Matkat – Karon Beach

Karon Beachillä lomailet rauhallisissa tunnelmissa mutta kuitenkin lähellä Patongin huvittelumahdollisuuksia.

Karon Beach sijaitsee Kata Beachin lähellä, vain viiden kilometrin päässä Patongista. Karon Beach on Patongia rauhallisempi kohde, jossa asut lähellä huvielämää, muttet kuitenkaan sen keskellä. Kohteen suurin vetonaula on leveä, kullankeltainen ranta, joka kulkee etelän varjoisilta kallioilta parin kilometrin pituisena kohti pohjoista ja Patongia. Vaikka ranta on korkeasesongin aikaan suosittu, siellä tulee harvoin ahdasta, koska tilaa on paljon. Vesi on turkoosinsinistä ja lämmintä, mutta toisin kuin monissa muissa Phuketin rantakohteissa, ranta ei ole erityisen matala, joten se ei ole ihanteellisin paikka pienille lapsille.

Ravintolat ja huvielämä

Karon Beachillä on hyvä valikoima ravintoloita, viihdettä ja kauppoja kahdenkin viikon loman ajaksi. Useimmat sijaitsevat keskustassa. Siemaile Singha-olutta ja maistele paikallisia herkkuja, joiden raaka-aineet tulevat sekä merestä että maalta.

Perheloma Thaimaassa

Matkustatko Karon Beachille perheen kanssa? Silloin Family Comfort -hotellimme Phuket Orchid Resort & Spa on kuin sinulle tehty. Hotellissa on viihtyisät huoneet, kaksi lastenallasta pienille ja hieman isommille, useita ravintoloita ja baareja, viihdettä sekä paljon muuta.

Hotelleja moneen makuun

Tjäreborgilla on Karon Beachillä runsaasti hotellivaihtoehtoja. Voit valita yksinkertaisemman majoituksen, mikäli aiot käyttää hotellia lähinnä nukkumiseen, tai ylellisemmän vaihtoehdon, jos haluat rentoutua kunnolla ja laittaa mukavuuden etusijalle. Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme tyylikästä Beyond Resort Karon -hotellia, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Hotellilla järjestetään esimerkiksi ruuanlaittokursseja, joilla opitut taidot ovat omaperäisiä ja hyödyllisiä matkamuistoja.

Temppeleitä ja kansallispuistoja

Karon Beachin lähialueet tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, ja kohteesta on helppo vierailla Phuketin saaren eri osissa. Lähistöllä on esimerkiksi museo, temppeleitä, kansallispuistoja, perhostaloja ja paljon kauniita rantoja. Lisäksi naapurikohde Patongissa on valtava tarjonta viihdettä, ravintoloita ja tietenkin ostosmahdollisuuksia. Täältä löydät kaikkea mahdollista, kuten edullista elektroniikkaa, vaatteita, kenkiä, laukkuja ja matkamuistoja. Patongiin pääsee tuk-tukilla noin vartissa.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Luksushotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Kilometrin pituinen hiekkaranta
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Karon Beach

Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Karon Beachin suurin vetonaula on ihana ranta. Leveä ja kullankeltainen ranta levittyy etelän varjoisilta kallioilta parin kilometrin pituisena kohti pohjoista ja Patong Beachiä. Ranta sijaitsee Karonin pääkadun alapuolella, joten auringon ja uimisen lisäksi tarjolla on myös ravintoloita ja paljon vesiurheilulajeja. Vaikka ranta on korkeasesongin aikaan suosittu, siellä tulee harvoin ahdasta, koska tilaa on paljon. Vesi on turkoosinsinistä ja lämmintä, mutta toisin kuin monissa muissa Phuketin rantakohteissa, ranta ei ole erityisen matala. Siksi Karon Beach ei ole ihanteellisin paikka pienille lapsille, mutta onneksi lähellä sijaitsee Kata Beach, jonka rannat ovat varjoisia ja matalia.

Freedom Beach

Freedom Beach on rannikon parhaiten hoidettuja rantoja. Ranta sijaitsee Patong Beachin ja Karon Beachin välissä, ja sinne pääsee vain taksiveneellä. Perillä sinua odottaa parinsadan metrin hienohiekkainen ranta ja hyvät snorklausmahdollisuudet.
Lue lisää Phuketin rannoista.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 10 t 30 min - 13 t

Näin matkustat tänne

Karon Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella.

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Karon Beachille myös joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Phuketin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Karon Beachillä olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset ovat useimmiten bussilla, mutta toisinaan hotellin sijainnin tai matkustajamäärän vuoksi käytössä saattaa olla myös minibussi tai taksi. Ajoaika bussilla Phuketin lentokentältä Karon Beachille kestää noin 2 tuntia (n. 40–55 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Karon Beachillä on paljon ravintoloita kaikissa hintaluokissa. Tarjolla on sekä thaimaalaista että kansainvälistä ruokaa.
Karon Beachin yöelämä on vilkasta ja tunnelmallista useiden kansainvälisten ja paikallisten baarien ansiosta. Useimmat yöelämän paikat sijaitsevat Karon Beachin suuren liikenneympyrän tuntumassa. Lähellä sijaitsee myös Phuketin yöelämän huvikeskus Patong Beach, jonka monet baarit ja yökerhot ovat avoinna aikaiseen aamuun saakka. Patong Beachille pääsee helpoiten taksilla tai tuk-tukilla.
Ostokset
Karon Beachin ostosalue alkaa rannan lähellä sijaitsevalta liikenneympyrältä. Jos lähdet päätieltä ylöspäin Karonin buddhalaistemppeliä kohti, löydät enemmän kauppoja, räätäleitä, apteekkeja ja ruokakauppoja. Thaimaasta voi myös ostaa merkkisilmälaseja murto-osalla siitä hinnasta, mitä ne maksaisivat Suomessa, ja näöntarkastus on ilmaista. Läheisellä Patong Beachillä on vielä enemmän valikoimaa, ja siellä on myös ostoskeskuksia ja markkinoita.

Markkinat

Karon Beachillä järjestetään temppelin luona markkinat, joilla myydään ruokaa ja vaatteita. Beach Road -rantakadulla Karon Beachillä on myös paikalliset markkinat, Karon Bazaar, joilla myydään vaatteita ja kenkiä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Karon Beachillä on paljon tekemistä niin isoille kuin pienillekin. Voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, osallistua ruuanlaittokursseille, ottaa rentouttavan hieronnan tai käydä vilkkaalla Patong Beachillä tai Phuket Townissa.

Dino Park

Kata Beachin ja Karon Beachin välissä sijaitsee Dino Parkin teemaravintola, jossa tarjoillaan sekä hampurilaisia että thairuokaa. Ruoka syödään pienten vesiputousten ja vehreän kasvillisuuden keskellä. Kasvillisuuden lomasta ilmestyy välillä dinosauruksia, ja ravintolan yhteydessä on myös minigolfrata samalla teemalla.
Karon Beachiltä on lyhyt matka tunnettuihin nähtävyyksiin, kuten Laem Prompthemin näköalapaikalle, Wat Karonin temppelille (Karon Temple) ja The Big Buddha -patsaalle.
Kulkuyhteydet
Karon Beachillä on kätevintä liikkua bussilla, taksilla tai tuk-tukilla. Pitkähäntäveneen kyytiin voi hypätä taksin tapaan ja suunnata jollekin tietylle saarelle tai rannalle. Hinnasta ja paluumatkasta on hyvä sopia etukäteen, ja maksu kannattaa suorittaa paluumatkalla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennolla matkustaneet lomailevat omin päin.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Visa-automaatista maksiminosto 10 000 bahtia kerralla. Kohteessa toimivat Eurocard-, MasterCard- ja Visa-luottokortit.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä bahteilla. Voit myös maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Visa Electron -kortilla ei voi maksaa retkiä.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Kohde kasvaa jatkuvasti, joten rakennustyömaita voi olla siellä täällä. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Karon Beach on erinomainen matkakohde lasten kanssa matkustamiseen, mutta kohteessa kannattaa olla tarkkana, koska ihmisiä on liikkeellä paljon ja liikenne on arvaamatonta. Lapsiystävällinen Family Comfort -hotellimme, Phuket Orchid Resort & Spa, on hyvä valinta perheille.
Liikunta ja treeni
Karon Beachin rannoilla voit kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, ja golfia on mahdollista pelata Karon Beachin lähistöllä.

Tee matkahaku – Karon Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.