Matkat – Makrigialos

Jos matkustat lasten kanssa, Makrigialos on erinomainen valinta. Täällä on sekä Sunwing Family Resorts -hotelli että ylellisempi Ocean Beach Club Kreeta.
Makrigialos on pikkuinen kreikkalainen kalastajakylä Kreetan kaakkoiskulmassa. Tämä kaunis helmi sopii niin lapsiperheille kuin muillekin, jotka haluavat lomaltaan rauhaa turistialueiden ulkopuolella. Täällä on kilometrin pituinen hiekkaranta, joka kuuluu Kreetan parhaimpiin, pikkuinen satama sekä muutama kreikkalainen taverna ja musiikkipubi, joissa tapaat yhtä monta kreikkalaista kuin turistiakin. Tjäreborgin kautta majoitut omassa hienossa konseptihotellissamme, Sunwing Makrigialos Beach – Kreetan parhaimmassa perhehotellissa!

Sunwing Makrigialos Beach

Lapsiystävällisessä Sunwing Family Resorts -hotellissamme koko perhe nauttii ihanasta lomasta. Täällä on mukavia huoneistoja jopa kuudelle hengelle, tarkkaan suunnitellut ateriapaketit sekä paljon muuta, mikä tekee hotellista sopivan niin pienille kuin isommillekin lapsille: Lollo & Bernie, uimakoulu ja tietenkin lastenmenu, jotta energiaa riittää tanssimiseen, uimiseen ja leikkimiseen.

Ocean Beach Club – Kreeta

Ocean Beach Club – Kreeta -hotellissa voit nauttia lomasta perheesi kanssa yhdellä Kreikan parhaista rannoista. Täällä on hieman enemmän kaikkea: kylpylä, kuntosali, hyvä ruoka ja designhuoneet, jotka henkivät skandinaavista ja välimerellistä tunnelmaa. Hotelli sijaitsee merelle päin ja sillä on oma ranta. Voit myös valita yksityisaltaan ja terassin väliltä. Mikset nauttisi auringosta myös aurinkokannella, josta on näköala merelle? Kaikilla Ocean Beach Clubin vierailla on tietenkin pääsy myös Sunwingin monipuolisiin aktiviteetteihin.

Useita mielenkiintoisia retkiä

Jos haluat enemmän irti lomastasi, voit valita useista retkimahdollisuuksista. Voit mennä bussilla Sitian kaupunkiin, jossa vierailijat aina sanovat viettäneensä pidempään kuin oli tarkoitus. Hieman kauempana, kolmekymmentä kilometriä länteen, sijaitsee Euroopan eteläisin kaupunki Ierapetra, jossa Napoleonin huhutaan yöpyneen vuonna 1798 matkalla Egyptiin.
Hyvä tietää
 • Sunwing Family Resorts -hotelli
 • Ocean Beach Club -hotelli
 • All Inclusive
 • Swim out -hotelleja
 • Upeita hiekkarantoja
 • Paikallisia ravintoloita
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Makrigialos

Rannat
Makrigialoksessa on kilometrin pituinen hiekkaranta, ja "makri gialos" tarkoittaakin juuri pitkää rantaa. Ranta on ehdottomasti alueen kohokohta. Myös rannan alkupäässä sijaitseva pieni kylä on mukava vierailukohde. Jos hiekkaranta huojuvine palmuineen kuulostaa houkuttelevalta, suosittelemme pistäytymään kauniilla Vai-rannalla, joka sijaitsee noin 57 kilometrin päässä Makrigialoksesta koilliseen. Sunwing Makrigialos Beach -hotellin edustalla on myös 200 metriä pitkä matala hiekkaranta.
Lue lisää Kreetan rannoista.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Makrigialoksessa on parikymmentä yksinkertaisempaa ravintolaa, tavernaa ja pizzeriaa. Kaupungin luontaisena keskuksena toimii pieni kalasatama. Sen ympärillä on joitakin taloja, ja siitä pikkutiet johtavat ylemmäksi ympäristöön. Sataman jälkeen on satunnaisia rakennuksia, kunnes saavutaan Sunwing Makrigialos -hotellille, jossa on jälleen yksinkertaisia ravintoloita ja pikkukauppoja.

Naapurikaupunki Koutsouraksessa on ravintoloita, joissa tarjoillaan tyypillistä kreetalaista ruokaa. Voit myös maistella paikallista viiniä. Kaikkien ruokien valmistukseen käytetään paikallista oliiviöljyä. Kapsaksen luostarin luona on enemmän paikallisen tyylisiä ravintoloita, joiden ruokalistoilta jokainen löytää mieleistään ruokaa. Astron-hotellilla voit syödä ennen kaikkea italialaista ruokaa, mutta ruokalistalla on myös hyviä kreikkalaisia erikoisuuksia.
Jos haluat tutustua Makrigialoksen yöelämään, kaupungissa on muutamia musiikkipubeja, baareja, ravintoloita ja kahviloita. Mikäli kaipaat enemmän baareja, klubeja ja yökerhoja, suosittelemme retkeä johonkin saaren isommista kaupungeista, kuten Hersonissokseen.
Ostokset
Makrigialoksessa on useita turistikauppoja, myymälöitä ja putiikkeja, joista voi ostaa kaikenlaista, kuten vaatteita, kenkiä, asusteita, nahkatuotteita, hopea- ja kultakoruja, kirjoja ja matkamuistoja. Kaupat hyväksyvät kaikki hyvin tunnetut luottokortit, mikä tietenkin helpottaa shoppailua. Läheisissä suuremmissa kaupungeissa, Ierapetrassa ja Sitiassa, on suurempi valikoima kauppoja. Kaupat eivät ole avoinna sunnuntaisin. Useimmat kaupat ovat kiinni muutaman tunnin päivällä siestan aikaan.

Markkinat

Useina päivinä viikossa järjestetään markkinoita, joilla voit tehdä todellisia löytöjä! Makrigialoksessa markkinat ovat perjantaiaamupäivisin, Ierapetrassa lauantaiaamupäivisin ja Sitiassa tiistaiaamupäivisin.
Liikunta ja treeni
Jos kaipaat vaihtelua aurinkotuolilla loikoilulle, Makrigialoksessa on tarjolla erilaisia aktiviteetteja niin maalla kuin vedessä. Täällä voit muun muassa sukeltaa, snorklata ja vaeltaa.

Sukellus

Makrigialoksen kirkkaat vedet ja moninainen kalalajisto tarjoavat erinomaiset puitteet sukeltamiseen. Rannalla on myös PADI-sukelluskeskus, josta voi vuokrata varusteita ja saada vinkkejä.

Vaellus

Makrigialokseen kannattaa ottaa vaelluskengät mukaan. Lähellä on esimerkiksi Pefkin rotko, jossa on mielenkiintoinen vaellusreitti. Reitti on erityisen upea maalis-toukokuussa kukinnan ollessa käynnissä.

Lyhyempi vaellusreitti kulkee Milonaksen vesiputoukselle, ja tänne kannattaa tulla erityisesti keväisin ja syksyisin. Voit tietenkin vaeltaa Milonakselle myös korkeasesongin aikaan, mutta silloin vesiputouksessa ei ole vettä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Jos haluat enemmän irti lomastasi, voit valita useista retkimahdollisuuksista. Voit mennä bussilla Sitian kaupunkiin, jossa vierailijat aina sanovat viettäneensä pidempään kuin oli tarkoitus. Lapsiystävällisessä Sunwing Makrigialos Beachissä koko perhe voi viettää ihanan ja rentouttavan loman. Hotellissa sinua odottavat Lollo & Bernie, voit osallistua uimakouluun ja moniin hauskoihin aktiviteeteihin. Myös Ocean Beach Club – Kreta -hotellissa voit viettää mahtavan loman, ja tarjolla on koko perheelle sopivia aktiviteetteja. Lisäksi naapurihotelli Sunwing Makrigialos Beachissä järjestetään viihdeohjelmaa koko perheelle, vain lyhyen kävelymatkan päässä Ocean Beach Club - Kreta (O.B.C.) -hotellista.
Makrigialos on Kreetan kaakkoisosassa sijaitseva pikkukaupunki, jossa on paljon nähtävyyksiä. 1900-luvun alussa täällä kävi kesäisin enimmäkseen kreetalaisia ympäröivistä kaupungeista hoitamassa oliivi- ja viiniviljelyksiään. 1960–70-luvuilla alueelle alkoi tulla turisteja.

Ierapetra

Euroopan eteläisin kaupunki, jossa on paljon kiinnostavaa nähtävää. Libyanmeren rannalla sijaitsevaa kaupunkia ympäröivät ruusu-, neilikka- ja tomaattiviljelmät. Ierapetrassa on kauniita rantoja, museo sekä venetsialaisen linnoituksen jäänteet satamassa. Täällä on myös turkkilainen moskeija ja minareetti. Merenrantaa reunustavat kahvilat ja tavernat. Kesäisin Ierapetrasta lähtee laivoja rauhalliselle Chrissin saarelle, jolla voi ottaa aurinkoa ja uida, syödä toisessa kahdesta pittoreskista tavernasta ja vain nauttia rauhasta. Ierápetraan on Makrigialoksesta matkaa noin 26 kilometriä.
Retket
Veneretki Koufonissin saarelle
Veneretki Koufonissin saarelle
Lähde luonnonkauniille Koufonissin saarelle, jossa pääset uimaan, voit ottaa aurinkoa, ihastella kauniita näkymiä ja viettää rentouttavan päivän. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.
Lisätietoa retkestä
Jeeppisafari Ha-rotkolle
Jeeppisafari Ha-rotkolle
Lähde ikimuistoiselle retkelle kokemaan upeaa luontoa. Tällä retkellä pääset tutustumaan Lounais-Kreetaan, kokemaan perinteisiä kyliä ja paikallisten arkea. Hintaan sisältyy lounas, paikallinen viini ja vesi.
Lisätietoa retkestä
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa vuokra-auto jo ennen matkaa.
Makrigialoksessa voi liikkua bussilla, taksilla tai vuokra-autolla. Mopoja ja moottoripyöriä voi myös vuokrata. Bussilla pääsee Ierapetraan ja Sitiaan. Paikallisbussi pysähtyy hotellin ulkopuolella. Paikallisbussilla pääsee kaikkiin lähellä sijaitseviin kaupunkeihin. Bussiaikatauluja voit kysellä vastaanotosta.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai sen lähellä olevaan toiseen hotelliin. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset. Sunwing Makrigialos Beachin Resort Service on avoinna vuorokauden ympäri. Jos majoitut SENTIDO Mikri Poli Atlantica -hotellissa, käännythän Sunwing Makrigialos Beach -hotellin vastaanoton puoleen.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Sunwing Makrigialos Beach -hotellissa on pankkiautomaatti.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

Näin matkustat tänne

Makrigialokseen voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella.

Lento laskeutuu Iraklionin kaupungin laidalla sijaitsevalle kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Makrigialoksen hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly matkan hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta ennen matkaa. Matka-aika Iraklionin lentokentältä hotelliisi kestää noin 2 h 30 min - 3 h (n. 120 km), sen mukaan, kuinka paljon on liikennettä, ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Matkalla lentokentältä hotelleille tehdään n. 15 minuutin pysähdys tunnin ajomatkan jälkeen. Mikäli taukopaikka on avoinna, voit ostaa juotavaa ja pientä syötävää sekä käydä vessassa. Paluumatkalla lentokentälle bussi tekee aivan Agios Nikolaoksen ulkopuolella n. 15 minuutin pysähdyksen, jonka aikana voit ostaa juotavaa, pientä syötävää ja käydä vessassa.

Easy Travel

Asuessasi Sunwing Makrigialos Beach tai Ocean Beach Club - Kreta -hotellissa ja lentäessäsi Sunclass Airlinesin lennolla Helsingistä, sisältyy hintaan myös Easy Travel - eli muun muassa sinulla saa olla mukanasi 10 kg ylimääräistä matkatavaraa ja lähtöselvitys paluumatkalle voidaan hoitaa jo hotellissasi. Mikäli olet varannut lentokenttäkuljetuksen, pääset myös suorinta reittiä hotellillesi ilman pysähdyksiä (paitsi taukoa, jolloin voi ostaa juomia ja snackseja sekä käydä vessassa).
Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
25
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – Makrigialos
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.