Matkat – Hanian rannikko, Hanian kaupunki

  Hania on Kreetan toiseksi suurin kaupunki ja hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet.
  Hanian kaupungin sydän on kaunis vanha venetsialainen satama. Sinne on myös keskittynyt suurin osa kaupungin viihde-elämästä, jonka muodostavat rauhallisemmat baarit sekä vilkkaammat yökerhot ja klubit. Eniten matkalaisia kaupunkiin kuitenkin houkuttaa Hanian vanha osa kapeine kujineen ja viehättävine toriaukioineen. Sataman ympärillä on paljon hyväkuntoisia rakennuksia sekä venetsialaiselta että turkkilaiselta ajalta. Vilinää ja vilskettä riittää aamusta iltaan, ja korkeasesongin aikaan väkeä voi olla tungokseen asti. Kaupungin keskustassa sijaitsevassa kauppahallissa kannattaa ehdottomasti poiketa nauttimaan tunnelmasta ja hedelmien, vihannesten, hunajan, yrttien ja kukkien tuoksusta. Kauppahallin ympäristö on myös hyvä paikka ostaa nahkatuotteita, kenkiä ja koruja. Jos ostoskierroksella yllättää nälkä, lähistöltä löytyy aina hyviä ravintoloita. Tarjolla on sekä kreikkalaisia erikoisuuksia, kuten keftedes-lihapullia ja souvlakia, että kansainvälisempiä ruokalajeja, kuten pizzaa ja pastaa. Venetsialainen satama on erinomainen paikka makumatkan aloittamiselle Hanian kaupungissa.

  Asu keskeisellä paikalla uima-altaan äärellä

  Hanian kaupungin hotellivalikoimassamme on sekä yksinkertaisia että ylellisempiä vaihtoehtoja. Voit valita haluatko asua vilkkaan venetsialaisen sataman tuntumassa vai hieman etäämpänä. Valikoimassamme on tietenkin myös uima-altaalla varustettuja hotelleja. Voit käydä uimassa ja virkistäytymässä altaassa ennen kuin on aika lähteä kaupungille tutustumaan illanviettomahdollisuuksiin.

  Tutustu Kreetaan omalla autolla

  Tiesithän, että voit varata myös vuokra-auton matkavarauksesi yhteydessä? Kun vuokraat auton vaikka vain pariksi päiväksi, voit tehdä saarella omia tutkimusretkiäsi ja lähteä uimaan lähialueen rannoille, esimerkiksi Agia Marinaan tai Kato Daratsoon. Voit myös ajaa saaren sisäosissa kohoaville vuorille, nauttia kauniista luonnosta ja kenties syödä lounasta jossain pienessä tavernassa matkan varrella.
  Hyvä tietää
  • Hotelleja keskustassa
  • Hotelleja, joissa uima-allas
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Paljon ravintoloita
  • Luksushotelleja
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Hanian kaupunki

  Rannat
  Hanian kaupungin ranta, Nea Chora, sijaitsee noin kahden kilometrin päässä venetsialaisesta satamasta. Rannalla on tavernoja sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Matala, lapsiystävällinen ranta on pieni, ja siellä käy pääasiassa läheisten hotellien vieraita. Rannan edustalla olevat kalliot ja kivet toimivat aallonmurtajina. Viereisellä rantakadulla on paljon suosittuja tavernoja ja ulkoravintoloita. Hanian kaupungin ulkopuolella on myös muita rantoja.
  Lue lisää Kreetan rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Hanian kaupunki on täydellinen kohde sinulle, joka haluat syödä hyvin lomasi aikana. Hanian kaupungissa on nimittän noin sata ravintolaa, joista monet sijaitsevat sataman tuntumassa. Valikoima vaihtelee perinteisistä kreikkalaisista erikoisuuksista, kuten moussakasta ja souvlakista, kansainvälisiin ruokalajeihin. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla on myös useita viihtyisiä ravintoloita.
  Hanian yöelämä jatkuu vuorokauden ympäri heinä- ja elokuussa. Kaupungissa on paljon baareja ja yökerhoja, joista suurin osa on keskittynyt venetsialaisen sataman ympäristöön. Yökerhoihin mennään yleensä vasta keskiyön aikaan, ja juhlinta jatkuu usein aamuviiteen. Myös Plataniaksessa on trendikkäitä illanviettopaikkoja, kuten rantaklubeja, joissa käy enimmäkseen parikymppisiä kreikkalaisia. Niissä soitetaan sekä ulkomaista että kreikkalaista musiikkia.
  Ostokset
  Hanian kaupunki on tunnettu nahkureistaan ja kauppiaistaan. Matkamuistoiksi ja tuliaisiksi voi ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, kankaita, keramiikkaa, mausteita, oliiviöljyä, hopea- ja kultakoruja sekä musiikkia.

  Hanian markkinat

  Hanian kaupungissa on kuuluisa markkinahalli, joka on avoinna aamupäivisin maanantaista lauantaihin sekä torstai- ja perjantai-iltaisin. Torstaisin järjestetään markkinat myös Neo Choran uimastadionin luona, ja ne alkavat yleensä aikaisin aamulla ja loppuvat lounaan jälkeen.

  Ostokset Hanian rannikolla

  Pieniä kauppoja on paljon erityisesti Agia Marinassa ja Plataniaksen alueella, joista löydät laajan valikoiman muun muassa vaatteita, kenkiä, laukkuja, käsitöitä ja matkamuistoja.

  Mausteet

  Mausteet ja oliiviöljy ovat hyvä tuliaisia. Voit ostaa esimerkiksi Kreetalla luontaisesti kasvavaa timjamia ja oreganoa.

  Vaatteet ja kengät

  Kalliimpia merkkiliikkeitä on Andrea Papandreou- ja Tzanakaki-kaduilla, joilla on myös suurempia, kansainvälisiä liikkeitä.

  Kulta

  Kultaa ostaessa kannattaa tinkiä reilusti, noin 15–30 prosenttia. Huomioi, että kulta on yleensä 14 karaatin kultaa. Hopeaa myydään monissa matkamuistomyymälöissä.

  Musiikki

  Musiikki voi myös olla hauska tuliainen. Voit ostaa esimerkiksi perinteistä buzukimusiikkia, rebetikoa, kreetalaista kansanmusiikkia tai modernia kreikkalaista musiikkia.
  Liikunta ja treeni
  Jos kaipaat aktiivista lomailua ja haluat treenata, Hanian kaupungissa on paljon vaihtoehtoja.

  Vaellus

  Hanian kaupungista on lyhyempi automatka Akrotiriin. Tämä alue on erinomainen kohde kaikille luonnonystäville, ja täällä on hyviä vaellusreittejä.

  Hieman kauempana on Delianan rotko, jossa on koko perheelle sopivia vaellusreittejä.

  Vielä hieman edempänä on suosittu vaelluskohde Samarian rotko. Täällä vaellusreitti on tasoltaan keskivaikea ja aikaa siihen menee 5-7 tuntia.

  Pyöräily

  Suurin osa Hanian rannikosta soveltuu hyvin pyöräilyyn, ja täällä voit pyöräillä sekä maanteitä pitkin että maastossa. Hellas Bike tarjoaa vuokrapyöriä, tietoa pyöräreiteistä ja järjestää erilaisia pyöräretkiä.

  Sukellus

  Jos haluat sukeltaa tai snorklata lomallasi, Blue Adventure tarjoaa vapaasukellusta, PADI-kursseja, snorklausta ja paljon muuta.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Hanian kaupungissa on elokuvateattereita ja pelihalleja. Hanian ulkopuolella on paljon muitakin aktiviteetteja, kuten vesipuisto ja kasvitieteellinen puutarha. Hanian kaupunki on myös erinomainen tukikohta erilaisille retkille, joilla voit tutustua Kreetan nähtävyyksiin ja luontoon esimerkiksi vaeltamalla.
  Hanian kaupunki on jo nähtävyys ihan itsessään. Kävelymatkan päässä Nea Choran rannalta sijaitsevassa venetsialaisessa satamassa on lukuisia museoita, esimerkiksi merenkulkumuseo ja arkeologinen museo. Lisäksi voit vierailla useissa historiallisissa rakennuksissa kaupungin vanhassa osassa.

  Venetsialainen satama ja Hanian vanha osa

  Venetsialaisen ajan jäänteitä voi nähdä kaikkialla Kreetalla, mutta juuri Hanian kaupungissa ne ovat erityisen hyvin säilyneitä. Syy piilee siinä, että varakkaat hanialaiset ovat rakentaneet talonsa kaupunginmuurien ulkopuolelle. Muurien sisäpuolella asuivat vähemmän varakkaat ihmiset, joilla ei ollut varaa uudistaa talojaan. Monet yksityisomistuksessa olleista taloista olivat vuosikymmeniä raunioina, mutta nyt niitä restauroidaan.

  Tutustu kaupungin kiinnostavaan arkkitehtuuriin

  Viime vuosina kaupunkimaiseman kunnostukseen on käytetty paljon aikaa ja rahaa. Viemäröintejä on uusittu ja asfalttia korvattu luonnonkivellä. Sataman luoteisosassa on paljon turkkilaiseen tyyliin rakennettuja taloja, joiden yläkerrokset ovat puuta.

  Agios Pavlos – näkemisen arvoinen ranta

  Agios Pavlos on kaunis ranta Kreetan etelärannikolla. Alue on täysin koskematon ja kristallinkirkas vesi aina yhtä houkuttelevaa.
  Retket
  Elafonissi
  Elafonissi
  Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
  Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
  Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät.
  Lisätietoa retkestä
  Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
  Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
  Kokopäiväretki Gramvoussan saarelle ja Balos-laguunin ihanalle rannalle, jossa vesi on turkoosinsinistä. Meri, vuoret ja laguunin kristallinkirkas vesi säilyvät muistoissa pitkään! Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeepsafari - White Mountain
  Jeepsafari - White Mountain
  Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Samarian rotko
  Samarian rotko
  Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - auringonlasku
  Jeeppisafari - auringonlasku
  Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Kippis Kreetalle
  Kippis Kreetalle
  Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
  Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
  Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
  Lisätietoa retkestä
  Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
  Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
  Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Paikallisbussit ajavat Hanian keskustan linja-autoasemalle, josta busseja kulkee suurimpiin kaupunkeihin ympäri saarta sekä monille nähtävyyksille. Useimpiin kyliin ja kaupunkeihin pääsee bussilla. Paikallisbussilla pääsee myös Hanian länsipuolella sijaitseviin kohteisiin sekä rannoille. Matkalippu ostetaan bussista. Taksin voit tilata hotellistasi tai ottaa lennosta.

  Paikallisbussit

  Galatakseen ja Kato Daratsokseen menevät bussit pysähtyvät 1866-aukion luona Hanian kaupungissa, ja niiden päätepysäkki on Panorama-hotellin luona Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät torilla. Bussit kulkevat melko usein, noin puolen tunnin välein.

  Taksit

  Taksiasema sijaitsee 1866-aukion luona Hanian kaupungissa, ja yleensä asemalla on takseja vuorokauden ympäri. Voit tietenkin ottaa taksin myös lennosta.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Majoitusvero Kreikassa

  Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

  Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

  1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
  5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit, kuten VISA, MasterCard ja Eurocard, käyvät useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Kaupungissa on myös pankkiautomaatteja.

  Aikaero

  Sama aika kuin Suomessa.

  Sähkö

  220 V.

  Kieli

  Kreikassa: Kreikka
  Albaniassa: Albania
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

  Näin matkustat tänne

  Hanian kaupunkiin voit lentää Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

  Haniaan voit matkustaa kesäkaudella myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

  Lento laskeutuu Hanian kentälle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Hanian hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 30 min - 1 h (n. 16 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joinakin päivinä ja vuorokauden aikoina Hanian kaupungissa voi olla paljon liikennettä, joka pidentää matka-aikaa. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
  Sää
  • tammikuu
  16°9°
  3
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  16°9°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  17°10°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°12°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  23°15°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  27°19°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  29°22°
  12
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  29°22°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  25°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  27°19°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°17°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  21°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  18°11°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  17°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä

  Tee matkahaku – Hanian rannikko, Hanian kaupunki
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.