Matkat – Klong Muang

Klong Muangissa sinua odottavat pitkä hiekkaranta, ihana vesi ja rauhallinen tunnelma, joten voit viettää erittäin rentouttavan loman.
Klong Muang on Ao Nangin pohjoispuolella sijaitseva rauhallinen kalastajakylä, jossa vietät rentouttavan loman ylellisessä hotellissa lähellä rantaa. Koska Ao Nang on lähellä, pääset sitä kautta helposti veneretkille upeaan saaristoon. Klong Muang on muiden Krabin provinssin kalastajakylien tapaan tunnettu erinomaisista kala- ja äyriäisruuistaan. Kylässä on vain muutama yksinkertaisempi ravintola, mutta niistä kaikista saa erittäin hyvää thairuokaa. Hotellissa valikoimaa on enemmän, ja tarjolla on korkealaatuisia ruokalajeja maailman eri kolkista. Hotellissa syöminen on kuitenkin kalliimpaa kuin paikallisissa ravintoloissa. Kylän yöelämä rajoittuu muutamaan baariin, mutta hotellissa on usein mukavaa iltaohjelmaa, kuten musiikkia ja tanssia.

Rentoudu hiekkarannoilla

Klong Muangin pehmeä, hienohiekkainen ranta reunustaa kylää koko sen pituudelta. Vedenkorkeus vaihtelee paljon nousu- ja laskuveden mukaan, ja parasta on uida nousuveden aikaan, sillä veden ollessa matalalla esiin saattaa tulla koralleja. Rannalla on paljon tilaa, eikä siellä ole häiritseviä kaupustelijoita – se on siis ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja lomasta nauttimiseen.

Majoitu ylellisesti

Klong Muang on täydellinen kohde sinulle, joka haluat asua ylellisesti lähellä rantaa. Hotellin uima-altaalla, spa-hoitolassa ja kuntosalilla saat mukavaa vaihtelua rantaelämään. Hotellin palvelu ja mukavuustaso ovat huippuluokkaa.

Klong Muang vuoden ympäri

Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit matkustaa Klong Muangiin joko talvikaudella tilauslennolla tai joustavasti reittilennolla mihin aikaan vuodesta tahansa. Reittilennon valitessasi päätät itse matkasi ajankohdan ja keston ja vietät omatoimilomaa. Tilauslennolla matkustaessasi voit varata myös lentokenttäkuljetuksen, jolloin pääset helposti kentältä hotellille.
Hyvä tietää
 • Rantahotelleja
 • Hotelleja, joissa spa
 • Yhdista eri kohteita
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Klong Muang

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Klong Muangin pehmeä, hienohiekkainen ranta reunustaa kylää koko sen pituudelta. Joissakin kohdissa ranta on kivinen. Vedenkorkeus vaihtelee paljon nousu- ja laskuveden mukaan, ja parasta on uida nousuveden aikaan, sillä veden ollessa matalalla esiin saattaa tulla koralleja.

Ao Nangin ranta

Ao Nangin ranta ei ole kovin leveä, ja siellä on paljon pitkähäntäveneitä, jotka vievät lomailijoita Railay Beachille ja muille rannoille. Rannan rauhallisemmassa eteläpäädyssä voit rentoutua, nauttia näkymistä ja seurata rantaelämää.

West Railay Beach

Railay Beach on yhteisnimitys useille rannoille Klong Muangin itäpuolella sijaitsevalla niemellä. Suurin rannoista on West Railay Beach, joka on hyvin matala erityisesti laskuveden aikaan, jolloin saattaa joutua kävelemään kauankin ennen kuin vesi yltää polvien yli. Rannan pohjoispäädyssä on varjoisia paikkoja, mutta liikkeellä kannattaa olla ajoissa, sillä parhaat paikat viedään nopeasti.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Klong Muang on muiden Krabin provinssin kalastajakylien tapaan tunnettu erinomaisista kala- ja äyriäisruuistaan. Kylässä on vain muutama yksinkertaisempi ravintola, mutta niistä kaikista saa erittäin hyvää thairuokaa. Hotellissa valikoimaa on enemmän, ja tarjolla on korkealaatuisia ruokalajeja maailman eri kolkista. Hotellissa syöminen on kuitenkin kalliimpaa kuin paikallisissa ravintoloissa. Tavallisesti juomarahaa annetaan 10 prosenttia laskun loppusummasta.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thairuuan perustan muodostavat suurelta osin tuoreet, paikalliset raaka-aineet sekä riisi tai nuudelit. Ruokalistat saattavat vaikuttaa ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta pääruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko sellaisenaan, riisin tai nuudelin kera tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruokalaji on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Riisi ja curry

Yksi pääruokalajeista on riisi ja curry, joka on eräänlainen thaimaalainen pikaruoka. Saat lautasellisen riisiä, johon voit lisätä curryn itse. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin. Curry saattaa olla todella mausteista, koska siihen tulee chiliä ja muita voimakkaita mausteita.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Salaatti

Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja, mutta kyse ei todellakaan ole tavanomaisista vihersalaateista. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa, ja tällainen salaatti riisin kera nautittuna riittää usein lounaaksi. Huomioi, että thaimaalaiset salaatit voivat olla todella tulisia, koska niissä on usein paljon punaista tai vihreää pilkottua chiliä. Valkoinen riisi helpottaa tulisuutta, mutta vedenjuonnista ei ole apua.

Keitto

Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Juomat

Thaimaalaisten oluiden lisäksi saatavilla on usein suurimpia eurooppalaisia olutmerkkejä. Paikallisia hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, joten ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.

Hedelmät

Mango, papaija, mangostani, rambutani, litsi, ananas, banaani – Thaimaan hedelmävalikoima on laaja, etkä välttämättä ehdi edes maistaa kaikkia lomasi aikana. Helpoin tapa tutustua erilaisiin hedelmiin on tilata ravintolassa hedelmälautanen, jolloin saat ainakin ananasta, banaania, kenties vesimelonia ja papaijaa. Muita hedelmiä voi ostaa hedelmäkojuista, kaupoista tai sesongin aikaan kierteleviltä myyjiltä. Jos et tiedä, miten jotakin hedelmää tulisi syödä, voit aina kysyä myyjiltä neuvoa. Vastakuorittuja hedelmiä voi syödä turvallisesti ilman pelkoa vatsataudista, ja lisäksi ne pitävät hyvin yllä nestetasapainoa. Krabin yömarkkinat ovat mainio paikka tutustua Thaimaan luonnon antimiin. Sekä hinnat että valikoima ovat erinomaiset.
Klong Muang on rauhallinen matkakohde. Kylän yöelämä rajoittuu muutamaan baariin, mutta hotellissa on usein tarjolla mukavaa iltaohjelmaa, kuten musiikkia ja tanssia.
Ostokset
Klong Muangin ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Kylässä on muutama matkamuistomyymälä ja pieniä markkinoita. Enemmän ostoksia voi tehdä Ao Nangissa tai Krabi Townin ostoskeskuksissa ja yömarkkinoilla.

Ostokset Thaimaassa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka. Valtavasta valikoimasta löydät melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, vieläpä erittäin edulliseen hintaan. Useimmissa kaupoissa voi maksaa tunnetuimmilla luottokorteilla, kuten Visalla ja Mastercardilla. Tavarataloissa on käytössä vakiohinnat, joita yhä useammat liikkeet ovat alkaneet noudattaa. Markkinoilla ja monissa pikkukaupoissa sen sijaan tapana on edelleen tinkiä, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä hintaan. Tinkimisen voi hyvin aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa esimerkiksi mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita, silmälaseja ja linssejä, jalokiviä, kultaa, hopeaa, helmiä, puuveistoksia, batiikkivaatteita ja laukkuja.
Liikunta ja treeni
Klong Muangissa voit harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, kajakilla melomista, snorklausta ja sukellusta. Useimmista hotelleista on mahdollista vuokrata varusteita, ja hotellin vastaanotosta voit myös saada vinkkejä vuokrauspaikoista.

Golf

Käytä tilaisuus hyväksesi ja lähde pelaamaan golfia, sillä täältä löydät maailman kauneimpiin lukeutuvia golfkenttiä. Krabin kentät tarjoavat haasteita kaikentasoisille pelaajille, ja kentät sijaitsevat keskellä Thaimaan upeaa luontoa.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Klong Muangissa voi kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Enemmän aktiviteettitarjontaa on Ao Nangissa.

Poda Island

Podan saarella on valkeaa hiekkaa, kristallinkirkasta vettä sekä "Buddhan kasvoiksi" kutsuttu kuuluisa karstikallio, joka kohoaa vedestä vaikuttavan näköisenä.

Saaret

Ao Nangia ympäröivä saaristo on täynnä kauniita ja jännittäviä saaria, joista monet soveltuvat erinomaisesti sukellukseen ja snorklaukseen. Saarille pääsee helpoiten pitkähäntäveneellä.

Hong Island

'Hong' tarkoittaa thain kielessä 'huonetta'. Saari onkin saanut nimensä laguunista, jota ympäröivät korkeat kallionseinämät. Saarella on kaksi upeaa rantaa sekä kiinnostava luontopolku. Saatat myös nähdä varaanin lepäämässä puiden varjossa rannan lähellä.

Krabi Town

Krabi Town on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Täällä pidetään esimerkiksi monia markkinoita, joista yömarkkinat ovat kiinnostavimmat. Krabi Townissa on laajempi valikoima aitoa thairuokaa, joka on lisäksi paljon edullisempaa kuin Klong Muangissa. Krabi Towniin pääsee bussilla Ao Nangista. Voit myös pyytää hotellia tilaamaan sinulle taksin.

Tup, Moo ja Chicken Island

Laskuveden aikaan pehmeä, valkea hiekka paljastuu veden alta, ja nämä kolme saarta yhdistyvät toisiinsa. Chicken Island eli Kanasaari on saanut nimensä kanan päätä muistuttavasta kalliomuodostelmasta. Saaren kallioiden lomassa on monia hyviä snorklauspaikkoja, joilla on paljon nähtävää pinnan alla.
Kulkuyhteydet
Klong Muangissa ei ole varsinaista julkista liikennettä. Ao Nangiin, Krabi Towniin ja lentokentälle pääsee taksilla tai tuk-tukilla. Krabi Townista lähtee busseja myös muihin kaupunkeihin.

Veneet – Ao Nang

Jos haluat lähteä saaristoon tai kauemmaksi, paras ja mukavin tapa on lähteä veneellä Ao Nangista. Nopeammat moottorivenematkat maksavat enemmän, mutta tavallisellakaan veneellä matkat eivät yleensä kestä 2–3 tuntia pidempään.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde! Klong Muangissa ei ole Tjäreborgin oppaita paikan päällä.

Reittilennoilla toteutettavat matkat ovat omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard ja VISA hyväksytään maksuvälineinä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Nettiyhteydet Thaimaassa eivät ole yhtä nopeat ja luotettavat kuin kotimaassa, joten toimintahäiriöt ovat mahdollisia.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Reittilennoilla Helsingistä Krabille Bangkokin kautta n. 12 t 30 min.

Näin matkustat tänne

Ao Nangiin voit matkustaa Tjäreborgin lomalennolla Helsingistä talvikaudella. Lento laskeutuu Phuketin lentokentälle.

Klong Muangiin voit matkustaa Tjäreborgin kautta myös joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.

Lento laskeutuu Krabin lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Klong Muangissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit varata ne lisämaksusta.

Phuketin lentokentältä kuljetus Klong Muangiin kestää noin 2,5 tuntia (150 km). On mahdollista, että bussi ajaa ensin Ao Nangiin, jolloin kuljetus kestää n. 20 minuuttia pidempään. Ajoaika vaihtelee sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Krabin lentokentältä Klong Muangin hotelleihin ajoaika on noin 50 min (n. 40 km).

Krabi Airport
Krabin lentokentällä on passi- ja turvatarkastuspisteiden jälkeen yksi kahvila sekä pienehkö taxfree-myymälä.
Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
7
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Klong Muang
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.