Matkat – Koh Chang

Koh Chang on vehreä saari, jossa on kauniita rantoja ja hyvät sukellusmahdollisuudet. Saari on vielä hieman tuntemattomampi kohde, joten tänne kannattaakin matkustaa juuri nyt, ennen kuin muut ehtivät.
Koh Changin saaren pinta-alasta 75 prosenttia on luonnonsuojelualuetta. Täällä voit nauttia luonnon ihanasta vehreydestä ja liidunvalkeista hiekkarannoista, joilla ei ole ruuhkaa. Koh Chang on edelleen suhteellisen koskematon saari, vaikka viime vuosina hotelleja onkin tullut paljon. Koh Changilla nautit täydellisestä rauhasta ja vietät rentouttavan loman, sillä suurimmat turistivirrat eivät vielä ole löytäneet tietään tänne. Koh Changille voi matkustaa ympäri vuoden, mutta paras ajankohta on marraskuusta huhtikuuhun.

Tekemistä Koh Changilla

Koh Changin eteläpuolella on useita pienempiä saaria, jotka soveltuvat erinomaisesti sukeltamiseen ja snorklaukseen. Koh Changilla voit myös kokeilla syvänmerenkalastusta tai lähteä veneretkelle, melomaan ja vaeltamaan. Useat paikalliset yritykset järjestävät erilaisia retkiä. Kannattaa tarkistaa, että opas puhuu englantia, niin voit nauttia retkestä täysin siemauksin.

Asu hyvin Koh Changilla

Tjäreborgin valikoimassa on useita suosittuja hotelleja, joista voit valita mieleisesi. Kaikki hotellit sijaitsevat lähellä rantaa. Jos matkustat ilman lapsia, mainio vaihtoehto on Prime Select -hotellimme The Emerald Cove Koh Chang. Uima-allas sijaitsee suoraan rannalla, ja hotellissa on myös viihtyisä spa-osasto ja useita ravintoloita.

Tjäreborgin matkat Koh Changille

Tjäreborgilla voit matkustaa Koh Changille ympäri vuoden reittilennoilla. Päätät siis itse matkasi pituuden ja ajankohdan, ja voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan loman. Koh Chang sijaitsee 330 kilometrin päässä Bangkokista kaakkoon, ja matka-aika on noin viisi tuntia tai lentäen 50 minuuttia. Voit myös tehdä kätevän yhdistelmämatkan ja viettää ensin muutaman päivän Bangkokissa ja jatkaa sieltä Koh Changin aurinkoon. Näin saat tuplasti enemmän lomaelämyksiä.
Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Hyvät sukellusmahdollisuudet
 • Upeita rantoja
 • Yhdistelmämatkoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Koh Chang

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Koh Changilla on kymmenisen kaunista rantaa, joista lähes kaikki sijaitsevat länsirannikolla. Näiden rantojen hiekka on pehmeää, valkoista ja hienoa, ja kookospalmujen alla voi välillä levähtää varjossa. Vuoroveden vaihtelut näkyvät täällä selvästi, sillä vesi saattaa aamulla ulottua polviin asti, mutta illalla voit istua rantahiekalla syömässä illallista. Koh Changin rannat sopivat erinomaisesti lapsille, sillä ne ovat matalia ja hiekka pääasiassa ihanan pehmeää.

White Sand Beach/Hat Sai Khao

Saaren vilkkain ranta, jossa myös turistit viihtyvät, sijaitsee noin viiden kilometrin päässä pääkylä Klong Sonista etelään. Ranta on pitkä, ja sen hiekka on hienoa ja vaaleaa, ja kookospalmujen suojassa voi levähtää hetken varjossa.

Klong Prao

Tämä rauhallisempi ranta sijaitsee noin viiden kilometrin päässä White Sand Beachistä. Täällä on useita tunnettuja bungaloweja, ja vähitellen tänne on rakennettu myös useita viiden tähden luksushotelleja. Ranta on upea, matala ja erittäin lapsiystävällinen, mutta paikoin hieman kivinen.

Lonely Beach

Reppureissaajien suosikkiranta, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä etelään päin. Sen jälkeen, kun rannalle rakennettiin asfaltoitu tie, tänne on ollut helpompi tulla, eikä ranta enää ole nimensä mukaisesti kovinkaan yksinäinen. Täällä on useita bungaloweja, ja hotelleja tulee koko ajan lisää. Ranta on pieni ja sitä reunustavat huojuvat kookospalmut, ja sen hiekka todella pehmeää, hienoa ja vaaleaa.

Bailan Beach

Kävelymatkan päässä Lonely Beachiltä sijaitsee eksoottinen Bailan Beach, jota ympäröivät vehreät palmut. Ranta on rauhallinen, ja hiekka on täällä karkeaa ja vesi kirkasta. Bailan Beachiltä on lyhyt matka Bang Baolle, josta lähtee laivoja lähisaarille.

Long Beach

Koh Changin viimeinen lähes tutkimaton ranta – ainakin vielä toistaiseksi. Ranta sijaitsee saaren kaakkoiskärjessä, ja tänne on edelleen melko vaivalloista tulla. Asfaltoitu tie ei vie perille asti, ja taksillakin tullessa joutuu kävelemään viimeiset 500 metriä. Rannalle pääsee myös veneellä Bang Baosta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Koh Changilla on paljon ravintoloita ja uusia tulee jatkuvasti. Useimmat ravintolat sijaitsevat White Sand Bechillä, jonka äärellä on satoja ravintoloita ja ulkoilmapaikkoja. Ruokalistat ovat hyvin samantyyppisiä, tarjolla on yleensä thaimaalaisia ruokia ja jonkin verran myös länsimaisia vaihtoehtoja. Thairuuan lisäksi suosittuja ovat erilaiset BBQ-ruuat, ja usein pääsetkin itse valitsemaan jäähauteen päällä esillä olevista raaka-aineista, mitä haluat omalle lautasellesi – tuoreita äyriäisiä, kalaa, kanaa, vartaita, maissintähkiä, hedelmiä ja paljon muita vaihtoehtoja. Tämä on maukas ja edullinen vaihtoehto thairuualle. Sekä White Sand Beachin että Kai Bae Beachin pääkatujen varsilla on paljon ravintoloita. Mukava vaihtoehto on myös syödä illallista etelässä sijaitsevassa Bang Baon kalastajakylässä, joka on rakennettu pilarien päälle. Tarjolla on fantastisia kala- ja äyriäisruokia.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaalainen keittiö, etenkin maan rannikolla, pohjautuu riisiin ja nuudeleihin, joiden lisänä käytetään tuoreita raaka-aineet. Ensisilmäyksellä ruokalistat saattavat vaikuttaa hurjan pitkiltä, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että kyseessä on muutamien ruokalajien useat erilaiset variantit. Wokit valmistetaan usein niin, että riisi ja nuudelit tarjoillaan erikseen. Perinteinen thaimaalainen ruokalaji Phad Thai koostuu juuri nuudeleista, tofusta, kananmunasta, vihanneksista ja maapähkinärouheesta.

Paistettu riisi

Paistetusta riisistä (fried rice) on useita erilaisia variaatioita. Riisiä tarjoillaan katkarapujen, kanan, kasvisten, lihan tai jonkun muun saatavilla olevan ainesosan kanssa. Paistettua riisiä on tarjolla kaikkialla, ja se tarjoillaan aina tuoreena, joten vatsataudin vaaraa ei ole.

Riisi ja curry

Tyypillistä thaimaalaista pikaruokaa on curry ja riisi, jolloin pöytään tarjoillaan lautasellinen riisiä, johon sitten lisätään itse erilaisia curryja pöydässä olevista kulhoista. Variaatioita on niin monia kuin on kokkejakin. Ero paistettuun riisiin tai nuudeleihin on se, että curryt ovat yleensä todella voimakkaasti maustettuja, joten ne eivät sovi kaikkein herkimmille makuhermoille.

Salaatit

Salaatit ovat kolmas tärkeä osa thaimaalaista keittiötä. Thaimaalaiset salaatit ovat kuitenkin kaukana tavallisista vihersalaateista, ja ne sisältävät yleensä kanaa, katkarapuja, mustekalaa tai muuta lihaa. Riisiä sisältävä salaatti on mainio lounas. Kannattaa varautua siihen, että thaimaalaiset salaatit ovat usein todella vahvasti maustettuja ja salaatin koristeena saattaa olla tuoretta vihreää ja punaista chiliä.

Keitot

Keitot ovat myös tärkeä osa thaimaalaista ruokakulttuuria. Keittoja on sekä kirkkaita että paksuja, ja useat näistä paksummista varianteista ovat kookospohjaisia, jolloin maku on hieman makea. Keitto on thaimaalaisen aterian itsestään selvä osa täydentävänä makuelämyksenä.

Juomat

Tyypillisimmät thaimaalaiset olutmerkit ovat Singha ja Chang. Molemmat näistä sopivat erinomaisesti Thaimaan ilmastoon, sillä ne sammuttavat pahimmankin janon. Singha on aavistuksen makeampi kuin Chang. Näiden paikallisten oluiden lisäksi Thaimaassa voi törmätä myös tunnettuihin eurooppalaisiin merkkeihin, kuten Heineken ja Carlsberg. Toinen suosittu thaimaalainen juoma on viski, ja monet sekoittavat siihen mielellään Coca Colaa tai tonic-vettä. Mukavan viilentäviä juomia ovat myös jääkahvi ja jäätee.
Koh Changin yöelämä on melko rauhallista verrattuna suurempien turistikohteiden tarjontaan. Saarella on baareja, ja usein niissä on tarjolla livemusiikkia ja joissain niistä on myös pieni tanssilattia, mutta useimmat paikat sulkevat ovensa klo 01. Iltaa vietetään mielellään rennoissa merkeissä White Sand Beachin rantaravintoloissa tai romanttisilla hotelliterasseilla.
Ostokset
Kuten muillakin Thaimaan turistisaarilla, Koh Changilla on myös useita matkamuistokauppoja suosituimpien rantojen, kuten erityisesti White Sand Beachin, läheisyydessä. Täällä on myynnissä muun muassa rantavaatteita, aurinkolaseja, matkamuistoja ja puuesineitä. Ostostarjonta laajenee jatkuvasti turismin kasvaessa, mutta vielä se ei ole ihan yhtä monipuolinen kuin suuremmissa turistikohteissa.

Räätälit

Mittatilausvaatteiden teettäminen on Thaimaassa todella edullista, ja Koh Changilla on useita räätäleitä. Useissa paikoissa voit selata katalogeja, joissa on nähtävänä lukuisia erilaisia mallistoja ja sen jälkeen voit valita kankaan. Hinnat vaihtelevat luonnollisesti mallista ja kankaasta riippuen. Jos haluat teettää vaatteita, kannattaa valita sellainen räätäli, joka puhuu englantia ja kertoa selkeästi toiveensa. Skandinaavinen muoti eroaa hyvin paljon thaimaalaisesta, ja usein räätäleillä voi olla omia ideoita, miltä vaatekappaleen tulisi näyttää. Yleensä vaatteita sovitetaan 2-3 kertaa ompeluiden välissä, jotta voidaan varmistua mallin sopivuudesta. Kannattaa tarkistaa huolellisesti, että saumat ovat varmasti pitävät. Usein muutoksia ja korjauksia voi tehdä vielä jälkeenpäinkin. Sovi hinnasta aina etukäteen ja muista tinkiä kunnolla.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat aktiivista lomailua, Koh Changilla on tarjolla erilaisia urheilulajeja ja treenimahdollisuuksia. Voit esimerkiksi meloa kajakilla tai lähteä vaeltamaan. Kajakkeja voi vuokrata useimmista hotelleista ja rannoilta.

Vaellus

Koh Changin saaren pinta-alasta noin 75 prosenttia sademetsää, joka on suureksi osaksi koskematonta. Mainio tapa tutustua lähemmin tähän saareen on lähteä vaeltamaan. Useat järjestäjät tarjoavat opastettuja muutaman tunnin kestäviä retkiä, joiden aikana voit päästä ihastelemaan kauniita vesiputouksia. Tarjolla on erilaisia opastettuja kierroksia myös englannin kielellä, joten valitse itsellesi sopiva vaihtoehto. Opastetulla retkellä pääset kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita saaren luonnosta. Muista ottaa vesipullo mukaan.

Sukellus

Koh Changista on kovaa vauhtia tulossa Thaimaan uusi "sukellussaari", ja se kuuluu noin 50 saaren muodostamaan merikansallispuistoon, jossa uusia sukelluspaikkoja löydetään jatkuvasti. Mielenkiintoista vedenalaista nähtävä löytyy varsinkin kun lähtee sukeltamaan hieman kauemmaksi, ja vesi on yllättävän kirkasta.

Englanninkielisiä sukelluskouluja on kaikkialla saarella, ja myös pohjoismaisia sukelluskouluttajia on mahdollista löytää.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos kaipaat vaihtelua rantaelämään, Koh Changilla on tarjolla useita aktiviteetteja. Voit esimerkiksi kokeilla syvänmerenkalastusta tai lähteä veneretkelle.

Kalastusretket

Useat paikalliset yritykset järjestävät kalastusretkiä, jotka kestävät yleensä kokonaisen päivän. Hintaan sisältyy varusteet ja lounas.
Koh Changilla on paljon nähtävää sekä merenpinnan yläpuolella että pinnan alla.

Snorklaus

Useat paikalliset yritykset järjestävät snorkalusretkiä Koh Changhilla. Retket ovat usein yhdistettyjä sightseeing- ja snorklausretkiä, jotka suuntautuvat merellisen kansallispuiston pikkusaarille. Yleensä retkiin sisältyy kolme pysähdystä, buffetlounas ja juomavesi laivalla. Retkiohjelmat ovat hyvin samanlaisia, mutta veneiden kunto vaihtelee paljon. Edullisimmilla retkillä veneissä saattaa olla vain pelkät puupenkit, eikä esimerkiksi kunnollista kantta. Kannattaa tarkistaa retkeä varatessa kaikki yksityiskohdat.

Veneretket Koh Wain, Koh Makin ja Koh Koodin saarille

Jos haluat lähteä tutustumaan Koh Changin edustalla oleviin pikkusaariin, voit hypätä veneen kyytiin etelässä sijaitsevasta Bang Baosta. Veneitä kulkee päivittäin, ja matka kestää 1-4 tuntia riippuen siitä, mille saarelle olet menossa. Lähimpänä sijaitsevalle Koh Wain saarelle voi hyvin tehdä päiväretken. Muut saaret ovat hieman kauempana ja veneitä kulkee vain kerran päivässä, joten näillä saarilla voit yöpyä yhden tai useamman yön. Pienemmät saaret ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia, sillä niiden rannat ovat uskomattoman kauniita.

Bang Baon kalastajakylä

Koh Changin eteläkärjessä oleva kylä on rakennettu pilarien päälle veteen, ja kylä on tunnettu erityisesti ravintoloistaan, joissa voi maistella tuoretta kalaa ja äyriäisiä edullisesti. Jos olet aikeissa syödä täällä illallista, kannattaa tulla jo iltapäivällä ja tutustua ympäristöön ennen ravintolaan istahtamista. Matka Bang Baoon on elämys jo itsessään, sillä tiet ovat mutkittelevia ja mäkisiä. Suosittelemme ottamaan taksin, sillä mopolla ajaminen ei ole erityisen turvallista varsinkaan pimeän tultua.
Kulkuyhteydet
Koh Chang on Thaimaan toiseksi suurin saari ja luultavasti yksi kaikkein mäkisimmistä. Täällä kannattaa ehdottomasti liikkua taksilla, sillä välimatkat ravintoloiden ja rantojen välillä ovat hankalia kulkea jalkaisin. Taksit toimivat täällä erittäin hyvin. Lähisaarille kulkee laivoja päivittäin.

Taksit

Koh Changilla ei ole varsinaisia tavallisia takseja, vaan täällä matkustetaan songthaew-takseilla, jotka ovat avolavaisia autoja. Songthaewin voit pysäyttää tien viereen heilauttamalla kättä. Voit myös vuokrata taksin omaan käyttöösi koko päiväksi ja lähteä tutustumaan lähemmin saareen. Kannattaa huomata, että taksin saaminen voi olla vaikeaa yöaikaan erityisesti White Sand Beachin, Bang Baon ja Lonely Beachin ulkopuolella, joihin taksit lopettavat ajamisen illalla. Voit sopia kuljettajan kanssa paluumatkasta varmistaaksesi, että pääset takaisin. Hinta on yleensä silloin hieman korkeampi, mutta näin voit varmistua paluusta. Koh Changilla ei ole mahdollista kävellä pitempiä matkoja, ja yöaikaan kaduilla ei ole valaistusta.

Mopot ja moottoripyörät

Koh Changilla on useita mopo- ja moottoripyörävuokraamoita, mutta emme kuitenkaan suosittele vuokraamaan näitä kulkuvälineitä valitettavan korkeiden onnettomuustilastojen vuoksi. Saari on todella mäkistä, ja mäet ovat kaiken lisäksi todella jyrkkiä. Jos kuitenkin vuokraat moottoriajoneuvon, käytä ehdottomasti kypärää, äläkä aja yöaikaan, jolloin teillä ei ole valaistusta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Reittilennoilla toteutettavat matkat ovat omatoimimatkoja. Mikäli olet varannut kauttamme lentokenttäkuljetukset, paikallisen agenttimme edustaja on sinua vastassa lentokentällä.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Juhlapäivät

Kuningattaren syntymäpäivä 12. elokuuta
Entisen kuninkaan syntymäpäivä 5. joulukuuta ja kuolinpäivä 13. lokakuuta.
Loy Krathong (valon juhla), marraskuun puolivälissä.
Näiden juhlapyhien aikana ei myydä tai tarjoilla alkoholia.

Valuutta ja maksaminen

Thaimaan baht (THB). Baht- kolikot ovat arvoltaan 1,5 ja 10. Seteleiden arvot ovat 20, 50, 100, 500 ja 1000. Pankkiautomaatteja on nykyään eri puolilla Koh Changia, joten valuutan nostaminen ei ole mikään ongelma. White Sandissa on lisäksi pankki ja rahanvaihtopisteitä. Yleisimmät luottokortit hyväksytään Koh Changilla.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella Suomen aika + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Muuta

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 9 t 45 min

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa tänne reittilennolla mihin vuodenaikaan tahansa.

Lennät Bangkokin kautta Tratin lentokentälle. Sieltä matka jatkuu bussilla ja lautalla Koh Changille.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento Bangkokiin, josta maan sisäisellä jatkolennolla Tratiin (n. 50 min). Taksi/minibussi- ja laivakuljetukset kestävät yhteensä n. 1 t 15 min. Odotusajat mahdollisia lentokentälä ja satamassa. Lautat eivät liikennöi myöhään illalla, joten suosittelemme varaamaan lennot, jotka saapuvat Tratiin iltapäivällä.
Sää
 • tammikuu
31°20°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°22°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
35°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Koh Chang
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.