Matkat – Hanian rannikko, Platanias

  Platanias on yksi Hanian rannikon kauniista rantakohteista, joka soveltuu erinomaisesti perheloman viettoon. Jos matkustat aikuisessa seurassa, suosittelemme Sunprime Platanias Beach -hotellia.

  Platanias on Hanian rannikon rantakohteista suurin, jossa voit viettää aktiivisen ja vilkkaan loman. Keskustassa on paljon ravintoloita, iltaelämää ja kauppoja. Kymmenen kilometrin pituinen kaunis ranta on välillä valkohiekkainen, välillä punainen, joistakin kohdista matala, ja joissakin kohdissa aallot ovat korkeampia. Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit valita useasta viihtyisästä hotellista, joista useimmat sijaitsevat aivan rannalla. Hanian rannikkoa reunustavat vehreät kukkulat, jotka vaihtuvat sisempänä saarella korkeisiin vuoriin. Vaeltaminen ja pyöräily vuorilla ovat suosittua ajanvietettä, ja välillä voit pysähtyä johonkin oliivilehtojen ympäröimistä pikkukylistä syömään lounasta.

  Asu mukavasti

  Kreetan Sunprime-hotellimme Sunprime Platanias Beach soveltuu täydellisesti ilman lapsia matkustaville aikuisille. Hotelli sijaitsee rannalla ja kävelymatkan päässä Plataniaksen keskustasta. Täällä voit viettää lomaasi mukavissa maisemissa, nauttia kylpylän palveluista, käydä kuntosalilla, ruokailla hotellin ravintolassa ja auringonlaskun aikaan voit siemailla raikastavan drinkin omassa rantabaarissa. Jos haluat hemmotella itseäsi hieman lisää, voit varata huoneen, jonka terassilta on suora pääsy altaaseen.

  Lapsiystävälliset hotellit

  Valikoimassamme on tietenkin myös erinomaisia perhehotelleja. Lasten kanssa matkustaville erinomainen vaihtoehto on luksustyylinen Top Selection -hotellimme Minoa Palace Resort. Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla lähellä rantaa, ja siellä on kylpylä sekä lastenallas. Myös huoneistohotelleissamme on monia lapsiperheille sopivia vaihtoehtoja, kuten Majestic.

  Hanian kaupunki

  Hanian kaupungissa on 70 000 asukasta, ja se on Kreetan toiseksi suurin kaupunki. Lomalaisia sinne houkuttelee ennen kaikkea kaupungin hyvin säilynyt vanha osa kapeine kujineen ja viehättävine toriaukioineen. Kaupungissa on tarjolla sekä kulttuuria että historiaa. Kauniin sataman ympäristössä on paljon hyväkuntoisia rakennuksia sekä venetsialaiselta että turkkilaiselta ajalta. Satamassa on vilinää ja vilskettä aamusta iltaan, ja korkeasesongin aikaan voi syntyä tungoksia. Kaupungin keskellä sijaitsevaan kauppahalliin kannattaa ehdottomasti poiketa nauttimaan tunnelmasta sekä hedelmien, vihannesten, hunajan, yrttien ja kukkien tuoksusta. Hanian kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Valikoimassa on kaikkea kivoista pikkuputiikeista suurempiin, tunnettuihin kauppaketjuihin. Täältä löydät taatusti kotiinviemisiä!

  Hyvä tietää
  • Sunprime Hotels -hotelli
  • Perhehotelleja
  • Luksushotelleja
  • Rantahotelleja
  • Kilometrien pituisia rantoja
  • Paljon ravintoloita
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Hanian rannikko, Platanias

  Rannat
  Kymmenen kilometrin pituinen hiekka- ja soraranta reunustaa koko Hanian rannikkoa. Plataniaksen ympäristössä on suurimmaksi osaksi hiekkarantaa, mutta joissakin kohdissa rantaa on kalkkikivilaattoja. Plataniaksen sataman ympärillä voi harrastaa vesiurheilulajeja, esimerkiksi ajaa vesiskootterilla tai kokeilla parasailingiä. Rannalta voi myös vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

  Plataniaksen ranta

  Plataniaksessa on upea hiekkaranta, joka ei kuitenkaan ole kovin lapsiystävällinen. Ranta muuttuu kapeammaksi ja kivisemmäksi parinsadan metrin päässä vapaa-ajan satamasta länteen. Jos haluat tutustua vedenalaiseen elämään, kivisempi rantaosuus soveltuu snorklaamiseen. Rauhallisempi ranta-alue on noin kilometrin päässä lännessä, Jordanosjoen suulla. Joinakin kesä- ja heinäkuun iltoina siellä voi nähdä merikilpikonnien munivan munia, jotka kuoriutuvat heinä-elokuun vaihteessa.

  Chrissi Akti

  Noin kilometrin päässä Nea Chorasta sijaitsevalla "Kultaisella rannalla" hiekka on hienolaatuista ja pohja hieman kivinen. Ranta on melko matala ja lapsiystävällinen, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Chrissi Aktin rannalla käy enimmäkseen pohjoismaisia vieraita lähihotelleista. Rannalla on yksinkertaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kevyitä aterioita ja kylmää juotavaa.

  Falassarna

  Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

  Elafonissi

  Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

  Marathi

  Marathin pienelle, Soúdanlahden pohjoispuolella sijaitsevalle uimapoukamalle kannatta matkustaa erityisesti silloin, kun pohjoisrannikon rantoja koettelee kova aallokko. Pienen, lapsiystävällisen rannan lähellä on tavernoja ja pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella on läheisen Naton tukikohdan upseereiden uimakerho.

  Preveli

  Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Plataniaksen toriaukion ympäristössä on paljon ravintoloita ja tavernoja. Hanian kaupungissa on noin sata erilaista ravintolaa ja tavernaa, joista monet sijaitsevat sataman tuntumassa.

  Hanian ravintolat

  Koko Hanian alueella on varmastikin yli tuhat ruokapaikkaa. Souvlatsidikoista saa täytettyjä pitaleipiä, merenrannan tavernoista kalaruokia ja vuoriston hurmaavista pikkuravintoloista tsigariasto-lammaspataa. Hanian kaupungin vanhassa osassa, venetsialaisen sataman ympärillä, on monia viihtyisiä ja kiinnostavia ruokapaikkoja.

  Kreetan maut

  Kreetalaiset ovat täysin oikeutetusti ylpeitä oman saarensa tuotteista, joiden valikoima vaihtelee sesongin mukaan, mutta maisteltavaa löytyy aina. Saaren omasta oliiviöljystä on olemassa lukuisia variantteja, ja näitä on yleensä mahdollista maistella kaupoissa ja markkinoilla.

  Olut ja viini

  Olut on kreikaksi "bira", ja Kreetalta saa useita tunnettuja olutmerkkejä. Kreetalla tuotetaan monia hyviä valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista on retsina, jossa on viinitynnyristä peräisin oleva pihkamainen maku. Valkoviini on kreikaksi "lefko krasi" ja punaviini "kokkino krasi".

  Souvlatsidiko-baarit

  Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

  Estiatoriot

  Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

  Psistariat

  Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

  Mezedopoliot

  Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

  Tavernat

  Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.
  Plataniaksessa on vilkas yöelämä erityisesti kesäisin, jolloin monet yökerhot ovat avoinna. Keväisin ja syksyisin yöelämä sen sijaan keskittyy enemmän Hanian kaupunkiin.

  Hanian kaupungin vilkas yöelämä

  Hanian kaupungin yöelämä on käynnissä vuorokauden ympäri heinä-elokuussa. Yökerhoihin mennään vasta keskiyön tienoilla, ja juhlinta jatkuu vähintään aamuviiteen. Venetsialaisen sataman ympäristössä on paljon kahviloita, baareja ja yökerhoja. Myös Plataniaksessa on joillakin suosituilla rantaosuuksilla paljon trendikkäitä rantaklubeja, joissa käy enimmäkseen parikymppisiä kreikkalaisia. Klubeilla soitetaan sekä ulkomaista että kreikkalaista musiikkia.
  Ostokset
  Plataniaksessa on hyvät ostosmahdollisuudet. Täällä on paljon erilaisia liikkeitä, matkamuistomyymälöitä, kukka- ja ruokakauppoja sekä apteekkeja. Jos haluat vielä enemmän vaihtoehtoja, voit vierailla Hanian kaupungissa.

  Hanian kaupunki

  Hanian kaupunki on tunnettu hyvistä ostospaikoistaan. Matkamuistoiksi ja tuliaisiksi voit ostaa esimerkiksi vaatteita, kenkiä, kankaita, keramiikkaa, mausteita, oliiviöljyä, hopea- ja kultakoruja sekä musiikkia. Kauppoja on joka puolella, joten voit vain kävellä ympäriinsä, kunnes löydät mieleisesi. Kalliimpia merkkikauppoja ja kansainvälisiä ketjuliikkeitä on Andrea Papandreou- ja Tzanakaki-kaduilla. Kultaa ostaessa kannattaa tinkiä reilusti, jolloin hinta voi laskea jopa kolmanneksella. Huomioi, että myytävä kulta on yleensä 14 karaatin kultaa. Hopeaa myydään lähes jokaisessa matkamuistomyymälässä.

  Hanian kauppahalli

  Kauppahallissa myydään kalaa, lihaa, vihanneksia ja hedelmiä. Lisäksi siellä on leipomo, apteekki ja maustekauppoja.

  Kortilla maksaminen

  Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.

  Markkinat

  Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.
  Liikunta ja treeni
  Plataniaksessa on mahdollista viettää aktiivista lomaa treenaten. Plataniaksen satamassa on tarjolla erilaisia vesiurheilulajeja. Voit lähteä nauttimaan vedenalaisesta kauneudesta ja rauhasta snorklaten tai sukeltaen ja jos taas pysyttelet mieluummin kuivalla maalla, voit lähteä vaeltamaan tai pyöräilemään.

  Maastopyöräily ja pyöräily

  Pyöräily maanteitä pitkin tai maastossa on mainio tapa tutustua lähemmin Plataniakseen ja saaren muihin osiin. Hos Hellas Bike vuokraa pyöriä sekä järjestää erilaisia pyöräretkiä.

  Sukellus ja snorklaus

  Kreetalla on erinomaiset mahdollisuudet sukeltaa, joten käytä tilaisuus hyväksesi. Katso lisätiedot sukelluskursseista, varusteiden vuokraamisesta, sukellusretkistä ja snorklauksesta täältä.

  Vaellus

  Hyviä vaellusreittejä on suuressa osassa Kreetaa. Plataniaksesta voit vaeltaa esimerkiksi Drakianaan, ja lyhyen automatkan päässä on lisää mainioita reittejä. Akrotirin alue on varmasti luonnonystävien mieleen ja täällä on myös hyviä vaellusreittejä.

  Urheilua ja liikuntaa Kreetalla

  Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa.
  Vaellus
  Kreetalla kohoaa yksi pitkä vuorijono, joka kulkee saaren länsiosasta itään, joten luonto on täällä aina lähellä. Innokkaimmat vaeltajat suuntaavat ylös Omaloksen tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto on upeimmillaan keväällä, jolloin kasvillisuus on kukoistavimmillaan. Yksi vaellusreitti kulkee ylös viehättävään Therissoksen vuoristokylään, ja tie kulkee rotkon pohjalla kiemurtelevaa puronvartta pitkin. Kaikkialla kasvaa suuria plataanipuita. Liikkeelle kannattaa lähteä aikaisella bussilla Hanian kaupungista. Matka kylään kestää noin 40 minuuttia. Halutessasi voit pitää ensin kahvitauon jossain kylän tavernassa. Lähde sitten vaeltamaan yli vuorenharjanteen ja laskeudu alas lännessä sijaitsevaan Mesklan kylään.
  Maastopyöräily
  Läntisen Kreetan hallitseva vuorijono on nimeltään Lefka Ori eli valkoiset vuoret. Nimi tulee siitä, että vuorenhuipuilla on lunta aina kesäkuuhun saakka. Omaloksen tasangolta lähtevät maastopyöräretket ovat erittäin suosittuja.
  Sukellus
  Aiemmin Kreetalla oli tiukat säännöt laitesukellukselle meressä olevien arkeologisten aarteiden suojelemiseksi. Nykyään joillain auktorisoiduilla sukelluskeskuksilla on lupa järjestää sukellusta määrätyissä paikoissa.

  Yksi sukelluspaikka sijaitsee Thodoroun saaren edustalla. Täällä voi sukeltaa alueella, johon saksalainen Messerschmidt-hävittäjälentokone putosi Kreetan taistelussa vuonna 1941.
  Snorklaus
  Kreetan saarta ympäröivä merenalainen maailma on kärsinyt siitä, että kalastuksessa käytettiin ennen dynamiittia. Erityisen vahingollista se oli kalakannalle. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, snorklaamaan kannattaa lähteä kivipohjaisille rannoille, joissa on kasvillisuutta, kuten esim.

  • Afratan lahti, joka sijaitsee Kolimbarin ulkopuolella olevalla niemellä
  • Kiviriutta Plataniaksen pienvenesataman länsipuolella
  • Falassarnan edustalla olevat kiviriutat
  • Elafonissin edustalla olevat kiviriutat
  • Gramvoussan edustalla olevat kiviriutat
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Plataniaksessa ja Agia Marinassa minigolf on suosittua ajanvietettä, ja Kato Daratsossa on keilahalli. Hanian kaupungissa voit kokeilla huonepakopelejä, minigolfia ja kartingia. Soúdassa on keilahalli sekä elokuvateatteri.

  Aktiviteetit Kreetalla

  Haniassa on myös Golden Fun Bowling -keilahalli, jossa on aktiviteetteja koko perheelle. Kysy oppailtamme aukioloaikoja ja vinkkejä.

  Knossos

  Siitä lähtien, kun Knossos kaivettiin esiin Arthur Evansin johdolla 1900-luvun alkupuoliskolla, se on ollut yksi Kreetan suosituimmista nähtävyyksistä. Minolaishallitsijoiden muinainen kesäpalatsi sijaitsee Iraklionin ulkopuolella, noin 140 kilometriä Haniasta itään. Museossa on kaivauksista löytyneitä esineitä ja seinämaalauksia. Knossoksessa voit vierailla myös järjestetyllä retkellä, ja nähtävyyteen kannattaakin tutustua oppaan seurassa.

  Akrotirin luonnonsuojelualue

  Akrotirin luonnonsuojelualue sijaitsee Hanian itäpuolella, ja erityisesti keväisin siellä on runsas kasvillisuus ja linnusto. Niemen kaksi tunnetuinta nähtävyyttä ovat Agia Triadan ja Gouverneton luostarit. Gouvernetosta lähtee viiden kilometrin kivipolku Moni Katholikon autioluostarille.

  Arkadin luostari

  Arkadin upealla luostarilla oli tärkeä merkitys Kreetan vapaustaistelussa ottomaaneja vastaan. Täällä on kaunis ikonikokoelma ja alkuperäinen 1500-luvun julkisivu.
  Retket
  Elafonissi
  Elafonissi
  Paratiisi Kreetan lounaisosassa - valkoista hiekkaa, kimaltelevan vaalenapunainen vedenraja ja turkoosinsininen meri. Houkutteleva laguuni ja kristallinkirkas vesi - upea paikka nauttia rannasta, uimisesta, rentoutumisesta ja snorklaamisesta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja
  Jeeppisafari ja kreetalaisia makuja
  Lähde mukaan jeeppisafarille, jossa opit lisää oliiveista, viinistä sekä kreetalaisesta ruuasta. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä mukavalle veneretkelle, joka tulee varmasti säilymään mielessäsi pitkään. Ihana puolipäiväretki, jonka aikana pääset nauttimaan auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta Theodorou-saaren edustalla. Paikalliset juomat veneessä sisältyvät.
  Lisätietoa retkestä
  Jeepsafari - White Mountain
  Jeepsafari - White Mountain
  Tervetuloa kokopäiväretkelle Kreetan "Valkoiselle Vuorelle", jossa saaren ainutlaatuinen kulttuuri ja historia yhdistyvät. Lounas ja ruokajuoma sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Samarian rotko
  Samarian rotko
  Mielenkiintoinen, noin 18 kilometriä pitkä vaellus kauniissa ympäristössä, Samarian rotkossa. Kokopäiväretki aamusta iltaan. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - auringonlasku
  Jeeppisafari - auringonlasku
  Aurinko nousee idästä ja värjää taivaan kultaisiin sävyihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aurinko laskee länteen, joten voit nauttia upeasta auringonlaskusta saaren länsipuolella. Viininmaistelu ja pientä syötävää sisältyy hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Kippis Kreetalle
  Kippis Kreetalle
  Lähde mukaan puolipäiväretkelle tutustumaan Kreetan upeisiin maisemiin ja kulttuuriin! Kuulemme myös kreikkalaisten erikoisuuksien, kuten oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.
  Lisätietoa retkestä
  Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
  Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla
  Koe Kreetan kaunis luonto pyörän selästä käsin - upea elämys koko perheelle! Tarjolla on pyöräretkiä eritasoisille pyöräilijöille, sekä puolipäivä- että kokopäiväretkiä.
  Lisätietoa retkestä
  Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
  Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
  Lähde mukaan maistelemaan useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa. Saat maistella erilaisia mezeannoksia ja hintaan sisältyy myös viini, raki ja vesi.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.

  Paikallisbussit

  Plataniaksesta kulkee rannikkoa pitkin paikallisbusseja Hanian kaupunkiin. Paikallinen bussiverkosto toimii hyvin, ja bussit liikennöivät useimpien kylien ja kaupunkien välillä. Lippuja voi ostaa bussiaseman lipunmyyntipisteestä.

  Polkupyörän tai mopon vuokraus

  Voit vuokrata myös polkupyörän tai mopon.

  Taksi

  Taksiasema sijaitsee Plataniaksen torilla. Taksin saa yleensä helposti hotellien ja Hanian kaupungin väliselle matkalle. Taksit ovat suhteellisen edullisia, mutta hinnasta kannattaa sopia kuljettajan kanssa etukäteen ennen taksiin nousemista.

  Bussit

  Kysy aina, minne bussi on menossa! Busseja ei ole numeroitu, mutta parhaassa tapauksessa ikkunassa on kyltti, joka kertoo bussin määränpään. KTEL:n paikallisbusseilla pääset yleensä kaikkialle saarelle. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa, ja sieltä voit ostaa bussilippuja etukäteen. Lippuja myydään myös joissakin kioskeissa ja minimarketeissa, mistä ne saattavat ilmoittaa kyltillä. Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja, joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

  Paikallisbussit

  Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät Hanian 1866-aukiolla, ja niiden pääteasema on Panorama-hotellilla Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät markkina-aukiolla. Busseja kulkee melko usein, noin puolen tunnin välein.

  Kaukoliikenteen bussit

  Vihreiden kaukoliikennebussien pääteasema on Hanian bussiasemalla. Plataniaksesta ja Agia Marinasta busseja lähtee melko usein, noin puolen tunnin välein. Bussilla pääset kaikkiin Kreetan suurempiin kohteisiin ja kaupunkeihin, mutta busseja ei kulje kovin usein.

  Taksi

  Taksiasema sijaitsee 1866-aukiolla, ja siellä on usein takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole aseman lähellä, voit tietenkin myös viittoa taksille kadulla. Taksi on hyvä vaihtoehto bussille, jos seurueessa on 3–4 matkustajaa. Taksinkuljettajien on käytettävä taksamittaria, ja kaupungin sisä- ja ulkopuolelle on eri taksoja. Keskiyön jälkeen hinnat tuplaantuvat. Sovi hinnasta ja juomarahasta etukäteen, kun otat taksin pidemmälle matkalle. Osa taksikuskeista on omistautunut retkimatkojen ajamiseen. Retket voivat kestää parista tunnista koko päivään.

  Polkupyörä ja mopo

  Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja Hanian rannikon muihin kaupunkeihin.
  Lasten kanssa matkustaminen
  Monet matkustavat Kreetalle lasten kanssa – ja palaavat yhä uudelleen. Tärkeää on valita lapsiystävällinen hotelli, joka soveltuu perheloman viettoon. Loppu sujuukin kuin itsestään jännittävien retkien, maukkaan ruuan ja rantaelämän merkeissä.

  Leikkipaikat

  Osa leikkipaikoista on julkisia, mutta yleensä hotelleilla ja ravintoloilla on omat leikkipaikkansa asiakkaiden lapsille. Huomaa, että leikkipaikat eivät ole samaa tasoa kuin Suomessa.

  Syöttötuolit ja turvaistuimet

  Niissä ravintoloissa, joissa lapset on muutenkin huomioitu leikkipaikan ja lastenmenun muodossa, on usein myös syöttötuoleja. Suurimmilla autovuokraamoilla on lasten turvaistuimia, jotka sisältyvät usein hintaan. Varmista hyvissä ajoin, että saat autoon turvaistuimen lapselle. Huomaa, että istuimet ovat usein yksinkertaisempaa mallia, jossa ei ole viisipistevöitä. Lasten istuinkorokkeita ei ole saatavilla.

  Lastenvaunut

  Hanian alue ei sovellu erityisen hyvin lastenvaunujen kanssa liikkumiseen. Lastenvaunut ovat silti tarpeelliset matkalla esimerkiksi siksi, että ravintoloissa lapsi voi istua vaunuissa, jos syöttötuoleja ei ole. Kokoontaitettavat lastenvaunut ovat kätevimmät matkalla.

  Ostokset lapsille

  Haniassa ja Plataniaksessa on joitakin kauppoja, joissa myydään leluja. Hyvinvarusteltujen kauppojen valikoima on suunnilleen samanlainen kuin Suomessa.

  Lastenruoka ja vaipat

  Lastenruokaa ja vaippoja saa supermarketeista ja apteekeista.

  Ravintolaruoka

  Nälän yllättäessä souvlaki-baarit ovat mainio vaihtoehto myös lapsille. Niissä tarjoillaan erilaisia grillivartaita eli souvlakia pitaleivällä tai ilman, giroa eli kebabia ja kalamakia tai zitaa eli pieniä käsin syötäviä vartaita. Monien ravintoloiden ruokalistoilla on myös grillattua kanaa ja muita grilliruokia. Turisteille suunnatuista tavernoista saa amerikkalaistyyppistä pizzaa. Aidoissa paikallisissa tavernoissa ei ole lastenannoksia, mutta nirsommillekin lapsille on monia maistuvia vaihtoehtoja, kuten lihapullat, tsatsiki, ranskalaiset, pastitsio eli makaronilaatikko, spagetti ja jauhelihakastike sekä täytetyt tomaatit. Tarjolla voi myös olla kreetalaista pilahvia eli riisiruokaa, johon tulee lammasta tai kanaa. Kreetalla pilahvia sekoitetaan usein lapsille jogurttiin tai tsatsikiin.

  Vesipuisto

  Limnoupoliksen vesipuistossa on sekä vesiliukumäkiä isommille lapsille että suuri lastenallas pienimmille. Alle neljävuotiaat eivät saa laskea vesiliukumäessä. Limnoupolis sijaitsee 7,5 kilometrin päässä Haniasta etelään, korkeasesongin aikaan sinne pääsee bussilla.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Tavoitat meidät oppaat kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omaan hotelliisi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Kestävä matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla.

  Rokotukset

  Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Majoitusvero Kreikassa

  Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

  Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

  1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
  5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Pankkiautomaatteja on. Tunnetuimmat kansainväliset luottokortit käyvät yleisesti (ei Diners).

  Aikaero

  Sama aika kuin Suomessa.

  Sähkö

  220 V.

  Kieli

  Kreikassa: Kreikka
  Albaniassa: Albania

  Lisätiedot

  Hanian rannikkoa myötäilee vilkkaasti liikennöity läpikulkutie. Mikäli asut tien eteläpuolella olevassa hotellissa, joudut ylittämään tämän vilkasliikenteisen kadun rannalle mennessäsi. Ajoittain saattaa olla hyttysiä. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla, joten veden lämpötila saattaa vaihdella.
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

  Näin matkustat tänne

  Plataniakseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

  Plataniakseen voit matkustaa kesäkaudella myös Tjäreborgin kautta reittilennoilla ja suunnitella itse matkasi pituuden.

  Lento laskeutuu Hanian kentälle.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Plataniaksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta matkavarauksen yhteydessä. Ajoaika Hanian lentokentältä hotelliisi on noin 50 min (n. 30 km) sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Joskus lentokenttäbussi kiertää Agia Marinan kautta ja silloin matka ensimmäisille hotelleille kestää noin 1 h 10 min. Lentokenttäkuljetuksen tarkka reitti riippuu paikallisista olosuhteista ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksesta saat kohteeseen saavuttuasi. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

  Easy Travel

  Jos asut Sunprime Platanias Beach -hotellissa ja lennät Sunclass Airlinesilla, sisältyy hintaan Easy Travel, joka tarkoittaa muun muassa 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys paluulennolle on mahdollista tehdä jo hotellissa. Jos olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset suoraa reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä.
  Sää
  • tammikuu
  16°9°
  3
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  16°9°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  17°10°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°12°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  23°15°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  27°19°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  29°22°
  12
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  29°22°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  25°
  Veden lämpötila
  30
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  27°19°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°17°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  21°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  23
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  18°11°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  17°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä

  hintaesimerkkejä - platanias

  Ohjatut liikuntalomat Plataniaksessa

  Lempeä liikuntaloma Kreetalla

  Lempeä liikuntaloma Kreetalla

  9.–16.6.2022
  Alk. 1 458,-

  Kreeta 9.–16.6.2022

  Tee matkahaku – Hanian rannikko, Platanias
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.