Pieni apina istuu vehreässä puussa

World Animal Protection -yhteistyö

Eläinten hyvinvointi

Villieläimiin tutustuminen voi olla monille lomamatkan kohokohta. Kuitenkin on yleisesti tiedossa, että ympäri maailmaa villieläimiä käytetään hyväksi ja altistetaan stressaaville tai haitallisille olosuhteille. Juuri näistä syistä Tjäreborg on jo vuosia sitten poistanut retkivalikoimastaan esimerkiksi delfinaariot ja norsuratsastuksen.

Vuonna 2022 Tjäreborg on kirjannut uudet eläinsuojelulliset periaatteet, joissa kiinnitetään huomiota erityisesti vangittujen villieläinten kohteluun. Me uskomme, että villielämiin on parasta tutustua niiden luonnollisessa elinympäristössä. Olemme tehneet yhteistyösopimuksen kansainvälisen World Animal Protection -järjestön kanssa. Yhteistyöllä haluamme varmistaa, ettei toiminnastamme lomakohteissa aiheudu vahinkoa eläimille.

Se tarkoittaa:

Kaksi norsua, Kariega Game Reserve Eastern Cape Etelä-Afrikka
  • Että otamme etäisyyttä kaikenlaiseen vangittujen villieläinten hyväksikäyttöön, jonka tarkoituksena on matkailijoiden viihdyttäminen. Se voi tarkoittaa uintia delfiinien kanssa, erilaisia show-esityksiä, norsuratsastusta tai uintia norsujen kanssa, valokuvauksia villieläinten kanssa jne.

  • Että tarjoamme ja ohjaamme asiakkaitamme eläinystävällisille retkille, jotka ovat World Animal Protection -järjestön hyväksymiä ja Tjäreborgin periaatteiden mukaisia.

Monet asiakkaamme haluavat tutustua elämiin lomansa aikana, ja haluamme auttaa heitä saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen ilman, että eläinten hyvinvoinnista tingitään.

Eläinsuojelullisten periaatteiden mukaiset retket

World Animal Protection -järjestön hyväksymiä ja Tjäreborgin periaatteiden mukaisia retkiä, joilla eläimiä voidaan nähdä niiden luonnollisessa elinympäristössä häiritsemättä niiden lajityypillistä käyttäytymistä.

Esimerkkejä hyväksytyistä retkistä

  • Luonnonsuojelualueet, eläinten kuntoutus- tai pelastuskohteet, joissa eläimet saavat korkeatasoista hoitoa ja joissa ei kasvateta eläimiä kaupallisiin tarkoituksiin.

  • Vastuullisesti tuotetut retket, joilla eläimiä voidaan nähdä niiden luonnollisessa elinympäristössä häiritsemättä niiden lajityypillistä käyttäytymistä.

Kolme strutsia heinikossa, Dakar

Inspiraatiota eläinystävälliseen lomaan

World Animal Protection

World Animal Protection logo

World Animal Protection

Globaali eläinsuojelujärjestö World Animal Protection on toiminut jo 70 vuoden ajan, ja sen tavoitteena on luoda parempi maailma eläimillle. Vuodesta 1981 alkaen järjestöllä on ainoana eläinsuojelujärjestönä neuvoa-antava asiantuntijarooli YK:ssa. Järjestö toimii noin 50 maassa ja sillä on toimistoja 12 maassa, mm. Ruotsissa ja Tanskassa. Järjestö tekee vaikuttamistyötä sekä laaja-alaista työtä eläinten hyväksi siellä, missä sitä eniten kaivataan.

Tietoa Tjäreborgista