Matkat – Rayong Beach

Rayong Beach on myös thaimaalaisten suosikkikohde, sillä täällä on pitkiä rantoja, viihtyisiä hotelleja ja mukavan rento tunnelma.
Thaimaalaisten oma lomaparatiisi Rayongin rannikko sijaitsee vain kolmen tunnin bussimatkan päässä Bangkokista. Täällä voit kokea kaikkein aidointa Thaimaata ja paikallista arkea sekä nauttia rentouttavasta lomasta. Hintataso on Rayongin rannikolla edullisempi kuin muissa Thaimaan kohteissa.

Rayongin ympäristö

Jos haluat viettää lomapäivät kaikessa rauhassa ja tutustua ympäristöön täysin omassa tahdissa, olet tullut oikeaan paikkaan. Chantaburin maakunnalla ja sen pääkaupungilla on paljon tarjottavaa. Chantaburi on myös lähistöllä sijaitsevan kaupungin nimi, joka on tunnettu jalokivimarkkinoistaan sekä upeasta katedraalista. Matkalla Chantaburiin voit vierailla jollain hedelmätilalla, jotka ovat myös tyypillisiä tälle maakunnalle. Suunnilleen yhtä pitkän matkan päässä sijaitsee myös tunnettu matkakohde Pattaya.

Hotelleja lähellä rantaa

Matkustaessasi Tjäreborgilla Rayong Beachille voit valita hotellin useista hyvistä vaihtoehdoista. Kaikki hotellit sijaitsevat lähellä rantaa ja rauhallisessa ympäristössä. Rayong Beachille tullaan nauttimaan rauhallisista lomapäivistä lähelle luontoa, ja jos haluat lähteä retkelle, lähistöllä on paljon nähtävää. Voit myös vuokrata oman veneen ja lähteä tutustumaan rannikon saariin, snorklata koralliriutoilla tai ottaa taksin johonkin lähistöllä sijaitsevaan luonnonpuistoon.

Yhdistelmämatka - Koh Samet tai Bangkok

Miten olisi useampi kohde yhden ja saman lomasi aikana? Matkustaessasi Tjäreborgilla Rayong Beachille voit suunnitella juuri omanlaisesi matkan ja viettää ensin viikon Rayong Beachillä ja sen jälkeen viikon Koh Sametilla. Vaikka Koh Sametin ja Rayong Beachin erottaa vain yksi laivamatka, voit kokea tuplasti enemmän kahdessa kohteessa yhden ja saman loman aikana. Hyvä vaihtoehto on myös viettää ensin muutama päivä vilkkaassa Bangkokissa, jossa voit kierrellä markkinoilla ja tutustua temppeleihin. Bangkokin jälkeen leppoisat hiekkarannat tuntuvatkin erityisen rentouttavilta ja voit rauhassa sulatella kaikkea kokemaasi pehmeällä hiekalla loikoillen. Tjäreborgilla matkustat Rayon Beachille kätevästi reittilennoilla ympäri vuoden.
Hyvä tietää
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Upeita hiekkarantoja
 • Yhdistelmämatkoja
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Rayong Beach

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Rayongin maakunta on tunnettu pitkistä kauniista ja lähes autioista rannoistaan, jotka ovat hienoa hiekkaa. Täällä ei todellakaan tarvitse tungeksia etsimässä paikkaansa, sillä ranta ulottuu koko matkan Rayongin pääkaupungista aina Laem Mae Phim Beachille asti ja vieläkin pidemmälle. Matalasesongin aikaan ranta voi tuntua jopa vähän autiolta, ja usein käytössäsi on useita satoja metrejä rantaa täysin omassa rauhassa. Rantakauppiaita ei juurikaan ole, eikä myöskään muitakaan kauppoja, matkamuistoja tai kovaäänisiä baareja. Tämä on siis erinomainen kohde rauhallisen ja rentouttavan loman viettoon. Merivesi saattaa ajoittain vaikuttaa samealta, sillä vedenalaiset virtaukset nostavat hiekkaa pohjasta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Rayongin ja Ban Phen ympäristössä ei vielä ole juurikaan turismia, ja siksi ravintola- ja baaritarjontakin on täällä rajallisempaa kuin muissa kohteissa. Täällä syöt paikallisten tavalla ja keskuudessa yksinkertaisissa ruokapaikoissa. Tunnelma on ystävällinen ja viehättävä, ja pienissä rannalla sijaitsevissa ravintoloissa tarjoiltava ruoka on hyvää ja edullista. Ravintolan valinnassa kannattaa noudattaa kahta perussääntöä: valitse sellainen paikka, jossa on paljon ihmisiä ja mielellään juuri paikallisia. Näin voit varmistua siitä, että ruoka on tuoretta ja laadukasta.

Ban Phe

Täällä on useita pieniä, paikallisia ja yksinkertaisia paikkoja. Ban Phessä useat paikat sulkevat aikaisin, joten tarjonta on monipuolisin päiväsaikaan.

Laem Mae Phim

Täällä on viitisenkymmentä paikallista ravintolaa rannan äärellä. Useiden ravintoloiden ulkopuolella on iso akvaario, josta voi itse valita päivällisensä – rapuja, jättirapuja, katkarapuja, simpukoita ja kaikenlaisia kaloja. Paikalliseen tunnelmaan kuuluvat muovituolit, muovilautaset, lapset ja koirat. Monissa ravintoloissa on englanninkielinen ruokalista, mutta luultavasti joudut käyttämään elekieltä tehdäksesi itsesi ymmärretyksi.

Hotellien ravintolat

Jos kaipaat länsimaisia ruokia tai hienompia ravintoloita, kannattaa suunnata suurempiin hotelleihin. Hintataso on hotelliravintoloissa korkeampi, mutta silti suhteellisen edullinen. Esimerkiksi Novotel Rim Pae -hotellissa on italialainen ravintola, jossa on tarjolla pastaa ja pizzaa ja näkymät ovat allasalueelle. Hotellissa on myös erinomainen ja viihtyisä thairavintola, jossa on ystävällinen palvelu.

Kala ja äyriäiset

Rayongin maakunta on tunnettu hyvistä ja edullisista kala- ja äyriäisruuistaan. Useiden rantaravintoloiden ulkopuolella on akvaario, josta voit itse valita illallisesi – katkarapuja, jättirapuja, simpukoita, ostereita ja paljon muuta. Kannattaa kysyä tarjoilijalta suosituksia, sillä ruokalistat voivat joskus olla vaikeaselkoisia.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaalainen keittiö, etenkin maan rannikolla, pohjautuu riisiin ja nuudeleihin, joiden lisänä käytetään tuoreita raaka-aineet. Ensisilmäyksellä ruokalistat saattavat vaikuttaa hurjan pitkiltä, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että kyseessä on muutamien ruokalajien useat erilaiset variantit. Wokit valmistetaan usein niin, että riisi ja nuudelit tarjoillaan erikseen. Perinteinen thaimaalainen ruokalaji Phad Thai koostuu juuri nuudeleista, tofusta, kananmunasta, vihanneksista ja maapähkinärouheesta.

Paistettu riisi

Paistetusta riisistä (fried rice) on useita erilaisia variaatioita. Riisiä tarjoillaan katkarapujen, kanan, kasvisten, lihan tai jonkun muun saatavilla olevan ainesosan kanssa. Paistettua riisiä on tarjolla kaikkialla, ja se tarjoillaan aina tuoreena, joten vatsataudin vaaraa ei ole.

Riisi ja curry

Tyypillistä thaimaalaista pikaruokaa on curry ja riisi, jolloin pöytään tarjoillaan lautasellinen riisiä, johon sitten lisätään itse erilaisia curryja pöydässä olevista kulhoista. Variaatioita on niin monia kuin on kokkejakin. Ero paistettuun riisiin tai nuudeleihin on se, että curryt ovat yleensä todella voimakkaasti maustettuja, joten ne eivät sovi kaikkein herkimmille makuhermoille.

Salaatit

Salaatit ovat kolmas tärkeä osa thaimaalaista keittiötä. Thaimaalaiset salaatit ovat kuitenkin kaukana tavallisista vihersalaateista, ja ne sisältävät yleensä kanaa, katkarapuja, mustekalaa tai muuta lihaa. Riisiä sisältävä salaatti on mainio lounas. Kannattaa varautua siihen, että thaimaalaiset salaatit ovat usein todella vahvasti maustettuja ja salaatin koristeena saattaa olla tuoretta vihreää ja punaista chiliä.

Keitot

Keitot ovat myös tärkeä osa thaimaalaista ruokakulttuuria. Keittoja on sekä kirkkaita että paksuja, ja useat näistä paksummista varianteista ovat kookospohjaisia, jolloin maku on hieman makea. Keitto on thaimaalaisen aterian itsestään selvä osa täydentävänä makuelämyksenä.

Juomat

Tyypillisimmät thaimaalaiset olutmerkit ovat Singha ja Chang. Molemmat näistä sopivat erinomaisesti Thaimaan ilmastoon, sillä ne sammuttavat pahimmankin janon. Singha on aavistuksen makeampi kuin Chang. Näiden paikallisten oluiden lisäksi Thaimaassa voi törmätä myös tunnettuihin eurooppalaisiin merkkeihin, kuten Heineken ja Carlsberg. Toinen suosittu thaimaalainen juoma on viski, ja monet sekoittavat siihen mielellään Coca Colaa tai tonic-vettä. Mukavan viilentäviä juomia ovat myös jääkahvi ja jäätee.
Ban Phessä ja Rayongissa on paikallisia pubeja, ja Rayongissa on muutama disko. Näissä paikoissa käyvät lähinnä paikalliset. Muuten yöelämä on täällä hyvin rauhallista. Lomailijat viettävätkin iltaa usein hotellissa, syövät hyvin ja käyvät kävelemässä rannalla. Useimmissa isommissa hotelleissa on tarjolla livemusiikkia.

Laem Mae Phin

Laem Mae Phin on mukava kohde, jossa voit nauttia maukkaista herkuista jossain rannalla sijaitsevassa paikallisessa kalaravintolassa. Täällä on myös pieni matkamuistomyymälä. Jos kaipaat vilkkaampaa menoa, kannattaa suunnata noin 1,5 tunnin matkan päässä olevalle Pattayalle.
Ostokset
Sekä Ban Phessä että Rayongissa on markkinoita, joilla paikalliset myyvät hedelmiä ja kaikenlaista kalaa – kuivattua, säilöttyä, tuoretta, makeutettua, suolattua… Näillä markkinoilla kannattaa käydä kiertelemässä jo tunnelman takia ja ostaa vaikka pussillinen tuoreita auringon kypsyttämiä hedelmiä välipalaksi.

Pattaya

Turistikohde Pattaya sijaitsee noin 1,5 tunnin matkan päässä Rayongista luoteeseen. Täällä ostosmahdollisuudet ovat todella hyvät. Pattayalla on useita isoja tavarataloja ja lukuisia katukauppiaita, jotka myyvät kaikkea pikaruuasta käsitöihin, vaatteisiin ja elektroniikkaan sekä paljon muuta. Suurin osa kaupoista on rantakadulla. Useimmat hotellit järjestävät päiväretkiä Pattayalle, mutta voit lähteä retkelle myös omin päin ottamalla taksin Ban Phestä.
Liikunta ja treeni
Rayong Beachillä voit harrastaa vesiurheilulajeja ja golfia.

Golf

Rayongin seudulla on useita golfkenttiä. Riippuu vuodenajasta ja säästä, mikä kenttä kannattaa valita. Kysy suosituksia hotellistasi.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Rayong Beach on erittäin rauhallinen matkakohde, jossa osa hotelleista järjestää erilaisia aktiviteetteja ja tapahtumia.
Maakunnan pääkaupunki Rayong sijaitsee noin 40 minuutin matkan päässä Ban Phestä. Täällä ei ole varsinaisia nähtävyyksiä, mutta paikallista elämänmenoa on mielenkiintoista seurata. Rayongiin pääset kätevästi taksilla tai hyppäämällä "paikallisbussin" eli lavataksin kyytiin. Valkoiset autot ajavat Rayongiin.

Pattaya

Pattaya sijaitsee noin 1,5 tunnin (noin 80 kilometrin) matkan päässä Rayongista ja Ban Phestä luoteeseen, ja se on yksi Thaimaan suurimmista ja tunnetuimmista turistikohteista. Aikoinaan Pattaya oli pieni kalastajakylä, mutta nykyään kaupunki on kasvanut räjähdysmäisesti. Täällä on valtavat määrät kauppoja, tuhansia ravintoloita ja satoja hotelleja. Kaupunki on kaikkea muuta kuin kaunis, mutta ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset ja tarjolla on paljon hauskoja aktiviteetteja, kuten esimerkiksi elefanttikylä, krokotiilifarmi ja orkideapuutarha. Useat hotellit ja Ban Phen matkanjärjestäjät tekevät päiväretkiä Pattayalle, mutta voit hyvin lähteä tutustumaan kaupunkiin myös omin päin hyppäämällä taksin tai songthae-lavataksin kyytiin Ban Phestä.

Chantaburi

Chantaburi on yksi Koillis-Thaimaan mielenkiintoisimmista kaupungeista. Kaupunki on tunnettu erityisesti jalokivistään, joilla on käyty kauppaa 1400-luvulta alkaen, mutta täällä on myös runsaasti kauniita rakennuksia ja erityylisiä arkkitehtonisia monumentteja. Jalokivikortteli, joka sijaitsee Si Chan Roadin ja Thetsaban Roadin risteyksessä, kerää liikemiehiä ympäri maailmaa. Viikonloppuisin kauppa käy vilkkaasti katukojuissa, kun tarjolla on laaja valikoima jalokiviä Burmasta, Kambodžasta ja Chantaburin maakunnan omista kaivoksista.

Lähisaaret - Koh Talu, Koh Kudi ja Koh Mun Nai

Mantereelta on lyhyt laivamatka useille pienemmille saarille, joille voi hyvin lähteä päiväretkelle. Useimmilla saarilla on upeat rannat ja vesi on saaristossa paljon kirkkaampaa kuin mantereen rannoilla. Suosituimpia saaria ovat Koh Talu, Koh Kudi ja Koh Mun Nai. Kaksi ensimmäistä ovat tunnettuja kauniista rannoistaan ja hyvistä snorklausmahdollisuuksistaan ja viimeisin kilpikonnien suojelualueesta, jossa kasvatetaan ja suojellaan jättiläiskilpikonnia.

Koh Samet

Noin seitsemän kilometrin päässä suoraan Ban Phen edustalla sijaitsee suuri T:n muotoinen Koh Sametin saari. Saari julistettiin luonnonpuistoksi vuonna 1981, ja se on suosittu muun muassa valkoisten rantojen, kirkkaiden vesien, viihtyisien ravintoloiden ja mukavan rennon tunnelman ansiosta. Ban Phen laiturista laivoja lähtee useita kertoja päivässä Koh Sametille, mutta voit kysyä retkiä myös hotellistasi tai vuokrata moottoriveneen ja lähteä retkelle omin päin.
Kulkuyhteydet
Hotelleista lähteminen ja niihin tuleminen voi olla haasteellista, sillä taksien ja tuk-tukien saatavuus ei ole yhtä hyvä kuin suuremmissa turistikohteissa. Päiväsaikaan liikkuminen on helppoa songthaew-lavatakseilla, mutta iltaisin on käytettävä hotellin taksipalveluita, jotka ovat yleensä huomattavasti kalliimpia kuin paikalliset taksit, mutta toimivat hyvin. Meno-paluumatka Laem Mae Phimiin on noin 15 minuuttia hotelleista. Useilla hotelleilla on myös ilmainen bussikuljetus Ban Phehen muutaman kerran päivässä.

Songthaew-lavataksit

Ban Phessä ei ole tavallisia takseja, vaan täällä liikutaan songthaew-lavatakseilla, joissa matkustajat istuvat lavan päällä olevilla penkeillä. Lavataksit kulkevat edestakaisin Ban Phen ja Rayongin välillä, ja osa takseista kulkee myös hotelleille Laem Mae Phimiin asti. Songthaew-taksin voi pysäyttää kadun varteen heilauttamalla kättä.

Laivat

Ban Phestä kulkee laivoja useita kertoja päivässä Koh Sametin saarelle sekä muille lähellä oleville saarille.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Omatoimikohde, ei Tjäreborgin opaspalvelua kohteessa!

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Juhlapäivät

Kuningattaren syntymäpäivä 12. elokuuta
Entisen kuninkaan syntymäpäivä 5. joulukuuta ja kuolinpäivä 13. lokakuuta.
Loy Krathong (valon juhla), marraskuun puolivälissä.
Näiden juhlapyhien aikana ei myydä tai tarjoilla alkoholia.

Valuutta ja maksaminen

Thaimaan baht (THB). Eurocard, MasterCard ja VISA käyvät maksuvälineinä kohteessa. Ban Phessä on pankki, rahanvaihtokonttoreita sekä pankkiautomaatteja.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia, talvella Suomen aika + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisätiedot

Hyvin rauhallinen lomakohde. Tietyissä hotelleissä järjestetään aktiviteetteja ja muuta ajanvieteohjelmaa.

Lue myös Hyvä tietää -osio ja Tjäreborgin matkaehdot.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä n. 9 t 45 min

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Rayong Beachille reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Bangkokin lentokentälle.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Matka Bangkokin lentokentältä Rayong Beachin hotelleihin kestää n. 2 tuntia 30 minuuttia (n. 160-210 km).
Sää
 • tammikuu
31°20°
8
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°22°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
9
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
35°25°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
10
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°22°
8
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
30°25°
8
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Rayong Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.