Matkat – Elounda

Elounda on tunnettu hienoista hotelleistaan. Täällä vietät rauhallista ja mukavaa lomaa, ja vilkkaampi Agios Nikolaos on silti lähelläsi.
Eloundasta on tullut suosittu lomakohde, jossa on käynyt myös monia tunnettuja vieraita, kuten Lady Gaga ja José Mourinho. Eikä mikään ihme, sillä täällä on paljon todella hienoja hotelleja ja Tjäreborgin valikoimasta voit valita useista hyvistä vaihtoehdoista. Eloundaan voit matkustaa Tjäreborgin kautta joustavasti reittilennoilla. Voit siis matkustaa milloin haluat ja niin pitkäksi aikaa kuin haluat. Lyhyesti sanottuna, voit itse suunnitella juuri sinulle sopivan loman!

Tjäreborgin Elounda

Kuten sanottu, hotellit ovat Eloundan valttikortti, joka houkuttelee matkailijoita. Monissa hotelleissa on oma pieni ranta ja suuri valikoima palveluita, joita todella mukavalta lomalta voi odottaa. Luonnollisesti Eloundassa on myös paljon muuta kuin pelkkiä hotelleja. Viihtyisässä satamassa on esimerkiksi useita ravintoloita, pienistä paikallisista tavernoista hieman suurempiin ja kansainvälisiin ravintoloihin.

Retkivinkkejä

Elounda on hyvä kohde myös sinulle, joka haluat nähdä lomallasi hieman enemmän. Satamasta lähtee monia veneretkiä, muun muassa läheiselle Spinalongan saarelle, joka 1900-luvulle asti toimi spitaalisten siirtolana. Nykyään tämä asumaton saari on yksi Kreetan suurimmista nähtävyyksistä sekä historiansa että useiden hienojen pikkurantojensa ansiosta. Eloundan naapurissa sijaitsee suurempi lomakohde Agios Nikolaos, joten pääset helposti myös laajempien ostosmahdollisuuksien ja ravintolavaihtoehtojen luokse.
Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja aikuisille
 • Hotelleja, joissa spa
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Paikallisia ravintoloita
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Elounda

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Rannat
Monilla hotelleilla on omat, yksityiset rantansa. Taksilla tai vuokra-autolla pääset helposti useille lähialueen suurille rannoille. Eloundan satamasta lähtee monia veneretkiä muun muassa Spinalongan saarelle, jolla on paljon hyviä rantoja.
Lue lisää Kreetan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Viihtyisässä satamassa on paljon ravintoloita, niin pieniä paikallisia tavernoja, joissa tarjotaan kreikkalaisia erikoisuuksia, kuin suurempia ravintoloita, joissa tarjotaan kansainvälistä ruokaa.
Eloundan yöelämän muodostavat muutama keskustassa sijaitseva baari ja hotellien viihdetarjonta. Jos haluat enemmän vaihtoehtoja, suosittelemme vierailemaan naapurikaupunki Agios Nikolaoksessa, jossa on useita baareja ja klubeja.
Ostokset
Eloundassa on enimmäkseen matkamuistomyymälöitä, mutta myös muutamia muita kauppoja. Suurempi valikoima kauppoja ja putiikkeja on naapurikaupunki Agios Nikolaoksessa.
Liikunta ja treeni
Valittavana on erilaisia aktiviteetteja, ja rannalla on tarjolla vesiurheilulajeja. Vaeltamaan kannattaa suunnata Lasithin tasangolle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Eloundassa loma tarkoittaa täydellistä rentoutumista. Päivät soljuvat rauhalliseen tahtiin lomakohteessa. Agios Nikolaoksen laajempi tarjonta on kuitenkin aivan lähettyvillä.
Elounda on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat lomallaan nähdä paljon ja kokea uutta. Satamasta lähtee monia veneretkiä muun muassa Spinalongan saarelle, joka vielä 1900-luvulla toimi spitaalisten siirtolana. Nykyisin asumaton saari on yksin Kreetan suurimmista nähtävyyksistä sekä historiansa että monien pienten, hienojen rantojensa vuoksi. Eloundan naapurissa on myös suurempi lomakohde Agios Nikolaos, josta löydät enemmän kauppoja ja ravintoloita nähtävyyksien vastapainoksi.
Retket
Spinalonga
Spinalonga
Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Käymme Spinalongan saarella, jossa sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. Retken päätteeksi käymme Agios Nikolaoksessa. Lounas sisältyy hintaan. Henkilöllisyystodistus on oltava mukana retkellä.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari Katharon ja Lassithin tasangoille
Jeeppisafari Katharon ja Lassithin tasangoille
Tällä retkellä pääset kokemaan mahtavia luontoelämyksiä, kreikkalaista mytologiaa ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita Kreetasta ja paikallisesta elämästä saarella. Hintaan sisältyy lounas ja ruokajuomana paikallinen viini ja mineraalivesi.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Voit liikkua bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Taksi

Takseilla on kiinteät hinnat kaikkialla saarella. Kreetan bussiverkosto on hyvin kattava. Eloundasta menee busseja Agios Nikolaokseen useita kertoja päivässä. Agios Nikolaoksesta pääset edelleen Iraklioniin ja muihin suurempiin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Elounda on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin suomenkielistä opaspalvelua.

Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja, ja matkan pituuden voit määritellä itse.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR).

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Eloundaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Eloundaan voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla ja määritellä itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Tilauslennot: Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Eloundassa sijaitsevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Iraklionin lentokentältä Eloundan hotelleihin kestää noin 1 h 15 min (n. 70 km), sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Bussi ajaa usein Hersonissoksen ja/tai Agios Nikolaoksen kautta, jolloin ajoaika on n. 40 min - 1 tunti pidempi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Elounda
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.