Matkat – Khao Lak

Khao Lak on useita kilometrejä pitkä ranta aivan Phuketin pohjoispuolella, ja se sopii täydellisesti sinulle, joka haluat viettää rauhallisen loman.

Kuten moniin muihinkin Thaimaan kohteisiin, myös Khao Lakiin lomalaisia houkuttelee ennen kaikkea sen upea ranta. Kilometrien pituiset, kullankeltaiset hiekkarannat ovatkin suorastaan vastustamattomia. White Sand Beach on nimensä mukaisesti puuterinhienosta valkoisesta hiekasta koostuva pitkä ranta, jota palmut varjostavat. Khao Lak muistuttaa monen mielestä paratiisia, ja sen länsipuolen pitkiin rantoihin ja itäpuolen vehreisiin sademetsiin on helppo ihastua. Khao Lak on Phuketin rauhallisin kohde, ja täällä saa kenties parhaan käsityksen aidosta thaimaalaisesta elämänmenosta. Pääkadulla on useita hyviä ravintoloita, joista monissa voit illallista nauttiessasi katsoa upeita näköaloja ja auringonlaskua. Khao Lak voi olla joillekin hieman liiankin rauhallinen kohde, mutta se sopii täydellisesti rentouttavan loman viettämiseen. Rannalla on aina paljon tilaa, ja voit tehdä ihastuttavia kävelyretkiä rantaviivaa tai pikkuteitä pitkin.

Hotelleja aikuiseen makuun

Ilman lapsia matkustaville suosittelemme Prime Select -hotellejamme Kantary Beachiä ja Beyond Resort Khao Lakia. Molemmissa on panostettu aikuisten vieraiden viihtyvyyteen, ja niissä voit nauttia muun muassa spa-hoidoista ja lähellä olevasta rannasta. Hotellit ovat saaneet erinomaisia arvosteluja aiemmilta vierailtamme.

Khao Lakin lapsiystävällinen hotelli

Tjäreborgin valikoimissa on myös erinomainen vaihtoehto lapsiperheille: Emerald Beach Resort & Spassa perheesi majoittuu trooppisen vihreässä ympäristössä aivan rannan tuntumassa. Täällä lomapäivät kuluvat kauniilla rannalla, allasalueella tai vehreässä puutarhassa. Tarjolla on myös aktiviteetteja kaikenikäisille sekä päivä- että ilta-aikaan.

Koe Thaimaa

Khao Lakista on helppo tehdä retkiä muualle Thaimaahan. Voit esimerkiksi lähteä veneretkelle hieman rannikon ulkopuolella sijaitsevalle Koh Similanin saariryhmälle, joka on hyvin suosittu snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa värikkään koralliriuttansa vuoksi. Hyvällä tuurilla saatat nähdä merikilpikonnia, rauskuja, mustekaloja ja monenlaisia värikkäitä kaloja. Voit myös lähteä tuk-tukilla alueen vesiputouksille, Nam Tok Tone Praille tai Nam Tok Lampille.

Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Khao Lak

Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Khao Lakissa on monta upeaa rantaa, joiden hiekka on vaaleaa ja hienojakoista – voit lähteä tutkimusretkelle etsimään omaa rantaasi. Rantojen syvyys voi vaihdella suuresti nousu- ja laskuveden mukaan. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata tietyiltä alueilta.

Khuk Khak Beach

Pitkä, kaunis hiekkaranta Khao Lakin keskustan pohjoispuolella. Täältä löydät oman paratiisisi.

White Sand Beach

Yksi Khao Lakin alueen kauneimmista rannoista, jolla on nimensä mukaisesti valkeaa, puuterinhienoa hiekkaa sekä varjostavia palmuja. Rannalla on joitakin ravintoloita ja aktiviteetteja.

Khao Lak Beach

Ranta sijaitsee Khao Lakin keskustan eteläpuolella, Emerald Beach Resort & Spa -hotellimme vieressä. Ranta on noin viisi kilometriä pitkä, ja joissakin kohdissa rantaviivalla on kallioita.

Nang Tong Beach ja Bang Niang

Nang Tong Beach sijaitsee hieman Khao Lakin pohjoispuolella, ja se muuttuu myöhemmin Bang Niangin rannaksi. Bang Niang sijaitsee Khao Lakin keskellä, ja alueella on paljon hotelleja. Siksi rannalla voi korkeasesongin aikaan olla paljon ihmisiä. Jotkin rannan alueet ovat yksityisiä.

Rantaelämä Phuketissa

Phuketissa on paljon ihania rantoja. Kätevä ja tyylikäs tapa päästä läheisille rannoille on taksivene eli ns. pitkähäntävene. Veneellä pääset päiväksi rannalle nauttimaan uimisesta ja auringosta, ja takaisin voit matkustaa veneenkuljettajan kanssa sopimaasi aikaan. Sekä hinnasta että paluuajasta kannattaa sopia ennen veneeseen lähtöä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 10 t 30 min - 13 t

Näin matkustat tänne

Khao Lakiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella.

Tjäreborgin kautta voit myös joustavasti matkustaa Khao Lakiin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Phuketin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi hotelliisi Khao Lakissa. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta ne voi ostaa erikseen matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Khao Lakiin on bussilla, minibussilla tai taksilla n. 1 t 30 min – 2 t 30 min (70–95 km). Tarkka ajoreitti riippuu aina paikallisista olosuhteista ja päätetään paikan päällä. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Khao Lakissa on useita paikallisia ravintoloita, joissa voit maistella erinomaista thairuokaa edullisesti. Hienoja ravintoloita ei juuri ole, mutta sen tapaisia on monissa isommissa hotelleissa, kuten Le Meridienissä ja Beyond Resortissa. Viime vuosina Khao Lakin keskustaan on ilmestynyt myös pohjoismaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaassa voi syödä herkullista ruokaa hyvin edullisesti, mutta sekä ruuan laadussa että hinnassa on suurta vaihtelua eri paikkojen välillä. Suosituimmissa matkakohteissa, kuten Patongissa, hintataso voi olla korkeampi, mutta Suomeen verrattuna hinnat ovat aina edullisia. Ravintolassa on tapana tilata useita ruokalajeja, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Kuten yleensä ulkomailla, myös täällä kannattaa noudattaa kahta perussääntöä: syö ravintoloissa, joissa on paljon muitakin asiakkaita, ja mikäli mahdollista, syö paikallisten suosimissa paikoissa. Ensin mainittu sääntö takaa, että ruoka ei ole seissyt pitkään, ja toinen kertoo laadukkaasta ruuasta.

Thaimaan ruoka

Thaimaalainen keittiö pohjautuu saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin sekä riisiin tai nuudeleihin, jotka muodostavat ruokalajien pohjan. Monet ruokalistat vaikuttavat ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta ruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko riisin tai nuudelin kanssa, sellaisenaan, tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruoka on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Juomat

Thaimaan kaksi tavallisinta olutmerkkiä ovat Singha ja Chang, jotka sopivat hyvin maan ilmastoon: karvaan makunsa ansiosta ne sammuttavat suurimmankin janon. Singha on tosin hieman makeampaa. Oluiden alkoholipitoisuus on suomalaista keskiolutta korkeampi, 6–7 prosenttia. Paikallisten oluiden lisäksi saatavilla on tunnetuimpia ulkomaisia oluita, kuten Heinekenia ja Carlsbergiä.
Hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, ja ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.
Khao Lak on rauhallinen ja sävyisä matkakohde, jonka yöelämätarjonta on rajallista. Täällä on kuitenkin useita pieniä, viihtyisiä ravintoloita, joissa voi syödä thairuokaa, maistella hedelmämehuja tai vaikkapa virkistäytyä thaimaalaisen oluen, kuten Singhan tai Changin merkeissä. Viime aikoina pääkadun yhteyteen on kasvanut pieni sivukatu, jolla perinteisemmät thaibaarit sijaitsevat.
Ostokset
Khao Lakissa on paljon pieniä ja keskikokoisia kauppoja, joista voi tehdä hyviä löytöjä. Osassa kaupoista käyvät yleisimmät luottokortit, mutta käteistä on silti hyvä pitää mukana.

Ostoskeskukset

Jos haluat käydä hieman suuremmassa ostoskeskuksessa, Phuket Towniin johtavan tien varrella sijaitsevat suuret tavaratalot Lotus, Central Festival ja Big C. Phuket Townissa sijaitsevat lisäksi Robinsonin ja Ocean Plazan ostoskeskukset. Patongissa on uusi Jungceylonin ostoskeskus, jossa on laaja valikoima liikkeitä.

Khao Lakin markkinat

Khao Lakissa on kahdet paikalliset markkinat, joilla myydään ruokaa ja vaatteita. Toiset niistä järjestetään Bang Niangissa ja Build Market -nimiset markkinat Bang Niangin keskustan ulkopuolella.

Ostoksilla Phuketissa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka! Täältä voit ostaa kaikkea mitä kuvitella saattaa – valikoima on valtava ja hinnat uskomattoman edullisia. Tavarataloissa käytetään vakiohintoja, joita yhä useammat paikat noudattavat. Markkinoilla ja monissa pienemmissä liikkeissä tinkiminen sen sijaan on tapana. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostoskeskukset

Phuket Towniin johtavan tien varrella on kolme suurta tavarataloa, Tesco Lotus, Big C ja Central Festival. Phuket Townissa sijaitsevat Robinsonin ja Ocean Plazan ostoskeskukset. Patongissa on Jungceylonin ostoskeskus. Useimmat kaupat hyväksyvät yleisimmät maksukortit, mutta käteistä on silti hyvä olla varalta mukana.

Räätälit

Kotipuolessa vaatteiden teettäminen räätälillä ei yleensä tule kysymykseenkään, koska se on kallista ja räätäleitä on nykyään harvassa. Thaimaassa asia on päinvastoin: räätäleitä on joka kadunkulmassa, ja hinnat ovat erittäin edullisia. Mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita voi saada jopa samaan hintaan kuin kaupan vaatteita.

Phuketissa on useita hyviä räätäleitä, mutta on myös paljon niitä, jotka käyttävät huonolaatuisia materiaaleja ja tekevät työn huolimattomasti. Vaikka vaate näyttäisi valmiina hyvältä, se ei välttämättä kestä kovin montaa pesua. Räätälin valinnassa kannattaa siis olla huolellinen.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa
• silkkivaatteita
• mittatilaustyönä teetettyjä vaatteita
• jalokiviä
• kultaa, hopeaa ja helmiä
• tinatuotteita
• puuveistoksia
• batiikkikankaita
• laukkuja
• silmälaseja ja linssejä

Tinkiminen

Tinkiminen on Thaimaassa tapana. Suomalaisen mielestä se voi tuntua alkuun hankalalta, mutta sitä kannattaa kokeilla. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä. Jos et halua tinkiä, se ei tietenkään ole pakollista, mutta toisaalta sinun ei myöskään kannata ostaa tuotteita, jotka ovat mielestäsi liian kalliita. Jos kauppias ei suostu ehdottamaasi hintaan, kiitä kohteliaasti ja jatka matkaasi –mahdollisuuksia tehdä edullisia ostoksia tulee kyllä lisää. Älä tingi ravintoloissa tai paikoissa, joissa tuotteilla on jo hintalaput.
Aktiviteetit ja nähtävyydet

Sukellus

Khao Lak on tunnettu upeista rannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään, jossa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen maailmaan lähemmin, alueella toimii suomalainen sukelluskoulu Raya Divers, jonka ohjaajat puhuvat suomea ja skandinaavisia kieliä. PADI Open Water Diving -peruskurssit ovat täällä edullisempia kuin Suomessa. Vesi on lämmintä ja ympäristö hienoa, joten kyseessä on ehdottomasti kokemisen arvoinen aktiviteetti. Jos sinulla on jo sukelluskortti, voit osallistua koulun järjestämille retkille. Palvelupuhelimestamme saat lisätietoa Raya Diversin sukelluskoulusta, retkistä ja kursseista.

Minigolf

Bang Niangin keskustassa sijaitsee viidakkoteemainen minigolfrata, joka on hauska aktiviteetti niin isoille kuin pienillekin ja hyvää vaihtelua rantaelämään.

Similanin saaret

Similanin saaret sijaitsevat Khao Lakin länsipuolella. Saarten ympäristöä pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluspaikoista. Vesi on kirkasta ja siinä viihtyy monenlaisia kalalajeja. Jos haluat mieluummin pysytellä pinnan yläpuolella, saarilla on myös useita paratiisirantoja.

Surinin saaret

Surinin saaret sijaitsevat Khao Lakin luoteispuolella. Saaret muistuttavat Similanin saaria, mutta niillä käy huomattavasti vähemmän turisteja. Raya Divers järjestää tänne sukellusretkiä.

Lam Run kansallispuisto

Lam Run kansallispuisto sijaitsee hieman Khao Lakin rannasta etelään. Puistossa on paljon erilaisia kasvi- ja eläinlajeja, ja hyvällä tuurilla voit nähdä makakeja, jättiläisoravia ja aasialaisia mustakarhuja. Puiston alueella on myös rantoja ja koralliriutta sekä vuoria, kuten Lak- ja Sang Tong -vuoret. Puistoon on sisäänpääsymaksu.

Khao Sokin kansallispuisto

Khao Sokin kansallispuisto sijaitsee noin 50 kilometriä Khao Lakista koilliseen. Puisto tunnetaan parhaiten paratiisinomaisesta tekojärvestään, ja täällä on myös maailman vanhin sademetsä. Puistoon on sisäänpääsymaksu.

Gibbon Project Phuketissa

Phuketin pohjoisosassa, Bang Paen lähellä sijaitseva Gibbon Rehabilitation Project tekee työtä gibbonien hyväksi ja sopeuttaa niitä elämään ja tulemaan uudelleen toimeen vapaana luonnossa. Avoinna joka päivä.

James Bond -saari

Phang Ngan lahdella vedestä kohoaa majesteetillisen näköisiä kalliosaaria, joista osa on yli 100 metrin korkuisia. Täällä sijaitsee myös kuuluisa James Bond -saari.

Wat Suwan Khuhan temppelialue

Wat Suwan Khuha on yksi Phang Nga -provinssin suurimmista temppelialueista. Luolatemppelissä on suuri makaava Buddha-patsas, ja siellä voi saada siunauksen munkeilta. Luolassa elää myös paljon apinoita.

Nam Tok Lampin vesiputous

Nam Tok Lampin vesiputous sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Khao Lakista. Suurelle vesiputoukselle kulkee reitti vehreän, tiheän viidakon läpi.

Ton Chong Fahin vesiputous

Ton Chong Fahin vesiputous sijaitsee syrjäisellä paikalla Lam Run kansallispuistossa, hieman Khao Lakista pohjoiseen.

Sai Rungin vesiputous

Sai Rungin vesiputous sijaitsee lähimpänä Khao Lakia, noin 10 kilometriä Bang Niangista pohjoiseen. Paras aika vierailla putouksella on loka-marraskuussa, jolloin Thaimaassa yleensä vielä sataa.

Takua Pa – portugalilaista arkkitehtuuria

Takia Pan alue sijaitsee Khao Lakin pohjoispuolella. Siellä sijaitsee vanha kaupunki, jossa on tyypillistä portugalilaista arkkitehtuuria.

Tsunami Memorial Place – tsunamin muistomerkiksi muodostunut poliisivene

Tsunami Memorial Placella on poliisivene, josta on tullut vuoden 2004 tsunamin symboli. Vene sijaitsee noin kaksi kilometriä rannikolta sisämaahan. Veneen lähellä pääkadun varrella on myös tsunamimuseo.
Kulkuyhteydet
Khao Lakissa voi liikkua tuk-tukilla, taksilla tai moottoripyörätaksilla. Lisäksi Phuket Towniin pääsee bussilla. Emme suosittele auton, moottoripyörän, mopon tai vesiskootterin vuokraamista, sillä vuokraamoilla ei ole ajoneuvoille kunnollisia vakuutuksia, ja liikenteessä voi olla vaarallista omin päin. Myöskään matkavakuutus ei kata moottoriajoneuvon vuokraamista. Sen sijaan suosittelemme takseja tai busseja, joiden kuljettajat puhuvat englantia.

Taksi

Kohteessa on tavallisilta autoilta näyttäviä takseja, joita voi tilata. Hotellit tarjoavat myös taksipalvelua, mutta se on yleensä tavallisia takseja kalliimpaa. Huomaa, että paikalliset tarkoittavat taksista puhuessaan yleensä tuk-tukia tai moottoripyörätaksia. Taksiautoista sen sijaan käytetään usein limousin-sanaa. Lentokentällä on myös Taxi-Meter-autoja, jotka ovat kaikista halvimpia takseja.

Tuk-tuk

Khao Lakissa voi matkustaa tuk-tukeilla, jotka ovat pieniä paikallisbusseja. Sovi hinnasta etukäteen ennen pidemmille matkoille lähtemistä. Tuk-tukeissa kannattaa tinkiä.

Bussit

Khao Lakin ja Phuket Townin välillä liikennöi busseja. Busseja on erityyppisiä, ja niitä menee kerran tunnissa. Useimmissa busseissa on ilmastointi.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla matkustavat lomailevat omin päin.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Khao Lakissa maksuvälineinä kelpaavat Eurocard-, MasterCard- ja VISA-luottokortit. Pankkiautomaatteja on lentokentällä, Khao Lakin keskustassa sekä useissa hotelleissa.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä bahteilla. Voit myös maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Visa Electron -kortilla ei voi maksaa retkiä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Khao Lak sijaitsee mantereella, Phang Ngassa. Phuketin lentokentälle on n. 85 km. Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen

Matkalla lasten kanssa Phuketissa

Monet matkustavat Thaimaahan pientenkin lasten kanssa. Vaikka pitkät lennot ja mahdollinen jet lag voivat olla rasittavia, niistä toipuu yleensä parissa päivässä. Kuljetus lentokentältä hotellille kannattaa varata etukäteen, jotta siitä ei tarvitse huolehtia kohteeseen saavuttaessa.

Lasten kanssa kohteessa

Paikan päällä lasten kanssa lomailu on helppoa, ja useimmat rannat ovat lapsiystävällisiä. Monista ravintoloista saa esimerkiksi kanaa ja ranskalaisia, jotka maistuvat yleensä myös niille lapsille, jotka eivät ole kovin seikkailunhaluisia uusien ruokien suhteen. Paistettu riisi ja banaanipannukakku ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen. Osta kohteessa aina pullovettä vatsataudin välttämiseksi. Vesipullot ovat todella halpoja, ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi loman onnistumiseen.

Lapsiystävällinen majoitus

Lapsiperheen majoitukseksi suosittelemme bungalowia tai muuta pienempää kohdetta, jossa sekä ranta, ravintolat että oma sänky ovat aina lähellä.

Ravintolat

Lapset ovat tervetulleita ja pidettyjä kaikkialla Thaimaassa. Ravintoloissa ei kuitenkaan usein ole erityisjärjestelyjä lasten varalle. Ruokalistoilla on yleensä myös lapsille sopivia ruokia: omeletteja, kanaleipiä, hedelmälautasia tai friteerattua banaania. Ravintoloissa ei ole hoitopöytiä tai muita varusteita.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa hyvinvarustelluista apteekeista, joistakin suuremmista ruokakaupoista sekä joistakin isoista hotelleista.

Hintaesimerkkejä – Khao Lak

Palm Galleria
Palm Galleria
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen Superior-huone
 • 2 viikkoa
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 29.1.2022, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
29.1.2022 lähtöpaikka Helsinki
Emerald Beach Resort & Spa
familygarden
 • Perheille
Emerald Beach Resort & Spa
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone, ylin kerros
 • 2 viikkoa
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 12.3.2022, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
12.3.2022 lähtöpaikka Helsinki
Kantary Beach Villas & Suites
pohjoismaisetsuosikit
Kantary Beach Villas & Suites
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Duplettihuone Juniorsviitti
 • 2 viikkoa
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 15.1.2022, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
15.1.2022 lähtöpaikka Helsinki
The Leaf Oceanside by Katathani
The Leaf Oceanside by Katathani
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 2 viikkoa
 • Sis. aamiainen
 • Lähtö 29.1.2022, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
29.1.2022 lähtöpaikka Helsinki
The Waters Khao Lak by Katathani
The Waters Khao Lak by Katathani
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 2 viikkoa
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 15.1.2022, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
15.1.2022 lähtöpaikka Helsinki
X10 Khaolak Resort
X10 Khaolak Resort
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 2 viikkoa
 • Sis. buffetaamiainen
 • Lähtö 15.1.2022, lähtöpaikka Helsinki
Buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
15.1.2022 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Khao Lak
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.