Matkat – Kata Beach

Kata Beachillä on ihanan pitkä hiekkaranta ja useita korkeatasoisia hotelleja. Juuri siksi niin monet Thaimaan-kävijät palaavat tänne vuosi toisensa jälkeen.

Kata Beach on erinomainen matkakohde niin kaveriporukoille kuin golffareillekin, ja se sopii myös yksinkertaisen ja rentouttavan loman viettoon, jolla kaikki on käden ulottuvilla. Kata Beachin yöelämä on hieman rauhallisempaa kuin sen pohjoispuolella olevissa kohteissa. Kata Beachillä on kuitenkin paljon tekemistä: aktiviteetteja, ostospaikkoja, ravintoloita ja miellyttävää huvielämää sekä tietenkin myös leveä, kaksi kilometriä pitkä kullankeltainen hiekkaranta. Rannan pohjoispäässä sijaitsee varsinainen keskusta, jossa on hyvä valikoima ravintoloita ja pikkukauppoja. Ruoka on hyvää ja edullista, joten voit huoletta tilata vaikka useamman ruokalajin aterian. Jos olet ruuan suhteen hieman kokeilunhaluisempi, tutustu Kata Beachin läpi kulkevan kadun varrella olevien kojujen tarjontaan. Tällä syöt thaimaalaiseen tapaan hyvää ja edullista ruokaa, joka on valmistettu paikallisista raaka-aineista.

Hotelleja jokaiseen makuun

Tjäreborgilla on Kata Beachillä reilut kymmenen hotellia. Niiden luokitus vaihtelee kahdesta viiteen sydämeen, ja ne sijaitsevat joko lähellä rantaa tai hieman ylempänä. Löydät siis juuri omiin toiveisiisi ja lomasuunnitelmiisi sopivan hotellin, halusitpa sitten viettää lomasi uima-altaalla rentoutuen tai tutustuen Phuketin saaren nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin.

Ylellisyyttä Kata Noissa

Kata Beachin eteläpuolisessa poukamassa sijaitsee Kata Noi eli "pieni Kata", jossa on huomattavasti rauhallisempaa, vähemmän kauppoja ja ravintoloita sekä vähemmän aurinkotuoleja rannalla – siis ikään kuin Kata Beachin pienempi ja rauhallisempi versio. Jos haluat viettää oikein ylellisen loman, sinun kannattaa valita jompikumpi Kata Noin rannalla sijaitsevista hotelleistamme, jotka ovat saaneet erinomaisia arvosteluja vierailtamme. Valittavanasi on joko Katathani Phuket Beach Resort, joka on ylellinen koko perheelle sopiva hotelli, tai The Shore at Katathani, joka on hyvin hienostunut hotelli vain parin askelen päässä rannasta. Siellä voit nauttia omasta uima-altaasta, spa-hoitolasta ja viinikellarin antimista.

Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Rantahotelleja
 • Edullisia hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Kata Beach

Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Kata Beachin rantaa peittää kullankeltainen, hienojakoinen hiekka. Rannan pohjoisosa on Club Med -hotellin aluetta, mutta yleensä sinnekin voi mennä ongelmitta. Hotellin palvelut ovat kuitenkin vain hotellivieraiden käytössä. Kata Beachin rannan edustalla sijaitsee pieni Pun saari, jolle voi lähteä snorklaamaan. Kata Beachillä voi myös surffata, ja rannan tietyiltä alueilta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Kata Noi Beach

Kata Noin pieni ja viihtyisä ranta sijaitsee Kata Beachin eteläpuolella. Rannan lähellä on useita suuria hotelleja. Tunnelma on täällä rauhallisempi ja ihmisiä vähemmän kuin Kata Beachillä. Jos haluat snorklata, eniten nähtävää on rantaa reunustavilla niemillä.

Nai Harn Beach

Nai Harnin rannalla suurin osa ihmisistä on kerääntynyt Phuket Yacht Clubin ympäristöön, mutta muuten rannalla on rauhallista. Nai Harnilla näet saaren kauneimmat auringonlaskut.

Nui Beach

Nui Beach sijaitsee Kata Beachin eteläpuolella. Rannalle on hieman vaikea päästä, ja toivon mukaan se säilyy rauhallisena jatkossakin, sillä kyseessä on yksi eteläisen Phuketin upeimmista ja ainutlaatuisimmista helmistä. Pientä poukamaa reunustavat molemmin puolin graniittikalliot. Kallioiden, karkeajakoisen hiekan ja melko jyrkästi syvenevän pohjan ansiosta vesi pysyy kirkkaana myös kovemman aallokon aikaan. Snorklatessa sinun ei tarvitse uida kauaksikaan graniittilohkareiden keskellä, kun näet jo ainakin kolmekymmentä eriväristä ja -näköistä kalalajia. Osa niistä näyttää suorastaan epätodellisen ihmeellisiltä, mutta oikeita ne kuitenkin ovat. Rannalla on vain yksi ravintola. Koska rannan rauhallisuus halutaan säilyttää, taksiveneet eivät saa jäädä odottamaan rannalle, vaan niiden on jätettävä matkustajat kyydistä ja palattava sovittuna aikana hakemaan heidät. Nui Beachille pääsee Kata Beachiltä helpoiten taksiveneellä, jolloin yhdensuuntainen matka on noin 15 minuuttia.

Rantaelämä Phuketissa

Phuketissa on paljon ihania rantoja. Kätevä ja tyylikäs tapa päästä läheisille rannoille on taksivene eli ns. pitkähäntävene. Veneellä pääset päiväksi rannalle nauttimaan uimisesta ja auringosta, ja takaisin voit matkustaa veneenkuljettajan kanssa sopimaasi aikaan. Sekä hinnasta että paluuajasta kannattaa sopia ennen veneeseen lähtöä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 10 t 30 min - 13 t

Näin matkustat tänne

Kata Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella. Lento laskeutuu Phuketin kentälle.

Tjäreborgin kautta voit myös joustavasti matkustaa Phuketiin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Kata Beachillä olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset ovat useimmiten bussilla, mutta toisinaan hotellin sijainnin tai matkustajamäärän vuoksi käytössä saattaa olla myös minibussi tai taksi. Ajoaika bussilla Phuketin lentokentältä Kata Beachille kestää noin 2 tuntia (n. 40–45 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kata Beachin varsinainen keskusta sijaitsee rannan pohjoispäässä. Siellä on hyvä valikoima ravintoloita, joiden ruoka on maukasta ja edullista. Voit siis huoletta tilata useammankin ruokalajin aterian ilman pelkoa suuresta laskusta.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaassa voi syödä herkullista ruokaa hyvin edullisesti, mutta sekä ruuan laadussa että hinnassa on suurta vaihtelua eri paikkojen välillä. Suosituimmissa matkakohteissa, kuten Patongissa, hintataso voi olla korkeampi, mutta Suomeen verrattuna hinnat ovat aina edullisia. Ravintolassa on tapana tilata useita ruokalajeja, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Kuten yleensä ulkomailla, myös täällä kannattaa noudattaa kahta perussääntöä: syö ravintoloissa, joissa on paljon muitakin asiakkaita, ja mikäli mahdollista, syö paikallisten suosimissa paikoissa. Ensin mainittu sääntö takaa, että ruoka ei ole seissyt pitkään, ja toinen kertoo laadukkaasta ruuasta.

Thaimaan ruoka

Thaimaalainen keittiö pohjautuu saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin sekä riisiin tai nuudeleihin, jotka muodostavat ruokalajien pohjan. Monet ruokalistat vaikuttavat ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta ruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko riisin tai nuudelin kanssa, sellaisenaan, tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruoka on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Riisi ja curry

Toinen pääruokalaji on riisi ja curry, joka on eräänlainen thaimaalainen pikaruoka. Saat lautasellisen riisiä, johon voit lisätä curryn itse. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin. Curry saattaa olla todella mausteista, koska siihen tulee chiliä ja muita voimakkaita mausteita.

Salaatti

Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja, mutta kyse ei ole mistään tavanomaisista vihersalaateista. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa. Salaatti riisin kera riittää usein lounaaksi. Huomioi, että thaimaalaiset salaatit voivat olla myös tulisia, koska niissä on usein paljon punaista tai vihreää chiliä pilkottuna. Valkoinen riisi helpottaa tulisuutta, mutta vedenjuonnista ei ole apua.

Keitot

Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Ruokasanastoa

Useimmissa ravintoloissa on englanninkieliset ruokalistat, mutta thainkielisen ruokasanaston tunteminen voi silti olla hauskaa ja hyödyllistä. Länsimaiseen asuun muutettuna sanojen kirjoitustapa vaihtelee, sillä Thaimaassa käytetään eri kirjoitusjärjestelmää.
• pihvi – woa
• kala – pla
• liha – muu
• kana – gai
• riisi – kao
• nuudelit – guay tiaw
• katkaravut – gung
• vesi – nam

Juomat

Thaimaan kaksi tavallisinta olutmerkkiä ovat Singha ja Chang, jotka sopivat hyvin maan ilmastoon: karvaan makunsa ansiosta ne sammuttavat suurimmankin janon. Singha on tosin hieman makeampaa. Oluiden alkoholipitoisuus on suomalaista keskiolutta korkeampi, 6–7 prosenttia. Paikallisten oluiden lisäksi saatavilla on tunnetuimpia ulkomaisia oluita, kuten Heinekenia ja Carlsbergiä.
Hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, ja ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.
Kata Beachin yöelämä on melko samanlaista kuin Phuketin länsirannikon muissakin kohteissa: keskustassa on useita baareja, mutta muuten tunnelma on rauhallinen. Kata Beachin eteläosassa on paljon erilaisia baareja vieri vieressä, joista löydät omasi kokeilemalla.
Ostokset
Kata Beach ei ole varsinainen ostoskohde, mutta täältä voit kuitenkin tehdä hyviä vaate- tai korulöytöjä. Voit ostaa myös muun muassa rantavaatteita, leluja, sandaaleja, Crocseja, aurinkolaseja, laukkuja ja aurinkovoiteita. Kaupoissa voi tinkiä. Jos tarvitset uuden puvun, se kannattaa teettää Thaimaassa. Varaudu siihen, että räätälin tapaamisesta ja kankaiden valinnasta voi mennä puvun toimitukseen yksi viikko. Huomioi, että puvun materiaali ja osien määrä vaikuttavat hintaan, joka voi kohota korkeaksikin. Phuketista kannattaa hankkia myös silmälaseja ja linssejä, joita ostaessa kannattaa olla mukana silmälasiresepti tai vanhat lasit. Merkkikehykset ovat jonkin verran halvempia ja näöntarkastus, linssit ja tavanomaisemmat lasit huomattavasti halvempia kuin Suomessa.

Phuketin markkinat

Ympäri Phuketin saarta järjestetään pieniä ja myös hieman suurempia markkinoita. Markkinoille on hauskaa vain mennä katsomaan elämänmenoa, vaikkei itse olisikaan ostoaikeissa. Katassa järjestetään omat ruokamarkkinat pari kertaa viikossa.

Ostoksilla Phuketissa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka! Täältä voit ostaa kaikkea mitä kuvitella saattaa – valikoima on valtava ja hinnat uskomattoman edullisia. Tavarataloissa käytetään vakiohintoja, joita yhä useammat paikat noudattavat. Markkinoilla ja monissa pienemmissä liikkeissä tinkiminen sen sijaan on tapana. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostoskeskukset

Phuket Towniin johtavan tien varrella on kolme suurta tavarataloa, Tesco Lotus, Big C ja Central Festival. Phuket Townissa sijaitsevat Robinsonin ja Ocean Plazan ostoskeskukset. Patongissa on Jungceylonin ostoskeskus. Useimmat kaupat hyväksyvät yleisimmät maksukortit, mutta käteistä on silti hyvä olla varalta mukana.

Räätälit

Kotipuolessa vaatteiden teettäminen räätälillä ei yleensä tule kysymykseenkään, koska se on kallista ja räätäleitä on nykyään harvassa. Thaimaassa asia on päinvastoin: räätäleitä on joka kadunkulmassa, ja hinnat ovat erittäin edullisia. Mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita voi saada jopa samaan hintaan kuin kaupan vaatteita.

Phuketissa on useita hyviä räätäleitä, mutta on myös paljon niitä, jotka käyttävät huonolaatuisia materiaaleja ja tekevät työn huolimattomasti. Vaikka vaate näyttäisi valmiina hyvältä, se ei välttämättä kestä kovin montaa pesua. Räätälin valinnassa kannattaa siis olla huolellinen.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa
• silkkivaatteita
• mittatilaustyönä teetettyjä vaatteita
• jalokiviä
• kultaa, hopeaa ja helmiä
• tinatuotteita
• puuveistoksia
• batiikkikankaita
• laukkuja
• silmälaseja ja linssejä

Tinkiminen

Tinkiminen on Thaimaassa tapana. Suomalaisen mielestä se voi tuntua alkuun hankalalta, mutta sitä kannattaa kokeilla. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä. Jos et halua tinkiä, se ei tietenkään ole pakollista, mutta toisaalta sinun ei myöskään kannata ostaa tuotteita, jotka ovat mielestäsi liian kalliita. Jos kauppias ei suostu ehdottamaasi hintaan, kiitä kohteliaasti ja jatka matkaasi –mahdollisuuksia tehdä edullisia ostoksia tulee kyllä lisää. Älä tingi ravintoloissa tai paikoissa, joissa tuotteilla on jo hintalaput.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Sukelluksen ja kalastusretkien lisäksi Kata Beachillä on paljon muitakin aktiviteetteja, kuten minigolfia ja tennistä. Phuketissa on myös neljä 18-reikäistä golfkenttää.

Sukellus

Kata Beachiltä on helppo lähteä lyhemmille tai pidemmille sukellusretkille. Sukelluskortin jo suorittaneille tarjolla on sekä PADI- että NAUI-koulutusohjelmien mukaisia kursseja ja retkiä.

Kalastusretket

Unohda ahven ja turska: täällä voit kalastaa kultaeväisiä tonnikaloja ja barrakudaa, jotka pistävät kunnolla vastaan. Suurin osa kalastusretkistä sisältää varustuksen, lounaan, syötit ja snorklausta riutalla. Koko päivän retkistä maksetaan osallistujakohtainen hinta. Jos haluat syödä kalansaaliistasi valmistetun illallisen, se on usein järjestettävissä.

Patong

Patong Beach sijaitsee aivan Kata Beachin vieressä, mutta kohteiden tunnelmissa on suuri ero. Helpoiten Patong Beachille pääsee taksilla tai tuk-tukilla. Patong on jännittävä kohde itsessäänkin, mutta myös erinomainen ostospaikka, ja Kata Beachille palatessasi arvostat taas sen rauhallisuutta.

Phuket Town

Phuket Town on Phuketin provinssin pääkaupunki, jossa on sekä kiinnostavaa historiaa ja nähtävyyksiä että hyvät ostosmahdollisuudet. Siellä voit esimerkiksi ihailla vanhoja kiinalaiskauppiaiden taloja Old China Townissa, tehdä jännittäviä löytöjä kaupungin markkinoilla ja vain katsella ympärillesi kaduilla ja kujilla.

Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary

Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary on kansallispuisto, jossa voi kauniin luonnon ja vesiputousten ihailun lisäksi päästä seuraamaan gibboniapinoiden suojelutyötä. Aiemmin vankeudessa eläneitä apinoita sopeutetaan puistossa elämään jälleen luonnossa.

Kata Beachin eteläpuoli

Noin 20 minuutin matkan päässä Kata Beachiltä on rivissä kauniita rantoja, joilla koralliriutat ja niiden myötä kalat tulevat aivan vesirajan tuntumaan. Käymisen arvoisia ovat esimerkiksi Nai Harnin ja Ao Sanen rannat, joista jälkimmäinen sijaitsee syrjäisellä paikalla luksushotellin vieressä. Snorkkeli ja maski kannattaa ottaa mukaan, sillä nähtävää on paljon. Rawai Beachillä kannattaa myös käydä, ei niinkään uimisen vaan erinomaisten kalaravintoloiden takia, jotka ovat tehneet Rawaista suositun niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Parhaimmat uintipaikat löydät rannikon tuntumassa sijaitsevilta saarilta, joille pääsee taksiveneellä.

Dino Park

Kata Beachin ja Karon Beachin välissä sijaitseva Dino Park on ravintolan, dinosauruspuiston ja minigolfradan yhdistelmä. Hauska aktiviteetti ja hyvää vaihtelua auringossa oleiluun.

Temppelit

Thaimaan temppelit ovat usein suuria nähtävyyksiä sekä itse temppelirakennusten että niihin liittyvän elämänmenon vuoksi. Phuketissa on monia temppeleitä, joissa voi vierailla, joista alla muutama esimerkki:
Put Jaw
Put Jaw on armeliaisuuden jumalattarelle omistettu saaren vanhin kiinalainen temppeli. Se on yli 200 vuotta vanha, ja sitä on korjattu viimeksi 100 vuotta sitten. Temppeli sijaitsee Phuket Townissa lähellä markkinapaikkaa.
Wat Phra Thong
Wat Phra Thong on saaren tärkein temppeli, ja se sijaitsee Thalangin kaupungin pohjoispuolella. Temppelin kultainen Buddha-patsas on haudattu puoliksi maahan, ja tarinan mukaan kaikkia, jotka ovat yrittäneet kaivaa patsasta esiin, on kohdannut onnettomuus.
Wat Chalong
Wat Chalong on saaren suurin temppeli, jossa on kahden Phuketin arvostetuimman munkin patsaat. Temppeli sijaitsee parikymmentä kilometriä Patongista itään.

The Big Buddha

Jos haluat katsella lomallasi nähtävyyksiä, ehdoton käyntikohde on Katan ja Chalongin välissä sijaitsevalla vuorella kohoava suuri Buddha-patsas. Patsas on hohtavaa marmoria ja huikeat 45 metriä korkea. Rakennustyöt ovat edelleen käynnissä, ja niitä rahoitetaan lahjoituksilla. Halutessasi voit lahjoittaa patsaaseen tiilen ja saada nimesi kaiverrettuna siihen. Hyvällä tuurilla saatat myös saada siunauksen munkilta, joita on usein paikalla. Ylös pääseminen käy hieman voimille mutta on sen arvoista jo pelkästään eteläisen Phuketin ylle avautuvan upean maiseman vuoksi. Halutessasi voit munkkien tapaan kävellä koko matkan ylös patsaalle, mutta helpompaa on mennä taksilla.

Laem Prompthem Cape

Yksi Phuketin suosituimmista näköalapaikoista tunnetaan myös eteläisen Thaimaan upeimpiin kuuluvista auringonlaskuista. Huipulta on upea näköala läheisille saarille ja rannoille. Iltapäivisin moni suuntaa tänne nähdäkseen auringon laskevan kimaltavaan mereen. Laem Promthem Cape sijaitsee noin 2 kilometriä Rawai Beachiltä etelään. Paikalla on myös hedelmätori ja maisemaravintola.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla matkustaneet lomailevat omin päin.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Kohteessa voi maksaa Eurocard-, MasterCard- ja VISA-luottokorteilla.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Kohde kasvaa jatkuvasti, joten siellä voi olla rakennustyömaita. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen

Tuk-tuk

Paikallisia pieniä taksibusseja kutsutaan tuk-tukeiksi. Pidemmillä matkoilla hinnasta kannattaa sopia ennen matkaa. Myös tavalliselta autolta näyttäviä takseja voi tilata, ja ne tunnistat vihreästä tai keltaisesta kilvestä. Huomaa, että paikalliset tarkoittavat taksista puhuessaan yleensä tuk-tukia tai moottoripyörätaksia. Taksiautoista sen sijaan käytetään usein limousin-sanaa. Lentokentällä on myös Taxi-Meter-autoja, jotka ovat kaikista halvimpia takseja.

Bussit

Jos haluat käydä Phuketista esimerkiksi Bangkokissa, helpointa on usein matkustaa Phuket Townin kautta. Sama koskee Karon Beachin ja Patongin pohjoispuolella olevia kohteita. Phuket Towniin pääset paikallisbussilla, ja sieltä voit vaihtaa pohjoiseen menevään bussiin.

Moottoripyörätaksi

Moottoripyörätakseja on joka kadunkulmassa odottamassa asiakkaita. Ne ovat tuk-tukeja halvempia, mutta myös vaarallisempia. Kypärä ei sisälly hintaan.

Matkalla lasten kanssa Phuketissa

Monet matkustavat Thaimaahan pientenkin lasten kanssa. Vaikka pitkät lennot ja mahdollinen jet lag voivat olla rasittavia, niistä toipuu yleensä parissa päivässä. Kuljetus lentokentältä hotellille kannattaa varata etukäteen, jotta siitä ei tarvitse huolehtia kohteeseen saavuttaessa.

Lasten kanssa kohteessa

Paikan päällä lasten kanssa lomailu on helppoa, ja useimmat rannat ovat lapsiystävällisiä. Monista ravintoloista saa esimerkiksi kanaa ja ranskalaisia, jotka maistuvat yleensä myös niille lapsille, jotka eivät ole kovin seikkailunhaluisia uusien ruokien suhteen. Paistettu riisi ja banaanipannukakku ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen. Osta kohteessa aina pullovettä vatsataudin välttämiseksi. Vesipullot ovat todella halpoja, ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi loman onnistumiseen.

Lapsiystävällinen majoitus

Lapsiperheen majoitukseksi suosittelemme bungalowia tai muuta pienempää kohdetta, jossa sekä ranta, ravintolat että oma sänky ovat aina lähellä.

Ravintolat

Lapset ovat tervetulleita ja pidettyjä kaikkialla Thaimaassa. Ravintoloissa ei kuitenkaan usein ole erityisjärjestelyjä lasten varalle. Ruokalistoilla on yleensä myös lapsille sopivia ruokia: omeletteja, kanaleipiä, hedelmälautasia tai friteerattua banaania. Ravintoloissa ei ole hoitopöytiä tai muita varusteita.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa hyvinvarustelluista apteekeista, joistakin suuremmista ruokakaupoista sekä joistakin isoista hotelleista.
Tee matkahaku – Kata Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.