Matkat – Kata Beach

Kata Beachillä on ihanan pitkä hiekkaranta ja useita korkeatasoisia hotelleja. Juuri siksi niin monet Thaimaan-kävijät palaavat tänne vuosi toisensa jälkeen.
Kata Beach on erinomainen matkakohde niin kaveriporukoille kuin golffareillekin, ja se sopii myös yksinkertaisen ja rentouttavan loman viettoon, jolla kaikki on käden ulottuvilla. Kata Beachin yöelämä on hieman rauhallisempaa kuin sen pohjoispuolella olevissa kohteissa. Kata Beachillä on kuitenkin paljon tekemistä: aktiviteetteja, ostospaikkoja, ravintoloita ja miellyttävää huvielämää sekä tietenkin myös leveä, kaksi kilometriä pitkä kullankeltainen hiekkaranta. Rannan pohjoispäässä sijaitsee varsinainen keskusta, jossa on hyvä valikoima ravintoloita ja pikkukauppoja. Ruoka on hyvää ja edullista, joten voit huoletta tilata vaikka useamman ruokalajin aterian. Jos olet ruuan suhteen hieman kokeilunhaluisempi, tutustu Kata Beachin läpi kulkevan kadun varrella olevien kojujen tarjontaan. Tällä syöt thaimaalaiseen tapaan hyvää ja edullista ruokaa, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

Hotelleja jokaiseen makuun

Tjäreborgilla on Kata Beachillä reilut kymmenen hotellia. Niiden luokitus vaihtelee kahdesta viiteen sydämeen, ja ne sijaitsevat joko lähellä rantaa tai hieman ylempänä. Löydät siis juuri omiin toiveisiisi ja lomasuunnitelmiisi sopivan hotellin, halusitpa sitten viettää lomasi uima-altaalla rentoutuen tai tutustuen Phuketin saaren nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin.

Ylellisyyttä Kata Noissa

Kata Beachin eteläpuolisessa poukamassa sijaitsee Kata Noi eli "pieni Kata", jossa on huomattavasti rauhallisempaa, vähemmän kauppoja ja ravintoloita sekä vähemmän aurinkotuoleja rannalla – siis ikään kuin Kata Beachin pienempi ja rauhallisempi versio. Jos haluat viettää oikein ylellisen loman, sinun kannattaa valita jompikumpi Kata Noin rannalla sijaitsevista hotelleistamme, jotka ovat saaneet erinomaisia arvosteluja vierailtamme. Valittavanasi on joko Katathani Phuket Beach Resort, joka on ylellinen koko perheelle sopiva hotelli, tai The Shore at Katathani, joka on hyvin hienostunut hotelli vain parin askelen päässä rannasta. Siellä voit nauttia omasta uima-altaasta, spa-hoitolasta ja viinikellarin antimista.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Rantahotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kata Beach

Rannat
Kata Beachin rantaa peittää kullankeltainen, hienojakoinen hiekka. Rannan pohjoisosa on Club Med -hotellin aluetta, mutta yleensä sinnekin voi mennä ongelmitta. Hotellin palvelut ovat kuitenkin vain hotellivieraiden käytössä. Kata Beachin rannan tietyiltä alueilta voi myös vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Kata Noi Beach - pieni ja rauhallinen ranta

Kata Noin pieni ja viihtyisä ranta sijaitsee Kata Beachin eteläpuolella. Rannan lähellä on pääasiassa suuria hotelleja. Tunnelma on täällä rauhallisempi ja ihmisiä vähemmän kuin Kata Beachillä. Jos haluat snorklata, eniten nähtävää on rantaa reunustavilla niemillä.

Nai Harn Beach

Nai Harnin rannalla suurin osa ihmisistä on kerääntynyt Phuket Yacht Clubin ympäristöön, mutta muuten rannalla on rauhallista. Nai Harnilla näet saaren kauneimmat auringonlaskut.

Nui Beach

Nui Beach sijaitsee Kata Beachin eteläpuolella. Rannalle on hieman vaikea päästä. Kyseessä on yksi eteläisen Phuketin upeimmista ja ainutlaatuisimmista helmistä. Pientä poukamaa reunustavat molemmin puolin graniittikalliot. Kallioiden, karkeajakoisen hiekan ja melko jyrkästi syvenevän pohjan ansiosta vesi pysyy kirkkaana myös kovemman aallokon aikaan. Snorklatessa sinun ei tarvitse uida kauaksikaan graniittilohkareiden keskellä, kun näet jo ainakin kolmekymmentä eriväristä ja -näköistä kalalajia. Koska rannan rauhallisuus halutaan säilyttää, taksiveneet eivät saa jäädä odottamaan rannalle, vaan niiden on jätettävä matkustajat kyydistä ja palattava sovittuna aikana hakemaan heidät. Nui Beachille pääsee Kata Beachiltä helpoiten taksiveneellä, jolloin yhdensuuntainen matka on noin 15 minuuttia.
Lue lisää Phuketin rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kata Beachin varsinainen keskusta sijaitsee rannan pohjoispäässä. Siellä on hyvä valikoima ravintoloita. Tarjolla on sekä paikallisen että kansainvälisen keittiön herkkuja. Ruoka on maukasta ja kohtuuhintaista, joten voit siis huoletta tilata useammankin ruokalajin aterian ilman pelkoa suuresta laskusta.
Kata Beachin yöelämä on melko samanlaista kuin Phuketin länsirannikon muissakin kohteissa. Keskustassa on useita baareja, mutta yöelämä ei ole yhtä vilkastakuin Karon Beachillä ja Patong Beachillä. Kata Beachin eteläosassa on useita pienempiä baareja vieri vieressä, joista löydät omasi kokeilemalla.
Ostokset
Kata Beach voidaan jakaa kolmeen osaan; etelä-, keski- ja pohjoisosaan. Kaupoissa myydään muun muassa rantavaatteita, leikkikaluja, kenkiä, aurinkolaseja ja matkalaukkuja. Täällä on myös räätäli, apteekki, ruokakauppoja ja optikoita. Merkkikehykset ovat jonkin verran halvempia ja näöntarkastus, linssit ja tavanomaisemmat lasit huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Patong Beachillä ja Phuket Townissa on paremmat ostosmahdollisuudet, jos kaipaat laajempaa valikoimaa.

Markkinat

Kata Beachillä järjestetään omat paikalliset ruokamarkkinat pari kertaa viikossa.
Liikunta ja treeni
Sukeltamisen ja snorklauksen lisäksi voit pelata tennistä ja golfia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kata Beachillä on tarjolla paljon aktiviteetteja. Karon Beachille ja Patong Beachille on lyhyt matka, joten valikoima lähistöllä on erittäin monipuolinen.

Kalastusretket

Unohda ahven ja turska: täällä voit kalastaa kultaeväisiä tonnikaloja ja barrakudaa, jotka pistävät kunnolla vastaan. Suurin osa kalastusretkistä sisältää varustuksen, lounaan, syötit ja snorklausta riutalla. Koko päivän retkistä maksetaan osallistujakohtainen hinta. Jos haluat syödä kalansaaliistasi valmistetun illallisen, se on usein järjestettävissä.

Tutkimusmatkoja Kata Beachin eteläpuolelle

Noin 20 minuutin matkan päässä Kata Beachiltä on rivissä kauniita rantoja, joilla koralliriutat ja niiden myötä kalat tulevat aivan vesirajan tuntumaan. Käymisen arvoisia ovat esimerkiksi Nai Harnin ja Ao Sanen rannat, joista jälkimmäinen sijaitsee syrjäisellä paikalla luksushotellin vieressä. Snorkkeli ja maski kannattaa ottaa mukaan, sillä nähtävää on paljon. Rawai Beachillä kannattaa myös käydä, ei niinkään uimisen vaan erinomaisten kalaravintoloiden takia, jotka ovat tehneet Rawaista suositun niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Parhaimmat uinti- ja snorklauspaikat löydät rannikon tuntumassa sijaitsevilta saarilta, joille pääsee taksiveneellä.

Dino Park

Kata Beachin ja Karon Beachin välissä sijaitseva Dino Park on ravintolan, dinosauruspuiston ja minigolfradan yhdistelmä.
Karon Beachiltä on lyhyt matka suosituille nähtävyyksille, kuten Laem Prompthem -näköalapaikalle, Wat Karon -temppelille (Karon Temple) ja The Big Buddha -patsaalle.
Retket
MV Phuket Champagne -veneellä merellä
MV Phuket Champagne -veneellä merellä
Lähde kokopäiväretkelle viettämään ihana päivä MV Phuket Champagne -veneellä. Millainen on sinun mielestäsi loma paratiisissa? Lähde mukaan kokemaan Phuketin rannikon helmet! Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kuuluisa Phuket
Kuuluisa Phuket
Lähde mukaan puolipäiväretkelle - luvassa on paljon kulttuuria ja upeita kokemuksia! Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Aito Thaimaa polkupyörällä Phuketista
Aito Thaimaa polkupyörällä Phuketista
Jos haluat kokea aidon Thaimaan, päästä lähelle luontoa ja viettää samaan aikaan aktiivisen päivän - tämä retki on sinulle! Lounas ja virvoitusjuoma sisältyvät hintaan. Retki on varattavissa etukäteen vain talvikaudella.
Lisätietoa retkestä
Phuket - Viidakkovaellus
Phuket - Viidakkovaellus
Phuketissa on paljon muutakin kuin vain hienoja rantoja ja mukavia lomakohteita. Suurin osa saaresta on nimittäin sademetsän peitossa, joten nyt sinulla on hyvä tilaisuus lähteä nauttimaan myös vähän aktiivisemmista kokemuksista lomallasi. Snacksit, vesi ja virvoitusjuomat sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.
Lisätietoa retkestä
Krabi Highlights
Krabi Highlights
Lähde pikaveneellä Krabin alueen kauneimmille saarille ja rannoille. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Phang Nga - A taste of Thailand
Phang Nga - A taste of Thailand
Mielenkiintoinen kokopäiväretki, jossa keskipisteenä Thaimaan kaunis luonto. Bussilla ja pitkähäntäveneellä pääset Phang Nga lahdelle ja Koh Pin Kan saarelle, joka on tunnettu Bond-elokuvasta 007 ja kultainen ase. Lounas, vesi ja kahvi tai tee sisältyvät hintaan.
Lisätietoa retkestä
Phi Phi Early Bird
Phi Phi Early Bird
Kokonainen päivä upeassa saaristossa auringosta ja uimisesta ja snorklaamisesta nauttien. Pikniklounas Bamboo Islandilla sekä hedelmät ja vesi laivalla sisältyvät hintaan. Retki on varattavissa vain talvikaudella.
Lisätietoa retkestä
Similan Islands, yhdeksän saarta
Similan Islands, yhdeksän saarta
Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Lounas ja virvokkeet sisältyvät hintaan. Retki järjestetään loka-huhtikuussa.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Kata Beachillä kulkee busseja, takseja ja tuk-tukeja. Kata Beachiltä voit matkustaa bussilla Phuket Towniin, ja busseja kulkee rannikkoa pitkin aina Bangtao Beachille asti. Phuketin taksit ovat sekä tuk-tukeja että "tavallisia" takseja. Hinnat ovat yleisesti ottaen kiinteitä, mutta voit yrittää hieman tinkiä niistä. Hinnasta on hyvä sopia aina etukäteen. Pitkähäntäveneitä voi käyttää taksin tapaan, jos haluat esimerkiksi lähteä vierailemaan jollain tietyllä saarella tai rannalla. Hinnasta ja paluumatkasta kannattaa sopia etukäteen, ja maksu suoritetaan paluumatkalla.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla matkustaneet lomailevat omin päin.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Kohteessa voi maksaa Eurocard-, MasterCard- ja VISA-luottokorteilla.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Kohde kasvaa jatkuvasti, joten siellä voi olla rakennustyömaita. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 10–11 tuntia

Näin matkustat tänne

Kata Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella.

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Kata Beachille myös joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Phuketin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Kata Beachillä olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset ovat useimmiten bussilla, mutta toisinaan hotellin sijainnin tai matkustajamäärän vuoksi käytössä saattaa olla myös minibussi tai taksi. Ajoaika bussilla Phuketin lentokentältä Kata Beachille kestää noin 2 tuntia (n. 40–45 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Kata Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.