Matkat – Koh Samet

Tervetuloa viihtyisälle ja rauhalliselle paratiisisaarelle nauttimaan ihanista, vaaleista korallirannoista. Tjäreborgilla matkustaessasi voit yhdistää Koh Sametin matkaasi myös jonkun toisen kohteen, kuten Rayong Beachin tai Bangkokin.
Koh Samet on pieni ja rauhallinen saari, joka sijaitsee noin 30 minuutin laivamatkan päässä mantereelta. Laivat lähtevät Ban Phen kylästä, läheltä Rayongia. Koh Sametiin tullaan rentoutumaan, ottamaan aurinkoa silkinpehmeillä rannoilla, uimaan, nauttimaan hyvästä ruuasta sekä sukeltamaan ja snorklaamaan. Reppureissaajat saapuivat Koh Sametille jo 1980-luvulla, ja nykyään Koh Samet on suosittu lomakohde niin bangkokilaisten kuin ympäri maailmaa tulevien lomailijoiden keskuudessa.

Luonnonpuisto, jossa upeita rantoja

Koh Samet on luonnonpuisto, joka on saanut nimensä samet-puun mukaan. Samet-puun runko on punaruskea ja sen kukat ovat valkoisia, ja tämä puu kasvaa tietyillä osilla rannikkoa. Koh Sametilla on muutamia Thaimaan hienoimpia rantoja, kuten Timanttiranta, Kuunpoukama ja Paratiisilahti, jonka hiekka on pehmeää ja liidunvalkeaa. Jos kaipaat vaihtelua rantaelämään, niin täällä järjestetään snorklausretkiä, sukellusta, purjehdusta ja veneretkiä saaren ympäri. Mantereella sijaitsevaan Ban Phen kylään kulkee myös laivoja useita kertoja päivässä. Laivoja lähtee muutamista hotelleista sekä Na Dan laiturista. Ba Phestä voit jatkaa eteenpäin taksilla tai paikallisbussilla esimerkiksi suureen Pattayan turistimetropoliin, joka sijaitsee noin 1,5, tunnin matkan päässä.

Tjäreborgin hotellit Koh Sametilla

Matkustaessasi Tjäreborgilla Koh Sametille, voit valita mieleisesi hotellin muutamista mukavista vaihtoehdoista. Ilman lapsia matkustaville aikuisille mainio vaihtoehto on Prime Select -hotellimme Le Vimarn Cottages, jonka rannalta voi lähteä suoraan snorklaamaan. Hotellissa on myös ihana uima-allas, josta on näkymät merelle. Le Vimarn Cottages sijaitsee hieman sivussa turistialueilta, rauhallisen poukaman äärellä saaren luoteispuolella. Koh Samet sopii erinomaisesti rauhalliseen lomailuun, ja täällä sinulla on kaikki tarvittava aika keskittyä pelkästään rentoutumiseen.

Tjäreborgin matkat Koh Sametille

Tjäreborgilla matkustat Koh Sametille joustavasti reittilennoilla, joten päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan. Voit suunnitella juuri omanlaisesi matkan ja yhdistää siihen myös useampia kohteita. Voit esimerkiksi aloittaa lomasi viettämällä ensin suurkaupunkiviikonlopun Bangkokissa tai vaikka viikon Rayong Beachillä – mahdollisuuksia on monia ja valinta on täysin sinun.

Koh Sametin saari

Koh Sametin saari on noin kuusi kilometriä pitkä ja leveimmästä kohdastaan kilometrin mittainen. Turismi on keskittynyt lähinnä saaren kaakkoisosaan sekä Hat Sai Kaewin, Ao Hin Khokin ja Ao Phain rantojen läheisyyteen sekä pienen kylän Na Danin lähistölle, joka on myös saaren keskus. Tänne saapuu suurin osa mantereelta tulevista laivoista ja lautoista, ja täällä on pieniä ravintoloita ja paikallisia kauppoja. Saaren upeat rannat sijaitsevat helminauhana Hat Sai Kaewin rannasta itään päin. Mitä etelämmäksi tulet, sitä autiompaa ja vaikeakulkuisempaa seutu on. Koh Sametin eteläkärkeen kulkee yksi tie, mutta paikoitellen eteneminen on mahdotonta, ellet ole liikkeellä jeepillä tai mönkijällä, ja tänne pääsetkin kätevimmin veneellä. Länsirannikko on suurimmaksi osaksi rakentamatonta aluetta, sillä täällä on hyvin kallioista ja karua. Rantoja on vain muutamia: paratiisiranta Ao Prao luoteessa ja lounaassa Ao Kio Na Nai. Täällä on rauhallista ja kaunista, ja vaikka paikka onkin hieman syrjässä, olet silti lähellä Na Danin ja Hat Sai Kaew -rannan elämänmenoa.
Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Hyvät sukellusmahdollisuudet
 • Upeita rantoja
 • Yhdistelmämatkoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Koh Samet

Rannat
Koh Sametilla on viitisentoista upeaa hiekkarantaa, joista valita. Suurin osa rannoista sijaitsee saaren itärannikolla, mutta myös pohjoisosassa ja länsirannikolla on muutamia rantoja. Rannat ovat yleisesti ottaen pieniä, ja niillä on vaaleaa, pehmeää korallihiekkaa. Thaimaan viranomaiset ovat poistaneet rannoilta kaiken luvattoman kaupallisen toiminnan, kuten aurinkotuolien vuokrauksen, kahvilat ja muut palvelut. Mitä etelämmäs menet, sitä vähemmän on turisteja, ja tähän on luonnollinen selitys – teiden kunto on niin huono, että eteläiseen osaan pääsee oikeastaan vain veneellä.

Hat Sai Kaew/Timanttiranta

Hat Sai Kaew on pisin ja suosituin Koh Sametin rannoista. Tämä ranta on noin 800 metriä pitkä ja 25 metriä leveä, ja hiekka on vaaleaa ja hienoa. Suurimman osan rannasta täyttää Diamond Beach Resort, joka sijaitsee hieman ylempänä rannalla, puiden takana. Rannan takaa löydät valkoisen Buddhan, joka on rakennettu saaren asukkaiden antamilla lahjoituksilla. Timanttirannalta on noin 10 minuutin kävelymatka Na Daniin.

Timanttirannan eteläpuoli

Timanttirannan eteläpuolella on kymmenisen suurempaa ja pienempää rantaa. Kaikilla rannoilla on liidunvaaleaa hiekkaa. Mitä etelämmäksi tulet, sitä tyhjempiä ovat rannat, ja tämä koskee niin turisteja, rantakauppiaita, aktiviteetteja kuin palveluita. Saaren eteläisessä päässä on myös vaikeampaa liikkua. Kaikkein eteläisimmässä kärjessä ei ole oikeastaan mitään, ja ainoa tapa päästä tänne on veneellä.

Ao Prao/Paratiisiranta

Länsirannikon upein ja oikeastaan ainoa ranta. Täällä sijaitsee myös viihtyisä ja viehättävä hotelli Ao Prao Resort sekä tyylikäs Le Vimarn Cottages. Tarjolla on myös paljon erilaisia aktiviteetteja, sillä hotellien yhteydessä toimii harrastuskeskus Jimmys Tours. Hotellien ravintolat ovat hieman kalliimpia, mutta rannan pienestä yksinkertaisesta ruokapaikasta saa edullista thairuokaa. Ao Prao on kaunis ja rauhallinen ranta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Koh Sametin länsipuolella on muutama yksinkertainen ravintola. Saaren itäpuolella on useampia ravintoloita.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaalainen keittiö, etenkin maan rannikolla, pohjautuu riisiin ja nuudeleihin, joiden lisänä käytetään tuoreita raaka-aineet. Ensisilmäyksellä ruokalistat saattavat vaikuttaa hurjan pitkiltä, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että kyseessä on muutamien ruokalajien useat erilaiset variantit. Wokit valmistetaan usein niin, että riisi ja nuudelit tarjoillaan erikseen. Perinteinen thaimaalainen ruokalaji Phad Thai koostuu juuri nuudeleista, tofusta, kananmunasta, vihanneksista ja maapähkinärouheesta.

Paistettu riisi

Paistetusta riisistä (fried rice) on useita erilaisia variaatioita. Riisiä tarjoillaan katkarapujen, kanan, kasvisten, lihan tai jonkun muun saatavilla olevan ainesosan kanssa. Paistettua riisiä on tarjolla kaikkialla, ja se tarjoillaan aina tuoreena, joten vatsataudin vaaraa ei ole.

Riisi ja curry

Tyypillistä thaimaalaista pikaruokaa on curry ja riisi, jolloin pöytään tarjoillaan lautasellinen riisiä, johon sitten lisätään itse erilaisia curryja pöydässä olevista kulhoista. Variaatioita on niin monia kuin on kokkejakin. Ero paistettuun riisiin tai nuudeleihin on se, että curryt ovat yleensä todella voimakkaasti maustettuja, joten ne eivät sovi kaikkein herkimmille makuhermoille.

Salaatit

Salaatit ovat kolmas tärkeä osa thaimaalaista keittiötä. Thaimaalaiset salaatit ovat kuitenkin kaukana tavallisista vihersalaateista, ja ne sisältävät yleensä kanaa, katkarapuja, mustekalaa tai muuta lihaa. Riisiä sisältävä salaatti on mainio lounas. Kannattaa varautua siihen, että thaimaalaiset salaatit ovat usein todella vahvasti maustettuja ja salaatin koristeena saattaa olla tuoretta vihreää ja punaista chiliä.

Keitot

Keitot ovat myös tärkeä osa thaimaalaista ruokakulttuuria. Keittoja on sekä kirkkaita että paksuja, ja useat näistä paksummista varianteista ovat kookospohjaisia, jolloin maku on hieman makea. Keitto on thaimaalaisen aterian itsestään selvä osa täydentävänä makuelämyksenä.

Juomat

Tyypillisimmät thaimaalaiset olutmerkit ovat Singha ja Chang. Molemmat näistä sopivat erinomaisesti Thaimaan ilmastoon, sillä ne sammuttavat pahimmankin janon. Singha on aavistuksen makeampi kuin Chang. Näiden paikallisten oluiden lisäksi Thaimaassa voi törmätä myös tunnettuihin eurooppalaisiin merkkeihin, kuten Heineken ja Carlsberg. Toinen suosittu thaimaalainen juoma on viski, ja monet sekoittavat siihen mielellään Coca Colaa tai tonic-vettä. Mukavan viilentäviä juomia ovat myös jääkahvi ja jäätee.
Koh Samet on rauhallinen saari, jossa on rento ja mukava tunnelma. Vaikka suurin osa matkailijoista onkin alle 30-vuotiaita, saaren yöelämä on harvoin erityisen vilkasta tai häiritsevää. Pääasiassa ihmiset viettävät aikaa ravintoloissa ja baareissa.
Ostokset
Koh Sametilla ei oikeastaan ole ostosmahdollisuuksia. Na Danissa on suuremmilla rannoilla useita pieniä matkamuistokauppoja, joista saa t-paitoja, rantapalloja, avaimenperiä ja paikallisia tuotteita, kuten kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Lähin suurempi paikka, jossa on monipuolisemmat valikoimat, on mantereella sijaitseva Pattaya, jonne on noin 1,5 tunnin matka. Na Danissa on useita ruokakauppoja ja suuremmilta rannoilta voi ostaa juotavaa, jäätelöä ja pientä purtavaa. Saarella on myös yksi 7-Eleven, jossa on laajempi valikoima muun muassa hygieniatarvikkeita ja tuontituotteita. 7-Elevenin hintataso on korkeampi kuin pienissä paikallisissa kaupoissa.
Liikunta ja treeni
Koh Sametilla voi harrastaa erilaisia veteen liittyviä aktiviteetteja, esimerkisi vesiurheilulajeja, sukellusta ja snorklausta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Koh Sametilla ei ole varsinaisia nähtävyyksiä. Tänne tullaan ensisijaisesti nauttimaan auringosta ja uimisesta kauniiden rantojen äärellä.

Merenneitopatsas

Hat Sai Kaew -rannan päässä on värikäs patsas, joka esittää polvillaan prinssinsä edessä olevaa merenneitoa. Patsas on pystytetty 1970-luvulla kunnioittamaan Thaimaan tunnetuimpiin runoilijoihin kuuluvaa Sunthorn Phuta, joka sai inspiraation ensimmäiseen runoonsa juuri Koh Sametilta. Patsas on symbolina Koh Sametin saarelle, josta saarelaiset itse ovat todella ylpeitä.

Kalafarmi

Toinen mainitsemisen arvoinen nähtävyys on saaren pohjoispuolella sijaitseva kalafarmi, jonne pääsee ainoastaan veneellä. Täällä voit ihastella muun muassa leopardihaita ja jättiläiskilpikonnia, jotka uiskentelevat suurilla aidatuilla alueilla.

Koh Man Nai (kilpikonnasaari), Koh Talu ja Koh Kudi

Useat paikalliset matkanjärjestäjät tekevät kokopäiväretkiä näille kolmelle lähisaarelle. Retki aloitetaan yleensä Koh Man Nai -saarelta, jossa on Sea Turtle Conservation Center. Tässä kilpikonnakeskuksessa kasvatetaan kilpikonnia sekä tehdään suojelutyötä alueen valtavien merikilpikonnien säilyttämiseksi. Seuraavat pysähdyspaikat ovat Koh Talun ja Koh Kudin saaret, joilla on alueen parhaat koralliriutat. Yleensä retkien hintaan sisältyy snorklausvarusteiden vuokraus sekä picnic-lounas.

Veneretket

Useat paikalliset matkanjärjestäjät tarjoavat veneretkiä saaren ympäri. Retkien aikana pysähdytään yleensä snorklaamaan saaren eteläkärjessä sekä pistäydytään saaren pohjoisosassa olevalla kalafarmilla. Kannattaa varmistaa millainen vene on kyseessä, sillä useat järjestävät puhuvat moottoriveneistä, mutta käytännössä ne ovatkin jotain ihan muuta.

Ban Phe/manner

Ban Phehen ja mantereelle kulkee lauttoja useita kertoja päivässä, ja useimmat niistä lähtevät Na Danin laiturista. Länsipuolen hotelleilla Ao Prao Resortilla ja Le Vimarn Cottagesilla on omia laivoja, jotka kulkevat useita kertoja päivässä. Mantereelle on noin 30 minuutin laivamatka. Ban Phessä voit kierrellä paikallisilla markkinoilla tai pistäytyä akvaariossa. Halutessasi voit myös jatkaa matkaa esimerkiksi Pattayalle, jonne on noin puolen tunnin matka taksilla tai "paikallisbussilla" (pakettiauto). Muista tarkistaa lautan paluuaikataulu, että pääset varmasti takaisin Koh Sametille.
Kulkuyhteydet
Koh Samet on vain kuusi kilometriä pitkä saari ja leveimmästä kohdasta vajaan kilometrin levyinen. Jos sää ei tunnu liian kuumalta, voit hyvin kävellä Na Danin, rantojen ja saaren koillisosassa sijaitsevien ravintoloiden väliä, sillä etäisyydet eivät ole pitkiä. Jos asut länsirannikolla Ao Praossa, saaren toiselle puolelle käveleminen kestää noin 30 minuuttia. Kätevä kulkuväline on songthaew-lavataksi, jossa matkan voi maksaa per henkilö tai vaihtoehtoisesti koko autosta. Jälkimmäinen vaihtoehto on suositeltava, sillä muuten kuljettaja odottaa auton täyttymistä, ennen kuin lähtee liikkeelle – ja tämä voi kestää pitkäänkin. Timanttirannalle ja Nan Daniin on noin 15 minuutin matka.

Laivat

Joistain hotelleista sekä saaren isolta laiturilta kulkee laivoja mantereelle. Myös oman pienen moottoriveneen vuokraaminen on mahdollista.

Songthaew (lavataksit)

Songthaew-lavataksit kulkevat Ao Praon hotellien ja Na Danin välillä.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Koh Samet on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalveluja!

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Juhlapäivät

Kuningattaren syntymäpäivä 12. elokuuta
Entisen kuninkaan syntymäpäivä 5. joulukuuta ja kuolinpäivä 13. lokakuuta.
Loy Krathong (valon juhla), marraskuun puolivälissä.
Näiden juhlapyhien aikana ei myydä tai tarjoilla alkoholia.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Vaihda euroja Bangkokin lentokentällä tai perillä lomakohteessa. Luottokortit (EuroCard, MasterCard ja Visa) hyväksytään yleisesti. Koh Sametilla on myös pankkiautomaatteja ja rahanvaihtopisteitä ja mantereella Ban Bhe´ssa on pankki ja useita automaatteja.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä bahteilla. Voit myös maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Visa electron -kortilla ei voi maksaa retkiä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella Suomen aika + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Tutustu myös Tjäreborgin matkaehtoihin. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 9 t 45 min

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Koh Sametille reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Bangkokin kentälle. Jatkoyhteys Koh Sametille on bussilla ja veneellä.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Lento Bangkokiin. Taksi/minibussi- ja venematka Koh Sametille kestää n. 3 tuntia ja 30 minuuttia. Odotusajat mahdollisia lentokentällä ja satamassa.
Sää
 • tammikuu
31°20°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°22°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
35°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Koh Samet
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.