Lollo & Bernie sopsorterar

9 vinkkiä – näihin voit itse vaikuttaa

Ilmaston ja ympäristön huomioonottaminen on itsestäänselvyys monille. Varmaankin lajittelet jätteet, ehkä ajat työmatkat pyörällä tai käytät kotona sähkölaitteita harkitummin. Mutta mitä voit tehdä lomalla?

Tässä 9 vinkkiä vastuullisempaan lomailuun

Matkalaukku

1. Pakkaa maltillisesti

Mitä vähemmän matkatavarat painavat, sitä vähemmän lentokone tuottaa hiilidioksidipäästöjä.

Sunclass Airlines

2. Valitse suorat lennot

Kun varaat matkasi, vältä mieluusti väilaskuja. Suorat lennot määränpäähän tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä per matkustaja.

Kolme ystävystä syö jäätelötötteröitä

3. Valitse paikallista

Tue paikallista yrittäjyyttä - käy markkinoilla, paikallisissa kaupoissa ja ravintoloissa.

4. Vaali paikallisia kulttuuriaarteita

Älä koskaan poimi mitään mukaasi kulttuurihistoriallista kohteista. Varmista että ostamiasi käsityöesineitä ei ole valmistettu uhanalaisista materiaaleista, kuten norsuunluusta, hainhampaista tms.

Huone O.B.C.-hotellissa

5. Säästä sähköä ja vettä

Kun poistut huoneestasi, sammuta kaikki sähkölaitteet. Vesi on monissa lomakohteissa niukkuustuote, joten käytä sitä järkevästi, kun käyt suihkussa tai harjaat hampaita. Voit vähentää vedenkulutusta myös käyttämällä pyyhkeitä hieman pidempään.

Sunwing Alcudia Beach

6. Valitse oikea hotelli

Valitse ympäristömerkitty hotelli. Tjäreborgin ympäristömerkityt hotellit tunnistat travel with care -logosta. Näillä hotelleilla on Global Sustainable Tourism Council (GSTC) hyväksymä sertifiointi, kuten Travelife, Green Globe tai Green Key.

Delfiner

7. Pidä huolta eläimistä

Älä osta lippuja delfinaarioihin, showesityksiin tai vastaaviin, joissa villieläimet esiintyvät tai viihdyttävät kävijöitä. Jos haluat tutustua eläimiin, suosittelemme että teet sen eläinten ehdolla luonnossa. Tjäreborg tekee yhteistyötä World Animal Protectionin kanssa.

Lollo lajittelee roskia

8. Lajittele roskat

Jätteiden lajittelu on ympäristöteko myös lomakohteessa. Teethän sen aina mahdollisuuksien mukaan. Ota mukaan omat roskasi rannalta ja vähennä muovipullojätteen määrää käyttämällä täytettävää juomapuolloa, kun se on mahdollista.

Äiti ja poika istuvat uima-altaan äärellä

9. Huomioi aurinkosuoja

On tärkeää suojata iho auringolta, mutta valitse aurinkovoiteesi huolella, jos uit meressä. Kemikaalisten aurinkovoiteiden ainesosat voivat olla vahingollisia meren eliöstölle.

Tietoa Tjäreborgista