Matkat – Hanian rannikko, Kato Daratso

Kato Daratso on Hanian kaupungin lähellä sijaitseva lapsiystävällinen kohde, jossa voit valita useista majoitusvaihtoehdoista itsellesi sopivimman. Täällä saat nauttia hiljaisista, tuulelta suojassa olevista rannoista, hienosta hiekasta ja vehreästä luonnosta.
Hanian kaupungin länsipuolella sijaitsevalla kymmenen kilometrin rantaosuudella on useita pieniä lomakohteita. Niistä yksi on Daratso, joka koostuu oikeastaan kolmesta osasta: Ylempänä sijaitseva Pano Daratson alue on tunnettu pienestä toriaukiostaan ja paikallisesta tunnelmastaan. Pääkadun ja meren välissä on Kato Daratso, jonka ohitse pääkatu kulkee. Ranta-alueen nimi on Agii Apostoli. Hienot rannat ja viheralueet houkuttavat myös paikallisväestöä viettämään sinne vapaa-aikaansa. Agii Apostoli -puistossa voit käydä lenkillä, treenata pienellä ulkokuntosalilla tai pelata petankkia uusien ystävien kanssa. Lapsille on suuri ja viihtyisä leikkipaikka, jossa on kiipeilytelineitä ja keinuja.

Daratsolla on vierailleen paljon tarjottavaa. Ruokakaupoista voi ostaa ruuanlaittotarvikkeita, mikäli haluat laittaa ruokaa itse, ja jos aurinko alkaa kyllästyttää, voit lähteä Golden Fun Parkiin, jossa on alueen parhaat leikkipaikat ja keilarata. Lyhyen matkan päässä, Hanian kaupungissa, voit nauttia lounasta venetsialaisen sataman ravintoloissa, kierrellä markkinoilla tai käydä ostoksilla kaupungin monissa liikkeissä.

Ylellisyyttä ja rentoutumista

Kun varaat matkasi Kato Daratsoon Tjäreborgilta, voit valita majoitukseksesi ylellisen hotellin kaikilla palveluilla tai mukavan huoneiston, jossa voit laittaa itse ruokaa. Monista hotelleistamme ja huoneistoistamme on tullut vieraidemme suosikkeja, joihin he palaavat vuosi toisensa jälkeen.

Aurinko ja uiminen Kato Daratsossa

Kato Daratsossa on useita pieniä uimapoukamia, joissa on lapsiystävällisiä hiekkarantoja. On makuasia, mikä niistä on kaikista paras. Agii Apostolin kultaiset rannat ovat rantaelämästä nauttivien ja aurinpalvojien luontaisia kokoontumispaikkoja. Kalliot ja lahdet tekevät aallokosta rauhallisen, ja täällä esiintyy vain harvoin suuria aaltoja tai pohjavirtauksia. Rannalla voi myös pelata esimerkiksi rantatennistä tai -lentopalloa.

Koe Kreeta

Sisämaassa kohoava vuoristo muodostaa rantakohteelle kauniin taustan. Vuorilla vaeltaminen ja pyöräily oliivilehtojen välissä kiemurtelevilla poluilla ovat suosittuja aktiviteetteja. Nälän yllättäessä voit pysähtyä johonkin matkan varrella olevista kylistä ja poiketa siellä ruokailemaan paikalliseen tavernaan. Vuokraamalla auton sinulla on paremmat mahdollisuudet kierrellä ympäriinsä ja nähdä Kreetaa omin päin. Varaamalla auton Tjäreborgilta jo matkavarauksesi yhteydessä, saat luotettavan Avis-auton käyttöösi edullisesti. Jos haluat sekä rentoutua että tutustua saaren nähtävyyksiin, auton vuokraaminen pariksikin päiväksi on hyvä vaihtoehto.
Hyvä tietää
 • Luksushotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Edullisia hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Lapsiystävällisiä rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Kato Daratso

Rannat
Kato Daratson rantoja kutsutaan "kultaisiksi rannoiksi", ja ne ovat hyvin lapsiystävällisiä ja matalia. Kalliot ja kivet jakavat kymmenen kilometrin pituisen hiekka- ja sorarannan pienempiin osiin. Rannalta voi usein vuokrata aurinkotuoleja, ja lisäksi on mahdollista pelata esimerkiksi rantatennistä tai -lentopalloa.

Agii Apostolin ranta-alue on yksi hanialaisten itsensä suosituimmista uimapaikoista. Ranta koostuu useista pienistä niemimaan ympärillä olevista suojaisista poukamista, ja ranta on erittäin matala ja lapsiystävällinen. Keskikesällä rannalla on erittäin vilkasta. Niemimaan länsipuoli koostuu pääosin kivi- ja sorarannoista. Agii Apostoli sijaitsee koskemattomalla luontoalueella, jonka omistavat Kreikan matkailuviranomaiset. Rannalla on yksinkertaisia ruokapaikkoja, vesiurheiluaktiviteetteja sekä aurinkotuoleja ja -varjoja.
Lue lisää Kreetan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kato Daratsossa on paljon ravintoloita ja tavernoja. Paikallisbussilla pääsee Hanian kaupunkiin, jossa on vielä suurempi ravintolavalikoima erityisesti venetsialaisen sataman tuntumassa, josta löytyy jotakin jokaiseen makuun.
Kato Daratson viihde-elämä on melko rajallista, ja paikallinen yöelämä soveltuu lähinnä rauhallisemmasta menosta pitäville. Hanian kaupungissa sen sijaan on enemmän baareja, kahviloita ja yökerhoja, ja kesäaikaan vilkasta yöelämää on myös Plataniaksessa.
Ostokset
Kato Daratso ei ole erityisen tunnettu ostosmahdollisuuksistaan. Ostoksille kannattaakin lähteä Hanian kaupunkiin, jossa valikoima on paljon suurempi.
Liikunta ja treeni
Kato Daratsossa on hyvin vähän varsinaisia treenimahdollisuuksia. Jos kaipaat aktiivista lomailua, voit lähteä tutustumaan lähemmin Kreetaan sukeltamalla, vaeltamalla tai pyöräilemällä.

Vaellus

Lyhyen automatkan päässä on mielenkiintoisia vaellusreittejä. Akrotiri tarjoaa vaellusreittejä kauniissa luonnossa ja hieman kauempana ovat Delianan, Samarian ja Imbroksen rotkot, joissa on eritasoisia vaellusreittejä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kato Daratsossa sijaitsee Golden Fun Park, jossa on alueen parhaat leikkipaikat ja keilarata. Minigolfia ja muita aktiviteetteja on tarjolla Agia Marinassa. Hanian kaupungissa voi kokeilla minigolfia ja kartingia sekä huonepakopelejä.
Rannikolla kohoavat vuoret muodostavat upean lomamaiseman ja ovat erinomainen retkikohde. Kannattaa käydä myös Hanian kaupungissa sekä ihastelemassa kaunista vanhaa venetsialaista satamaa.
Retket
Elafonissi
Elafonissi
Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Boat trip daily
Boat trip daily
Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla.
Lisätietoa retkestä
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
Kokopäiväretki Balos-laguunin ihanalle rannalle, jossa vesi on turkoosinsinistä, ja Gramvoussan saarelle. Meri, vuoret ja laguunin kristallinkirkas vesi säilyvät muistoissa pitkään! Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeepsafari - White Mountain
Jeepsafari - White Mountain
Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Samarian rotko
Samarian rotko
Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Kevyt aamiainen sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kippis Kreetalle
Kippis Kreetalle
Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - auringonlasku
Jeeppisafari - auringonlasku
Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
Lisätietoa retkestä
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
Lisätietoa retkestä
Vedenalainen Kreeta
Vedenalainen Kreeta
Ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä tutustumaan Kreetan kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan ja samalla kokea yksi etelärannikon kauneimmista lahdista. Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Paikallinen bussiverkosto on toimiva ja taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Bussilla pääsee useimpiin kyliin ja kaupunkeihin. Matkaliput ostetaan bussiasemalla olevasta lipputoimistosta. Taksilla matkustaessasi hinnasta on hyvä sopia etukäteen. Voit myös vuokrata polkupyörän tai mopon Lion Rentalsista, jolloin pääset kätevästi tutustumaan Kato Daratsoon ja muihin lähellä sijaitseviin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät oppaat myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on Poppis-kirjakaupan vieressä sekä myös Lidlin ja Mega Inkan, Golden Fun Bowlingin lähellä.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Kato Daratsoon voit matkustaa kesäkaudella joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 30–40 min (n. 23 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä.
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Hanian rannikko, Kato Daratso
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.