Matkat – Khao Lak

Khao Lak on useita kilometrejä pitkä ranta aivan Phuketin pohjoispuolella, ja se sopii täydellisesti sinulle, joka haluat viettää rauhallisen loman.
Kuten moniin muihinkin Thaimaan kohteisiin, myös Khao Lakiin lomalaisia houkuttelee ennen kaikkea sen upea ranta. Kilometrien pituiset, kullankeltaiset hiekkarannat ovatkin suorastaan vastustamattomia. White Sand Beach on nimensä mukaisesti puuterinhienosta valkoisesta hiekasta koostuva pitkä ranta, jota palmut varjostavat. Khao Lak muistuttaa monen mielestä paratiisia, ja sen länsipuolen pitkiin rantoihin ja itäpuolen vehreisiin sademetsiin on helppo ihastua. Khao Lak on Phuketin rauhallisin kohde, ja täällä saa kenties parhaan käsityksen aidosta thaimaalaisesta elämänmenosta. Pääkadulla on useita hyviä ravintoloita, joista monissa voit illallista nauttiessasi katsoa upeita näköaloja ja auringonlaskua. Khao Lak voi olla joillekin hieman liiankin rauhallinen kohde, mutta se sopii täydellisesti rentouttavan loman viettämiseen. Rannalla on aina paljon tilaa, ja voit tehdä ihastuttavia kävelyretkiä rantaviivaa tai pikkuteitä pitkin.

Hotelleja aikuiseen makuun

Ilman lapsia matkustaville suosittelemme Prime Select -hotellejamme Kantary Beachiä ja Beyond Resort Khao Lakia. Molemmissa on panostettu aikuisten vieraiden viihtyvyyteen, ja niissä voit nauttia muun muassa spa-hoidoista ja lähellä olevasta rannasta. Hotellit ovat saaneet erinomaisia arvosteluja aiemmilta vierailtamme.

Khao Lakin lapsiystävällinen hotelli

Tjäreborgin valikoimissa on myös erinomainen vaihtoehto lapsiperheille: Emerald Beach Resort & Spassa perheesi majoittuu trooppisen vihreässä ympäristössä aivan rannan tuntumassa. Täällä lomapäivät kuluvat kauniilla rannalla, allasalueella tai vehreässä puutarhassa. Tarjolla on myös aktiviteetteja kaikenikäisille sekä päivä- että ilta-aikaan.

Koe Thaimaa

Khao Lakista on helppo tehdä retkiä muualle Thaimaahan. Voit esimerkiksi lähteä veneretkelle hieman rannikon ulkopuolella sijaitsevalle Koh Similanin saariryhmälle, joka on hyvin suosittu snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa värikkään koralliriuttansa vuoksi. Hyvällä tuurilla saatat nähdä merikilpikonnia, rauskuja, mustekaloja ja monenlaisia värikkäitä kaloja. Voit myös lähteä tuk-tukilla alueen vesiputouksille, Nam Tok Tone Praille tai Nam Tok Lampille.
Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hotelleja aikuisille
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Kilometrien pituisia hiekkarantoja
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Khao Lak

Rannat
Khao Lakissa on monta upeaa rantaa, joiden hiekka on vaaleaa ja hienojakoista – voit lähteä tutkimusretkelle etsimään omaa rantaasi. Rantojen syvyys voi vaihdella suuresti nousu- ja laskuveden mukaan. Aurinkotuoleja ja -varjoja voi vuokrata tietyiltä alueilta.

Khuk Khak Beach

Pitkä, kaunis hiekkaranta Khao Lakin keskustan pohjoispuolella. Täältä löydät oman paratiisisi.

White Sand Beach

Yksi Khao Lakin alueen kauneimmista rannoista, jolla on nimensä mukaisesti valkeaa, puuterinhienoa hiekkaa sekä varjostavia palmuja. Rannalla on joitakin ravintoloita ja aktiviteetteja.

Khao Lak Beach

Ranta sijaitsee Khao Lakin keskustan eteläpuolella. Ranta on noin viisi kilometriä pitkä, ja joissakin kohdissa rantaviivalla on kallioita.

Nang Tong Beach ja Bang Niang

Nang Tong Beach sijaitsee hieman Khao Lakin pohjoispuolella, ja se muuttuu myöhemmin Bang Niangin rannaksi. Bang Niang sijaitsee Khao Lakin keskellä, ja alueella on paljon hotelleja. Siksi rannalla voi korkeasesongin aikaan olla paljon ihmisiä. Jotkin rannan alueet ovat yksityisiä.
Lue lisää Phuketin rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Khao Lakissa on useita paikallisia ravintoloita, joissa voit maistella erinomaista thairuokaa edullisesti. Rannalla on useita viihtyisiä, pieniä ruokapaikkoja, joissa on ulkoterassi. Hienoja ravintoloita ei juuri ole, mutta sen tapaisia on monissa isommissa hotelleissa, kuten Le Meridienissä ja Beyond Resortissa. Viime vuosina Khao Lakin keskustaan on ilmestynyt myös pohjoismaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita.
Khao Lak on rauhallinen ja sävyisä matkakohde, jonka yöelämätarjonta on rajallista. Täällä on kuitenkin useita pieniä, viihtyisiä baareja, joissa on ulkoterassi. Täällä voit maistella hedelmämehuja tai vaikkapa virkistäytyä thaimaalaisen oluen, kuten Singhan tai Changin merkeissä. Viime aikoina pääkadun yhteyteen on kasvanut pieni sivukatu, jolla perinteisemmät thaibaarit sijaitsevat. Family Garden -hotelli Emerald Beach Resort & Spassa järjestetään iltaisin perheystävällistä viihdeohjelmaa talvikaudella.
Ostokset
Khao Lakin pääkadulla, Nang Thong -rannan yläpuolella on paljon pieniä ja keskikokoisia kauppoja, joista voi tehdä hyviä löytöjä. Täällä on myös muutama räätäli, apteekki ja ruokakauppa.

Markkinat

Khao Lakissa on kahdet paikalliset markkinat, joilla myydään ruokaa ja vaatteita. Toiset niistä järjestetään Bang Niangissa ja Build Market -nimiset markkinat Bang Niangin keskustan ulkopuolella.
Liikunta ja treeni
Khao Lakissa vesi on kirkasta ja rauhallista, joten täällä on hyvät olosuhteet erilaisten vesiurheilulajien harrastamiseen. Jos hotellisi on Family Garden -hotelli Emerald Beach Resort & Spa, voit pelata rantalentopalloa sekä osallistua erilaisille liikunta- ja joogatunneille.

Sukeltaminen ja snorklaus

Khao Lak on tunnettu upeista rannoistaan ja kristallinkirkkaasta vedestä, jossa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Jos haluat lähteä tutustumaan upeaan vedenalaiseen maailmaan, kannattaa tutustua Raya Diversin palveluihin, sillä yritys tarjoaa sukellusopetusta myös suomeksi. PADI-sukelluskurssin hinta on edullisempi kuin Suomessa. Vesi on täällä ihanan lämmintä ja ympäristö täysin omaa luokkaansa, joten sukeltaminen on ainutlaatuisen mahtava elämys. Jos sinulla on jo sukeltajan sertifikaatti, voit osallistua Raya Diversin mahtaville sukellusretkille. Kysy meiltä lisätietoja Raya Diversin sukelluskursseista ja -retkistä sekä muista aktiviteeteista.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Khao Lakissa on paljon erilaisia aktiviteetteja ja retkimahdollisuuksia, jos haluat tutustua lähemmin Thaimaan tarjontaan. Voit esimerkiksi lähteä veneretkille lähisaarille tai vierailla trooppisissa kansallispuistoissa.

Minigolf

Bang Niangin keskustassa sijaitsee viidakkoteemainen minigolfrata, joka on hauska aktiviteetti niin isoille kuin pienillekin.

Similanin saaret

Similanin saaret sijaitsevat Khao Lakin länsipuolella. Saarten ympäristöä pidetään yhtenä maailman parhaista sukelluspaikoista. Vesi on kirkasta ja siinä viihtyy monenlaisia kalalajeja. Jos haluat mieluummin pysytellä pinnan yläpuolella, saarilla on myös useita paratiisirantoja.

Surinin saaret

Surinin saaret sijaitsevat Khao Lakin luoteispuolella. Saaret muistuttavat Similanin saaria, mutta niillä käy huomattavasti vähemmän turisteja. Raya Divers järjestää tänne sukellusretkiä.

Khao Lak National Park, Lam Ru

Lam Run kansallispuisto sijaitsee hieman Khao Lakin rannasta etelään. Puistossa on paljon erilaisia kasvi- ja eläinlajeja, ja hyvällä tuurilla voit nähdä makakeja, jättiläisoravia ja aasialaisia mustakarhuja. Puiston alueella on myös rantoja ja koralliriutta sekä vuoria, kuten Lak- ja Sang Tong -vuoret.

Khao Sok National Park

Khao Sokin kansallispuisto sijaitsee noin 50 kilometriä Khao Lakista koilliseen. Puisto tunnetaan parhaiten paratiisinomaisesta tekojärvestään, ja täällä on myös maailman vanhin sademetsä.

James Bond Island

Phang Ngan lahdella vedestä kohoaa majesteetillisen näköisiä kalliosaaria, joista osa on yli 100 metrin korkuisia. Täällä sijaitsee myös kuuluisa James Bond -saari.
Khao Lakissa on upeita luontoelämyksiä sekä nähtävyyksiä kulttuurista kiinnostuneelle.

Nam Tok Lampin vesiputous

Nam Tok Lampin vesiputous sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Khao Lakista. Suurelle vesiputoukselle kulkee reitti vehreän, tiheän viidakon läpi.

Ton Chong Fahin vesiputous

Ton Chong Fahin vesiputous sijaitsee syrjäisellä paikalla Lam Run kansallispuistossa, hieman Khao Lakista pohjoiseen.

Sai Rungin vesiputous

Sai Rungin vesiputous sijaitsee lähimpänä Khao Lakia, noin 10 kilometriä Bang Niangista pohjoiseen. Paras aika vierailla putouksella on loka-marraskuussa, jolloin Thaimaassa yleensä vielä sataa.

Takua Pa – portugalilaista arkkitehtuuria

Takia Pan alue sijaitsee Khao Lakin pohjoispuolella. Siellä sijaitsee vanha kaupunki, jossa on tyypillistä portugalilaista arkkitehtuuria.

Tsunami Memorial Place – tsunamin muistomerkiksi muodostunut poliisivene

Tsunami Memorial Placella on poliisivene, josta on tullut vuoden 2004 tsunamin symboli. Vene sijaitsee noin kaksi kilometriä rannikolta sisämaahan. Veneen lähellä pääkadun varrella on myös tsunamimuseo.
Kulkuyhteydet
Khao Lakissa voi liikkua tuk-tukilla, taksilla tai bussilla. Tuk-tukilla matkustaessasi suositellemme, että sovit hinnan etukäteen ennen matkan alkua. Taksin voi tilata etukäteen, ja taksit näyttävät tavallisilta autoilta. Hotelleilla on myös taksipalvelu, mutta hotellin taksit ovat yleensä hieman kalliimpia kuin hotellin ulkopuolella odottavat taksit. Khao Lakista pääsee Phuket Towniin bussilla. Bussit kulkevat kerran tunnissa päiväsaikaan ja busseja on monenlaisia. Suurimmassa osassa on ilmastointi. Emme suosittele auton, moottoripyörän, mopon tai vesiskootterin vuokraamista, sillä vuokraamoilla ei ole ajoneuvoille kunnollisia vakuutuksia, ja liikenteessä voi olla vaarallista omin päin. Myöskään matkavakuutus ei kata moottoriajoneuvon vuokraamista. Sen sijaan suosittelemme takseja tai busseja, joiden kuljettajat puhuvat englantia.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla matkustavat lomailevat omin päin.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Khao Lakissa maksuvälineinä kelpaavat Eurocard-, MasterCard- ja VISA-luottokortit. Pankkiautomaatteja on lentokentällä, Khao Lakin keskustassa sekä useissa hotelleissa.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä bahteilla. Voit myös maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Visa Electron -kortilla ei voi maksaa retkiä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Khao Lak sijaitsee mantereella, Phang Ngassa. Phuketin lentokentälle on n. 85 km. Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 10–11 tuntia

Näin matkustat tänne

Khao Lakiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella.

Tjäreborgin kautta voit myös joustavasti matkustaa Khao Lakiin reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Phuketin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset kätevästi hotelliisi Khao Lakissa. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta ne voi ostaa erikseen matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Khao Lakiin on bussilla, minibussilla tai taksilla n. 1 t 30 min – 2 t 30 min (70–95 km). Tarkka ajoreitti riippuu aina paikallisista olosuhteista ja päätetään paikan päällä. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Hintaesimerkkejä – Khao Lak

Andamania Beach Resort
Andamania Beach Resort
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone, poreallas
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Kantary Beach Villas & Suites
pohjoismaisetsuosikit
Kantary Beach Villas & Suites
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Duplettihuone Juniorsviitti
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 4.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
4.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
The Waters Khao Lak by Katathani
The Waters Khao Lak by Katathani
Khao Lak, Phuket, Thaimaa
 • Lento + majoitus Kahden hengen huone
 • 2 viikkoa
 • Lähtö 11.3.2023, lähtöpaikka Helsinki
Sis. buffetaamiainen
Sis. buffetaamiainen
Lento + hotelli., 2 viikkoa
11.3.2023 lähtöpaikka Helsinki
Tee matkahaku – Khao Lak
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.