Matkat – Hanian rannikko, Agia Marina

Agia Marinassa Tjäreborgin valikoimassa useita hyviä hotelleja, esimerkiksi suosittu Alexandra Beach.

Agia Marina on melko suuri, suosittu ja ajoittain vilkas rantakohde Hanian kaupungin lähellä. Täällä sinua odottavat kilometrien pituiset matalat rannat ja pienemmät, syvät rantaosuudet, jotka soveltuvat hyvin snorklaamiseen.

Lapsiystävälliset hotellit rannalla

Jos haluat tarjota sekä itsellesi että lapsillesi loman aivan Välimeren lähellä, suosittelemme lapsiystävällisiä hotellejamme Agia Marinan rannalla. Esimerkiksi Alexandra Beachissä on huoneistoja jopa seitsemälle hengelle.

Agia Marina aikuisille

Ilman lapsia matkustavalle hyvä vaihtoehto on Bella Vista Village -hotelli, joka sijaitsee Agia Marinan yläpuolella, oliivilehtojen ympäröimällä mäellä. Hotellista on erinomainen näköala Hanian rannikolle. Jos et halua kävellä lyhyttä matkaa rannalle, voit varata huoneiston, jossa on oma uima-allas.

Koe Kreeta

Hotellien välillä voi siellä täällä aistia kreikkalaista maalaistunnelmaa. Hanian rannikolla kohoaa vehreitä kukkuloita, jotka muuttuvat ylempänä korkeaksi vuorijonoksi. Vaeltaminen ja pyöräily ovat suosittuja ajanviettotapoja Kreetalla. Voit pysähtyä pieniin, oliivilehtojen ympäröimiin kyliin nauttimaan lounasta paikallisessa tavernassa. Ja kun haluat nähdä enemmän Kreetan saarta, olet tervetullut osallistumaan järjestämillemme retkille. Vieraile Kreetan arkeologisilla kaivauksilla, ihaile saaren kaunista vuoristomaisemaa tai lähde maistelemaan saaren omia viinejä. Agia Marinasta on vain muutama kilometri Kreetan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Haniaan, jossa pääset osalliseksi aidosta kreikkalaisesta tunnelmasta ja itämaisista vaikutteista. Kaupungissa on turkkilaisia moskeijoita, kaunis venetsialainen satama, arkeologisia jäännöksiä sekä paljon herkullisia ravintoloita ja hyvät ostosmahdollisuudet. Hanian kaupungissa kannattaa ehdottomasti vierailla! Taksilla ajoaika Agia Marinasta Hanian keskustaan on vain 10 minuuttia.

Hyvä tietää
 • Hotelleja aikuisille
 • Rantahotelleja
 • Kilometrien pituisia rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Agia Marina

Ruoka & juoma
4,2
Yleisarvosana
4,2
Harrastukset
3,7
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Agia Marina on suosittu, melko suuri rantakohde aivan Hanian kaupungin lähellä. Rannat ovat matalia, mutta niillä on myös lyhyitä rantakaistaleita, joissa vesi on hieman syvempää. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja. Voit myös kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria ja parasailingiä.

Chrissi Akti

Noin kilometrin päässä Nea Chorasta sijaitsevalla "Kultaisella rannalla" hiekka on hienolaatuista ja pohja hieman kivinen. Ranta on melko matala ja lapsiystävällinen, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Chrissi Aktin rannalla käy enimmäkseen pohjoismaisia vieraita lähihotelleista. Rannalla on yksinkertaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kevyitä aterioita ja kylmää juotavaa.

Falassarna

Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

Elafonissi

Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

Marathi

Marathin pienelle, Soúdanlahden pohjoispuolella sijaitsevalle uimapoukamalle kannatta matkustaa erityisesti silloin, kun pohjoisrannikon rantoja koettelee kova aallokko. Pienen, lapsiystävällisen rannan lähellä on tavernoja ja pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella on läheisen Naton tukikohdan upseereiden uimakerho.

Preveli

Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Kreetalle ja Agia Marinaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella (huhti-lokakuussa).
Kreetalle voit matkustaa kesäkaudella myös reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Hanian rannikolle voit lentää Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella Helsingistä. Voit varata valmismatkan, pelkän lennon tai pelkän hotellimajoituksen. Kreetalle voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Agia Marinan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 45 min - 1 h 15 min (n. 28 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joskus lentokenttäbussi ajaa Kato Staloksen kautta ja silloin matka ensimmäisille hotelleille kestää n. tunnin. Tarkka bussikuljetuksen reitti riippuu paikallisista olosuhteista ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat kohteeseen saavuttuasi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Agia Marinassa on ravintoloita ja tavernoja sekä kaupungin vanhassa osassa että pääkadun varrella. Läheisessä Hanian kaupungissa on laajempi ravintolavalikoima, souvlatsidikoista ja meren äärellä olevista kalatavernoista viihtyisiin vuoristoravintoloihin. Hanian vanhassa kaupunginosassa venetsialaisen sataman ympäristössä on paljon mukavia ravintoloita.

Olut ja viini

Olut on kreikaksi "bira", ja Kreetalta saa useita tunnettuja olutmerkkejä. Kreetalla tuotetaan monia hyviä valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista on retsina, jossa on viinitynnyristä peräisin oleva pihkamainen maku. Valkoviini on kreikaksi "lefko krasi" ja punaviini "kokkino krasi".

Souvlatsidiko-baarit

Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

Estiatoriot

Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

Psistariat

Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

Mezedopoliot

Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

Tavernat

Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.
Agia Marinan baari- ja rantabaarivalikoima on rajallinen. Enemmän vaihtoehtoja on viereisessä Plataniaksen kylässä, jossa yöelämä keskittyy Plataniaksen aukiolle. Kesäaikaan Plataniaksessa on avoinna enemmän yökerhoja, mutta keväisin ja syksyisin niitä löytää enemmän Hanian kaupungista.
Ostokset
Hania on kauppapaikka, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet. Voit ostaa matkamuistoiksi ja tuliaisiksi esimerkiksi nahkatuotteita, vaatteita, kankaita, mausteita, oliiviöljyä ja musiikkia.

Kortilla maksaminen

Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.

Markkinat

Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Agia Marinassa voit pelata minigolfia ja kokeilla vesiurheilulajeja, ja Kato Daratsossa on keilahalli. Haniassa on tarjolla sukellusta, huonepakopelejä, minigolfia, kartingia sekä elokuvia ja keilausta.

Biolea-oliiviöljy

Kreetan "kultaa" eli oliiviöljyä saa kaikkialta, mutta vain yksi öljy on ylitse muiden: Astrika Estatesin Biolea-öljyllä ei ole vertaista. Appelsiinilla ja sitruunalla maustettu öljy sopii ruokaan kuin ruokaan.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa. Haniassa on myös Golden Fun Bowling -keilahalli, jossa on aktiviteetteja koko perheelle. Kysy oppailtamme aukioloaikoja ja vinkkejä.

Vuoristovaellus

Kreetan saaren muodostaa käytännössä yksi pitkä, itä-länsisuuntainen vuorijono. Luonnosta nauttiakseen ei tarvitse usein mennä kauaskaan. Todelliset vuoristovaeltajat lähtevät kuitenkin yleensä Omalosin tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto näyttää kenties upeimman puolensa keväällä, jolloin villi kasvillisuus on vehreimmillään. Yksi vaellusreiteistä vie Therisson kauniiseen vuoristokylään. Reitti seuraa puroa, joka kiemurtelee rotkon pohjalla. Suuria plataanipuita kasvaa kaikkialla. Kun lähdet aikaisella aamubussilla Hanian kaupungista, saavut noin 40 minuutin kuluttua perille kylään. Poikkea halutessasi kahvitauolle johonkin paikalliseen tavernaan. Aloita sen jälkeen vaellusretkesi vuorijonon ylitse kohti lännessä sijaitsevaa Mesklan kylää. Matkan varrella voit syödä lounasta Zouvran kylässä.

Maastopyöräily

Läntistä Kreetaa hallitsee Lefká Órin vuoristoketju eli "valkoiset vuoret". Vuorten huipuilla onkin lunta jopa kesäkuussa! Omalosin tasanko on suosittujen maastopyöräretkien lähtöpaikka.

Sukellus

Noin viisi vuotta sitten Kreikan viranomaiset lievensivät aiemmin vallinnutta tiukkaa laitesukelluskieltoa. Ankara suhtautuminen johtui siitä, että Kreikan alueen merenpohjassa on arkeologisia aarteita lähes kaikkialla. Nyt joillekin sukelluskeskuksille on annettu lupa järjestää sukellusta valikoiduissa paikoissa.

Yksi sukelluspaikoista sijaitsee Theodoroun saaren edustalla. Siellä saa sukeltaa alueella, jonne saksalainen Messerschmitt-kone putosi Kreetan taistelun aikaan vuonna 1941.

Snorklaus

Kreetaa ympäröivä merenalainen elämä on kärsinyt jonkin verran vahinkoja, koska aiemmin alueella kalastettiin dynamiitilla. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, voit snorklata paikoissa, joissa on kiviä ja pohjakasvillisuutta. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi:

• Afratan lahti, joka sijaitsee niemellä Kolimbarin edustalla
• Plataniaksen vapaa-ajansataman länsipuolella oleva kiviriutta
• Falassarnan edustalla oleva kiviriutta
• Gramvoussan edustalla oleva kiviriutta
Kreetalla on lähes rajattomasti kiinnostavia nähtävyyksiä. Jos vuokraat auton, ehdit nähdä useita niistä lomasi aikana. Alla on lueteltu muutamia saaren nähtävyyksistä, mutta nähtävää ja retkiä on vielä niiden lisäksikin paljon.

Santorini

Santorinin tulivuorisaarelle pääsee Rethymnonista päiväretkelle lautalla parissa tunnissa. Voit mennä Santorinille lautalla myös Iraklionista, mikäli haluat yöpyä siellä.

Apteran linnoitus

Apteran linnoitus sijaitsee Soúdanlahden eteläpuolella. Alkujaan venetsialaista perua olevaa linnoitusta ovat historian saatossa käyttäneet niin kreikkalaisen vastarintaliikkeen joukot kuin turkkilaiset ja saksalaisetkin. Nykyisin linnoitus on tyhjillään, mutta siellä on edelleen nähtävissä merkkejä saksalaisten oleskelusta linnoituksessa toisen maailmansodan aikaan. Näköala Soúdanlahdelle on upea, erityisesti auringonnousun ja -laskun aikaan.

Akrotiri

Akrotiri on Hanian itäpuolella sijaitseva luonnonsuojelualue. Keväisin alue on hyvin suosittu lintu- ja kasvitieteilijöiden keskuudessa. Alueen tunnetuimmat nähtävyydet ovat Gouverneton ja Agia Triadan luostarit. Gouvernetosta kulkee muutaman kilometrin pituinen kivipolku pohjoiseen Moni Katholikon autioluostarille.

Lautta Ateenaan

Soúdan satamasta lähtee joka ilta lautta Ateenaan, Pireuksen satamaan. Perillä ollaan seuraavana aamuna. Korkeasesongin aikaan suosittelemme varaamaan hytin.

Venetsialainen satama ja Hanian vanha osa

Venetsialaisen ajan jäänteitä voi nähdä kaikkialla Kreetalla, mutta juuri Hanian kaupungissa ne ovat erityisen hyvin säilyneitä. Syy piilee siinä, että varakkaat hanialaiset ovat rakentaneet talonsa kaupunginmuurien ulkopuolelle. Muurien sisäpuolella sen sijaan asuivat vähemmän varakkaat ihmiset, joilla ei ollut varaa uudistaa talojaan. Monet yksityisomistuksessa olleet talot olivat raunioina vuosikymmeniä, mutta niitä restauroidaan nyt.

Viime vuosina kaupunkimaiseman kunnostuksen eteen on tehty paljon töitä: viemäröintejä on uusittu ja asfalttia korvattu luonnonkivellä. Sataman luoteisosassa on paljon turkkilaiseen tyyliin rakennettuja taloja, joiden yläkerrokset ovat puuta. Paras aika tutustua kaupungin kiinnostavaan arkkitehtuurin on siestan aikaan kello 14–17.

Therissoksen rotko

Therissoksen rotko sijaitsee Hanian lähellä. Sen pohjalla kulkee asfaltoitu tie, jota voi ajaa autolla. Rotkon ympäristössä on myös hyvät vaellusmahdollisuudet.

Fodele

Fodele on taidemaalari El Grecon syntymäkylä. Paikallisessa museossa on esillä joitakin hänen maalauksiaan.

Knossos

Minolaishallitsijoiden muinainen kesäpalatsi Knossos on Kreetan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Knossos sijaitsee Iraklionin ulkopuolella, noin 140 kilometriä Haniasta itään. Museossa on esillä kaivauksista löytyneitä esineitä ja seinämaalauksia. Voit vierailla Knossoksessa myös Tjäreborgin järjestämällä retkellä, ja nähtävyyteen kannattaakin tutustua oppaan kanssa. Paras aika käydä Knossoksessa on joko aamulla tai myöhään iltapäivällä.

Margarites

Kreetan keramiikan keskus, Margariteksen kylä, sijaitsee Rethymnonin itäpuolella. Kylässä myös syntyi isä Gabriel, joka oli vuonna 1866 tapahtuneen Arkadin luostarin räjähdyksen takana.
Kulkuyhteydet
Kaikissa Kreetan matkakohteissa on useita autovuokraamoja, mutta niiden autojen laatu vaihtelee. Meillä on pelkästään hyviä kokemuksia Avis-autovuokraamosta, jonka kanssa teemme yhteistyötä. Kun teet varauksen meidän kauttamme, saat sekä hyvän auton että vakuutukset. Bensiiniasemia on joka puolella Kreetaa, ja useimmat niistä ovat avoinna kello 9–21, mutta suljettuja sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Kreetan kauniisiin maisemiin voi tutustua monella tapaa, ja jos haluat tehdä niin omatoimisesti, kiinnitä turvavyö ja lähde ajelulle ihmeellisen luonnon keskelle. Avisilla on autoja kaikissa koko- ja hintaluokissa sekä toimistoja ympäri Kreetaa. Henkilökunta puhuu erinomaista englantia. Avisin vakuutus kattaa kaiken autoon liittyvän, joten tapahtuipa mitä tahansa, maksat korkeintaan käsittelymaksun ja autoveron. Voit myös ottaa lisämaksusta ylimääräisen henkilövakuutuksen tai auton varkausvakuutuksen.
Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin, ja taksi on suhteellinen edullinen. Hinnasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen taksiin nousemista. Voit myös vuokrata polkupyörän tai mopon, joilla pääsee helposti tutustumaan Agia Marinan ympäristöön ja lähikaupunkeihin.

Bussit

Kysy aina, minne bussi on menossa! Busseja ei ole numeroitu, mutta parhaassa tapauksessa ikkunassa on kyltti, joka kertoo bussin määränpään. KTEL:n paikallisbusseilla pääset yleensä kaikkialle saarelle. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa, ja sieltä voit ostaa bussilippuja etukäteen. Lippuja myydään myös joissakin kioskeissa ja minimarketeissa, mistä ne saattavat ilmoittaa kyltillä. Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja, joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

Paikallisbussit

Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät Hanian 1866-aukiolla, ja niiden pääteasema on Panorama-hotellilla Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät markkina-aukiolla. Busseja kulkee melko usein, noin puolen tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit

Vihreiden kaukoliikennebussien pääteasema on Hanian bussiasemalla. Plataniaksesta ja Agia Marinasta busseja lähtee melko usein, noin puolen tunnin välein. Bussilla pääset kaikkiin Kreetan suurempiin kohteisiin ja kaupunkeihin, mutta busseja ei kulje kovin usein.

Taksi

Taksiasema sijaitsee 1866-aukiolla, ja siellä on usein takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole aseman lähellä, voit tietenkin myös viittoa taksille kadulla. Taksi on hyvä vaihtoehto bussille, jos seurueessa on 3–4 matkustajaa. Taksinkuljettajien on käytettävä taksamittaria, ja kaupungin sisä- ja ulkopuolelle on eri taksoja. Keskiyön jälkeen hinnat tuplaantuvat. Sovi hinnasta ja juomarahasta etukäteen, kun otat taksin pidemmälle matkalle. Osa taksikuskeista on omistautunut retkimatkojen ajamiseen. Retket voivat kestää parista tunnista koko päivään.

Polkupyörä ja mopo

Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja Hanian rannikon muihin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit käyvät yleisesti (ei Diners). Pankkiautomaatteja on.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Hanian rannikkoa reunustaa vilkasliikenteinen läpikulkutie. Jos hotellisi on rantatien eteläpuolella, sinun tulee ylittää tie rannalle mennessäsi. Ajoittain saattaa olla hyttysiä. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla, joten lämpötila vaihtelee. Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa, retkissä, hinnoissa jne.
Lasten kanssa matkustaminen
Kreeta soveltuu hyvin lasten kanssa matkustamiseen, sillä täällä on lapsiystävällisiä hotelleja, paljon rantoja sekä runsaasti jännittävää tekemistä ja nähtävää.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja saa useimmista suurista ruokakaupoista ja hyvinvarustelluista apteekeista. Vaippoja on monenlaisia ja erihintaisia.

Ravintolaruoka

Nälän yllättäessä souvlaki-baarit ovat mainio vaihtoehto myös lapsille. Niissä tarjoillaan erilaisia grillivartaita eli souvlakia pitaleivällä tai ilman, giroa eli kebabia ja kalamakia tai zitaa eli pieniä käsin syötäviä vartaita. Monien ravintoloiden ruokalistoilla on myös grillattua kanaa ja muita grilliruokia. Turisteille suunnatuista tavernoista saa amerikkalaistyyppistä pizzaa. Aidoissa paikallisissa tavernoissa ei ole lastenannoksia, mutta nirsommillekin lapsille on monia maistuvia vaihtoehtoja, kuten lihapullat, tsatsiki, ranskalaiset ja pastitsio eli makaronilaatikko. Tarjolla voi myös olla kreetalaista pilahvia eli riisiruokaa, johon tulee lammasta tai kanaa. Kreetalla pilahvia sekoitetaan usein lapsille jogurttiin tai tsatsikiin.

Leikkipaikat

Osa leikkipaikoista on julkisia, mutta useimmiten hotelleilla ja ravintoloilla on omat leikkipaikkansa asiakkaiden lapsia varten. Huomioi, että leikkipaikat eivät ole samaa tasoa kuin Suomessa.

Vesipuisto

Limnoupoliksen vesipuistossa on sekä vesiliukumäkiä isommille lapsille että suuri lastenallas pienimmille. Alle neljävuotiaat eivät saa laskea vesiliukumäessä. Limnoupolis sijaitsee 7,5 kilometrin päässä Haniasta etelään.

Syöttötuolit ja auton turvaistuimet

Niissä ravintoloissa, joissa lapset on muutenkin huomioitu leikkipaikan ja lastenmenun muodossa, on usein myös syöttötuoleja. Suurimmilla autovuokraamoilla on lasten turvaistuimia, jotka sisältyvät usein hintaan. Varmista hyvissä ajoin, että saat autoon turvaistuimen lapselle. Huomaa, että istuimet ovat usein yksinkertaisempia malleja, joissa ei ole viisipistevöitä. Lasten istuinkorokkeita ei ole saatavilla.

Ostoksia lapsille

Haniassa ja Plataniaksessa on joitakin kauppoja, joissa myydään leluja. Hyvinvarusteltujen kauppojen valikoima on suunnilleen samanlainen kuin Suomessa.

Lastenvaunut

Hanian alue ei sovellu erityisen hyvin lastenvaunujen kanssa liikkumiseen. Lastenvaunut ovat silti tarpeelliset matkalla esimerkiksi siksi, että ravintoloissa lapsi voi istua vaunuissa, jos syöttötuoleja ei ole. Kokoontaitettavat lastenvaunut ovat kätevimmät matkalla.

hintaesimerkkejä - AGIA MARINA

Tee matkahaku