Ranta Praslinissa, Seychelleilla - yksi Tjäreborgin lomakohteista

Kestävämpää matkailua lomakohteissa

Hotellien lisäksi haluamme kannustaa myös muita yhteistyökumppaneitamme, paikallisia viranomaisia ja järjestöjä toimimaan kestävämmin.

Järjestämme useissa lomakohteissamme vuosittain Beach Cleaning Day:n. Tempauspäivänä henkilökuntamme suuntaa rannoille siistimään ympäristöä ja keräämään roskia. Myös lomailevat asiakkaamme ovat tervetulleita mukaan. Tempauksella haluamme kiinnittää esimerkiksi paikallisviranomaisten huomiota tärkeään asiaan.

Sunwing Family Resorts ja OBC-perhehotelleillamme Kyproksella, Kreetalla, Rodoksella on Blue Flag -tunnus osoituksena laadukkaasta ja turvallisesta uimarannasta sekä rannikkoluonnon huomioimisesta. Myös Sunprime- hotelleillamme Kyproksen ja Mallorcalla on Blue Flag -tunnus. Lue lisää hotellien sivuilta: Sunwing Family Resorts ja Sunprime Hotels

Vastuullisia retkiä

Retkille osallistuminen on yleensä suosittu aktiviteetti loman aikana. Myös retket kuuluvat vastuullisuustyömme piiriin. Siksi olemme analysoineet ja merkinneet useita retkiä ”Travel with care” -symbolilla, jotta sinun olisi helpompi valita vastuullinen retki. Merkin saamiseksi retkien on täytettävä yksi tai useampi seuraavista kolmesta kriteeristä:

1. Fossiilivapaat kuljetukset
Jos retken kuljetuksissa ei käytetä ollenkaan fossiilisia polttoaineita, vaan ainoastaan esimerkiksi tuulivoimaa tai sähköä, niin tästä on erikseen mainittu.

2. Ei kertakäyttöisiä muovituotteita, suosimme paikallisesti tuotettua ruokaa ja juomaa
Jos retken hintaan sisältyy ruoka tai juoma, kertakäyttöisiä muovituotteita, kuten muovilautasia ja -kuppeja tai vastaavia ei käytetä. Retken hintaan sisältyvän ruoan ja juoman tulee olla paikallisesti tuotettua, eli 50 kilometrin säteellä. Jos retkeen sisältyy ruokailu ravintolassa, ravintolan tulee olla paikallinen – ei osa kansainvälistä konseptia.

3. Paikallisen ympäristön ja kulttuurin suojeleminen
Mikäli retken pääkohde on suojeltu julkisen ohjelman, kuten UNESCO:n, luonnonsuojelualueen tai paikallisten säännösten kautta, tästä mainitaan erikseen.

Tjäreborgin ohjelmistossa on useita retkiä, jotka täyttävät vähintään yhden näistä kolmesta kriteeristä. Retket on merkitty Travel with care-symbolilla. Lue lisää lomakohteesi kuvauksesta kohdasta ”Retket”.

Tietoa Tjäreborgista