Poika seisoo vedessä snorkkeli kasvoillaan

Periaatteet ja toimintatavat

Käytännön vastuullistyö ohjautuu kirjattujen perusperiaatteiden ja toimintaohjeiden mukaan. Periaatteita voidaan tarkastella, muokata ja tarkentaa toimintaympäristön kehittyessä ja muuttuessa.

Code of Conduct

Code of Conduct on tärkein toimintaamme ohjaava dokumentti. Nämä liiketoimintamme periaatteet muodostavat lähtökohdan muille ohjeistuksille. Code of Conduct sisältää perusperiaatteet siitä, kuinka Nordic Leisure Travel Group organisaationa harjoittaa liiketoimintaa eettisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta oikein. Se kattaa liiketoimintaetiikkaa ja lainsäädäntöä, ympäristöä, työympäristöä ja työoloja sekä ihmisoikeuksia koskevia periaatteita. Code of Conduct koskee kaikkia Nordic Leisure Travel Groupin työntekijöitä ja yritystoiminnan kaikkia osa-alueita.

Lisäksi olemme erikseen kirjanneet esimerkiksi seuraavia periaatteita:

Supplier Code of Ethics and Conduct Yhteistyökumppaneita ja alihankintaa koskevat yhteiset pelisäännöt sitouttavat alihankkijat ja yhteistyökumppanit samoihin periaatteisiin, joita me yrityksenä haluamme noudattaa. Nämä säännöt ovat aina osa tekemäämme sopimusta, ja niihin sisältyy periaatteita muun muassa näitä osa-alueita koskien: ihmisoikeudet, lastensuojelu, pakkotyön kielto, palkat ja edut, oikeudenmukaisuus, terveys ja turvallisuus, lahjonnan ja korruption vastustaminen, lahjat, eturistiriidat, yhteiskunta ja ympäristönsuojelu. NLTG:lla on oikeus irtisanoa sopimus, jos kumppani ei noudata näitä periaatteita.

Child Protection Policy Lasten suojelua koskevissa periaatteissa kirjataan nollatoleranssi kaikenlaista lasten kaltoinkohtelua, laiminlyöntiä tai hyväksikäyttöä kohtaan. Sääntörikkomukset johtavat tapauksesta riippuen esimerkiksi irtisanomiseen, sopimuksen päättämiseen ja rikosilmoitukseen poliisille.

Animal Welfare Policy Emme hyväksy villieläinten hyväksikäyttöä tai kaltoinkohtelua. Tämän periaatteen mukaisesti olemme mm. poistaneet kaikki eläinpuistot retkivalikoimastamme.

Voit lukea lisää aiheesta uusimmasta vastuullisuusraportistamme.

Tietoa Tjäreborgista