Matkat – Hanian rannikko, Gerani

Gerani soveltuu erinomaisesti lapsiperheiden matkakohteeksi sekä rauhallisen ja rentouttavan loman viettoon.

Gerani kuuluu Kreetan rauhallisimpiin alueisiin, jonne matkustetaan ennen kaikkea rentoutumaan ja nauttimaan elämästä. Jos kaipaat välillä hieman vilkkaampaa menoa, Geranista on hyvät bussiyhteydet eloisampaan Plataniakseen. Gerani on tunnettu erinomaisista leipomoistaan sekä kirkostaan, jossa on upea ikonikokoelma. Geranin kauniin rannan äärellä on useita viihtyisiä hotelleja ja pieniä ravintoloita. Hieman kauempana hotelleista, pääkadun varrella, on apteekkeja, ruokakauppoja ja lukuisia kahviloita.

Asu lähellä rantaa

Haluatko asua lomallasi rannan lähellä? Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit asua hotellihuoneessa tai huoneistossa, vain kivenheiton päässä Geranin pitkältä rannalta. Rannalla on aina hyvin tilaa, ja aamu-uinnille on lyhyt matka. Geranista on helppo löytää hyvä ja rauhallinen asuinpaikka edulliseen hintaan.

Tutustu Kreetaan

Gerania ympäröivät vehreät kukkulat, jotka vaihtuvat saaren keskiosassa korkeiksi vuoriksi. Vaeltaminen ja pyöräily ovat suosittua ajanvietettä Kreetalla. Sinun ei tarvitse nosta kovinkaan ylös vuoriston suuntaan, kun jo löydät jonkin paikallisen tavernan, jossa voit nauttia lounasta oliivipuiden varjossa. Lähellä sijaitseva Hanian kaupunki on myös suosittu matkakohde, erityisesti viehättävän vanhan kaupunginosansa vuoksi. Kauniin sataman ympärillä on vanhoja rakennuksia venetsialaiselta ja turkkilaiselta ajalta, ja vilinää ja vilskettä riittää aamusta iltaan. Kaupungin keskellä on kauppahalli, jossa kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa tunnelmasta ja hedelmien, vihannesten, hunajan, mausteiden ja kukkien tuoksuvasta valikoimasta.

Hyvä tietää
 • Kilometrien pituisia rantoja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Edullisia hotelleja
 • Rauhallinen lomakohde
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Gerani

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Geranin rannan koostumus vaihtelee harmaasta, karkeasta hiekasta punaruskeaan hiekkaan ja kiviin. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Chrissi Akti

Noin kilometrin päässä Nea Chorasta sijaitsevalla "Kultaisella rannalla" hiekka on hienolaatuista ja pohja hieman kivinen. Ranta on melko matala ja lapsiystävällinen, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Chrissi Aktin rannalla käy enimmäkseen pohjoismaisia vieraita lähihotelleista. Rannalla on yksinkertaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kevyitä aterioita ja kylmää juotavaa.

Falassarna

Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

Elafonissi

Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

Marathi

Marathin pienelle, Soúdanlahden pohjoispuolella sijaitsevalle uimapoukamalle kannatta matkustaa erityisesti silloin, kun pohjoisrannikon rantoja koettelee kova aallokko. Pienen, lapsiystävällisen rannan lähellä on tavernoja ja pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella on läheisen Naton tukikohdan upseereiden uimakerho.

Preveli

Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Geraniin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Geraniin voit matkustaa kesäkaudella myös joustavasti reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Geranin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 50 min (n. 35 km) sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä matkan varrella tehdään. Joskus lentokenttäbussi ajaa Sunprime Platanias Beach -hotellimme kautta (sijaitsee Plataniaksessa) ja silloin matka ensimmäisille hotelleille kestää noin tunnin. Lentokenttäkuljetuksen tarkka reitti riippuu paikallisista olosuhteista ja päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Geranin ravintola- ja tavernavalikoima ei ole järin suuri, mutta hotellien ravintoloissa tarjoillaan hyvää kreetalaista ruokaa. Haniassa sen sijaan on valtavasti erilaisia ruokapaikkoja: souvlatsidikoista saa täytettyjä pitaleipiä, merenrannan tavernoista kalaruokia ja viihtyisistä pienistä vuoristoravintoloista tsigariasto-lammaspataa. Hanian vanhassa kaupungissa, venetsialaisen sataman ympäristössä, on paljon mukavia ruokapaikkoja.

Olut ja viini

Olut on kreikaksi "bira", ja Kreetalta saa useita tunnettuja olutmerkkejä. Kreetalla tuotetaan monia hyviä valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista on retsina, jossa on viinitynnyristä peräisin oleva pihkamainen maku. Valkoviini on kreikaksi "lefko krasi" ja punaviini "kokkino krasi".

Souvlatsidiko-baarit

Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

Estiatoriot

Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

Psistariat

Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

Mezedopoliot

Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

Tavernat

Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.
Geranissa on muutamia yksinkertaisempia baareja ja kahviloita. Jos kaipaat monipuolisempaa yöelämää, suosittelemme vierailemaan Plataniaksessa tai Hanian kaupungissa, jossa yöelämä on vilkkainta keväisin ja syksyisin.
Ostokset
Geranissa on joitakin kauppoja ja putiikkeja, mutta rannikon parhaat ostospaikat löydät Hanian kaupungista, jossa on laaja valikoima kauppoja ja kotiinviemisiä. Nahkatuotteet ovat suosittuja matkamuistoja, sillä kaupungissa toimii edelleen muutamia nahkureita. Mausteet ja oliiviöljy ovat myös hyviä tuliaisia, ja voit ostaaKreetalla luontaisesti kasvavaa timjamia ja oreganoa. Merkkivaatteita ja -kenkiä myyviä liikkeitä on erityisesti Andrea Papandreou- ja Tzanakaki-kaduilla, joilla on myös isoja tunnettuja ketjuliikkeitä. Kultaa ostaessa kannattaa tinkiä reilusti, noin 15–30 prosenttia hinnasta. Huomioi, että kulta on yleensä 14 karaatin kultaa. Hopeaa myydään monissa matkamuistomyymälöissä. Kreikassa on kukoistava musiikkiteollisuus, joten musiikkiäänitteet voivat myös olla hauska tuliainen. Voit ostaa esimerkiksi perinteistä buzukimusiikkia, rebetikoa, kreetalaista kansanmusiikkia tai modernia kreikkalaista musiikkia. Kauppahalleissa myydään kalaa, lihaa, vihanneksia ja hedelmiä, ja lisäksi siellä on leipomoita, apteekkeja ja maustekauppoja. Rannikon matkakohteissa on matkamuistomyymälöitä ja erikokoisia ruokakauppoja.

Ostokset Plataniaksessa

Plataniaksessa voit tehdä ostoksia monissa pikkukaupoissa. Täältä voit ostaa edullisesti esimerkiksi silmälaseja ja aurinkolaseja, joiden valikoima on laaja. Saatavilla on erihintaisia laseja, myös laadukkaita merkkikehyksiä.

Kortilla maksaminen

Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.

Markkinat

Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Geranissa ei ole vesiurheilumahdollisuuksia, mutta Agia Marinassa voit harrastaa vesiurheilulajeja sekä minigolfia ja Kato Daratsossa keilausta. Hanian kaupungissa on tarjolla sukellusta, huonepakopelejä, minigolfia ja kartingia sekä elokuvia ja keilausta.

Biolea-oliiviöljy

Kreetan "kultaa" eli oliiviöljyä saa kaikkialta, mutta vain yksi öljy on ylitse muiden: Astrika Estatesin Biolea-öljyllä ei ole vertaista. Appelsiinilla ja sitruunalla maustettu öljy sopii ruokaan kuin ruokaan.

Nostos-viinit

Manousakisin perhe on jo vuosia valmistanut kreetalaista viiniä Vatolakkoksen kylässä. Lähde viinitilalle maistelemaan viinejä ja saamaan inspiraatiota viinin valintaan ravintoloissa.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa. Haniassa on myös Golden Fun Bowling -keilahalli, jossa on aktiviteetteja koko perheelle. Kysy oppailtamme aukioloaikoja ja vinkkejä.

Vuoristovaellus

Kreetan saaren muodostaa käytännössä yksi pitkä, itä-länsisuuntainen vuorijono. Luonnosta nauttiakseen ei tarvitse usein mennä kauaskaan. Todelliset vuoristovaeltajat lähtevät kuitenkin yleensä Omalosin tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto näyttää kenties upeimman puolensa keväällä, jolloin villi kasvillisuus on vehreimmillään. Yksi vaellusreiteistä vie Therisson kauniiseen vuoristokylään. Reitti seuraa puroa, joka kiemurtelee rotkon pohjalla. Suuria plataanipuita kasvaa kaikkialla. Kun lähdet aikaisella aamubussilla Hanian kaupungista, saavut noin 40 minuutin kuluttua perille kylään. Poikkea halutessasi kahvitauolle johonkin paikalliseen tavernaan. Aloita sen jälkeen vaellusretkesi vuorijonon ylitse kohti lännessä sijaitsevaa Mesklan kylää. Matkan varrella voit syödä lounasta Zouvran kylässä.

Maastopyöräily

Läntistä Kreetaa hallitsee Lefká Órin vuoristoketju eli "valkoiset vuoret". Vuorten huipuilla onkin lunta jopa kesäkuussa! Omalosin tasanko on suosittujen maastopyöräretkien lähtöpaikka.

Sukellus

Noin viisi vuotta sitten Kreikan viranomaiset lievensivät aiemmin vallinnutta tiukkaa laitesukelluskieltoa. Ankara suhtautuminen johtui siitä, että Kreikan alueen merenpohjassa on arkeologisia aarteita lähes kaikkialla. Nyt joillekin sukelluskeskuksille on annettu lupa järjestää sukellusta valikoiduissa paikoissa.

Yksi sukelluspaikoista sijaitsee Theodoroun saaren edustalla. Siellä saa sukeltaa alueella, jonne saksalainen Messerschmitt-kone putosi Kreetan taistelun aikaan vuonna 1941.

Snorklaus

Kreetaa ympäröivä merenalainen elämä on kärsinyt jonkin verran vahinkoja, koska aiemmin alueella kalastettiin dynamiitilla. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, voit snorklata paikoissa, joissa on kiviä ja pohjakasvillisuutta. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi:

• Afratan lahti, joka sijaitsee niemellä Kolimbarin edustalla
• Plataniaksen vapaa-ajansataman länsipuolella oleva kiviriutta
• Falassarnan edustalla oleva kiviriutta
• Gramvoussan edustalla oleva kiviriutta
Kreetan pohjoisrannikolla on paljon nähtävyyksiä, joista joihinkin on helppo mennä myös itsenäisesti.

Eleutherna

Eleutherna oli roomalainen provinssikaupunki ja tärkeä kauppapaikka. Paikka on tunnettu myös antiikinaikaisista vesisäiliöistään, joiden sanotaan olevan Euroopan suurimpia.

Therissoksen rotko

Hanian lähistöllä sijaitsevan Therissoksen rotkon ympäristössä on hyvät vaellusmahdollisuudet. Rotkon pohjalla on myös asfaltoitu tie, jolla voi ajaa autolla.

Akrotiri

Akrotiri on Hanian itäpuolella sijaitseva luonnonsuojelualue. Keväisin alue on hyvin suosittu lintu- ja kasvitieteilijöiden keskuudessa, jotka tulevat nauttimaan kukkaloistosta ja tarkkailemaan monenlaisia lintulajeja, jotka levähtävät täällä muuttomatkansa varrella. Alueen tunnetuimmat nähtävyydet ovat Gouverneton ja Agia Triadan luostarit. Gouvernetosta kulkee muutaman kilometrin pituinen kivipolku pohjoiseen Moni Katholikon autioluostarille.

Santorini

Santorinin tulivuorisaarelle pääsee Rethymnonista päiväretkelle lautalla parissa tunnissa. Voit mennä Santorinille lautalla myös Iraklionista, mikäli haluat yöpyä siellä.

Venetsialainen satama ja Hanian vanha osa

Venetsialaisen ajan jäänteitä voi nähdä kaikkialla Kreetalla, mutta juuri Hanian kaupungissa ne ovat erityisen hyvin säilyneitä. Syy piilee siinä, että varakkaat hanialaiset ovat rakentaneet talonsa kaupunginmuurien ulkopuolelle. Muurien sisäpuolella asuivat vähemmän varakkaat ihmiset, joilla ei ollut varaa uudistaa talojaan. Viime vuosina kaupunkimaiseman kunnostukseen on käytetty paljon aikaa ja rahaa. Viemäröintejä on uusittu ja asfalttia korvattu tyylikkäämmällä luonnonkivellä. Sataman luoteisosassa on paljon turkkilaiseen tyyliin rakennettuja taloja, joiden yläkerrokset ovat puuta. Paras aika tutustua kaupungin kiinnostavaan arkkitehtuurin on siestan aikaan, jolloin kaduilla on vähemmän ihmisiä.

Arkadin luostari

Upea Arkadin luostari toimi 1800-luvulla yhtenä kreetalaisten vapaustaistelun tärkeimmistä näyttämöistä. Luostarissa on vaikuttava ikonikokoelma sekä alkuperäinen, 1500-luvun julkisivu.

Melidonin luola

Rethymnonin lähellä sijaitseva Melidonin luola on kaunis tippukiviluola. Se oli myös tärkeä tapahtumapaikka Kreetan itsenäisyystaistelussa.

Apteran linnoitus

Apteran linnoitus sijaitsee Soúdanlahden eteläpuolella. Alkujaan venetsialaista perua olevaa linnoitusta ovat historian saatossa käyttäneet niin kreikkalaisen vastarintaliikkeen joukot kuin turkkilaiset ja saksalaisetkin. Nykyisin linnoitus on tyhjillään, mutta siellä on edelleen nähtävissä merkkejä saksalaisten oleskelusta linnoituksessa toisen maailmansodan aikaan. Ylhäältä muureilta on upea näköala Soúdanlahdelle.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Taksi

Taksin saaminen Geranissa on suhteellisen helppoa. Hinnasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen taksiin nousemista.

Paikallisbussit

Paikallisbussit liikennöivät useimpien kaupunkien ja kylien välillä. Bussiverkosto toimii yleensä hyvin. Lippuja voi ostaa bussiaseman lipunmyyntipisteestä.

Vuokraa mopo tai polkupyörä

Lions Rental vuokraa polkupyöriä ja mopoja, joilla pääset helposti tutustumaan läheisiin kaupunkeihin.

Vuokra-auto

Ota meihin yhteyttä halutessasi vuokrata auton. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Bussit

Kysy aina, minne bussi on menossa! Busseja ei ole numeroitu, mutta parhaassa tapauksessa ikkunassa on kyltti, joka kertoo bussin määränpään. KTEL:n paikallisbusseilla pääset yleensä kaikkialle saarelle. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa, ja sieltä voit ostaa bussilippuja etukäteen. Lippuja myydään myös joissakin kioskeissa ja minimarketeissa, mistä ne saattavat ilmoittaa kyltillä. Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja, joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

Paikallisbussit

Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät Hanian 1866-aukiolla, ja niiden pääteasema on Panorama-hotellilla Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät markkina-aukiolla. Busseja kulkee melko usein, noin puolen tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit

Vihreiden kaukoliikennebussien pääteasema on Hanian bussiasemalla. Plataniaksesta ja Agia Marinasta busseja lähtee melko usein, noin puolen tunnin välein. Bussilla pääset kaikkiin Kreetan suurempiin kohteisiin ja kaupunkeihin, mutta busseja ei kulje kovin usein.

Taksi

Taksiasema sijaitsee 1866-aukiolla, ja siellä on usein takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole aseman lähellä, voit tietenkin myös viittoa taksille kadulla. Taksi on hyvä vaihtoehto bussille, jos seurueessa on 3–4 matkustajaa. Taksinkuljettajien on käytettävä taksamittaria, ja kaupungin sisä- ja ulkopuolelle on eri taksoja. Keskiyön jälkeen hinnat tuplaantuvat. Sovi hinnasta ja juomarahasta etukäteen, kun otat taksin pidemmälle matkalle. Osa taksikuskeista on omistautunut retkimatkojen ajamiseen. Retket voivat kestää parista tunnista koko päivään.

Polkupyörä ja mopo

Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja Hanian rannikon muihin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit käyvät yleisesti (ei Diners Club). Pankkiautomaatti.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Hanian rannikkoa reunustaa vilkasliikenteinen läpikulkutie. Jos hotellisi sijaitsee tien eteläpuolella, joudut ylittämään tien rannalle mennessäsi. Ajoittain saattaa olla hyttysiä. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla.
Lasten kanssa matkustaminen
Kreetalle on helppo matkustaa lasten kanssa, kunhan valitset lapsiystävällisen hotellin, joka soveltuu perheloman viettämiseen. Paikan päällä on paljon tekemistä niin isommille kuin pienillekin lapsille: vesipuisto, maukasta ruokaa, retkiä sekä tietenkin rantaelämää.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja saa supermarketeista ja apteekeista.

Vesipuisto

Limnoupoliksen vesipuistossa on sekä vesiliukumäkiä isommille lapsille että suuri lastenallas pienimmille. Alle neljävuotiaat eivät saa laskea vesiliukumäessä. Limnoupolis sijaitsee 7,5 kilometrin päässä Haniasta etelään, ja sinne pääsee korkeasesongin aikaan bussilla.

Syöttötuolit ja turvaistuimet

Niissä ravintoloissa, joissa lapset on muutenkin huomioitu leikkipaikan ja lastenmenun muodossa, on usein myös syöttötuoleja. Suurimmilla autovuokraamoilla on lasten turvaistuimia, jotka sisältyvät usein hintaan. Varmista hyvissä ajoin, että saat autoon turvaistuimen lapselle. Huomaa, että istuimet ovat usein yksinkertaisempia malleja, joissa ei ole viisipistevöitä. Lasten istuinkorokkeita ei ole saatavilla.

Leikkipaikat

Osa leikkipaikoista on julkisia, mutta yleensä hotelleilla ja ravintoloilla on omat leikkipaikkansa asiakkaiden lapsille. Huomaa, että leikkipaikat eivät ole samaa tasoa kuin Suomessa.

Ravintolaruoka

Nälän yllättäessä souvlaki-baarit ovat mainio vaihtoehto myös lapsille. Niissä tarjoillaan erilaisia grillivartaita eli souvlakia pitaleivällä tai ilman, giroa eli kebabia ja kalamakia tai zitaa eli pieniä käsin syötäviä vartaita. Monien ravintoloiden ruokalistoilla on myös grillattua kanaa ja muita grilliruokia. Turisteille suunnatuista tavernoista saa amerikkalaistyyppistä pizzaa. Aidoissa paikallisissa tavernoissa ei ole lastenannoksia, mutta nirsommillekin lapsille on monia maistuvia vaihtoehtoja, kuten lihapullat, tsatsiki, ranskalaiset, pastitsio eli makaronilaatikko, spagetti ja jauhelihakastike sekä täytetyt tomaatit. Tarjolla voi myös olla kreetalaista pilahvia eli riisiruokaa, johon tulee lammasta tai kanaa. Kreetalla pilahvia sekoitetaan usein lapsille jogurttiin tai tsatsikiin.

Lastenvaunut

Hanian alue ei sovellu erityisen hyvin lastenvaunujen kanssa liikkumiseen. Lastenvaunut ovat silti tarpeelliset matkalla esimerkiksi siksi, että ravintoloissa lapsi voi istua vaunuissa, jos syöttötuoleja ei ole. Kokoontaitettavat lastenvaunut ovat kätevimmät matkalla.

Ostokset lapsille

Haniassa ja Plataniaksessa on joitakin kauppoja, joissa myydään leluja. Hyvinvarusteltujen kauppojen valikoima ja hintataso on suunnilleen samanlainen kuin Suomessa.
Retket
Elafonissi
Elafonissi
Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja
Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja
Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Boat trip daily
Boat trip daily
Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät.
Lisätietoa retkestä
Jeepsafari - White Mountain
Jeepsafari - White Mountain
Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Samarian rotko
Samarian rotko
Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - auringonlasku
Jeeppisafari - auringonlasku
Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kippis Kreetalle
Kippis Kreetalle
Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
Lisätietoa retkestä
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
Lisätietoa retkestä

Tee matkahaku – Hanian rannikko, Gerani
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.