Matkat – Hanian rannikko, Platanias

  Platanias on yksi Hanian rannikon kauniista rantakohteista, joka soveltuu erinomaisesti perheloman viettoon. Jos matkustat aikuisessa seurassa, suosittelemme Sunprime Platanias Beach -hotellia.
  Platanias on Hanian rannikon rantakohteista suurin, jossa voit viettää aktiivisen ja vilkkaan loman. Keskustassa on paljon ravintoloita, iltaelämää ja kauppoja. Kymmenen kilometrin pituinen kaunis ranta on välillä valkohiekkainen, välillä punainen, joistakin kohdista matala, ja joissakin kohdissa aallot ovat korkeampia. Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit valita useasta viihtyisästä hotellista, joista useimmat sijaitsevat aivan rannalla. Hanian rannikkoa reunustavat vehreät kukkulat, jotka vaihtuvat sisempänä saarella korkeisiin vuoriin. Vaeltaminen ja pyöräily vuorilla ovat suosittua ajanvietettä, ja välillä voit pysähtyä johonkin oliivilehtojen ympäröimistä pikkukylistä syömään lounasta.

  Asu mukavasti

  Kreetan Sunprime-hotellimme Sunprime Platanias Beach soveltuu täydellisesti ilman lapsia matkustaville aikuisille. Hotelli sijaitsee rannalla ja kävelymatkan päässä Plataniaksen keskustasta. Täällä voit viettää lomaasi mukavissa maisemissa, nauttia kylpylän palveluista, käydä kuntosalilla, ruokailla hotellin ravintolassa ja auringonlaskun aikaan voit siemailla raikastavan drinkin omassa rantabaarissa. Jos haluat hemmotella itseäsi hieman lisää, voit varata huoneen, jonka terassilta on suora pääsy altaaseen.

  Lapsiystävälliset hotellit

  Valikoimassamme on tietenkin myös erinomaisia perhehotelleja. Lasten kanssa matkustaville erinomainen vaihtoehto on luksustyylinen Top Selection -hotellimme Minoa Palace Resort. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla lähellä rantaa, ja siellä on kylpylä sekä lastenallas. Myös huoneistohotelleissamme on monia lapsiperheille sopivia vaihtoehtoja, kuten Majestic.

  Hanian kaupunki

  Hanian kaupungissa on 70 000 asukasta, ja se on Kreetan toiseksi suurin kaupunki. Lomalaisia sinne houkuttelee ennen kaikkea kaupungin hyvin säilynyt vanha osa kapeine kujineen ja viehättävine toriaukioineen. Kaupungissa on tarjolla sekä kulttuuria että historiaa. Kauniin sataman ympäristössä on paljon hyväkuntoisia rakennuksia sekä venetsialaiselta että turkkilaiselta ajalta. Satamassa on vilinää ja vilskettä aamusta iltaan, ja korkeasesongin aikaan voi syntyä tungoksia. Kaupungin keskellä sijaitsevaan kauppahalliin kannattaa ehdottomasti poiketa nauttimaan tunnelmasta sekä hedelmien, vihannesten, hunajan, yrttien ja kukkien tuoksusta. Hanian kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Valikoimassa on kaikkea kivoista pikkuputiikeista suurempiin, tunnettuihin kauppaketjuihin. Täältä löydät taatusti kotiinviemisiä!
  Hyvä tietää
  • Sunprime Hotels -hotelli
  • Perhehotelleja
  • Luksushotelleja
  • Rantahotelleja
  • Kilometrien pituisia rantoja
  • Paljon ravintoloita
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Platanias

  Rannat
  Kymmenen kilometrin pituinen hiekka- ja soraranta reunustaa koko Hanian rannikkoa. Plataniaksen ympäristössä on suurimmaksi osaksi hiekkarantaa, mutta joissakin kohdissa rantaa on kalkkikivilaattoja. Plataniaksen sataman ympärillä voi harrastaa vesiurheilulajeja, esimerkiksi ajaa vesiskootterilla tai kokeilla parasailingiä. Rannalta voi myös vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

  Plataniaksen ranta

  Plataniaksessa on upea hiekkaranta, joka ei kuitenkaan ole kovin lapsiystävällinen. Ranta muuttuu kapeammaksi ja kivisemmäksi parinsadan metrin päässä satamasta länteen. Jos haluat tutustua vedenalaiseen elämään, kivisempi rantaosuus soveltuu snorklaamiseen. Rauhallisempi ranta-alue on noin kilometrin päässä lännessä, Rema Keritis -joen suulla. Joinakin kesä- ja heinäkuun iltoina siellä voi nähdä merikilpikonnien munivan munia, jotka kuoriutuvat heinä-elokuun vaihteessa.
  Lue lisää Kreetan rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Plataniaksen toriaukion ympäristössä on paljon ravintoloita ja tavernoja. Hanian kaupungissa on noin sata erilaista ravintolaa ja tavernaa, joista monet sijaitsevat sataman tuntumassa.
  Plataniaksessa on runsaasti pubeja, baareja ja tanssipaikkoja. Kesäisin myös monet yökerhot ovat avoinna. Keväisin ja syksyisin yöelämä sen sijaan keskittyy enemmän Hanian kaupunkiin.
  Ostokset
  Plataniaksessa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on paljon erilaisia liikkeitä, matkamuistomyymälöitä, kukka- ja ruokakauppoja sekä apteekkeja. Jos haluat vielä enemmän vaihtoehtoja, voit vierailla Hanian kaupungissa.

  Hanian kaupunki

  Hanian kaupunki on tunnettu hyvistä ostospaikoistaan. Matkamuistoiksi ja tuliaisiksi voit ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, kankaita, keramiikkaa, mausteita, oliiviöljyä, hopea- ja kultakoruja sekä musiikkia. Kauppoja on joka puolella, joten voit vain kävellä ympäriinsä, kunnes löydät mieleisesi. Kalliimpia merkkikauppoja ja kansainvälisiä ketjuliikkeitä on Andrea Papandreou- ja Tzanakaki-kaduilla. Kultaa ostaessa kannattaa tinkiä reilusti, jolloin hinta voi laskea jopa kolmanneksella. Huomioi, että myytävä kulta on yleensä 14 karaatin kultaa. Hopeaa myydään lähes jokaisessa matkamuistomyymälässä.

  Hanian kauppahalli

  Kauppahallissa myydään kalaa, lihaa, vihanneksia ja hedelmiä. Lisäksi siellä on leipomo, apteekki ja maustekauppoja.
  Liikunta ja treeni
  Plataniaksessa on mahdollista viettää aktiivista lomaa treenaten. Plataniaksen satamassa on tarjolla erilaisia vesiurheilulajeja. Voit lähteä nauttimaan vedenalaisesta kauneudesta ja rauhasta snorklaten tai sukeltaen ja jos taas pysyttelet mieluummin kuivalla maalla, voit lähteä vaeltamaan tai pyöräilemään.

  Maastopyöräily ja pyöräily

  Pyöräily maanteitä pitkin tai maastossa on mainio tapa tutustua lähemmin Plataniakseen ja saaren muihin osiin. Hos Hellas Bike vuokraa pyöriä sekä järjestää erilaisia pyöräretkiä.

  Sukellus ja snorklaus

  Kreetalla on erinomaiset mahdollisuudet sukeltaa, joten käytä tilaisuus hyväksesi. Katso lisätiedot sukelluskursseista, varusteiden vuokraamisesta, sukellusretkistä ja snorklauksesta täältä.

  Vaellus

  Hyviä vaellusreittejä on suuressa osassa Kreetaa. Plataniaksesta voit vaeltaa esimerkiksi Drakianaan, ja lyhyen automatkan päässä on lisää mainioita reittejä. Akrotirin alue on varmasti luonnonystävien mieleen ja täällä on myös hyviä vaellusreittejä.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Plataniaksessa ja Agia Marinassa minigolf on suosittua ajanvietettä, ja Kato Daratsossa on keilahalli. Hanian kaupungissa voit kokeilla huonepakopelejä, minigolfia ja kartingia. Soúdassa on keilahalli sekä elokuvateatteri.
  Lähellä sijaitseva Hanian kaupunki on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde. Kaupunki on saaren toiseksi suurin, ja erityisesti hyvin säilynyt vanhakaupunki houkuttelee turisteja tunnelmallisine kujineen ja viehättävine toreineen. Täällä on sekä kulttuuria että historiaa. Kauniin sataman ympäristössä on useita hyväkuntoisia rakennuksia Venetsian ja Turkin aikakausilta.
  Retket
  Elafonissi
  Elafonissi
  Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
  Jeeppisafari - Kreetan viinin ja oliivien salaisuus
  Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla.
  Lisätietoa retkestä
  Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
  Balos "The Blue Lagoon" & Gramvoussa
  Kokopäiväretki Balos-laguunin ihanalle rannalle, jossa vesi on turkoosinsinistä, ja Gramvoussan saarelle. Meri, vuoret ja laguunin kristallinkirkas vesi säilyvät muistoissa pitkään! Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeepsafari - White Mountain
  Jeepsafari - White Mountain
  Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Samarian rotko
  Samarian rotko
  Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Kevyt aamiainen sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Kippis Kreetalle
  Kippis Kreetalle
  Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - auringonlasku
  Jeeppisafari - auringonlasku
  Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
  Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
  Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
  Lisätietoa retkestä
  Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
  Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
  Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
  Lisätietoa retkestä
  Vedenalainen Kreeta
  Vedenalainen Kreeta
  Ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä tutustumaan Kreetan kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan ja samalla kokea yksi etelärannikon kauneimmista lahdista. Ruoka ja juoma eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Paikallisbussit kulkevat Plataniaksesta rannikkoa pitkin Hanian kaupunkiin. Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin, ja taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista. Bussit kulkevat useimpiin kyliin ja kaupunkeihin. Taksiasema sijaitsee Plataniaksen torin laidalla, ja taksilla on kätevä liikkua hotellista Hanian kaupunkiin. Hinnasta kannattaa sopia ennen taksimatkan alkua. Voit myös vuokrata polkupyörän tai mopon.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Majoitusvero Kreikassa

  Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

  Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

  1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
  5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on. Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit käyvät yleisesti (ei Diners).

  Aikaero

  Sama aika kuin Suomessa.

  Sähkö

  220 V.

  Kieli

  Kreikassa: Kreikka
  Albaniassa: Albania
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

  Näin matkustat tänne

  Plataniakseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

  Plataniakseen voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

  Lento laskeutuu Hanian kentälle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Plataniaksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 50 min (n. 30 km) sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joskus lentokenttäbussi kiertää Agia Marinan kautta ja silloin matka ensimmäisille hotelleille kestää noin 1 h 10 min. Lentokenttäkuljetuksen tarkka reitti riippuu paikallisista olosuhteista ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

  Easy Travel

  Jos asut Sunprime Platanias Beach -hotellissa ja lennät Sunclass Airlinesilla, sisältyy hintaan Easy Travel, joka tarkoittaa muun muassa 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys paluulennolle on mahdollista tehdä jo hotellissa. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset suoraa reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
  Sää
  • tammikuu
  16°9°
  3
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  16°9°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  17°10°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°12°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  23°15°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  27°19°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  29°22°
  12
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  29°22°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  25°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  27°19°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°17°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  21°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  18°11°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  17°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä

  hintaesimerkkejä - platanias

  Tee matkahaku – Hanian rannikko, Platanias
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.