Matkat – Hersonissos, Stalis & Malia

  Kesällä Hersonissoksessa on hyvin vilkas tunnelma, mutta keväällä ja syksyllä huomattavasti rauhallisempaa. Milloin päätätkin matkustaa, Tjäreborgilla on keskustan lähellä useita erinomaisia hotelleja.
  Hersonissoksen lomakohde sijaitsee parikymmentä kilometriä Iraklionista itään. Täällä on kauniita rantoja, hyviä ravintoloita, ja korkeasesongin aikaan vilkas yöelämä, joka jatkuu pikkutunneille saakka. Hersonissoksessa kaikki on hyvin hoidettua ja organisoitua. Keskustassa on pari pientä uimapoukamaa, ja parempia rantoja on aivan kaupungin ulkopuolella. Rantakadulla on viihtyisiä tavernoja, ravintoloita ja kahviloita, ja samalla olet myös huvielämän keskuksessa. Diskot ja baarit täyttyvät ihmisistä auringon laskettua. Jos haluat rauhallisemman päätöksen illallesi, voit tehdä kävelyretken johonkin Hersonissoksen lähellä sijaitsevasta kolmesta vuoristokylästä. Jos matkustat Hersonissokseen keväällä tai syksyllä, elämänmeno on rauhallisempaa ja hiljaisempaa.

  Hotelleja jokaiseen makuun

  Hersonissoksessa voit valita sinulle sopivan asumismuodon. Tjäreborgin valikoimassa on sekä hotellihuoneita että huoneistoja. Monissa hotelleissamme All Inclusive kuuluu hintaan, ja joissakin hotelleissa on myös kylpylä tai vesipuisto. Aivan Hersonissoksen vieressä sijaitsevissa Staliksen ja Malian kylissä on myös useita vaihtoehtoja joko All Inclusivella tai ilman, jos haluat asua hieman edullisemmin lomasi aikana.

  Stalis ja Malia

  Muutaman kilometrin päässä Hersonissoksen ulkopuolella sijaitsevat kylät Stalis ja Malia, joissa on myös pari Tjäreborgin hotellia. Kylät yhdistävän rantakadun varrella on monia kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Täällä on hienot, suhteellisen loivasti syvenevät hiekkarannat, joissa on terasseja sekä vuokrattavana myös aurinkotuoleja ja -varjoja. Näistä kahdesta kylästä Malia on suurempi, siellä on vilkkaampi yöelämä ja kylän vanhalla puolella on monia pieniä ja aitoja kreikkalaisia tavernoja. Rauhallisempi Stalis sopii hyvin perheille ja siellä ranta on hieno ja lapsiystävällinen.

  Hersonissos sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Knossoksesta, joka on Kreikan suurin pronssikauden arkeologinen löytö.
  Hyvä tietää
  • Hotelleja, joissa spa
  • Edullisia hotelleja
  • All Inclusive
  • Vilkas yöelämä
  • Paljon ravintoloita
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Hersonissos, Stalis & Malia

  Rannat
  Hersonissoksessa, Staliksessa & Maliassa on paljon hyviä rantoja.

  Hersonissoksen rannat

  Hersonissoksen rannat ovat enimmäkseen karkeahiekkaisia ja kallioisia, ja joissakin on kivipohja. Siksi suosittelemme uimakenkiä. Lähistöllä on myös kaksi vesipuistoa, Acqua Plus ja Watercity, jonne pääsee kätevästi vuokra-autolla.

  Malian ja Staliksen rannat

  Muutaman kilometrin päässä Hersonissoksesta sijaitsee kaksi kylää, Stalis ja Malia. Kyliä yhdistää rantakatu, jolla on paljon kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja baareja. Täällä on hyviä, melko matalia hiekkarantoja, joilla on rantaravintoloita sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.
  Lue lisää Kreetan rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Hersonissoksessa on viitisenkymmentä tavernaa ja ravintolaa kaikissa hintaluokissa. Kokeile aitoa kreikkalaista ruokaa ja erilaisia kreikkalaisia ja kreetalaisia viinejä, kuten erinomaista Archanes-viiniä, joka on peräisin Kreetan suurimmalta viinialueelta. Istuudu johonkin ravintoloista ja nauti herkullista mezeä. Joissakin ravintoloissa on tiettyinä iltoina elävää musiikkia. Hersonissoksen Beach Roadilla voit nauttia ravintoloissa paikallista ruokaa kaikissa muodoissa, kalaa sekä italialaisia erikoisuuksia. Hersonissoksen Vanhassakaupungissa on viihtyisä tori, kahviloita ja ravintoloita. Voit istua sisällä tai, kuten useimmat tekevät kesäaikaan, ulkona pienellä torilla. Tavernassa on laaja valikoima hyviä kreikkalaisia ruokia. Jos et osaa päättää, mitä haluaisit, voit tilata useita ruokalajeja pieninä annoksina.

  Stalis ja Malia

  Stalis on pieni kylä, joka tarjoaa useita viihtyisiä tavernoja. Monet tavernoista sijaitsevat kävelykadulla, joka vie Malian kylään. Malian kylässä on myös runsaasti tavernoja, baareja ja ravintoloita. Voit istuutua viihtyisälle kujalle, nauttia aidosta tunnelmasta ja perinteisestä kreetalaisesta ruoasta.
  Hersonissoksessa on vilkas yöelämä, joka jatkuu korkeasesongin aikaan pikkutunneille saakka. Rantakadulla on viihtyisiä tavernoja, ravintoloita ja kahviloita, ja samalla olet myös huvielämän keskuksessa. Diskot ja baarit alkavat hiljalleen täyttyä ihmisistä auringon laskettua. Hersonissoksen yöelämä on hyvin järjestettyä. Trendikkäillä klubeilla sekä drinkit että baarimikot luovat unohtumattomia elämyksiä. Jos haluat illallesi rauhallisemman päätöksen, voit tehdä kävelyretken johonkin Hersonissoksen lähellä sijaitsevasta kolmesta vuoristokylästä. Kahdesta muusta lähikylästä Maliassa on vilkkaampi yöelämä, ja kylän vanhassa osassa on useita pieniä, aitoja kreikkalaisia tavernoja, baareja ja ravintoloita. Stalis on rauhallisempi ja sopii perheille.
  Ostokset
  Hersonissoksen pääkatu on täynnä kauppoja ja putiikkeja monipuoliseen shoppailuun. Täällä voit ostaa matkamuistoja, laukkuja sekä kulta- ja hopeakoruja. Tavallisista kaupoista voit ostaa edullisesti oliiviöljyä, saippuaa, ouzo-pullon tai vaikkapa fetajuustoa tai oliiveja kotiin viemisiksi.

  Ostokset Staliksessa ja Maliassa

  Staliksessa on muutamia kauppoja, joista saa joitakin lomalla tarvittavia tuotteita ja matkamuistoja. Maliassa valikoima on jonkin verran suurempi ja siellä on enemmän paikallisia kauppoja, mutta jos haluat tehdä suurempia ostoksia, suosittelemme käymään Hersonissoksessa.
  Liikunta ja treeni
  Kaipaatko urheiluaktiviteetteja tai tekemistä lomallasi? Hersonissoksessa, Staliksessa & Maliassa on paljon erilaisia vaihtoehtoja.

  Leijalautailu ja purjelautailu

  Hersonissoksessa on mahdollisuus leija- ja purjelautailla. Rantapromenadilla on surffauskeskus, josta voit varata surffaustunteja ja vuokrata varusteita.

  Sukellus ja snorklaus

  Hernissoksen, Staliksen & Malian kirkkaiden vesien ansiosta täällä on erinomaiset mahdollisuudet sukeltaa ja snorklata. Sukelluskeskuksesta saat vinkkejä hyvistä sukellus- ja snorklauspaikoista.

  Golfaus Kreetalla

  Haluatko yhdistää muutaman kierroksen golfia rannalla loikoiluun? Täältä löydät hyvän 18-reikäisen golfkentän.

  Katso lisätiedot golfaikojen varaamisesta Greenfee365-yhteistyökumppanimme sivuilta ja varaa aika hyvissä ajoin
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Hersonissoksessa on paljon aktiviteetteja: kartingia ja minigolfia sekä kaksi vesipuistoa perheen pienimmille. Jos haluat nähdä enemmän Hersonissoksen keskustaa ja ympäröivää aluetta, voit matkustaa pienellä junalla. Juna kulkee Hersonissoksen ympäri ja ylös Hersonisson ulkopuolella oleviin pieniin kyliin. Täällä pääset kokemaan paikallista Kreetaa ja juna-ajelu sopii mainiosti lapsiperheille kuin sinullekin, joka haluat kokea enemmän Kreetaa.
  Hersonissoksen, Staliksen & Malian sijainti on täydellinen niille, jotka haluavat tutustua klassiseen Kreetaan. Lähistöllä on saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä, kuten Knossoksen palatsi, Iraklion ja sen maailmankuulu museo sekä Lassithin tasanko, jolla Zeus-jumala legendan mukaan syntyi. Hersonissoksen kaupungissa on näkyvissä muistoja menneestä maailmasta. Täältä on löydetty minolaisten rakennusten jäänteitä, ja noin kymmenen kilometrin päässä, Malian kylässä, sijaitsee kolmanneksi suurin minolainen palatsi. Paikka oli roomalaisten siirtomaana vuosisatoja ennen ajanlaskumme alkua. Satamassa voi yhä nähdä jäänteitä vanhasta satamasta ja aallonmurtajasta, jonka suojissa roomalaiset korjasivat aluksiaan. Satamassa sijaitsevalla kukkulalla on arkeologinen kaivauspaikka, josta on löytynyt muun muassa Artemis-jumalattarelle omistetun temppelin jäänteitä. Temppelin yläpuolella sijaitsi roomalainen huvila, josta on jäljellä mosaiikkikoristeluita. Kukkulalla on myös kaunis pieni kirkko, joka on peräisin 500-luvulta. Alueen ensimmäinen seurakunta perustettiin vuonna 431. Useilla Hersonissoksen läheisyydessä olevilla niemillä on myös pieniä kappeleita, joissa voi halutessaan vierailla.

  1500- ja 1600-luvuilla Kreetaa hallitsivat venetsialaiset, ja Hersonissoksen rantakadun keskellä voi nähdä kauniin venetsialaisen kaivon jäänteet. Turkkilaiset valloittivat Kreetan vuonna 1645 ja hallitsivat saarta vuoteen 1898 saakka. Nykyään Hersonissoksessa ei ole enää muslimiasutusta, mutta aiemmin heitä asui Vanhassa Hersonissoksessa, Koutouloufarissa ja Piskopianossa, jotka ovat alueen kolme pikkukylää. Kävelyretki Piskopianoon kestää 15–20 minuuttia, jos lähdet matkaan päätieltä. Ylhäällä kylissä on viihtyisää ja rentouttavaa, ja niihin kannatta mennä, kun haluat nähtävyyksien jälkeen kokea aitoa kreikkalaista tunnelmaa.
  Retket
  Spinalonga
  Spinalonga
  Koko päivä aurinkoa, uimista ja historiaa! Käymme Spinalongan saarella, jossa sijaitsi aikoinaan Euroopan viimeinen spitaalisten siirtokunta. Retken päätteeksi käymme Agios Nikolaoksessa. Lounas sisältyy hintaan. Henkilöllisyystodistus on oltava mukana retkellä.
  Lisätietoa retkestä
  Mezeilta – Sofas
  Mezeilta – Sofas
  Maittava kattaus kreikkalaisen keittiön herkkuja. Illallinen ja viini sisältyvät hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - Minolainen reitti
  Jeeppisafari - Minolainen reitti
  Tämä retki on paras tapa tutustua Kreetan sisämaahan, jossa on korkeita tasankoja, ikivanhoja polkuja sekä rikas kasvillisuus ja eläimistö. Kokopäiväretki, lounas sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Hersonissoksessa, Staliksessa & Maliassa pääsee liikkumaan lähialueelle ja saaren muihin osiin taksilla ja bussilla. Taksiasema sijaitsee Kassavetis-ostoskeskusta vastapäätä, bensa-aseman vieressä. Mutta taksin voi pysäyttää myös tien varrella, jos et satu olemaan asemalla. Taksin voi tilata myös soittamalla, mutta se maksaa hieman ylimääräistä. Hotellin henkilökunta auttaa mielellään. Joskus taksissa on taksamittari päällä, mutta joskus on käytössä kiinteä hinta. Keskiyön jälkeen veloitetaan kaksinkertainen maksu. Sovi mieluiten hinnasta ennen taksiin menemistä. Polkupyöriä ja mopoja voi vuokrata.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Majoitusvero Kreikassa

  Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

  Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

  1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
  5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Voit nostaa rahaa myös pankkiautomaateista.

  Aikaero

  Sama aika kuin Suomessa.

  Sähkö

  220 V.

  Kieli

  Kreikassa: Kreikka
  Albaniassa: Albania
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

  Näin matkustat tänne

  Hersonissokseen, Stalikseen & Maliaan voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

  Hersonissokseen, Stalikseen & Maliaan voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja määritellä itse matkasi pituuden.

  Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Hersonissoksessa, Staliksessa & Maliassa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika Iraklionin lentokentältä hotelleihin kestää noin 30 min - 1 h 30 min (n. 23-32 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
  Sää
  • tammikuu
  16°9°
  3
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  16°9°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  17°10°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°12°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  23°15°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  27°19°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  29°22°
  12
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  29
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  29°22°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  25°
  Veden lämpötila
  29
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  27°19°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°17°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  21°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  18°11°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  17°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä

  hintaesimerkkejä - Hersonissos

  Mediterraneo
  Mediterraneo
  Hersonissos, Stalis & Malia, Kreeta, Kreikka
  • Lento + majoitus Kahden hengen huone
  • 1 viikko
  • Lähtö 20.4.2023, lähtöpaikka Helsinki
  Sis. All Inclusive
  Sis. All Inclusive
  Lento + hotelli., 1 viikko
  20.4.2023 lähtöpaikka Helsinki
  Blue Sea Beach Affiliated by Melia
  Blue Sea Beach Affiliated by Melia
  Hersonissos, Stalis & Malia, Kreeta, Kreikka
  • Lento + majoitus Kahden hengen huone
  • 1 viikko
  • Lähtö 4.5.2023, lähtöpaikka Helsinki
  Sis. aam. & illallinen
  Sis. aam. & illallinen
  Lento + hotelli., 1 viikko
  4.5.2023 lähtöpaikka Helsinki
  Tee matkahaku – Hersonissos, Stalis & Malia
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.