Matkat – Railay Beach

Railay Beach houkuttelee sekä auringonpalvojia että uimareita, mutta täällä viihtyvät myös kiipeilijät, snorklaajat sekä sukeltajat.
Railay Beach koostuu rannoista, joita ympäröivät mahtavan korkeat ja kauniit kalkkikivikalliot niemen molemmin puolin. Suurin ranta on useita satoja metrejä pitkä ja leveä West Railay Beach, jonka vesi on ihanan kirkasta. Tämä matala hiekkaranta soveltuu kaikista rannoista parhaiten uimiseen. Upean ympäristön lisäksi Railay Beachin hyviin puoliin kuuluu se, että rannalle ei ole tietä, jolloin myöskään liikenteestä ei ole häiriötä. Toinen hyvä puoli varsinkin rauhaa kaipaavalle on se, että rannalle pääsee ainoastaan veneellä Krabin kaupungista tai Ao Nangista. Nälän yllättäessä ruokapaikka löytyy varmasti, sillä lähes kaikissa bungaloweissa ja hotelleissa on oma ravintolansa. Thairuuasta pitävien kannattaa maistaa mereneläviä, mutta ruokalistoilla on myös tavallisimpia länsimaisia suosikkeja.

Kiipeily, sukeltaminen ja snorklaus

Railay Beachilla viihtyvät erityisesti nuoret ja kansainväliset turistit, jotka tulevat tänne kiipeilemään niemeä ympäröivillä upeilla kallioilla. Kiipeilykursseja järjestetään niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille. Muita suosittuja aktiviteetteja ovat sukellus, snorklaus ja kanoottiretket.

Tjäreborgin hotellit

Useimmat Tjäreborgin hotellit sijaitsevat niemen kauniiden rantojen äärellä, joten sinulla on aina lyhyt matka virkistäytymään veteen. Hotelleja on kaikenlaisia, sekä yksinkertaisempia että ylellisempiä vaihtoehtoja, joissa on upeat puutarhat ja hyvin varustetut spa-osastot.

Kaksi kohdetta yhdellä matkalla

Tjäreborgilla matkustaessasi voit valita kaksi eri matkakohdetta ja viettää niissä kummassakin viikon. Voit vaikka aloittaa lomasi aktiivisella kiipeilyllä Railay Beachillä ja viettää sen jälkeen rentouttavan viikon Klong Muangin rannalla. Valikoimassamme on useita erilaisia vaihtoehtoja, joten löydät varmasti juuri sinulle sopivan loman.
Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Yhdistä eri kohteiden kanssa
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Railay Beach

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Railay Beach koostuu puolesta tusinasta rannasta, jotka sijaitsevat saman niemen äärellä. East Railay Beach ja West Railay Beach ovat tunnetuimmat rannat, mutta alueella on myös useita pienempiä rantoja, joille pääsee niemellä risteileviä polkuja pitkin. Esimerkiksi Phra Nangin ranta on tunnettu kauneudestaan ja upeista luolistaan. Railay Beachille pääsee Ao Nangista pitkähäntäveneellä, ja matka kestää noin 10 minuuttia. Thaimaan viranomaiset ovat muuttaneet säännöksiä, minkä vuoksi rannoilta on poistettu kaikki luvaton kaupallinen toiminta, kuten kahvilat, aurinkotuolien vuokraus ym. Joissain paikoissa uiminen on kielletty.

West Railay Beach

West Railay Beach on niemen suurin ranta. Varsinkin laskuveden aikaan ranta on erittäin matala, ja vesi on aina upean kirkasta. Pitkähäntäveneet ovat yleensä rannan keskiosassa, ja rannalla liikkuu ananaksen, juomien ja vaatteiden myyjiä. Rannan pohjoisosassa on varjoisampia kohtia, joten jos haluat paikan täältä, kannattaa tulla ajoissa.

East Railay Beach

East Railay Beachille pääsee kapean niemen yli kiemurtelevia polkuja pitkin. East Railaysin vetonaula on alhaiset asumiskustannukset, mutta tilanne on muuttumassa. Alueella rakennetaan paljon ja pian täällä on enemmän asumisvaihtoehtoja kuin West Railayssä, tosin täällä on myös paljon mangroverämeikköä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Railay Beachillä on useita ruokapaikkoja. Lähes kaikissa bungaloweissa ja hotelleissa on oma ravintolansa. Jos haluat maistella thaimaalaisia herkkuja, suosittelemme kokeilemaan mereneläviä, mutta ruokalistoilla on myös tavallisimpia länsimaisia suosikkeja. Juomarahaa on tapana jättää noin 10 %.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thairuuan perustan muodostavat suurelta osin tuoreet, paikalliset raaka-aineet sekä riisi tai nuudelit. Ruokalistat saattavat vaikuttaa ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta pääruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko sellaisenaan, riisin tai nuudelin kera tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruokalaji on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Riisi ja curry

Yksi pääruokalajeista on riisi ja curry, joka on eräänlainen thaimaalainen pikaruoka. Saat lautasellisen riisiä, johon voit lisätä curryn itse. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin. Curry saattaa olla todella mausteista, koska siihen tulee chiliä ja muita voimakkaita mausteita.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Salaatti

Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja, mutta kyse ei todellakaan ole tavanomaisista vihersalaateista. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa, ja tällainen salaatti riisin kera nautittuna riittää usein lounaaksi. Huomioi, että thaimaalaiset salaatit voivat olla todella tulisia, koska niissä on usein paljon punaista tai vihreää pilkottua chiliä. Valkoinen riisi helpottaa tulisuutta, mutta vedenjuonnista ei ole apua.

Keitto

Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Juomat

Thaimaalaisten oluiden lisäksi saatavilla on usein suurimpia eurooppalaisia olutmerkkejä. Paikallisia hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, joten ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.

Hedelmät

Mango, papaija, mangostani, rambutani, litsi, ananas, banaani – Thaimaan hedelmävalikoima on laaja, etkä välttämättä ehdi edes maistaa kaikkia lomasi aikana. Helpoin tapa tutustua erilaisiin hedelmiin on tilata ravintolassa hedelmälautanen, jolloin saat ainakin ananasta, banaania, kenties vesimelonia ja papaijaa. Muita hedelmiä voi ostaa hedelmäkojuista, kaupoista tai sesongin aikaan kierteleviltä myyjiltä. Jos et tiedä, miten jotakin hedelmää tulisi syödä, voit aina kysyä myyjiltä neuvoa. Vastakuorittuja hedelmiä voi syödä turvallisesti ilman pelkoa vatsataudista, ja lisäksi ne pitävät hyvin yllä nestetasapainoa. Krabin yömarkkinat ovat mainio paikka tutustua Thaimaan luonnon antimiin. Sekä hinnat että valikoima ovat erinomaiset.
Railay Beachillä yöelämä on melko rauhallista, ja baareja on muutamia. Jos kaipaat laajempaa valikoimaa, kannattaa suunnata Ao Nangiin.

Yöelämä Ao Nangissa

Usein iltaa vietetään jossain baarissa tai ravintolaan jäädään istuskelemaan hieman pidemmäksi aikaa. Päivän seikkailujen jälkeen iltaa on mukava viettää myös kaikessa rauhassa omalla terassilla tai parvekkeella. Rantakadun äärellä on useita baareja ja ravintoloita. Nämä paikat ovat yksinkertaisia ja rentoja sekä melko samanlaisia keskenään, ja niissä on helppo ottaa lasillinen tai drinkki, ennen kuin on aika suunnata nukkumaan. Rantakadulle johtavan tien varrella on useita baareja ja terasseja, joiden sijainti on hieman rauhallisempi. Nämä paikat ovat usein majapaikkojen yhteydessä, joten täällä näkee paljon reppureissaajia, ja tunnelma on nuorekkaampi.
Ostokset
Railay Beachillä on rajalliset ostosmahdollisuudet. Laajemmat valikoimat ovat Ao Nangin pääkadun varrella, jossa on erilaisia kauppoja. Täällä myydään vaatteita, käsitöitä ja matkamuistoja. "Keskustan" molemmilla puolilla, jossa pääkatu kääntyy sisämaahan päin, on useita kauppoja, jotka houkuttelevat päivittäisillä alennusmyynneillään. Hinnoissa on hieman neuvotteluvaraa, ja mitä enemmän ostat, sitä enemmän voit tingata.

Ostokset Thaimaassa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka. Valtavasta valikoimasta löydät melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, vieläpä erittäin edulliseen hintaan. Useimmissa kaupoissa voi maksaa tunnetuimmilla luottokorteilla, kuten Visalla ja Mastercardilla. Tavarataloissa on käytössä vakiohinnat, joita yhä useammat liikkeet ovat alkaneet noudattaa. Markkinoilla ja monissa pikkukaupoissa sen sijaan tapana on edelleen tinkiä, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä hintaan. Tinkimisen voi hyvin aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa esimerkiksi mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita, silmälaseja ja linssejä, jalokiviä, kultaa, hopeaa, helmiä, puuveistoksia, batiikkivaatteita ja laukkuja.
Liikunta ja treeni
Railay Beachilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten snorklausta, sukellusta ja vuorikiipeilyä. Täällä voit myös pelata tennistä.

Sukellus

Ao Nangin ympärillä olevassa saaristossa on lukuisia sukelluspaikkoja, ja sukelluskursseja ja retkiä tarjoavia yrityksiä on paljon. Eniten tarjontaa on Ao Nangissa.

Kajakilla melonta

Melomaan voit lähteä omin päin tai voit myös osallistua opastetulle retkelle. Valitsitpa sitten kumman vaihtoehdon tahansa, kajakin kyydissä pääset kokemaan paljon sellaista, mikä todennäköisesti muuten jäisi huomaamatta. Useilla retkillä pysähdytään nähtävyyksillä, joita ovat esimerkiksi Monkey Cave -luola tai kalastajakylä Koh Panyi, mutta voit valita myös sellaisen retken, joka keskittyy pelkästään melomiseen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Railay Beachillä on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten snorklausta, sukellusta ja vuorikiipeilyä. Myös tennistä on mahdollista pelata.

Thainyrkkeily

Thainyrkkeilyssä yhdistyy kaksi asiaa: se mitä tapahtuu kehässä sekä itse yleisö. Areena sijaitsee hieman Ao Nangin keskustan ulkopuolella, ja useimpiin pääsylippuihin sisältyy kuljetus areenalle.

Krabi Town

Krabi Townissa järjestetään yhdet alueen suurimmista yömarkkinoista. Täällä myydään kaikkea mahdollista suolakaloista t-paitoihin ja taloustavaroihin. Markkinoiden ruokakojuista saa aitoa paikallista ruokaa, mikä on vielä autenttisempaa kuin Ao Nangin ravintoloiden ruokalistoilla. Markkinoilla myös hinnat ovat edullisempia. Pienemmät yömarkkinat ovat vanhan lauttalaiturin luona, ja täällä myydään lähinnä ruokaa. Krabi Towniin pääset Ao Nangista songthaew-paikallisbussilla. Bussit pysähtyvät yömarkkinoiden yläpuolella olevalle kadulle.

Saaret

Ao Nangin saaristossa on lukuisia saaria, joilla on sekä rantoja että kaunista luontoa. Saarelta toiselle on helppo liikkua pitkähäntäveneellä. Voi osallistua järjestetylle retkelle tai vuokrata itse veneen päiväksi. Voit myös lähteä kauempana sijaitsevalle saarelle ja yöpyä matkalla.

Wat Tham Sua

Wat Tham Sua eli Tiikerinluolatemppeli on buddhalainen temppeli, joka sijaitsee muutamien kymmenien kilometrien päässä Ao Nangista. Huipulla on näköalapaikka, johon vie 1237 porrasta – jos pidät haasteista tai kuntoilusta, voit lähteä kiipeämään. Ylhäältä on upeat näkymät aina Krabi Townille asti.
Kulkuyhteydet

Pitkähäntävene - Railay Beach & Ao Nang

Krabi on ainutlaatuinen kohde pitkähäntäveneidensä ansiosta, jotka ovat varmasti eniten hyödynnetty kulkuväline täällä lomaillessa. Pitkähäntäveneellä on kätevä liikkua paikasta toiseen ja saarelta toiselle. Veneitä voi vuokrata suoraan Ao Nangin rannalta joko yksittäiselle retkelle tai niin moneksi tunniksi, kuin itse haluat. Hinnat ovat nähtävänä rannan molemmissa päissä.

Tuk-tuk

Ao Nangissa tuk-tuk tarkoittaa useimmiten eräänlaista mopotaksia eli mopoa, jossa on pieni kori ja penkit matkustajille. Tuk-tuk on kätevä kulkuväline erityisesti lyhyillä matkoilla, mutta pidemmillä matkoilla se ei ole kaikkein turvallisin vaihtoehto, eikä ole suositeltavaa ajaa sillä suurilla teillä Ao Nangin ulkopuolella.

Paikallisbussi - Ao Nang

Songthaew eli paikallisbussi kulkee Ao Nangista Krabi Towniin klo 09.00 ja klo 22.00 välillä. Voit pysäyttää bussin tienvarteen rannan puolella heilauttamalla kättä. Songthaew-bussit eivät muistuta tavallisia busseja, vaan ne ovat valkoisia autoja, joissa penkit ovat avoimessa takaosassa. Matka Krabi Towniin kestää noin 25 minuuttia.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Railay Beach on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard ja VISA käyvät maksuvälineinä kohteessa.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Sähkö 220 V. Useat Thaimaan hotellit veloittavat asiakkailta takuumaksun luottokortilla tai käteisellä etukäteen mahdollisia lisäkuluja varten (esim. minibaari, huonepalvelu jne). Mikäli et käytä palveluita, saat takuumaksun lomasi päättyessä takaisin.

Krabin lomakohteet kasvavat jatkuvasti, joten uusia rakennustyömaita aloitetaan hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, ja niistä ei välttämättä edes tiedoteta etukäteen.

Internetyhteydet Thaimaassa eivät ole yhtä nopeat ja luotettavat kuin kotimaassa, joten toimintahäiriöt ovat mahdollisia.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Nettiyhteydet Thaimaassa eivät ole yhtä nopeat ja luotettavat kuin kotimaassa, joten toimintahäiriöt ovat mahdollisia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla Helsingistä Krabille Bangkokin kautta n. 12 t 30 min.

Näin matkustat tänne

Railay Beachille voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Krabin lentokentälle.
Krabin lentokentältä Railay Beachille kestää bussilla ja pitkähäntäveneellä n. 90 min.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Krabi Airport: Passi- ja turvatarkastuksen jälkeen kentällä on vain yksi kahvila ja pienehkö tax-free-myymälä.
Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
7
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Railay Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.