Palmunlehdet vasten sinistä taivasta

FAQ – Usein kysyttyä vastuullisuudesta

Miten Tjäreborg edistää vastuullisuutta hotelleissa?

Tjäreborg seuraa vastuullisuuden toteutumista hotellisopimusten kautta. Sopimuksiin sisältyy ehtopykälät koskien ympäristöä, lapsten suojelua ja työehtoja. Myös Travelife kehittää ja tarjoaa meille työkaluja hotellien vastuullisen toimintatavan kehittämiseen.

Järjestävätkö matkakohteiden hotellit henkilökunnalleen vastuullisuuskysymyksiin liittyvää koulutusta?

Hotellit, joiden kanssa Tjäreborg tekee yhteistyötä, ovat itsenäisiä yrityksiä, joita johdetaan paikallisesti. Siten myös koulutuksista päätetään paikallisesti. Konsernimme omistamissa sekä franchising-periaatteella toimivissa hotelleissa, kuten konseptihotelleissamme (Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels ja O.B.C), meillä on parhaimmat mahdollisuudet vaikuttaa hotellin päivittäiseen toimintaan.

Miten seuraatte ja varmistatte, että alihankkijat toimivat vastuullisesti?

Kaikki alihankkijamme sitoutuvat toimintatapoihimme allekirjoittamalla sopimuksen. Seuranta tapahtuu muun sopimusseurannan yhteydessä. Tjäreborg ja monet muutkin Suomessa toimivat matkanjärjestäjät luottavat myös riippumattomien ulkopuolisten tahojen, kuten Travelifen, suorittamiin arviointeihin.

Käykö Tjäreborg keskustelua paikallisten järjestöjen ja ammattiyhdistysten kanssa esimerkiksi työehdoista hotelleissa?

Teemme yhteistyötä noin 1 500 hotellin kanssa ympäri maailmaa ja luonnollisesti kaikkien niiden yksityiskohtainen seuranta on vaikeaa. Siksi työskentelemme erityisesti suurimmissa hotelleissamme Travelifen kanssa, joka suorittaa puolueettomia arviointeja. Kaikkiin hotellisopimuksiimme sisältyy myös sosiaalisesti vastuullista toimintaa kuten työehtoja, järjestäytymisvapautta ja minimipalkkoja koskevia ehtoja.

Mikä on Travelife?

Travelife on riippumaton järjestö, jonka toimintaa tukevat kaikki suuret eurooppalaiset matkanjärjestäjät. Järjestön tarkoituksena on jakaa kestävän matkailun parhaita käytäntöjä ja tarjota työkaluja ja mittareita vastuulliseen toimintatapaan. Lue lisää Travelifesta

Miksi Tjäreborg tarjoaa All Inclusive -vaihtoehtoja?

All inclusive -hotelleja on kritisoitu siksi, että tuoton epäillään karkaavan matkakohteen ja kohdemaan ulkopuolelle. All inclusive -hotelleja on lähes kaikissa lomakohteissa ja suhteellisesti eniten niitä on Egyptissä, Meksikossa ja Karibialla. Vähiten niitä on Thaimaassa ja muissa Aasian kohteissa.

All inclusive -hotellit ovat paikallisesti merkittäviä työllistäjiä. Näissä hotelleissa on usein korkeampi palvelutaso, kuten ympärivuorokautinen huonepalvelu, jolloin työntekijöitäkin on enemmän. Hotellien ravintolat ja niiden keittiöt työllistävät huomattavasti enemmän henkilökuntaa kuin tavallisen hotellin ravintolapalvelut. Myös alihankintana ostettavat palvelut, kuten kuljetukset ja hankinnat, luovat työllistymismahdollisuuksia paikalliselle yhteisölle.

Pienten paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden voi olla vaikea menestyä all inclusive -hotellin läheisyydessä. All inclusive -hotelleja on kuitenkin enimmäkseen rakennettu alueille, jossa ei ole valmiiksi ollut tarjontaa ja toimivia palveluja matkailijoiden tarpeisiin. Siten hotelli on voinut tuoda alueelle aivan uusia työllistymismahdollisuuksia.

Miten risteilyvarustamot huomioivat ympäristö- ja vastuullisuuskysymykset?

Tjäreborg tekee yhteistyötä neljän kansainvälisen varustamon kanssa. Lisätietoa löydät helpoiten kunkin varustamon omilta nettisivuilta:
Royal Caribbean
Celebrity Cruises
Costa Cruises
Norwegian Cruise Line

Tietoa Tjäreborgista