Matkat – Hanian rannikko, Platanias

Platanias on yksi Hanian rannikon kauniista rantakohteista, joka soveltuu erinomaisesti perheloman viettoon. Jos matkustat aikuisessa seurassa, suosittelemme Sunprime Platanias Beach -hotellia.

Platanias on Hanian rannikon rantakohteista suurin, jossa voit viettää aktiivisen ja vilkkaan loman. Keskustassa on paljon ravintoloita, iltaelämää ja kauppoja. Kymmenen kilometrin pituinen kaunis ranta on välillä valkohiekkainen, välillä punainen, joistakin kohdista matala, ja joissakin kohdissa aallot ovat korkeampia. Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit valita useasta viihtyisästä hotellista, joista useimmat sijaitsevat aivan rannalla. Hanian rannikkoa reunustavat vehreät kukkulat, jotka vaihtuvat sisempänä saarella korkeisiin vuoriin. Vaeltaminen ja pyöräily vuorilla ovat suosittua ajanvietettä, ja välillä voit pysähtyä johonkin oliivilehtojen ympäröimistä pikkukylistä syömään lounasta.

Asu mukavasti

Kreetan Sunprime-hotellimme Sunprime Platanias Beach soveltuu täydellisesti ilman lapsia matkustaville aikuisille. Hotelli sijaitsee rannalla ja kävelymatkan päässä Plataniaksen keskustasta. Täällä voit viettää lomaasi mukavissa maisemissa, nauttia kylpylän palveluista, käydä kuntosalilla, ruokailla hotellin ravintolassa ja auringonlaskun aikaan voit siemailla raikastavan drinkin omassa rantabaarissa. Jos haluat hemmotella itseäsi hieman lisää, voit varata huoneen, jonka terassilta on suora pääsy altaaseen.

Lapsiystävälliset hotellit

Valikoimassamme on tietenkin myös erinomaisia perhehotelleja. Lasten kanssa matkustaville erinomainen vaihtoehto on luksustyylinen Top Selection -hotellimme Minoa Palace Resort. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla lähellä rantaa, ja siellä on kylpylä sekä lastenallas. Myös huoneistohotelleissamme on monia lapsiperheille sopivia vaihtoehtoja, kuten Majestic.

Hanian kaupunki

Hanian kaupungissa on 70 000 asukasta, ja se on Kreetan toiseksi suurin kaupunki. Lomalaisia sinne houkuttelee ennen kaikkea kaupungin hyvin säilynyt vanha osa kapeine kujineen ja viehättävine toriaukioineen. Kaupungissa on tarjolla sekä kulttuuria että historiaa. Kauniin sataman ympäristössä on paljon hyväkuntoisia rakennuksia sekä venetsialaiselta että turkkilaiselta ajalta. Satamassa on vilinää ja vilskettä aamusta iltaan, ja korkeasesongin aikaan voi syntyä tungoksia. Kaupungin keskellä sijaitsevaan kauppahalliin kannattaa ehdottomasti poiketa nauttimaan tunnelmasta sekä hedelmien, vihannesten, hunajan, yrttien ja kukkien tuoksusta. Hanian kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Valikoimassa on kaikkea kivoista pikkuputiikeista suurempiin, tunnettuihin kauppaketjuihin. Täältä löydät taatusti kotiinviemisiä!

Hyvä tietää
 • Sunprime Hotels -hotelli
 • Perhehotelleja
 • Luksushotelleja
 • Rantahotelleja
 • Kilometrien pituisia rantoja
 • Paljon ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Platanias

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Kymmenen kilometrin pituinen hiekka- ja soraranta reunustaa koko Hanian rannikkoa. Plataniaksen ympäristössä on suurimmaksi osaksi hiekkarantaa, mutta joissakin kohdissa rantaa on kalkkikivilaattoja. Plataniaksen sataman ympärillä voi harrastaa vesiurheilulajeja, esimerkiksi ajaa vesiskootterilla tai kokeilla parasailingiä. Rannalta voi myös vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Plataniaksen ranta

Plataniaksessa on upea hiekkaranta, joka ei kuitenkaan ole kovin lapsiystävällinen. Ranta muuttuu kapeammaksi ja kivisemmäksi parinsadan metrin päässä vapaa-ajan satamasta länteen. Jos haluat tutustua vedenalaiseen elämään, kivisempi rantaosuus soveltuu snorklaamiseen. Rauhallisempi ranta-alue on noin kilometrin päässä lännessä, Jordanosjoen suulla. Joinakin kesä- ja heinäkuun iltoina siellä voi nähdä merikilpikonnien munivan munia, jotka kuoriutuvat heinä-elokuun vaihteessa.

Chrissi Akti

Noin kilometrin päässä Nea Chorasta sijaitsevalla "Kultaisella rannalla" hiekka on hienolaatuista ja pohja hieman kivinen. Ranta on melko matala ja lapsiystävällinen, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Chrissi Aktin rannalla käy enimmäkseen pohjoismaisia vieraita lähihotelleista. Rannalla on yksinkertaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kevyitä aterioita ja kylmää juotavaa.

Falassarna

Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

Elafonissi

Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

Marathi

Marathin pienelle, Soúdanlahden pohjoispuolella sijaitsevalle uimapoukamalle kannatta matkustaa erityisesti silloin, kun pohjoisrannikon rantoja koettelee kova aallokko. Pienen, lapsiystävällisen rannan lähellä on tavernoja ja pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella on läheisen Naton tukikohdan upseereiden uimakerho.

Preveli

Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Plataniakseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Plataniakseen voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

Lento laskeutuu Hanian kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Plataniaksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 50 min (n. 30 km) sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joskus lentokenttäbussi kiertää Agia Marinan kautta ja silloin matka ensimmäisille hotelleille kestää noin 1 h 10 min. Lentokenttäkuljetuksen tarkka reitti riippuu paikallisista olosuhteista ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Easy Travel

Jos asut Sunprime Platanias Beach -hotellissa ja lennät Sunclass Airlinesilla, sisältyy hintaan Easy Travel, joka tarkoittaa muun muassa 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys paluulennolle on mahdollista tehdä jo hotellissa. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset suoraa reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Plataniaksen toriaukion ympäristössä on paljon ravintoloita ja tavernoja. Hanian kaupungissa on noin sata erilaista ravintolaa ja tavernaa, joista monet sijaitsevat sataman tuntumassa.

Hanian ravintolat

Koko Hanian alueella on varmastikin yli tuhat ruokapaikkaa. Souvlatsidikoista saa täytettyjä pitaleipiä, merenrannan tavernoista kalaruokia ja vuoriston hurmaavista pikkuravintoloista tsigariasto-lammaspataa. Hanian kaupungin vanhassa osassa, venetsialaisen sataman ympärillä, on monia viihtyisiä ja kiinnostavia ruokapaikkoja.

Olut ja viini

Olut on kreikaksi "bira", ja Kreetalta saa useita tunnettuja olutmerkkejä. Kreetalla tuotetaan monia hyviä valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista on retsina, jossa on viinitynnyristä peräisin oleva pihkamainen maku. Valkoviini on kreikaksi "lefko krasi" ja punaviini "kokkino krasi".

Souvlatsidiko-baarit

Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

Estiatoriot

Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

Psistariat

Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

Mezedopoliot

Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

Tavernat

Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.
Plataniaksessa on vilkas yöelämä erityisesti kesäisin, jolloin monet yökerhot ovat avoinna. Keväisin ja syksyisin yöelämä sen sijaan keskittyy enemmän Hanian kaupunkiin.

Hanian kaupungin vilkas yöelämä

Hanian kaupungin yöelämä on käynnissä vuorokauden ympäri heinä-elokuussa. Yökerhoihin mennään vasta keskiyön tienoilla, ja juhlinta jatkuu vähintään aamuviiteen. Venetsialaisen sataman ympäristössä on paljon kahviloita, baareja ja yökerhoja. Myös Plataniaksessa on joillakin suosituilla rantaosuuksilla paljon trendikkäitä rantaklubeja, joissa käy enimmäkseen parikymppisiä kreikkalaisia. Klubeilla soitetaan sekä ulkomaista että kreikkalaista musiikkia.
Ostokset
Plataniaksessa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on paljon erilaisia liikkeitä, matkamuistomyymälöitä, kukka- ja ruokakauppoja sekä apteekkeja. Jos haluat vielä enemmän vaihtoehtoja, voit vierailla Hanian kaupungissa.

Hanian kaupunki

Hanian kaupunki on tunnettu hyvistä ostospaikoistaan. Matkamuistoiksi ja tuliaisiksi voit ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, kankaita, keramiikkaa, mausteita, oliiviöljyä, hopea- ja kultakoruja sekä musiikkia. Kauppoja on joka puolella, joten voit vain kävellä ympäriinsä, kunnes löydät mieleisesi. Kalliimpia merkkikauppoja ja kansainvälisiä ketjuliikkeitä on Andrea Papandreou- ja Tzanakaki-kaduilla. Kultaa ostaessa kannattaa tinkiä reilusti, jolloin hinta voi laskea jopa kolmanneksella. Huomioi, että myytävä kulta on yleensä 14 karaatin kultaa. Hopeaa myydään lähes jokaisessa matkamuistomyymälässä.

Musiikki

Kreikassa on kukoistava musiikkiteollisuus, joten musiikkiäänitteet voivat myös olla hauska tuliainen. Voit ostaa esimerkiksi perinteistä buzukimusiikkia, rebetikoa, kreetalaista kansanmusiikkia tai modernia kreikkalaista musiikkia.

Hanian kauppahalli

Kauppahallissa myydään kalaa, lihaa, vihanneksia ja hedelmiä. Lisäksi siellä on leipomo, apteekki ja maustekauppoja.

Kortilla maksaminen

Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.

Markkinat

Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Plataniaksessa ja Agia Marinassa minigolf sekä vesiurheilulajit ovat suosittua ajanvietettä, ja Kato Daratsossa on keilahalli. Hanian kaupungissa voit kokeilla sukellusta, huonepakopelejä, minigolfia ja kartingia. Soúdassa on keilahalli sekä elokuvateatteri.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa. Haniassa on myös Golden Fun Bowling -keilahalli, jossa on aktiviteetteja koko perheelle. Kysy oppailtamme aukioloaikoja ja vinkkejä.

Vuoristovaellus

Kreetan saaren muodostaa käytännössä yksi pitkä, itä-länsisuuntainen vuorijono. Luonnosta nauttiakseen ei tarvitse usein mennä kauaskaan. Todelliset vuoristovaeltajat lähtevät kuitenkin yleensä Omalosin tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto näyttää kenties upeimman puolensa keväällä, jolloin villi kasvillisuus on vehreimmillään. Yksi vaellusreiteistä vie Therisson kauniiseen vuoristokylään. Reitti seuraa puroa, joka kiemurtelee rotkon pohjalla. Suuria plataanipuita kasvaa kaikkialla. Kun lähdet aikaisella aamubussilla Hanian kaupungista, saavut noin 40 minuutin kuluttua perille kylään. Poikkea halutessasi kahvitauolle johonkin paikalliseen tavernaan. Aloita sen jälkeen vaellusretkesi vuorijonon ylitse kohti lännessä sijaitsevaa Mesklan kylää. Matkan varrella voit syödä lounasta Zouvran kylässä.

Maastopyöräily

Läntistä Kreetaa hallitsee Lefká Órin vuoristoketju eli "valkoiset vuoret". Vuorten huipuilla onkin lunta jopa kesäkuussa! Omalosin tasanko on suosittujen maastopyöräretkien lähtöpaikka.

Sukellus

Noin viisi vuotta sitten Kreikan viranomaiset lievensivät aiemmin vallinnutta tiukkaa laitesukelluskieltoa. Ankara suhtautuminen johtui siitä, että Kreikan alueen merenpohjassa on arkeologisia aarteita lähes kaikkialla. Nyt joillekin sukelluskeskuksille on annettu lupa järjestää sukellusta valikoiduissa paikoissa.

Yksi sukelluspaikoista sijaitsee Theodoroun saaren edustalla. Siellä saa sukeltaa alueella, jonne saksalainen Messerschmitt-kone putosi Kreetan taistelun aikaan vuonna 1941.

Snorklaus

Kreetaa ympäröivä merenalainen elämä on kärsinyt jonkin verran vahinkoja, koska aiemmin alueella kalastettiin dynamiitilla. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, voit snorklata paikoissa, joissa on kiviä ja pohjakasvillisuutta. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi:

• Afratan lahti, joka sijaitsee niemellä Kolimbarin edustalla
• Plataniaksen vapaa-ajansataman länsipuolella oleva kiviriutta
• Falassarnan edustalla oleva kiviriutta
• Gramvoussan edustalla oleva kiviriutta

Knossos

Siitä lähtien, kun Knossos kaivettiin esiin Arthur Evansin johdolla 1900-luvun alkupuoliskolla, se on ollut yksi Kreetan suosituimmista nähtävyyksistä. Minolaishallitsijoiden muinainen kesäpalatsi sijaitsee Iraklionin ulkopuolella, noin 140 kilometriä Haniasta itään. Museossa on kaivauksista löytyneitä esineitä ja seinämaalauksia. Knossoksessa voit vierailla myös järjestetyllä retkellä, ja nähtävyyteen kannattaakin tutustua oppaan seurassa.

Akrotirin luonnonsuojelualue

Akrotirin luonnonsuojelualue sijaitsee Hanian itäpuolella, ja erityisesti keväisin siellä on runsas kasvillisuus ja linnusto. Niemen kaksi tunnetuinta nähtävyyttä ovat Agia Triadan ja Gouverneton luostarit. Gouvernetosta lähtee viiden kilometrin kivipolku Moni Katholikon autioluostarille.

Arkadin luostari

Arkadin upealla luostarilla oli tärkeä merkitys Kreetan vapaustaistelussa ottomaaneja vastaan. Täällä on kaunis ikonikokoelma ja alkuperäinen 1500-luvun julkisivu.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

Paikallisbussit

Plataniaksesta kulkee rannikkoa pitkin paikallisbusseja Hanian kaupunkiin. Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin, ja bussit liikennöivät useimpien kylien ja kaupunkien välillä. Lippuja voi ostaa bussiaseman lipunmyyntipisteestä.

Polkupyörän tai mopon vuokraus

Voit vuokrata myös polkupyörän tai mopon.

Taksi

Taksiasema sijaitsee Plataniaksen torilla. Taksin saa yleensä helposti hotellien ja Hanian kaupungin väliselle matkalle. Taksit ovat suhteellisen edullisia, mutta hinnasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen taksiin nousemista.

Bussit

Kysy aina, minne bussi on menossa! Busseja ei ole numeroitu, mutta parhaassa tapauksessa ikkunassa on kyltti, joka kertoo bussin määränpään. KTEL:n paikallisbusseilla pääset yleensä kaikkialle saarelle. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa, ja sieltä voit ostaa bussilippuja etukäteen. Lippuja myydään myös joissakin kioskeissa ja minimarketeissa, mistä ne saattavat ilmoittaa kyltillä. Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja, joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

Paikallisbussit

Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät Hanian 1866-aukiolla, ja niiden pääteasema on Panorama-hotellilla Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät markkina-aukiolla. Busseja kulkee melko usein, noin puolen tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit

Vihreiden kaukoliikennebussien pääteasema on Hanian bussiasemalla. Plataniaksesta ja Agia Marinasta busseja lähtee melko usein, noin puolen tunnin välein. Bussilla pääset kaikkiin Kreetan suurempiin kohteisiin ja kaupunkeihin, mutta busseja ei kulje kovin usein.

Taksi

Taksiasema sijaitsee 1866-aukiolla, ja siellä on usein takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole aseman lähellä, voit tietenkin myös viittoa taksille kadulla. Taksi on hyvä vaihtoehto bussille, jos seurueessa on 3–4 matkustajaa. Taksinkuljettajien on käytettävä taksamittaria, ja kaupungin sisä- ja ulkopuolelle on eri taksoja. Keskiyön jälkeen hinnat tuplaantuvat. Sovi hinnasta ja juomarahasta etukäteen, kun otat taksin pidemmälle matkalle. Osa taksikuskeista on omistautunut retkimatkojen ajamiseen. Retket voivat kestää parista tunnista koko päivään.

Polkupyörä ja mopo

Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja Hanian rannikon muihin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on. Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit käyvät yleisesti (ei Diners).

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Lisätiedot

Hanian rannikkoa myötäilee vilkkaasti liikennöity läpikulkutie. Mikäli asut tien eteläpuolella olevassa hotellissa, joudut ylittämään tämän vilkasliikenteisen kadun rannalle mennessäsi. Ajoittain saattaa olla hyttysiä. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla, joten veden lämpötila saattaa vaihdella.
Lasten kanssa matkustaminen
Monet matkustavat Kreetalle lasten kanssa – ja palaavat yhä uudelleen. Tärkeää on valita lapsiystävällinen hotelli, joka soveltuu perheloman viettoon. Loppu sujuukin kuin itsestään jännittävien retkien, maukkaan ruuan ja rantaelämän merkeissä.

Leikkipaikat

Osa leikkipaikoista on julkisia, mutta yleensä hotelleilla ja ravintoloilla on omat leikkipaikkansa asiakkaiden lapsille. Huomaa, että leikkipaikat eivät ole samaa tasoa kuin Suomessa.

Syöttötuolit ja turvaistuimet

Niissä ravintoloissa, joissa lapset on muutenkin huomioitu leikkipaikan ja lastenmenun muodossa, on usein myös syöttötuoleja. Suurimmilla autovuokraamoilla on lasten turvaistuimia, jotka sisältyvät usein hintaan. Varmista hyvissä ajoin, että saat autoon turvaistuimen lapselle. Huomaa, että istuimet ovat usein yksinkertaisempaa mallia, jossa ei ole viisipistevöitä. Lasten istuinkorokkeita ei ole saatavilla.

Lastenvaunut

Hanian alue ei sovellu erityisen hyvin lastenvaunujen kanssa liikkumiseen. Lastenvaunut ovat silti tarpeelliset matkalla esimerkiksi siksi, että ravintoloissa lapsi voi istua vaunuissa, jos syöttötuoleja ei ole. Kokoontaitettavat lastenvaunut ovat kätevimmät matkalla.

Ostokset lapsille

Haniassa ja Plataniaksessa on joitakin kauppoja, joissa myydään leluja. Hyvinvarusteltujen kauppojen valikoima on suunnilleen samanlainen kuin Suomessa.

Lastenruoka ja vaipat

Lastenruokaa ja vaippoja saa supermarketeista ja apteekeista.

Ravintolaruoka

Nälän yllättäessä souvlaki-baarit ovat mainio vaihtoehto myös lapsille. Niissä tarjoillaan erilaisia grillivartaita eli souvlakia pitaleivällä tai ilman, giroa eli kebabia ja kalamakia tai zitaa eli pieniä käsin syötäviä vartaita. Monien ravintoloiden ruokalistoilla on myös grillattua kanaa ja muita grilliruokia. Turisteille suunnatuista tavernoista saa amerikkalaistyyppistä pizzaa. Aidoissa paikallisissa tavernoissa ei ole lastenannoksia, mutta nirsommillekin lapsille on monia maistuvia vaihtoehtoja, kuten lihapullat, tsatsiki, ranskalaiset, pastitsio eli makaronilaatikko, spagetti ja jauhelihakastike sekä täytetyt tomaatit. Tarjolla voi myös olla kreetalaista pilahvia eli riisiruokaa, johon tulee lammasta tai kanaa. Kreetalla pilahvia sekoitetaan usein lapsille jogurttiin tai tsatsikiin.

Vesipuisto

Limnoupoliksen vesipuistossa on sekä vesiliukumäkiä isommille lapsille että suuri lastenallas pienimmille. Alle neljävuotiaat eivät saa laskea vesiliukumäessä. Limnoupolis sijaitsee 7,5 kilometrin päässä Haniasta etelään, korkeasesongin aikaan sinne pääsee bussilla.
Retket
Elafonissi
Elafonissi
Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja
Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja
Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Boat trip daily
Boat trip daily
Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät.
Lisätietoa retkestä
Jeepsafari - White Mountain
Jeepsafari - White Mountain
Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Samarian rotko
Samarian rotko
Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari - auringonlasku
Jeeppisafari - auringonlasku
Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
Lisätietoa retkestä
Kippis Kreetalle
Kippis Kreetalle
Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
Lisätietoa retkestä
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
Lisätietoa retkestä

hintaesimerkkejä - platanias

Tee matkahaku – Hanian rannikko, Platanias
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.