Vandringsleder på Kreta

Vaellus Kreetalla

Vaeltaminen Kreetalla on ainutlaatuinen elämys upean ja vaihtelevan luonnon ansiosta. Saarella kulkee vuorijono, joten korkeita huippuja on useita ja ne muodostavat upean kontrastin laaksojen ja rotkojen kanssa. Kreeta on suosittu vaelluskohde, joka on vastustamaton yhdistelmä mahtavia maisemia ja rantaelämää. Aloita vaellus korkealta vuoristosta ja suuntaa lopuksi hienolle hiekkarannalle, jossa voit nauttia virkistävästä uinnista, herkullisesta lounaasta ja upeasta maisemasta.

Suurten korkeuserojen ansiosta Kreetan saaren maisemat ovat kerrassaan mahtavia ja välillä jopa dramaattisia. Useat huiput ovat yli 1500 metriä korkeita ja muutama yli 2000 metriä, joten monet reitit voivat olla fyysisesti haastavia. Valitse siis omalle kuntotasollesi sopiva reitti. Lämpimän ja kuivan ilmaston vuoksi helpommatkin vaellusreitit saattavat tuntua raskailta.

Tärkeä varuste vaellukselle on hyvät kengät ja monille reiteille jalkaan on suositeltavaa laittaa kunnolliset vaelluskengät, kuten esimerkiksi Samarin rotkon läpi kulkevalle reitille. Vaikka olisitkin tottunut vaeltamaan omin päin, suosittelemme lähtemään vaellukselle oppaan kanssa. Kysy lisätietoja Tjäreborgin oppaaltasi.

Miksi lähteä vaeltamaan Kreetalle?

  • Mahtavia luontoelämyksiä
  • Valittavana eripituisia ja eritasoisia vaellusreittejä
  • Kokeneille vaeltajille mäkisiä ja haastavia reittejä
  • Kokeneet oppaat, joilla hyvä paikallistuntemus
  • Hyvät hotellit perheille ja aikuisten kesken matkustaville

Kauniita vaellusreittejä Kreetalla (pdf)

Esimerkkejä Kreetan vaellusretkistä

Samarian rotko

Sido vaelluskenkien nauhat ja lähde retkelle Samarian rotkoon Kreetalla. Luvassa on mielenkiintoinen vaellus kauniissa ympäristössä, upeaa luontoa ja aktiivinen lomaelämys

Suosittuja vaellushotelleja

Näiden hotellien läheisyydessä on hyviä vaellusreittejä Kreetalla.

Sunwing Makrigialos Beach
Sunwing

Sunwing Makrigialos Beach

Sunwing-hotellissa koko perhe viettää mukavan loman. Hotelli sijaitsee rannalla ja täällä on mm. viihtyisiä uima-altaita, kuntosali, perheille suunnattuja showesityksiä ja lastenkerho, jossa voit tavata Lollon & Bernien. Mahdollisuus ostaa erilaisia ateriapaketteja.

Ocean Beach Club
Ocean Beach Club

Ocean Beach Club

Ocean Beach Club on upea designhotelli, jossa tunnelma on rento. Täällä vietät ihanan ylellisen perheloman. Ocean Beach Club -hotellin vierailla on käytössä kaikki naapurihotelli Sunwing Makrigialos Beachin palvelut.

Sunprime Platanias Beach
Sunprime

Sunprime Platanias Beach

Tervetuloa nauttimaan mukavasta aikuisten lomasta meren äärelle. Täällä on upea allasalue, ilmainen WiFi, kuntosali ja ryhmäliikuntatunteja. Jos haluat nauttia erityisen mukavasta lomasta, voit hankkia kätevän ateriapaketin.

Avra Imperial Hotel

Avra Imperial Hotel

Avra Imperial Hotel on ylellinen perhehotelli suositulla Hanian rannikolla. Täällä on suuret, upeat allasalueet ja paljon erilaisia aktiviteetteja niin aikuisille kuin lapsille. Hotellissa on myös huoneita, joista on suora pääsy uima-altaaseen.