Matkat – Patong Beach

Patong Beachillä voit tehdä ostoksia ja nauttia yöelämästä, retkistä sekä uimisesta kilometrin pituisella rannalla.

Patong on matkakohteena kuin houkutteleva ja eksoottinen buffetpöytä, jossa on jokaiselle jotakin. Missä muualla voisit syödä illalliseksi jättihummeria, ostaa käsintehtyjä pukuja, kokeilla benjihyppyä, katsoa thainyrkkeilyä, tanssia uusimpien hittien tahtiin klubilla, nauttia auringonlaskusta ja siemailla juomia lähestulkoon yhden korttelin alueella? Patong on Phuketin alueen suosituin kohde, sekoitus markkinoita ja kansanjuhlaa, jotka alkavat auringon noustessa ja jatkuvat pitkälle yöhön. Täältä löydät kaikkea vesihiihdosta ja hieronnasta pieniin rantabaareihin, valtaviin yökerhoihin ja laajaan ravintolavalikoimaan. Päivät kuluvat usein rannalla tai tutustumalla Patongin lähes loputtomiin ostosmahdollisuuksiin, ja illan tullessa kutsuu huvi- ja ravintolakortteleiden intensiivinen yöelämä, jonka neonvalot loistavat pikkutunneille asti.

Patong Beach

Patong on lomalaisten suosiossa tietenkin myös rantansa vuoksi, joka toimii erinomaisena vastapainona kaupungin viihde-elämälle. Jos siis haluat hieman vaihtelua muihin aktiviteetteihin, lähde kolmen kilometrin pituiselle rannalle rentoutumaan ja nauttimaan auringosta ja uimisesta. Jos jano tai nälkä yllättää, lähistöllä on aina baareja tai ravintoloita.

Hotelleja jokaiseen makuun

Halusitpa sitten asua lähellä keskustaa, rantaa tai sekä että, edullisesti tai ylellisesti, Tjäreborgin valikoimasta löydät juuri sinulle ja matkaseurueellesi sopivan hotellin. Valikoimassamme on myös huoneistohotelleja. Yksi suosituimmista hotelleistamme Patongissa on Duangjitt Resort & Spa, joka sopii erinomaisesti myös lapsiperheille.

Ihania retkikohteita

Jos haluat nähdä oman kohteesi lisäksi enemmän Phuketin saarta, pääset tuk-tukilla tai pitkähäntäveneellä helposti tekemään retkiä saaren eri osiin, joissa sinua odottavat autiot rannat, vanhat temppelit, kulttuurikohteet ja viidakkomaisema. Lyhyen venematkan päässä voit myös kokeilla sukeltamista.

Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Hotelleja keskustassa
 • Kilometrin pituinen hiekkaranta
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Patong Beach

Sää
 • tammikuu
31°23°
9
Aurinkotuntia/pv
26°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°23°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
33°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
33°25°
7
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
31°25°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
31°25°
5
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
12
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°25°
3
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
30°24°
4
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°24°
5
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
11
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
31°24°
7
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
31°24°
9
Aurinkotuntia/pv
27°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Patong Beach on Phuketin suosituin ranta, jolla et koskaan tylsisty. Jos haluat vaihtelua auringonottoon, rannalla on varjoisia ravintoloita ja baareja. Rannan läheisyydessä voit nauttia myös ihanasta thaihieronnasta.

Freedom Beach

Freedom Beach sijaitsee Karon Beachin ja Patongin välissä, ja sinne pääsee vain taksiveneellä. Ranta on todennäköisesti yksi Phuketin parhaiten hoidetuista. Ranta koostuu hienojakoisesta hiekasta, ja siellä on hyvät snorklausmahdollisuudet kauniiden korallien ja kalalajien runsauden keskellä.

Rantaelämä Phuketissa

Phuketissa on paljon ihania rantoja. Kätevä ja tyylikäs tapa päästä läheisille rannoille on taksivene eli ns. pitkähäntävene. Veneellä pääset päiväksi rannalle nauttimaan uimisesta ja auringosta, ja takaisin voit matkustaa veneenkuljettajan kanssa sopimaasi aikaan. Sekä hinnasta että paluuajasta kannattaa sopia ennen veneeseen lähtöä.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 10 t 30 min - 13 t

Näin matkustat tänne

Patong Beachille voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä talvikaudella. Lento laskeutuu Phuketin kentälle.

Tjäreborgin kautta voit myös matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Patong Beachillä olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Kuljetukset ovat useimmiten bussilla, mutta toisinaan hotellin sijainnin tai matkustajamäärän vuoksi käytössä saattaa olla myös minibussi tai taksi. Ajoaika bussilla Phuketin lentokentältä Patong Beachille kestää noin 1,5 tuntia (n. 40 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Toisinaan bussi saattaa koukata Kamala Beachin ja Bangtao Beachin kautta viemässä/noutamassa myös muita vieraita, jolloin ajoaika pitenee noin 10 minuuttia. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit ostaa lisämaksusta, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Patongissa on satakunta ravintolaa, joista saa kaikkea mahdollista. Ravintoloita on monen hintaisia, ja niissä voit maistella sekä thaimaalaista että kansainvälistä ruokaa.

Hedelmät

Mango, papaija, mangostani, rambutani, litsi, ananas, banaani – Thaimaan hedelmävalikoima on laaja, etkä välttämättä ehdi edes maistaa kaikkia lomasi aikana. Helpoin tapa tutustua erilaisiin hedelmiin on tilata ravintolassa hedelmälautanen, jolloin saat ainakin ananasta, banaania, kenties vesimelonia ja papaijaa. Hedelmiä voi ostaa myös hedelmäkojuista, kaupoista tai sesongin aikaan kierteleviltä myyjiltä. Vastakuoritut hedelmät ovat turvallista syötävää vatsatautia pelkäävillekin ja lisäksi hyvä tapaa pitää yllä nestetasapainoa.
Patongissa näkee toisinaan kiertäviä hedelmämyyjiä. He kuljettavat tuotteitaan vaunussa olevassa lasivitriinissä, josta voi osoittamalla valita haluamansa. Myyjien sorminäppäryys hedelmien kuorinnassa ja pilkkomisessa on vertaansa vailla.

Ruoka ja juoma Thaimaassa

Thaimaassa voi syödä herkullista ruokaa hyvin edullisesti, mutta sekä ruuan laadussa että hinnassa on suurta vaihtelua eri paikkojen välillä. Suosituimmissa matkakohteissa, kuten Patongissa, hintataso voi olla korkeampi, mutta Suomeen verrattuna hinnat ovat aina edullisia. Ravintolassa on tapana tilata useita ruokalajeja, jotka jaetaan koko pöytäseurueen kesken. Kuten yleensä ulkomailla, myös täällä kannattaa noudattaa kahta perussääntöä: syö ravintoloissa, joissa on paljon muitakin asiakkaita, ja mikäli mahdollista, syö paikallisten suosimissa paikoissa. Ensin mainittu sääntö takaa, että ruoka ei ole seissyt pitkään, ja toinen kertoo laadukkaasta ruuasta.

Thaimaan ruoka

Thaimaalainen keittiö pohjautuu saatavilla oleviin tuoreisiin raaka-aineisiin sekä riisiin tai nuudeleihin, jotka muodostavat ruokalajien pohjan. Monet ruokalistat vaikuttavat ensivilkaisulla todella pitkiltä, mutta pian huomaat, että monet vaihtoehdot ovat muunnelmia muutamasta ruokalajista. Wok-tyylistä ruokalajia, eli sekalaisia aineksia nopeasti paistettuna, tarjoillaan usein joko riisin tai nuudelin kanssa, sellaisenaan, tai osana jotakin toista ruokalajia. Yksi tällainen ruoka on pad thai, johon tulee nuudeleita, tofua, munaa, vihanneksia ja muuta hyvää, ja se tarjoillaan usein maapähkinärouheen kera.

Paistettu riisi

Paistettua riisiä saa monenlaisina annoksina, esimerkiksi katkarapujen, kanan, kasvisten ja naudanlihan kanssa. Ruokalaji on ikään kuin paikallinen pyttipannu, jota saa kaikkialta. Paistetun riisin tilaaminen on varmin tapa välttää vatsatauti, sillä se tarjoillaan aina vastapaistettuna.

Riisi ja curry

Toinen pääruokalaji on riisi ja curry, joka on eräänlainen thaimaalainen pikaruoka. Saat lautasellisen riisiä, johon voit lisätä curryn itse. Ruokalajista on yhtä monta versiota kuin on kokkiakin. Curry saattaa olla todella mausteista, koska siihen tulee chiliä ja muita voimakkaita mausteita.

Salaatti

Erilaiset salaatit ovat myös suosittuja, mutta kyse ei ole mistään tavanomaisista vihersalaateista. Salaattiin tulee usein katkarapuja, kanaa, mustekalaa tai muuta lihaa. Salaatti riisin kera riittää usein lounaaksi. Huomioi, että thaimaalaiset salaatit voivat olla myös tulisia, koska niissä on usein paljon punaista tai vihreää chiliä pilkottuna. Valkoinen riisi helpottaa tulisuutta, mutta vedenjuonnista ei ole apua.

Keitot

Thaimaalaisesta ruuasta puhuttaessa on mainittava myös keitot. Keittoja on sekä kirkkaita että paksumpia, joista jälkimmäiset ovat usein kookospohjaisia ja siksi hieman makeita. Keitto täydentää erinomaisesti thaimaalaisen aterian.

Ruokasanastoa

Useimmissa ravintoloissa on englanninkieliset ruokalistat, mutta thainkielisen ruokasanaston tunteminen voi silti olla hauskaa ja hyödyllistä. Länsimaiseen asuun muutettuna sanojen kirjoitustapa vaihtelee, sillä Thaimaassa käytetään eri kirjoitusjärjestelmää.
• pihvi – woa
• kala – pla
• liha – muu
• kana – gai
• riisi – kao
• nuudelit – guay tiaw
• katkaravut – gung
• vesi – nam

Juomat

Thaimaan kaksi tavallisinta olutmerkkiä ovat Singha ja Chang, jotka sopivat hyvin maan ilmastoon: karvaan makunsa ansiosta ne sammuttavat suurimmankin janon. Singha on tosin hieman makeampaa. Oluiden alkoholipitoisuus on suomalaista keskiolutta korkeampi, 6–7 prosenttia. Paikallisten oluiden lisäksi saatavilla on tunnetuimpia ulkomaisia oluita, kuten Heinekenia ja Carlsbergiä.
Hedelmämehuja kannattaa ehdottomasti maistaa. Osa on mehumaisempia ja osa muistuttaa enemmän pirtelöä, ikään kuin jäätelön ja mehun sekoitusta. Mehut tehdään yleensä pullovedestä ja jäästä, ja ne ovat sekä turvallisia että virkistäviä. Jos et erikseen sano haluavasi vain vähän sokeria, mehusta voi tulla melko makeaa. Suosittu juoma on myös Mekong-viski, jota juodaan usein Coca-Colan kanssa.
Patongin huvi- ja yöelämä on vilkasta ja monipuolista. Kaupungissa on kaikenlaisia baareja ja yökerhoja, ja jos et ole varma, mistä aloittaa, voit aina mennä Bangla Roadille. Katu sijaitsee keskellä Patongia, ja sen varrella on useita suuria yökerhoja. Täältä löydät myös monia baareja ja ravintoloita, joissa voit sekä aloittaa että lopettaa iltasi.
Ostokset
Jos haluat omistautua Patongissa lomaillessasi ostosten tekemiseen, sinun tarvitsee vain odottaa auringonlaskua. Pimeän laskeuduttua useat kadut muuttuvat suuriksi yömarkkinoiksi, joilla myydään käsitöitä, silkkihuiveja, saronkeja, ranta- ja vapaa-ajan vaatteita, nahkatuotteita, matkalaukkuja, cd-levyjä, tietokonepelejä, elektroniikkaa ja leluja. Tunnelma on hieman kaoottinen, mutta jos lähestyt markkinoita oikealla asenteella, se voi olla hauskaakin. Parhaat ostosmahdollisuudet ovat turistimarkkinoilla, vaikka hinnat ovatkin hieman korkeammat kuin esimerkiksi Phuket Townissa.

Silmälasit ja linssit

Patongissa silmälasit, linssit ja näöntarkastus ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Myös kehykset ovat jonkin verran halvempia. Ota mukaasi silmälasireseptisi tai vanhat lasisi, niin ostaminen käy helpommin.

Patongin ostoskeskus

Jungceylon on suuri, tunnettu ostoskeskus Patongin keskustassa, jossa on monenlaisia ostospaikkoja hienommista vaateliikkeistä pieniin matkamuistokauppoihin. Ylimmässä kerroksessa myydään matkapuhelimia, tietokoneita ja muuta tekniikkaa, niin aitoja merkkituotteita kuin kopioitakin. Ostoskeskuksessa on myös ravintoloita ja elokuvateatteri.

Phuketin markkinat

Monissa Phuketin kohteissa on paikallisia markkinoita, joilla myydään kaikkea vaatteista ja kodintarvikkeista tuoreisiin vihanneksiin, hedelmiin ja muihin ruokatuotteisiin. Patongissa markkinoita on siellä täällä, ja ne alkavat usein muutamaa tuntia ennen auringonlaskua ja loppuvat ennen keskiyötä.

Ostoksilla Phuketissa

Thaimaa on shoppailijan unelmapaikka! Täältä voit ostaa kaikkea mitä kuvitella saattaa – valikoima on valtava ja hinnat uskomattoman edullisia. Tavarataloissa käytetään vakiohintoja, joita yhä useammat paikat noudattavat. Markkinoilla ja monissa pienemmissä liikkeissä tinkiminen sen sijaan on tapana. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä.

Ostoskeskukset

Phuket Towniin johtavan tien varrella on kolme suurta tavarataloa, Tesco Lotus, Big C ja Central Festival. Phuket Townissa sijaitsevat Robinsonin ja Ocean Plazan ostoskeskukset. Patongissa on Jungceylonin ostoskeskus. Useimmat kaupat hyväksyvät yleisimmät maksukortit, mutta käteistä on silti hyvä olla varalta mukana.

Räätälit

Kotipuolessa vaatteiden teettäminen räätälillä ei yleensä tule kysymykseenkään, koska se on kallista ja räätäleitä on nykyään harvassa. Thaimaassa asia on päinvastoin: räätäleitä on joka kadunkulmassa, ja hinnat ovat erittäin edullisia. Mittatilaustyönä tehtyjä vaatteita voi saada jopa samaan hintaan kuin kaupan vaatteita.

Phuketissa on useita hyviä räätäleitä, mutta on myös paljon niitä, jotka käyttävät huonolaatuisia materiaaleja ja tekevät työn huolimattomasti. Vaikka vaate näyttäisi valmiina hyvältä, se ei välttämättä kestä kovin montaa pesua. Räätälin valinnassa kannattaa siis olla huolellinen.

Ostosvinkkejä

Thaimaasta kannattaa ostaa
• silkkivaatteita
• mittatilaustyönä teetettyjä vaatteita
• jalokiviä
• kultaa, hopeaa ja helmiä
• tinatuotteita
• puuveistoksia
• batiikkikankaita
• laukkuja
• silmälaseja ja linssejä

Tinkiminen

Tinkiminen on Thaimaassa tapana. Suomalaisen mielestä se voi tuntua alkuun hankalalta, mutta sitä kannattaa kokeilla. Tinkiminen kannattaa aloittaa ehdottamalla puolikasta hintaa alkuperäisestä. Jos et halua tinkiä, se ei tietenkään ole pakollista, mutta toisaalta sinun ei myöskään kannata ostaa tuotteita, jotka ovat mielestäsi liian kalliita. Jos kauppias ei suostu ehdottamaasi hintaan, kiitä kohteliaasti ja jatka matkaasi –mahdollisuuksia tehdä edullisia ostoksia tulee kyllä lisää. Älä tingi ravintoloissa tai paikoissa, joissa tuotteilla on jo hintalaput.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Patongissa on uimisen ja auringon lisäksi tarjolla paljon aktiviteetteja, kuten sukellusta, golfia ja tennistä. Voit myös tehdä retkiä moniin kohteisiin, joista on alla muutamia esimerkkejä.

Khao Phran luonnonsuojelualue

Khao Phran kaunis luonnonsuojelualue sijaitsee 40 kilometriä Patong Beachiltä pohjoiseen. Alueella on paljon erilaisia lintuja, apinoita ja villisikoja sekä Ton Sain vesiputous.

Phuket Town – Phuketin provinssin pääkaupunki

Phuket Town on Phuketin provinssin pääkaupunki, jonka perustivat aikoinaan kiinalaiset liikemiehet hyödyntäessään saaren tinaesiintymiä. Old China Townissa on edelleen nähtävissä rakennuksia tuolta ajalta. Phuket Townissa on mukava vain kierrellä ympäriinsä kalasatamassa, yömarkkinoilla tai ostoskaduilla. Täällä saat hyvän käsityksen siitä, kuinka paikalliset asuvat ja elävät.
Viikonloppuisin Phuket Townissa järjestetään kuuluisa weekend market, yhdet saaren suurimmista markkinoista, joilta voi ostaa muun muassa kenkiä, vaatteita, laukkuja ja ruokaa. Hieman kaupungin ulkopuolella on myös monta ostoskeskusta, joissa vierähtää helposti tunti jos toinenkin.

Soi Dogs

Tämä järjestö auttaa kodittomia koiria ja kissoja. Järjestöä pyörittävät vapaaehtoiset ja toiminta rahoitetaan lahjoituksilla. Tavoitteena on, että mahdollisimman monet eläimet saisivat uuden kodin, ja ne adoptoitaisiin perheisiin ympäri maailmaa. Järjestö on erittäin suosittu ja virailijat ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan. Henkilökunta näyttää mielellään paikkoja ja kertoo eläinten hyväksi tehtävästä työstä. Voit myös varata ajan, jos itse haluat toimia vapaaehtoisena joko vain yhden päivän tai pidemmän ajan. Lisätietoa voit lukea järjestön omilta sivuilta: https://www.soidog.org/

Wat Phra Thong - saaren toiseksi tärkein temppeli

Wat Phra Thong on saaren toiseksi tärkein temppeli, jonka sijaitsee Thalangin kaupungin pohjoispuolella. Temppelin kultainen Buddha on puoliksi hautautunut maahan. Kerrotaan, että jokainen, joka on yrittänyt kaivaa patsasta esiin, on kohdannut onnettomuuden.

Wat Chalong - saaren suurin temppeli

Wat Chalong on saaren suurin temppeli. Temppelialueella on Phuketin kahden arvostetuimman munkin patsaat; he toimivat välittäjinä tinakaivostyöläisten kapinassa 1876. Tämä saaren suurin temppeli sijaitsee n. 20 km Patongista itään.

Put Jaw - hyvyydenjumalattaren temppeli

Put Jaw, hyvyydenjumalattaren temppeli on saaren vanhin kiinalainen temppeli. Temppeli on yli 200 vuotta vanha ja se on kunnostettu noin 100 vuotta sitten. Temppeli sijaitsee lähellä Phuketin kaupungin markkinoita.
Kulkuyhteydet

Moottoripyörä

Moottoripyöriä voi vuokrata useimmista majataloista, mutta vuokraamisen ehtona on kansainvälisesti pätevä moottoripyöräkortti. Emme kuitenkaan suosittele moottoripyörän vuokraamista, sillä vuokraamiseen ei sisälly vahinkovakuutuksia, ja liikenteessä voi olla vaarallista. Lisäksi monissa vuokrasopimuksissa ehtona on, että vahingon tai varkauden sattuessa ajoneuvosta on maksettava jopa 50 000 bahtin korvaus, mikä koskee niin moottoripyöriä, vesiskoottereita kuin autojakin.
Kypärän käyttö on pakollista Phuketissa, joten vuokratessasi moottoripyörän varmista, että saat myös kypärän – näin et joudu kuluttamaan lomapäiviäsi poliisin kanssa asioimiseen. Matkavakuutus ei korvaa moottoriajoneuvojen vuokraamisesta aiheutuneita vahinkoja. Suosittelemmekin käyttämään lomalla mieluummin takseja ja ilmastoituja minibusseja, joiden kuljettajat puhuvat englantia.

Paikallisbussi – songthaew

Songthaewit ovat eräänlaisia avoimia pikkubusseja, jotka ajavat vakituisia reittejä mutta eivät noudata vakituisia aikatauluja. Ne näyttävät pakettiautoilta, joiden takaosa on korvattu penkeillä ja katoksella. Kyytiin pääsee viittomalla kuljettajalle kadulla. Patongista lähtee paikallisbusseja Phuket Towniin ja Bangtao Beachille. Busseja menee noin puolen tunnin välein pääkadulta ja markkina-alueelta.

Veneet

Patongista pääsee taksiveneillä rannikon muille rannoille. Voit myös vuokrata käyttöösi oman pitkähäntäveneen päiväksi. Sovi hinnasta kuljettajan kanssa etukäteen ja maksa paluumatkalla. Veneitä löydät Patong Beachin eteläosasta.

Moottoripyörätaksi

Moottoripyörätakseja on joka kadunkulmassa odottamassa asiakkaita. Kuljettajat käyttävät usein sinisiä liivejä. Moottoripyörätaksit ovat tuk-tukeja halvempia, mutta myös vaarallisempia. Kypärä ei sisälly hintaan.

Taksi

Taksin virkaa toimittavat sekä punaiset tuk-tukit että tavallisen näköiset taksiautot. Käytössä on pitkälti vakiohinnat, mutta aina kannattaa hieman tinkiä ja varmistaa hinta ennen kyytiin nousua. Poliisit tekevät kaikkensa estääkseen ns. pimeitä takseja toimimasta Phuketissa, joten aja vain takseilla, joissa on vihreä tai keltainen numerokyltti taksiluvan merkkinä.
Voit myös käyttää perinteisempiä takseja, jotka näyttävät tavallisilta autoilta. Huomioi, että paikalliset tarkoittavat taksista puhuessaan yleensä tuk-tukia tai moottoripyörätaksia. Tavallisista taksiautoista käytetään sen sijaan usein limousin-sanaa. Lentokentällä on myös Taxi-Meter-autoja, jotka ovat kaikista halvimpia takseja.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät talvikaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.


Tjäreborgin kautta reittilennoilla matkustaneet lomailevat omin päin.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Visa-automaatista maksiminosto 10 000 bahtia kerralla. Eurocard-, MasterCard- ja VISA-luottokortit käyvät maksuvälineenä.

Retket maksetaan kohteessa käteisellä bahteilla tai luottokortilla (Visa tai MasterCard). Visa Electron -kortilla ei voi maksaa retkiä.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Kesällä Suomen aika + 4 tuntia ja talvella + 5 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Lisätiedot

Jalkakäytävät ja kadut ovat epätasaisia ja kuoppaisia ja jalkakäytävien reunat korkeita. Rantojen välillä on mäkiä. Kohde kasvaa jatkuvasti, joten siellä voi olla rakennustyömaita. Lue myös Hyvä tietää- ja Matkaehdot-osiomme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen

Matkalla lasten kanssa Phuketissa

Monet matkustavat Thaimaahan pientenkin lasten kanssa. Vaikka pitkät lennot ja mahdollinen jet lag voivat olla rasittavia, niistä toipuu yleensä parissa päivässä. Kuljetus lentokentältä hotellille kannattaa varata etukäteen, jotta siitä ei tarvitse huolehtia kohteeseen saavuttaessa.

Lasten kanssa kohteessa

Paikan päällä lasten kanssa lomailu on helppoa, ja useimmat rannat ovat lapsiystävällisiä. Monista ravintoloista saa esimerkiksi kanaa ja ranskalaisia, jotka maistuvat yleensä myös niille lapsille, jotka eivät ole kovin seikkailunhaluisia uusien ruokien suhteen. Paistettu riisi ja banaanipannukakku ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Chilin kanssa kannattaa olla varovainen. Osta kohteessa aina pullovettä vatsataudin välttämiseksi. Vesipullot ovat todella halpoja, ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi loman onnistumiseen.

Lapsiystävällinen majoitus

Lapsiperheen majoitukseksi suosittelemme bungalowia tai muuta pienempää kohdetta, jossa sekä ranta, ravintolat että oma sänky ovat aina lähellä.

Ravintolat

Lapset ovat tervetulleita ja pidettyjä kaikkialla Thaimaassa. Ravintoloissa ei kuitenkaan usein ole erityisjärjestelyjä lasten varalle. Ruokalistoilla on yleensä myös lapsille sopivia ruokia: omeletteja, kanaleipiä, hedelmälautasia tai friteerattua banaania. Ravintoloissa ei ole hoitopöytiä tai muita varusteita.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja voi ostaa hyvinvarustelluista apteekeista, joistakin suuremmista ruokakaupoista sekä joistakin isoista hotelleista.
Tee matkahaku – Patong Beach
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.