historiaa ja upeita kokemuksia! Vaatii taitoa valittää tämä kaikki kuvien avulla.