Matkat – Ao Nang

Ao Nang ja sen kaunis rannikko houkuttelevat sekä auringonpalvojia, kiipeilijöitä että snorklaajia viettämään lomaa rantaelämän, sukelluksen ja rentoutumisen parissa.
Ao Nangin korallihiekkainen ranta on melko kapea, ja hiekan seassa on pieniä simpukankuoria. Lähistöllä sijaitsee kuitenkin myös Thaimaan upeimpina pidettyjä rantoja, kuten kuuluisa Railay Beach sekä pienet paratiisisaaret Koh Poda ja Chicken Island. Niille ja muille alueen saarille pääsee helposti veneellä Ao Nangin rannasta. Ao Nangin lähialueilla sijaitsee useita erikokoisia koralliriuttoja, joille järjestetään paljon sukellus- ja snorklausretkiä.

Hotelleja moneen makuun

Kun varaat Ao Nangin matkasi Tjäreborgilta, majoitut juuri sinulle sopivassa hotellissa. Valikoimassamme on kymmenkunta eri hintaluokan hotellia, joissa asut joko ylellisesti tai yksinkertaisemmin. Jos haluat asua edullisesti keskeisellä paikalla, suosittelemme The Verandah -hotellia, kun taas Centara Grand Beach Resort & Villas -hotellissa asut ylellisesti aivan rannalla, hieman Ao Nangin keskustan ulkopuolella.

Seikkailuja lähistöllä

Krabia ympäröivä merivesi on kristallinkirkasta, ja siellä voit nähdä esimerkiksi riuttahaita, kilpikonnia, luolia ja laivanhylkyjä. Ao Nang on miellyttävä ja hyvin toimiva kohde, jonka pää- ja rantakadulla on viihtyisiä baareja ja ravintoloita. Yöelämä ei ole kuitenkaan kovin vilkasta. Jos haluat kokea enemmän thaimaalaista kaupunkielämää, voit matkustaa provinssin pääkaupunkiin Krabi Towniin. Siellä kannattaa vierailla erityisesti yömarkkinoilla, joilla myydään kaikenlaista vaatteista ja käsitöistä vihanneksiin ja elektroniikkaan. Ao Nangista pääsee Krabi Towniin 20 minuutissa tuk-tukilla.

Tilausmatka, reittilento tai yhdistelmämatka

Ao Nangiin voit matkustaa Tjäreborgilla joko tilauslennolla tai joustavasti reittilennolla. Reittilennolla matkustaessasi voit itse valita matkasi ajankohdan ja keston ja matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa. Reittilennot valitessasi lomasi on omatoimiloma. Voit myös yhdistää lomaasi viikon jossakin Puhketin kohteessa, jolloin koet tuplasti enemmän.
Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Edullisia hotelleja
 • Yhdistelmämatkoja
 • Mielenkiintoisia retkiä
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Ao Nang

Rannat
Krabin provinssi on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestään ja hienohiekkaisista rannoistaan. Rannoissa on kuitenkin sijainnin mukaan eroavaisuuksia. Ao Nangissa on useita rantoja, ja läheisille paratiisisaarille pääsee helposti pitkähäntäveneellä. Saarilla on erinomaisia snorklauspaikkoja, valkeita hiekkarantoja ja rentoa lomatunnelmaa. Joillakin rannoilla voi olla uintikielto. Kansallispuistoihin kuuluvilla rannoilla ja saarilla ei ole aurinkotuoleja tai vesiaktiviteetteja.

Ao Nangin ranta

Ao Nangin ranta on pieni, ja se koostuu korallihiekasta, jonka seassa on pieniä simpukankuoria. Rannalla on paljon pitkähäntäveneitä, jotka kuljettavat matkustajia Railay Beachille ja takaisin. Ao Nangin rannan eteläpäädyssä on rauhallisempaa, ja siellä voi nauttia rantaelämästä ja upeista näkymistä.

Noppharat Thara

Ao Nangin rannan pohjoispuolella sijaitsevalla Noppharat Tharan rannalla on rauhallisempi tunnelma. Siksi myös monet paikalliset viihtyvät täällä. Ranta on matala ja soveltuu hyvin uimiseen.

Railay Beach

Railay Beachiä käytetään yhteisnimenä useille samalla niemellä sijaitseville rannoille, joista tunnetuimmat ovat East ja West Railay Beach. Niemellä on myös pienempiä rantoja, joille pääsee sinne tänne kulkevia polkuja pitkin. Yksi rannoista on Phra Nang, joka tunnetaan kauneudestaan ja kiehtovasta luolastaan. Ao Nangista pääsee Railay Beachille pitkähäntäveneellä 10 minuutissa.

West Railay Beach

West Railay Beach on niemen suurin ranta. Sen vesi on upean kirkasta ja matalaa, erityisesti laskuveden aikaan. Noin 600 metrin pituisen rannan keskellä on pitkähäntäveneiden pysähdyspaikka. Rannan pohjoispäässä voi asettua varjoisaan paikkaan puiden ja kallioiden alle, jos paikalle tulee tarpeeksi ajoissa.

East Railay Beach

East Railay Beachille pääsee noin 10 minuutissa niemen poikki kulkevaa polkua pitkin. Aluksi niemen toisella puolella näkyy vain mangrove-kasvillisuutta. Vasemmalle kuljettaessa saavutaan pienten baarien, kahviloiden ja ravintoloiden luokse. Varsinaiselle rannalle pääsee kulkemalla oikealle ja jatkamalla muutama sata metriä.

Klong Muang

Klong Muangin ranta sijaitsee hieman syrjemmässä, kaukana Ao Nangin hälinästä. Ranta koostuu suurimmaksi osaksi hienosta hiekasta, ja siellä täällä on kiviä. Tällä rannalla voit keskittyä rauhoittumiseen ja rentoutumiseen.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Ao Nangissa on paljon baareja ja ravintoloita, joista useimmat sijaitsevat pääkadun ja rantakadun varrella. Kohteen suosion vuoksi ruoka on kalliimpaa kuin monissa muissa Thaimaan kohteissa. Suomeen verrattuna ruoka on kuitenkin aina hyvin edullista, ja valikoima on valtava. Yleensä ravintolassa tilataan yksi tai kaksi ruokalajia henkilöä kohden, ja koko pöytäseurue voi maistella kaikkia ruokia. Kuten yleensäkin ulkomailla, myös täällä kannattaa pitää mielessä kaksi perussääntöä: syö sellaisissa ravintoloissa, joissa on paljon muita asiakkaita, ja mikäli mahdollista, syö paikallisten suosimissa paikoissa. Ensimmäinen sääntö takaa, ettei ruoka ole seissyt pitkään, ja toinen on usein merkki siitä, että ruoka on laadukasta. Juomarahaa annetaan yleensä 10 prosenttia. Monissa ravintoloissa tarjolla on tuoretta kalaa ja äyriäisiä, jotka valmistetaan toiveesi mukaan. Tällöin hinta määräytyy ruuan painon mukaan, jolloin se voi nousta korkeaksikin. Siltikin ruoka on edullisempaa kuin Suomessa.

Huomioitavaa ravintoloissa

Tarjoilijat kysyvät usein, haluatko ruokasi tulisena vai miedompana. Huomioi, että se, mikä Suomessa on tulista, vastaa Thaimaassa mietoa tai keskitulista ruokaa. Monissa ruuissa on maapähkinää, vaikka sitä ei mainittaisikaan ruokalistassa.

Tunnettuja thairuokia:

Pad Thai
Pad Thai on Thaimaan kansallisruoka. Ruokalajista on erilaisia versioita, mutta yleensä se sisältää paistettuja nuudeleita, pavunituja, kevätsipulia, porkkanaa ja toisinaan tofua. Voit valita itse, haluatko lisäksi lihaa, katkarapuja tai kanaa.

Tom Yam
Tom Yam on tyypillinen thaimaalainen keitto, jota syödään paljon myös Laosissa ja Malesiassa. Kirkkaan keiton ominaispiirre on sen voimakas ja hieman hapan maku. Keittoon tulee muun muassa sitruunaruohoa, limenlehtiä ja murskattua chiliä. Lihan voi valita itse. Turistien keskuudessa suosituin on Tom Yam Kung, johon tulee tiikerirapua.

Tom Kha Gai
Tom Kha Gai on maukas keitto, joka tehdään kookosmaidosta, limenlehdistä, tuoreesta inkivääristä, sienistä ja chilistä. Pinnalle ripotellaan korianteria. Gai tarkoittaa kanaa, mutta jos haluat sianlihaa, vastaavan ruokalajin nimi on Tom Kha Mu. Keitosta on useita muitakin muunnelmia. Lisäksi kannattaa tilata keitettyä riisiä, jolloin ateriasta tulee täyttävämpi. Riisi myös helpottaa tulisuutta.

Massaman Curry
Erityinen curryruoka, joka maistuu monille. Ruuan alkuperän suhteen on epäselvää, onko se alun perin Thaimaasta vai Malesiasta, sillä masam tarkoittaa Malesiassa hapanta. Ruokaan tulee kookosmaitoa, paahdettuja maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, perunaa, massaman-currytahnaa, laakerinlehtiä, palmusokeria, anista ja valinnainen liha.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thairuuan perustan muodostavat suurelta osin tuoreet, paikalliset raaka-aineet sekä riisi tai nuudelit. Ruokalistat saattavat vaikuttaa ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta pääruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko sellaisenaan, riisin tai nuudelin kera tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruokalaji on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Riisi ja curry

Yksi pääruokalajeista on riisi ja curry, joka on eräänlainen thaimaalainen pikaruoka. Saat lautasellisen riisiä, johon voit lisätä curryn itse. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin. Curry saattaa olla todella mausteista, koska siihen tulee chiliä ja muita voimakkaita mausteita.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Salaatti

Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja, mutta kyse ei todellakaan ole tavanomaisista vihersalaateista. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa, ja tällainen salaatti riisin kera nautittuna riittää usein lounaaksi. Huomioi, että thaimaalaiset salaatit voivat olla todella tulisia, koska niissä on usein paljon punaista tai vihreää pilkottua chiliä. Valkoinen riisi helpottaa tulisuutta, mutta vedenjuonnista ei ole apua.

Keitto

Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Juomat

Thaimaalaisten oluiden lisäksi saatavilla on usein suurimpia eurooppalaisia olutmerkkejä. Paikallisia hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, joten ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.

Hedelmät

Mango, papaija, mangostani, rambutani, litsi, ananas, banaani – Thaimaan hedelmävalikoima on laaja, etkä välttämättä ehdi edes maistaa kaikkia lomasi aikana. Helpoin tapa tutustua erilaisiin hedelmiin on tilata ravintolassa hedelmälautanen, jolloin saat ainakin ananasta, banaania, kenties vesimelonia ja papaijaa. Muita hedelmiä voi ostaa hedelmäkojuista, kaupoista tai sesongin aikaan kierteleviltä myyjiltä. Jos et tiedä, miten jotakin hedelmää tulisi syödä, voit aina kysyä myyjiltä neuvoa. Vastakuorittuja hedelmiä voi syödä turvallisesti ilman pelkoa vatsataudista, ja lisäksi ne pitävät hyvin yllä nestetasapainoa. Krabin yömarkkinat ovat mainio paikka tutustua Thaimaan luonnon antimiin. Sekä hinnat että valikoima ovat erinomaiset.
Ao Nangin yöelämä on kaukana Phuketin vauhdikkaasta menosta. Usein täällä vain istahdetaan illalla hetkeksi baariin tai viihdytään ravintolassa hieman pidempään. Jos päivän seikkailujen jälkeen on vielä energiaa jäljellä, illan voi mainiosti päättää myös oman hotellin terassilla tai parvekkeella. Ao Nangin lukuisat baarit ja ravintolat levittäytyvät muutaman kilometrin matkalla pääkatua pitkin molemmin puolin keskustaa. Monissa paikoissa soi livemusiikki useina iltoina viikossa. Baarit ovat rentoja ja yksinkertaisia, ja niihin voi helposti vain istahtaa nauttimaan juomista ja miellyttävästä tunnelmasta. Monissa baareissa tarjolla on myös muuta ohjelmaa, kuten tulishow'ita. Jos kaipaat hieman vilkkaampaa menoa, Ao Nangin keskellä sijaitsee Center Point -niminen paikka, jossa on paljon baareja. Täällä voi tanssia, kuunnella livemusiikkia tai vain nauttia hyvistä juomista ja tunnelmasta.
Ostokset
Ao Nangin pääkatua reunustavien kauppojen ostosvalikoima on ihanteellinen shoppailusta kiinnostuneelle: saatavilla on muun muassa vaatteita, koruja, käsitöitä, rantatarvikkeita ja matkamuistoja. Kohteessa on myös useita hyviä räätäleitä ja optikkoja, joilla on edulliset hinnat. Lisäksi Ao Nangissa järjestetään kaksi kertaa viikossa iltapäivämarkkinat, jotka ovat hyvin suositut.

Markkinat

Paikalliset markkinat ovat mainio tapa tutustua maan kulttuuriin ja arkielämään sekä tietenkin tehdä ainutlaatuisia löytöjä. Krabissa tähän on hyvä mahdollisuus, sillä alueella järjestetään useita markkinoita, jotka tuovat lisäväriä lomaelämykseesi. Tässä muutama esimerkki tärkeimmistä ja kiinnostavimmista markkinoista.

Ao Nangin iltamarkkinat

Täällä paikalliset myyvät tuotteitaan, kuten ruokia, vihanneksia ja hedelmiä. Markkinoita pidetään useissa paikoissa Ao Nangissa.

Krabi Townin yömarkkinat

Krabi Townin yömarkkinat pidetään kahdessa paikassa: joen varrella venesataman vieressä sekä Vogue-tavaratalon vieressä keskustassa. Markkinoilla myydään enimmäkseen ruokaa ja hedelmiä, myös eksoottisempia tuotteita kuten paistettuja torakoita ja vaaleanpunaisia munia.

Weekend Market

Monien mielestä nämä ovat Krabi Townin kiinnostavimmat markkinat, joilla myydään basaareissa vaatteita, ruokaa ja matkamuistoja. Markkinoilla näkee myös monenlaisia esityksiä, kuten thaimaalaista tanssia, tulishow'ita ja paikallista musiikkia. Markkinat järjestetään Walking Streetillä Vogue-tavaratalon takana.

New Night Market

Nämä markkinat muistuttavat paljon Weekend Marketia: basaareissa myydään muun muassa vaatteita ja ruokaa, ja markkinoilla on myös esityksiä.

Krabin aamumarkkinat

Eteläisen Thaimaan suurimmiksi kutsutut markkinat pidetään Krabi Townissa Vogue-tavaratalon lähellä. Myynnissä on kaikenlaista vaatteista ja leluista vihanneksiin ja kalaan. Markkinoiden tuoksu on jo elämys itsessään.

Räätälit

Jos pidät hyvin istuvista vaatteista, Thaimaassa kannattaa teettää vaatteita räätälillä. Thaimaanintialaiset räätälit käyttävät materiaaleinaan parhaita silkkikankaita, ja hinnat ovat hyvin edulliset. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että saat varmasti sitä, mitä olet tilannut, ja tarkistaa valmiin tuotteen laatu. Räätäleitä on esimerkiksi Ao Nangin pääkadun varrella.

Optikot

Silmälasit ja aurinkolasit ovat huomattavasti edullisempia Thaimaassa kuin Suomessa. Tämä johtuu siitä, että monet optikot valmistavat edelleen linssit itse liikkeissään sen sijaan, että ne tilattaisiin suurista tehtaista. Siksi linssit ovat hyvin laadukkaita, eikä sinun tarvitse odottaa uusia lasejasi kuin 3–4 päivää.

Ostokset Thaimaassa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka. Valtavasta valikoimasta löydät melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, vieläpä erittäin edulliseen hintaan. Useimmissa kaupoissa voi maksaa tunnetuimmilla luottokorteilla, kuten Visalla ja Mastercardilla. Tavarataloissa on käytössä vakiohinnat, joita yhä useammat liikkeet ovat alkaneet noudattaa. Markkinoilla ja monissa pikkukaupoissa sen sijaan tapana on edelleen tinkiä, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä hintaan. Tinkimisen voi hyvin aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa esimerkiksi mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita, silmälaseja ja linssejä, jalokiviä, kultaa, hopeaa, helmiä, puuveistoksia, batiikkivaatteita ja laukkuja.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat aktiivista lomailua, Ao Nangissa on monipuolinen valikoima erilaisia aktiviteetteja.

Ao Nangin ympäristö on todellinen unelma kiipeilyn ystäville. Täällä on tarjolla paljon eritasoisia kiipeilyreittejä. Ao Nangissa ja Railay Beachilla on useita yrityksiä, jotka järjestävät kiipeilykursseja ja opastettuja retkiä ja halutessasi voit vuokrata varusteita.

Sukellus

Ao Nangissa on useita sukellusyrityksiä, jotka järjestävät sekä kursseja että erilaisia retkiä. Pidempien retkien aikana asutaan laivalla ja sukelletaan kaksi-kolme kertaa päivässä parhaimmilla Phuketin lahden sukelluspaikoilla tai kauempana Similansaarten luona.

Kajakilla melonta

Kajakilla melonta on suosittu aktiviteetti rannikolla. Voit joko lähteä järjestetylle retkelle, jonka aikana pääset tutustumaan magrovepuiden ihmeelliseen maailmaan tai vuokrata kajakin ja lähteä melomaan omin päin. Valitsitpa kumman vaihtoehdon tahansa, melonta on mainio tapa tutustua paikalliseen ympäristöön, sillä silloin näet ja kuulet paljon sellaista, mitä et muuten kokisi.

Golf

Käytä tilaisuus hyväksesi ja lähde pelaamaan golfia yhdellä tai useammalla maailman kauneimmista golfkentistä. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut pelaaja, Krabin kentät tarjoavat haasteita kaiken tasoisille pelaajille ja sijaitsevat keskellä Thaimaan upeaa luontoa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Ao Nangissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia aktiviteetteja, niin vauhdikkaita kuin rentouttaviakin.

Thainyrkkeily

Lähde katsomaan thainyrkkeilyä lajin kotimaassa! Innokas yleisö on vähintään yhtä kiinnostavaa katsottavaa kuin ottelu itse. Nyrkkeilyareena sijaitsee muutaman kilometrin päässä Ao Nangin keskustasta, ja usein kuljetus sisältyy lipun hintaan.

Thaihieronta

Thaihieronta on mainio ja hieman erilainen hierontakokemus. Se voi tuntua toisinaan hieman kovakouraiselta, mutta hieroja varmistaa usein, että asiakkaalla on kaikki hyvin. Hieronnassa käytetään käsiä, kyynärpäitä ja polvia, ja jälkeenpäin tunnet itsesi todella rentoutuneeksi. Hieronta on täällä myös paljon edullisempaa kuin Suomessa.
Jos haluat hieman vaihtelua aurinkoon ja uimiseen, Ao Nangin alueella on myös paljon nähtävää. Tässä muutama vinkki siitä, missä voit lomasi aikana vierailla.

Krabi Town

Krabi Town, provinssin pääkaupunki, on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Siellä järjestetään esimerkiksi yömarkkinat, jotka ovat seudun suurimmasta päästä. Markkinoilta voi ostaa kaikenlaista ruokatuotteista vaatteisiin, ja niillä myynnissä oleva ruoka onkin usein autenttisempaa kuin Ao Nangin turistiystävälliseksi muokatuilla ruokalistoilla. Lisäksi hinnat ovat todella edullisia. Krabi Townissa on myös Vogue-tavaratalo, joka on erinomainen ostospaikka, sekä paljon muuta nähtävää.

Saaret

Ao Nangin ympärillä sijaitsee monia erikokoisia ja maisemiltaan erilaisia saaria, esimerkiksi Podan ja Hongin saaret. Saarilla voi muun muassa snorklata, nauttia valkeista hiekkarannoista ja ottaa upeita maisemakuvia. Useille saarille pääsee helposti pitkähäntäveneellä. Mikäli haluat nähdä useita saaria yhden päivän aikana, voit vuokrata päiväksi pitkähäntäveneen tai lähteä järjestetylle retkelle. Jos haluat lisämukavuutta retkellesi, kauempana sijaitsevilla saarilla voi yöpyä, ja retkelle voi lähteä myös moottoriveneellä.

Poda Island

Poda on oikea paratiisisaari, jolla on valkeaa hiekkaa, kristallinkirkasta vettä sekä "Buddhan kasvoiksi" kutsuttu kuuluisa karstikallio, joka kohoaa vedestä vaikuttavan näköisenä.

Tup, Moo ja Chicken Island

Laskuveden aikaan pehmeä, valkea hiekka paljastuu veden alta, ja nämä kolme saarta yhdistyvät toisiinsa. Chicken Island eli Kanasaari on saanut nimensä muotonsa perusteella, ja veneestä käsin saaresta erottuukin selvästi kanan päätä muistuttava kalliomuodostelma. Saaren kalliot tarjoavat suojaisan paikan monille kalalajeille ja koralleille, mikä tarkoittaa, että alueella on monia hyviä snorklauspaikkoja.

Hong Island

'Hong' tarkoittaa thain kielessä 'huonetta'. Saari onkin saanut nimensä laguunista, jota ympäröivät korkeat kalkkikiviseinämät. Hongilla on kaksi kirkasvetistä ja valkohiekkaista rantaa sekä luontopolku. Saatat myös nähdä varaanin lepäämässä puiden varjossa rannan lähellä.

Tiger Cave Temple

Wat Tham Sua eli Tiikeriluolatemppeli on noin 25 kilometrin päässä Ao Nangista sijaitseva buddhalaistemppeli. Temppeli on saanut nimensä siitä, että tarinan mukaan alueella aijaitsevassa luolassa asui aikoinaan munkki yhdessä kahden tiikerin kanssa. Voit halutessasi vierailla myös luolassa. Kovakuntoisimmat voivat nousta noin tunnin kestävän matkan eli 1 237 porrasta hienolle näköalapaikalle. Ylhäältä avautuvat upeat näkymät smaragdinvihreälle merelle ja Krabi Towniin. Tänne pääset kätevimmin tuk-tukilla.

Huay To -vesiputous

Tiikeriluolatemppelin lähellä Khao Panombenian kansallispuiston alueella voi vierailla myös vesiputouksella. Vesiputoukselle on noin 20 minuutin kävelymatka merkittyjä polkuja pitkin. Perillä voit uida tai vain nauttia kauniista ympäristöstä. Huay To sopii hyvin yhdistettäväksi samaan retkeen tiikeriluolatemppelin kanssa. Kansallispuistomaksu.

Dragon Crest Hill - vaellusretki

Ota tauko rantaelämään ja lähde pienelle vaellusretkelle Dragon Crest Hillin näköalapaikalle, joka sijaitsee n. 15 km Ao Nangista. Kaunis reitti vie sademetsän halki ja perillä voit ihailla upeaa maisemaa Krabiin ja sen vehreään ympäristöön. Kävely kestää noin 2 tuntia suuntaansa, mutta hienot maisemat palkitsevat vaivasi. Ota mukaan vettä, hieman syötävää ja hyvät kengät. Matkan varrella ei voi ostaa mitään.

Tha Phom Klong Song Nam

Mangrovemetsän keskellä on noin 2 kilometrin pituinen kävelypolku, jolla voit nauttia luonnosta ja sen rauhasta. Polun vierellä virtaa kylmä vesi, jossa makea ja suolainen vesi kohtaavat. Helpoiten pääset tänne taksilla, matka Ao Nangista kestää noin 45 min. Alueelle on sisäänpääsymaksu.
Retket
Hong Islands - Veneretki valkoisille hiekkarannoille
Hong Islands - Veneretki valkoisille hiekkarannoille
Lähdemme aamutuimaan Ao Nangin rannasta kohti Hongin saaria, jotka sijaitsevat Krabin länsipuolella. Matkan aikana nautimme raikkaasta meri-ilmasta sekä näemme kuninkaallisen kesäasunnon. Lounas sisältyy kokopäiväretken hintaan.
Lisätietoa retkestä
Elämää Ao Nangissa
Elämää Ao Nangissa
Erinomainen puolipäiväretki sinulle, joka haluat nähdä aitoa Thaimaata! Tällä retkellä pääset sellaisiin paikkoihin, joihin matkailijat eivät yleensä eksy. Kevyt lounas sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Krabin paratiisisaaret
Krabin paratiisisaaret
Vietä ikimuistoinen päivä Krabin paratiisisaarilla. Tutustut kätevästi ja nopeasti saaristoon ja paikkoihin, joihin on muuten hankala päästä omin päin. Lounas sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jungle Safari - Viidakkosafari
Jungle Safari - Viidakkosafari
Lähde nauttimaan vehreästä ja upeasta Thaimaan luonnosta, koe Krabin kuuluisin temppeli ja ui luonnollisissa uima-altaissa. Lounas sisältyy hintaan, juomat maksetaan erikseen.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Ao Nang sijaitsee Krabin alueen keskiössä, joten sieltä on hyvät kulkuyhteydet lähialueille niin maalla kuin merelläkin.

Pitkähäntävene

Krabin alueella pitkähäntäveneet osoittautuvat usein loman hyödyllisimmäksi kulkuvälineeksi, koska niillä pääsee helposti läheisille saarille ja rannoille. Ao Nangin rannalla on aina saatavilla veneitä, joita voi vuokrata joko retkille tai tuntiperusteisesti. Hinnastot ovat nähtävillä rannan molemmissa päädyissä.

Tuk-tuk

Ao Nangissa tuk-tukit ovat yleensä eräänlaisia mopotakseja eli mopoja, joissa on matkustajia varten pieni koppi ja penkit. Lyhyillä matkoilla tuk-tukit voivat olla käteviä, mutta ne eivät kuitenkaan ole kaikista turvallisimpia liikennevälineitä, varsinkaan isoilla teillä Ao Nangin ulkopuolella.

Songthaew-bussit

Songthaewit ovat eräänlaisia paikallisbusseja, jotka liikennöivät Ao Nangin ja Krabi Townin välillä kello 9–22. Bussin kyytiin pääsee odottamalla rannan puoleisessa tien reunassa ja viittomalla bussille sen lähestyessä. Songthaewit eivät näytä tavallisilta busseilta, vaan ne ovat valkoisia lava-autoja, joiden takaosassa on penkit. Matka Krabi Towniin kestää noin 25 minuuttia.

Veneet

Ao Nangista kulkee säännöllisiä venereittejä alueen suurimpiin lomakohteisiin, kuten Phi Phi -saarille ja Phuketiin. Nopeammat moottorivenematkat maksavat enemmän, mutta tavallisellakaan veneellä matkat eivät yleensä kestä 2–3 tuntia pidempään.

Taksi

Takseja voi vuokrata retkien ajaksi tai tuntiperusteisesti.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin oppaita paikan päällä. Tarvittaessa tavoitat oppaamme talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat oppaat Phuketin lentokentällä ja he ohjaavat sinut oikeaan lentokenttäbussiin, jos olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla toteutettavat matkat ovat joustavia omatoimimatkoja ilman opaspalveluja, jolloin saat määritellä matkan pituuden itse.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard ja Visa hyväksytään maksuvälineinä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Nettiyhteydet Thaimaassa eivät ole yhtä nopeat ja luotettavat kuin kotimaassa, joten toimintahäiriöt ovat mahdollisia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla Helsingistä Krabille Bangkokin kautta n. 12 t 30 min.

Näin matkustat tänne

Ao Nangiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella.

Ao Nangiin voit myös matkustaa joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Phuketin lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Ao Nangissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Lomalennot
Phuketin lentokentältä kuljetus Krabille kestää noin 2,5 h (160 km). Ajoaika vaihtelee sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella.
Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennot
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja. Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Krabin lentokentältä Ao Nangin hotelleihin kestää n. 30 min (25 km). Ajoaika vaihtelee sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä.

Krabi Airport:
Passi- ja turvatarkastuksen jälkeen kentällä on vain yksi kahvila ja pienehkö tax-free-myymälä.
Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
7
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Ao Nang
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.