Vähennämme kertakäyttömuovin käyttöä

Vähennämme kertakäyttöisten muovituotteiden määrää

Yhtiön tavoitteena on, että poistamme käytöstä kertakäyttöiset muovituotteet eri toiminnoissamme. Korvaamme niitä kierrätysmuovista valmistetuilla, biohajoavilla tai kompostoitavilla vaihtoehdoilla.

Vuodesta 2017 alkaen olemme vähentäneet kertakäyttöisten muovituotteiden määrää yli 10 miljoonalla kappaleella. Osa tuotteista on poistettu kokonaan käytöstä, ja osa on korvattu kestävämmillä vaihtoehdoilla. Työ jatkuu myös tulevina vuosina. Vuoden 2023 loppuun mennessä poistamme omilta lennoiltamme ja omista hotelleistamme kaikki kertakäyttöiset muovituotteet ja vuoden 2025 loppuun mennessä kaikista muistakin toiminnoistamme, joihin voimme vaikuttaa.

Esimerkiksi vuonna 2022 omissa konseptihotelleissamme (Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels, O.B.C.) ravintoloissa ja baareissa luovuttiin kertakäyttöisistä muovimukeista ja vaihdettiin ne uudelleenkäytettäviin. Parhaillaan testaamme Espanjassa mahdollisuutta käyttää huoneissa kertakäyttöisten muovipullojen sijaan uudelleentäytettäviä vesipulloja, jotka voi täyttää hotellin käytävällä sijaitsevista säiliöistä.

Tietoa Tjäreborgista