Matkat – Rethymnon

  Rethymnon on todella hurmaava kreikkalainen kaupunki, jossa koko kaupungin pituudelle levittäytyy kahdentoista kilometrin pituinen ranta.
  Rethymnon on keskisuuri kreikkalainen kaupunki, joka sijaitsee kauniilla niemellä Kreetan pohjoisrannikolla. Upea ranta on yksi syy sille, että niin moni Tjäreborgin asiakas valitsee juuri tämän kohteen. Ranta alkaa kaupungin keskustasta ja jatkuu itään päin pitkänä, leveänä ja hyvinhoidettuna. Rantakadun varrella on paljon viihtyisiä ravintoloita, ja katu on suosittu niin turistien kuin paikallisväestönkin keskuudessa. Vaikka turisteja saattaa olla paljon etenkin korkeasesongin aikaan, on Rethymnon silti aivan tavallinen kreikkalainen kaupunki, jonka historia on pitkä ja arkielämä vilkasta. Jos haluat tehdä ostoksia lomasi aikana, täällä on paljon kauppoja ja putiikkeja. Kesällä osa teistä suljetaan autoilta, ja niistä tulee kävelykatuja, jotka kuhisevat elämää.

  Kaupungin pitkä historia

  Rethymnonin vanhat kaupunginosat ovat sekoitus venetsialaista, turkkilaista ja kreikkalaista arkkitehtuuria, ja monet paikalliset asuvat juuri Vanhankaupungin puolella. Lämpiminä iltoina naiset istuskelevat kapeilla kujilla perinteisine käsitöineen, kun taas miehet viihtyvät läheisissä kafenioneissa. Vanhan kaupunginosan laidalla sijaitsee Fortezza, vaikuttava venetsialainen linnoitus 1500-luvulta. Rethymnonin keskeisen sijainnin ansiosta kaupunki on hyvä tukikohta, kun haluat lähteä retkeilemään ja tutustumaan Kreetan muihin osiin.

  Rethymnonissa asut lähellä rantaa

  Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit valita yli kahdestakymmenestä rannan lähellä sijaitsevasta hotellista - joko All Inclusivella tai ilman. Näin lomastasi tulee juuri sellainen kuin sinä haluat, halusitpa sitten asua huoneistossa tai hemmotella itseäsi hotellissa, jossa on kylpylä. Hotellien luokitukset vaihtelevat kahdesta viiteen tähteen, joten löydät taatusti itsellesi ja lompakollesi sopivan hotellin.
  Hyvä tietää
  • Edullisia hotelleja
  • Hotelleja lähellä rantaa
  • All Inclusive
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
  • Ravintoloita ja yöelämää
  • Kilometrien pituisia rantoja
  Suodata ja hae matkaa

  Muiden mielipiteet kohteesta Rethymnon

  Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

  Rannat
  Rethymnon on kauniilla niemellä Kreetan pohjoisrannikolla sijaitseva keskisuuri kreikkalainen kaupunki, jossa on 12 kilometrin pituinen ranta. Upea ranta on yksi syy sille, että Rethymnonista on tullut niin suosittu kohde: ranta alkaa kaupungin keskustasta ja jatkuu itään päin pitkänä, leveänä ja hyvinhoidettuna. Hiekka on pääosin kullankeltaista, mikä saa veden näyttämään hieman samealta. Jotkut rannan osat koostuvat myös kivistä ja paikkapaikoin ranta syvenee nopeasti, mutta lähempänä keskustaa on matalalinta. Ranta on pääosin leveä, ja eniten tungosta on kaupungin läheisyydessä. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja, kokeilla vesiurheilulajeja sekä pelata lentopalloa. Kesällä voi esiintyä vedenalaisia virtauksia ja kovaa pohjoistuulta. Rannan joissakin osissa on suihkuja.

  Rantakatu, jonka varrella on paljon viihtyisiä ravintoloita niin sisällä kuin ulkona, on suosittu sekä turistien että paikallisten keskuudessa. Rannalla on paljon väkeä korkeasesongin aikaan.

  Vanhan venetsialaisen sataman ja uuden venesataman välissä on matala hiekkaranta, jonka vesi on useimmiten tyyntä. Täällä ei saa seisovan veden takia uida, vaikka se saattaakin näyttää houkuttelevalta. Paikalliset hakeutuvat mieluummin kaupungin ulkopuolella oleville rannoille. Joidenkin kymmenien kilometrien päässä kaupungista itä- ja länsipuolella on useita hienoja poukamia, joissa on kristallinkirkas vesi ja jännittävää vedenalaista elämää.

  Rantaetiketti

  Rethymnonissa monet uivat ja ottavat aurinkoa rannalla yläosattomissa, mutta paikallinen vanhempi sukupolvi ei katso sitä kovin hyvällä. Pue päällesi t-paita tai ohut pusero poistuessasi rannalta, vaikka vain kadun yli ostamaan jäätelöä. Etelärannikolla on useita epävirallisia nudistirantoja, joista Skinaria lienee tunnetuin.

  Baja Beach Club

  Kaupungin ainoa kylpylä, Baja Beach Club, sijaitsee pitkän rannan yhteydessä, Creta Palace -hotellin vieressä. Täällä on lastenallas, suuria ruohomattoja, leikkipaikka, ravintola ja baari, ja se on hyvin puhdas ja siisti. Aamupäivät ovat suhteellisen rauhallisia, mutta iltapäivät ovat vilkkaita. Baja Beach Club on erinomainen vaihtoehto rantaelämälle silloin, kun punainen varoituslippu on salossa tai olet kyllästynyt hiekkaan.
  Lue lisää Kreetan rannoista.
  Ruoka, juoma ja yöelämä
  Kaupungissa on laaja valikoima tavernoja ja ravintoloita. Kesällä Tuntemattoman sotilaan aukion ja sataman välinen tie suljetaan liikenteeltä, jolloin siitä tulee kävelykatu, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita. Hyviä ravintoloita on myös Vanhassakaupungissa sekä satamassa Fortezzan alapuolella. Ruokalistoilla on kaikkea maukkaista pasta-annoksista ja pizzoista perinteiseen kreikkalaiseen ruokaan.

  Tutustu Rethymnonin makuihin

  Ruokakierroksilla pääset tutustumaan paikallisten makujen maailmaan osaavan oppaan johdolla. Näillä retkillä pääset maistelemaan mahtavia kreikkalaisia makuja ja tutustumaan paikallisen keittotaidon saloihin.
  Rethymnonin iltaelämä alkaa yleensä yhdeksän aikaan illalla nautittavalla päivällisellä tai mezeillä ravintolassa, tavernassa tai mezedopoliossa, joka sijaitsee mieluiten toriaukioilla. Sen jälkeen siirrytään johonkin viihtyisistä baareista. Yhden aikaan ilta jatkuu yökerhossa tai diskossa. Jos kaipaat rauhallisempaa yöelämää, suosittelemme pieniä mezedopolioita, joita on Vanhassakaupungissa ja Fortezzan pohjoismuurin luona. Suosituin alue alkaa Arkadiou-kadun päästä venetsialaisen sataman luota ja jatkuu Fortezzalle nousevalle, kivipäällysteiselle mäelle saakka. Alueella on vieri vieressä baareja, ravintoloita, klubeja, kahviloita ja mezedopolioita. Myös vanhat platiat eli aukiot ovat vielä voimissaan. Rantakadun loppupäässä, Petichakin ja Rimondin aukioilla sekä venetsialaiseen satamaan johtavilla pikkukujilla yöelämä jatkuu aamuviiteen kansainvälisen tanssittavan musiikin sekä kreikkalaisen show'n ja buzuki-musiikin siivittämänä.
  Ostokset
  Rethymnonissa on hotellien ympäristössä erikokoisia kauppoja, jotka soveltuvat sekä elegantimpaan shoppailuun että paikallisten tuotteiden ostamiseen. Tuntemattoman sotilaan torilta kohti Fortezzaa vievällä satamakadulla on paljon matkamuistomyymälöitä, joista voi ostaa kaikenlaista postikorteista uimavaatteisiin. Vanhassakaupungissa on useita gallerioita, kauppoja, kirjakauppoja ja tavanomaisia putiikkeja. Oliiviöljyä, pesusieniä, ouzoa ja fetajuustoa voi ostaa edullisesti kotiin vietäväksi. Keväällä saatavilla on hyviä kreikkalaisia appelsiineja, ja syksyllä kypsyvät viinirypäleet.

  Kaupungin suurimpien ostoskatujen, Arkadioun ja Ethnikis Antistaseoksen, varrella on laaja valikoima kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Pikkukaduilla ja kujilla on paljon uniikkeja pikkukauppoja, joissa myydään nahkatuotteita ja keramiikkaa. Kountouriotou-kadulla voit tehdä ostoksia ylellisemmissä kaupoissa. Kapealla ja viehättävällä Souliou-kujalla on monia pieniä liikkeitä, kuten kulta- ja hopeasepänliikkeitä, suutareita ja ikonimaalareita, sekä pikkuputiikkeja, joissa myydään esimerkiksi keramiikkaa ja yrttejä. Täällä on myös kaupungin ainoa antikvariaatti. Jos teet ostoksia Vanhassakaupungissa Arkadioun ja Ethnikis Antistaseoksen tuntumassa, huomoithan, että keskikesällä kolmen aikaan iltapäivällä kaikki toiminta pysähtyy siestan ajaksi. Tingi vain ns. turistikaupoissa.

  Rethymnon

  Markkinat järjestetään uuden marinan puolella rantakadun varrella, ja ne ovat yleensä avoinna torstaisin aamupäivällä. Lauantaisin järjestetään myös toiset markkinat bussiaseman ja Rethymnonin Sochora-jalkapallostadionin välisellä alueella.
  Liikunta ja treeni
  Rethymnonissa on hyvät liikuntamahdollisuudet.

  Sukellus

  Rethymnonissa on sukelluskerhoja, jotka järjestävät sukellusta. Sukelluskursseja ja -aktiviteetteja järjestetään muissa paikoissa, jonne sukelluskerhot järjestävät kuljetuksia. Lisätietoja sukellusretkistä löydät täältä

  Snorklaus

  Rethymnonin kirkkaat vedet tarjoavat erinomaiset olosuhteet snorklaukseen.

  Mainio vaihtoehto on lähteä tutustumaan lähemmin saareen ja yhdistää siihen snorklaus. Suuntaa silloin parhaana snorklausalueena pidetylle etelärannikolle, kuten esimerkiksi Ammoudiin, Skinariaan, Lefkogeiaan tai Balíin, joka sijaitsee noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Rethymnonista Iraklioniin päin.

  Vaellus

  Kreetan saaren luonto on todella kaunis ja soveltuu erinomaisesti vaellusretkille. Rethymnonissa ja sen ympäristössä on useita upeita rotkoja ja laaksoja. Tunnetuin näistä on Kourtaliótiksen rotko, jossa virtaa Megálos Potamós -joki. Joki laskee Prevelin rannalle, joka on tunnettu upeasta palmumetsästään.

  Pyöräily

  Rethymnonissa on mukava pyöräillä. Pyöräteitä on paljon,
  katso lisätiedot reiteistä täältä.

  Jos haluat vuokrata pyörän, voit tutustua vuokrattavien pyörien valikoimaan Auto Moto Sport -sivuilla.
  Aktiviteetit ja nähtävyydet
  Rethymnonista on sen keskeisen sijainnin ansiosta helppo lähteä retkille saaren muihin osiin. Rethymnonin läheisyydessä on useita hyviä retkikohteita: kuvankauniita kyliä, bysanttikirkkoja, luostareita, uimapaikkoja ja veneretkiä. Rethymnonista kaakkoon, muutama kilometri Plataniaksesta, on monta viehättävää pikkukylää, kuten Adele, Pigi, Agia Paraskevi, Loutra ja Mesi. Rethymnonissa on myös biljardihalleja, elokuvateatteri ja keilahalli.

  Vuorikiipeily

  Rethymnonin läänistä 75 prosenttia on vuoria, joten täällä on sekä mahdollisuuksia että kysyntää luontoaktiviteeteille. Järjestettyä vuorikiipeilyä ei toistaiseksi ole tarjolla turisteille. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä Rethymnonin vuorikiipeilyseuraan, joka toisinaan järjestää opastusta. Saatat myös päästä osallistumaan seuran omaan ohjelmaan. Seuran nimi on Greek Association of Mountaineers.
  Rethymnonista käsin on sen keskeisen sijainnin ansiosta helppo tutustua Kreetan muihin osiin ja niiden nähtävyyksiin. Kaupunki sijaitsee Kreetan pohjoisosassa, ja se on saaren kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on paljon nähtävyyksiä ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Rethymnonin vanhat kaupunginosat ovat sekoitus venetsialaista, turkkilaista ja kreikkalaista arkkitehtuuria, ja niissä asuu paljon paikallisväestöä. Lämpiminä iltoina naiset istuksivat kapeilla kujilla perinteisine käsitöineen, kun taas miehet viihtyvät läheisissä kafenioneissa.

  Rethymnonissa sijaitsee Kreetan yliopiston humanistinen tiedekunta, jossa voi opiskella muun muassa filosofiaa, psykologiaa, teatteria ja pedagogiaa. Tiedekunta järjestää monia kulttuuritapahtumia lukukausien aikana. Rethymnonin historia ulottuu useiden tuhansien vuosien taakse. Minolaisella aikakaudella 4 000 vuotta sitten kaupunki oli vain kalastajakylä. Vuosisatojen kuluessa eri maista tulleet miehittäjät ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Nykypäivänä kaupungissa voi kuljeskella nähtävyyksien keskellä ja nähdä sekä turkkilaisen että venetsialaisen aikakauden rakennuksia. Vielä nykyäänkin minareetit kohoavat kaupungin ylle turkkilaismiehityksestä muistuttaen.

  Vanhakaupunki

  Vanhakaupunki ihanine ja kapeine kujineen sekä venetsialainen satama ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Täällä on taloja 1500-luvulta eteenpäin, ja arkkitehtuurissa sekoittuvat venetsialaiset, turkkilaiset ja kreikkalaiset vaikutteet. Monet rakennukset ovat kuitenkin rapistuneita, sillä omistajilla ei ole varaa korjata niitä, eikä valtio myönnä tarvittavia tukia. Muutamassa kohtaa on näkyvillä vanha kaupunginmuuri.

  Fortezza

  Venetsialainen linnoitus on yksi vaikuttavimmista nähtävyyksistä, jota ei kannata jättää näkemättä. Suosittelemme ottamaan mukaan linnoituksesta kertovan opaskirjan. Näköala alas Rethymnonin kaupunkiin on upea! Voit pitää tauon ja syödä eväitä korkeiden pinjapuiden tai rakennusten varjossa. Sisäänkäynti on linnoituksen itäpuolella. Sinne pääse joko linnoituksen eteläpuolella olevaa Ioannou Melissinou -katua tai pohjoispuolen Emmanouil Kefalogianni -katua pitkin.

  Rimondin kaivo

  Tsouderou-katua pitkin kävellessäsi tulet avoimelle paikalle, jossa on suihkulähde. Se on Rimondin kaivo, joka on peräisin 1600-luvulta. Turkkilaisella aikakaudella kaivoa peitti kupoli. Koko Vanhakaupunki on täynnä nähtävyyksiä, kapeita kujia, tavernoja ja baareja. Täällä on mukavaa nauttia lounasta viiniköynnösten alla ja seurata paikallisten vilkasta arkielämää.

  Melidonin luola

  Melidonin tippukiviluola on uskomattoman kaunis nähtävyys. Luola sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Rethymnonista.

  Archanes

  Oletko kiinnostunut viineistä? Silloin sinun kannattaa käydä Archanesissa, noin 10 kilometrin päässä Iraklionista sijaitsevassa kaupungissa, jossa viljellään viinirypäleitä. Viljelykset ovat maan suurimmat ja parhaiten järjestetyt. Eniten tuotetaan tunnettua rozaki-lajiketta, jota pidetään yhtenä maailman parhaista viinirypäleistä. Täältä tulee palkittu Archanes-punaviini.

  Kuningas Minoksen kesäpalatsin uskotaan sijainneen Archaneksessa. Seudulta löytyneet jäännökset viittaavat siihen, että paikalla on sijainnut kokonainen minolainen kaupunki, koska antiikin aikaan Knossoksesta Festokseen kulki kivipäällysteinen tie Archaneksen ohi.

  Kato Zakros

  Kreetan neljänneksi suurin minolainen palatsi löydettiin vasta 1960-luvulla. Palatsin ympärillä on laajalla alueella minolaisen kaupungin jäänteitä. Idemmäksi et Kreetalla pääse kuin Zakrosin kylässä merinäköalaa ihaillessasi.

  Agia Irini

  Nunnaluostari, joka sijaitsee pari kilometriä Rethymnonista etelään. Luostari perustettiin vuonna 981, ja turkkilaiset tuhosivat sen täysin vuonna 1896.

  Maroulas

  Maroulaksen kylästä on upea näköala Adelianos Kampokselle ja Pigianos Kampokselle – Rethymnonin itäpuolella sijaitsevalle tasangolle. Kylässä on myös kiinnostavia jäänteitä erityisesti venetsialaiselta ajalta. Maroulakseen pääsee autolla. Ylös kylään johtava tie on hyvin jyrkkä.

  Milin rotko

  Mili sijaitsee tien yläpuolisella rinteellä Agia Inirin lähellä. Vanha osa, johon kuuluu Pano ja Kato Mili eli ylempi ja alempi osa, on hyvin kaunis. Täältä alkaa Milin rotko, joka jatkuu aina Rethymnoniin saakka. Rotkon pohjalla virtaa vettä vuoden ympäri, minkä ansiosta siellä on upeaa kasvillisuutta ja monipuolinen linnusto. Näköalat ovat lumoavia. Jos käännät katseesi rotkon pohjalla merelle päin, näet loistokkaan venetsialaistalon rauniot rotkon vasemmalla rinteellä.

  Patsoksen rotko

  Muutaman kilometrin päässä Patsoksen kylän ulkopuolelta Amarin laaksosta alkaa Patsoksen rotko, jota kutsutaan myös Agios Antonioksen rotkoksi. Kyseessä on todellinen helmi, jota turistimassat eivät ole löytäneet. Vuorenseinämissä on monia pieniä luolia, ja rotkon alkupäässä on pieni Agios Antonioksen kappeli, jonne monet tekevät pyhiinvaellusmatkoja. Suitsukkeiden tuoksu tuntuu siellä voimakkaana, ja kappelin ulkopuolelle on jätetty paljon kainalosauvoja. Heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana koko rotkon läpi voi kävellä, mikä kestää noin kolme tuntia. Joissakin kohdissa saattaa joutua kahlaamaan syvässä vedessä. Pienikin kävely tosin riittää, jotta voi nauttia kohisevan veden äänestä valtavien plataanipuiden varjossa. Rotkon kauneudesta nauttiakseen ei siis tarvitse olla kovakuntoinen.

  Kilpikonnat

  Rethymnonin hiekkaranta on yksi harvoista uhanalaisen valekarettikilpikonnan (Caretta caretta) munintapaikoista. Muninta-aika sijoittuu kesäkuulle ja heinäkuun alkuun, mutta jos sinulla on onnea, voit jo kesäkuun alussa nähdä, kuinka kilpikonnat nostavat päänsä merestä tähyilläkseen maata. Munat kuoriutuvat noin kahden kuukauden kuluttua, jolloin kilpikonnanpoikaset lähtevät ryömimään kohti merta. Kilpikonnien pesiä on enimmäkseen Pigianos Kamboksen ja Sfakakin rantakaistaleilla, jotka molemmat sijaitsevat noin 10 kilometriä Rethymnonista itään. Varo kilpikonnia ja anna niiden olla rauhassa! Varsinaisia kilpikonnille rauhoitettuja rantoja ei ole, mutta suurin osa rannoista tekee yhteistyötä Sea Turtle Protection Society of Greece -järjestön kanssa: rannoilla olevia, veteen päin osoittavia lamppuja on esimerkiksi maalattu mustiksi. Järjestön infopiste sijaitsee rantakadulla turisti-infon lähellä.
  Retket
  Mezeilta - Othonas
  Mezeilta - Othonas
  Maistuva makumatka kreikkalaisen keittiön mezeherkkuihin. Retkeen sisältyy mezeillallinen, viini ja vesi.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - Kreetan viinien ja oliivien salat
  Jeeppisafari - Kreetan viinien ja oliivien salat
  Lähde inspiroivalle retkelle upeisiin maisemiin, jossa pääset ihastelemaan kreetalaisia pikkukyliä, vierailemaan oliiviöljytehtaalla ja osallistumaan viininmaisteluun viinitilalla. Lounas sisältyy hintaan, juomat eivät.
  Lisätietoa retkestä
  Jeeppisafari - juuston valmistusta ja vierailu paimenen majassa, Mitatossa
  Jeeppisafari - juuston valmistusta ja vierailu paimenen majassa, Mitatossa
  Tällä retkellä pääset kokemaan Kreetan viehättäviä pikkukyliä, kuulemaan saaren historiasta ja perinteistä, kohtaamaan paikallisia, tutustumaan perinteiseen paimenen majaan Mitatoon sekä maistelemaan kreetalaisia makuja. Lounas sisältyy hintaan, juomat eivät.
  Lisätietoa retkestä
  Kulkuyhteydet
  Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

  Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
  Uusi linja-autoasema sijaitsee keskustan laitamilla kaupungin länsipuolella, pääkadun ja linnoitusta ympäröivää rantaviivaa seuraavan tien risteyksessä. Monissa myynnissä olevissa kartoissa on vielä merkitty vanha linja-autoasema. Jotkut bussit lähtevät kaupungin keskustasta, kaupunginpuiston vierestä. Muutamassa paikassa pääkadun varrella on bussipysäkkejä, joiden sinisessä kyltissä on valkoinen bussi. Usein saattaa olla jäljellä pelkkä pylväs, joten kannattaa tarkkailla väkijoukkoja kadun varrella.

  Rethymnonissa on kolme taksiyritystä: Radiotaxi, Taxi Kaklis ja Taxi Ermis. Kahdella ensimmäisellä on tukikohta Rethymnonin kunnassa, kun taas Ermisin pääpaikka on Arkadin kunnassa. Kuntaraja kulkee Plataniaksen laitamilla. Taksitolppa on kaupunginpuiston laitamilla, Neljän marttyyrin aukiolla (Platia Tesseres Martires), Tuntemattoman sotilaan aukiolla (Platia Agnostos Stratiotis), Mouatsoun/Dimokratiasin kulmssa, Plataniaksen kylässä sekä parempitasoisten hotellien ulpopuolella. Kaikki taksifirmat olettavat sinun maksavan tietyt lisämaksut. Tiettyinä juhlapäivinä sinun on annettava bonus taksinkuljettajalle (sekä kampaajalle). Silloin jokaisesta matkasta maksetaan muutaman euron lisämaksu, eli juomaraha. Pyöristä summa ylöspäin sopivaan tasasummaan. Taksiyritykset ovat perustaneet vyöhykkeitä, joilla on erilaiset hinnat. Mittarin on oltava päällä ajon aikana. Hyvä vinkki on pyytää hotellin vastaanottovirkailijaa tilaamaan ennakkoon taksi pidemmälle matkalle tai retkille. Yleensä he tietävät jonkun kuljettajan, jota he voivat suositella. Jotkut kuljettajat voivat tupakoida autossa ajaessaan. Jos se on sinun mielestäsi ongelma, ota asia puheeksi etukäteen ennen taksin tilaamista.
  Kohdefakta

  Palvelumme kohteessa

  Kesäkaudella tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton, varata retkiä tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

  Vastuullinen matkailu

  Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

  Rokotukset

  Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

  Paikalliset lait ja tavat

  Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

  Majoitusvero Kreikassa

  Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

  Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

  1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
  4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
  5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

  Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Valuutta ja maksaminen

  Euro (EUR). Useita pankkiautomaatteja, mm. Tuntemattoman sotilaan torin laidalla.

  Aikaero

  Sama aika kuin Suomessa.

  Sähkö

  220 V.

  Kieli

  Kreikassa: Kreikka
  Albaniassa: Albania
  Lennot ja kuljetukset

  Lentoaika

  Vaihtelee lentoreitityksen mukaan. Helsingistä suora lento n. 4 tuntia

  Näin matkustat tänne

  Rethymnoniin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennoilla kesäkaudella.

  Lento laskeutuu Iraklionin kentälle.
  Myös tietyillä Hanian lennoilla on mahdollista varata valittuja Rethomnonin hotelleja.

  Rethymnoniin voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla.
  Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Rethymnonin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Lento laskeutuu Iraklionin tai Hanian lentokentälle.

  Tilauslennot: Kuljetus Iraklionin lentokentältä Rethymnonin ensimmäiseen hotelliin kestää bussilla noin 1 tunnin 30 minuuttia (n. 80 km). Kuljetus Hanian kentältä Rethymnonin ensimmäiseen hotelliin kestää noin 1 tunnin ja 15 minuuttia (n. 70 km). Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

  Jos olet varannut reittilennoilla toteutettavan matkapaketin, suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.
  Sää
  • tammikuu
  16°9°
  3
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  20
  Sateettomia päiviä
  • helmikuu
  16°9°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  18
  Sateettomia päiviä
  • maaliskuu
  17°10°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  15°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • huhtikuu
  20°12°
  8
  Aurinkotuntia/pv
  16°
  Veden lämpötila
  25
  Sateettomia päiviä
  • toukokuu
  23°15°
  10
  Aurinkotuntia/pv
  19°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • kesäkuu
  27°19°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  28
  Sateettomia päiviä
  • heinäkuu
  29°22°
  12
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  29
  Sateettomia päiviä
  • elokuu
  29°22°
  11
  Aurinkotuntia/pv
  25°
  Veden lämpötila
  29
  Sateettomia päiviä
  • syyskuu
  27°19°
  9
  Aurinkotuntia/pv
  24°
  Veden lämpötila
  27
  Sateettomia päiviä
  • lokakuu
  24°17°
  6
  Aurinkotuntia/pv
  22°
  Veden lämpötila
  26
  Sateettomia päiviä
  • marraskuu
  21°14°
  5
  Aurinkotuntia/pv
  20°
  Veden lämpötila
  24
  Sateettomia päiviä
  • joulukuu
  18°11°
  4
  Aurinkotuntia/pv
  17°
  Veden lämpötila
  19
  Sateettomia päiviä

  Tee matkahaku – Rethymnon
  Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
  Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
  Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
  Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.