Matkat – Karon Beach

Karon Beachillä lomailet rauhallisissa tunnelmissa mutta kuitenkin lähellä Patongin huvittelumahdollisuuksia.

Karon Beach sijaitsee Kata Beachin lähellä, vain viiden kilometrin päässä Patongista. Karon Beach on Patongia rauhallisempi kohde, jossa asut lähellä huvielämää, muttet kuitenkaan sen keskellä. Kohteen suurin vetonaula on leveä, kullankeltainen ranta, joka kulkee etelän varjoisilta kallioilta parin kilometrin pituisena kohti pohjoista ja Patongia. Vaikka ranta on korkeasesongin aikaan suosittu, siellä tulee harvoin ahdasta, koska tilaa on paljon. Vesi on turkoosinsinistä ja lämmintä, mutta toisin kuin monissa muissa Phuketin rantakohteissa, ranta ei ole erityisen matala, joten se ei ole ihanteellisin paikka pienille lapsille.

Ravintolat ja huvielämä

Karon Beachillä on hyvä valikoima ravintoloita, viihdettä ja kauppoja kahdenkin viikon loman ajaksi. Useimmat sijaitsevat keskustassa. Siemaile Singha-olutta ja maistele paikallisia herkkuja, joiden raaka-aineet tulevat sekä merestä että maalta.

Perheloma Thaimaassa

Matkustatko Karon Beachille perheen kanssa? Silloin Family Garden -hotellimme Phuket Orchid Resort & Spa on kuin sinulle tehty. Hotellissa on viihtyisät huoneet, kaksi lastenallasta pienille ja hieman isommille, useita ravintoloita ja baareja, viihdettä sekä paljon muuta.

Hotelleja moneen makuun

Tjäreborgilla on Karon Beachillä runsaasti hotellivaihtoehtoja. Voit valita yksinkertaisemman majoituksen, mikäli aiot käyttää hotellia lähinnä nukkumiseen, tai ylellisemmän vaihtoehdon, jos haluat rentoutua kunnolla ja laittaa mukavuuden etusijalle. Jos matkustat ilman lapsia, suosittelemme tyylikästä Beyond Resort Karon -hotellia, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa. Hotellilla järjestetään esimerkiksi ruuanlaittokursseja, joilla opitut taidot ovat omaperäisiä ja hyödyllisiä matkamuistoja.

Temppeleitä ja kansallispuistoja

Karon Beachin lähialueet tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, ja kohteesta on helppo vierailla Phuketin saaren eri osissa. Lähistöllä on esimerkiksi museo, temppeleitä, kansallispuistoja, perhostaloja ja paljon kauniita rantoja. Lisäksi naapurikohde Patongissa on valtava tarjonta viihdettä, ravintoloita ja tietenkin ostosmahdollisuuksia. Täältä löydät kaikkea mahdollista, kuten edullista elektroniikkaa, vaatteita, kenkiä, laukkuja ja matkamuistoja. Patongiin pääsee tuk-tukilla noin vartissa.

Hyvä tietää
 • Family Garden -hotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Luksushotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Kilometrin pituinen hiekkaranta
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Karon Beach

Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Karon Beachin suurin vetonaula on ihana ranta, joka sopii erinomaisesti myös lenkkeilyyn ja kävelyretkiin. Leveä ja kullankeltainen ranta levittyy etelän varjoisilta kallioilta parin kilometrin pituisena kohti pohjoista ja Patongia. Ranta sijaitsee Karonin pääkadun alapuolella, joten auringon ja uimisen lisäksi tarjolla on myös ravintoloita ja paljon vesiurheilulajeja. Vaikka ranta on korkeasesongin aikaan suosittu, siellä tulee harvoin ahdasta, koska tilaa on paljon. Vesi on turkoosinsinistä ja lämmintä, mutta toisin kuin monissa muissa Phuketin rantakohteissa, ranta ei ole erityisen matala. Siksi Karon Beach ei ole ihanteellisin paikka pienille lapsille, mutta onneksi lähellä sijaitsee Kata Beach, jonka rannat ovat varjoisia ja matalia.

Freedom Beach

Freedom Beach on rannikon parhaiten hoidettuja rantoja. Ranta sijaitsee Patongin ja Karonin välissä, ja sinne pääsee vain taksiveneellä. Perillä sinua odottaa parinsadan metrin hienohiekkainen ranta ja hyvät snorklausmahdollisuudet.

Rantaelämä Phuketissa

Phuketissa on paljon ihania rantoja. Kätevä ja tyylikäs tapa päästä läheisille rannoille on taksivene eli ns. pitkähäntävene. Veneellä pääset päiväksi rannalle nauttimaan uimisesta ja auringosta, ja takaisin voit matkustaa veneenkuljettajan kanssa sopimaasi aikaan. Sekä hinnasta että paluuajasta kannattaa sopia ennen veneeseen lähtöä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 10 t 30 min - 13 t

Näin matkustat tänne

Karon Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella. Lento laskeutuu Phuketin kentälle.

Tjäreborgin kautta voit myös joustavasti matkustaa Phuketiin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Karon Beachillä olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset ovat useimmiten bussilla, mutta toisinaan hotellin sijainnin tai matkustajamäärän vuoksi käytössä saattaa olla myös minibussi tai taksi. Ajoaika bussilla Phuketin lentokentältä Karon Beachille kestää noin 2 tuntia (n. 40–55 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Karon Beachillä on paljon ravintoloita kaikissa hintaluokissa. Tarjolla on sekä thaimaalaista että kansainvälistä ruokaa.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaassa voi syödä herkullista ruokaa hyvin edullisesti, mutta sekä ruuan laadussa että hinnassa on suurta vaihtelua eri paikkojen välillä. Suosituimmissa matkakohteissa, kuten Patongissa, hintataso voi olla korkeampi, mutta Suomeen verrattuna hinnat ovat aina edullisia. Ravintolassa on tapana tilata useita ruokalajeja, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Kuten yleensä ulkomailla, myös täällä kannattaa noudattaa kahta perussääntöä: syö ravintoloissa, joissa on paljon muitakin asiakkaita, ja mikäli mahdollista, syö paikallisten suosimissa paikoissa. Ensin mainittu sääntö takaa, että ruoka ei ole seissyt pitkään, ja toinen kertoo laadukkaasta ruuasta.

Thaimaan ruoka

Thaimaalainen keittiö pohjautuu saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin sekä riisiin tai nuudeleihin, jotka muodostavat ruokalajien pohjan. Monet ruokalistat vaikuttavat ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta ruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko riisin tai nuudelin kanssa, sellaisenaan, tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruoka on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Riisi ja curry

Toinen pääruokalaji on riisi ja curry, joka on eräänlainen thaimaalainen pikaruoka. Saat lautasellisen riisiä, johon voit lisätä curryn itse. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin. Curry saattaa olla todella mausteista, koska siihen tulee chiliä ja muita voimakkaita mausteita.

Salaatti

Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja, mutta kyse ei ole mistään tavanomaisista vihersalaateista. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa. Salaatti riisin kera riittää usein lounaaksi. Huomioi, että thaimaalaiset salaatit voivat olla myös tulisia, koska niissä on usein paljon punaista tai vihreää chiliä pilkottuna. Valkoinen riisi helpottaa tulisuutta, mutta vedenjuonnista ei ole apua.

Keitot

Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Ruokasanastoa

Useimmissa ravintoloissa on englanninkieliset ruokalistat, mutta thainkielisen ruokasanaston tunteminen voi silti olla hauskaa ja hyödyllistä. Länsimaiseen asuun muutettuna sanojen kirjoitustapa vaihtelee, sillä Thaimaassa käytetään eri kirjoitusjärjestelmää.
• pihvi – woa
• kala – pla
• liha – muu
• kana – gai
• riisi – kao
• nuudelit – guay tiaw
• katkaravut – gung
• vesi – nam

Juomat

Thaimaan kaksi tavallisinta olutmerkkiä ovat Singha ja Chang, jotka sopivat hyvin maan ilmastoon: karvaan makunsa ansiosta ne sammuttavat suurimmankin janon. Singha on tosin hieman makeampaa. Oluiden alkoholipitoisuus on suomalaista keskiolutta korkeampi, 6–7 prosenttia. Paikallisten oluiden lisäksi saatavilla on tunnetuimpia ulkomaisia oluita, kuten Heinekenia ja Carlsbergiä.
Hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, ja ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.
Karon Beachin yöelämä on vilkasta ja tunnelmallista useiden kansainvälisten ja paikallisten baarien ansiosta. Lähellä sijaitsee myös Phuketin yöelämän keskus Patong, jonka monet baarit ja yökerhot ovat avoinna aikaiseen aamuun saakka. Patongiin pääsee helpoiten taksilla tai tuk-tukilla.
Ostokset
Kuten aina Thaimaassa, myös Karon Beachillä kauppojen valikoima houkuttelee ostamaan kaikkea mahdollista. Alkuun kannattaa kuitenkin pysyä maltillisena, sillä lähes aina löydät seuraavina päivinä parempia vaihtoehtoja kuin ensin näkemäsi. Karon Beachin ostosalue alkaa rannan lähellä sijaitsevalta liikenneympyrältä. Jos lähdet päätieltä Karonin buddhalaistemppeliä kohti, löydät valokuvausliikkeitä, apteekkeja, pankkeja ja räätälin toisensa jälkeen. Karon Circlen lähellä olevista kaupoista voit ostaa kenkiä, aurinkolaseja, laukkuja, matkalaukkuja ja monenlaisia matkamuistoja. Thaimaasta voi myös ostaa merkkisilmälaseja murto-osalla siitä hinnasta, mitä ne maksaisivat Suomessa, ja näöntarkastus on ilmaista. Beach Roadilla sijaitsevassa Karon Bazaarissa on hyvä ostosvalikoima. Läheisessä Patongin kohteessa on vielä enemmän valikoimaa, ja siellä on myös ostoskeskuksia ja markkinoita.

Karon Beachin markkinat

Karon Beachillä järjestetään temppelin luona markkinat, joissa myydään ruokaa ja vaatteita. Rantakadulla on myös markkinat, joissa myydään vaatteita ja kenkiä.

Central Festivalin ostoskeskus

Central Festival on valtava ostoskeskus, joka sijaitsee Patongin ja Phuket Townin välissä. Täältä löydät useita trendikkäitä, tunnettuja vaateliikkeitä.

Ostoksilla Phuketissa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka! Täältä voit ostaa kaikkea mitä kuvitella saattaa – valikoima on valtava ja hinnat uskomattoman edullisia. Tavarataloissa käytetään vakiohintoja, joita yhä useammat paikat noudattavat. Markkinoilla ja monissa pienemmissä liikkeissä tinkiminen sen sijaan on tapana. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostoskeskukset

Phuket Towniin johtavan tien varrella on kolme suurta tavarataloa, Tesco Lotus, Big C ja Central Festival. Phuket Townissa sijaitsevat Robinsonin ja Ocean Plazan ostoskeskukset. Patongissa on Jungceylonin ostoskeskus. Useimmat kaupat hyväksyvät yleisimmät maksukortit, mutta käteistä on silti hyvä olla varalta mukana.

Räätälit

Kotipuolessa vaatteiden teettäminen räätälillä ei yleensä tule kysymykseenkään, koska se on kallista ja räätäleitä on nykyään harvassa. Thaimaassa asia on päinvastoin: räätäleitä on joka kadunkulmassa, ja hinnat ovat erittäin edullisia. Mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita voi saada jopa samaan hintaan kuin kaupan vaatteita.

Phuketissa on useita hyviä räätäleitä, mutta on myös paljon niitä, jotka käyttävät huonolaatuisia materiaaleja ja tekevät työn huolimattomasti. Vaikka vaate näyttäisi valmiina hyvältä, se ei välttämättä kestä kovin montaa pesua. Räätälin valinnassa kannattaa siis olla huolellinen.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa
• silkkivaatteita
• mittatilaustyönä teetettyjä vaatteita
• jalokiviä
• kultaa, hopeaa ja helmiä
• tinatuotteita
• puuveistoksia
• batiikkikankaita
• laukkuja
• silmälaseja ja linssejä

Tinkiminen

Tinkiminen on Thaimaassa tapana. Suomalaisen mielestä se voi tuntua alkuun hankalalta, mutta sitä kannattaa kokeilla. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä. Jos et halua tinkiä, se ei tietenkään ole pakollista, mutta toisaalta sinun ei myöskään kannata ostaa tuotteita, jotka ovat mielestäsi liian kalliita. Jos kauppias ei suostu ehdottamaasi hintaan, kiitä kohteliaasti ja jatka matkaasi –mahdollisuuksia tehdä edullisia ostoksia tulee kyllä lisää. Älä tingi ravintoloissa tai paikoissa, joissa tuotteilla on jo hintalaput.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Karon Beachillä on paljon tekemistä niin isoille kuin pienillekin, jotka kaipaavat vaihtelua rantaelämään. Alla on joitakin vinkkejä aktiviteeteista, mutta paikan päällä löydät myös paljon muuta.

Dino Park

Kata Beachin ja Karon Beachin välissä sijaitsee Dino Parkin teemaravintola, jossa tarjoillaan sekä hampurilaisia että thairuokaa. Ruoka syödään pienten vesiputousten ja vehreän kasvillisuuden keskellä. Kasvillisuuden lomasta ilmestyy välillä dinosauruksia, ja ravintolan yhteydessä on myös minigolfrata samalla teemalla. Hyvä tapa viettää iltapäivää, jos haluat hieman vaihtelua aurinkoon.

Phuket Town

Phuket Townin perustivat kiinalaiset kauppiaat, jotka hyödynsivät saaren tinaesiintymiä. Ajalta on säilynyt paljon rakennuksia Old China Townissa. Kaupungissa on paljon nähtävää ja hyvät ostosmahdollisuudet, esimerkiksi joka viikonloppu järjestettävillä markkinoilla. Aivan kaupungin ulkopuolella on myös useita suuria ostoskeskuksia.

The Big Buddha

Jos haluat katsella lomallasi nähtävyyksiä, ehdoton käyntikohde on Katan ja Chalongin välissä sijaitsevalla vuorella kohoava suuri Buddha-patsas. Patsas on hohtavaa marmoria ja huikeat 45 metriä korkea. Rakennustyöt ovat edelleen käynnissä, ja niitä rahoitetaan lahjoituksilla. Halutessasi voit lahjoittaa patsaaseen tiilen ja saada nimesi kaiverrettuna siihen. Hyvällä tuurilla saatat myös saada siunauksen munkilta, joita on usein paikalla. Ylös pääseminen käy hieman voimille mutta on sen arvoista jo pelkästään eteläisen Phuketin ylle avautuvan upean maiseman vuoksi. Halutessasi voit munkkien tapaan kävellä koko matkan ylös patsaalle, mutta helpompaa on mennä taksilla.

Laem Phromthep Cape

Yksi Phuketin suosituimmista näköalapaikoista tunnetaan myös eteläisen Thaimaan upeimpiin kuuluvista auringonlaskuista. Huipulta on upea näköala läheisille saarille ja rannoille. Iltapäivisin moni suuntaa tänne nähdäkseen auringon laskevan kimaltavaan mereen. Laem Phromthep Cape sijaitsee noin 2 kilometriä Rawai Beachiltä etelään. Paikalla on myös hedelmätori ja maisemaravintola.
Kulkuyhteydet

Taksi

Paikallisbussin tapaan toimivat songthaewit ovat ikään kuin pakettiautoja, joiden takaosa on korvattu penkeillä ja katoksella. Kyytiin pääsee viittomalla kuljettajalle ja hyppäämällä penkille, aikatauluja ei ole. Karon Beachiltä pääsee Phuket Towniin tai rannikkoa pitkin Bangtao Beachille saakka.
Phuketin taksit ovat pieniä punaisia tuk-tukeja tai ns. tavallisia taksiautoja. Yleensä käytössä on vakiohinnat, mutta voit yrittää tinkiä hieman. Sovi hinnasta aina etukäteen. Aja ainoastaan vihreällä tai keltaisella numerokyltillä varustetuilla takseilla, koska niillä on ajoluvat.

Pitkähäntävene

Pitkähäntäveneitä voi vuokrata hieman taksien tapaan, mikäli haluat päästä jollekin tietylle saarelle tai rannalle. Yleensä hinnasta ja paluukyydin ajankohdasta sovitaan ennakkoon, ja matka maksetaan paluumatkalla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennolla matkustaneet lomailevat omin päin.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Visa-automaatista maksiminosto 10 000 bahtia kerralla. Kohteessa toimivat Eurocard-, MasterCard- ja Visa-luottokortit.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä bahteilla. Voit myös maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Visa Electron -kortilla ei voi maksaa retkiä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Kohde kasvaa jatkuvasti, joten rakennustyömaita voi olla siellä täällä. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen
Karon on erinomainen matkakohde lasten kanssa matkustamiseen, mutta kohteessa kannattaa olla tarkkana, koska ihmisiä on liikkeellä paljon ja liikenne on arvaamatonta.

Lastenvaunut

Karon Beach soveltuu hyvin lastenvaunujen kanssa liikkumiseen, mutta ihmismäärän vuoksi kaduilla voi tulla ahdasta.

Dino Park

Kata Beachin ja Karon Beachin välissä sijaitsee Dino Parkin teemaravintola, jossa tarjoillaan sekä hampurilaisia että thairuokaa. Ruoka syödään pienten vesiputousten ja vehreän kasvillisuuden keskellä. Kasvillisuuden lomasta ilmestyy pari kertaa tunnissa dinosauruksia. Ravintolan yhteydessä on myös minigolfrata samalla teemalla.

Matkalla lasten kanssa Phuketissa

Monet matkustavat Thaimaahan pientenkin lasten kanssa. Vaikka pitkät lennot ja mahdollinen jet lag voivat olla rasittavia, niistä toipuu yleensä parissa päivässä. Kuljetus lentokentältä hotellille kannattaa varata etukäteen, jotta siitä ei tarvitse huolehtia kohteeseen saavuttaessa.

Lasten kanssa kohteessa

Paikan päällä lasten kanssa lomailu on helppoa, ja useimmat rannat ovat lapsiystävällisiä. Monista ravintoloista saa esimerkiksi kanaa ja ranskalaisia, jotka maistuvat yleensä myös niille lapsille, jotka eivät ole kovin seikkailunhaluisia uusien ruokien suhteen. Paistettu riisi ja banaanipannukakku ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen. Osta kohteessa aina pullovettä vatsataudin välttämiseksi. Vesipullot ovat todella halpoja, ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi loman onnistumiseen.

Lapsiystävällinen majoitus

Lapsiperheen majoitukseksi suosittelemme bungalowia tai muuta pienempää kohdetta, jossa sekä ranta, ravintolat että oma sänky ovat aina lähellä.

Ravintolat

Lapset ovat tervetulleita ja pidettyjä kaikkialla Thaimaassa. Ravintoloissa ei kuitenkaan usein ole erityisjärjestelyjä lasten varalle. Ruokalistoilla on yleensä myös lapsille sopivia ruokia: omeletteja, kanaleipiä, hedelmälautasia tai friteerattua banaania. Ravintoloissa ei ole hoitopöytiä tai muita varusteita.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa hyvinvarustelluista apteekeista, joistakin suuremmista ruokakaupoista sekä joistakin isoista hotelleista.
Tee matkahaku – Karon Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.