Matkat – Elounda

Elounda on tunnettu hienoista hotelleistaan. Täällä vietät rauhallista ja mukavaa lomaa, ja vilkkaampi Agios Nikolaos on silti lähelläsi.

Eloundasta on tullut suosittu lomakohde, jossa on käynyt myös monia tunnettuja vieraita, kuten Lady Gaga ja José Mourinho. Eikä mikään ihme, sillä täällä on paljon todella hienoja hotelleja ja Tjäreborgin valikoimasta voit valita useista hyvistä vaihtoehdoista. Eloundaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla. Voit siis matkustaa milloin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Lyhyesti sanottuna, voit itse suunnitella juuri sinulle sopivan loman!

Tjäreborgin Elounda

Kuten sanottu, hotellit ovat Eloundan valttikortti, joka houkuttelee matkailijoita. Monissa hotelleissa on oma pieni ranta ja suuri valikoima palveluita, joita todella mukavalta lomalta voi odottaa. Luonnollisesti Eloundassa on myös paljon muuta kuin pelkkiä hotelleja. Viihtyisässä satamassa on esimerkiksi useita ravintoloita, pienistä paikallisista tavernoista hieman suurempiin ja kansainvälisiin ravintoloihin.

Retkivinkkejä

Elounda on hyvä kohde myös sinulle, joka haluat nähdä lomallasi hieman enemmän. Satamasta lähtee monia veneretkiä, muun muassa läheiselle Spinalongan saarelle, joka 1900-luvulle asti toimi spitaalisten siirtolana. Nykyään tämä asumaton saari on yksi Kreetan suurimmista nähtävyyksistä sekä historiansa että useiden hienojen pikkurantojensa ansiosta. Eloundan naapurissa sijaitsee suurempi lomakohde Agios Nikolaos, joten pääset helposti myös laajempien ostosmahdollisuuksien ja ravintolavaihtoehtojen luokse.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja, joissa spa
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Paikallisia ravintoloita
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Elounda

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Monilla hotelleilla on omat, yksityiset rantansa. Taksilla tai vuokra-autolla pääset helposti useille lähialueen suurille rannoille. Eloundan satamasta lähtee monia veneretkiä muun muassa Spinalongan saarelle, jolla on paljon hyviä rantoja.

Rantaelämä Kreetalla

Pitkin Kreetan rannikkoa on useita hyviä, matalia rantoja. Useimpien rantojen hiekka on karkeajakoista. Rantakausi kestää keväästä myöhäissyksyyn. Suurimmilta rannoilta voit vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Eloundaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti–lokakuussa).

Eloundaan voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ympäri vuoden ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Kreetalle voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella (huhti–lokakuussa).
tai myös reittilennoilla, ja saat näin ollen määritellä itse matkasi pituuden.
Lento laskeutuu Iraklionin kansainväliselle lentokentälle.

Tilauslennot: Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Eloundassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Iraklionin lentokentältä Eloundan hotelleihin kestää noin 1 h 15 min (n. 70 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Bussi ajaa usein Hersonissoksen ja/tai Agios Nikolaoksen kautta, jolloin ajoaika on n. 40 min - 1 tunti pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.

Reittilennot: Matka lentokentältä Eloundaan taksilla kestää n. 1 h 15 minuuttia (n. 70 kilometriä), liikenteestä riippuen. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, vaan ne on järjestettävä omatoimisesti. Suosittelemme autonvuokrausta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Viihtyisässä satamassa on paljon ravintoloita: pieniä paikallisia tavernoja, joissa tarjotaan kreikkalaisia erikoisuuksia, ja suurempia ravintoloita, joissa tarjotaan kansainvälistä ruokaa.

Ruoka ja juoma Kreetalla

Leipä ja kattausmaksu lisätään aina ravintolatilauksen hintaan. Tavallisesti tippiä jätetään 5–10 prosenttia laskun loppusummasta riippuen siitä, kuinka tyytyväinen olet ruokaan ja palveluun.
Eloundan yöelämän muodostavat muutama keskustassa sijaitseva baari ja hotellien viihdetarjonta. Jos haluat enemmän vaihtoehtoja, suosittelemme vierailemaan naapurikaupunki Agios Nikolaoksessa, jossa on useita baareja, ravintoloita ja klubeja.
Ostokset
Eloundassa on enimmäkseen matkamuistomyymälöitä, mutta myös muutamia muita kauppoja. Suurempi valikoima kauppoja ja putiikkeja on naapurikaupunki Agios Nikolaoksessa.

Iraklion

Lauantaisin noin kello 6.00–14.00. Markkinat pidetään alhaalla satamassa, ja ne ulottuvat useiden kilometrien pituudelle. Kävele tai ota taksi bussiasemalta. Iraklioniin pääsee helpoiten autolla tai paikallisbussilla.

Hania

Haniassa on myös kuuluisa markkinahalli, joka on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8–14 ja tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin myös kello 18–21.

Ierapetra/Sitia

Ierapetrassa järjestetään markkinat joka lauantai. Markkinat pidetään kaupungin keskustassa, ja ne alkavat aikaisin. Monet ovat paikalla jo kello 6 ostamassa tuoretta kalaa, vihanneksia, vaatteita, kenkiä ja paljon muuta. Samat markkinat järjestetään tiistaisin Sitiassa samaan kellonaikaan. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Eloundassa on laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja, kuten vesiurheilulajeja rannalla ja vaelluksia Lassithin tasangolla. Lähin 18 reiän golfkenttä sijaitsee Hersonissoksessa.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettämiseen. Täällä on tekemistä koko perheelle. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, vesiurheilulajeja on laaja valikoima: vesiskoottereita, parasailingiäa, polkuveneitä jne. Syvyyksiin kaipaava voi kokeilla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa.

Sukellus

Useimmissa matkakohteissa sukeltamista järjestävät sukelluskerhot. Kursseja ja sukellusta varten kerhot tarjoavat kuljetusta eri paikkoihin. Muista, että laitesukellus itsenäisesti Kreetaa ympäröivissä vesissä on lailla kiellettyä! Tämä johtuu rannikkoalueella merenpohjassa olevista arkeologisista esineistä. Lisätietoja saat Tjäreborgin oppailta.

Vai

Vai-kylän lähellä, karun maiseman keskellä, levittyy keitaan lailla suuri palmulehto. Luonnollinen palmumetsä syntyi, kun paikalla aikoinaan asuneet arabit istuttivat taatelinsiemeniä maahan. Matkalla Vaihin voi vierailla Top Loun luostarissa. Luostari on peräisin 1300-luvulta, ja nykyisin siellä asuu viisi munkkia. Luostarin yhteydessä on museo, jossa on esineitä 1600–1800-luvuilta.

Kournásjärvi

Saaren ainoa makean veden järvi, Kournás, sijaitsee hieman Georgiopolin kylästä etelään, noin 45 kilometriä Haniasta itään ja noin 25 kilometriä Rethymnonista länteen. Hiekkarannalla on useita viihtyisiä tavernoja. Kävelyretki järven ympäri kestää noin kaksi tuntia. Retkellä voit ihailla monipuolista linnustoa, uida tai vaikkapa vuokrata polkuveneen. Kournásjärven ympäristöä kutsutaan "Kreetan Sveitsiksi".

Ekologinen Milia

Vierailu Milian kylään on myös mielenkiintoinen kokemus. Kylässä kaikki tehdään ympäristöystävällisten periaatteiden mukaan. Vesi ja sähkö tuotetaan aurinkoenergialla, ja koko kylän ruuat viljellään ekologisesti.
Elounda on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat lomallaan nähdä paljon ja kokea uutta. Satamasta lähtee monia veneretkiä muun muassa Spinalongan saarelle, joka vielä 1900-luvulla toimi spitaalisten siirtolana. Nykyisin asumaton saari on yksin Kreetan suurimmista nähtävyyksistä sekä historiansa että monien pienten, hienojen rantojensa vuoksi. Eloundan naapurissa on myös suurempi lomakohde Agios Nikolaos, josta löydät enemmän kauppoja ja ravintoloita nähtävyyksien vastapainoksi.
Kulkuyhteydet
Vuokraamalla auton pääset kätevästi liikkumaan Kreetalla lomasi aikana. Tjäreborgin oppaat auttavat sinua mielellään. Avis-autovuokraamolla on parhaat vakuutukset ja uusimmat autot. Lisäksi voit vuokrata GPS-navigaattorin, jonka avulla autoilusta tulee vieläkin helpompaa.

Kun haluat tutustua Kreetan upeisiin maisemiin omin päin, kiinnitä turvavyö ja lähde matkaan omalla vuokra-autolla. Teemme yhteistyötä Avisin kanssa, jonka valikoimassa on autoja eri koko- ja hintaluokista. Avisin toimistoja on eri puolilla Kreetaa, ja henkilökunta puhuu erinomaista englantia.

Auton voivat vuokrata 21 vuotta täyttäneet, joilla on ollut ajokortti vähintään vuoden.

Avisilla on hyvät vakuutukset, joten jos jotain sattuu, sinun tarvitsee maksaa enintään 26 euron käsittelymaksu ja 23 prosentin vero. Autovaraukseen voidaan lisämaksusta liittää erillinen henkilövahinkovakuutus ja auton varkausvakuutus. Huomaa, että varkausvakuutus ei kata henkilökohtaisia tavaroita!

Voit varata auton kätevimmin meidän kauttamme. Oppailtamme voit kysellä hyviä vinkkejä, minne voit ajaa sekä mitä saarella kannattaa käydä katsomassa ja mitä kaikkea voit kokea.

Turvanvyön käyttäminen on pakollista Kreetalla.

Kun vuokraat auton meidän ja Avisin kautta, hintaan sisältyy seuraavaa:

• Auton vuokraus 24 t/vuorokausi
• Uusinta mallia olevat katsastetut autot
• 23 prosentin vero
• Rajattomat ajokilometrit
• Vakuutus (CDW), joka kattaa oman vuokra-autosi ja toisen osapuolen auton vahingot mahdollisen onnettomuuden sattuessa sekä toisessa autossa olevat henkilöt
• Vakuutus (SCDW), joka tarkoittaa, ettei omavastuuta ole
• Kreetan kartta

Lastenistuin vuokrattavissa.
Voit liikkua bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Taksi

Takseilla on kiinteät hinnat kaikkialla saarella. Kreetan bussiverkosto on hyvin kattava. Eloundasta menee busseja Agios Nikolaokseen useita kertoja päivässä. Agios Nikolaoksesta pääset edelleen Iraklioniin ja muihin suurempiin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme

Elounda on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin suomenkielistä opaspalvelua.

Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse. Lentokenttäkuljetukset voit myös ostaa useimmissa tapauksissa erikseen, ja kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR).

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Tutustu Tjäreborgin matkaehtoihin.
Tee matkahaku