Thaimaa-opas

Paljon vaihtoehtoja? Tjäreborgin Thaimaa-opas auttaa sinua valitsemaan sopivan matkakohteen.

Monipuolisessa Thaimaassa on upeita rantoja, vilkas pääkaupunki Bangkok sekä paljon muita mielenkiintoisia ja hieman tuntemattomampiakin matkakohteita. Thaimaa-oppaaseen on koottu vinkit parhaista rannoista, shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja nähtävyyksistä sekä tietoa lasten kanssa matkustaville olipa matkakohteesi sitten Phuket, Krabi, Keski-Thaimaa tai Pohjois-Thaimaa.

Phuketin alue

 

 • Rannat g
 • Ostokset d
 • Ruoka & juoma f
 • Näe & koe d
 • Lasten kanssa g
Bangtao

Bangtao

Bangtao Beachillä on koko Phuketin pisimmät rannat. Ihania rantoja on kilometrikaupalla, joten tilaa on varmasti kaikille. Lisäksi Bangtao Beachillä on yksi perheystävällisimmistä hotelleistamme Sunwing Bangtao Beach, joka sijaitsee vain muutaman askeleen päässä rannasta.

Lue lisää Rannatg
Bangtao Beach on yksi Phuketin pisimmistä rannoista, joten tilaa riittää varmasti kaikille. Ranta on hienoa hiekkaa, ja jos haluat vilvoitella hetken varjossa, voit siirtyä rantaa reunustavien kasuariinapuiden alle. Ranta on paikoitellen matala, mutta välillä myös syvempi. Erityisesti eteläinen osa soveltuu hyvin lapsille.
 
Ostokseta
Bangtao Beachillä on lähinnä hotellien kauppoja ja pienet markkinat. Jos kaipaat laajempia shoppailumahdollisuuksia, kannattaa suunnata Patong Beachille tai Phuketiin.
 
Ruoka & juomas
Bangtao Beachillä pääset kokemaan ihania thaimaalaisia makuja, mutta valikoima on rajallinen. Täällä on hotellien tarjonnan lisäksi vain muutama ravintola.
 
Näe & koef
Bangtao Beachiltä on helppo lähteä katselemaan Phuketin tai sen edustalla olevien saarien nähtävyyksiä. Miten olisi esimerkiksi kierros golfia, kanoottisafari tai vaikkapa veneretki Thaimaan saaristossa?
 
Lasten kanssa matkallag
Bangtao Beach on yksi Phuketin lapsiystävällisimmistä kohteista. Rannalla on paljon tilaa ja liikennettä on vähän. Lisäksi täällä on ihana perheystävällinen Sunwing Bangtao Beach, jossa on tilavat huoneistot ja ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.
Piilota

Kamala

Kamala

Kamala on suosittu perhelomakohde. Moniin muihin Phuketin kohteisiin verrattuna Kamala on varsin rauhallinen, ja täällä päivät kuluvat pitkällä ihanalla rannalla. Kamala Beachillä on myös perheystävällinen Sunwing Kamala Beach, josta löydät varmasti perheellesi mieluisan huoneiston. Täällä on myös tyylikäs, aikuisille matkailijoille suunnattu Sunprime Kamala Beach, jossa voit viettää rentouttavan loman hyvästä ruuasta ja spa-elämyksistä nauttien.

Lue lisää Rannatg
Kamala Beach on muutaman kilometrin pituinen ranta, jonka hiekka on hienoa. Ranta on matala ja soveltuu hyvin lapsille. Jos haluat lähteä snorklaamaan tai uida syvemmässä vedessä, kannattaa suunnata rannan pohjoisosaan.
 
Ostoksetd
Kylän keskusta sijaitsee Kamala Beachin eteläisessä päädyssä, ja täällä on tarjolla lähinnä syötävää. Voit esimerkiksi hankkia piknikeväät rannalle, joka sijaitsee ihan keskustan lähellä. Lisäksi tarjolla on t-paitoja, rantatarvikkeita ja muuta. Jos kaipaat monipuolisempia shoppailuvalikoimia, kannattaa suunnata Patongiin tai Phuketin kaupunkiin.
 
Ruoka & juomad
Kamala Beachillä on vain muutamia pieniä ravintoloita. Kamalan keskustassa on parisenkymmentä erilaista ravintolaa. Rannan tuntumassa on myös vierailemisen arvoisia ravintoloita.
 
Näe & koef
Kamala Beachiltä on helppo lähteä tutustumaan Phuketin ja sen edustalla olevien saarien nähtävyyksiin. Voit lähteä vaeltamaan upeaan luontoon, sukeltamaan Similan-saarille tai vaikka shoppailemaan.
 
Lasten kanssa matkallag
Kamala Beach on erinomainen kohde lasten kanssa matkustaessa. Ranta on sekä pitkä että matala, ja liikenne suhteellisen vähäistä. Sunwing Kamala Beach -hotellissa on mukavia huoneistoja ja oma ruokalista lapsille. Lisäksi hotelli sijaitsee täydellisellä paikalla aivan rannan tuntumassa, Kamala Beachin eteläisessä päädyssä.
Piilota

Patong

Patong

Patong on Phuketin vilkkain kohde, jossa menoa riittää vuorokauden ympäri. Täällä on luultavasti Phuketin parhaimmat ostosmahdollisuudet ja monipuolinen viihde-elämä sekä tietenkin ihana ranta.

Lue lisää Rannatg
Patongin ranta on pitkä ja leveä, ja ihmisiä täällä on yleensä aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Rannan etelä- ja pohjoispäädyissä on hieman rauhallisempaa.
 
Ostoksetg
Patongissa on monipuolinen ostostarjonta. Hyvä shoppailupaikka on esimerkiksi rantakadun tuntumassa sijaitseva upea ostoskeskus Jungceylon.
 
Ruoka & juomag
Patongissa on monipuolinen valikoima kaikenlaisia ravintoloita yksinkertaisista ruokakojuista ylellisempiin luksuspaikkoihin. Herkullisen thaimaalaisen ruuan lisäksi tarjolla on myös aitoa italialaista pizzaa, japanilaista sushia sekä grilliruokia. Patongista löydät varmasti mieleisiä makuelämyksiä.
 
Näe & koef
Patongissa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja lisäksi Phuketissa voit lähteä safarille, sukeltamaan, golfaamaan ja paljon muuta. Kannattaa myös tutustua Tjäreborgin retkiin.
 
Lasten kanssa matkallad
Patong on vilkas kohde, joka sopii erinomaisesti aikuisille matkailijoille. Lapsiystävällisempi ranta on esimerkiksi Kamala Beachillä, mutta shoppailusta ja vilkkaasta menosta pitävät teini-ikäiset viihtyvät varmasti Patongin tunnelmassa ja sen rannalla.
Piilota

Kata

Kata

Kata Beach on rauhallisempi kohde etelässä ja osa pohjoisesta Bangtao Beachiltä alkavaa rantojen ketjua. Täältä jokainen löytää makuunsa ja tarpeisiinsa sopivan hotellin, sillä vaihtoehtoja on yksinkertaisemmista ylellisempiin. Kaikki hotellit sijaitsevat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä rannalta ja keskustasta.

Lue lisää Rannatf
Katassa on kaksi osaa: Kata Yai ja Kata Noi, joissa kummassakin on ranta. Pohjoinen osa on pidempi, kun taas eteläpuoli on pienempi ja rauhallisempi ja sijaitsee kallioisessa poukamassa. Muuten rannat ovat hyvin samantyyppisiä. Hiekka on niillä hienoa, ja ne ovat suhteellisen matalia. Snorklaamisen kannalta parhaita paikkoja ovat rannan kallioisemmat osat etelässä ja pohjoisessa.
 
Ostoksetf
Kata Beachin pohjoisosassa on useita kauppoja, joissa myydään vaatteita, laukkuja, kenkiä ja paljon muuta. Jos kaipaat monipuolisempia ja laajempia ostosvalikoimia, kannattaa suunnata Patongiin tai Phuketin kaupunkiin.
 
Ruoka & juomaf
Thaimaalaisten makuelämysten lisäksi Kata Beachillä on tarjolla texmexruokia, pastaa ja hampurilaisia. Täältä löydät varmasti mieleisiäsi vaihtoehtoja.
 
Näe ja koef
Kata Beachiltä on helppo lähteä tutustumaan Phuketin ja sen edustalla olevien saarien nähtävyyksiin. Phuketissa on viisi golfkenttää, kaupungissa on markkinat ja voit vaikka lähteä snorklausretkelle Koh Phi Phille tai Bamboo Islandille.
 
Lasten kanssa matkallaf
Kata Beach on erinomainen valinta perheen lomanviettoon, sillä täällä on upeita rantoja, mielenkiintoisia ostosmahdollisuuksia ja perheystävällisiä hotelleja.
Piilota

Karon

Karon

Karon Beach on hieman rauhallisempi kohde kuin Patong. Täällä vietät lomaa leppoisassa tunnelmassa ja olet silti lähellä huvittelu- ja shoppailumahdollisuuksia.

Lue lisää Rannatg
Karon Beachin ranta on muutaman kilometrin mittainen, ja tilaa siellä on aina. Kannattaa huomata, että ranta on syvenevä, toisin kuin Kamala Beachin ja Bangtao Beachin rannat. Kesällä ja syksyllä saattaa esiintyä vedenalaisia virtauksia ja aallot ovat suurempia.
 
Ostoksetf
Karon Beachillä on monipuoliset ostosmahdollisuudet: vaatteita, laukkuja sekä paikallisia sisustustavaroita ja käsitöitä.
 
Mat & dryckf
Karon Beachillä on paljon mielenkiintoisia ravintoloita, mutta valikoima on laajempi viereisessä Patongissa. Karon Beachin eteläisessä osassa on useita paikallisia ravintoloita, joissa voit maistella herkullisia paikallisia makuja kohtuulliseen hintaan.
 
Näe & koef
Karon Beachiltä on helppo lähteä tutustumaan Phuketin nähtävyyksiin. Voit lähteä vaikka golfaamaan jollekin saaren viidestä golfkentästä, hypätä pitkähäntäveneen kyytiin, viettää päivän suojaisessa poukamassa rannalla tai vierailla Phuketin kaupungin markkinoilla.
 
Lasten kanssa matkallaf
Karon Beachillä on perheystävällisiä hotelleja ja paljon tekemistä. Perheen pienimmät matkailijat viihtyvät luultavasti paremmin Kamala Beachillä tai Bangtao Beachillä, mutta hieman vanhemmille lapsille Karon Beach on varmasti mieluisa kohde.
Piilota

Khao Lak

Khao Lak

Khao Lak on kilometrejä pitkä ranta Phuketin pohjoispuolella. Hotellivalikoima on monipuolinen, ja useista hotelleista on vain muutama askel uima-altaalta rannalle. Khao Lak on rauhallinen ja leppoisa matkakohde, joka sopii erinomaisesti perheille ja aikuisille matkailijoille, jotka haluavat viettää rentoa lomaa auringosta ja rantaelämästä nauttien.

Lue lisää Rannatg
Khao Lakissa on muutamia rantoja pienten kallioisten poukamien reunustamia rantoja. Rannoilla on aina hyvin tilaa, ja useimmilla rannoilla on mahdollista levähtää puiden alla varjossa. Rannat ovat pääosin matalia, hienohiekkaisia ja lapsiystävällisiä.
 
Ostoksetd
Khao Lakin keskusta on pieni, ja ostosvalikoimassa on lähinnä turistituotteita. Markkinoita on useampia, ja niitä järjestetään useita kertoja viikossa.
 
Ruoka & juomad
Khao Lakin ravintolavalikoima kasvaa jatkuvasti, mutta valikoima on melko suppea verrattuna etelämmässä oleviin kohteisiin.
 
Näe &koed
Khao Lak sijaitsee hieman syrjässä rannikolla. Täällä on mainiot mahdollisuudet lähteä veneretkelle, sukeltaa tai snorklata, mutta varsinaisia nähtävyyksiä täällä on vähän.
 
Lasten kanssa matkallaf
Khao Lak on erinomainen matkakohde erityisesti pienten lasten kanssa matkustaville. Hotellit ovat tasokkaita, rannoilla on hyvin tilaa, ja täällä on mukavan rauhallista myös iltaisin ja öisin. Ympäristö sopii mainiosti kävelyretkien tekemiseen.
Piilota

Surin

Surin

Surin Beach on yksi Phuketin länsirannikon sympaattisimmista kohteista. Kaunis ranta reunustaa koko lahtea, joka on saanut nimensä Surin Beachin mukaan, ja tässä paratiisissa voit keskittyä nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta.

Lue lisää Rannatf
Surin Beach sijaitsee lyhyellä kävelyetäisyydellä hotellista. Tätä kilometrin pituista rauhallista ja vehreää rantaa pidetään yhtenä Phuketin parhaista. Ranta on matala, joten täällä on mukava uida. Eteläosassa on ravintoloita, joissa on tarjolla kalaa ja muita mereneläviä.
 
Ostoksets
Surin Beachillä on vain muutamia kauppoja, toisin kuin etelämpänä sijaitsevissa matkakohteissa. Laajemmat ostosvalikoimat löydät Patongista tai Phuketin kaupungista, joissa myös hinnat ovat edullisempia.
 
Ruoka & juomad
Ravintolavalikoima on täällä monipuolinen ja tarjolla on sekä paikallisia että kansainvälisiä herkkuja. Ravintolat sijaitsevat eri puolilla sekä rannalla.
 
Näe & koef
Surin Beachillä on paljon tekemistä ja nähtävää. Golfauksen, snorklaamisen ja sukeltamisen lisäksi voit vierailla Ton Sain vesiputouksella, Khao Phra Thaeon kansallispuistossa tai Wat Chalongin temppelissä. Iltaisin täällä on melko rauhallista.
 
Lasten kanssa matkallad
Surin Beachin hotelleissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Hieman vanhemmat lapset lähtevät varmasti mielellään retkelle Patongiin, jossa on enemmän ostosmahdollisuuksia ja tekemistä.
Piilota

Nai Yang

Nai Yang

Nai Yang sijaitsee merellisen kansallispuiston alueella ja on koskematon ja rauhallinen kohde, jossa on leveä hiekkaranta. Hotelleja ja ravintoloita täällä on vain muutamia. Kerrassaan mainio kohde leppoisaan lomailuun.

Lue lisää Rannatf
Nai Yang Beach sijaitsee Phuketin luoteisosassa, ja sen edustalla on saaren suurin koralliriutta. Ranta on hienohiekkainen, paikoitellen matala ja tilaa riittää kaikille. Rantaa reunustavien kasuariinapuiden alla voit nauttia hetken varjosta.
 
Ostokseta
Nai Yangissa ostosvalikoima on suppea, mutta lähellä sijaitsevassa Patongissa on valtavat ostosvalikoimat ja viihdetarjonta. Matkalla Patongiin voit pistäytyä myös Bangtao Beachillä, Kamala Beachillä tai Surin Beachillä.
 
Ruoka & juomas
Täällä on tunnelmallisia ravintoloita sekä veden äärellä että pienen viehättävän kadun varrella rannan takana. Valikoima on kuitenkin suppea.
 
Näe & koed
Nai Yangista voit tehdä mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi Ton Sain vesiputoukselle tai Khao Phra Thaeon kansallispuistoon. Täällä on myös mahdollisuus golfata, sukeltaa, snorklata tai nauttia hieronnasta. Voit myös nauttia olostasi jossain mukavista baareista.
 
Lasten kanssa matkalled
Ihana tilava ranta on lapsiystävällinen, ja tarjolla on pientä syötävää, kuten pizzaa. Hieman vanhemmat lapset lähtevät varmasti mielellään retkelle Patongiin, jossa on enemmän nähtävää ja koettavaa.
Piilota

Krabin alue

 

 • Rannat g
 • Ostokset s
 • Ruoka & juoma s
 • Näe & koe d
 • Lasten kanssa d
Koh Lanta

Koh Lanta

Kohta Lanta on suosikkikohde, jossa vietetään mielellään myös pidempiä aikoja. Tämä on rauhallinen kohde, jossa on pitkiä ja matalia rantoja ja kaikki palvelut.

Lue lisää Rannatg
Koh Lantan länsirannikolla rannat ovat ketjussa pohjoisen Hat Khlong Daosta etelässä sijaitsevaan Bamboo Bayhin. Näiden välissä ovat muun muassa Long Beach ja Klong Kong Beach. Lähes kaikki Koh Lantan rannat ovat leveitä ja matalia, varsinkin vuoroveden laskiessa.
 
Ostoksetd
Koh Lantan ostosmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta täältä saat kaiken välttämättömän, kuten tuoreita hedelmiä, rantatarvikkeita ja muuta pientä. Laajemmat valikoimat ovat saaren pääkylässä Ban Saladanissa.
 
Ruoka & juomad
Koh Lantalla ruoka on hyvää ja edullista. Täällä pääset tietenkin maistelemaan ihania thaimaalaisia ruokia, mutta saarelta saa myös intialaista ruokaa sekä pizzaa ja pastaa. Pieniä ravintoloita ja ruokapaikkoja on kaikkialla, joten nälkä ei varmasti pääse yllättämään.
 
Näe & koes
Nähtävää ja koettavaa täällä riittää paljon, mutta varmasti kaikkein suosituimpia ”nähtävyyksiä” täällä ovat rannat ja saaret. Voit lähteä sukeltamaan, snorklaamaan tai vaikka kanoottisafarille.
 
Lasten kanssa matkallaf
Koh Lanta on suosittu kohde lapsiperheiden keskuudessa ihanien ja matalien rantojensa ansiosta, joiden äärellä aika vierähtää helposti leikkien. Monipuolisilta ruokalistoilta löytyy varmasti mieleistä syötävää kaikille.
Piilota

Phi Phi

Koh Phi Phillä voit nauttia ihanasta oleilusta sarongissa tai shortseissa pehmeällä auringon lämmittämällä hiekkarannalla, jota reunustavat kauniit vuoret ja vehreä kasvillisuus. Vesi on kristallinkirkasta, ja täällä on mainiot mahdollisuudet snorklata ja uida tai tehdä leppoisia kävelyretkiä.

Lue lisää Rannatg
Koh Phi Phi houkuttelee matalilla liidunvalkeilla rannoillaan. Hiekka on uskomattoman hienoa ja pehmeää, ja vesi kimaltelee sinisenvihreänä. Vietitpä sitten lomaasi snorklaten tai rannalla nautiskellen, tätä paikkaa et tule unohtamaan, sillä Koh Phi Phi on uskomattoman upea lomaelämys.
 
Ostoksets
Koh Phi Phille tullaan ensisijaisesti nauttimaan sen kauniista ympäristöstä. Täältä voi kuitenkin ostaa kaiken tarpeellisen, kuten vaatteita, rantatarvikkeita ja paikallisia käsitöitä. Jos kaipaat laajempia ostosmahdollisuuksia, kannattaa lähteä veneellä Phuketin kaupunkiin.
 
Ruoka & juomas
Koh Phi Phillä on tarjolla sekä kansainvälistä että thaimaalaista ruokaa, mutta valikoima on suppea.
 
Näe & koes
Sukellus- ja snorklausretket ovat tyypillisin aktiviteetti. Täällä voit nähdä leopardihain, kilpikonnia, siipi- ja skorpionisimppuja ja paljon muuta mielenkiintoista. Iltaelämä on hyvin rauhallista.
 
Lasten kanssa matkallas
Koh Phi Phi soveltuu parhaiten aikuisille matkailijoille. Pienten lasten kanssa kohteeksi kannattaa mieluiten valita mantereella sijaitsevat Kamala tai Bangtao.
Piilota

Ao Nang

Ao Nang

Ao Nang on pieni ja kompakti lomakohde, joka on ehkä tunnetumpi sitä ympäröivästä kauniista saaristosta. Maisemat ovat dramaattisen upeita niin merenpinnan alla kuin sen yläpuolella, joten kohde on suosittu sekä kiipeilijöiden että sukeltajien keskuudessa.

Lue lisää Rannatf
Ao Nangin rannalta voit hyvin tehdä virkistävän pulahduksen veteen, mutta jos haluat viettää koko päivän rannalla, kannattaa lähteä jollekin lähistöllä sijaitsevalle saarelle.
 
Ostoksetf
Ao Nangin rantakadulla on kauppoja, joissa on tarjolla vaatteita, laukkua, koruja ja muita paikallisia tuotteita. Lähellä sijaitsevassa Krabin kaupungissa on useita paikallisia markkinoita, jotka ovat elämys itsessään.
 
Ruoka & juomaf
Thaimaassa pääset kokemaan ihania paikallisia makuelämyksiä. Pieniä katukeittiöitä on kaikkialla, ja thaimaalaiset syövät niissä mielellään myös itse. Lisäksi täällä on turisteille suunnattuja ravintoloita, joissa on tarjolla pizzaa, pastaa ja muita ruokia. Useissa ravintoloissa pääset nauttimaan ateriastasi merinäköalalla.
 
Näe & koef
Ao Nangin edustalla olevilla saarilla ja rannoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Täällä voit sukeltaa, purjehtia, meloa ja ottaa aurinkoa. Voit myös lähteä retkelle sisämaahan tai Krabille, jolloin pääset kokemaan sellaista Thaimaata, jossa turisteja ei juurikaan ole. Jos olet innokas golffari, voit lähteä pelaamaan jollekin lähistöllä sijaitsevista erinomaisista kentistä.
 
Lasten kanssa matkallad
Ao Nangin lähistöllä sijaitsevat rannat ovat matalia ja hienoa hiekkaa, joten ne sopivat erinomaisesti lapsille. Myös ravintoloissa on tarjolla lapsille sopivia ruokia. Kannattaa huomioida, että rannoille matkustetaan usein veneellä tai bussilla, jolloin lastenrattaiden kanssa liikkuminen saattaa olla vaikeaa.
Piilota

Klong Muang

Klong Muang

Klong Muang on pieni ja rauhallinen kalastajakylä, jossa on kaunis ranta. Kylä sijaitsee Ao Nangin pohjoispuolella. Jos kaipaat enemmän tekemistä ja menoa, kannattaa suunnata Ao Nangiin tai Krabi Towniin.

Lue lisää Rannatf
Klong Muangin ranta on muutaman kilometrin pituinen ja suurimmaksi osaksi vaaleaa hienoa hiekkaa, mutta paikoitellen hieman kivisempi.
 
Ostokseta
Klong Muangissa ei ole oikeastaan ollenkaan kauppoja. Ostoksia voit tehdä Ao Nangissa tai Krabi Townissa.
 
Ruoka & juomaa
Ravintolat ovat keskittyneet hotelleihin.
 
Näe & koed
Klong Muang on hyvin rauhallinen kohde, josta on helppo lähteä lähistöllä sijaitseville saarille ja rannoille. Voit myös lähteä pistäytymään Ao Nangissa tai lähteä retkelle sisämaahan, jossa turisteja on vähemmän.
 
Lasten kanssa matkallas
Klong Muangin rauhallinen tunnelma sopii kyllä hyvin lapsille, mutta perhelomakohteeksi kannattaa silti valita jokin toinen kohde.
Piilota

Railay Beach

Railay Beach

Railay Beach koostuu rannoista, joita ympäröivät mahtavan korkeat ja kauniit kalkkikivikalliot niemen molemmin puolin. Railay Beach houkuttelee sekä auringonpalvojia että uimareita, mutta täällä viihtyvät myös kiipeilijät, snorklaajat sekä sukeltajat.

Lue lisää Rannatg
Suurin ranta on West Railay Beach, joka on myös paras paikka uimiseen. Tämä ihana hiekkaranta on useita satoja metrejä leveä, ja vesi todella kirkasta.
 
Ostokseta
Täällä on pienet markkinat, mutta valikoima on suppea.
 
Ruoka & juomad
Nälän yllättäessä valittavanasi on useita ruokapaikkoja, ja kaikissa bungaloweissa ja hotelleissa on omat ravintolansa. Merenelävät ovat täällä erityisen herkullisia, ja tarjolla on myös tyypillisiä länsimaisia ruokia.
 
Näe & koed
Erinomaiset mahdollisuudet kiipeillä, sukeltaa ja snorklata.
 
Lasten kanssa matkallad
Railay Beachillä ei ole liikennettä, joten kohde sopii hyvin lasten kanssa matkustaville. Rannat ovat erittäin lapsiystävällisiä, ja ravintoloissa on tarjolla lapsille maistuvia herkkuja. Aktiviteetteja täällä ei tosin ole kovin paljoa.
Piilota

Koh Mook

Koh Mook

Koh Mook on pieni ja rauhallinen saari, jossa mieli lepää. Täällä vietät ihanaa rantalomaa varpaat hiekassa ja nautit auringosta ja lämpimistä uimavesistä.

Lue lisää Rannatg
Täällä on useita ihania korallihiekkarantoja ja vesi on todella kirkasta.
 
Ostokseta
Ei varsinaisia ostosmahdollisuuksia.
 
Ruoka & juomaa
Hotellissa on ravintola. Jos kaipaat vaihtelua, voit suunnata kilometrin päässä sijaitsevaan lähimpään kylään, jossa on muutama pieni paikallinen ravintola.
 
Näe & koed
Koh Mookissa on rauhallista. Täällä voit lähteä snorklaamaan tai käydä ihastelemassa mahtavaa luonnonilmiötä Emerald Cavea eli Smaragdiluolaa. Luolan luokse mennään veneellä, ja sen sisälle pääsee uimalla. Luolan perällä on kätkössä kaunis laguuni jyrkkien kallioiden ympäröimänä. Taivas näkyy vain pienestä kalliossa olevasta reiästä.
 
Lasten kanssa matkallas
Saaren tarjonta on melko suppea, ja retket eivät sovellu kaikkein pienimmille matkailijoille. Tilavilla rannoilla on kuitenkin mukava viettää aikaa, ja hotellin lastenallas on varmasti mieluisa ajanviettopaikka.
Piilota

Koh Ngai

Koh Ngai

Koh Ngai on pieni vuoristoinen saari, joka sijaitsee Koh Lantan eteläpuolella. Tämä saari on todellinen paratiisi, ja täällä vietät ihanan rentouttavan loman. Tunnelma on niin leppoisa, että monet viipyvät täällä mielellään useamman kuukauden..

Lue lisää Rannatg
Koh Ngai on idyllinen luontokohde. Liikennettä täällä ei ole, ja hotellejakin vain muutamia. Upeimmat hiekkarannat sijaitsevat saaren itäisellä puolella, ja täällä vierähtää helposti vaikka kokonainen päivä. Hiekka on liidunvalkeaa ja vesi kristallinkirkasta.
 
Ostokseta
Ostosmahdollisuudet ovat hyvin rajalliset. Tarjolla on lähinnä rantaleluja, uimatarvikkeita ja muuta pientä.
 
Ruoka & juomas
Saarella on muutamia ravintoloita sekä yksittäisiä baareja.
 
Näe & koes
Tunnetuin nähtävyys saarella on Smaragdiluola, jonne merirosvot aikoinaan piilottivat aikoinaan. Voit lähteä vaeltamaan länsirannikon viidakkoon ja nähdä siellä apinoita ja erilaisia lintuja. Snorklaus ja sukeltaminen ovat myös mainioita tapoja viettää lomaa tällä saarella.
 
Lasten kanssa matkallas
Rannat ovat matalia ja lapsiystävällisiä, eikä saarella ole liikennettä. Aktiviteetteja täällä ei kuitenkaan juurikaan ole.
Piilota

Keski-Thaimaa

 

 • Rannat g
 • Ostokset d
 • Ruoka & juoma d
 • Näe & koe d
 • Lasten kanssa s
Bangkok

Bangkok

Thaimaan pääkaupungissa on todellakin kaikkea. Kulttuuria, ostosmahdollisuuksia, historiaa, nähtävyyksiä, siis kaikkea muuta paitsi rantoja. Thaimaassa ollessasi kannattaa viettää ainakin muutama päivä Bangkokissa ja jatkaa sitten matkaa johonkin ihanista rantakohteista.

Lue lisää Rannata
Bangkokissa voit uida hotellin uima-altaassa.
 
Ostoksetg
Harvojen kaupunkien ostosvalikoimat koko maailmassa vetävät vertoja Bangkokin tarjonnalle. Täällä on valtavia kauppakeskuksia ja ulkoilmamarkkinoita ja kaikkea siltä väliltä. Osassa paikoista on tapana tinkiä, kun taas toisissa paikoissa on kiinteät hinnat. Siam Square on hyvä paikka aloittaa shoppailukierros.
 
Ruoka & juomag
Bangkokissa on mahtava valikoima myös ravintoloita. Täällä voit maistella maan kaikkien paikallisten keittiöiden antimia, ja ruokaa on tarjolla koko ajan kaikkialla. Bangkokilaiset haukkaavat mielellään välipala pitkin päivää. Katukeittiöiden ruoka on todella herkullista ja edullista, joten kannattaa ehdottomasti maistaa.
 
Näe & koeg
Bangkok on kokonaisvaltainen elämys kaikille aisteille. Kaupunki on täynnä elämää, väriä, ääniä ja vastakohtia. Täällä voit hetkessä siirtyä vilkkaan liikenteen seasta Wat Phon temppelialueen rauhaan, kierrellä valtavilla Chatuchak Weekend Market -markkinoilla tai Chinatownissa… Bangkokissa on lähes loputtomasti vaihtoehtoja.
 
Lasten kanssa matkallaa
Bangkokin vilkas suurkaupunki ei välttämättä ole rentouttavin kohde lasten kanssa matkustaessa. Pienimmille lapsille elämyksiä on todennäköisesti liikaa, ja aikuiset joutuvat pitämään lapsia silmällä. Siksi rauhallisempi kohde, jossa on perheystävällisiä hotelleja, voi olla parempi vaihtoehto.
Piilota

Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang on Thaimaan toiseksi suurin saari, jonka pinta-alasta 75 prosenttia on luonnonsuojelualuetta. Koh Chang on siis suhteellisen koskematon saari, jossa voit nauttia rentoutumisesta kauniin luonnon keskellä.

Lue lisää Rannatg
Koh Changin länsirannikolla on kymmenkunta rantaa, joista jokainen on omalla tavallaan viehättävä. Yhteistä näille kaikille rannoille on se, että ne eivät ole kovin pitkiä, mutta useimmat niistä ovat suhteellisen matalia. Rannalta toiselle on helppoa liikkua, sillä ne sijaitsevat rannikkotien varrella. Ehdit siis hyvin käydä muutamalla eri rannalla yhden päivän aikana.
 
Ostoksetd
Suurin osa kaupoista sijaitsee Hat Sai Khaossa, mutta valikoimat ovat melko suppeat. Tyypillisiä ostoksia tältä saarelta ovat puukaiverrukset, vaatteet ja rantatarvikkeet.
 
Ruoka & juomad
Koh Changilla on paljon pieniä ruokapaikkoja, varsinkin White Sand Beachillä ja Kai Bae Beachillä, jossa suosittua on BBQ-ruoka ja tietenkin voit maistella myös herkullisia paikallisia ruokia. Kannattaa myös vierailla etelässä sijaitsevassa Bang Baon kalastajakylässä, jossa on tarjolla paljon kalaa ja äyriäisiä.
 
Näe & koed
Lähde vaeltamaan vehreille poluille, sukeltamaan lähellä sijaitseville saarille, purjehtimaan tai kalastamaan. Koh Changilla loma-aktiviteetit keskittyvät luonnossa tekemiseen.
 
Lasten kanssa matkallad
Koh Chang on rauhallinen matkakohde, jonka matalat rannat soveltuvat hyvin varsinkin hieman isommille lapsille. Pienten lasten kanssa on suositeltavaa valita jokin toinen kohde, jossa on perhehotelli.
Piilota

Koh Samui

Koh Samui

Koh Samui on Thaimaan kolmanneksi suurin saari Phuketin ja Koh Changin jälkeen. Täällä on paljon erilaisia hiekkarantoja, hyvä hotellivalikoima sekä lisäksi muutamia koskemattomampia rantoja. Koh Samuin edustalla on saaristo, ja mainiot olosuhteet sukeltaa, kalastaa tai vaikka purjehtia.

Lue lisää Rannatg
Koh Samuilla on riittämiin rantoja. Tunnetuimpia niistä ovat Chaweng Beach ja Lamai Beach, ja sen lisäksi useita tuntemattomampia rantoja. Saaren pisimmät ja eloisimmat rannat ovat pohjois- ja itäpuolilla.
 
Ostoksetf
Ostokset kannattaa tehdä Bangkokissa, jonne voit hyvin pysähtyä muutamaksi päiväksi meno- tai paluumatkalla. Koh Samuin saarella tarjonta on rajallinen, mutta täältä voi hankkia esimerkiksi paikallisia käsitöitä, jotka on valmistettu bambusta, rottingista ja puusta. Hinnat voivat olla hieman korkeampia kuin mantereella, mutta rantavaatteita, aurinkolaseja ja muita turistituotteita voi ostaa kaikkialta.
 
Ruoka & juomaf
Koh Samuin ravintolavalikoima on melkein yhtä monipuolinen kuin Bangkokissa. Täällä voit maistella sekä thaimaalaisia herkkuja että muiden suosittujen keittiöiden, kuten esimerkiksi italialaisen, meksikolaisen ja japanilaisen keittiön antimia. Paikallinen arkiruoka sisältää kalaa, meriruohoa, kookosta ja mausteita ja on ehdottomasti maistamisen arvoista.
 
Näe & koef
Koh Samuilla ranta houkuttelee monine aktiviteetteineen. Täällä voit sukeltaa, vaeltaa, purjehtia, kalastaa tai kokeilla vaikkapa thainyrkkeilyä. Jos haluat tutustua thaimaalaisen kokkauksen saloihin, voit myös osallistua ruoanlaittokurssille.
 
Lasten kanssa matkallad
Koh Samui on mukava ja monipuolinen matkakohde, joka sopii erityisesti hieman vanhemmille lapsille kouluikäisistä ylöspäin.
Piilota

Hua Hin

Hua Hin

Hua Hin on yksi Thaimaan klassikkokohteista, jossa on kaikki rentoon lomailuun tarvittava: ihana ranta, paikallista tunnelmaa, mielenkiintoisia retkiä ja monipuolinen hotellivalikoima.

Lue lisää Rannatg
Hua Hinin ranta on useita kilometrejä pitkä, vaaleaa hienoa hiekkaa ja lisäksi se on myös matala. Vedessä olevat virtaukset saattavat joinain vuoden aikoina nostaa hiekkaa pohjasta, jolloin vesi ei ole ihan yhtä kirkasta kuin muualla Thaimaassa.
 
Ostoksetf
Hua Hinissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Katujen varsilla on pieniä kojuja ja kauppoja, ja lisäksi täällä järjestetään markkinoita, joilta voit tehdä kaikenlaisia löytöjä.
 
Ruoka & juomaf
Khao Takiabin yömarkkinoilla on kalaa ja muita mereneläviä kaikissa mahdollisissa muodoissa. Hua Hinissa on myös monipuolinen valikoima perinteisiä ravintoloita, joiden ruokalistoilla on paikallista ruokaa sekä pizzaa, sushia ja hampurilaisia.
 
Näe & koef
Hua Hin on yksi Thaimaan suosituimmista golfkohteista, sillä lähistöllä on useita hyviä kenttiä. Voit myös kokeilla vaikkapa thainyrkkeilyä, vierailla kuninkaallisessa tiikkipalatsissa tai lähteä ihastelemaan Kwai-joen ylittävää kuuluisaa siltaa.
 
Lasten kanssa matkallas
Hua Hin sopii erityisesti hieman vanhemmille lapsille teini-ikäisestä ylöspäin.
Piilota

Cha Am

Cha Am

Cha-Am sijaitsee vain noin parinkymmenen kilometrin päässä Hua Hinista pohjoiseen ja on suosittu kohde myös thaimaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Tunnelma on täällä mainion paikallinen, tosin rannalla sijaitsevissa hotelleissa on enemmän turisteja, mutta ilmapiiri on silti rauhallinen. Cha-Amissa vietät leppoisan ja rentouttavan loman

Lue lisää Rannatg
Cha-Amin ranta ulottuu pitkälle kohti Hua Hinia, ja erityisesti Cha-Amin ulkopuolella ranta-alue on erityisen kaunis. Joinain vuodenaikoina vedenalaiset virtaukset saattavat nostaa hiekkaa merenpohjasta, jolloin vesi ei ole aivan yhtä kirkasta kuin muualla Thaimaassa.
 
Ostoksetd
Cha-Amissa on paljon matkamuistokojuja, muuten ostosvalikoimat ovat monipuolisemmat Hua Hinissa. Cha-Amin yömarkkinoilla kannattaa ehdottomasti käydä aistimassa paikallista tunnelmaa, ja täällä voit varmasti tehdä yllättäviä löytöjä.
 
Ruoka & juomad
Rantakadulla on pieniä paikallisia ravintoloita, jotka saattavat vaikuttaa vaatimattomilta, mutta ruoka on niissä erittäin herkullista. Cha-Amista etelään sijaitsee Bang Kwain alue, jossa on ravintoloita ja baareja.
 
Näe & koed
Cha-Am, kuten myös Hua Hin, on yksi Thaimaan suosituimmista golfkohteista, sillä lähistöllä on useita hyviä kenttiä. Voit myös kokeilla kalastusta, käydä ihastelemassa kuninkaallista tiikkipalatsia tai lähteä tutustumaan tunnettuun siltaan, joka ylittää Kwai-joen.
 
Lasten kanssa matkallad
Cha-Am ja Hua Hin eivät kumpikaan ole varsinaisia perhekohteita, vaikka hieman isommat lapset varmasti viihtyvätkin täällä.
Piilota

Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet on pieni ja rauhallinen saari, joka on luonnonpuistoa. Saari on tunnettu liidunvalkeista, pehmeistä hiekkarannoistaan ja ihanasta ilmastosta – Koh Samet on yksi Thaimaan kuivimmista saarista, joten täällä aurinkoa riittää vuoden ympäri.

Lue lisää Rannatg
Kauniit rannat sijaitsevat nauhana alkaen Hat Sai Kaewista jatkuen itäistä rannikkoa pitkin. Tunnetuin rannoista on Timanttiranta, jonka eteläpuolella on vielä kymmenkunta isompaa ja pienempää rantaa. Kaikille rannoille on yhteistä se, että hiekka on ihanan pehmeää ja vaaleaa.
 
Ostoksets
Koh Sametilla ei ole varsinaisia ostosmahdollisuuksia. Na Danissa ja suurempien rantojen luona on turistikauppoja, joista voi ostaa t-paitoja, rantapalloja, avaimenperiä ja paikallisia tuotteita, kuten kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Lähin paikka tehdä ostoksia on mantereella sijaitseva Pattaya.
 
Ruoka & juomad
Saaren ravintoloissa voit maistella sekä thaimaalaisia että kansainvälisiä herkkuja. Ravintolat sijaitsevat eri puolilla, niin rannalla kuin ylempänä. Ba Phestä voit jatkaa eteenpäin esimerkiksi Pattayan turistimetropoliin, joka sijaitsee noin 1,5 tunnin matkan päässä.
 
Näe & koes
Jos kaipaat vaihtelua rantaelämään, voit lähteä kokeilemaan erilaisia aktiviteetteja, kuten snorklausta, sukeltamista, purjehdusta tai lähteä vaikkapa saaren ympäri kulkevalle veneretkelle. Mantereella sijaitsevaan Ban Phen kylään kulkee myös laivoja useita kertoja päivässä.
 
Lasten kanssa matkallas
Koh Samet on rauhallinen saari ja sopii siksi myös pienten lasten kanssa matkustaessa. Matka lentokentältä on kuitenkin melko pitkä, joten muut kohteet voivat olla perheystävällisempiä.
Piilota

Rayong Beach

Rayong Beach

Rayongin rannikko on thaimaalaisten oma lomaparatiisi, jossa on ihania rantoja, viehättäviä hotelleja ja mukavan rento tunnelma. Täällä voit kokea aitoa thaimaalaista tunnelmaa, joten kohde sopii hyvin sinulle, joka haluat kokea thaimaalaista arkea ja viettää ihanan rentouttavan loman.

Lue lisää Rannatf
Rayong Beachillä voit rentoutua kullankeltaisilla rannoilla Siaminlahden äärellä. Rannoilla ei ole ruuhkaa, ja myös hotellit sijaitsevat kauniilla rannalla.
 
Ostoksets
Rayong Beachillä on lähinnä markkinoita, joilla on tarjolla kalaa ja hedelmiä. Myös matkamuistoja voi ostaa joistain paikoista. Jos kaipaat kunnon shoppailua, kannattaa suunnata 1,5 tunnin matkan päässä sijaitsevaan Pattayaan.
 
Ruoka & juomas
Rayong Beachillä syöt paikallisten tavoin. Tarjonta ei ole kovin monipuolinen, sillä alue on edelleen suhteellisen koskematonta. Kala- ja äyriäisruokien sanotaan olevan täällä Thaimaan parhaita.
 
Näe & koes
Vesiurheilulajit ovat täällä suosittuja aktiviteetteja. Jos kaipaat vaihtelua, voit lähteä käymään Chantaburin kaupungissa, joka on tunnettu jalokivimarkkinoistaan sekä upeasta katedraalista. Matkalla Chantaburiin voit pysähtyä jollain useista hedelmätiloista, jotka ovat tyypillisiä tälle alueelle.
 
Lasten kanssa matkallas
Rannat ovat tilavia ja lapsiystävällisiä, mutta hotellin ulkopuolella olevissa ravintoloissa on tarjolla ainoastaan thaimaalaista ruokaa. Kaikkein pienimmille lapsille ei siis välttämättä paras kohde.
Piilota

Koh Tao

Koh Tao

Koh Tao on Thaimaan kolmanneksi suurin saari ja tunnettu kauneudestaan sekä vedenalaisesta elämästään. Tjäreborgin hotellit sijaitsevat omalla lahdella Mae Haad Beachin eteläpuolella, vain muutaman askeleen päässä mahtavista snorklausmahdollisuuksista ja kauniista luonnosta.

Lue lisää Rannatf
Itäisellä rannikolla on useita koskemattomia ja kauniita rantoja, joilla on erinomaiset snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Hiekka on ihanan pehmeää ja hienoa.
 
Ostoksets
Koh Taolla on supermarketteja, paikallisia käsitöitä ja matkamuistoja. Muuten ostostarjonta on rajallinen.
 
Ruoka & juomad
Koh Taolla voit maistella sekä paikallisia että kansainvälisiä herkkuja. Saarella on myös useita baareja.
 
Näe & koed
Monet matkailijat tulevat saarelle sen upeiden sukellusmahdollisuuksien vuoksi, mutta myös saaren dramaattisen kaunis luonto vehreine viidakkoineen ja kauniine kallioineen ovat vähintäänkin yhtä mielenkiintoisia elämyksiä kuin kimaltelevat korallit ja monipuolinen vedenalainen maailma.
 
Lasten kanssa matkallas
Koh Tao sopii lapsille, mutta matka lentokentältä kestää suhteellisen kauan, joten muut kohteet voivat olla lapsiystävällisempiä.
Piilota

Koh Phangan

Koh Phangan

Koh Panganin saari Siaminlahdella on suosittu matkakohde. Tämä saari on tunnettu Full Moon Parties -juhlistaan, jotka järjestetään joka kuukausi sekä upeasta luonnosta ja ihanista rannoista. Täällä lomailet ylellisessä ympäristössä, jossa pääset varmasti nauttimaan löytöretkeilijän riemusta.

Lue lisää Rannatg
Rannat sijaitsevat pienissä viihtyisissä poukamissa, jotka ovat kallioiden tai mangrovemetsien reunustamia. Näillä rannoilla voit nauttia Thaimaan auringosta ja uimisesta tai ihailla korallien väriloistoa snorklaten.
 
Ostoksets
Koh Panganilla on lukuisia pienempiä ja suurempia kauppoja, joissa myydään vaatteita, kelloja, cd- ja dvd-levyjä. Muuten ostostarjonta on rajallinen.
 
Ruoka & juomad
Koh Panganilla nautit pääasiassa thaimaalaisista herkuista, mutta täällä on myös jonkin verran kansainvälisiä ravintoloita.
 
Näe & koed
Ehdit hyvin kokea koko saaren lomasi aikana. Jos kaipaat aktiivista lomailua, voit vuokrata maastopyörän ja lähteä tutustumaan Koh Phanganin kansallispuistoon, jossa voit uida vesiputouksessa ja nauttia mahtavista maisemista.
 
Lasten kanssa matkallas
Koh Pangan sopii lapsille, mutta muut matkakohteet voivat olla lapsiystävällisempiä.
Piilota

Pohjois-Thaimaa

 

 • Rannat a
 • Ostokset s
 • Ruoka & juoma s
 • Näe & koe d
 • Lasten kanssa d
Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Maissa on mahtavia vuoristomaisemia, mielenkiintoisia erämaaretkiä ja satoja vuosia vanhoja temppeleitä. Shoppailutarjonta on täällä myös todella monipuolinen.

Lue lisää Rannata
Chiang Maissa voit uida hotellin uima-altaassa.
 
Ostoksetg
Ostoksia voit tehdä lähes kaikkialla ja tarjonta on todellakin monipuolinen. Chiang Mai tunnetaan myös käsityökeskuksena, jossa pääosassa ovat muun muassa silkki ja hopeakorut. Yömarkkinat ovat ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, ja hintataso on siellä todella edullinen.
 
Ruoka & juomag
Myös ravintolavalikoima on Chiang Maissa monipuolinen. Valittavanasi on kaikenlaisia ruokapaikkoja pienistä kadunvarsikojuista ravintoloihin. Kannattaa maistella herkullisia ja ihanilta tuoksuvia paikallisia ruokia, vaikka niiden nimet saattavatkin tuntua monimutkaisilta lausua.
 
Näe & koef
Chiang Maissa on melkein yhtä paljon temppeleitä kuin Bangkokissa ja nähtävää ja koettavaa on todellakin riittämiin. Voit pelata golfia, käydä yömarkkinoilla, paikallisissa kylissä, kuumilla lähteillä, vesiputouksilla, vaeltamassa ja paljon muuta.
 
Lasten kanssa matkallas
Chiang Maissa on paljon tekemistä, joten täällä viihtyvät varmasti hieman vanhemmat lapset. Pienten lasten kanssa matkustaessa kannattaa valita jokin perheystävällisempi ja rauhallisempi kohde.
Piilota

Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai on vauhdikas kohde täynnä seikkailuja ja elämyksiä. Voit lähteä vaeltamaan viidakkoon, matkustaa jokiveneellä tai tutustua Kultaisen kolmion alueeseen, jossa Thaimaa, Burma ja Laos kohtaavat. Chiang Rai on todellinen seikkailijan paratiisi!

Lue lisää Rannata
Chiang Raissa voit uida hotellin uima-altaassa.
 
Ostoksetf
Mielenkiintoisia paikkoja löytöjen tekemiseen ovat yömarkkinat ja paikalliset markkinat. Erilaisia käsitöitä ja taidetta on tarjolla paljon. Jos haluat mieluummin shoppailla sisätiloissa, voit lähteä ostoskeskukseen.
 
Ruoka & juomad
Chiang Raissa on monipuolinen ravintolavalikoima, ja ruokalistoilla on sekä thaimaalaisia että kansainvälisiä ruokia.
 
Näe & koeg
Chiang Raissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että yksi loma ei luultavasti riitä kaikkiin seikkailuihin. Täällä voit ihastella temppeleitä, vaeltaa luonnossa, lähteä pyöräretkelle, käydä museoissa tai rentoutua spassa.
 
Lasten kanssa matkallas
Vanhemmat lapset viihtyvät varmasti hyvin Chiang Raissa. Pienten lasten kanssa matkustaessa kannattaa valita rauhallisempi ja lapsiystävällisempi kohde.
Piilota