Rannat
Hanian kaupungin ranta, Nea Chora, sijaitsee noin kahden kilometrin päässä venetsialaisesta satamasta. Rannalla on tavernoja sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. Matala, lapsiystävällinen ranta on pieni, ja siellä käy pääasiassa läheisten hotellien vieraita. Rannan edustalla olevat kalliot ja kivet toimivat aallonmurtajina. Viereisellä rantakadulla on paljon suosittuja tavernoja ja ulkoravintoloita. Hanian kaupungin ulkopuolella on myös muita rantoja.
Lue lisää Kreetan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Hanian kaupunki on täydellinen kohde sinulle, joka haluat syödä hyvin lomasi aikana. Hanian kaupungissa on nimittän noin sata ravintolaa, joista monet sijaitsevat sataman tuntumassa. Valikoima vaihtelee perinteisistä kreikkalaisista erikoisuuksista, kuten moussakasta ja souvlakista, kansainvälisiin ruokalajeihin. Vanhankaupungin viehättävillä kujilla on myös useita viihtyisiä ravintoloita.
Hanian yöelämä jatkuu vuorokauden ympäri heinä- ja elokuussa. Kaupungissa on paljon baareja ja yökerhoja, joista suurin osa on keskittynyt venetsialaisen sataman ympäristöön. Yökerhoihin mennään yleensä vasta keskiyön aikaan, ja juhlinta jatkuu usein aamuviiteen. Myös Plataniaksessa on trendikkäitä illanviettopaikkoja, kuten rantaklubeja, joissa käy enimmäkseen parikymppisiä kreikkalaisia. Niissä soitetaan sekä ulkomaista että kreikkalaista musiikkia.
Ostokset
Hanian kaupunki on tunnettu nahkureistaan ja kauppiaistaan. Matkamuistoiksi ja tuliaisiksi voi ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, kankaita, keramiikkaa, mausteita, oliiviöljyä, hopea- ja kultakoruja sekä musiikkia.

Hanian markkinat

Hanian kaupungissa on kuuluisa markkinahalli, joka on avoinna aamupäivisin maanantaista lauantaihin sekä torstai- ja perjantai-iltaisin. Torstaisin järjestetään markkinat myös Neo Choran uimastadionin luona, ja ne alkavat yleensä aikaisin aamulla ja loppuvat lounaan jälkeen.

Ostokset Hanian rannikolla

Pieniä kauppoja on paljon erityisesti Agia Marinassa ja Plataniaksen alueella, joista löydät laajan valikoiman muun muassa vaatteita, kenkiä, laukkuja, käsitöitä ja matkamuistoja.

Mausteet

Mausteet ja oliiviöljy ovat hyvä tuliaisia. Voit ostaa esimerkiksi Kreetalla luontaisesti kasvavaa timjamia ja oreganoa.

Vaatteet ja kengät

Kalliimpia merkkiliikkeitä on Andrea Papandreou- ja Tzanakaki-kaduilla, joilla on myös suurempia, kansainvälisiä liikkeitä.

Kulta

Kultaa ostaessa kannattaa tinkiä reilusti, noin 15–30 prosenttia. Huomioi, että kulta on yleensä 14 karaatin kultaa. Hopeaa myydään monissa matkamuistomyymälöissä.

Musiikki

Musiikki voi myös olla hauska tuliainen. Voit ostaa esimerkiksi perinteistä buzukimusiikkia, rebetikoa, kreetalaista kansanmusiikkia tai modernia kreikkalaista musiikkia.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat aktiivista lomailua ja haluat treenata, Hanian kaupungissa on paljon vaihtoehtoja.

Vaellus

Hanian kaupungista on lyhyempi automatka Akrotiriin. Tämä alue on erinomainen kohde kaikille luonnonystäville, ja täällä on hyviä vaellusreittejä.

Hieman kauempana on Delianan rotko, jossa on koko perheelle sopivia vaellusreittejä.

Vielä hieman edempänä on suosittu vaelluskohde Samarian rotko. Täällä vaellusreitti on tasoltaan keskivaikea ja aikaa siihen menee 5-7 tuntia.

Pyöräily

Suurin osa Hanian rannikosta soveltuu hyvin pyöräilyyn, ja täällä voit pyöräillä sekä maanteitä pitkin että maastossa. Hellas Bike tarjoaa vuokrapyöriä, tietoa pyöräreiteistä ja järjestää erilaisia pyöräretkiä.

Sukellus

Jos haluat sukeltaa tai snorklata lomallasi, Blue Adventure tarjoaa vapaasukellusta, PADI-kursseja, snorklausta ja paljon muuta.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Hanian kaupungissa on elokuvateattereita ja pelihalleja. Hanian ulkopuolella on paljon muitakin aktiviteetteja, kuten vesipuisto ja kasvitieteellinen puutarha. Hanian kaupunki on myös erinomainen tukikohta erilaisille retkille, joilla voit tutustua Kreetan nähtävyyksiin ja luontoon esimerkiksi vaeltamalla.
Hanian kaupunki on jo nähtävyys ihan itsessään. Kävelymatkan päässä Nea Choran rannalta sijaitsevassa venetsialaisessa satamassa on lukuisia museoita, esimerkiksi merenkulkumuseo ja arkeologinen museo. Lisäksi voit vierailla useissa historiallisissa rakennuksissa kaupungin vanhassa osassa.

Venetsialainen satama ja Hanian vanha osa

Venetsialaisen ajan jäänteitä voi nähdä kaikkialla Kreetalla, mutta juuri Hanian kaupungissa ne ovat erityisen hyvin säilyneitä. Syy piilee siinä, että varakkaat hanialaiset ovat rakentaneet talonsa kaupunginmuurien ulkopuolelle. Muurien sisäpuolella asuivat vähemmän varakkaat ihmiset, joilla ei ollut varaa uudistaa talojaan. Monet yksityisomistuksessa olleista taloista olivat vuosikymmeniä raunioina, mutta nyt niitä restauroidaan.

Tutustu kaupungin kiinnostavaan arkkitehtuuriin

Viime vuosina kaupunkimaiseman kunnostukseen on käytetty paljon aikaa ja rahaa. Viemäröintejä on uusittu ja asfalttia korvattu luonnonkivellä. Sataman luoteisosassa on paljon turkkilaiseen tyyliin rakennettuja taloja, joiden yläkerrokset ovat puuta.

Agios Pavlos – näkemisen arvoinen ranta

Agios Pavlos on kaunis ranta Kreetan etelärannikolla. Alue on täysin koskematon ja kristallinkirkas vesi aina yhtä houkuttelevaa.
Retket
Elafonissi
Elafonissi
Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Boat trip daily
Boat trip daily
Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät.
Lisätietoa retkestä
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Gramvoussa & Balos "The Blue Lagoon"
Kokopäiväretki Gramvoussan saarelle ja Balos-laguunin ihanalle rannalle, jossa vesi on turkoosinsinistä. Meri, vuoret ja laguunin kristallinkirkas vesi säilyvät muistoissa pitkään! Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeepsafari - White Mountain
Jeepsafari - White Mountain
Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Samarian rotko
Samarian rotko
Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - auringonlasku
Jeeppisafari - auringonlasku
Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kippis Kreetalle
Kippis Kreetalle
Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Paikallisbussit ajavat Hanian keskustan linja-autoasemalle, josta busseja kulkee suurimpiin kaupunkeihin ympäri saarta sekä monille nähtävyyksille. Useimpiin kyliin ja kaupunkeihin pääsee bussilla. Paikallisbussilla pääsee myös Hanian länsipuolella sijaitseviin kohteisiin sekä rannoille. Matkalippu ostetaan bussista. Taksin voit tilata hotellistasi tai ottaa lennosta.

Paikallisbussit

Galatakseen ja Kato Daratsokseen menevät bussit pysähtyvät 1866-aukion luona Hanian kaupungissa, ja niiden päätepysäkki on Panorama-hotellin luona Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät torilla. Bussit kulkevat melko usein, noin puolen tunnin välein.

Taksit

Taksiasema sijaitsee 1866-aukion luona Hanian kaupungissa, ja yleensä asemalla on takseja vuorokauden ympäri. Voit tietenkin ottaa taksin myös lennosta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit, kuten VISA, MasterCard ja Eurocard, käyvät useimmissa kaupoissa ja ravintoloissa. Kaupungissa on myös pankkiautomaatteja.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Hanian kaupunkiin voit lentää Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Haniaan voit matkustaa kesäkaudella myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Hanian hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 30 min - 1 h (n. 16 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joinakin päivinä ja vuorokauden aikoina Hanian kaupungissa voi olla paljon liikennettä, joka pidentää matka-aikaa. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Hanian rannikko, Hanian kaupunki
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.