Matkat – Rethymnon

Rethymnon on todella hurmaava kreikkalainen kaupunki, jossa koko kaupungin pituudelle levittäytyy kahdentoista kilometrin pituinen ranta.

Rethymnon on keskisuuri kreikkalainen kaupunki, joka sijaitsee kauniilla niemellä Kreetan pohjoisrannikolla. Upea ranta on yksi syy sille, että niin moni Tjäreborgin asiakas valitsee juuri tämän kohteen. Ranta alkaa kaupungin keskustasta ja jatkuu itään päin pitkänä, leveänä ja hyvinhoidettuna. Rantakadun varrella on paljon viihtyisiä ravintoloita, ja katu on suosittu niin turistien kuin paikallisväestönkin keskuudessa. Vaikka turisteja saattaa olla paljon etenkin korkeasesongin aikaan, on Rethymnon silti aivan tavallinen kreikkalainen kaupunki, jonka historia on pitkä ja arkielämä vilkasta. Jos haluat tehdä ostoksia lomasi aikana, täällä on paljon kauppoja ja putiikkeja. Kesällä osa teistä suljetaan autoilta, ja niistä tulee kävelykatuja, jotka kuhisevat elämää.

Kaupungin pitkä historia

Rethymnonin vanhat kaupunginosat ovat sekoitus venetsialaista, turkkilaista ja kreikkalaista arkkitehtuuria, ja monet paikalliset asuvat juuri Vanhankaupungin puolella. Lämpiminä iltoina naiset istuskelevat kapeilla kujilla perinteisine käsitöineen, kun taas miehet viihtyvät läheisissä kafenioneissa. Vanhan kaupunginosan laidalla sijaitsee Fortezza, vaikuttava venetsialainen linnoitus 1500-luvulta. Rethymnonin keskeisen sijainnin ansiosta kaupunki on hyvä tukikohta, kun haluat lähteä retkeilemään ja tutustumaan Kreetan muihin osiin.

Rethymnonissa asut lähellä rantaa

Kun varaat matkasi Tjäreborgilta, voit valita yli kahdestakymmenestä rannan lähellä sijaitsevasta hotellista - joko All Inclusivella tai ilman. Näin lomastasi tulee juuri sellainen kuin sinä haluat, halusitpa sitten asua huoneistossa tai hemmotella itseäsi hotellissa, jossa on kylpylä. Hotellien luokitukset vaihtelevat kahdesta viiteen tähteen, joten löydät taatusti itsellesi ja lompakollesi sopivan hotellin.

Hyvä tietää
 • Edullisia hotelleja
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • All Inclusive
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Ravintoloita ja yöelämää
 • Kilometrien pituisia rantoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Rethymnon

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
16°9°
3
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
16°9°
4
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
20°12°
8
Aurinkotuntia/pv
16°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
19°
Veden lämpötila
27
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
27°19°
11
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
29°22°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • elokuu
29°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
27°19°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°17°
6
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
21°14°
5
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
18°11°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
Rannat
Rethymnon on kauniilla niemellä Kreetan pohjoisrannikolla sijaitseva keskisuuri kreikkalainen kaupunki, jossa on 12 kilometrin pituinen hiekkaranta. Upea ranta on yksi syy sille, että Rethymnonista on tullut niin suosittu kohde: ranta alkaa kaupungin keskustasta ja jatkuu itään päin pitkänä, leveänä ja hyvinhoidettuna. Ranta on pääosin leveä, ja eniten tungosta on kaupungin läheisyydessä. Rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja, kokeilla vesiurheilulajeja sekä pelata lentopalloa. Veden syvyys vaihtelee, matalinta on keskustan lähellä. Kesällä voi esiintyä vedenalaisia virtauksia ja kovaa pohjoistuulta. Hiekka on pääosin kullankeltaista, mikä saa veden näyttämään hieman samealta. Rannan joissakin osissa on suihkuja.

Rantakauppiaat myyvät ruokaa ja juomaa huomattavasti kalliimmalla kuin rantakadun toisella puolella olevat lukuisat baarit, kahvilat ja ruokapaikat. Rantakatu, jonka varrella on paljon viihtyisiä ravintoloita niin sisällä kuin ulkona, on suosittu sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Vaikka turisteja saattaa olla paljon etenkin korkeasesongin aikaan, on Rethymnon silti aivan tavallinen kreikkalainen kaupunki, jonka historia on pitkä ja arkielämä vilkasta. Kesällä Tuntemattoman sotilaan aukion ja sataman välinen tie suljetaan liikenteeltä, jolloin siitä tulee elämää kuhiseva kävelykatu.

Vanhan venetsialaisen sataman ja uuden venesataman välissä on matala hiekkaranta, jonka vesi on useimmiten tyyntä. Täällä ei saa seisovan veden takia uida, vaikka se saattaakin näyttää houkuttelevalta. Paikalliset hakeutuvat mieluummin kaupungin ulkopuolella oleville rannoille. Joidenkin kymmenien kilometrien päässä kaupungista itä- ja länsipuolella on useita hienoja poukamia, joissa on kristallinkirkas vesi ja jännittävää vedenalaista elämää.

Rantaetiketti

Rethymnonissa monet uivat ja ottavat aurinkoa rannalla yläosattomissa, mutta paikallinen vanhempi sukupolvi ei katso sitä kovin hyvällä. Pue päällesi t-paita tai ohut pusero poistuessasi rannalta, vaikka vain kadun yli ostamaan jäätelöä. Etelärannikolla on useita epävirallisia nudistirantoja, joista Skinaria lienee tunnetuin.

Baja Beach Club

Kaupungin ainoa kylpylä Baja Beach Club sijaitsee pitkän rannan yhteydessä, Creta Palace -hotellin vieressä. Kylpylässä on lastenallas, suuria ruohomattoja, leikkipaikka, ravintola ja baari, ja se on hyvin puhdas ja siisti. Aamupäivät ovat suhteellisen rauhallisia. Kello 16 aikoihin paikalle saapuu ns. hieno väki, jonka tunnistaa merkkibikineistä, -aurinkolaseista ja syvästä rusketuksesta. Baja Beach Club on erinomainen vaihtoehto rantaelämälle silloin, kun punainen varoituslippu on salossa tai olet kyllästynyt hiekkaan.

Chrissi Akti

Noin kilometrin päässä Nea Chorasta sijaitsevalla "Kultaisella rannalla" hiekka on hienolaatuista ja pohja hieman kivinen. Ranta on melko matala ja lapsiystävällinen, ja sieltä voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Chrissi Aktin rannalla käy enimmäkseen pohjoismaisia vieraita lähihotelleista. Rannalla on yksinkertaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kevyitä aterioita ja kylmää juotavaa.

Falassarna

Falassarnan useiden kilometrien pituinen, kultainen hiekkaranta ja kristallinkirkas vesi tekevät rannasta upean uintielämyksen. Parinsadan metrin päässä rannasta sijaitsee kiviriutta, joka soveltuu hyvin snorklaamiseen. Vaikka rannalla on nykyään enemmän palveluita, voit silti löytää oman rauhallisen uimapaikkasi.

Elafonissi

Kreetan Malediiveiksikin kutsuttu Elafonissin ihastuttava laguuni sijaitsee saaren lounaisosassa. Ranta on lapsiystävällinen ja upean värinen. Rannalla saattavat puhaltaa kovat etelä- ja lounaistuulet, jotka voivat aiheuttaa hiekkatuulia.

Marathi

Marathin pienelle, Soúdanlahden pohjoispuolella sijaitsevalle uimapoukamalle kannatta matkustaa erityisesti silloin, kun pohjoisrannikon rantoja koettelee kova aallokko. Pienen, lapsiystävällisen rannan lähellä on tavernoja ja pieni urheilukeskus, josta voi vuokrata veneitä. Sataman toisella puolella on läheisen Naton tukikohdan upseereiden uimakerho.

Preveli

Prevelin ranta sijaitsee etelärannikolla, Prevelin luostarin alapuolella. Rannalla kasvaa palmuja, jotka kertoman mukaan alkoivat kasvaa paikalla siksi, että monta sataa vuotta sitten merimiehet istuivat rannalla syömässä taateleita. Ranta on melko pieni, ja sinne pääsee polkua pitkin.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Noin 4 tuntia tilauslennoilla. Reittilentojen kesto määräytyy valitun lentoreitityksen mukaan.

Näin matkustat tänne

Hanian rannikolle voit lentää Tjäreborgin tilauslennolla kesäkaudella Helsingistä. Voit varata valmismatkan, pelkän lennon tai pelkän hotellimajoituksen. Kreetalle voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla.
Rethymnoniin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennoilla kesäkaudella. Lento laskeutuu Hanian kentälle.

Rethymnoniin voit matkustaa myös joustavasti reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa. Lento laskeutuu Iraklionin kentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Rethymnonin hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta.

Tilauslennot laskeutuvat Haniaan. Kuljetus Rethymnoniin kestää n. 1 tunnin ja 15 minuuttia (n. 70 km), sen mukaan kuinka paljon on liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Tarkka bussikuljetuksen reitti vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan ja se päätetään vasta paikan päällä. Lisätietoa kuljetuksista saat saavuttuasi kohteeseen. Lue lisää kuljetuksista kohteessa.

Reittilennot: Lento laskeutuu Iraklionin kentälle. Iraklionin lentokentältä Rethymnoniin on n. 1 tunnin 30 minuutin ajomatka autolla (n. 80 km). Lentokenttäkuljetukset omatoimisesti. Suosittelemme autonvuokrausta.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kaupungissa on laaja valikoima tavernoja ja ravintoloita. Kesällä Tuntemattoman sotilaan aukion ja sataman välinen tie suljetaan liikenteeltä, jolloin siitä tulee kävelykatu, jossa on paljon viihtyisiä ravintoloita. Hyviä ravintoloita on myös Vanhassakaupungissa sekä satamassa Fortezzan alapuolella. Ruokalistoilla on kaikkea maukkaista pasta-annoksista ja pizzoista perinteiseen kreikkalaiseen ruokaan. Jos olet tyytyväinen palveluun, on tavallista jättää noin 10 prosentin juomaraha.

Olut ja viini

Olut on kreikaksi "bira", ja Kreetalta saa useita tunnettuja olutmerkkejä. Kreetalla tuotetaan monia hyviä valkoviinejä. Yksi tunnetuimmista on retsina, jossa on viinitynnyristä peräisin oleva pihkamainen maku. Valkoviini on kreikaksi "lefko krasi" ja punaviini "kokkino krasi".

Souvlatsidiko-baarit

Kreikan vastine hampurilaisbaareille. Souvlatsidiko-baarit ovat usein avoinna koko päivän, ja niissä tarjoillaan grillivartaita pitaleivän kanssa tai ilman, giroa (kebabia) sekä muuta grillattua ruokaa.

Estiatoriot

Yksinkertaisia ravintoloita, joissa ei ole ruokalistoja, vaan tarjolla on sitä, mitä keittiössä kulloinkin laitetaan. Estiatoriot ovat avoinna lounasaikaan niin kauan kuin ruokaa riittää.

Psistariat

Psistarioissa tarjoillaan grillattua ruokaa sekä joitakin alkuruokia ja salaatteja. Laatu ja tunnelma vaihtelevat paikan mukaan.

Mezedopoliot

Mezedopoliot muistuttavat enemmän baareja, joissa tarjotaan pieniä ruokalajeja. Niissä nautitaan ouzoa, viiniä tai rakia sekä pieniä suupaloja eli mezejä.

Tavernat

Eri hintaluokan tavernoja on kaikkialla, ja niissä on yleensä suunnilleen samanlaiset ruokalistat. Yleensä tarjolla on sti schara -annoksia eli grillattua ruokaa ja tis katsarolas -annoksia eli pataruokia. Monet tavernoissa tarjoiltavat ruuat ovat lämmitettyjä puoli- tai täysvalmisteita.
Rethymnonin iltaelämä alkaa yleensä yhdeksän aikaan illalla nautittavalla päivällisellä tai mezeillä ravintolassa, tavernassa tai mezedopoliossa, joka sijaitsee mieluiten toriaukioilla. Sen jälkeen siirrytään johonkin viihtyisistä baareista. Yhden aikaan ilta jatkuu yökerhossa tai diskossa. Jos kaipaat rauhallisempaa yöelämää, suosittelemme pieniä mezedopolioita, joita on Vanhassakaupungissa ja Fortezzan pohjoismuurin luona. Suosituin alue alkaa Arkadiou-kadun päästä venetsialaisen sataman luota ja jatkuu Fortezzalle nousevalle, kivipäällysteiselle mäelle saakka. Alueella on vieri vieressä baareja, ravintoloita, klubeja, kahviloita ja mezedopolioita. Myös vanhat platiat eli aukiot ovat vielä voimissaan. Rantakadun loppupäässä, Petichakin ja Rimondin aukioilla sekä venetsialaiseen satamaan johtavilla pikkukujilla yöelämä jatkuu aamuviiteen kansainvälisen tanssittavan musiikin sekä kreikkalaisen show'n ja buzuki-musiikin siivittämänä.
Ostokset
Rethymnonissa on hotellien ympäristössä erikokoisia kauppoja, jotka soveltuvat sekä elegantimpaan shoppailuun että paikallisten tuotteiden ostamiseen. Tuntemattoman sotilaan torilta kohti Fortezzaa vievällä satamakadulla on paljon matkamuistomyymälöitä, joista voi ostaa kaikenlaista postikorteista uimavaatteisiin. Vanhassakaupungissa on useita gallerioita, kauppoja, kirjakauppoja ja tavanomaisia putiikkeja. Oliiviöljyä, pesusieniä, ouzoa ja fetajuustoa voi ostaa edullisesti kotiin vietäväksi. Keväällä saatavilla on hyviä kreikkalaisia appelsiineja, ja syksyllä kypsyvät viinirypäleet. Kaupungin suurimpien ostoskatujen, Arkadioun ja Ethnikis Antistaseoksen, varrella on laaja valikoima kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Pikkukaduilla ja kujilla on paljon uniikkeja pikkukauppoja, joissa myydään nahkatuotteita ja keramiikkaa. Kountouriotou-kadulla voit tehdä ostoksia ylellisemmissä kaupoissa. Kapealla ja viehättävällä Souliou-kujalla on monia pieniä liikkeitä, kuten kulta- ja hopeasepänliikkeitä, suutareita ja ikonimaalareita, sekä pikkuputiikkeja, joissa myydään esimerkiksi keramiikkaa ja yrttejä. Täällä on myös kaupungin ainoa antikvariaatti. Jos teet ostoksia Vanhassakaupungissa Arkadioun ja Ethnikis Antistaseoksen tuntumassa, huomoithan, että keskikesällä kolmen aikaan iltapäivällä kaikki toiminta pysähtyy siestan ajaksi. Tingi vain ns. turistikaupoissa.

Rethymnon

Markkinat järjestetään uuden marinan puolella rantakadun varrella, ja ne ovat yleensä avoinna torstaisin aamupäivällä. Lauantaisin järjestetään myös toiset markkinat bussiaseman ja Rethymnonin Sochora-jalkapallostadionin välisellä alueella.

Kortilla maksaminen

Huomioi, että kortilla maksaminen ei ole aina mahdollista Kreetalla. Jotkin kortit, esimerkiksi Diners Card, eivät käytännössä toimi lainkaan. Parhaiten toimivat Visa, American Express, Eurocard ja Mastercard.

Markkinat

Perinteisillä markkinoilla kannattaa ehdottomasti vierailla. Jos et halua tehdä ostoksia, voit vain mennä paikalle seuraamaan ihmisvilinää.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Rethymnonista on sen keskeisen sijainnin ansiosta helppo lähteä retkille saaren muihin osiin. Rethymnonin läheisyydessä on useita hyviä retkikohteita: kuvankauniita kyliä, bysanttikirkkoja, luostareita, uimapaikkoja ja veneretkiä. Rethymnonista kaakkoon, muutama kilometri Plataniaksesta, on monta viehättävää pikkukylää, kuten Adele, Pigi, Agia Paraskevi, Loutra ja Mesi, joihin pääsee bussilla. Myös pyöräily ja vaeltaminen jalan on mahdollista. Tennistä voi pelata suurimmissa hotelleissa. Karting, maastopyöräily, vuorikiipeily ja ulkoilmaelokuvat ovat suosittuja aktiviteetteja kesäkuukausina.

Sukellus

Sukellusta järjestävät Rethymnonissa sukelluskerhot. Aktiviteetit, kurssit ja varsinainen sukellus tapahtuvat eri paikoissa, joihin sukelluskerhot järjestävät kuljetuksen. Muista, että itsenäinen laitesukeltaminen on Kreetaa ympäröivissä vesissä lailla kiellettyä! Kielto johtuu rannikon merenpohjassa olevista arkeologisista esineistä.

Snorklaus

Snorklauksen sanotaan onnistuvan parhaiten Kreetan etelärannikolla, esimerkiksi Amoudin, Skinarian ja Lefkogian rannoilla, sekä Bali-rannalla, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Rethymnonista Iraklioniin päin. Balia kannattaa välttää pyhäpäivinä, koska se on silloin tupaten täynnä.

Vaeltaminen

Kaupungin etelälaidalla sijaitsevien kukkuloiden pinjametsissä voit tehdä metsävaelluksen ja nauttia upeasta Rethymnoniin avautuvasta näköalasta. Plataniaksen ulkopuolella sijaitsevilla oliivilehtojen peittämillä kukkuloilla on parhaat vaellusreitit. Matkan varrella on monta pientä kylää muutaman kilometrin välein. Huomioi, että vaellusreitit ovat merkitsemättömiä.

Vuorikiipeily

Rethymnonin läänistä 75 prosenttia on vuoria, joten täällä on sekä mahdollisuuksia että kysyntää luontoaktiviteeteille. Järjestettyä vuorikiipeilyä ei toistaiseksi ole tarjolla turisteille. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä Rethymnonin vuorikiipeilyseuraan, joka toisinaan järjestää opastusta. Saatat myös päästä osallistumaan seuran omaan ohjelmaan. Seuran nimi on Greek Association of Mountaineers.

Polkupyöräily

Polkupyöriä voi vuokrata useista paikoista Rethymnonissa. Jos pyöräilet omin päin, suosittelemme suuntaamaan itään Plataniaksen ja sen ympäristön suuntaan. Kuvankauniiden kylien, kuten Adelen, Agios Dimitriksen, Pigin ja Agia Paraskevin seudulla on melko tasaista. Voit myös helposti pyöräillä Rethymnonin itäpuolella sijaitsevalle ihanalle rannalle. Huomioi, että alueella ei ole varsinaisia pyöräteitä.

Aktiviteetit Kreetalla

Kreeta on kuin tehty aktiivisen loman viettoon, ja tekemistä riittää koko perheelle. Sekä Hanian kaupungissa että Rethymnonissa on tarjolla suosittuja pyöräretkiä, joille koko perhe voi osallistua. Kreeta on myös tunnettu monista vaellusreiteistään, erityisesti E4 European Footpath -reitistä. Jos haluat tekemistä rannalla, voit kokeilla useita vesiurheilulajeja, kuten vesiskootteria, parasailingiä ja vesiresiinaa. Syvyyksiin kaipaaville on tarjolla sukellusta sekä Haniassa että Rethymnonissa. Haniassa on myös Golden Fun Bowling -keilahalli, jossa on aktiviteetteja koko perheelle. Kysy oppailtamme aukioloaikoja ja vinkkejä.

Vuoristovaellus

Kreetan saaren muodostaa käytännössä yksi pitkä, itä-länsisuuntainen vuorijono. Luonnosta nauttiakseen ei tarvitse usein mennä kauaskaan. Todelliset vuoristovaeltajat lähtevät kuitenkin yleensä Omalosin tasangolle ja Kallergin vaellusasemalle. Luonto näyttää kenties upeimman puolensa keväällä, jolloin villi kasvillisuus on vehreimmillään. Yksi vaellusreiteistä vie Therisson kauniiseen vuoristokylään. Reitti seuraa puroa, joka kiemurtelee rotkon pohjalla. Suuria plataanipuita kasvaa kaikkialla. Kun lähdet aikaisella aamubussilla Hanian kaupungista, saavut noin 40 minuutin kuluttua perille kylään. Poikkea halutessasi kahvitauolle johonkin paikalliseen tavernaan. Aloita sen jälkeen vaellusretkesi vuorijonon ylitse kohti lännessä sijaitsevaa Mesklan kylää. Matkan varrella voit syödä lounasta Zouvran kylässä.

Maastopyöräily

Läntistä Kreetaa hallitsee Lefká Órin vuoristoketju eli "valkoiset vuoret". Vuorten huipuilla onkin lunta jopa kesäkuussa! Omalosin tasanko on suosittujen maastopyöräretkien lähtöpaikka.

Sukellus

Noin viisi vuotta sitten Kreikan viranomaiset lievensivät aiemmin vallinnutta tiukkaa laitesukelluskieltoa. Ankara suhtautuminen johtui siitä, että Kreikan alueen merenpohjassa on arkeologisia aarteita lähes kaikkialla. Nyt joillekin sukelluskeskuksille on annettu lupa järjestää sukellusta valikoiduissa paikoissa.

Yksi sukelluspaikoista sijaitsee Theodoroun saaren edustalla. Siellä saa sukeltaa alueella, jonne saksalainen Messerschmitt-kone putosi Kreetan taistelun aikaan vuonna 1941.

Snorklaus

Kreetaa ympäröivä merenalainen elämä on kärsinyt jonkin verran vahinkoja, koska aiemmin alueella kalastettiin dynamiitilla. Jos haluat tutustua pinnanalaiseen elämään, voit snorklata paikoissa, joissa on kiviä ja pohjakasvillisuutta. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi:

• Afratan lahti, joka sijaitsee niemellä Kolimbarin edustalla
• Plataniaksen vapaa-ajansataman länsipuolella oleva kiviriutta
• Falassarnan edustalla oleva kiviriutta
• Gramvoussan edustalla oleva kiviriutta
Rethymnonista käsin on sen keskeisen sijainnin ansiosta helppo tutustua Kreetan muihin osiin ja niiden nähtävyyksiin. Kaupunki sijaitsee Kreetan pohjoisosassa, ja se on 40 000 asukkaallaan saaren kolmanneksi suurin kaupunki, jossa on paljon nähtävyyksiä ja kulttuurihistoriallisia kohteita. Rethymnonin vanhat kaupunginosat ovat sekoitus venetsialaista, turkkilaista ja kreikkalaista arkkitehtuuria, ja niissä asuu paljon paikallisväestöä. Lämpiminä iltoina naiset istuksivat kapeilla kujilla perinteisine käsitöineen, kun taas miehet viihtyvät läheisissä kafenioneissa. Vanhan kaupunginosan laidalla sijaitsee Fortezza, vaikuttava venetsialainen linnoitus 1500-luvulta. Sen yhdessä bastionissa on historiallinen museo, jossa on esillä esineistöä alueen eri aikakausilta, kivikaudelta aina turkkilaismiehityksen (1646–1897) aikaan.
Rethymnonissa sijaitsee Kreetan yliopiston humanistinen tiedekunta, jossa voi opiskella muun muassa filosofiaa, psykologiaa, teatteria ja pedagogiaa. Tiedekunta järjestää monia kulttuuritapahtumia lukukausien aikana. Rethymnonin historia ulottuu useiden tuhansien vuosien taakse. Minolaisella aikakaudella 4 000 vuotta sitten kaupunki oli vain kalastajakylä. Vuosisatojen kuluessa eri maista tulleet miehittäjät ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Nykypäivänä kaupungissa voi kuljeskella nähtävyyksien keskellä ja nähdä sekä turkkilaisen että venetsialaisen aikakauden rakennuksia. Vielä nykyäänkin minareetit kohoavat kaupungin ylle turkkilaismiehityksestä muistuttaen.

Fortezza

Venetsialainen linnoitus on yksi vaikuttavimmista nähtävyyksistä, jota ei kannata jättää näkemättä. Suosittelemme ottamaan mukaan linnoituksesta kertovan opaskirjan. Näköala alas Rethymnonin kaupunkiin on upea! Voit pitää tauon ja syödä eväitä korkeiden pinjapuiden tai rakennusten varjossa. Avoinna kello 8–20 huhtikuusta lokakuuhun, paitsi pyhäpäivinä. Sisäänpääsy aikuisilta 5 euroa ja 6–12-vuotiailta lapsilta 2,50 euroa. Sisäänkäynti on linnoituksen itäpuolella. Sinne pääse joko linnoituksen eteläpuolella olevaa Ioannou Melissinou -katua tai pohjoispuolen Emmanouil Kefalogianni -katua pitkin.

Rimondin kaivo

Tsouderou-katua pitkin kävellessäsi tulet avoimelle paikalle, jossa on suihkulähde. Se on Rimondin kaivo, joka on peräisin 1600-luvulta. Turkkilaisella aikakaudella kaivoa peitti kupoli. Koko Vanhakaupunki on täynnä nähtävyyksiä, kapeita kujia, tavernoja ja baareja. Täällä on mukavaa nauttia lounasta viiniköynnösten alla ja seurata paikallisten vilkasta arkielämää.

Arkadin luostari

Upea luostari on yksi parhaiten Kreetan vapaustaistelusta 1800-luvulta säilyneitä rakennuksia. Täällä on vaikuttava ikonikokoelma ja alkuperäinen julkisivu 1500-luvulta.

Eleutherna

Tällä paikalla sijaitsi roomalainen provinssikaupunki, jolla oli suuri merkitys aikansa kaupankäynnissä. Täällä ovat myös Euroopan toiseksi suurimmat antiikin vesisäiliöt.

Iraklion

Ehdoton käyntikohde Kreetalla lomaillessa on hurmaava pääkaupunki Iraklion, jossa on noin 150 000 asukasta. Modernit asuin- ja toimistotalot sekä kaupat ovat vieri vieressä historiallisen Iraklionin kanssa, joka on täynnä muistomerkkejä ja nähtävyyksiä kadonneelta aikakaudelta. Arkeologinen museo, jossa on kokoelma minolaisen aikakauden esineitä, sijaitsee Vapaudenaukiolla keskellä keskustaa. Historiallinen museo on sataman lähellä. Morosini-aukiolla, joka sijaitsee aivan Daidalou-kävelykadun päässä, on paljon kahviloita ja ravintoloita, ja se on Iraklionin nuorison kokoontumispaikka. Lähistöllä on myös isoja ostoskatuja, kuten Dikeosinis ja Kalokairinou. Markkinakatu, Odos 1866, on suurine tavaravalikoimineen oikea elämys shoppailijalle. Kaupungissa on myös useita kauniita kirkkoja, kuten Agios Titus, Agia Ekaterini ja Agios Minas (agios = pyhä).

Melidonin luola

Melidonin tippukiviluola on uskomattoman kaunis nähtävyys. Luola sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Rethymnonista.

Archanes

Oletko kiinnostunut viineistä? Silloin sinun kannattaa käydä Archanesissa, noin 10 kilometrin päässä Iraklionista sijaitsevassa kaupungissa, jossa viljellään viinirypäleitä. Viljelykset ovat maan suurimmat ja parhaiten järjestetyt. Eniten tuotetaan tunnettua rozaki-lajiketta, jota pidetään yhtenä maailman parhaista viinirypäleistä. Täältä tulee palkittu Archanes-punaviini.
Kuningas Minoksen kesäpalatsin uskotaan sijainneen Archaneksessa. Seudulta löytyneet jäännökset viittaavat siihen, että paikalla on sijainnut kokonainen minolainen kaupunki, koska antiikin aikaan Knossoksesta Festokseen kulki kivipäällysteinen tie Archaneksen ohi.

Kato Zakros

Kreetan neljänneksi suurin minolainen palatsi löydettiin vasta 1960-luvulla. Palatsin ympärillä on laajalla alueella minolaisen kaupungin jäänteitä. Idemmäksi et Kreetalla pääse kuin Zakrosin kylässä merinäköalaa ihaillessasi.

Agia Irini

Nunnaluostari, joka sijaitsee pari kilometriä Rethymnonista etelään. Luostari perustettiin vuonna 981, ja turkkilaiset tuhosivat sen täysin 1896.

Maroulas

Maroulaksen kylästä on upea näköala Adelianos Kampokselle ja Pigianos Kampokselle – Rethymnonin itäpuolella sijaitsevalle tasangolle. Kylässä on myös kiinnostavia jäänteitä erityisesti venetsialaiselta ajalta. Maroulakseen pääsee autolla. Ylös kylään johtava tie on hyvin jyrkkä.

Milin rotko

Mili sijaitsee tien yläpuolisella rinteellä Agia Inirin lähellä. Vanha osa, johon kuuluu Pano ja Kato Mili eli ylempi ja alempi osa, on hyvin kaunis. Täältä alkaa Milin rotko, joka jatkuu aina Rethymnoniin saakka. Rotkon pohjalla virtaa vettä vuoden ympäri, minkä ansiosta siellä on upeaa kasvillisuutta ja monipuolinen linnusto. Näköalat ovat lumoavia. Jos käännät katseesi rotkon pohjalla merelle päin, näet loistokkaan venetsialaistalon rauniot rotkon vasemmalla rinteellä.

Patsoksen rotko

Muutaman kilometrin päässä Patsoksen kylän ulkopuolelta Amarin laaksosta alkaa Patsoksen rotko, jota kutsutaan myös Agios Antonioksen rotkoksi. Kyseessä on todellinen helmi, jota turistimassat eivät ole löytäneet. Vuorenseinämissä on monia pieniä luolia, ja rotkon alkupäässä on pieni Agios Antonioksen kappeli, jonne monet tekevät pyhiinvaellusmatkoja. Suitsukkeiden tuoksu tuntuu siellä voimakkaana, ja kappelin ulkopuolelle on jätetty paljon kainalosauvoja. Heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana koko rotkon läpi voi kävellä, mikä kestää noin kolme tuntia. Joissakin kohdissa saattaa joutua kahlaamaan syvässä vedessä. Pienikin kävely tosin riittää, jotta voi nauttia kohisevan veden äänestä valtavien plataanipuiden varjossa. Rotkon kauneudesta nauttiakseen ei siis tarvitse olla kovakuntoinen.

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki ja sen kapeat, viehättävät kujat sekä venetsialainen satama ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia nähtävyyksiä. Vanhimmat talot ovat 1500-luvulta, ja arkkitehtuuri on sekoitus venetsialaista, turkkilaista ja kreikkalaista tyyliä. Monet rakennukset ovat kuitenkin ränsistyneitä, koska omistajilla ei ole varaa korjata niitä eikä Kreikan valtio myönnä tarvittavia tukia. Parissa kohtaa voi nähdä vanhan kaupunginmuurin.

Kilpikonnat

Rethymnonin hiekkaranta on yksi harvoista uhanalaisen valekarettikilpikonnan (Caretta caretta) munintapaikoista. Muninta-aika sijoittuu kesäkuulle ja heinäkuun alkuun, mutta jos sinulla on onnea, voit jo kesäkuun alussa nähdä, kuinka kilpikonnat nostavat päänsä merestä tähyilläkseen maata. Munat kuoriutuvat noin kahden kuukauden kuluttua, jolloin kilpikonnanpoikaset lähtevät ryömimään kohti merta. Kilpikonnien pesiä on enimmäkseen Pigianos Kamboksen ja Sfakakin rantakaistaleilla, jotka molemmat sijaitsevat noin 10 kilometriä Rethymnonista itään.... Varo kilpikonnia ja anna niiden olla rauhassa! Varsinaisia kilpikonnille rauhoitettuja rantoja ei ole, mutta suurin osa rannoista tekee yhteistyötä Sea Turtle Protection Society of Greece -järjestön kanssa: rannoilla olevia, veteen päin osoittavia lamppuja on esimerkiksi maalattu mustiksi. Järjestön infopiste, jossa myydään muun muassa t-paitoja, esitteitä ja koruja, sijaitsee rantakadulla turisti-infon lähellä. Järjestöllä on info- ja myyntipiste myös Creta Palace -hotellissa. Pidä heidät mielessäsi, kun on aika ostaa kotiinviemisiä!
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Kreeta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten jos matkustat lomakohteeseen tilauslennolla, varaa vuokra-auto jo ennen matkaa.

Jos olet varannut paketoidun matkan reittilennoilla, lue vuokra-auton varaamisesta sekä lisätietoja autoista tästä.
Voit matkustaa bussilla, taksilla ja autolla. Bussiyhteydet lähellä oleviin paikkoihin ovat hyvät.

Bussit

Busseja ei ole numeroitu, vaan parhaassa tapauksessa bussin ikkunassa on kyltti, jossa määränpää on kerrottu. Kysy aina bussin määränpäätä ennen kuin nouset kyytiin. Uusi bussiasema sijaitsee keskustan vasemmalla laidalla, pääkadun ja linnoituksen ympäri rantaviivaa seuraavan kadun risteyksessä. Huomaa, että monissa myytävissä kartoissa on vielä merkittynä vanha bussiasema. Osa busseista lähtee keskustasta kaupunginpuiston vierestä. Muutamassa kohdassa pääkadulla on bussipysäkkejä, jotka on merkitty sinisellä kyltillä, jossa on valkoinen bussin kuva. Monissa paikoissa on kuitenkin pelkkä tolppa jäljellä, joten pysäkin voi yrittää tunnistaa kadulla odottavasta ihmisrykelmästä.

Taksi

Rethymnonissa toimii kolme taksiyhtiötä: Radiotaxi, Taxi Kaklis ja Taxi Ermis. Kahden ensin mainitun asemat ovat Rethymnonin kunnan alueella, kun taas Taxi Ermiksen asema sijaitsee Arkadissa. Kunnan raja kulkee Plataniaksen reunalla. Taksitolppia on kaupunginpuiston luona, Neljän marttyyrin torilla (Platia Tessaron Martiron), Tuntemattoman sotilaan torilla (Platia Agnostos Stratiotis), Moatsou- ja Dimokratias -katujen kulmassa, Plataniaksen kylässä sekä luksushotellien edessä.... Hintojen laskutapaa on lähes mahdoton ymmärtää, samoin kuin sitä, kuka saa ajaa milläkin kyydillä. Kaikilla kolmella yhtiöllä on kuitenkin joitakin vakiotaksoja. Tiettyinä juhlapäivinä kuljettajalle tulee maksaa bonus (kuten kampaajille). Tällöin jokaisen matkan hintaan lisätään tietty euromäärä. Juomarahaa annetaan siten, että matkan hinta pyöristetään ylöspäin tasasummaksi. Taksiyhtiöt ovat määrittäneet eri vyöhykkeille eri hinnat. Matkan aikana taksamittari on päällä. Suurin osa Rethymnonin taksinkuljettajista on erittäin mukavia ja palvelualttiita, ja monet heistä puhuvat hyvää englantia, jotkut jopa saksaa. Pidempien taksimatkojen varaamista varten kannattaa pyytää apua hotellin vastaanotosta, jossa työntekijät usein tuntevat jonkun kuljettajan, jota voivat suositella. Huomaa, että monet kuljettajat tupakoivat autossaan. Jos tämä ei sovi sinulle, mainitse siitä kuljettajalle etukäteen!

Bussit

Kysy aina, minne bussi on menossa! Busseja ei ole numeroitu, mutta parhaassa tapauksessa ikkunassa on kyltti, joka kertoo bussin määränpään. KTEL:n paikallisbusseilla pääset yleensä kaikkialle saarelle. Pääbussiasema sijaitsee Hanian kaupungissa, ja sieltä voit ostaa bussilippuja etukäteen. Lippuja myydään myös joissakin kioskeissa ja minimarketeissa, mistä ne saattavat ilmoittaa kyltillä. Koska busseilla ei ole tarkkoja pysäkkiaikatauluja, voi olla vaikeaa sanoa, milloin bussi kulkee jollakin tietyllä linjalla. Pohjoisrannikkoa pitkin liikennöi ilmastoituja kaukoliikenteen busseja, joilla pääsee pääkaupunki Iraklioniin.

Paikallisbussit

Galataksen ja Kato Daratson bussit pysähtyvät Hanian 1866-aukiolla, ja niiden pääteasema on Panorama-hotellilla Kalamakissa. Soudan bussit pysähtyvät markkina-aukiolla. Busseja kulkee melko usein, noin puolen tunnin välein.

Kaukoliikenteen bussit

Vihreiden kaukoliikennebussien pääteasema on Hanian bussiasemalla. Plataniaksesta ja Agia Marinasta busseja lähtee melko usein, noin puolen tunnin välein. Bussilla pääset kaikkiin Kreetan suurempiin kohteisiin ja kaupunkeihin, mutta busseja ei kulje kovin usein.

Taksi

Taksiasema sijaitsee 1866-aukiolla, ja siellä on usein takseja vuorokauden ympäri. Jos et ole aseman lähellä, voit tietenkin myös viittoa taksille kadulla. Taksi on hyvä vaihtoehto bussille, jos seurueessa on 3–4 matkustajaa. Taksinkuljettajien on käytettävä taksamittaria, ja kaupungin sisä- ja ulkopuolelle on eri taksoja. Keskiyön jälkeen hinnat tuplaantuvat. Sovi hinnasta ja juomarahasta etukäteen, kun otat taksin pidemmälle matkalle. Osa taksikuskeista on omistautunut retkimatkojen ajamiseen. Retket voivat kestää parista tunnista koko päivään.

Polkupyörä ja mopo

Kreetalla voi vuokrata polkupyöriä ja mopoja. Se on mainio tapa tutustua paremmin omaan lomakohteeseen ja Hanian rannikon muihin kaupunkeihin.
Kohdefakta

Palvelumme

Kesäkaudella tavoitat oppaamme vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton, varata retkiä tai jos haluat saada hyviä lomavinkkejä ja neuvoja. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla Kreikkaan matkustettaessa voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Huom! Albaniassa passin tulee olla vähintään voimassa 3 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia alle 30 päivää kestäville lomamatkoille.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista
.... Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Kreikan/Albanian lähetystöstä/konsulaatista. Kreikan suurlähetystö, Helsinki, p. +358 9 622 9790.

Matkustajalomake
Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (PLF, Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista. On erittäin tärkeää, että lomake täytetään hyvissä ajoin ennen matkaa (viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä), sillä muuten voit joutua maksamaan huomattavan sakon (500 euroa per henkilö) saavuttuasi Kreikkaan. Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat QR-koodin sähköpostitse. Tallenna QR-koodi puhelimeesi tai tulosta se paperille, sillä koodi tulee esittää lähtöselvityksessä ja koneeseen nousun yhteydessä Suomessa sekä Kreikkaan saavuttua. Lomake täytetään englanniksi: https://travel.gov.gr. Avaaminen onnistuu parhaiten Chromella ja Firefoxilla.

HUOM! KORFUN KAUTTA ALBANIAAN MATKUSTAVAT
Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita Albaniaan viisumia. Kaikkien matkustajien passitiedot tulee ilmoittaa Tjäreborgille ennen matkaa.

Albanian viranomaiset vaativat virallisia asiakirjoja alaikäisten lasten kanssa matkustavilta, jos lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi, tai jos lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa, tai jos lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa. Englanninkielisessä asiakirjassa tulee olla maistraatin julkisen notaarin leima. Asiakirjojen vahvistusta varten tulee ottaa yhteyttä lähimpään maistraattiin.

Albanian kunniakonsuli Helsingissä:
Albanian Honorary Consulate General in Helsinki, Finland
(+358) 50 548 2854

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Kreikassa

Kreikan viranomaiset perivät veron hotelliyöpymisistä. Veron suuruus vaihtelee paikallisen hotelliluokituksen ja matkan pituuden mukaan ja vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä joko käteisellä tai kortilla. Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa virallisesta luokituksesta, jonka mukaan vero määräytyy.

Hotelli/huoneistohotelli, jonka virallinen luokitus on:

1-2 tähteä: 0,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
3 tähteä: 1,50 euroa/huone tai huoneisto/yö
4 tähteä: 3,00 euroa/huone tai huoneisto/yö
5 tähteä: 4,00 euroa/huone tai huoneisto/yö

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useita pankkiautomaatteja, mm. Tuntemattoman sotilaan torin laidalla.

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Sähkö

220 V.

Kieli

Kreikassa: Kreikka
Albaniassa: Albania

Muuta

Korkeat kadunreunat ja vilkas liikenne. Vesi lämmitetään usein aurinkoenergialla, joten veden lämpötila saattaa vaihdella.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lasten kanssa matkustaminen

Ravintolaruoka

Kun perhelomalla yllättää nälkä, voit valita useista lapsiystävällisistä ruokapaikoista ja ravintoloista. Souvlaki-paikoissa lapset voivat valita useista grillivartaista, joita ovat esimerkiksi souvlaki-pita (grillivarras ja pitaleipä), giro-pita (kebab), kalamaki ja zita (pieniä käsin syötäviä grillivartaita). Monien ravintoloiden listoilla on myös grillattua kanaa ja muita grilliruokia. Turisteille suunnatuissa tavernoissa tarjoillaan amerikkalaistyylistä pizzaa, ja keskustassa on Goodys-hampurilaispaikka.... Aidoissa paikallisissa tavernoissa ei ole lastenannoksia, mutta myös nirsommille lapsille on useita maistuvia vaihtoehtoja, kuten lihapullat, tsatsiki, ranskalaiset (ilman ketsuppia!), pastitsio eli makaronilaatikko, spagetti ja jauhelihakastike tai täytetyt tomaatit. Hyvällä tuurilla tarjolla on myös riisiä ja lammasta tai kanaa sisältävää pilahvia, joka on usein myös pienimpien ruokailijoiden makuun. Kreetalla on tapana sekoittaa lapsille pilahvia jogurttiin tai tsatsikiin.

Leikkipaikat

Kreeta on lapsiystävällinen lomakohde, jossa on leikkipaikkoja, joskaan ne eivät ole aivan yhtä monipuolisia ja hyvin huollettuja kuin Suomessa. Suurin leikkipaikka sijaitsee kaupunginpuistossa ja toinen Agios Giorgos -kirkon luona pääkadun ja rantakadun välissä, Porto Rethymnon -hotellin takana. Missirian kaupunginosassa sijaitsevan Baja Beach Clubin leikkipaikalla on lastenallas, ravintola ja suuria ruohomattoja. Lapsille on kesäaikaan paljon tekemistä ja nähtävää rantakadulla, kuten minimoottoripyöriä, karuselleja sekä yksi jos toinenkin klovni. Kaupungissa pysähtyy myös kiertäviä tivoleita ja sirkuksia. Vanhankaupungin läpi puksuttaa minijuna pari kertaa tunnissa. Juna lähtee Tuntemattoman sotilaan torilta. Myös Plataniaksen kylässä on oma junansa, joka lähtee Plataniaksen torilta ja tekee hieman pidemmän kierroksen.

Lastenvaunut ja lastenistuimet

Lasten kanssa matkustaessa mukana ovat usein lastenvaunut. Rantakadulla ja Vanhassakaupungissa pääsee hyvin kulkemaan myös lastenvaunujen kanssa. Suuri osa Vanhastakaupungista suljetaan liikenteeltä iltapäiväksi ja illaksi. Vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla, erityisesti kaupungin uudemmissa osissa, autoja pysäköidään usein jalkakäytäville, joten siellä lastenvaunujen kanssa liikkuminen voi olla vaikeampaa. Lisäksi liikenne on siellä hektisempää.
Tee matkahaku – Rethymnon
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.